cilla
|
Ja, od kar imam otroke, ugotavljam, da je medicina - vsaj pri majhnih otrocih - pravzaprav bolj umetnost kot pa neka silno eksaktna veda, v kar sem vedno verjela. Veliko po filingu, pravila so bolj za "lepo videt". Če je izvid negativen, to še ne pomeni, da je otrok zdrav etc. Glede diete gruntam, da verjetno dokler se kuharica drži pravil in priporočil, ne bi smelo biti težav. Slano ne jesta, mastno niti, ni klobas, alkohola in podobnih reči, ki ponavadi delajo težave odraslim... Sem pa sama zadnje dni "obnovila znanje", kako je, ko te hudo daje želodec Joj, boli! Nič čudnega, da se je mali tako drl tiste najhujše mesece, še mene je minulo noč imelo, da bi tulila. Pa jaz sem vsaj imela tablete take in onake na voljo, njemu pa od aprila do septembra, ko je bilo najhuje, nisem imela kaj dati v pomoč. In tudi spanje otrok je ena mala umetnost. Ob upoštevanju nasvetov iz une knjige Otroško spanje... je bolje v toliko, da se tavelik ne pretepa več z mano zvečer, ko ga spravljam spat. Pa da čez dan že en teden spi od uro do uro in pol. Prava zmaga, da spi v postelji, ne le v vozičku. Ker dejansko se mi zdi, da je po uri spanja v postelji bolj spočit ko pa po uri spanja v vozičku. Po mojem da ima med vozičkanjem ves čas radarje vklopljene vsaj na minimalno moč... Torte... sem malo poizvedovala in ugotovila, da je vsaj v LJ morje slaščitarn, kjer delajo take in onake alergijske, veganske itd... torte. Če mi rata, se bomo ta teden vsi trije odpeljali v katero od teh slaščičarn in sprobali, preden naročim. Bomo vidli. Zdaj se še bolj striktno držim ur za hrano in spanje, tako da ostane bolj malo časa za kake izhode. Kot je napisala beti nekaj dni nazaj, sem v dobro otrok postavila vse ostalo na drugo mesto. Vse v imenu spanja Mala pirata prežita na moj laptop. Tavelik je prejle, medtem ko je sedel v mojem naročju, v eni žiljoninki sekunde uspešno iztrgal iz tipkovnice črki T in R, da je postalo tipkanje malo bolj izziv kot prej Totalno sta ubrisana na tehniko. In otroški nadomestki ne veljajo. Takole je pred par dnevi tamali "pisal dedku mrazu"
|