|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
12.12.2012 23:31:13   
cilla
Bodiji so res zakon iz hoferja, ja. Mah, hlače sem na koncu vzela dvoje (sive, kaj pa druzga...) v HM. Št. 86, pa so jima v pasu glih na knap, po dolžini bo šlo. V zadnjih 10 dnevih so jima tačke ful zrasle user posted image Še pred "dopustom" pri noni sem jima obula usnjene copatke št. 19/20, danes zjutraj pa sem jima v Pittarellu kupovala tople copate in sem morala vzet 22 cifro. Jima je na komot, ampak ne preveliko. Sem samo gledala, nič mi ni bilo jasno.

Smo dočakali izvid od gastroskopije. Ki me je samo še malo bolj zmedel. O alergiji niti besede, niti komentarja številčnih rezultatov krvnih testov. Histologija pa spet kaže na kisli refluks. In je dobil še tri mesece terapije proti kislini. trnjulčica, kaj mi morda veš povedat, kaj pomeni, če je specifični IgE = pod 0,35?

Danes smo se vrnili v domačo sibirijo. Utripisanemarjetice, je mrzlo! Sem ju ob 14h napokala v voziček za en poizkus spanja, pa sta se samo drla, ne vem ocenit, al od šoka ob minusu zunaj al od česa. Sem ju dala v kombinezone, v zimsko vrečo, voz pokrila s prekrivalom za dež, da bi malo dvignila temperaturo v njuni neposredni okolici. Pa sta imela vseeno leden obraz in roke.

Aja, zimski lišaj na obrazku... so mi sicer kot ohinsploh priporočili Mustelo. Ampak jaz ostajam kar pri hladilnemu mazilu za ritko. Tavelik ima predvsem na glavi malo atopičnega dermatitisa in raje ne eksperimentiram več. Mečkatorjevo hladilno mazilo jima je pocajtalo suho in pordelo kožo na licih v dveh dneh, pa nobene škode ni bilo.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3976
13.12.2012 9:08:47   
Mistica
Dobro jutro!

Meni se zdi, da je bilo danes rekordno mrzlo! Pa še avto mi je nagajal, ko sem peljala malo v vrtec user posted image

cilla - če bi želela prav puloverje z zimskim/ božičnim motivom, jih imaš kar nekaj na Next-u. Nekateri so prav luštni- tu je povezava: http://www.nextdirect.com/si/en/shopping/boys/younger-boys/3/
A te lahko vprašam v katerem Pittarellu si kupovala za male- a v Trstu? Imajo kaj izbire? Že dolgo nisem bila tam, pa bi z veseljem šla pogledat.

Punce, poznate mogoče še kakšno dobro spletno trgovino z oblačili za tako majhne? Meni primanjkuje predvsem udobnih oblačil (trenirkic, toplejših legic,...) za v vrtec. Kje vi to nabavljate (poleg H&M, C&A, Mana, Kik, Okaidi, Benetton,...)? Jaz sem porabla cel teden, da sem nakupila dovolj oblačil da mi ni potrebno vsak dan vrtet stroja, ampak vseeno, bo ziher kmalu prerasla večino stvari.

N€na je pisala o torticah za prvi rojstni dan- ali mi katera priporoča kako dobro slaščičarno/ pekarno na Primorskem, Notranjskem? Lahko tudi koga, ki dela tortice doma in tudi po naročilu.

Naredite si lep dan.
Lp

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3977
13.12.2012 11:35:04   
beti 1
Krema za obraz: vsi trije imajo občutljivo kožo, ki se hitro izsuši. Večinoma jih mažem z Weledino ognjičevo kremo za obraz, ko je pošteno pod nulo, ali gremo za dalj časa ven (beri smučanje, sankanje,...) pa sem jih z zaščitno kremo od Welede s čebeljim voskom. Letos jih bom z lanolinom, dokler ga ne porabim, potem pa kar z neko naravno kremo s smrekovo smolo.

Mistica: bolje založene -Intrersport trgovine majo precej izbire športnih oblačilc za male, od 1 leta oz. 86 št. dalje. Nekaj dobiš tudi na stilago.si, ampak tu gre bolj za kupovanje na zalogo, ker je dobavni rok nekje 4 tedne.
Slaščičarko poznam, samo v Tolmin verjetno ne boš hodila po tortico. user posted image

Hofer: mene ni prepričal, flis oblačilca so bila tanka in so se hitro strgala, da o smučarskih rokavicah ne govorim, najbolj zgrešen nakup do zdaj. V Intersportu so sicer 1x dražje, ampak vredne svojega denarja. Ne premočijo, se ne strgajo, ko prvič z njimi po ledu podrsa, so tople. Je pa res, da jih jaz kupujem "na zalogo", ko majo zimske razprodaje.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3978
13.12.2012 11:59:17   
cilla
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica
A te lahko vprašam v katerem Pittarellu si kupovala za male- a v Trstu? Imajo kaj izbire? Že dolgo nisem bila tam, pa bi z veseljem šla pogledat.

Ne, v stari Gorici. Otroških šlapičev takih in drugačnih imajo kar precej, celo za fante. Recimo da so imeli 10 različnih modelov samo teh visokih toplih copat s gumijastim podplatom (na način Superfitk, samo konkretno mehkejši podplat in tudi zgornji material čevlja). Cena pa od 7 do 12 evrov.
Imeli so tudi morje čeveljcev. Pa v Oviesse v stari Gorici imajo razprodajo starih zalog in imajo taprave najkice, adidaske, ribukce po 10 in 15€.

No, jaz cunje kupujem tudi v Oviesse in Leclercu. Za trenirke za vsak dan pa Špar.

...ali mi katera priporoča kako dobro slaščičarno/ pekarno na Primorskem, Notranjskem? Lahko tudi koga, ki dela tortice doma in tudi po naročilu.

Jaz sem bila na vezi z eno iz Postojne, ki dela te "talepe" domače torte, oblečene v fondant. Tole so njene torte http://www.kulinarika.net/album.asp?hash=f60un96449sj6i68

Aja, beti... a kaj poznaš, kako naj bi delovale te tablete melatonina za otroke? Je to res tako nedolžna reč in otrok kar čudežno zna sam zaspat?
Hvala za info glede Intersporta. Bom šla pogledat. Res res bi rada nabavila par pletenih puloverjev, trenutno se mi zdi preveč mraz samo za bombažne majčke, tudi če plastim.

< Sporočilo je popravil cilla -- 13.12.2012 12:03:58 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3979
13.12.2012 13:24:28   
Mistica
beti - hvala za nasvet glede športnih stvari. Interšport tu v bližini je slabo založen, zato najbrž niti drugje ne pokukam van na otroški oddelek. Sedaj bom, hvala! user posted image
Žal mi je Tolmin res malo daleč za it po tortico. Slaščičarno Jagode in Dinozavri si mislila, a ne? Baje so full dobre..

Mene je pa že parkrat nakupovanje "na zalogo" za našo pupiko, že pošteno zafrknilo, ko sem kaj kupila recimo jesenskega, pa je takrat že prerasla. Od takrat kupujem večinoma zdaj za zdaj. Najbrž sem malo štorasta pri številkah in velikostih.

Hofer -
bodiji so mi super, ampak odvisno kdaj jih kupuješ.. 2x sem jih kupila jeseni in so bili super, medtem ko so mi bili poletni s kratkimi rokavi čisto zanič. Pa žabice so mi recimo tud fajn njihove.

cilla -
hvala za info glede Pitarella in Oviese. Mogoče se zapeljem do Stare Gorice. Pa hvala za info glede tort, tudi jaz sem jo že kontaktirala, a ne dela po naročilu, žal.

Lp

< Sporočilo je popravil Mistica -- 13.12.2012 13:26:05 >

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3980
13.12.2012 14:08:02   
Auri
Cilla: čevlji v Pitarellotu so malo manjši. Ne vem, It mere al kaj. Tudi sebi kupujem eno mero večje tam (imam 37, v Pitarellu kupujem 38).

Mistica: v agroživilski šoli delajo tudi torte (šempeter pri Gorici). Dobre so in poceni.

Krema za obraz: za enkrat ga ne mažem. Če bo imel tako kožo kot jaz, ne bo dobro prenašal nobene kreme. Če bo ma tudi na Primorskem tako mrzlo bom v lekarni vprašala.

Ima katera izkušnje kako z dojenčkom na letalo? Kaj mu lahko vzamem ala Fruteke gor in flaško mleka?

Hoffer: žabice se dobro obnesejo.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3981
13.12.2012 14:31:34   
cilla

... a ne dela po naročilu, žal.

Lp

A ne več? Jaz sem se poleti z njo menila in takrat je še delala. Jih je še ene par na kulinariki, ki delajo torte. Poglej albume.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3982
13.12.2012 15:10:22   
kokosh
trnuljčica - jaz sem mu že lani na rezervo kupila Hoferjeve žametke, pa jih bom glede na tvoje izkušnje kar takoj zašila skupaj med nogami (dokler pokovci še lepo držijo skupaj).

torta za 1rd - naš bo dobil mamicovo torto user posted image

krema za obraz - v predalu sem našla Ribodermin, tako da ga zdaj pridno mažem po licih in se koža že lepo obnavlja. Ognjičeva krema Weleda mi pa ni več všeč, včasih je bila res nadležno mastna, zdaj je pa precej bolj vodena. Bo pač fant smrdel kot tjuln - po ribah user posted image

tiste, ki že imate malčke v varstvu/ vrtcu - kako se to pozna pri potrebni količini oblačil? Vsak dan sveže preoblečen za iti od doma + rezervni komplet do golega?

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3983
13.12.2012 17:04:09   
Mistica
Auri - hvala za nasvet.
Kaj pa slaščičarna v HIT-u, Dolce vita al nekaj takega? So tam še tako dobre kot so bile nekoč?

Cilla - težava je, da ne vem katera na kulinariki je iz teh koncev, pa nočem vsako posebej spraševat.

No, saj v skrajni sili bom še kaj našla ali se je lotila sama.

Kokosh - glede oblačil za v vrtec/ varstvo, je pri nas do sedaj bilo tako, da je vsak dan umazala vsaj en kompletek (majčko, hlače), pa s sabo mora imet še en kompletek, če se full umaže ali polije, polula, .... tako, da je potrebno kar malo zaloge imet ali pa vsak drug dan vrtet stroj. Jaz sem en teden tekala okoli in iskala udobna in primerno topla oblačila, pa tudi taka, da mi jih ni ravno škoda, saj se bodo kmalu uničila ali jih bo prerasla. Nekateri vrtci pa imajo svoja oblačila v katere malčke preoblečejo takoj ob prihodu. Sicer, če se prav spomnim, vašega ne boste dali v jasli, ampak v varstvo k babici/ dedku, mogoče bodo tam bolj pazili in ne bo toliko umazal.

Pozdravček

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3984
13.12.2012 17:22:23   
cilla
Ja, to pa štekam, tudi jaz sem tole morsko medvedko kontaktirala in sploh v osnovi spraševala, iz katerega konca je user posted image

Dolce vita... torte so še dobre, ja. Sem glih predvčerajšnjim jedla saherco user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3985
14.12.2012 0:17:08   
trnuljčica
Ojoj, vedno pridem gor šele ob čudni uri, potem pa ste še ve pridno tipkale... Bom prebrala čez dan ali dva... Samo toliko

Cilla pomeni da je krvni test na specifično stvar negativen. Ponavadi ko pride izvid do tam pri alergiku mu lahko uvajaš živilo.
Alergijski razred IgE-Konzentracija (kU/l) RAST test*
0 < 0,35 0
1 0,35 - 0,70 1
2 0,70 - 3,5 2
3 3,5 - 17,5 3
4 17,5 - 50 4
5 50 - 100 4
6 > 100 4
Kakšen pa je izkupiček diete? A se pozna ali ne? Jaz bi gledala predvsem to. Testi niso 100 % zanesljivi. A celokupne imaste do 10?

A pol imaste v bistvu dieto za refluks od začetka? No, saj tudi tu marsikaj zagode...

Torte jaz jih delam sama. Rada kuham in pečem. Me sprošča.user posted image Spoh po službi. Res. Brez heca. Ni šans da ne naredim kosila, čeprav samo zame.
Pa še sladkosneda sem. Ajaj...

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3986
14.12.2012 10:56:56   
beti 1
Cilla: v osnovi je melatonin odgovoren za zaspanost v večernih urah in se dejansko lahko uporablja kot "čudežno" uspavalo, ki deluje še mesece po tem, ko ga nehaš jemat. Ampak samo če je razlog za nespečnost v motenem izločanju melatonina. Ni pa to nekaj, kar bi jaz kar tako dala nekomu, ki ima težave s spanjem. Je prej veliko drugih stvari za poskusit, predvsem za spremenit, ki tudi lahko pomagajo. Kako točno deluje in se uporablja pri otrocih ne vem. Je pa načeloma enako kot pri večini zdravil, če je možno se mu izognemo. Na pediatrični kliniki dela dr. Barbara Gnidovec Stražišar, ki ima po novem tudi evropsko licenco za zdravljenje motenj spanja pri otrocih, pa naj vas P tja pošlje, ali se vsaj z njo posvetuje, predno vam to predpiše.

Slaščičarka: ne nisem mislila Jagod in dinozavrov, kar pozabim, da so od tu. Sicer tudi jaz rada sama pečem in ustvarjam, tako da pravzaprav ne rabim tort za razna praznovanja, razen za kaj res posebnega, ko nimam časa zaradi ostalih priprav (poroka, krst,...). Pa zdaj itak zelo težko najdem slaščičarja, ki bi mi naredil brezglutensko torto po solidni ceni.
Naša bo verjetno imela kokosovo torto ala rafaelo, ker mora biti brez glutena, ravno lešnikov in čokolade pa za njo ne-bi dajala še not.

Kupovanje na zalogo: ko so otroci večji je veliko lažje, sploh če postopno rastejo brez nekih hudih poskokov kot naš večji. Zdaj je tudi pri treh otrocih to še loterija, no saj Stilago ni tako hudo na zalogo, traja pa lahko tud 1 mesec, da dobiš naročeno.

Intersport: največ in najbolj poceni take "posebne številke" dobiš ob razprodajah, ko prvlečejo iz vseh skladišč vse, kar še niso prodali. V MC Ljubljana majo prav posebej stojala za take "izdaje", ki se jih splača pogledat. Dobiš kako stvar tudi za 1/3 cene.
Zdaj bi mi pa že lahko kak bonus dal, ko jim tako reklamo delam user posted image user posted image user posted image

Tu je ponoči snežilo, zdaj pa že dežuje, upam, da se kaj segreje do popoldan, ne vem, kako bom sicer šla po starejša, če bo drsalnica.

Neposredna povezava do sporočila: 3987
14.12.2012 12:29:09   
Mistica
Pozdravljene

Jaz sem si pa danes privoščila nakupovanje v Lj in pravkar prišla domov živčna ko user posted image ! Našla nisem praktično nič. Šla pa sem z namenom, da malce zamenjam garderobo za v službo. A sm jaz tako čudna al kaj?! user posted image

Ima pa H&M akcijo za male- 3 izdelke za 10€, izbiraš pa lahko med trenirka hlačami, bodiji, pajkicami,.. Nisem bila pozorna na to ali so tudi majčke. Se kar splača recimo za take trenirka hlače za v vrtec ali doma.

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Torte jaz jih delam sama. Rada kuham in pečem. Me sprošča.user posted image Spoh po službi. Res. Brez heca. Ni šans da ne naredim kosila, čeprav samo zame.
Pa še sladkosneda sem. Ajaj...

trnuljčica - user posted image Hmmmm.. eno tako "slaščičarko" bi pa jaz potrebovala.

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1
Na pediatrični kliniki dela dr. Barbara Gnidovec Stražišar, ki ima po novem tudi evropsko licenco za zdravljenje motenj spanja pri otrocih, pa naj vas P tja pošlje, ali se vsaj z njo posvetuje, predno vam to predpiše.

Slaščičarka: ne nisem mislila Jagod in dinozavrov, kar pozabim, da so od tu. Sicer tudi jaz rada sama pečem in ustvarjam, tako da pravzaprav ne rabim tort za razna praznovanja, razen za kaj res posebnega, ko nimam časa zaradi ostalih priprav (poroka, krst,...).

beti 1 - pri kakšni starosti pa se pri otrocih obravnava nespečnost kot motnjo spanja? Vem, da sem že enkrat brala o tem, a je pri starosti treh let šele?
user posted image tudi tebi za peko! Očitno bom morala tudi sama zavihat rokave user posted image

Lepo se imejte in upamo, da nam bo vreme čim bolj naklonjeno.

Neposredna povezava do sporočila: 3988
14.12.2012 12:37:23   
cilla
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1
Na pediatrični kliniki dela dr. Barbara Gnidovec Stražišar, ki ima po novem tudi evropsko licenco za zdravljenje motenj spanja pri otrocih, pa naj vas P tja pošlje, ali se vsaj z njo posvetuje, predno vam to predpiše.

Poznam. Sem ji pisala mail, še jeseni, ko je bilo res najbolj kritično obdobje tistih nočnih mor, nezmožnosti ga uspavati, med morami pa zbuditi itd... Pa sem kasneje izvedela, da je trenutno na porodniški. Sej ne vem, jaz sem zelo zadržana do takih "instant rešitev". Sicer pripomba naše razvojne, da nimamo spalne higiene, mi ne gre skupaj. Ker s tamalim ta naš red čisto lepo štima in otrok nima težav za zaspat. Ampak s tavelikim pa ne gre in ne gre in je v 90% borba, jok,... preden zaspi. Pa že od prvega dneva delava z obema enako.

Kakšen pa je izkupiček diete? A se pozna ali ne? Jaz bi gledala predvsem to. Testi niso 100 % zanesljivi. A celokupne imaste do 10?

Izkupiček diete (na dieto sem dala oba) = nobenih bruhanj kislega uro ali dve po obroku. Tamali ima še občasno smrdečo drisko, ampak ker smo imeli te 4 tedne virozične, ne moram zagotovo trditi, od česa driske. To glede kakcev bom lahko ocenila po mojem v prihodnjih tednih (ČE bomo zdravi). Tavelik pa nima več AD po glavi. Morda slučaj, ali pa tudi ne.

A pol imaste v bistvu dieto za refluks od začetka? No, saj tudi tu marsikaj zagode...

Za refluks mi niso dali nobene diete. Sem izrecno spraševala, sploh za razna "težja" živila, npr. jajca, kislo sadje, itd... Pa so mi rekli, da posamezno živilo nima veze z refluksom.
Zdaj v tem zadnjem izvidu piše takole:
Distalni požiralnik: Oesophagitis chronica levis verisimiliter e refluxo (stopnja 1c)
Proksimalni požiralnik: Oesophagitis chronica levis verisimiliter e refluxo (stopnja 1a) Histološka slina ni diagnostična za celiakijo.
Celokupni IgE 15 kU/L
Specifični IgE za mleko pod 0,35

Jaz kljub temu vztrajam pri brezmlečni dieti. Tudi pšenico sem izločila (glede na bioresonanco), čeprav zaradi živil iz pšenice nisem nikoli zaznavala kakih težav. Ma mi ni težko še to izločit, nič ne bosta zamudila, če ne bosta jedla običnega kruha in pašte...

Torte jaz jih delam sama. Rada kuham in pečem.

Jaz isto. Ampak nimam energije in si ne vzamem časa, da bi brskala po netu za recepti za torte brez mlečnih izdelkov in še brez pšenice... Sem se sjetila, da imajo v LJ Zvezdi vegansko čokoladno torto. Jo bom šla probat in če je užitna, bo letos kar ta RD torta. Zdaj, ko pravzaprav ne bomo praznovali, je tako skoraj nepomembno, ali torta sploh je. Samo za potrebe fotkanja za spomin bi bila lahko tudi gumijasta user posted image

< Sporočilo je popravil cilla -- 14.12.2012 12:39:40 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3989
14.12.2012 13:33:13   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: cilla
Samo za potrebe fotkanja za spomin bi bila lahko tudi gumijasta user posted image

cilla - user posted image user posted image user posted image Si me nasmejala s to izjavo user posted image In po eni strani imaš seveda prav user posted image

Jaz pa še vedno iščem tortico - tiste, ki ste iz Obale in okolice - a katera mogoče pozna in ima izkušnje s tole slaščičarno: http://www.torteoro.si/

Lp

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3990
14.12.2012 13:34:38   
ronja
Opa, ne morem verjet, da mi je odprlo!

Eno vprašanje: na katere pesmi "tripajo" vaši dojenčki? Svit ni maral plesat - na nič, ne na otroške, ne na nežne za stiskat, ne na pop, nič - kar je bilo nama (sploh meni) nekaj totalno novega in skoraj nezaslišanouser posted image , ker tamalidve sta obe oboževali ples v naročju (v bistvu ga še zdajuser posted image )... No, potem sem se sprijaznila, da je pač res čist po očiju... nakar zadnjič na radiu Caro Emerald in Stuck in on ves srečen začne migat. Ga vzamem, pleševa in totalno uživa! Se je režal ko pečen maček! No, potem sva se te seveda kar naposlušala v naslednjih dnehuser posted image , potem probam še kaj drugega in mu je zelo všeč še Lilly Alen Not fer. Očitno so mu všeč močne razjezene ženske z dobrim ritmom, ki vejo, kaj hočejo, hehe. No, ok, to ni tako slab izbor snahe, heheuser posted image . Kaj pa vašim dogaja? Ronji je bila zakon Natalija Verboten, lejla je palila na Stonse (my baby;) in sploh rock...

beti, če bo kdaj treba, ti pomagam s torto:).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3991
14.12.2012 14:06:35   
kokosh
ronja - naš je še največ zanimanja pokazal za Shakirino fuzbal himno, ko začnejo gajstne babnice skakat in plesat. Ostalo ga precej ne gane (niti TV Golica). Morda je za to krivo moje poslušanje Mozartovega Requiema med nosečnostjo user posted image (ampak v službi mi je res pasalo poslušati Dies irae med klofanjem po računalniku) ali pa to, da je radio pri nas le redko prižgan.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3992
14.12.2012 14:13:25   
trnuljčica
A sm jaz tako čudna al kaj?! user posted image

Sva že dve. user posted image Zaradi mene imajo lahko znižano 90 %, pa če se mi ne dopade, ni šans da kupim. Redko, ko se pustim pretentati, leži potem to v omari, dokler nimam čistilne akcije in podarim.
trnuljčica - user posted image Hmmmm.. eno tako "slaščičarko" bi pa jaz potrebovala.

So mi že velikokrat rekli, da lahko takoj menjam poklic.user posted image
Danes moram eno speči za jutri, ker jutri pridejo , velecenjeni, obiski. Eno pa jutri za nedeljo, ker je moj obljubil tašči za rd. Pozabil pa je, da imam danes službeno zabavo zvečer, jutri pa naj bi dopoldan šli na sankanje. No, menda bo sedaj dež. Sicer pa ne vem kako si je to moj predstavljal. Da ima dan 48 ur al kaj...user posted image Moški.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3993
14.12.2012 14:20:04   
kokosh
A sm jaz tako čudna al kaj?!

Sva že dve. user posted image

Smo že 3! Precej pocestniška moda je zdaj in ali pa sem jaz zelo zelo staromodna user posted image Se tolažim s tem, da so me v službi nazadnje pol leta vsak dan videvali v nosečniških kavbojkah in verjetno sploh ne bodo opazili, da že 4. sezono nosim iste žametove hlače user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3994
14.12.2012 16:43:34   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

A sm jaz tako čudna al kaj?!

Sva že dve. user posted image

Smo že 3! Precej pocestniška moda je zdaj in ali pa sem jaz zelo zelo staromodna user posted image Se tolažim s tem, da so me v službi nazadnje pol leta vsak dan videvali v nosečniških kavbojkah in verjetno sploh ne bodo opazili, da že 4. sezono nosim iste žametove hlače user posted image

Ooo, se že boljše počutimuser posted image ... ste me potolažile, da nisem edina, ki ji današnja moda ni všeč user posted image Tudi mene ne prepričajo niti popusti.

Lep vikend vam želim.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3995
16.12.2012 9:06:38   
vijolica2
Pozdravljene,

kako ste?

Mi smo dobro..moram pohvaliti malega da sedaj kar dobro spi, tako da sem tudi jaz malo bolj naspanauser posted image .
Drugače pa nič posebnega, razen da gremo jutri pa do petka v toplice-Podčetrtek. Gremo skupaj s prijateljico, njenim in njunim otrokom ki je 1 mesec maljši od najinga in poleg gre še prijateljica s 6 mesečno hčerko. Tako da bomo videli kako bo to šlouser posted image

Vsem želim lepo nedeljo

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3996
16.12.2012 16:26:53   
trnuljčica
A katera ve, kdaj točno, se pričnejo uradne razprodaje januarja? Hvala.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3997
16.12.2012 18:53:19   
beti 1
Kupovanje oblačil: se pridružujem, tudi sama ponavadi na takih "pohodih" nič ne najdem. Potem kupim kadar vidim kaj, kar se mi dopade, potem pa kombinirat ne morem, ker se odtenki ne ujemajo. user posted image

Pesmi: naša pleše na "govedino", muziko od risank, reklam, rock, ma vse kar ima njej dober ritem, Rammstainov pa na žalost starejšega sina ne mara. user posted image user posted image user posted image

Trnuljčica: 7.1. prvi delovni ponedeljek v januarju se začnejo razprodaje.

Cilla: presne torte in velik izbor dietnih tort dobiš v slaščičarni Mihalek pri Stari Cerkvi v Šiški. Cena je pa primreljiva tistim v Zvezdi.

Neposredna povezava do sporočila: 3998
17.12.2012 14:13:37   
trnuljčica
Sicer pripomba naše razvojne, da nimamo spalne higiene, mi ne gre skupaj. Ker s tamalim ta naš red čisto lepo štima in otrok nima težav za zaspat. Ampak s tavelikim pa ne gre in ne gre in je v 90% borba, jok,... preden zaspi. Pa že od prvega dneva delava z obema enako.

Ti povem, da imava, žal, enake izkušnje.
Ne vem, vse kar sem jaz do sedaj pogruntala je, da so si otroci lahko očitno tudi precej različni. Čeprav iz istega gnezda. user posted image In lahko delaš identično, pa neka stvar pri enem, ne da čisto nobenih vidnih rezultatov, pri drugem pa takojšnje in očitne. To mislim glede vsega. Spanja, vzgoje, igre, ...
Žal pa ima določen procent otrok res neke odkrite ali neodkrite zdravstvene težave in se lahko postaviš na glavo, pa spanja ne boš uredil. Mi smo bili tu. Pa ti povem, za tolažbo, če je to vzrok, da ko zdravstvene težave izvenijo, začne otrok ob enakih ukrepih staršev čez noč spati brez težav in kot da je to najbolj normalna stvar na svetu.

Izkupiček diete (na dieto sem dala oba) = nobenih bruhanj kislega uro ali dve po obroku.

Super!
Res ne vem kako je pri tamalih z dieto pri refluksu. Čisto možno, da res ne priporočajo diete zaradi (mogoče) omejevanja uravnotežene prehrane??? Pri odraslih je kar pomembno, da ga ravno ne biksajo na veliko z določeno hrano... No, verjetno si vsaj v mili obliki izkusila posledice , pregreh, v user posted image .

Tavelik pa nima več AD po glavi. Morda slučaj, ali pa tudi ne.

To se je zgodilo malemu od sodelavke, ko je šla na strogo dieto (je še izključno dojen- brez gh). Mali je sicer pozitiven na jajca. Na mleko pa niso dokazali, a so določili dieto še naprej za oboje. In je mislila, da gre morda za naključje, da je izginilo, ker so rekli, da gre po lasišču in obrazu bolj za seboroični dermatitis, ker lokacija ni tipična. Torej ne za alergijo... Ma ti povem, da je bil po treh tednih čudežno brez seboročnega dermatitisa... Ko pa ji je en dan zmanjkalo njenega pečenega kruha in je pojedla eno rezino tistega iz pekarne (brez mleka, a očitno premazano z jajcem) je naslednji dan spet dobil izpuščaj po koži obraza in lasišča.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3999
17.12.2012 15:50:59   
cilla
Ja, od kar imam otroke, ugotavljam, da je medicina - vsaj pri majhnih otrocih - pravzaprav bolj umetnost kot pa neka silno eksaktna veda, v kar sem vedno verjela. Veliko po filingu, pravila so bolj za "lepo videt". Če je izvid negativen, to še ne pomeni, da je otrok zdrav etc.

Glede diete gruntam, da verjetno dokler se kuharica drži pravil in priporočil, ne bi smelo biti težav. Slano ne jesta, mastno niti, ni klobas, alkohola user posted image in podobnih reči, ki ponavadi delajo težave odraslim... Sem pa sama zadnje dni "obnovila znanje", kako je, ko te hudo daje želodec user posted image Joj, boli! Nič čudnega, da se je mali tako drl tiste najhujše mesece, še mene je minulo noč imelo, da bi tulila. Pa jaz sem vsaj imela tablete take in onake na voljo, njemu pa od aprila do septembra, ko je bilo najhuje, nisem imela kaj dati v pomoč.

In tudi spanje otrok je ena mala umetnost. Ob upoštevanju nasvetov iz une knjige Otroško spanje... je bolje v toliko, da se tavelik ne pretepa več z mano zvečer, ko ga spravljam spat. Pa da čez dan že en teden spi od uro do uro in pol. Prava zmaga, da spi v postelji, ne le v vozičku. Ker dejansko se mi zdi, da je po uri spanja v postelji bolj spočit ko pa po uri spanja v vozičku. Po mojem da ima med vozičkanjem ves čas radarje vklopljene vsaj na minimalno moč...

Torte... sem malo poizvedovala in ugotovila, da je vsaj v LJ morje slaščitarn, kjer delajo take in onake alergijske, veganske itd... torte. Če mi rata, se bomo ta teden vsi trije odpeljali v katero od teh slaščičarn in sprobali, preden naročim. Bomo vidli. Zdaj se še bolj striktno držim ur za hrano in spanje, tako da ostane bolj malo časa za kake izhode. Kot je napisala beti nekaj dni nazaj, sem v dobro otrok postavila vse ostalo na drugo mesto. Vse v imenu spanja user posted image

Mala pirata prežita na moj laptop. Tavelik je prejle, medtem ko je sedel v mojem naročju, v eni žiljoninki sekunde uspešno iztrgal iz tipkovnice črki T in R, da je postalo tipkanje malo bolj izziv kot prej user posted image Totalno sta ubrisana na tehniko. In otroški nadomestki ne veljajo. Takole je pred par dnevi tamali "pisal dedku mrazu" user posted image

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?