cilla
|
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica A ona je prejela vse tri doze in bila redno po tem cepljena... Ja, sej to je tisti štos. Vse tri doze plus redno cepljena kasneje (imajo namreč tak stil življenja, da so praktično ves čas zunaj). Prav zaradi tega je bila kasneje v dvomu tudi glede vprašanja, kaj naredit pri otrokih, cepit ali ne. IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica Vem pa,da se je v Avstriji blazno znižalo št KME, ker je njihova celotna populacija res visoko precepljena. Si sploh težko sploh predstavljam, da je mogoče pri taki bolezni, kjer je prenašalec nek drug organizem in ne človek, doseči upad št. primerov zgolj s cepljenjem. Očitno se da. A tam cepljenje krije zavarovalnica, da jim je to uspelo? Nekaj bi spet spraševala multimame... Pri nas počasi prihajajo na plano tudi kaki manj simpatični karakterni odtenki; tavečji je že tako bolj grobbpri stikih z drugimi ljudmi (ali rokovanju z igračami), je pa pogruntal, da ljudje reagiramo (ne vem, al je to po principu vsaka pozornost je dobra, tudi če je negativna), če cuka, praska,... Krivda, da se mu to zdi zabavno, je deloma na možu in moji mami, ki mu vedno "požrtvovalno" nastavljata lase in zraven samo tulita "aua" In v osnovi mi je jasno, da je s tem ogromno škode že narejene in bo odvajat zdaj težje ko bi bilo sicer. Ampak... mojemu vražičku tale zlobna žilica še bolj seka ven zvečer, ko sta že utrujena. In se spravlja na bratca (valda, na koga pa). Ko smo pred spanjem v dnevni na tleh za branje pravljic, ves čaz leze čez tamanjšega, ga klofa itd, in to seveda po obrazu, čez oči... Ga okregaš, pokličeš k sebi in mu poveš, da ne sme (zadnje dni sem začela opažati, da razne "pridi sem" ali "ne smeš" že zelo dobro razumeta, še pred kakim tednom sem bila v dvomih, koliko razumeta, ker nista reagirala na taka povelja). Mulo pride k tebi, se pusti posesti na tla, a čez minuto, ko nadaljuješ z branjem, je že spet kot raketa na poti k bratcu. Torej, moje vprašanje... kako se tega lotiš pri tako malem? Ne morem ga še poslat sedet v kot, da razmisli o svoji lumpariji. Bo vztrajno preprečevanje, opozarjanje, da ne sme, prineslo kaj učinka (al je tudi to odvisno od karakterja)? Aja, danes je še en VELIK DAN za nas Tamali je pri dopoldanski malici prvič prijel košček kruha s palčkom, kazalčkom in sredinčkom in si to nesel v usta. Jeeeeee! Me je že malo skrbelo, ker palca nikakor ni uporabljal in je še vedno skušal vse prijeti z ostalimi štirimi prstki, kot bi lopatkal. Mama happy
|