|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
3.12.2012 15:22:06   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

lili, lih zadnjič sem v knjićnici (Oton Župančič sredi lj) videla knjigo Mrtev. Se mi je zdela najprej kar mal morbidna, ker res vse lepo pove - kaj je truplo itd... ampak sem pomislila, da je pa to zelo dober način, kako otroku razložit vse v zvezi s tem. Upam sicer, da še nekaj časa ne bom rabila tega razlagat...

Jah, jaz sem našima nekako razložila zakaj nimata dveh dedkov tako,da sem povedala, da je bil dedi F. (tast) zelo bolan, da mu srček ni dobro delal in je zato umrl in je zdaj v nebesih. Tako enostavno in nekako sta to sprejela, čeprav jima seveda še ni jasno kaj zares pomeni umreti. Tako so zdaj v nebesih skupaj z dedijem še muca Rozi, pa povožen maček na cesti, pa tisti ljudje iz balona... itd pač vsi oz. vse kar je nato umrlo.
Miha se je pa prav včeraj odločil, da bo: "vzel lojtro in.. in.. in.. in prslonu gor na oblak in... tm k Miklavž piškote peče,pa...pa... pa bo vzel Roziko in jo prinesu dol in dal babici nazaj..ampak sam če bo pridna pa ga ne bo upraskala" user posted image user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
3.12.2012 16:15:08   
ronja
haha, hedviga, povej mu, da če bo že glih tam, bo babica verjetno še bolj vesela, če dedka pripelje s seboj - pa še praskal ga ne bo:). Ma, ni vesela tema, ampak tamali so pa cukri!

PS: čežana, kasija, skuštrana in ostale trojčkaste:) - in za vse, ki se jim je zgornji opis naše sobote zdel idiličen - reality check: na tisto predstavo smo šli sami, pa potem še v waldorfsko tudi (oči je mel hokej). No, najprej po unih delavnicah L. vidi, kako dajem S. banano, pa bi ona tudi. Ker so tam ustvarjali in ni glih plac za jest (mali je bil v naročju, ni mogel nič posvinjat, pa tudi ne bi mogel počakat, to traaaajaaaa), pa ji povem, da mam vse sabo, ni panike, bo dobila, samo da pridemo ven, bomo poiskali eno klopco, pa bo pojedla. Ok, glih stopimo iz Škuca, ko se R. spomni, da jo lulat. (se ni mogla 2 minuti prej, ko smo bili tam). Ker smo bili itak že zadnji, pa so že vso sceno odnesli, nazaj nismo mogli, sem rekla, da pohitimo tja do waldorfske, pa bo tam šla lulat, L. pa dobila za jest... Mali se je medtem drl v vozičku, maitai je ostal doma, ker ga je zadnjič lubi "pospravil" pod kup knijg iz knjižnice in ga nisem našla,... štala cela. pridemo do tistega nesrečnega sejma: S se dere, če ga samo za trenutek odložim ali hočem slečt, L. lačna, cela zmatrana, ker ni jedla celo pot in na delavnicah (je navajena skoz jest), R. lulat, tam gužva, nikjer ni videt wcja... Sem mislila, da se mi bo kar strgalo! No, potem vprašam za wc, ja je v zgornjem štuku... jupi... Sem bila tako nesrečna, da me je pol gospa vprašala, če mi kaj pomaga, pa sem povedala, da vsak neki hoče, pa če je kje spodaj slučajno kak wc, ker nisem mela vozička kam dat, pa vse še gor... No, smo našli wc, garderobo in plac, kjer voziček ni bil na poti in celo ene klopce, da smo lahko pojedli v miru... Takrat je pa itak že oči prišel:). Ampak je bilo pa ko v situacijski komediji žnj kategorijeuser posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
3.12.2012 21:32:44   
Kasija
Dskubin se nismo delali praskank.

Ronja si lahko predstavljam tole idilicno situacijo. Jaz tudi pogosto zaplavam, ko sem sama z vsemi tremi. Lacni, lulanje in se kaj, pa je katastrofa na vidiku. Kako je bilo na pletenju niti? Sem tudi hotela iti, pa smo zamudili in potem smo sli na lutkovno predstavo. Pa danes smo tudi gledali predstavo in sli gledat lucke. Skupaj s protesti je bila itak taka gneca, da ni bilo mogoce srecat nikogar. Potem smo poleg luck imeli se drzavljansko vzgojo. Pa gledali policaje opremljene za izgrede.

O smrti se mi kar pogovarjamo. Ce vprasata, vedno odgovorim. Vesta, da si pokopan ali sezgan (v zoo je umrl tiger). Sicer jima recem, da ne vemo kam gre dusa.

< Sporočilo je popravil Kasija -- 3.12.2012 21:35:21 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
3.12.2012 21:43:41   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: hedviga
Jah, jaz sem našima nekako razložila zakaj nimata dveh dedkov tako,da sem povedala, da je bil dedi F. (tast) zelo bolan, da mu srček ni dobro delal in je zato umrl in je zdaj v nebesih. Tako enostavno in nekako sta to sprejela, čeprav jima seveda še ni jasno kaj zares pomeni umreti. Tako so zdaj v nebesih skupaj z dedijem še muca Rozi, pa povožen maček na cesti, pa tisti ljudje iz balona... itd pač vsi oz. vse kar je nato umrlo..

ma jaz sem tud mislila, da bo šlo tko lepo, po maslu najmanjšega upora. pol pa, ko sva prišle do vprašanja kdo sve umre in da vsi enkrat uremo, pol se je pa ful zasekirala, da ona pa noče umret in čeprav sem rekla, da še ne bo, se ni hotla več o tem pogovarjat - express zaključeno user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 3.12.2012 21:44:08 >

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
   [Brisano sporočilo]
4.12.2012 1:36:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1180
4.12.2012 8:16:48   
uškinamama
"in za vse, ki se jim je zgornji opis naše sobote zdel idiličen -"

user posted image   user posted image  ronja, idiličnost treh otrok vidite le mamice le-teh.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
4.12.2012 8:53:15   
Kasija

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

user posted image   user posted image  ronja, idiličnost treh otrok vidite le mamice le-teh.

user posted image cista resnica. Po moje so ljubki samo tistih 10 sekund, ko se dejansko drzijo vozicka na eni in drugi strani ob sprehodu. Pa se to, ce niso tvoji user posted image .

Izabelina upam, da sem ti cestitala. Ce ne pa ti zdajle. Lepo se navjajte na novo clanico druzine, pa se kaj javi, ko boste vtirjeni.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 1182
4.12.2012 9:31:10   
chezAnA

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

user posted image cista resnica. Po moje so ljubki samo tistih 10 sekund, ko se dejansko drzijo vozicka na eni in drugi strani ob sprehodu. Pa se to, ce niso tvoji user posted image .

Joooj.user posted image Pa ni tako hudo. Je še kar nekaj trenutkov, ko si vesel, da jih imaš, no. Ko se vsi trije drenjajo v atijevem naročju in poslušajo pravljice, ki jim jih bere. Pa ko rečeš, da previdno, ker so na parkirišču avtomobili in se sami od sebe primejo za roke, da starejša tako popazita na mlajšo, pa ko vsi spijouser posted image , pa ko se skupaj igrajo in to tudi po ure dolgo, pa ko starejša zidata stolp mlajši, da ga lahko ona podre, pa ko mlajša noče iti stran, dokler ji ne daš napolitank še za starejša brata (svojo seveda trdno stiska v rokah in je ne želi deliti), pa ko sinko vestno pregrizne svoj zadnji tik-tak bonbonček na pet delov, da bomo vsi dobili nekaj. Pa še bi se kaj našlo. A ni tako? Res je, so pa tudi trenutki, ko se mi zdi, da mi bojo ušesa odpadla, da mi bo glava enksplodirala, da bi šla najraje spat in jih pustila, naj delajo kar hočejo. Ampak to je ponavadi takrat, ko je z moje strani nekaj narobe. Ali sem preutrujena, bolana,nisem odločna, nisem imela časa zase že (pre)dolgo, ko se zakalkuliram in ne poskrbim za njihove potrebe(lačen, žejen, utrujen).

Moraliziranje off.

Jaz se počutim bolje. Mož je bil cel vikend doma (no, skoraj, v nedeljo je samo za tri ure odšel v skužbo), -luksus. Otroci so kar lezli po njem, sploh ga niso pustili na miru. So ga res že pogrešali. pa včeraj jih je lahko vse vzel s seboj za pet ur in sem v miru spucala skoral vse kotičke, kjer se je nabiral klump in cote. (Nikoli si nisem mislila, da mi bo pospravljanje v počitek in sprostitev. ja, kam te pripeljejo otroci, huser posted image )

Drugače pa smo spet zamudili Ta veseli dan kulture, včeraj je bil. Pa drugo leto. Ronja, napiši prosim na svoj blog drugo letouser posted image
Danes bomo pa delali darilca za miklavža za stare starše. Upam, da bo ratalo. Poročam (ko bom spet imela računalnik)

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1183
4.12.2012 11:05:20   
skuštrana
Ronja, ha,ha,ha, tale opis sobote user posted image V takšnem duhu je minilo mojih zadnjih 5 let user posted image user posted image Pa najhujše je pozimi, ko je zunaj ledeno, notri pa povsod vroče za znoret pa rpreden vse slečeš si že čisto paf od vsega...
Javi mi (mislim da mi še nisi) koliko točno rabiš stiroporkov, jutri grem na pot user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
4.12.2012 12:00:20   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

... Mali se je medtem drl v vozičku, maitai je ostal doma, ker ga je zadnjič lubi "pospravil" pod kup knijg iz knjižnice in ga nisem našla,... štala cela.

Maitai?? http://en.wikipedia.org/wiki/Mai_Tai

Ni čudno da se je drl, ker ga ni mel user posted image user posted image user posted image user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
4.12.2012 12:40:20   
ronja
ronja, idiličnost treh otrok vidite le mamice le-teh.

user posted image user posted image Point there!

Pa ni tako hudo. Je še kar nekaj trenutkov, ko si vesel, da jih imaš, no. Ko se vsi trije drenjajo v atijevem naročju in poslušajo pravljice, ki jim jih bere. Pa ko rečeš, da previdno, ker so na parkirišču avtomobili in se sami od sebe primejo za roke, da starejša tako popazita na mlajšo, pa ko vsi spijouser posted image , pa ko se skupaj igrajo in to tudi po ure dolgo, pa ko starejša zidata stolp mlajši, da ga lahko ona podre, pa ko mlajša noče iti stran, dokler ji ne daš napolitank še za starejša brata (svojo seveda trdno stiska v rokah in je ne želi deliti), pa ko sinko vestno pregrizne svoj zadnji tik-tak bonbonček na pet delov, da bomo vsi dobili nekaj.

čežana, pa si ti opazila, kaj je skupno vsem tem primerom, ki si jih navedla? To, da ti NISI vključena v dogajanjeuser posted image . So pri atiju, nekaj naredijo sami, spijo, itd...user posted image Mal heca mora bit, saj recimo da si se zmazala s tisti, ,ko si dala napolitanko:D. Sicer mi ni čisto jasno, kako je malemu ratalo tiktak dat na 5 delovuser posted image

Pa najhujše je pozimi, ko je zunaj ledeno, notri pa povsod vroče za znoret pa rpreden vse slečeš si že čisto paf od vsega...

Jap, takrat dejansko še meni rata vroče! (kar mi nikoil ni) Napiši mi mail, če se ti da, je lažje, zsji mi non stop serjejo...
Potem pa še kak pametnjakovič sprašuje: "ja, kaj ti pa ni všeč pri zimi? A ni lepo, tako lepo naletava,..." Ti pa vsa mokra, ko slačiš še 3. otroka, ki se seveda dere, 1. se je zadrga zataknila, 2. pa lulat tišči... Bi pametnjakoviča vrgla v en snežni metež za nedoločen čas, da se naužije lepot zimeuser posted image

< Sporočilo je popravil ronja -- 4.12.2012 12:43:15 >

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 1186
4.12.2012 12:41:34   
ronja
Čežana, bom dala drugo leto na blog, letos sem tudi jaz spregledala - pa sem še rekla, da moram pogleat v uno žabico, kdaj je... Mah, no, pa drugo leto, saj bojo še en čas otrociuser posted image

Ni čudno da se je drl, ker ga ni mel

Hedviga! Lumpauser posted image . Jah, no, treba je z malim začet, a ne?user posted image

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
4.12.2012 13:25:21   
Kasija
Hedviga user posted image user posted image sploh nisem opazila, da se je zatipkala.

Chezana saj so lusni nam, ko smo si jih zeleli. Kaj pa drugim? Recimo jaz redko uspem vse tri uredit. Vcasih, ko grem kam samo s hajo, jo pocukram - oblecem kaj lepega, klobucek... vecinoma pa mojim kriterijem mora zadostovati, da so vsaj vsak hmmmm 3 dan stusirani in da v oblekah ni lukenj. Ker spogajat se s fantoma v doglednem casu, da se uredita in slucajno preobleceta je misija nemogoce.
Pa ko enega gledam, drugi za mojim hrbtom dela vragolije. Tako da tudi po vedenju nista vzorna. So pa silno lusni, ko tekajo naokoli, vlecejo za sabo vsak svojo ropotajoco igrako, vmes tamala kje nastrada in joka, kricat je obvezno... saj si predstavljate.

Preoblacenje pozimi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
5.12.2012 16:38:41   
lily32
Če boste opazovali ptiče v krmilnici, jim lahko tudi prisluhnete.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1189
   [Brisano sporočilo]
5.12.2012 21:34:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lily32)
  Neposredna povezava do sporočila: 1190
6.12.2012 14:17:40   
ronja
Čaki, pa saj a ni maitai oboje - oz. vse troje:D?

Sicer pa: včeraj je bil še en "samski" (beri: naporen ko svinja) dan... Najprej sem tamalidve peljala zjutraj v vrtec, da sva šla s S. plavat, tam je bil zaspan, ker je celo noč žural (to mu je zadnje čase omiljeno opravilo:D), ampak sem ga uspela shecat, da je na koncu vseeno užival v vodi, potem domov, nobenega parkplaca v bližini, sem ga nosila, totalno zadekanega v unih bundah... spečega kar daleč, pa potem gor v3. štuk, sem mislila, da mi bojo roke odpadle (mali ni več lahek...) Potem ga prinesem gor, probam slečt, ne da bi se zbudil (sicer bi se glih skuhal)...you don't want to know... ok, končno mi rata nekaj pojest (bingo), šibava v vrtec po tamalidve, ker sem obljubila, da pridem po kosilu.

Gremo domov, mali ves siten, ker ni še nič spal, ga žnjkrat uspavam, potem je celo eno kitico (beri: pol ure) odspal in ko se je zbdil smo že morali šibat na Miklavžev sprevod. Mala že lačna, mali sovraži voziček,... jupijaja... Ok, pridemo tja - GUŽVA! za znoret!

Jaz celo pot na trnih, da ne bom kje kakega zgubla (si lahko predstavljateuser posted image ), ker je bila že po poti gužva..., pa sploh po tem, ko je L. lubiju v torek v trgovini odlutala (so meli Miklavža neko predstavo pred štacuno, pa sva rekla ok, greva midva z malim nakupit, oni pa gledajo predstavo... ja, valjda, takoj je nekam odlutala - tako da sem jo lakho takoj prišla iskat, ker še nisem uspela it niti par metrov od vhoda, ko so že poklicali, da čaka mamico na informacijahuser posted image user posted image ). Lubiju je valjda srce padlo v hlače, ker on pa ni slišal tega, da so klicali in mu je sam zginla, jaz mobija nisem slišala, ker sem tam njo tolažla, pa mali je zraven popeval, pa tudi tista predstava ni bila glih tiha, pa unim na info sem se še morala zahvalit, tak da nisem slišala mobija (ki je zadnje čase ful tih - odkar ga je mali vrgel v vodo)... Ok, konec dober, vse dobro.)
Pridemo do Miklavža, videlo se ni glih čist nič, probavam prit bližej z vozičkom (misija nemogoče), probavam dvignit tamalidve (misija zelo težkouser posted image ),... pa ko sem dvignila L., je vidla parklje in se totalno prestrašila! Jo potolažim, pa mimo pridejouser posted image ... Vmes srečamo še R. prijateljico, probavam, da bi vse videla:D hočemo it, pa bi R. rada videla Miklavža... Smo se malo umaknili in na koncu je celo ratalo, da sem jo dvignila v pravem momentu pod pravim kotom, da ga je baje uspela videt. Potem seveda še tamalauser posted image

No, potem je bilo ok - sem ju nafutrala (sem mela s sabo hiper štručke - ja, kill me, grozna mamauser posted image ), pa topel čaj in smo šle počasi nazaj. Nazajgrede smo se ustavili še pri eni prijazni punci, ki nam je prinesla darilo od ene prijazne rrjevke:), vmes je mel mali vsega poln kufer (kot rečeno - ni fen vozička;)... Pridemo domov - tega dela ne bom opisovala, ker vsaka mama ve, kako veselo je prit pozimi domov, ko so vsi v nekih kombinezonih, premraženi, laćni, vsaj en ma mokre čevlje in dete se obvezno dere, ko ga slačiš;)... Na srečo sem mela za kosilo že pripravljeno in sem samo v peč porinila:) No, ko je bilo pečeno, se je pa še lubi vrnil - ma nos, haha.

Danes smo meli mihata klavža, popoldne prideta babi in deda, vmes sem dobila še stiroporkote od skuštrane (hvalaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!) - ti, pa kolko toga ima??? Madona, je ogromna vreča! To ma, da je dost!

Nauk zgodbe: moram nujno zamenjat mobiuser posted image . Sliši se nič, smse pošilja 100 let...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1191
6.12.2012 14:31:54   
ronja
Skratka: ne priporočam 3x na dan sredi zime oblačit 3 otrok za venuser posted image , ne priporočam gužve, če si sam, ker 1 na 3 niti približno ni tako enostavno kot 3 na 1user posted image .

Ponoči sem potem pekla parklje, šivala S. nogavico za Mihata Klavža, pa vsem ostalim znakec iz filca za na nogavico (vsako leto enega dodamo, taka luštna tradicija - ok, ob 3h ponoči ne zgleda tok luštnauser posted image ), napolnila vse nogavičke, pa S. cartala, ker ma eno obdobje, ko se zbudi takoj, ko me ni zraven (beri: ful nepraktično obdobje). ni mi pa ratalo naredit kuku igračke za malega, je dobil eno malo brisačko, ki sem jo mela zanj kupljeno.

skuštrana, sem ti pozabla zraven dat svežepečene parklje! Ker so bili še topli, pa jih nisem hotela dat v vrečo, ko si pa že šla, pa zagledam tam na pultu parklje pa vrečko zraven, vse prištimano, grrrrrrrrrrrrrrrrr! Nič, boš morala še 1x prituser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
6.12.2012 18:39:26   
Kasija
Ronja ce se ne motim je pijaca maitai in nosilka meitai. Me pa lahko katera popravi, morda se motim.

Danes sem bila v dzs-ju v btc. Imajo odprodajo opuscenih programov, pa znizane malo poskodovane stvari. Raj za kaksne blokce, pisala. V- enem del trgovine imajoi vedno razprodaje-odprodaje. Ce gres od btcja proti oibvoznici po letaliski, je na desni strani eno ulico pred petrolom. Ronja, a sem ti kdaj rekla za to? Moram vrnit prijaznost, ko si me zadnjic peljala tja, ko imajo knjige. user posted image

Skustrana tudi od mene hvala za dostavo. Pa pridite drugic spet kar tako na obisk. Morata fanta raziskat se igralnico. user posted image

< Sporočilo je popravil Kasija -- 6.12.2012 18:40:20 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1193
6.12.2012 19:12:59   
ronja
Ronja, a sem ti kdaj rekla za to? Moram vrnit prijaznost, ko si me zadnjic peljala tja, ko imajo knjige.

Hvala! Nisi še rekla, mi bo pa prav prišlo zgleda, ker to moje dete... ne samo da nič ne zgleda, da bi jo minilo s temi črkami in branjem, še celo sestrico je naučila brat! Res! Brez heca! Danes je tamala prebrala naslov knjige Gor in dol. Pa ji nikoli nismo nič govorili, ker je še mala (saj še niti 4 nima). Samo če NON STOP poslušaš svojo sestro ZELO NA GLAS črkovat, se verjetno ne moreš izognit temuuser posted image

Kasija, kaj je skuštrana 2 taki vreči tovorila? Skuštrana, kako si to sploh v avto stlačla? Nam je cel bakon zasedlouser posted image . Hvala ti še 1x! pa ful maš simpatičnega fantka! Sta punci spraševali, zakaj se ni prišel nič not igrat in sem se morala prav ornk zagovarjat pred "policijo"user posted image

< Sporočilo je popravil ronja -- 6.12.2012 19:13:55 >

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
6.12.2012 19:23:01   
Kasija
Ne, ni bil stiropor ampak za hajo za rojstni dan. Pa en dan prej je bila tu, na poti tja.

Potem pa moras iti za ronjo in lejlo kupit vse sorte tja. Jaz sicer tudi za tamalo kupujem post-it listke. Za enoletnico je vseeno, ce so kaj zmeckani user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
6.12.2012 19:29:05   
ronja
Se hecaš? enoletnici je to bonus!user posted image
Bom šla pogledat, te bom pa še malo zagnjavila prej, kj etočno to bit...

skuštrana, upam,d a ti bo knjigica ok - je tanka, ampak meni bolj uporabna kot kake debele... Moji mali sta čisto nori na te poskuse zadnje čase:). Ma,ne znam za fante (bo boljš;)... Pa tvojih ne poznam, pa ne vem, kaj majo radi...

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1196
7.12.2012 10:19:32   
ronja
Aja, kaj so škratki prinesli nisem nič napisala, ne? Predvčerajšnjim suh kruh za futrat račke čeraj smo naredile zvočni detektor, danes pa nas čaka kompas.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
7.12.2012 12:13:58   
dskubin
Evo, danes vsi mulčki doma, inset day, ni šole :) Plan o celodnevnem pohajkovanju po Manchestru je padel v vodo, tasrednja namreč grdo grdo kašlja (zunaj pa čist malce nad nulo). Najbrž bomo šli nafutrat račke, da zamenjamo zrak, pa praskanke dokončali in napisali čestitke za vse učiteljice. Da še poročam - praskanke so uspele, mogoče bi bilo fajn uporabit res samo zelo zelo žive voščenke. Edino svetijo se ne tako, kot sem mislila, da se bodo. Bom naslednjič poskusila s tušem, sedaj je bila samo tempera pri roki...

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1198
7.12.2012 12:51:16   
ronja
Čežana, ti ziher veš, kateri svetnik danes praznuje... ampak jaz sem skor ziher, da je sv. Jebuser posted image ! Kakav dan ej! Dobr, da nimamo orožja domauser posted image

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 1199
7.12.2012 13:14:40   
Kasija
V knjiznici nam je dala link do spletne strani ljubljanskih kjiznic, kjer so seznami z ocenami knjig za mladinmo z ocenami komisije v sestavi knjiznicark. Jaz sem pred casom brskala po spletu ijn iskala nekaj prav takega, pa takrat nisem nasla tegale. Zelo uporabno, ker se v knjiznici vcasih mudi, pa da ne zagrabim kar prve slikanice, ki mi pride pod roko. Ce imam cas, se izbiri knjigic posveti, sem tak knjizni molj. Ampak priporocilo knjiznicark je pa le priporocilo. Presenecena sem nad stevilnostjo slikanic ijn zgodbic, ki izidejo.
http://www.mklj.si/index.php/digitalna-knjiznica/priporocilni-seznami/120-pregledni-in-priporocilni-seznami-za-mlade

Danes sem sla prvic zbirat s tem seznamom. Me zanima, kako prav mi bo prisel. Kako ve -vi izbirate knjige? Mi kombiniramo tako, da fanta izbereta vsak kar hoceta v neomejenem stevilu. Jaz pa ta izbor dopolnjujem. 3-letnik recimo izbira vedno knjige o francku. Ce mu predlagam kaj drugega, prinese kvecjemu nodija. 5-letnik pa izbira samo poljudno znanstvene knjige. Nekaj casa so bili dinozavri, potem vozila, vesolje... Jaz zbiram zato vecinoma slikanice, pa kaksno poljudno znanstveno vzamem tudi, da starejsi morda razsiri teme. Preberemo vse. Enkrat sem se uprla branju o vozilih, ker nisem mogla vec videt niti enega bagra. Res. Ni lepo od meneuser posted image . Vrstni red branja dolocita sama. Ponavadi pridejo na vrsto dvakrat. Kartonastih knjig za majhne si nismo nikoli sposojali, jih pa s tamalo vcasih skupaj gledava v knjiznici. Ceprav jo seveda mogo bolj zanima knjiice jemati s police in divje listati.
Zaenkrat najgenijalnejsa in najbolj meni ljuba slikanica je zakaj od lile prap. Fantoma je tudi vsec, ampak bagri in avti so zmagovalci vsake dirke pri njima. Knjigice pogosto uporabljamo kot pomoc -recimo o vrtcu kartonko pred vstopom v vrtec, pa za selitev smo imeli knjigo o hisi, pa za kahlico...
Kako pa vi berete?

Kaksne okraske za smreko boste delale? Jaz sem brez pametne ideje. Jih delamo vsak leto, ker kroglice so hitro spremejene v zogice in jih nima smisla dajat gor. Do zdaj smo uporabili cokoladne bnomone (jih dam od takrat vedno kaj gor za zraven), iz das mase smo delali bele oblike z modelcki za piskote in vtisnjenimi crkami stempiljkami, pa enmo leto piskote. To zadnje ne bni vec ponovila, je prevec nehigiensko, ker smo dali samo piskote brez ovitkov. Mikajo me leseni okraski, ki bi jih pobarvala fanta. Samo se mi ne da rezat vseh teh kroglic. Aja, okraski orajo biti varni za tamalo, da se jih da grist brez vecje skode zanjo. Kaksna ideja?

< Sporočilo je popravil Kasija -- 7.12.2012 13:17:24 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Čarobna zimska pustolovščina za najmlajše ...
Decembra v Kinodvor prihaja očarljiv animirani film Zimske prigode iz živalskega sveta. Pet poetičnih pravljic za otroke...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?