barbara_s
|
Hej punce, kolk smo pa danes slabo spali... Ob ene dveh je tavelika pritavala v najino posteljo, da jo je strah in da če zapre oči, sanja o čarovnikih in čarovnicah. Potem je pa zasmrčala nazaj (ta otrok tako glasno spi, da to ni res, no...), se cel čas premetavala med nama in "nadlegovala" nekaj časa enega, nekaj časa pa drugega. Ampak OK, saj bo. Saj je sicer čisto srčkano, kadar se pride k nama pocrkljat; pa ni ravno pogosto, da pride ponoči - ampak danes mi pa res ni pasalo (sem razmišljala, da bi se v njeno sobo preselila, ampak bi se ziher zbudila in prišla za mano, tako da ne bi čisto nič profitirala.) Ja, meni se trebušček tudi že kar precej pozna (zdaj je že očitno, da se nisem "samo" zredila, ampak da nekaj aktivno raste tam notri). Pa strinjam se s tem, da tista elastika še malo večjo žogco naredi spredaj, haha. Ampak, saj zdaj smo pa (več aii manj) že vse čez polovico, a ne? Plavanje: če preračunaš količino bakterij/glivic na ml v bazenski vodi, pa primerjaš s količino naravno prisotnih bakterij/glivic v normalni, zdravi nožnični flori, ti je jasno, da bazenska voda sama po sebi NE povzroča nobenega vnetja. Ga pa punce, ki so malo bolj dovzetne za vnetja, dobijo zaradi drugih razlogov, med katerimi je verjetno najbolj pogost mokre, sintetične kopalke. Jaz zato čisto mirno plavam, ampak ko imam dovolj in grem iz vode, se pa preoblečem ne v suhe kopalke, ampak kar v bombažne gate in krilo - za po ležalniku je čisto kul. Pa deluje. Tudi v toplicah in tam, kjer je veliko ljudi (ja, pa na morju naredim isto. Kopalke so za plavanje, gate za vse ostalo - še bolj kul je pa bit brez, a ne? ) Čas zase: nikoli nisem prav dobro razumela, kaj to pravzaprav pomeni. Je pa res, da je tavelika že prvošolka, tako da se lahko recimo na igrišču mirno usedem na klop in berem svojo knjigo, pa vsake toliko časa pogledam, če je še vse v redu. Nama obema tako najbolje ustreza. Skupaj pa počneva stvari, ki so obema v veselje (npr. kuhanje, pa piškote pečeva, pa beremo veliko, pa kdaj gremo na sprehod, pa poklepetamo malo...) Ah, pa še toliko kul službo imam, da kadar res potrebujem, lahko za pol ure "zginem" in grem recimo sama s sabo na kavo. To je pa več ali manj vse, kar jaz potrebujem od "časa zase" - da sem lahko kdaj pa kdaj tudi malo sama. No, pa jasno je, da mož ni ravno nesposoben in da zna tudi sam poskrbet za vse (pride prav, če greš recimo pri starosti otroka 10 mesecev za dva meseca v tujino, a ne?) Lepo se imejte!
|