|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2013
29.11.2012 13:44:56   
Pkica
Soncnica12 jst bom povsejvrjetnosti hodila vsako sredo, če bo pa zneslo pa še kak ponedeljek.... mi je kr všeč

Tud jst ne vem nč o meritvah k mi jih je delala na MO.... rekla da je vse ok in se sploh nism ubadal s tem. Da vse ustreza tenom toliko kot sm noseča.
Včasih je bolje da manj vemo in se ne obrmenjujemo z malenkostjo. Mislim, da je res pri vsaki nosečnici drugače.

Klavdyk super za lepe novičke o ščitnici... kr pozitivno in bo vse ok :)

Jst pa če kej sldkega pojem ali popijem... se začne razmetavat.. hihihih... Bom probala še z jabočkom- bolj zdravo........user posted image

(odgovor članu 1bebika)
Neposredna povezava do sporočila: 2801
29.11.2012 18:41:30   
_CiCika_
Čestitke vsem za uspešno opravljeno MO user posted image

Spol: meni je vseeno kaj bo, važno, da bo user posted image zdrav. Drugače pa poznam in razumem tiste, od katerih "pričakujejo" da bo zdaj pa fantek. Glede na to da imam tudi sama v prvo hči, se mi zdi da zdaj nekateri pričakujejo da bo fantek. Ampak kot pravim važno da bo otoček zdrav, ne glejmo in se ne obremenjujmo na okolico in ljudi, ter na njihova mnenja. U bistvu se glede tega čist strinjam s tem kar je jesenika napisala : "sploh ne razumem tega folka, da se ubadajo in težijo nosečkam kakšen spol bo pri dojenčku...halooo, kakor da imamo kakšen vpliv na to! "
čutenje otroka: Čutim ga odkar sem dopolnila 17 teden nosečnosti, sprva le nežne gibe, par dni kasneje pa že tako konkretne brce, da jih je kar kmalu začel čutit tudi partner. On je pa čist blažen, ko lahko to čuti in me vedno sprašuje če brca, da bi roko na bušija položil. Zadnje so pa brcike že tako intenzivne, da se že ko pogledaš trebušček vidi kako se notri nekaj premika.
cuker test: nekatere pravite da vsaki to naredijo? Nevem pri meni že v prvo ni nič ne rekel niti nisem delala testa. To je očitno zelo odvisno od G do G.

Nekatere ste napisale da ste se odločile da se javite da bi kar marca rodile. Jaz pa čeprav imam rok 1.4, torej čist na začetku aprila, upam da nebo kaj prej ven prišel, raje vidim, da pride kakšen dan kasneje, čeprav me že sedaj G in ostali hecajo da bo na rok. Namreč že prvo hčerko sem rodila na tisti dan ko sem mela PDP user posted image

Everything is possible.. if you just believe!

(odgovor članu Pkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2802
29.11.2012 19:08:39   
trixxy
Živjo punce

Tudi jaz sem iz MO. Vse je vredu. Ker je otrok čudno ležal, se je komaj dalo kaj izmerit, tak da se je kr matrala. Spola nismo videli zaradi te lege, tak da takle mamouser posted image . Sem pa jaz ena tistih, ki ne bi imela parček, če bi izbirala, sam mi je vseeno kaj bo, sam da bo vse vredu.

Naslednji pregled 2.1.

Sem pa nekaj čudne volje danes in ne vem ali je kriva luna ali utrujenost, tak da nisem za nikamor.

(odgovor članu _CiCika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2803
29.11.2012 20:52:12   
doberdan
Tudi jaz sem se vrnila z MO. In sem zelo zelo vesela, da je vse ok in da sem videla malo bebico in rokice in prstke in srčka in oh in sploh!!! Sem potem takoj potelefonirala vsem najbližjim in povedala lepe novice. user posted image

spol: joj, meni se zdi to že preživeta tema. Me spominja na čase, ko je bil zaželen samo en spol in žal je ponekod to še vedno zakoreninjeno itd. itd. V bistvu se mi zdi super, da je to še skoraj edina stvar, ki je ne moremo vnaprej zbrati in si sami narediti seznam, kaj bi radi imeli. Ponavadi se s tem ubadajo ljudje, ki nimajo kaj drugega za povedat. Tako da ne pustit, da vam pride do živega.
Imeti parček je čisto super za starše in pač spoznaš oba spola in razlike med njima ... Ampak jaz imam recimo sestro, s katero se od vedno krasno razumeva in je ne bi nikoli zamenjala za brata. Tudi sicer mislim, da je vez med sestrama in bratoma malo močnejša kot med bratom in sestro - so izjeme, ampak kolikor poznam primerov je že tako. Tako da jaz bolj gledam iz tega zornega kota.
No, mi bomo imeli PUNČKO!!! user posted image

test za sladkorno: tudi glede tega sem se malo pozanimala. Ni obvezen in če nimaš drugih indikacij in v redu krvno sliko, ga ni treba delat, tako da tiste, ki vam ga niso predpisali vam ne rabi bit nič žal. Sem dobila namreč nasvet, naj se mu izognem na kilometer daleč, ker naj bi bil zelo ogaben. Zakaj pa jih nekateri delajo kot po tekočem traku, pa mi še vedno ni jasno.

Lep večer vam želim in se beremo. Seznamček z novimi datumi pregledov bom pa tudi kmalu naredila. Mene je naročil kar sredi decembrskih praznikov. :)

(odgovor članu trixxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2804
30.11.2012 7:26:38   
Tajka
Dobro jutro............

Spet sem prva.........jest že uživam v kavici............pa še vam jih pošiljamuser posted image

Čestitke vsem za uspešno opravljene MO, vsem ki vas pa čaka pa tudi želim vse naj..............

Pri meni so tud vsi okol obremenjeval da zdaj bi pa lohk že kakšnga fanta mel..........men je pa čist vseen kaj je važno da je dete zdravo

še danes potem pa vikenduser posted image

Lep delovni dan vam želim...............

(odgovor članu doberdan)
Neposredna povezava do sporočila: 2805
30.11.2012 8:00:07   
pisanica
Jutrooooo!

Oooo super za vse, ki ste imele MO. user posted image

Tajka: si me kar malo pomirila glede gibanja otročka. Bom pa vseeno upoštevala nasvet, ki ga je dala 1bebika in navalila na jabolka. user posted image

Včeraj sem šla malo v shopping in končno kupila ene hlače in še en malo daljši puloverček. Da ne bom ves čas isto oblečena. user posted image

Naj vam hitro mine delavnik, potem pa uživajte v vikendu. Upam, da pade tudi sneg in se bo veseli december začel tako kot se mora! user posted image

(odgovor članu Tajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2806
30.11.2012 8:08:06   
katniss
Dobro jutro!
Hvala za kavico, meni najbolj popoldne pase. Zdaj pijem cajcek, da se zagrejem malo.user posted image

Vceraj nasla en lusn plascek, ki ga bom po vsej verjetnosti nosla tudi, ko ne bom vec noseca. Je sicer malo balonckast, ampak dokaj lepo pade tako da ni problema! Zelela sem sicer plasc v temno rumeni barvi ampak nisem ravno nasla kaj primernega. Zdaj ze par let nisem imela crnega plasca, bo pa zdaj klasika na vrsti spet.
Prav tako je po posti prisla nova majcka. S tem verjetno tudi uradno zakljucujem nakupe oblacil za nosecnost..Upam. Mogoce bo treba se kaksno daljso spodnjo majcko dokupit pa modrce ampak to bo ze.

Eno vprasanje o dojenju, za tiste, ki ste ze dojile ali pa nameravate: Dojiti pred prijatelji/starsi?
Moj moz je namrec predlagal, da vsakic ko greva kam, vzameva flasko zraven z izcrpanim mlekom. Zdaj v tem ne vidim ravno nekega problema, verjetno je res bolj prirocno, ampak se tudi nimam namena s tem prevec obremenjevat. Ce bo otrok lacen, ga bo treba pac nahranit, tako ali drugace. Sama sem sicer bolj sramezljiva, tako da se bom verjetno umaknila v kak drugi prostor ali pa si zasila prekrivalo tako, da ne bom vsem na oceh.
Moz namrec misli, da bo drugim malce nerodno zraven mene tudi ce bom zakrita, ker bodo pac 'vedeli kaj delam' oz kaj otrok dela...
Meni se zdi, da tudi ko gremo na wc, vsi 'vejo' kaj delamo, pa se noben ne sekira kaj dosti za to.

Kaj pa ve mislite? Kaksne so vase izkusnje?
(upam, da ne bom s tem sprozila kake za/proti debate za dojenje, zanimajo me res samo vase izkusnje in kaj bi ve naredile, hvala)user posted image

Lep dan vam zelim!

(odgovor članu Tajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2807
30.11.2012 9:03:35   
top10
Dobro jutro!

katniss glede dojenja, jaz si ne bi črpala, ker boš imela samo delo, pa pogret, pa ne vem kako dolgo je obstojno, če ni v hladilniku, zmrzovalniku. Jaz sem prvega dojila 14 mesecev, nikoli si nisem črpala, ko smo šli kam, sem se pa umaknila, pa podojila. Pa se mi zdi, da sploh ni bilo problema oz. jaz se nisem obremenjevala s tem... Boš videla najbolj kako ti bo odgovarjalo. Ene si tudi samo črpajo in dajejo po flaši...

Klavdyk, UZ mi je delal Kosi. A ti imaš 17. cel pregled al samo MO, men je rekla, da imam samo MO in odvzem krvi.

Glede sladkorja je pa full zanimivo, da pri nas na Koroškem, če hodiš v ginekološko ambulabto v bolnico, delajo test vsaki, pa moja ginekologinja je rekla, da je zelo pomemben, pa bla bla. Meni se pa glih ne zdi, sploh pit glukozo je grozno, ampak že bomo mogli preživet.

Želim vam lep vikend, pa tipkam v ponedeljek, ker čez vikend že zdaj vem da ne bo časa!

LP!

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 2808
30.11.2012 9:09:53   
_CiCika_
katniss glede dojenja... Jaz sem sem v prvi nosečnosti samo dojila. Ko sem bila pri komu na obisku so mi vedno ponudili kakšno sobo, da sem se lahko odmaknila. Sem namreč sramežljive sorte in to večina ve, zato so mi skoraj vedno ponudili, da se odmaknem v sosednjo sobo, če pa mi niso sem pa sama rekla in nikoli ni bil problem.

Everything is possible.. if you just believe!

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 2809
30.11.2012 9:10:47   
klavdyk
DOBRO JUTRO!!

katniss-moj taprvi se je dojil 2m, pol pa zraven zize jok, nemir,....in smo si mleko črpali..ne želi siuser posted image . sem si črpala vsak dan na 3 ure-razen ponoči-do njegovega 7m. sej ni bil problem, samo ko danes pomsilim za nazaj-vsepovsod zraven nosti črpalko, pa mleko dajat v hladilnik pa ga gret, pa sem dajala tudi v skrinjo ker ga je bilo ful, ampak potem ko sem ga odmrzovala, bljak okususer posted image . tk da sreča da drugi se je dojil potem in ni bilo problema. sej so mi vsi pravili, kk sm bla pridna, pa to..ampak če zdaj nazaj pomisli... ne vem če bi še enkrat

Top10-ja ne vem. men je časova napisala v karton pregled čez 3t in kao MO-ni pa rekla, ali imam pregled al ne, ni pa mi rekla, da bi še drug datum mi dalauser posted image . ko sem pa gor klicala sem pa morala povedat da imam MO. tk da ne vem

lp

GREGOR 05.03.2007
GAŠPER 11.04.2009
JAKOB 18.04.2013

(odgovor članu top10)
Neposredna povezava do sporočila: 2810
30.11.2012 9:10:56   
ROXY_
DOBRO JUTRO/user posted image DOBER DANuser posted image ..Hvala za kavico!!

Čestitke vsem za uspešno MO , za vse user posted image in user posted image user posted image user posted image user posted image ..
pa je spet teden naokoli, sploh ne vem, kdaj je minil ..Hvala bogu za vikend!!user posted image

na hitrco- katniss- glede dojenja..js sm sineta polno dojila in nism mela nikakršnih težav, sploh pa ne pred prijatelji ali starši..če smo bili kje tako na javnem placu, da je bil tuj folk, sem se pa umaknila,.nasplošno se res nisem s tem obremenjevala. Dojenje je nekaj naravnega in zelo lepega..

lep vikend želim, upajmo na malo snegeca user posted image user posted image

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 2811
30.11.2012 9:50:26   
doberdan
Eno vprasanje o dojenju, za tiste, ki ste ze dojile ali pa nameravate: Dojiti pred prijatelji/starsi?
Moj moz je namrec predlagal, da vsakic ko greva kam, vzameva flasko zraven z izcrpanim mlekom.

katniss, kmalu po rojstvu boš videla, da si je treba stvari čim bolj olajšat, ker itak si na začetku preobremenjen. Mislim, da skoraj ni situacije, ko se ne bi mogla kam umaknit, v drugo sobo ali recimo zunaj v kakšen miren kotiček. Čeprav potem šele vidiš, da ljudje na to sploh niso občutljivi (razen izjem). Črpanje je res za izjemne primere, recimo če boš kam šla pa za vsak slučaj pustiš mleko doma. Lahko pa možu predlagaš, da on prevzame ta del in potem hrani mleko v hladilniku in ga pogreje ... pa tamali ne bo hotel tist trenutek jest, pa spet ponovi vajo itd. Mislim, da ga bo kmalu minilo. user posted image

(odgovor članu ROXY_)
Neposredna povezava do sporočila: 2812
30.11.2012 10:41:49   
katniss
Hvala za odgovoreuser posted image .
Sej jaz si tudi predstavljam, da manj ko kompliciras, boljse je. Crpalko sem dobila, tako da back-up ziher obstaja. Po moje si bo pa tudi moz premislil, ko bo videl, da je vse skupaj kar precej dela. Sicer si pa on res tudi zeli, da bi jaz kaj nacrpala zraven, ker zeli sodelovati pri hranjenju. Taki pomoci se ne mislim odrect user posted image .

Mislim, da je njemu ob vsem skupaj dokaj nerodno, ker je tudi njegova druzina dokaj zaprtega tipa in vcasih mora stvari res v praksi videti kako potekajo. Potem je ponavadi vse vredu. Tudi za najino poroko so bile velike skrbi, kako bojo njegovi vse skupaj sprejeli (Nizozemci so za slovenske pojme dokaj hladni in zadrzani) ampak je bilo na koncu fenomenalno, tako da bo tudi v tem primeru po moje cas svoje pokazal.
Sicer pa zdaj lahko sanjam, da bo otrocek imel rad mleko, na koncu bo pa tak ko jaz, ko mleka videt ne more. user posted image

(odgovor članu doberdan)
Neposredna povezava do sporočila: 2813
30.11.2012 10:56:05   
ROXY_
Punce, sej vem, da je malo neumesna....pa vseen...

ma katera kak fajni recept za peko božičnih piškotov...sej vem, kulinarika ja user posted image user posted image , sam bi vseen prosla za kakega iz prve roke....

bi malo pekla, za ogrevanje, ta vikend, da zadiši po bajtiuser posted image

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 2814
30.11.2012 10:56:36   
naja17
Ufff za tole sem se mogla prijavit.... katniss nikar ga ne biksajte s flaško... Moj je bil izključno dojen do 5,5 meseca, zaključila sva z dojenjem pri 13. mesecih. Smo ful naokoli, že prvi mesec po izletih, obiski pri nas, mi pri njih itd. Dojenje je zame glavno, zdrava hrana za mojega otroka, je pa tko, da zame je to nekaj najinega, vsak ima rad mir, ko je, tako da midva sva se vedno odmaknila nekam in sem se pokrila še s tetra plenico. V lokalo sem šla poleti notri, itak vsi zunaj sedijo, če sem imela kje blizu avto, sva šla v avto, oddaljena klopca, na obiskih v drug prostor/sobo... Dojila sem samo pred možem in prijateljicami. Tvoj bo že del vsega, naj se ne boji, samo ne uporabljajte zdej flaš in dud, če sploh ni potrebe za to, mi smo šli skoz brez tega.

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 2815
30.11.2012 10:57:43   
naja17

IZVIRNO SPOROČILO: ROXY_

Punce, sej vem, da je malo neumesna....pa vseen...

ma katera kak fajni recept za peko božičnih piškotov...sej vem, kulinarika ja user posted image user posted image , sam bi vseen prosla za kakega iz prve roke....

bi malo pekla, za ogrevanje, ta vikend, da zadiši po bajtiuser posted image

Nič, ker vse to prepuščam moji dragi tašči in pol samo polne škatle nosim domov user posted image

(odgovor članu ROXY_)
Neposredna povezava do sporočila: 2816
30.11.2012 12:07:02   
nanita
Spol: meni je vseeno kaj bo, važno, da bo user posted image zdrav. Drugače pa poznam in razumem tiste, od katerih "pričakujejo" da bo zdaj pa fantek. Glede na to da imam tudi sama v prvo hči, se mi zdi da zdaj nekateri pričakujejo da bo fantek. Ampak kot pravim važno da bo otoček zdrav, ne glejmo in se ne obremenjujmo na okolico in ljudi, ter na njihova mnenja. U bistvu se glede tega čist strinjam s tem kar je jesenika napisala : "sploh ne razumem tega folka, da se ubadajo in težijo nosečkam kakšen spol bo pri dojenčku...halooo, kakor da imamo kakšen vpliv na to! "

Se podpišem pod to.

Evo zdele pa vam pošiljam še lepe pozdrave iz sicer deževnega Velenja, sam vseen se mamo pr nas doma lepo, kot da bi sonček sijal...tamala raztura, poje, pleše, se smeji:D Ja veseli smo lahko da imamo naše male sončke, ki nas razveseljujejo.

Moje počutje: Vredu edino apetit je vedno nekje na meji, včasih nisem skoraj nič lačna pa se s hrano silim, včasih bi pa slona pojedla če bi mi bil na dlani.

Brce: Čutila sem jih že v 15 tednu (čeprav ginekologinja pravi da to ni možno,..ni po njihovih "REGLCIH"), zdaj pa so se še okrepili, tako, da jaz pričakujem da bom glede na intenzivnost brck lahko rodila malo prej kot je to predvideno, zato sem se priključila tudi vaši skupini. Lepo vas je brati in spremljati:D Jaz mam do morfologije še kar nekaj časa, vmes je še reden pregled v 19 tednu...tak da sporočim ko bodo lepe novičke.

Spol: že vemo...ostane zaenkrat skrivnost da se ne bi slučajno kaj spremenilo user posted image

Pozdravček.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 2817
30.11.2012 13:47:36   
cvekica
Ojla,

No sem prišla iz Mo. Naj povem da je vse ok user posted image , samo baje imam full veliko postelco, da
že dolgo ni vidu tko velike. user posted image . Ja povprašala sem tudi po spolu seveda user posted image in mi je
rekel da lahko nakupujem bolj v roza barvi.user posted image tako da ja tudi mi bomo najbrž imeli user posted image user posted image ni pa 100% je rekel da mi vseeno priporoča nakup v nevtralnih barvah.
Če vam povem po pravici, sem bla kr mal presenečena, kajti sem po tihem upala da bo user posted image .
Ampak sem vseeno vesela, ni važno kaj bo samo da je vse ok z user posted image .

Zdaj me pa čaka 19.12. ta test za sladkor, potem imam 24.12. 4D ultrazvok in nato 27.12. reden pregled, tako da december bom imela
kar zaseden user posted image .

Grem malo počivat, uživajte še naprej.

(odgovor članu nanita)
Neposredna povezava do sporočila: 2818
30.11.2012 16:13:35   
trixxy
katniss pa še nekaj o dojenju. Velika verjetnost je, da otrok sploh ne bo maral cucljev in boš mogla dojit. user posted image Pozam veliko otrok, ki imajo radi samo mamino bradavico in posledično mora mamica biti nekje v bližini.
Lahko pa da dojenje ne bo steklo in bo potem itak na flaši. Vendar ne preveč razmišljat o tej možnosti. Jaz v prvo nisem dojila, ker nisem imela mleka. Sem se matrala in matrala in poskusila vse možne stvari (hrana, pijača, tableti, počitek,...),da bi mleko prišlo, vendar smo na koncu ugotovili, da so bili krivi hormoni in ni bilo možnosti za dojenje. Ampak take smo redke. Zdaj pa upam in verjamem, da bo dojenje steklo user posted image .

A samo moj otrok ni pokazal spola? Sramežljivo dete user posted image . Ampak bi pa zelo rada izvedela, ker bi se rada pripravila s cunjicami.

(odgovor članu cvekica)
Neposredna povezava do sporočila: 2819
30.11.2012 16:59:30   
katniss
Dojenje je ena izmed stvari, katerih se ze res veselim. Vem, da lahko nastane kup tezav, da bodo dojke bolece, bradavice razpokane ipd. ampak se mi zdi, da ce je to nekaj, kar mi je dano, potem pac bomo to nardili. No pa tudi zato, ker se vedno pritozujem, da imam velike prsi zdaj pa se lahko 'izkazejo'. (recimo, da so se ze zacele izkazovati, pri nakupu plascka sem mogla predvsem pazit, da bo sel cez prsni del zapretuser posted image ).

A se katero dajejo hormoncki v smislu, da ste cisto prevec emocionalne? Jaz sem ze itak po naravi bolj taki softy, zadnjih par dni je pa kot, da bi nekdo neke zapornice odprl! Kr tecejo solze iz mene ob cisto smesnih trenutkih. Malo smesno mi je ze ratalo.

Cestitke za vse MO.user posted image
trixxy:zgleda, da se bo treba z otrockom resno pogovorit in mu povedat, da te firbec matrauser posted image

nanita: jaz sem prvic noseca in sem cisto uradno zacutila brce tocno 16.teden. Na MO se je pokazalo, da je to cisto mozno in zelo verjetno, ker je posteljica v taksni legi. Sploh ce pa ze imas kaksnega otrocka doma, potem pa itak ves kaj moras 'cutiti'. Tako, da mislim, da lahko kr svojim obcutkom zaupas. user posted image

Tako, jaz sem bila pridna, zlikala vse, zdaj se pa morem eno rundo dat prat, vecerjo skuhat.. in se lahko zacne vikend! Moj otrocek je med likanjem pridno telovadil, ko sem se vlegla sem pa dejansko videla, da je cel trebuscek valovaluser posted image . Zelo zabavn obcutek!

(odgovor članu trixxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2820
30.11.2012 18:56:32   
izalina
Ojla,

da se še jaz javim. Se mi včeraj ni uspelo nič javit po MO. Vse je vredu, mere ok....je pa zelo očitno pokazal mednožje. Sem sama potem vprašala G, če sem prav videla pa je rekla da ja. In mi potem še enkrat pokazala, da je res očitno. No obrazka pa ni želel pokazat, ga je skrival v mojem desnem kolku. Tako da na naslednjem pregledu bo še en UZ, da preveri obraz (si je prav zapisala v karton). Izmerila mi je tudi maternični vrat in rekla da je vse še super. Sem ji pojamrala, da mi je v službi kdaj ful naporno in me začne ful bolet in tiščat dol. Tako da bo zaradi moje narave dela sedaj na vsakem pregledu izmerila tudi maternični vrat.

Dojenje - Katnis jaz ti svetujem ,da si čim več prebereš o dojenju. Tudi o tem kaj naredit, če ne steče. KAkšni so tipični problemi pri dojenju in kako se soočiti z njimi. Jaz tega v prvo nisem naredila in me je ful vrglo iz tira, ker mi ni steklo. Sem mislila, da je dojenje samoumevno in pride samo po sebi. Dojila sem samo 3m potem pa ni več šlo. Kaj ti bo pa takrat najbolj ustrezalo pa zdaj ne moreš vedet.

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 2821
30.11.2012 20:11:28   
NatašaC

IZVIRNO SPOROČILO: simi5

Hojla!

Še ena aprilčica. user posted image PDP 5.4., ampak zna bit prej, ker mi obljubljajo carski rez. Smo ga imeli tudi v prvo. In ja....doma imamo že enega sončka. Za spol ne bomo vprašali, ker tudi v prvo nismo in nama je bilo super.

Sem pa ravno iz porodnišnice. user posted image So mi delali morfologijo. Sicer mi jo je že moja ginekologinja, ampak me je še v lj poslala, da me ne bo kaj skrbelo, čeprov je bilo vse ok. user posted image In danes ravno tako.user posted image Res je zakon ginekologinja. V lj pa tudi zelooo prijazni.

Je mogoče katera, ki je že imela napovedan carski rez? Zanima me, če res sprožijo 14dni prej al počakajo na rok, če je z otrokom, plodovnico ipd. vse ok.

Lp vsem user posted image

Pozdravljene!
simi 5: Glede CR naj te ne skrbi. Mene čaka aprila četrti CR. Tega mi je pa napovedal 14 dni prej. Sicer bi rodila maja. Drugega so me pustili 2 dni čez rok, potem so mi ga pa naredili. Je pa moževa sestra drugič rodila naravno in potem še 2× naravno, tako da ima samo prvega otroka s CR. Tako da če ti je do tega, ti mogoče sploh še ni potrebno izključiti naravnega poroda. Sicer pa zelo odvisno od tega, kaj je bil vzrok za prvi CR. Načeloma pa če je vse ok, lahko tudi počakajo.
Če te pa še kaj zanima vprašaj, jaz sem bila vedno v Lj in mi je to že skoraj rutina. :) Čeprav vedno obstaja strah, da bo šlo kaj narobe. Sploh pri meni zdaj, ker bo 4. Ma upam, da bo vse ok.

Glede spola pa. Mene so že v tretje vsi spraševali, če zdaj smo pa naročili punčko. In mi je šlo to pošteno na živce. Nikoli pa nisem vprašala in tudi tokrat nimam namena. Bo kar bo, samo da bo zdravo. Saj ne, da si ne bi želela tudi punčke - za mojo dušo, ampak najpombneje je, da bo vse ok. Pa tudi če bo še četrti fant.

katniss: Jaz sem dojila vse tri in nobega v javnosti - razen pred mojim. Drugače pa se ne počutim prijetno in se raje umaknem. Nisem pa nikoli prakticirala izčrpavanja. Raje sem se kam umaknila ali pa dojila v avtu.

(odgovor članu simi5)
Neposredna povezava do sporočila: 2822
1.12.2012 9:11:30   
anomis24
en lep mrzel in malo zasnežen pozdrav!
no da se vam javim,včeraj na mo je bilo vse ok,sonček se lepo razvija,tako da upajmo da bo do konca vse potekalo okuser posted image . za spol pa seveda nisem prašalauser posted image . naslednji pregled imam 3.1. in takrat mi bojo opravljal tudi sladkorni test. baje naj bi ga vsaki nosečnici,da naj slučajno nebi imela nosečniške sladkorne. je pa res nagravžen ker naenkrat popiješ 300 mj čiste glukoze..fuj.ampak za sončka bomo vse preživeli.

lep dan še naprej!

(odgovor članu NatašaC)
Neposredna povezava do sporočila: 2823
1.12.2012 10:14:31   
*Lila
Punce čestitke za opravljene MO user posted image Res je lepo brat same lepe novičke. Jaz jo imam v sredo in me je že zdaj strah user posted image Na NS sem šla čisto umirjena in ni blo ok, sedaj pa že kar nekaj paničarim user posted image
A vas je kaj zasnežilo? Jaz upam, da bomo imeli tudi mi kaj snega letos, lani ga ni bilo čisto nič. Saj preveč ni fajn da zamede, malo čez praznike bi bilo čisto ok user posted image
Preberem pa kar nekaj koristnih nasvetov tukaj, ker je tudi za mene vse to prvič in mi je vse neznano.
Danes imam v planu pranje, likanje, pospravljanje, tako da bo najbolje če kar začnem user posted image Moj danes dela, tako da imam mir user posted image
Aja, je bila katera včeraj v Gostilni na večerji? user posted image

(odgovor članu anomis24)
Neposredna povezava do sporočila: 2824
1.12.2012 11:02:37   
doberdan
Sicer si pa on res tudi zeli, da bi jaz kaj nacrpala zraven, ker zeli sodelovati pri hranjenju.

Saj bo, saj bo. Po 5ih, 6ih mesecih bo lahko skos sodeloval in poskušal motivirati otročka za vse sorte zelenjve in drugo gosto hrano. Veš, kako prehitro mine to prvo obdobje, ko samo dojiš, to žal vedno samo za nazaj ugotoviš.
Meni se je prvič tudi vse preveč mudilo, se mi zdi, da sem včasih prehitevala dogodke, potem mi je pa bilo žal.

(odgovor članu *Lila)
Neposredna povezava do sporočila: 2825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?