|
RE: za tiste, ki imate otroke doma 29.10.2012 15:23:37
|
|
|
|
ronja
|
Očitno mora biti starš veliko bolj discipliniran in osredotočen na otrokovo delo, ča želi, da učenje poteka izključno po otrokovih zamislih in iniciativi. haha, meni se zdi pa glih obratno: da moraš bit ful bolj discipliniran, da se držiš urnika , vsak ma svoje, kaj mu je težje... Meni je lažje, če mi tamalidve rečeta: mami to bi, ali pa imamo teme, pa potem zberem aktivnost, ki je trenutno glih izvedljiva ali pa se kar tako eno spomnim, pa vse tele spontane reči... kot pa da bi imela določeno, kaj moram kdaj (meni gre ful na živce, če sem kaj omejena, tudi v šoli sem med matematiko risala, med zgodovino računala ... in zato mi ne pade na pamet, da bi se sama sebe omejevala ) Evo, zdaj moram prit na predstavo - saj pravim, da to kar samo gre. Se tipkamo dalje potem. No, nazaj, hehe. So mi naredili lutkovno predstavo s Fimo figuricami, navezanimi na lakc, ki sem jih naredila Ronji v mobile, pa jih je nekoč že tako sfecljala skup, da smo dali stran (zdaj mata pa itak pograd, pa ni izvedljivo še mobile met), včeraj sem pucala omaro na hodniku in to našla in dala dol, so to zvohali in odfecljali in zaigrali eno predstavo Prijateljico, potem pa še par pesmic, itd... Tako gre to pri nas . Improliga na 9to potenco Očitno so moji otroci res drugačni... Ne vem, če se kregata, ne bi nikoli zavrnili nobene aktivnosti, tudi sicer redko. Če se glih kaj zaigrata, takrat ju tudi sama rada pustim na miru. Vidim tudi pri obiskih včasih, da mata drugačen način, onidve res ful radi sodelujeta (ena z drugo, pa z mano,...), mam srečo, zgelda:). Sicer mi pa ni jasno tole: kako si ju pa prepričala, da sta brez nadzora uporabljala temperke samo po oknih in ne še povsod drugod? ker to pa ne vem, če bi pri nas šlo... Sicer ti pa iz srca privoščim lepo nosečnost. Sama nisem imela niti ene niti približno normalne, kaj šele lepe! Zame je to res največja muka in sem si še po 2 letih vsak dan rekla, kako je fino, ko nisem noseča (no, potem sem pa spet bila ), zdaj si pa dostikrat rečem, da je res fajn, da je to za mano . Saj bi imela 4, če bi mi nekdo garantiral, da bo preživel in da mi ne bo treba celo nosečnost cvikat zaradi enih groznih napovedi... Pa malo so še finance tu, rajiš 3, pa da jim lahko nudim razne krožke itd... kot da 4im ne bi mogla. Za ostali material mi ni, bi si pa želela, ad imajo vsak svojo sobo in da lahko trenirajo kak šport, če bi jim bilo do tega ali da grejo v glasbeno ali kaj takega. Malo so pa tudi že leta - mam 34, nisem več tako zelo mlada, ne bi pa mela takoj še enega, me v službi zadavijo:D... Če pa ne bi bilo teh k* nosečnosti oz. tudi če bi mi bilo spet tako slabo, da bi vsak dan 5x bruhala, samo da bi vedela, da bo dete preživelo pa da bo zdravo, pa da bi vedela, da jim bom lahko nudila izobraževanje, vsem, potem bi mela pa takoj 4:) In ti jih iz srca privoščim:)
< Sporočilo je popravil ronja -- 29.10.2012 15:35:44 >
|