Inda_T
|
čau! joj, koliko odgovorov, se je kar težko skozi vse prebiti! V glavnem, o bombažnih plenicah - zaenkrat imam mnenje, da bom poskusila z njimi, seveda ne tako j na začetku, ker bi iblo samomorilsko, ma po parih mesecih pa ja... Konec koncev sušilni imam, pa tudi če bo lepo vreme se lahko posušijo zunaj... Če se zadeva ne bo obnesla se pač ne bo in bom prešaltala na instant verzijo ampak bom vsaj vedela zakaj... O navajanju na kahlico pa nimam pojma in bom o tem lahko kaj več povedala ko bom imela izkušnjo, verjamem pa da so si starši različni, da se eni res potrudijo otroka karkoli naučiti, drugi pa pač malo manj... hrana in kili - pri tem moram napisat, da jaz ful pazim na to kaj jem, pri čemer si lahko precej zadev kot so sadje, zelenjava, krompir privoščim najboljše možno - z domačega vrta, niti gnojeno z umetnimi zadevami.. Gledam pra predvsem na to, da je uravnotežena in da jem čim manj sladkarij oziroma zadev z dodanim sladkorjem (sokovi odpadejo na celi črti, gazirane pijače tudi), pri čemer to ne pomeni da se jih popolnoma izogibam amapk popijem kozarec na 2 tedna ipd. (ali ko sem kje na obisku, bolj iz vkljudnosti, da ne izpadem čudak ki pije samo vodo). Meso kupujem pri preverjenemu rejcu, tako da vem kaj dam vase, predvsem pa se držim pravila da jem sadje dopoldne (musli za zajtrk, pri čemer so to ovseni kosmiči s suhim sadjem, ne un cuker od kornfleksa), OH za kosilo in beljakovine za večerjo (s pripadajočo zelenjavo). Da bi jedla cvrtje mi še na misel ne pride (razen cvrt jajček, ki spada v sekcijo večerje...). Opazila sem, da sedaj, ko imam malce slabšo kri mi prija košček čokolade po obroku... Aja, kruh pečem sama, marmelado imam domačo in s maslom je njami za kakšno malico. Ker ste se pogovarjale o pašteti, tudi jaz jo včasih jem brez slabe vesti, ker je itak Pušenjak nekje zapisal, da bi jo morale več kil pojest, da bi tisti nesrečni vitamin A naredil tako škodo... Mi tak režim najbolj ustreza, ker vem, da delam dobro in zase in za Lovrota. Aja, ena je napisala da nobena noče razkriti imen... Naš fantič bo Lovro... Aja, izogibam se edino nepredelanega mesa in suhomesnatih izdelkov, zaradi toxe, ker jenisem prebolela, tako da tatarc pri meni odpade, čeprav sem ga enkrat čisto v začetku nosečnosti (ko še nisem vedela za toxo jedla prav z veseljem...) Obračanje ponoči - sem imela tudi jaz ful probleme kako k stvari pristopit, sem pa potem na telovadbi izvedela, da se je treba pravilno obračat tako da držiš kolena skupaj - in zadeva res deluje, daš kolena skupaj in se trebuh kar sam prevali na drugo stran... strah pred porodom - si dopovedujem, da me ni strah oziroma o tem niti ne razmišljam, bojo že v porodnišnici poskrbeli da bo vse ok. Glede klistirja pa sem slišala same pozitivne stvari, v smislu da do neke mere olajša ves postopek poroda (kako točno pa si ne znam predstavljat)... Polona - hja, res sva bila 100% odločen aza Evota, potem pa ni bilo nič iz tega, sva vzela Jane-ja, second hand in sva dala več kot pol manj zanj... V bistvu je prevagalo dejstvo, da imamo okrog hiše več offroad terena kot ne in bi bilo malo škoda imeti nov voziček in še z ne-napihljivimi gumami... Tako je zdrava pamet prevagala nad lepoto . Kot rečeno, če bi pa bili kje v manj hribovskem okolju potem pa bi imeli belega... joj, ker je tako lep!!! No, pa da napišem še eno o vremenu, mi smo dobesedno odrezani od sveta, reka Vipava je šla čez na čisto vseh možnih mestih, kjer je cesta za do civilizacije... Včeraj sem bila še na obisku pri starših (8km stran) in sem za pot do doma porabila debelo uro! Je bilo vode po cesti toliko da sem na trenutke cvikala da ne bom kje obtičala... No, sedaj je pa tako, da ne moremo nikamor O snežni romantiki pri nas pa itak lahko samo sanjamo... Lepo nedeljo vsem!
|