|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
2.10.2012 10:40:09   
kokosh
Naš pobič je končno skobacal. Hkrati s hojo ob premikajočem stolčku user posted image

(odgovor članu tinalovro)
Neposredna povezava do sporočila: 3551
2.10.2012 11:09:29   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Ker ima zelo visoke Ig E, se je tudi p strinjala z uvajanjem mlečnih izdelkov šele pred vrtcem. No, pa tudi jajc.

A to so jo dali testirat, ker je bratec alergik? So to krvni testi ali kaj drugega? Meni je gastrolog rekel, da je ob gastroskopiji vzel vzorec sluznice tudi za preverit alergije; se kaj spoznaš tudi na to? A bi to pokazalo alergijo?

Tuhtam, a naj naslednje leto mala gre na sedež od kolesa, mali pa s svojim kolesom ali naj nabavim prikolico. Čeprav naš ati, ki takoj gleda teste, nad le temi ni glih navdušen. No, saj en ima super test, a tudi turbo ceno- ene 5 x višjo od običajnih prikolic.user posted image

Jaz sem tudi preštudirala Adacove teste prikolic, ker naš tati je hotel že kar letos prikolico nabavit (tako, ki ima možnost dokupa "lupinic" za dojenčke, ki še ne sedijo sami). Res je, vse tiste, ki imajo vsaj pogojno pozitivno oceno, pridejo nad 500€. Pa tja do jurja user posted image Meni so vsi bolj zahtevni uporabniki pohvalili Charriot, ki je v verziji za dva otroka "samo" 500€. Še zbiramo prispevke, zadnjič ga je nekdo prodajal rabljenega na bolhi. Oglas je bil gor točno dve uri user posted image

Kokosh, čestitke za nov mejnik. Jaz pa čakam, da bosta spet kako noč prespala. Zadnje dni se borita proti spanju tako podnevi kot ponoči.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3552
2.10.2012 15:16:32   
ronja
Mi imamo Croozerja, ki ima tudi zelo dobre ocene kar se tiče varnosti. Ni to isto kot Chariotte, ampak je pa vseeno varna:) Za chariotte pa pazi, ker je kup stvari treba dokupit, pride na koncu res drago

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3553
2.10.2012 16:11:01   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
A ni dober?user posted image
Aja, pa ker vem, da bo kira predlagala: NE, ga ne zamenjamuser posted image !

ronja - res je pohvale vreden in še česa user posted image Včasih znajo res presenetiti! Hm... če ga ne zamenjaš- a bi ga vsaj prepričala, da naredi en hiter tečaj za ostale očke, ki tega še ne obvladajo??? user posted image

beti1 -
hvala tudi tebi za info o stolčkih. Sedaj sem si nekako naredila ožji izbor, pa bom šla v akcijo za kakega rabljenega in dobro ohranjenega ali pa bom počakala na kako akcijo v BC ali kje drugje. Se še ne mudi, ker ga najbrž pred pomladjo ne bomo kupili.

vijolica - za otroški dodatek naj bi se vlogo oddalo najkasneje 90dni po rojstvu otroka, lahko pa kadarkoli, samo menda potem ne dobiš denarja za nazaj.

tinalovro - Petra je super! Mi smo našo malo slikali, ko je bila šele par dni stara in moram reči, da imamo krasen spomin, Petra pa je res občudovanja vredna, zna z malimi in rezultati (fotografije) so res občudovanja vredne!

Pozdravček

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3554
2.10.2012 18:57:55   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: cilla

Meni je gastrolog rekel, da je ob gastroskopiji vzel vzorec sluznice tudi za preverit alergije; se kaj spoznaš tudi na to? A bi to pokazalo alergijo?

Res je, vse tiste, ki imajo vsaj pogojno pozitivno oceno, pridejo nad 500€. Pa tja do jurja user posted image

Kaj pa je tvoj imel gastroskopijo al kolonoskopijo? Seveda lahko na patohistološkem vzorcu videš posredne pokazatelje alergije (eozinofilce recimo). Ne moreš samo na podlagi tega reči, da ima točno alergijo na jajca, a ti ta izvid sluznice v povezavi z drugimi stvarmi lahko da diagnozo.
Sem se spomnila zdravnice p, gastroenterologinje, ki je super za te stvari, ter našla njeno prezentacijo glede tega:
http://www.mf.uni-mb.si/gradiva/l4/pediatrija/Dr%20Dolin%C5%A1ek/DARJA%20URLEP-%20PREHRANSKA%20ALERGIJA.pdf

IgE je drugače protitelo, določa se v krvi.
Imaš tudi kožne vbodne teste (prick), a ker veliko prehrambenih alergij gre preko drugega mehanizma, jih ne zazna vedno. Bolj zanesljiv je pri inhalatornih alergenih. Je pa res ,da ti sam pozitiven izvid vbodnih testov, brez anamneze ne da diagnoze alergija. Recimo MM bi potem imel milijon alergij na vse kar bi ga testirali, če ne bi zraven zinil, da ima eno redko kožno stvar in bi se ob vsakem piku igle potem pojavil lažno pozitiven odčitek. Težav s hrano pa seveda nima.

Glede prikolice : bomo verjetno ostali kar pri stolčku za malo in kolesu za malega, samo še koleščka mu je treba dol vzet. Te cene so izven mojega/našega ranga. Tudi če organiziram zbiralno akcijo, bo mala stara glih 3 leta, ko bo dovolj sredstev... Saj stari starši dajo do 100 €, ostale pa za tak denar ne moreš prosit... Razen da kupimo takega za 100 + €, a v to se MM ne bo spustil. No, ja vsega jima tudi ni treba imeti. Se mi zdijo otroci, ki imajo manj, glede določenih stvari, neprimerno na boljšem.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3555
2.10.2012 19:41:24   
cilla

Kaj pa je tvoj imel gastroskopijo al kolonoskopijo? Seveda lahko na patohistološkem vzorcu videš posredne pokazatelje alergije (eozinofilce recimo). Ne moreš samo na podlagi tega reči, da ima točno alergijo na jajca, a ti ta izvid sluznice v povezavi z drugimi stvarmi lahko da diagnozo.

Gastroskopijo. Iz tiste latovščine v izvidu: v vnetnem infiltratu so eozinofilni granulociti. Diagnoza refluksni ezofagitis. OK, torej bi bili krvni testi tista prava stvar, če bi hotela črno na belem, ali je alergičen na KML/laktozo. V bistvu niti ne vem, če hočem še brskat in ga mrcvarit. Itak je vseeno. Prebavne težave ima, občasne bolečine tudi. Pazim, kaj je. In upam, da je to dovolj.

Mi imamo danes 9 mesecev, ravno zdajle enkrat smo finiširali user posted image . V petek imamo posvetovalnico, da bom dopolnjenim mesecem lahko dopisala še uradne mere user posted image Tamanjši že kar nekako sedi :) Tavečji pa še bo user posted image
Medtem se nadaljuje naš upor proti spanju. Tavečji ga biksa 24/7. Ne vem več, al so zobje, razvojna faza, kaka bolezen, karakter... Samo upam, da bo minilo. Čim prej. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3556
2.10.2012 21:58:41   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: cilla
OK, torej bi bili krvni testi tista prava stvar, če bi hotela črno na belem, ali je alergičen na KML

Ne. Hotela sem reči, da ima vsak test svojo specifčnost in senzitivnost (občutljivost). Vbodni testi so boljši za inh. alergene, slabo za nutritivne, ker se veliko teh alergij vodi preko drugega mehanizma. Ponavadi naredijo oboje. Odvisno kdo to na vašem koncu dela p, gastroenterolog, ali dermatolog ali pulmolog alergolog.
Druga stran je, da so krvni testi zelo odvisni od laboratorija.
Tko da ni nič črno belo pri nas. Čeprav bi nekateri želeli.user posted image
Če rešuješ to preko tvoje p, ti ona, če seveda želi in to počne, lahko pošlje le na krvne teste. Kri vzamejo iz žile, ne iz prstka, ker rabijo polno epruveto krvi za preiskave. Če pa te pošlje enemu od zgornjih pa naredijo ponavadi oboje.

Saj vem, user posted image . Vprašaj, če je potreba po kakršnikoli testu pri dr, ki vas vodi (vašemu p, ...).

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3557
3.10.2012 21:59:05   
trnuljčica
A vaši malčki gledajo , v svet, v vozičku? Torej v smeri vožnje.
Jaz sem se pred ca 1 mes zmotila pri nastavljanju sedeža in je res uživala, oz boljše rečeno tečkala je, ko sem jo prestavila v smer mame...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3558
3.10.2012 22:01:59   
trnuljčica
A čist noben ne hodi na plavanje? Tudi v Lj ne?
Moja je bila edini mobilni in hodeči tam. Ostali so le sedeli.

Neposredna povezava do sporočila: 3559
3.10.2012 22:26:20   
pinia30

Jaz sem se pred ca 1 mes zmotila pri nastavljanju sedeža in je res uživala, oz boljše rečeno tečkala je, ko sem jo prestavila v smer mame...user posted image

user posted image user posted image Bi morali otroci biti obrnjeni proti mami??? Naša se od samega začetka (nekako 4m) vozi v smeri vožnje. user posted image ...

< Sporočilo je popravil pinia30 -- 3.10.2012 22:32:09 >

Neposredna povezava do sporočila: 3560
3.10.2012 22:43:09   
cilla
Moja dva sta od prvega dneva v športnem delu voza obrnjena v svet - pač pri vozih za dva nimaš vseh opšonalov kot pri vozih za enega in so mi bile druge zadeve bolj pomembne kot ta opcija, ko sem izbirala, zato pač ni sploh. In tako si občasno pomežiknemo kar čez okenček na strehici.

Plavanje... sem si ful želela it. Za zdaj je zadeva na stand-by; na Fakulteti za šport, ki je bila moja prva izbira, imajo samo dopoldne termine (jaz pa v dopoldanskem času nimam spremljevalca, ki bi hodil z nami in delal z enim od fantov), za tečaje v Atlantisu sem se zanimala samo na otroškem bazarju in tam so mi zagotovili, da bodo, ampak smo zdaj itak zbirali virozice in vnetja. Glede na to, da imam porodniško do maja, imam še čas.

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 3561
3.10.2012 23:10:29   
ronja
trnjulčica, naš voziček se ne da drugače nastavit na sede kot tako, da gleda stran od mameuser posted image - itak ma dve tarči za gledat, tako da kamorkoli pogleda, je nek znan obrazuser posted image . In dokler hoče bit v vozičku, je tako čisto ok, potem ga moram pa itak nest - vsi so bili taki... In potem gleda v smer mame v mai taiuuser posted image .

Kar se tiče plavanja, midva greva v sredo zjutraj, sem bila že z malima in gre on tudi. Je pa Svit zelo oz. popolnoma mobilen - pride kamor če in potegne tudi celega vraga dol.

Neposredna povezava do sporočila: 3562
4.10.2012 7:09:36   
slonček1
Jaz mam voziček že nekaj časa obrnjen tako, da gleda v svet, ker drugsče se mi sploh ni hotel vozit. Ok, neki časa je tko al tko sovražil voziček.user posted image

Midva hodiva na plavnje. Sam ta teden nisva bila, ker je bil prehlajen. Je pa itak obrnil on tam atlantis. Če bi mu pustila, bi mi odkobacal direkt v vodo.user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3563
4.10.2012 10:08:41   
beti 1
Voziček: sicer lahko gleda v obe smeri, ampak res zakon je samo če gleda naprej. Mama je že dolgočasna.user posted image user posted image user posted image  

Plavanje: tu je naša user posted image  zaradi selitve potegnila ta kratko. Bo edina od treh, ki ne bo imela te izkušnje. user posted image
Sva pa v torek začeli hoditi na telovadbo za dojenčke, ki jo majo(mo) tu.

Vijolica OD: če daš vlogo v 90 dneh po rojstvu dobiš izplačano vključno z mesecem v katerem je bil user posted image  rojen in potem 12 mesecev, za podaljšanje oz. obnovitev moraš dat vlogo v mesecu, ko se ti prejšnja izteče, potem dobivaš neprekinjeno. Če zamudiš ti ne dajo za nazaj. Torej letos nas bo večina morala to vlagati decembra. Kakšno leto smo tudi obvestilo dobili, po novem zakonu ga pa po mojem ne bo, se da tudi na pozabljivosti oziroma prezaposlenosti ljudi kaj prišparat. user posted image

(odgovor članu slonček1)
Neposredna povezava do sporočila: 3564
4.10.2012 10:50:36   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Vijolica OD: če daš vlogo v 90 dneh po rojstvu dobiš izplačano vključno z mesecem v katerem je bil user posted image  rojen in potem 12 mesecev, za podaljšanje oz. obnovitev moraš dat vlogo v mesecu, ko se ti prejšnja izteče, potem dobivaš neprekinjeno. Če zamudiš ti ne dajo za nazaj. Torej letos nas bo večina morala to vlagati decembra. Kakšno leto smo tudi obvestilo dobili, po novem zakonu ga pa po mojem ne bo, se da tudi na pozabljivosti oziroma prezaposlenosti ljudi kaj prišparat. user posted image

Aha se pravi da moram sedaj v decembru oddati? Ja to me je zanimalo...hvala ti.

Voziček---tudi moj je že nekaj časa obrnjen v svet in mu je fajn.

Plavanje--- okoli nas pa ni nikjer plavanja za maleuser posted image

pregled--danes imamo pregled in bo dal kri in vodo- bomo videli kako bo. Najbolj me zanima kolko se je porediluser posted image ker je skoz aktiven in se na njem zelo malo obdržiuser posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3565
4.10.2012 11:07:18   
kokosh
Voziček - naš se obrne v obe smeri. Najprej je slaba dva meseca gledal mene, potem se je pa začel stegovati ven in smo obrnili. Njemu je fajn, meni pa malce manj, ker se z njim težje pogovarjam.

Igrače - kakšne igrače izbirate svojim user posted image in kaj se je izkazalo za dobro izbiro? Naš je trenutno navdušen nad gimnastično žogo, knjigami, lončki, kuhinjskim priborom. Smo pa tudi že doživeli sodni dan ob raziskovanju legokock user posted image

Hrana - kaj malčkom kuhate? Naš se sadno-žitnim kašicam čedalje bolj upira, juhice pa meni že tečejo iz ušes. Včeraj je bojkotiral svojo večerjo in podivjal nad najinimi makaroni s (fajn začinjeno) mesno omako. Rita je zjutraj povedala svoje. Torej - zbiram predloge za primerne jedi ...

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3566
4.10.2012 14:21:37   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: pinia30

user posted image user posted image Bi morali otroci biti obrnjeni proti mami??? Naša se od samega začetka (nekako 4m) vozi v smeri vožnje. user posted image ...

Moja je bila v košari do plazenja. Torej 5 m 1 teden. Ker naš voziček ima v smeri vožnje, športni del samo za sedeti pod kotom 90 st ali ležati, sem jo pač logično, ker še pri 5 m ni sedela samostojno , dala v mojo smer, kjer je lahko imela nagib 125 st. Moja edina napaka, al pa tud ne, ker ji ni bilo grozno hudouser posted image , je da sem potem na smer pozabila. Pred 6 mes, ko je samostojno sedela je pa tako ne bi dala na 90 st. Sem pač čudna.user posted image

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 4.10.2012 14:26:27 >

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 3567
4.10.2012 14:31:59   
trnuljčica
Moja je danes jedla golaž, a res skoraj nič soljeno in not le malo majarona ter list lovorja. Sicer so fajn rižote, mesne ali zelenjavne, a ne solim in skoraj ne začinim z začimbami, če sploh. Pa makaroni s paradižnikovo- mesnimi ali zelenjavno omako, kuskus... To torej, če mi zmanjka časa.user posted image Ta vikend bo hobotnica ali zajec z zelenjavo in krompirjem... Grem počasi pri njej na našo hrano, a skoraj ne solim oz skoraj ne začinim. Pa je vseeno dobro.user posted image

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 4.10.2012 14:33:05 >

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3568
4.10.2012 15:15:25   
trnuljčica
Igrače: očitno je odvisno tudi od otroka, ker prvi se je igral oz imel rajši druge igrače kot ona. user posted image

On recimo tistega kužka, ko poje ni niti povohal, ker je bil plišasti in takih igrač, še danes ne pogleda. Ona pa. Zakon pri prvem so bile vse lesene igrače, od knjigic, ropotuljic, avtkov, HABA lesene igrače (imajo sedaj super izbiro v Bc). Najrajši je imel knjigice s tistimi tipkami, ko med besedilom stiskaš. Knjige so mu še danes daleč pred vsemi igračami. Zelo rad je imel tudi telefon, pa tisti avtobus s tipkami, za glasbo itd
Naši je že nekaj časa glavna igrača tole:http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=144155. Problem je da, tećka, ko pride do ovire, stene, in jo moraš v roku 30 min 50 x obrnit. Ok, je že boljše, ker se zna sedaj sama ustavit in se poigra spredaj... Ona ima rada tudi polžka, ko notri skozi odprtine mečeš kocke različnih oblik. Pa tisto leseno škatlo, ko so na različnih stranicah različne stvari, na vrhu pa je žica kjer premika metuljčke itd... Pa rada ima poganjalca, ker ima gumbke za gas- to ima najrajši, ter glasbo za ples...

Sicer sem pri prvem res gledala, da ni imel igrač, ki niso za njegovo starost. Pri njej pa to ne gre. Drugi otrok. user posted image Enostavno gre v njegovo sobo in si izbere nekaj, kar leži na tleh (ponavadi Lego duplo- rešilec, policijski kombi itd...), ali pa lutke od gledališča in potem seveda mrcvari po ustih ali pa vozi. Se pa seveda občasno muli, ko jo igrača, ki ni zanjo, poduči, da ni zanjo. Je zadnjič našla leseni voziček... Je pa res, da ima mali strogo prepoved puščati na tleh male igračke ali delce. Posledično, lump občasno, ko mu prefriganka nekaj vzame, pricmeri in razlaga, da to ona ne sme, ker je znak, da ni do 3 let user posted image (čeprav je veliko 20 cm, kombi lego brez delcev in ji nima kaj biti), a on pač ravno takrat hoče točno tisto igračo...)

Najboljše njene in njegove igrače, pa ne najdem na strani BC. Je pa res odpičen želvak, ki plava v banji, ko ga naviješ, ter ko pritisneš na gumb na glavi, poje : Ma, ma, ma ma , ma maaa, maaaa, ma ma, maa, ma, maaaaa, ma maaaa. Na podlago tiste italijanske opere al kaj je že. Svakinja, ki to še ni,user posted image , si ga je šla sebi kupiti za v banjo. Saj pravim odpičena igrača.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 4.10.2012 15:29:27 >

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3569
4.10.2012 15:37:44   
kokosh
Naš pobič je malce hendikepiran glede piskajočih in svetlikajočih plastičnih igrač (na baterije). Mama ne mara, ne prinese in ne dovoli user posted image . Namesto poganjalca pa "mora" uporabljati kar kišto za igrače http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=229647.

Veliko izbiro lesenih igrač imajo tudi v Mullerju (Eichhorn), bolj špartanske pa tudi v Ikei.

Neposredna povezava do sporočila: 3570
4.10.2012 16:19:09   
pinia30

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Naš pobič je malce hendikepiran glede piskajočih in svetlikajočih plastičnih igrač (na baterije). Mama ne mara, ne prinese in ne dovoli user posted image . Namesto poganjalca pa "mora" uporabljati kar kišto za igrače http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=229647.

Veliko izbiro lesenih igrač imajo tudi v Mullerju (Eichhorn), bolj špartanske pa tudi v Ikei.

user posted image user posted image user posted image to je izvirnost in še uporabno hkrati. Naša je začela s prenosno zamrzovalno skrinjo user posted image , na koncu smo pa le kupili poganjalca, da se vsaj še kaj sveti, utripa, igra.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3571
4.10.2012 19:07:23   
trnuljčica
Kokosh pol pač domače igrače, ki so najboljše: mala plastična flaša napolnjena z malo riža, mamini lonci in kuhalnica, pokrovke itd

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3572
4.10.2012 20:39:12   
cilla
Igrače... mi smo mal za ostalimi 9-mesečniki kar se razvoja in dojemanja tiče, tako da naše najljubše igrače so morda že passe' za druge, ampak: ena žoga iz plastičnih barvastih cevk, v katerih so kroglice, na teh cevkah pa raznorazni liki, ki jih lahko furata gor in dol. Barvasto, ropotajoče :) Pa žičnat labirint, od Clemmy mehka verzija lego kock - so večje, dišeče in mehke -, ful imata rada tudi par "podedovanih" igrač, pri katerih s pritiskanjem, vrtenjem, itd raznoraznih gumbov sprožiš glasbo/da možic skoči iz luknje/... Aja, pa plastične žličke (tiste, s katerimi ju hranim), to je tudi ena huda radost user posted image

Hrana... za malice še kar dobivata raznorazno sadje z žitno kašico/kruhom/piškotom. Ful sta vesela, če dobita kak kos kruha za mencat. Kosilo je več ali manj mešana zelenjava (z mesom/ribo ali brez) in zraven pašta/kuskus/ajdova kaša/krompir/ječmen/riž/etc. Za večerje pa kakor kdaj - včasih pač instant mlečna kašica od DM/Milupa, včasih sadna rižota, včasih puding na dušenih jabolkih, gres na suhem sadju... mah, se trudim, včasih pohvalita (pojesta z veseljem), včasih ju je pa treba lovit z žlico, ker se v tistem svojem stolčku tako obračata stran od naju. Jaz si še ne delam sile s prehodom na našo prehrano, ker sta imela ob par poskusih potem težave (npr. ko sta dobila za probat skutne štruklje od tašče). Imamo še čas.

Neposredna povezava do sporočila: 3573
4.10.2012 21:40:39   
vijolica2
Danes smo imeli pregled-malo pred 9 meseci. Veliki smo 71 cm, na kilaži smo pa malo obstali.8350g, vendar je rekel, da je ok saj je ful aktiven. In sedaj bodo itak malo pridobivali. Drugače ga je pogledal in je vse ok, njegova hoja in obnašanje je za 10-11 mesecev starega otrokauser posted image . Edino stvar, ki je popolnoma ne izpolnjuje je govor. TUkaj je pa lenuser posted image Očitno gre vse v hojouser posted image . Dali smo kri in vodo. vse ok. Ob piku za kri se je celo malo nasmejal- korenjaček mojuser posted image
Naslednji pregled imamo, ko bomo vstopili v vrtec, da bo cepljen. Ker pa še ne vemo če ga bomo dali v vrtec (nimam še službe), bomo videli kako bo s cepljenjem. Je pa rekel, da če bom doma naj ga raje ne dam v vrtec zaradi bolezni- januar-zima.

Lepo in mirno noč od nas

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3574
4.10.2012 22:08:53   
ronja
Najboljše igrače so neigrače: kabli, šraufencigri, vse, kar je vroče, nevarno ali kar imata trenutno v rokah sestrici, sploh če reže (recimo škarje). Ker je mama mal tečna, kar se takih reči tiče, se potem derem, da me nosi okoli:D. tako nekak gre to pri nas.

Sicer pa kar se igrač tiče - to, da so neigrače najboljše igrače resno mislim: zadnjič se je en čas ukvarjal s podstavkom za milo (opranim, seveda), lonci in pokrovke so tudi kar zanimivi, kepičarka za sladoled tudi še gre, najboljša je pa tista ročna stepalka za vmešat stvari, to je pa zakon! Poganjalca nima, mamo premalo stanovanje. Ima pa že svoj stol (ko sem kupovala, sem kupila 3, ker sem nekak računala, da bom mela vsaj toliko otrok - takrat sem sicer argumentirala, da sta onidve dve, pa pride še kdo na obisk:D) Včasih se pogleda v ogledalo, zanima ga kahla, to bi celo prelizal, pa seveda robi (sesalec roomba), s tem se res lahko dolgo zamoti (edina taka reč) - seveda mu ga rata tudi sprogramirat po svoje, ampak pri 3 malih je to cena, ki sem jo pripravljena plačat:D. Trenutno imamo nek drug jezik nastavljen, enako se je zgodilo pralnemu stroju, zdaj je v ang. namesto v slo., samo da sta tu meli po moje tamalidve prste vmes:D. Kaj še? Una lesena reč za noge masirat, to je tudi fajn. Pa tavelika žoga mu je všeč, samo je smotano, ker moraš bit skoz zraven - on se postavi po konci, pa se je drži... Žoga pa ni glih vedno pri miru (saj prav dalleč ne more pri nas:D, samo dovolj daleč, da se on kaj prekucne).

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......