Ursi2
|
Pozdravljene punce! Dans je pa bil pester dan, čeprav je prav pasalo po tem, ko sem se najprej 5 dni samo vozila iz enega konca na drug v bolnico in nazaj domov, potem pa en teden skoz not v hiši. Včeraj pa smo šli malo na sprehod in danes spet ven in je res bil užitek. Se mi zdi, da je bil Žiga čist drugi danes, ko je mal zraka dobil. Zdejle pa še čakam, da še 2 pralna stroja operem, potem pa mal spat. Bomo vidli, kaka noč bo kaj. Pri nas je zdej ene 14 dni res bolj kriza s spanjem. Vsaj pri Žiganu. Mu zgornji zobki ven rinejo in še prehlajen je in tako se kar naenkrat zbudi čist v joku in ga komi umirim, pa ne velja nič, ne nosenje, petje, dojenje,.... potem se pa čez čas samo nasloni na mene, zarine glavo v vrat in tk mal jamra mal godrnja in zaspi. Pa spi potem kako 1-2 in se spet zbudi. Poleg tega se pa še ta večja zbujata, ker sta žejna, ali imata kakšne hude sanje al pa ju hodim pokrivat,... Ta teden me je še skrbelo za tavečjega, ker je bil operiran na srčku in sem ga kr naprej hodla gledat,če je vse ok. Pa včasih ga je fejst bolelo in se je v spanju jokal in kr neki govoril pa brcal. Potem se je pa po kaki uri umiril, ko sem ga čist zbudila, mu vse lepo razložila in sva se stisnila in pocrtlala in je lahk spet zaspal nazaj. SPANJE IN MOJ DRAGI: Moj dragi je kot otrok, če nima dost spanja je siten ko...... To vem že zelo dolgo in tudi to je bil eden od razlogov, da spijo otroci že od začetka v svojih sobah. iN TUDI ŽE OD PRVEGA HODIM JZ k njemu in ga mirim, nosim, pojem, če je potrebno. Ker dojit on itak ne more. Potem, ko se je drugi rodil je parkrat šel moj k tavečjemu, če se je zbudil ampak ponavadi ni veljalo, je tako jokal, da sem mogla it jz in tako sem potem hodila k obema. Včasih se mi je zdelo da bom parket čisto zrabila, ker sem samo od enega do drugega hodila. No, moj pa me je zjutraj samo čudno gledal, zakaj hodim s podočnjaki okrog, če sta pa tamala dva celo noč prespala :)) MOŠKI Tudi med vikendi sem jz zjutri vstajala z njima, da je lahko moj še malo dlje spal in popoldan, ko sta šla spat, je ponavadi tudi njega zmanjkalo. Jz v tem času ponavadi še kaj skuham, pospravim, pometem, obrišem,........... Je pa res, da nisem nikoli potrebovala ful veliko spanja in se nekak pripravim na to, da ne bo veliko spanja in gre. Me pa potem enkrat na dva meseca vrže in zaspim že ob 21 na kavču. Drgač pa ne grem spat pred polnočjo. Res pa je, ko sem bila s tretjim noseča in sem zvečer dajala otroka spat, da me je velikokrat zraven zmanjkalo, pa sem potem okrog 23 vstala in sem šla pospravljat. Drgač pa sem poleg službe večino gospodinjskih del (kuhanje, pospravljanje, pomivanje, pranje, likanje,.... )in tudi zunaj košnja trave, obrezovanje žive meje jz delala oz sta mi otroka pomagala. Takrat mi je enkrat mož očital, da ni nič od mene, da nimam časa za njega, da skor vedno zaspim zraven otrok in kdaj si bom za njega vzela čas. Sem se potem res trudila, da nisem zaspala, da sva imela večere nekak za sebe. Ko pa sem šla sedaj Žigana rodit in sem bila v bolnici 14 dni in je moral on prati in skrbeti za njiju in jima ponoči vstajat oz jih je potem eno 3 moč kr k sebi v posteljo vzel, je pa hodil okrog ful zmatran in je bil kr precej siten, mi je pa le priznal, da ni imel prav, da mi je to kdaj rekel. Pa mu ni bilo treba kuhat, ker so jedli pri tastu. No, kak teden po tem, ko sma prišla domov iz bolnice in je bil na očetovskem dopustu je imel ponoči on tavečja, da sem lahk jz umiru Žigana podojila, ampak ko je pa šel nazaj v službo, je pa bilo vstajanje spet moje delo in je tako še skoz. Tudi na morju je bilo tako, da je Žiga zelo slabo spal ponoči,zjutraj pa je samo 1x spal do 7-ih, drgač je bil vedno pokonci neki čez 6, sem jz vstala z njim in sma šla ven se igrat pa crtljat, da so lahko ostali še spali. Ampak meni je to čist ok. Zguram, čeprav včasih me mal matra, pa se tolažim, da enkrat se bom pa že naspala. Ker rajši jz vstajam pa vidim da se moj dragi naspi, da je dobre volje, ker je potem veliko boljše kot če je siten. Ker se vse odraža na otrocih in čez čas tudi med nama. Drgač pa kadar je doma se veliko ukvarja z njimi, skupi belimo stene, kaj popravljamo, se igramo v peskovniku, gremo na sprehod, pečemo zunaj, igramo na kitaro, ...... Je pa res, da veliko tudi dela in zato smo veliko tudi sami. Amapk za nas to ni problem. Grem vseeno z njimi v živalski vrt, na avtobus, na vlak, na razne izlete, na igrišče,..... Seveda je lažje, če gremo skupaj, ampak se sami ravno tako znajdemo in se imamo fajn in vesta, da morata počakat, da Žigana podojim, drgač pa je Žiga skoz zraven da se igra z njima, ali pa ju vsaj opazuje. Toliko za zdej, slišim Žigana, da se že oglaša!Želim vam mirno, naspano noč!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|