|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
7.10.2012 11:03:36   
Auri
Mistica: user posted image za dobro prespane noči

Waaaaa, jaz sem presrečna, kot vedno, za vsako malenkost :)user posted image . Sva mu danes pokazala parkrat vajo ( aja hvala Beti) in je kar začel dajat sam ritko v stran, mu še ne uspe se vsest, samo, če bomo vstrajali bo kmalu skapiral. Bravo user posted image , user posted image .

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3601
8.10.2012 9:53:48   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

A vaši malčki gledajo , v svet, v vozičku? Torej v smeri vožnje.
Jaz sem se pred ca 1 mes zmotila pri nastavljanju sedeža in je res uživala, oz boljše rečeno tečkala je, ko sem jo prestavila v smer mame...user posted image

Naš je bil od začetka obrnjen v svet. Ko smo ga zaradi sončka obrnili proti nazaj, je bil bolj zadovoljen.

A čist noben ne hodi na plavanje? Tudi v Lj ne?
Moja je bila edini mobilni in hodeči tam. Ostali so le sedeli.

Mi smo začeli v sredo. Smo bli 15 minut v vodi in samo cikcakali po bazenu. Mali je bil pa mrtvo hladen v bazenu. Niti nasmejal se ni, kaj šele brcal.

OD: Mi smo dobili po 8 mesecih odločbo in ne dobimo OD, ker imamo nekaj denarja našparanega za bajto. Bi mogli zgleda denar v tujino dat.
A pol decembra lahko spet dam vlogo? Če sevede denar "poskrijem".

Igrače. Še vedno iščemo take, ki niso made in China. Pa jih težko dobiš, torej imam tudi take. Naš ima dosti knjigic, pa šalčke, pa kašne ropotuljice. Rad ima tudi kuhalnico in plastično posodo. Ampak še vedno ima najraje kable in podobno. Pa miška od računalnika, ko tako leo modro sveti. Tudi leseni maser za noge mu je všeč, kot pri Ronji.

hrana: Kuha MM. Ponavadi zjutraj mleko, malica sadje z malo žit, kosilo zelenjavna mineštrica, včasih meso, včasih rumenjak, malica spet sadje, včasih malo jogurta not, včasih polenta ali gres kuhano na vodi in potem dodano AM, večerja mleko.
Pa kadar midva jeva, dobi kruh.
Rada bi prešla na našo hrano, pa kuha tašča in njej je težko kaj dopovedat. Jaz pa itak jem v službi.

Zadnje dni imamo ponoči kažin. Se skz zbuja, zadnjič je 15 minut neprekinjeno jokal in to res jokal.
Zobki bodo kmalu tukaj, se mi že vse belo vidi.
Zdaj se v trenutku postavi pokonci ob kavču, stolu, tudi nazaj na rit se zna že spustit.

Kengurjujčka imamo tudi mi babybjorn, sposojenega, že star model. In je fajn za kam skočit na hitro. MM ga kar pridno uporablja.

Mistica, misliš, da bi naš Lojezk bolje spal, če ga premaknemo v svojo sobico? MM kar ne morem prepričat.

Evo pa mi je ratalo predelat. Zdaj samo upam, da mi tole pošlje.
Lep pozdravček od mene.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3602
8.10.2012 10:14:55   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
Mistica, misliš, da bi naš Lojezk bolje spal, če ga premaknemo v svojo sobico? MM kar ne morem prepričat.

Matkurja -
tebe sem pa prav malce pogrešala tu gor. Kako kaj služba in usklajevanje vseh obveznosti?
Glede spanja sem bila tudi jaz proti, da bi pustila malo samo v sobi. Ampak po enem mesecu hudih noči, sem bila res čiz out in sem potrebovala vsaj noč ali dve, ko bi lahko spala 3-4 ure v kosu. Tako, da me je moj potem prepričal, seveda pa imava vsako noč ob sebi prižgano varuško. Ne vem, kakšne noči imate vi in kak spanec ima vaš mali Lojzek, a mogoče bi bilo za probat. Naša mala ima zelo rahel spanec, vse jo zbudi, tudi midva, ko prideva v spalnico jo zbudiva, tako da mogoče je to malce krivo za nespeče noči. No, naj povem, da sem imela namen te dni se preselit nazaj v spalnico, da bi videla, če bo kaj drugače, pa oba z mojim kašljava in sva še dve noči preživela kot "tabornika" user posted image . Mala je prespala tudi današnjo noč, zbudila se je samo 1x ob polnoči user posted image

Auri - hvala! Končno imamo več energije user posted image

Lep začetek tedna vam želim

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3603
8.10.2012 13:46:48   
beti 1
Auri: ni za kaj. Mi je ostal v glavi stavek nevrofizioterapevtke, kadar želiš otroku pomagat, da nekaj prej osvoji (npr. vsedanje, vstajanje,...) in to čimbolj pravilno naredi, se daj v njegpov položaj (najbolje dobesedno) in poskušaj, kako je to najlažje narediti, pa mu potem to pokaži (namesto, da ga vlečeš za roke, posedaš,...). Pri naši se tudi ful obnese, npr. vstane se prav profesionalno (na eni nogi kleči, drugo da naprej v polpokrčen položaj in se dvigne), pa sem ji to samo enkrat pokazala in je takoj skopčala.

Mistica: jaz na tvojem mestu ne-bi dajala user posted image  nazaj k sebi v sobo. Če ima tako rahel spanec oziroma tako naštelane "senzorje" na vaju, se bo ponovno prebujala. Kot sem že enkrat napisala, eni pač niso po jusu in ne spijo bolje v bližini staršev. Moja mami je rekla, da se bojijo, da bodo kaj zamudili. user posted image user posted image user posted image

Matkurja: lepo, da si se oglasila. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3604
8.10.2012 13:54:19   
beti 1
Auri: ni za kaj. Mi je ostal v glavi stavek nevrofizioterapevtke, kadar želiš otroku pomagat, da nekaj prej osvoji (npr. vsedanje, vstajanje,...) in to čimbolj pravilno naredi, se daj v njegpov položaj (najbolje dobesedno) in poskušaj, kako je to najlažje narediti, pa mu potem to pokaži (namesto, da ga vlečeš za roke, posedaš,...). Pri naši se tudi ful obnese, npr. vstane se prav profesionalno (na eni nogi kleči, drugo da naprej v polpokrčen položaj in se dvigne), pa sem ji to samo enkrat pokazala in je takoj skopčala.

Mistica: jaz na tvojem mestu ne-bi dajala  nazaj k sebi v sobo. Če ima tako rahel spanec oziroma tako naštelane "senzorje" na vaju, se bo ponovno prebujala. Kot sem že enkrat napisala, eni pač niso po jusu in ne spijo bolje v bližini staršev. Moja mami je rekla, da se bojijo, da bodo kaj zamudili.

Matkurja: lepo, da si se oglasila.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3605
8.10.2012 20:39:14   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1
Mistica: jaz na tvojem mestu ne-bi dajala user posted image  nazaj k sebi v sobo. Če ima tako rahel spanec oziroma tako naštelane "senzorje" na vaju, se bo ponovno prebujala. Kot sem že enkrat napisala, eni pač niso po jusu in ne spijo bolje v bližini staršev. Moja mami je rekla, da se bojijo, da bodo kaj zamudili. user posted image user posted image user posted image

beti 1 - z veseljem, bi jo pustila v svoji sobici, če bi jo imela user posted image

Lepo noč vsem..

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3606
8.10.2012 22:08:48   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

beti 1 - z veseljem, bi jo pustila v svoji sobici, če bi jo imela user posted image ..
Lepo noč vsem..

Se strinjam z Beti. A da bi predčasno predelala dnevno oz kavč v razteznega pa še nista razmišljala?
Moj prvi se je lahko zbudil, ko sem po 1 uri uspavanja, skušala zapustiti sobo. Kar je tudi trajalo... Si predstavljaš, da sem poslala vse nekam user posted image , če mi je npr. počila koščica v nogi al kaj podobnega. Ponavadi 1m od vrat. Potem pa jovo na novo minimalno pol ure.user posted image In to za 1 uro spanja. On recimo sploh ni mogel spati z nama ali pa v isti sobi. Je bilo še 100 x slabše.
Medtem ko se mala umiri pri nama, če jo kaj muči, se on sploh ni. Ko pa je ne muči, pa tudi ona spi mirneje v svoji sobi. Kaj vem očitno je odvisno od otroka. Vsekakor pa jih očitno tudi mi motimo pri spanju. In ker njega nisem mogla nikoli vzeti k sebi, to cartanje obilo izkoriščam sedaj, ker jo, ko se zbudi zjutraj, vzamem k sebi in potem še potegne s spanjem (od 5 do 7). Njega pa sem morala uspavat nazaj in sem se seveda v 1 uri čisto razbudila, potem pa sem se lahko samo še oblekla in šla v službo.user posted image

Knjižnice in igrače: pri nas je le ena takšna knjižnica. Ima pa res veliko igrač. Pol je lesenih, ostalo pa Lego. Danes sva vrnila eno Haba družabno igro in duplo viteški grad, rezervirala gusarsko duplo veliko ladjo in vzela lego promet, ter eno družabno Haba igro za na dopust. Priročno, ker imaš igračo lahko ravno toliko časa, kot ponavadi rabi, da se je naveliča. Škoda prostora v stanovanju in denarja, da bi to kupili. Je pa res, da so malemu še vedno na prvem mestu knjige. Takoj vrne vse igrače, od knjig pa se ne more ločiti. Hb pri nas ne komplicirajo in podaljšajo, če le ni rezervirana. Je lani dobil v vrtcu potrdilo- bralno značko, palčka bralčka (pri treh). Sploh nisem vedela, da to imajo v vrtcu. No, bilo bi res čudno, da jo naš ne dobi, ko je edini otrok ki vse dni v letu nosi vsak dan drugo knjigo v vrtec. Nikoli nobene igrače.

Plavanje: naša res uživa in je že prejšnji teden obvladala delo z nogicami, tako da je bila pohvaljena.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3607
9.10.2012 11:56:00   
Mistica

A da bi predčasno predelala dnevno oz kavč v razteznega pa še nista razmišljala?
Moj prvi se je lahko zbudil, ko sem po 1 uri uspavanja, skušala zapustiti sobo. Kar je tudi trajalo... Si predstavljaš, da sem poslala vse nekam user posted image , če mi je npr. počila koščica v nogi al kaj podobnega. Ponavadi 1m od vrat.

trnuljčica - seveda sva že razmišljala o tem, saj si želiva, da bi mala imela večjo sobo (ali vsi večje stanovanje/ hišo), vendar je bil to plan za "nekje v prihodnosti", nisva mislila, da bo potrebno že tako zgodaj razmišljati o tem, saj sva stanovanje šele pred letom ali dvema, popolnoma renovirala in opremila.
Glede uspavanja in rahlega spanca ter pokanja koščic pa si napisala kot bi opisala nas. No, HB sedaj ne traja več tako dolgo, da jo spet uspavava.

Knjižnice in igrače: pri nas je le ena takšna knjižnica. Ima pa res veliko igrač. Pol je lesenih, ostalo pa Lego. Škoda prostora v stanovanju in denarja, da bi to kupili. Je pa res, da so malemu še vedno na prvem mestu knjige.

Plavanje: naša res uživa in je že prejšnji teden obvladala delo z nogicami, tako da je bila pohvaljena.

Tole z izposojo igrač se meni zdi super super ideja in način, kako ne-kopičiti igrač v stanovanju. Pohvalno! Sicer pa si tudi jaz želim, da bi bile knjige naši mali všeč in da bi jih najprej skupaj, nato še sama, veliko brali.

Čestitke za plavanje! Kok mora bit to luštno! Pri nas žal tega ni, niti ne blizu user posted image In sedaj mi je res žal, da tega ne morem obiskavati, saj mala full uživa v vodi. Pri kopanju je cela kopalnica mokra od njenega čofotanja user posted image

Pozdravček

Neposredna povezava do sporočila: 3608
9.10.2012 18:13:11   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Sicer pa si tudi jaz želim, da bi bile knjige naši mali všeč in da bi jih najprej skupaj, nato še sama, veliko brali.

Tu pa sploh ni problema. Stvar je absolutno privzgojena user posted image , ne prirojenauser posted image .

Res je sin, sicer slučajno, za prvo ,igračo, imel knjigico, ki jo je dobil od obiskovalcev. Torej je bilo neplanirano. A ker z njim res nisi mogel nikamor, je imel pač to. In je bila še dolgo potem najboljša stvar.
V knjižnico, navadno, ne to kamor sedaj hodimo, sem ga začela peljati pri letu in pol. Na začetku sva šla vsakih 14 dni. Sicer sem imela nek predsodek (pred tem), da je premali, a da ga bom zagotovo začela tja redno peljati pri 2 letih, a mi je prijatelj ki je imel že dva otroka rekel, da oni redno hodijo v knjižnico od prvega leta. In sem prebila led. Potem so knjižnico prenovili. In se mu je blazno dopadlo, da so v lesenih vagonih vlaka na tleh knjige za malčke... Od dveh let naprej pa greva vsak teden. Sedaj tudi na ure pravljic.
Tako, da je to definitivno nekaj za kar se ti odločiš, da boš tvojemu otroku privzgojila. In podarila. Ljubezen, do knjig. Da ne bo potem samo prekopiral obnovo z neta.user posted image
Je njegova (še ne ) teta rekla, da če hočeš našega malega zares kaznovati, mu samo vzemeš knjigo. Ali pa da mu vzameš pravljice pred spanjem. No, ta je predrastična, ker potem bi bilo res hudo. Za igrače mu je figo mar.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 9.10.2012 18:14:32 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3609
9.10.2012 19:35:29   
cilla
Knjižnice in knjige user posted image - moja otroška ljubezen. Upam, da bosta otroka kaj po meni. user posted image

Za kak nasvet ali idejo bi vas prosila (če ima morda katera izkušnjo ali preblisk). Problem: danes sva s fizioterapevtko ugotovili, da se na našem vozičku naslon za hrbet od športnega dela ne dvigne v popolnoma pokončen položaj (do zdaj je bilo priporočeno in zaželjeno, da v vozičko še ne sedita pokončno). Tudi najbolj dvignjen položaj je še vedno nekoliko nazaj, ležalnik stil. Kar pomeni, da niti ne spodbuja pokončnega sedenja, predvsem pa fanta ne vidita ven iz voza kot je treba (že tako so tej dvojni vozi bolj utesnjeni in ne-komot). A ima katera kako idejo/izkušnjo, kako bi to rešili brez prodat ali totalno prešraufat voziček? Bi kak vložek za športni del pomagal? Kaj drugega? Sej sem videla pri Quinny Speedyju, da ima tak naklon sedišča in otroci vseeno čist OK sedijo not pokončno, ampak moja dva imata pač malo "posebne potrebe" in jima je treba še pomagat, ju spodbujat, da bosta do takega sedenja sploh prišla.

Auri, danes smo za domačo nalogo pri fizio dobili vajo učenja, kako se usesti user posted image Ga postaviš v sedeči položaj, nogice rahlo narazen, pomagaš mu, da se s trupom obrne npr. v levo in se opre z rokicama ob podlago, desno nogico pa malo pokrči (stopalca v obratno smer od rok). In ga tako parkrat "zaguncaš". Moj tamanjši je kar pokapiral, kaj mu fizio tumba (tavečji ima še težave, se vidi, da je bolj trd kar se gibanja tiče).

Neposredna povezava do sporočila: 3610
9.10.2012 20:40:37   
slonček1
Cilla a kake palice se pa zadaj za naslon in med ogrodje ne da kako naštimat? Upam, da veš kaj mislim. Ena kolegica je tko rešila pri sebi, ker je tud mogla met čisto pokončen položaj (mala je bla tudi nedonošenka).

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3611
9.10.2012 20:46:57   
cilla
A morda veš, kake sorte palice je naštimala? Sem razmišljala, da bi nekako namestila eno gurtno in jo toliko zategnila, da bi še nekoliko dvignila naslon. Sam ne vem, kam to pritrdit, da se ne bo vozila gor in dol po ogrodju.

(odgovor članu slonček1)
Neposredna povezava do sporočila: 3612
9.10.2012 20:57:28   
slonček1
Vzela je kar eno navdnoleseno palico in jo potisnila med naslon in ogrodje. Ma pa mislim, da peg perego gt3. Pri njej je to šlo. Kateri voziček maš pa ti?

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3613
9.10.2012 21:04:22   
cilla
Voziček za dvojčke od TFK. Ma zdaj ugotavljam, da ga očitno sploh ni voza za dvojčke, ki bi imel popolnoma pokončen naslon. In so vseeno otroci se not vozili tut po tri leta user posted image Bom probala sčarat neki, da bo stalo in da bom lahko vsakemu posebej naštelala. Sej po mojem bo ta prilagoditev potrebna samo za čas, dokler ne bosta dobro sedela.

(odgovor članu slonček1)
Neposredna povezava do sporočila: 3614
9.10.2012 21:10:21   
slonček1
Ok, ja vzamem nazaj. Pri teh vozičkih za dvojčke je to težje.... Bi ga mogla bolj od bližje vidt, da bi lohk komentirala...

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3615
10.10.2012 9:25:24   
beti 1
Cilla: kaj pa če greš kupit peno za blazine oz. oblazinjenje, pa jo urežeš v trikotnik, in potem nekako pritrdiš v sedež, da bo hrbtišče pod kotom 90°?

(odgovor članu slonček1)
Neposredna povezava do sporočila: 3616
10.10.2012 9:35:54   
vijolica2
Jutro, kako ste?

Joj nam se že par noči meša. Ne vem kaj je mojem malemuser posted image Skoraj vsako uro se zbudi in potem zelo težko zaspi nazajuser posted image .Danes od 2-3:30h je bil buden. Pa spije mi več kot 2 dl vode+ 1x ga podojim - z upanjem, da bo prej zaspal. Se mi zdi kot da mi ne bomo dočakaii te noči, da jo celo prespimo. In to nespanje že skoraj 9 mesecev me zelo odmika od tega da bi imela še enega otroka.user posted image

Drugače sva pa včeraj z dragim zelooo uživala. Pred kratkim je imel rojstni dan in sem mu podarila bon za orhidelio. Res je lepo in čudovito. Sva imela dan zaseuser posted image Priporočam. A vi si kdaj vzamete dan zase in za partnerja?

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3617
10.10.2012 10:16:42   
ronja
AAAAAAAAAAAAAa! 3/5 nas je bolnih (tamaladva in jaz). Spala 3 ure bruto. Danes bi morala it Lejla z vrtcem v zoo, midva s Svitom na plavanje, pa še za kitaro sem se zmenila za danes popoldne in še sestanek za Lejlino kmetijo imamo. In ima lubi teren (itak, vedno pridejo na take dni;), maladva bolna, tak da je vse skup padlo v vodo, nimam pojma, kako naj vse skup speljem... Malih nimam komu pustit, moja mami je na morju, njegova na vikendu, prijateljice imajo vse otroke in jim ne morem bolanih obesit, pa tudi sicer težko pustiš vse 3 nekomu... Izjemoma babici za 20 minut, to še gre, sicer pa to ni glih tako izi... Se kar pozna, a maš 2 ali 3, vsaj glede tega pa ful!

A vi si kdaj vzamete dan zase in za partnerja?

Cel dan? Uuuu, hudo!!! Ne, to že nekaj let ne, ker zadnjih 6 let skoz nekaj dojim ali sem noseča in bolana/ bruhamuser posted image . Sva si pa včasih vzela večer zase in šla v kino ali pa na badminton ali pa recimo pol dneva, ampak odkar so 3je, je tudi to mission imposible. V kino bi sicer lahko šla, če bi vsi 3je spali, vendar sta babici že malo bogi za tako matranje (sredi noči domov), pa še mali se zbuja nekje okoli 24h, dostikrat tudi pol polnoči in je težko najt dovolj časa vmes (spat gre pa ob 22h). Tako da zaenkrat še ni pravih možnosti... Pa se bojim, da jih tole naslednje leto tudi ne bo... Proste trenutke izkoristimo za nujne reči in moram priznat, da se nama že pozna, da sva izmozgana... Ampak kaj naj? Svit ne more ves čas spat na tleh - sva kupila pograd, ga sestavila, včeraj smo šli še po jogi (ga kupimo v bc, potem me pa v kaslcu pričaka kupon za 10% popust - kaj sem bial jezna!), cel večer sem popravljala obleke itd... (ena je za prijateljico, ki nam je dala ful cotk za Ronjo, ena je za mojega fotra, ostalo za otroke,... sva se režala, ker je lubi rekel, da mam preveč, potem pa je videl, da mam glih temen sukanec in mi prinesel trenirko, ki mu je šla ob šivu:D) saj vse skup ni nič, samo se nabere, sploh ko pomislim na službo in kaj vse bi morala že naredit do zdaj, pa mi ni še nič ratalo... Upam, da bosta punci imeli tako čisto mirno porodniško...

kasija, beti, ursi in ostale s 3mi... a imate tudi vidve take probleme? Mogoče je lažje poturit otroke, če so vsaj nekateri malo starejši (se tolažim;). Dej recte, da je tako (ok, kasija, ti ne moreš rečt, ko sva v istem zosu;).

No, sem prižgala radio in zdaj punci plešeta po klopci. Moram priznat, da sta celo totalno crknjeni mami luškaniuser posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3618
10.10.2012 12:15:03   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
In to nespanje že skoraj 9 mesecev me zelo odmika od tega da bi imela še enega otroka.user posted image

vijolica2 - te popolnoma razumem... user posted image

Kaj je že to? Ne, žal si v teh 9ih mesecih nisva vzela niti enega dneva samo za naju. Babice in dedki so daleč, prijatelji imajo svoje user posted image . Si pa vzameva med vikendom kak večer, da pogledava kak film in se crtava. To je ta luksuz. Ampak moram povedat, da občudujem starše, ki si vzamejo recimo cel dan zase. Tako, da vijolica user posted image

Lp

< Sporočilo je popravil Mistica -- 10.10.2012 12:16:06 >

Neposredna povezava do sporočila: 3619
10.10.2012 12:18:00   
kokosh
cas zase/ za naju - ahahaha user posted image Vesela sem, ce smo vsi trije hkrati doma in skupaj. MM prihaja iz sluzbe med 17-18h, ce nam rata iti se skupaj ven, je res ze fletno. Za varstvo bi se sicer lahko zmenila, ampak se izogibam temu ob nenujnih razlogih.

delo za sluzbo
- ronja, ob 1 user posted image mi ne uspe ukrasti parih spocitih uric, da bi se lotila, tako da si res večna optimistka ob 3 user posted image Avgusta sem oddala clanek, nadaljevanje pa se dlje od lepih namenov se ni premaknilo. (Joker za varstvo caka). Spremljam pa sluzbeni mejl, ce to kaj steje user posted image

spanje - vrescalo se zbuja tudi, ko je samo v spalnici, tako da dvomim, da bi selitev v svojo sobo kaj pomagala. Itak pa do nadaljnjega nimamo sobice za user posted image in je mali obsojen na sospanje s tastarima dokler se ga bo dalo stlaciti v 120cm posteljico.

hrana - koncno sem odkrila najljubso hrano nasega fantica - golaž s pire krompirjem. Neverjetno, usta odpira kot ptiček.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3620
10.10.2012 12:24:01   
ronja
kokoš, jaz še članka nimam napisanega! Groza! Zato pa se tok sekiram... Čestitam za oddajo, to je itak glavno, ostalo boš že. Ja, večna optimistka... me zadnje čase kar mal daje tale optimizem, se po pravici povedano kar fejst bojim, če oz. kako mi bo zneslo... Pa tele bolezni glih ne pripomorejo...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3621
10.10.2012 13:25:40   
lily32

Se mi zdi kot da mi ne bomo dočakaii te noči, da jo celo prespimo. In to nespanje že skoraj 9 mesecev me zelo odmika od tega da bi imela še enega otroka.user posted image

Prej ali slej jo boste dočakali, verjemi,čeprav te popolnoma razumem, ker sem pri drugi dale vse to skozi, a če ti povem iz lastne izkušnje, že po nekaj dnevih dobrega spanja pozabiš na mučne noči. Naša zdaj spi kot top od 8 ali 9 zvečer do 8 ali 9 zjutraj in sem prav srečna zaradi tega. user posted image

Ti si še mlada in si boš lahko spočila, naredita nekaj let premora in potem boš spet pripravljena na drugega. Mogoče pa bo drugi otrok zelo priden za spat. Naj te trenutna utrujenost ne odvrne od tega da bi imela še enega.

Se pa strinjam, da po večmesečnem pogostem zbujanju rabiš daljši premor. In mene je resnično odvrnilo od tega, da bi imeli še enega, ker sem prestara, da bi si privoščila nekajletni premor in potem ponovno zanosila, saj ne predstavljam, da bi pri štiridesetih dajala to še enkrat to skozi. user posted image Zato mi je res žal, da sem MM tako pozno spoznala.

Ne, že tri leta in pol si nisva vzela niti enega celega dneva samo za naju. Si pa vzameva med vikendom kak večer, da pogledava kak film in se crtava. Že to je luksuz. Tudi jaz občudujem starše, ki si vzamejo recimo cel dan zase, a sama nimam srca, da bi za to koristila varstvo, ga raje prihranim za takrat, ko to res potrebujem – ko sem ves dan v službi ali kaj podobnega. Pred dvema tednoma je MM vzel obe delici in šel za vikend k svjim staršem. Sem se prvič v 15 mesecih za cel dan ločila od mlajše deklice.

Neposredna povezava do sporočila: 3622
10.10.2012 13:53:48   
cilla

Cilla: kaj pa če greš kupit peno za blazine oz. oblazinjenje, pa jo urežeš v trikotnik, in potem nekako pritrdiš v sedež, da bo hrbtišče pod kotom 90°?

Evo, hvala, še to bom dala na seznam stvari za sprobat. Taka rešitev bi v bistvu še najmanj vplivala na osnovno dvigovanje/spuščanje naklona.

Ko sta imela fanta 3 mesece, sva za en večer taščo prosila za babi servis in sva šla midva zvečer v LJ. Je bila ravno najina obletnica poroke; sva se po dolgem času uredila user posted image , se sprehodila po centru, pojedla kos pice pri Univerzi... imela sva bolj konkretne načrte, a sva bila toliko zaspana, da sva bila ob 10h zvečer doma user posted image Zdaj pa mozgam o kaki varuški za par ur zvečer, da bi morda šla v kino.

In to nespanje že skoraj 9 mesecev me zelo odmika od tega da bi imela še enega otroka.user posted image

Hihi, mene take reči očitno ne prestrašijo. Jaz bi kljub vsem našim dvojnim nočnim žurkam še imela kakega. Bodo bolj moja leta in finance naredila, da bomo ostali pri duble truble user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3623
10.10.2012 14:59:06   
vijolica2
Midva sva si ga pa vzela in je prav pasalo. Malega sva itak pogrešala. So pa na ta račun - varstva bile obe babici veseli, da sta ga lahko imele zaseuser posted image Itak smo pa bili skoz na liniji.

Mistica a vi še vedno fajn spite?Ti še vedno celo noč prespi?

Ja glede na to da sem mlada, bom sigurno potrebovala par let premora da pozabim na te nočiuser posted image . Si nikoli nisem mislila, da bo kdaj tako. Naj nekdo usliši te besede, da bo če bova kdaj imela še enega otroka, da bo bolje spaluser posted image

Tudi jaz si ne predstavljam da bi imela otroka po 40 letu, ko gledam sedaj kolegico, ki ima 42 let in konec oktobra rokuser posted image . Že nosečnost ji je bila zelo naporna, tako da upam da bo imela pridnega fantkauser posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3624
10.10.2012 15:04:19   
Kasija
Casa za naju ni. Racunam name kaksen vecer ker kot ronja tudi meni budnih nihce ne vzame vseh 3.

Najbolj me skrbi, kako bomo tole vse zmogli ob sluzbi. Tamala bo vrtec morda dobila septembra. Do takrat bo pri babici, ki pa dvakrat tedensko se dela. Me kar panika grabi, ko pomislim na sluzbo in vso logistiko. Ronja kavica user posted image bi si imeli kaj za povedat.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...

striženje nohtov
Vrtnica79

Koliko krat si strižete nohte na nogah?

2x na teden (3%)

1x na teden (35%)

1X mesec (53%)

drugo (9%)

Število vseh glasov: 310

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!