|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
29.9.2012 21:11:49   
vijolica2
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
To ni letelo nate user posted image .

trnuljčica - ne skrbi, razumem in se zavedam, da "prvorodke" itak ne vemo, kaj pomeni "zahteven" otrok ali "koliko je otrok "normalno" živahen" user posted image Seveda mi je fajn prebrat recimo tvojo zgodbo, ko vem, da ste zaradi alergije dali skozi veliko hujše ne-spanje in jok. In vedno bolj spoznavam, da so user posted image itak zelo zelo različni, obenem pa tudi, da smo starši zelo različni in različno dojmamo recimo težave z nespečnostjo. Meni ni problem vstat, če se mala zbudi, pa takoj zaspi nazaj, recimo z malo božanja, a zdela me, da se zbudi, potem pa uro ali dve noče zaspat nazaj... to me čiz predrami, ne morem zaspat nazaj, ... Poleg tega pa se mi zdi zelo ključna vloga partnerja. Mojga ne-spečnost zdela še 10_x_ bolj kot mene in posledično sva oba kt dve cunji.. Eni moški lažje to prenašajo ali nekako "odklopijo" ali pa recimo nekateri rabite kot vidim, veliko manj spanja "v kosu" kot midva.

Kako vaši moški prenašajo očetovstvo in te težave s spanjem ter kako to vpliva na vaš odnos, če lahko vprašam?

Lp

Sploh mi ni potrebno pisati saj si opisala moj položajuser posted image . Mene tudi zdela ko noče nazaj dolgo zaspati. In tako imam sedaj že dve noči in danes sva sama in me je že strah kakšna bo ta. Ne vem ali je kriva jutrijšna polna luna ali kajuser posted image . Kaj zbudi se in težko nazaj zaspiuser posted image Jst sm pa kot cota.
Mojega nespanje zelo izdela in sva potem oba tečna user posted image

Očetovstvo kar dobro prenaša. Je imel eno obdobje okoli 3-4 meseca k sem imela občutek da se oddaljuje in sem mu povedala in je premislil ter videl da dela napako. Od takrat se je 100% spremenil in uživa z malim. Samo ga pa na trenutke malo zanese, saj pogreša lumpanje s kolegi (večinoma njegovih kolegov je še samskih, kaj šele da bi imeli otroke). Ampak mu pač povem, da tako ne gre (da bi ga ne vem koliko feštal), občasno se skregava ampak vidi, da imam prav.

Še nekaj bi vprašala... kje imajo majhne čelade za kolo za otroke? Zadnjič sem gledala pa so se mi zdele vse velike...sicer pa moram malem obseg glave zmeriti.

Imate sedaj pregled z otroki? Mi ga imamo 4.10., dan pred r.d. mojega dragegauser posted image

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 29.9.2012 21:20:50 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3526
29.9.2012 21:36:58   
Mistica
Ronja & beti - hvala za vajine nasvete oz. ker ste delile izkušnjo. Tole z izmenami, posebno zjutraj, tudi kdaj prakticirava (seveda gre samo med vikendi), a tudi takrat, ko jo odnese v drug prostor, redko zaspim nazaj, kvečjemu malce počivam. Tudi to je nekaj, no.. Se pa gotovo pri vajinima partnerjema res pozna, da imata že "kilometrino" od prej user posted image Vsekakor kapo dol!user posted image

Vijolica - hvala tudi za tvoje mnenje. Tole, da ima kolege, ki še niso vezani in brez otrok, gotovo ni olajševalna okoliščinauser posted image . Ronja je lepo napisala, da je zelo pomembno to, da se očki zavedajo, da so si tudi oni želeli otroka. Tudi pri naju se mi zdi ta dejavnik zelo pomemben, kdaj pa kdaj tudi odpove, posebno prvi meseci so bili kar težki.
Glede spanja pa tudi jaz upam, da gre zgolj za luno. Si me prav potolažila, ko si mi omenila, da se bliža. Sedaj upam, da je to in da mine. Imamo pa mi težke noči že cel zadnji mesec, pred tem je bilo en mesec kar znosno, no, najhuje je pa zadnji teden, ko se tako zbuja in noče več zaspat nazaj. Fajn je, da se lahko tuka malo potožimo in delimo izkušnje...user posted image

Mirno, prespano noč vam/ nam želim.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3527
29.9.2012 21:39:32   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Še nekaj bi vprašala... kje imajo majhne čelade za kolo za otroke? Zadnjič sem gledala pa so se mi zdele vse velike...sicer pa moram malem obseg glave zmeriti.

Imate sedaj pregled z otroki? Mi ga imamo 4.10., dan pred r.d. mojega dragegauser posted image

Vijolica - a boš malega že posadila v stolček na kolesu? Tudi mi jo bomo, a najbrž šele spomladi, tako da ti ne znam svetovati glede nakupa čelade, saj se nisem še nič pozanimala v tej smeri.
Pregled imamo pa mi tudi pri 9ih mesecih, torej nekaj dni za vami.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 3528
29.9.2012 21:49:23   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Kako vaši moški prenašajo očetovstvo in te težave s spanjem ter kako to vpliva na vaš odnos, če lahko vprašam?

Pozdravljene!

Jaz ves ni utegnem niti več prebrat v celoti, ker imam preveč dela v službi, a vseeno si občano vzamem še kakšno minutko in malo pokukam gor.

Midva sva tudi pri obeh prakticirala, da sva se vsaj med vikendi zamenjala, da sem jaz malo nadoknadila spanje, čeprav je bilo pri prvi lažje, ker se je dojila le do 5 meseca, pri drugi pa je bilo praktično do sedaj (do 15 meseca) nemogoče. Zdaj se mu jo pa prepustila, da mi jo je pomagal odstavit. Prvi poskus ostavljanja je bil neuspešen, ker jo je po nekaj dnevih dobrega spanja začelo nekaj mučiti in sem jo potem spet 14 dni dojila, ko se je izboljšalo, pa se jo ponovno prepustila atiju in tokrat je uspelo. Prvo noč se je še pogosto zbujaja in večkrat na noč zajokala, drugi dve noči je le malo potarnala, zdaj pa spi od 9 zvečer do 8 zjutraj. user posted image Zvečer se pride še podojit/pocrtat. Ko ji rečem, da greva, vsa vesela steče v sobo in zleze na posteljo ter mi porine vzglavnik v naročje, da se lahko gospodična udobno namesti, potem se priklopi za enih pet minut, potem pa spet zdirja v dnevno sobo. user posted image

Do prve nosečnosti sem bila tudi jaz velik zaspanec in sem nujno rabila 8 ur spanja. Po 3 letih pogostega zbujanja pa sem mi je ritem spanja toliko spremenil, da se zbujam po 5 urah. Če grem spat okrog 22, se zbudim že pred 4 in v tem tednu sem 3x vstala če 4 in pol, ker mi je bilo dovolj premetavanja po postelji in gledanja v temo. user posted image Danes mi je končno uspelo ponovno zaspati in sem podaljšala do 6. Mogoče se bo sčasoma spet normaliziralo.

Drugače pa moram MM pohvalit, da super sprejema očetovstvo. Mogoče je pri naju to dobro, da sva se oba že zdivjala in nažurala pred poroko in ga nič ne vleče ven.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3529
29.9.2012 23:09:04   
kokosh
Dokler se je user posted image dojil, sem vstajala izključno jaz, čeprav se je MM skoraj vedno prebudil. Po 6. mes pa sem bila tako fuč, da otrokovega joka sploh sišala nisem več. Od takrat 95% nočnih vstajanj da čez MM in sem mu za to zares hvaležna. Če nisem spočita, me popoldne to ubije in enostavno ne morem nič več dati od sebe. So že bili dnevi, ko ob 15 enostavno nisem več mogla prenašati otroka in sem povsem nemočna poklicala MM v službo, naj pride po hitrem postopku domov. Otrok čuti nervoznost in je bilo samo še slabše, mali cmerav, jaz pa razdražljiva.

Očetovstvo mu je (vsaj zaenkrat) pisano na kožo. Vedno si je želel biti mlad oče in ja, se strinjam, da je za odnos očeta do otroka še kako pomembna tudi očetova zavestna odločitev za otroka. So pa user posted image že večkrat ustavili na ulici in mu povedali, kakšno veselje je srečati tako sijočega mladega očeta user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 3530
29.9.2012 23:18:29   
Ursi2
Pozdravljene punce!

Dans je pa bil pester dan, čeprav je prav pasalo po tem, ko sem se najprej 5 dni samo vozila iz enega konca na drug v bolnico in nazaj domov, potem pa en teden skoz not v hiši. Včeraj pa smo šli malo na sprehod in danes spet ven in je res bil užitek. Se mi zdi, da je bil Žiga čist drugi danes, ko je mal zraka dobil.

Zdejle pa še čakam, da še 2 pralna stroja operem, potem pa mal spat. Bomo vidli, kaka noč bo kaj.

Pri nas je zdej ene 14 dni res bolj kriza s spanjem. Vsaj pri Žiganu. Mu zgornji zobki ven rinejo in še prehlajen je in tako se kar naenkrat zbudi čist v joku in ga komi umirim, pa ne velja nič, ne nosenje, petje, dojenje,.... potem se pa čez čas samo nasloni na mene, zarine glavo v vrat in tk mal jamra mal godrnja in zaspi. Pa spi potem kako 1-2 in se spet zbudi. Poleg tega se pa še ta večja zbujata, ker sta žejna, ali imata kakšne hude sanje al pa ju hodim pokrivat,...

Ta teden me je še skrbelo za tavečjega, ker je bil operiran na srčku in sem ga kr naprej hodla gledat,če je vse ok. Pa včasih ga je fejst bolelo in se je v spanju jokal in kr neki govoril pa brcal. Potem se je pa po kaki uri umiril, ko sem ga čist zbudila, mu vse lepo razložila in sva se stisnila in pocrtlala in je lahk spet zaspal nazaj.

SPANJE IN MOJ DRAGI:
Moj dragi je kot otrok, če nima dost spanja je siten ko...... To vem že zelo dolgo in tudi to je bil eden od razlogov, da spijo otroci že od začetka v svojih sobah. iN TUDI ŽE OD PRVEGA HODIM JZ k njemu in ga mirim, nosim, pojem, če je potrebno. Ker dojit on itak ne more. Potem, ko se je drugi rodil je parkrat šel moj k tavečjemu, če se je zbudil ampak ponavadi ni veljalo, je tako jokal, da sem mogla it jz in tako sem potem hodila k obema. Včasih se mi je zdelo da bom parket čisto zrabila, ker sem samo od enega do drugega hodila. No, moj pa me je zjutraj samo čudno gledal, zakaj hodim s podočnjaki okrog, če sta pa tamala dva celo noč prespala :)) MOŠKIuser posted image user posted image

Tudi med vikendi sem jz zjutri vstajala z njima, da je lahko moj še malo dlje spal in popoldan, ko sta šla spat, je ponavadi tudi njega zmanjkalo. Jz v tem času ponavadi še kaj skuham, pospravim, pometem, obrišem,...........

Je pa res, da nisem nikoli potrebovala ful veliko spanja in se nekak pripravim na to, da ne bo veliko spanja in gre. Me pa potem enkrat na dva meseca vrže in zaspim že ob 21 na kavču. Drgač pa ne grem spat pred polnočjo.

Res pa je, ko sem bila s tretjim noseča in sem zvečer dajala otroka spat, da me je velikokrat zraven zmanjkalo, pa sem potem okrog 23 vstala in sem šla pospravljat.
Drgač pa sem poleg službe večino gospodinjskih del (kuhanje, pospravljanje, pomivanje, pranje, likanje,.... )in tudi zunaj košnja trave, obrezovanje žive meje jz delala oz sta mi otroka pomagala.
Takrat mi je enkrat mož očital, da ni nič od mene, da nimam časa za njega, da skor vedno zaspim zraven otrok in kdaj si bom za njega vzela čas. Sem se potem res trudila, da nisem zaspala, da sva imela večere nekak za sebe.

Ko pa sem šla sedaj Žigana rodit in sem bila v bolnici 14 dni in je moral on prati in skrbeti za njiju in jima ponoči vstajat oz jih je potem eno 3 moč kr k sebi v posteljo vzel, je pa hodil okrog ful zmatran in je bil kr precej siten, mi je pa le priznal, da ni imel prav, da mi je to kdaj rekel. Pa mu ni bilo treba kuhat, ker so jedli pri tastu.

No, kak teden po tem, ko sma prišla domov iz bolnice in je bil na očetovskem dopustu je imel ponoči on tavečja, da sem lahk jz umiru Žigana podojila, ampak ko je pa šel nazaj v službo, je pa bilo vstajanje spet moje delo in je tako še skoz.

Tudi na morju je bilo tako, da je Žiga zelo slabo spal ponoči,zjutraj pa je samo 1x spal do 7-ih, drgač je bil vedno pokonci neki čez 6, sem jz vstala z njim in sma šla ven se igrat pa crtljat, da so lahko ostali še spali.

Ampak meni je to čist ok. Zguram, čeprav včasih me mal matra, pa se tolažim, da enkrat se bom pa že naspala. Ker rajši jz vstajam pa vidim da se moj dragi naspi, da je dobre volje, ker je potem veliko boljše kot če je siten. Ker se vse odraža na otrocih in čez čas tudi med nama.

Drgač pa kadar je doma se veliko ukvarja z njimi, skupi belimo stene, kaj popravljamo, se igramo v peskovniku, gremo na sprehod, pečemo zunaj, igramo na kitaro, ...... Je pa res, da veliko tudi dela in zato smo veliko tudi sami. Amapk za nas to ni problem. Grem vseeno z njimi v živalski vrt, na avtobus, na vlak, na razne izlete, na igrišče,.....
Seveda je lažje, če gremo skupaj, ampak se sami ravno tako znajdemo in se imamo fajn in vesta, da morata počakat, da Žigana podojim, drgač pa je Žiga skoz zraven da se igra z njima, ali pa ju vsaj opazuje.

Toliko za zdej, slišim Žigana, da se že oglaša!Želim vam mirno, naspano noč!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 3531
30.9.2012 8:02:34   
cilla
Gudmorning user posted image
Jaz sem takooooo zaspana!!!! Včeraj sem res težko pripeljala domov z enega piknika v Savinjski dolini, dobro, da nas je več vozilo v kompoziciji, sem se lažje skoncentrirala. Jao! Smo sami cel vikend, moj je šel s kolegi kolesarit in tako se ponoči nimam na koga šlepat, koga dregnit pod rebra, ko v najglobljem snu slišim škratje bojne krike user posted image

moški, nočne, očetovstvo - z mojim se pri nočnem ustajanju izmenjujeva. Eno rundo on, eno jaz (da je zaspanost enakomerno razporejena user posted image ). Dobro, res je on hud komiranec in prve mesece, ko je zaspal, ga ni zbudilo nič. Ama N-I-Č. Potem pa... kaj ti vem, je not padel user posted image Toliko let sva delala na otrocih, ampak ne vem, če se je res zavedal vseh dimenzij tega "imet otroke". On si je bolj predstavljal, da imajo otroci nek skriti gumb za izklop kot računalniki. In da bo otroku pač razložil, da nekaj mora bit tako in tako in tako res bo. Potem se mu pa zgodita dvojčka, nedonošena, en mesec intenzivne.... hud šok za mojega revčka user posted image Ampak je treba priznat, da se je v tej novi vlogi, kjer ni OFF gumbov, niti možnosti preklopa na stand-by ali kaj podobnega, kar računalničarji sicer poznajo user posted image , dobro znašel. Me že par mesecev pošilja, naj grem za vikend nekam, da bo že on sam z njima, jaz naj se pa odklopim in naspim.

A polna luna da je/bo? Aha, jaz sem pa že gruntala, kako mulca zdržita. Ker včeraj čez dan sta spala le med vožnjo na piknik in nazaj, pa še to ne celo pot. Tam sta bila ves čas na 100%. So bili še drugi otroci podobne starosti in sem ju (zanju prvič) dala na tla na travo k njim. Uau, koliko novega! Žretje listkov in trganje trave, ležanje pod drevesi, pa otroci, novi ljudje, kup psov... res jima je dogajalo. Sem sicer pričakovala, da bosta zato zvečer dol padla in spala do jutra, a sem se motila. user posted image Uspavala sem ju (no, predvsem tavečjega) komaj in z muko, šla spat tudi jaz takoj takrat, a ob polnoči je bil že JOK. Tavečji, spet brez jasnega razloga, zakaj. Mirila sem ga eno uro skupaj, vmes so se obiski od sosedov poslavljali in ko sem ga komaj umirila, sva lahko ponavljala vajo, ker ga je zmotil njihov avto user posted image . Spal ali pa "spal" je do 6h, ko sta se z bratom oba odločila, da je bilo zadosti in tako dolgo tulila, pizdila, nažigala vrtiljak, butala z glavo,... da sem ustala in ustala še njiju. In zdaj že skoraj dve uri (valda zaspana, sej se jima vidi, si maneta oči, pa občasno kar jočeta brez razloga) v igralnici počneta vse živo. Jaz sem si pač skuhala eno konkretno kafe, ker imam glavo kot hladilnik, ma mi je edino srčni utrip preveč pospešila, kakih bolj koristnih učinkov pa ni.

Kriki zaspanih škratov se stopnjujejo... ju grem futrat. Imejte lepo nedeljo user posted image

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 3532
30.9.2012 10:10:19   
slonček1

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Jaz sem xxs čelado kupila pri nas v Domžalah v Energiji (kolesarska trgovina). Mislim, da je za obseg od 44cm naprej, bla pa je 17€.
Smo se pa mi že nekaj prevozili s kolesi. Sicer kratke razdalje, tm do 5km. Pa je čist užival, itak že kar nakaj časa zelo dobro sedi, imam pa tudi sedež, ki se rahlo poleže.

O nespanju pa trenutno nebi. Je prehlajen, pa pomoje so tudi zobje na pohodu in smo posledično slabo spali. Ga je tud moj prevzel, tko da sva zdaj oba čist cotasta. Sva namreč oba taka, da rabiva nočni spanec. Jaz nujno rabim svojih 8h.

Neposredna povezava do sporočila: 3533
30.9.2012 11:00:59   
Mistica
Živijo!

Punce: lily, kokosh, ursi2, cilla, slonček- lepo je brat vaše zgodbe in izkušnje, ki me na nek način tudi pomirijo. Torej ni z nama nič narobe user posted image in sva čiz občajna starša user posted image , ki rabita malce več spanja.

Naša noč je bla pa malce boljša. Sva se z dragim preselila kar na kavč (kjer med tednom ponavadi moj itak tabori zaradi zgodnjega vstajanja za v službo) in malo pustila v sobi, tako da nisem slišala čisto vsakega njenega mrmranja in sem posledično vstala samo 2x. Seveda sva imela varuško, kateri je sredi noči crknila baterija. No, preživeli smo vsi, menda je mala celo 1x sama zaspala nazaj, kar sicer ni njena vrlina.

Stolčki za na kolesa -
berem, da jih nekatere že uporabljate. Imate kak nasvet, katere priporočate, na kaj je fajn biti pozoren pri nakupu,...? Tudi midva sva odločena, da ga kupiva, nameravala sva pa počakati do spomladi, vendar si jaz želim že prej it mal na kolo in sedaj ste me malce premamile user posted image , sploh če bo jesen topla, bo težko počakati do spomladi user posted image

Pozdrav

(odgovor članu slonček1)
Neposredna povezava do sporočila: 3534
30.9.2012 11:49:34   
trnuljčica
Punce se opravičujem, če sem katero prizadela. To ni bil moj namen.

Izhajala sem iz ene nedavne izkušnje, ko je znanka rekla, da s partnerjem upata, da bo drug model boljši... Mali se zbudi 1 do največ 2 x ponoči, star 4 mesece. Rabi 10 minut nošenja, da zaspi brez težav. Spi v svoji posteljici. Podnevi spi še ene tri urce. Sicer je tak miren fantek, bolj statičen. A prisrčen.user posted image
Tako da res ni letelo na vas. Pa tudi na njo ne. Biti mama je definitivno sprememba in to velika za nas vse.

Očetovstvo- pri nas je kot bi brala Ursi ( in to čisto vsak odstavek- kot bi jaz pisala), le da jaz nisem tako , pozitivno, naklonjena temu. Vsaj ne ves čas. Trenutno se držim za slamico in upam, da mi bo skupen dopust koristil.

Ursi upam, da take hude preizkušnje, kot je bila sedaj pri večjem, ne boš/boste več imeli. Mislim nate, ker se nekako poistovetim s tabo. Sploh sedaj, ko si opisala tvojega.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3535
30.9.2012 14:26:22   
cilla
IZVIRNO SPOROČILO: slonček1

...imam pa tudi sedež, ki se rahlo poleže.

A tudi to obstaja?! Poveš proizvajalca, model, prosim? Sej v tem trenutku je pri nas bolj problem, da sem jaz brez kolesa, kot pa to, da nimamo stolčkov. Doslej sem imela eno tako gorsko kolo, ki je bilo res samo za v gmajno, popolnoma neprimerno za mamo z otrokoma user posted image Predvsem neprimerno za kamorkoli priklopit otroka. Tako da sem ga prodala. In sem zdaj brez. Ful pogrešam kolo in upam, da mi do pomladi rata nabavit nekaj drugega. Sem pa zadnjič šla z mojo kosmatuljo prvič od kar sem izvedela, da sem noseča, na rolerje. Ahhhh, kako je pasalo!

Jaz sem tako zmatrana, da ju bom kar oddala za en dan najboljšemu ponudniku user posted image Zdaj sta ju moja starša peljala en krog, ker škrata - čeprav zmatrana za umret, da jima kar glava dol kinka - nočeta spat. V trenutku, ko posumita, da ju skušaš uspavat, ratata kot dva besna risa. Majkemi me šetata user posted image

< Sporočilo je popravil cilla -- 30.9.2012 14:27:35 >

(odgovor članu slonček1)
Neposredna povezava do sporočila: 3536
30.9.2012 14:49:14   
trnuljčica
Cilla mi smo takšen sedež z možnostjo naklona prvemu kupili za 1 rd. Je od Hamaxa, mislim da Siesta, a nisem ziher za model, je le 3,5 leta od nabave. Malo poglej po netu. Mi upamo, da nam bo pri tadrugi prišel prav ta spalni naklon.user posted image Uporabljala ga bom šele od spomladi. Zdaj bomo prvo začeli uporabljati nahrbtnik, ker smo ravno nabavili Deuterja.

Če ti kaj koristi, sem jaz pred ca 10 dnevi tudi prvega ,ponujala,, pa ne najboljšemu ponudniku, a ga nihče ni hotel. So se mislili, da se hecam. user posted image Ma mali zna res vso kri spit... In to ko si najbolj na dnu.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 30.9.2012 14:51:15 >

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3537
30.9.2012 15:03:31   
trnuljčica
Ena taboljša od starejšega- pred ca 1 mes:
Sin: Mama jaz se bom poročil z L--. Živela bova pri babici v Črni gori. Imela bova enega otroka, Aleksa.
Mama: A že ime za dojenčka imaš?user posted image
Sin: Ja.
Mama: Zakaj pa samo enega otroka?
Sin: Ja mama, si hecna, kako pa naj dva otroka vozim na enem otroškem sedežu s kolesom?
user posted image

Trenutno pa je od sosedove hčerke pobral, da se on ne bo poročil, ker hoče imeti mir.user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3538
30.9.2012 18:58:32   
pinia30

Sin: Mama jaz se bom poročil z L--. Živela bova pri babici v Črni gori. Imela bova enega otroka, Aleksa.
Sin: Ja mama, si hecna, kako pa naj dva otroka vozim na enem otroškem sedežu s kolesom?
user posted image

Trenutno pa je od sosedove hčerke pobral, da se on ne bo poročil, ker hoče imeti mir.user posted image

Sama več ali manj debato spremljam in se javim, ko za svojo težavo potrebujem mnenje....ampak tole je pa vredno user posted image ...cute user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3539
30.9.2012 19:29:12   
slonček1
Cilla ja hamaxa mamo, mislim, da je nas sleepy. Pa tud druge firme mislim, da majo modele, ki se poležejo. Sam, da na boš mislila, da je to velik naklon, to je tko lih malo. Ravno toliko, da ta mali ne sedi čist pokončno, ampak je enmičken nagnjen.

Trnuljčicauser posted image user posted image

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 3540
30.9.2012 20:10:04   
cilla

user posted image

user posted image user posted image user posted image
Meni so take cvetke vedno opomin, da nas poslušajo in preklemansko dobro razumejo. In si tudi zapomnijo. Včasih dobiš servirano kako tako, da se lahko samo vrneš v klop.

Neposredna povezava do sporočila: 3541
1.10.2012 13:41:47   
Mistica

Punce se opravičujem, če sem katero prizadela. To ni bil moj namen.

trnuljčica - mene ziher nisi user posted image Jaz zelo rada preberem vaše izkušnje in zgodbe ter si ob tem mislim "vsaka čast" tistim z dvema, tremi ali več otročički. In ko imamo mi slabe dni oz. bolj noči, si mislim, da saj nismo edini in če kdaj kak "krščen matiček" sredi noči komu od nanu "uide", sem potolažena, da smo čiz običajni starši. user posted image

Izhajala sem iz ene nedavne izkušnje, ko je znanka rekla, da s partnerjem upata, da bo drug model boljši... Mali se zbudi 1 do največ 2 x ponoči, star 4 mesece. Rabi 10 minut nošenja, da zaspi brez težav. Spi v svoji posteljici. Podnevi spi še ene tri urce. Sicer je tak miren fantek, bolj statičen. A prisrčen.user posted image
Tako da res ni letelo na vas. Pa tudi na njo ne. Biti mama je definitivno sprememba in to velika za nas vse.

Tudi mene je zadnjič "pogrela" izjava kolegice, prvič mamice, da pa njen otrok spi SAMO 3 ure na dan v kosu (star kot naši, noči prespi že od 2.m dalje)! Halo!? Naša ni spala čez dan več kot uro in pol odkar je rojena, ona pa meni, da kok nima sedaj časa za nič... Saj vem, da si vsaka mamica, katere otrok je mogoče malce bolj jokav ali malce manj spi, misli, da je pa njen najbolj živ in najmanj speč,... ampak to je bilo too much! user posted image Seveda sem se samo ugriznila v jezik.. user posted image

A katera pozna oz. ima izkušnje s stolčki za na kolo znamke Bellelli? Tecimo s takim: http://www.babyland.si/otroska-trgovina/otroska-oprema/kolesarski-sedezi-in-prikolice_2/kolesarski-sedezi-in-prikolice-bellelli/kolesarski-sedez-bellelli-tiger-relax-bel

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 3542
1.10.2012 14:12:16   
ronja
Evo, če je kateri v tolažbo, Svit je bil danes ponoči neznosenuser posted image

vijolica, čelade sem jaz kupila v bc, so pa od različnih proizvajalcev različno velike. Ker je jesen, niti ni take panike, ker mu lahko daš spodaj kapico, da se mu čelada lepo prilega, če je prevelika. Tako sem jaz delala in bom spet, če bo treba (tale je precej večji kaliber od sestric verjetno niti ne bo treba - če grem z rolerji (tamladva pa v vozičku), mu dam samo čelado pa mu ni tako fejst prevelika...)

mistica, stolček za kolo imam jaz Belelli, fajn je zato, ker je otrok zadaj, za tabo, malo bolj zavarovan in še zici, ki se dajo zadaj (nad prtljažnik) imajo tudi naslonjalo za glavo, akr je fajn v primeru trka - da ne butne glavica nazaj - to se pozna že če ti kak kreten zapelje, pa moraš an hitro zabremzat, pa niti ne trčiš. Pri tem je pomembno še, da ima naslonjalo za glavo luknjo za čelado not - sicer bo otrok moral bit naprej nagnjen, ker je čelada bolj zadaj kot njegov hrbet, če razumeš, kaj mislim. Pa fajn je, če ima nastavljivo za noge, pa da se jih da pripet, sicer te potem, ko so večji non stop brcajo in ne moreš gonit. Jaz gledam na stvari, ki so varne, za razne amortizerje mi je pa vseeno, ker itak ne grem na cross country z njim;).

cilla, gorska kolesa so super za tamale, ker manj rukajo, imajo ornk gume, ki so ful stabilne, itd... Jaz ju vedno na gorcu peljem (to je lubijevo kolo, na mojem je prtljažnik tako visoko, da se ne da naštimat sedeža, če je prtljažnik gor, jaz ga pa rabim).

mistica, midva včasih še kaj hujšega rečeva, sploh lubi je bil od vedno navajen klet in čeprav se je ful umiril, še vedno precej tako govori;). Ga pa potem punci popravljata: "Oči, ni leče se pizidit, jaz ne pizdim, to je gldo lečt!" (za Ronjo pa vstavi Rje, sicer je pa isto:D).
ja, midva imava stolček belelli, po moje čisto tak, samo druge barve. V bc majo vsake tok na akciji prav take.

urši, super, če ti je tako všeč. Meni bi se malo za malo zdelo, da bi čisto vse sama folgala. Saj sva se oba odločila za otroke. Pa saj tudi za malega valjda jaz vstajam, če ga on ne more podojit, ampak gre bolj za princip... Pa jaz sem še tako smotana, da hočem bit ziher, da če pa mene avto zgazi, da se bojo vseeno sami porihtali, torej da jih je sposoben vse tri poštimat, če bi bilo treba. Sicer je cela štala, samo če si ornk nogo zlomim, pa sem 1 mesec v bolnici... Ne vem, jaz sem tako bolj mirna, pa lubiju se tudi zdi fer, da je udeležen. poleg tega bi se mi sfrkalo, če bi živela samo za pospravljanje in pucanje in uspavanje... Rabim še tisto drugo...

ampak ne vem, če se je res zavedal vseh dimenzij tega "imet otroke"

Cilla, ne vem, če si kdorkoli to predstavlja:D. Sicer sva pa midva pri Ronji non stop iskala gumb off oz. stand by - še zdaj bi ga včasih rada videla, ampak rajši jo mam pa skoz on, kot da je kaj narobe:). Tako da sva se sprijaznila, lubi je zadevo reši tako, da da sebe na off - enostavno je ne poslušauser posted image - meni to ne rata... Potem pa tamala neki lapa, ga neki vpraša, on reče ok, ker valjda ni poslušal in nima blage veze, kaj ji je v bistvu dovolil (sam pravi, da mu je potem vedno fascinantno it gledat, kaj sta se v bistvu zmenlauser posted image ), jaz pa včasih: hm - a tole sta se zdej zmenla? Jah, no, če je dovolu, je dovolil, a ne... In se ne vtikam in naj se potem sama zmenita - njega itak potem kap, ko mu ona pride s svojo idejo realiziranouser posted image . Včasih je prav zabavno!user posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3543
1.10.2012 15:48:30   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
mistica, stolček za kolo imam jaz Belelli, fajn je zato, ker je otrok zadaj, za tabo, malo bolj zavarovan in še zici, ki se dajo zadaj (nad prtljažnik) imajo tudi naslonjalo za glavo, akr je fajn v primeru trka - da ne butne glavica nazaj - to se pozna že če ti kak kreten zapelje, pa moraš an hitro zabremzat, pa niti ne trčiš. Pri tem je pomembno še, da ima naslonjalo za glavo luknjo za čelado not - sicer bo otrok moral bit naprej nagnjen, ker je čelada bolj zadaj kot njegov hrbet, če razumeš, kaj mislim. Pa fajn je, če ima nastavljivo za noge, pa da se jih da pripet, sicer te potem, ko so večji non stop brcajo in ne moreš gonit. Jaz gledam na stvari, ki so varne, za razne amortizerje mi je pa vseeno, ker itak ne grem na cross country z njim;).

mistica, midva včasih še kaj hujšega rečeva, sploh lubi je bil od vedno navajen klet in čeprav se je ful umiril, še vedno precej tako govori;). Ga pa potem punci popravljata: "Oči, ni leče se pizidit, jaz ne pizdim, to je gldo lečt!" (za Ronjo pa vstavi Rje, sicer je pa isto:D).
ja, midva imava stolček belelli, po moje čisto tak, samo druge barve. V bc majo vsake tok na akciji prav take.

Ronja - hvala za info. glede tega stolčka. Niham med to znamko in hamax-om, obenem pa se sprašujem ali ima smisel, da kupim stolček, katerega naslon hrbtišča, se lahko naštima ali ne, glede na to, da mala itak nič ne spi, ne v vozičku, ne v avtu, ... No, mogoče pa me preseneti user posted image Sicer pa bova tudi midva namontirala stolček zadaj na moje gorsko kolo. Jooooj, komaj čakam! user posted image
Glede kletvic pa- sej tist "krščen matičke" je bil samo olepševalnica user posted image Ni lepo, res ne, in tudi sama ne preklinjam, vendar ko se nabere toliko ne-spanja, včasih žal pomaga, da kako tako zinem(o)user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
lubi je zadevo reši tako, da da sebe na off - enostavno je ne poslušauser posted image - meni to ne rata...

ronja - jaz bi tudi tole rada znala! Ali pa da bi vsaj mojega dragega naučila dat našo čebelo vsaj na "ignore" kdaj, vsaj ponoči. Tako bi bil vsaj eden od naju bolj spočit.

Lp

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3544
1.10.2012 17:48:19   
ronja
Mistica, se naučiš, ko so večji;) Dokler se dojijo oz. so taki mali činkoti, pa meni ne rata. Ampak je vseeno veliko boljše - zdaj če sem ful zmatrana, bom zaspala, pa čeprav je đumbus v drugi sobi. Edino mam problem zjutraj nazaj zaspat, če že vstanem - takrat pa navadno ne morem več mrknit oz. nikoli ne probavam dovolj dolgo (sem navajena, da zaspim v recimo max. 5ih minutah - za lubija je to strašaaaaansko dolgo - on zaspi v max. 5ih sekundahuser posted image )

Aja sicer pa punce, pazite to! (ko smo lih pri tem, kako očetje sodelujejo:), da se mal pohvalim - oz. da njega mal pohvalim;). Lubi je sicer noč hvalabogu lepo prespal, ampak je zjutraj takoj videl, da je jaz pa nisemuser posted image in me je vprašal, kako je bilo, sem mu povedala, da se je mali skoz zbujal, ampak da sem se še prej pa jaz (to se nikoli ne dogaja, da bi se sama od sebe kar zbujala, samo če je kaj narobe). In me je vprašal, kaj me skrbi (ker me pozna). Sem mu povedala, da služba (sem računala, da bom lahko med p. kaj naredila, pa mi ni še nič ratalo). Nakar je zdaj popokal Ronjo k telovadbi, Svit je zaspal, ko sem ga dojila (itak, če pa ni celo noč in cel dan nič spal!), sicer je mel namen še njega vzet s sabo. No, vzel je še Lejlo in bosta na igrišču počakala, da ma Ronja konec, če se pa mali vmes zbudi, prideta pa še ponj. In mi dal navodila, da ne smem nič delat: ne smem pospravljat, ne smem niti pomislit na službo, še ustvarjat bolj da ne grem, da ne bom mela filinga,da moram še vsega vraga naredituser posted image (saj pravim, da me pozna). Da naj delam samo to, kar mi paše! A ni dober?user posted image Ta človek pa res ve, kaj rabim:). In še nihče ni bil tako dober do mene... Moja mami je vedno govorila, da je bilo mene treba kr mal dol tolčtuser posted image in to dejansko ni sam zafrkancija (mi je recimo prinesla ogromen kup perila za zlikat en dan pred izpitom - no, zatolkla me pa ni, hehe, sem trdoživauser posted image ). Ampak je pa fuuuul dober občutek, ko te ma nekdo tako rad...
Aja, pa ker vem, da bo kira predlagala: NE, ga ne zamenjamuser posted image !

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3545
1.10.2012 20:37:00   
beti 1
user posted image  in kolo: čeladice jaz kupujem v Intersportu, vedno tiste nastavljive po par cm, če ne je lahko tudi samo za pol sezone.
Sedež: se podpišem pod Ronjo, tisti za zadaj, Hamax je neprimerno boljši od no name kopij (osebno preverjeno, pa nisem firmar), Bellelije tud pohvalijo.

Cilla: jaz bi na tvojem mestu razmišljala o kolesarski prikolici za dva. Sem jo še jaz pogrešala pri starejših, ker dolgo ko sem bila sama z njima marsikam, kamor smo bli prej vajeni, nismo mogli več s kolesom. Zdaj smo pa togledno itak imobilni, ker se srednji noče naučit vozit brez koleščkov. Kolegi majo tako prikolico, ki je lahko tudi voziček in se jim fajn obnese, tudi za rolat,...

Ronja: a malo zamenjašuser posted image user posted image user posted image , moj ma zaradi vožnje v Lj.user posted image , tolko dela s sabo, da sem trenutno čist hepi, če se z malimi ukvarja, jaz si bom že izborila prostor tud zase.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3546
1.10.2012 20:53:59   
ronja

Cilla: jaz bi na tvojem mestu razmišljala o kolesarski prikolici za dva

Podpis! mi jo mamo in je ne dam! Sem ji napisala celo odo na blogu:D. Ne, res, krasna zadeva!

Čeladice imamo pa mi tudi tiste nastavljive - majo eno plastiko not, da lahko stisneš bolj skup, pa seveda trakce za zapet tudi.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3547
1.10.2012 21:11:02   
vijolica2
Ej punce, kdaj moramo oddati za otroški dodatek? Jaz se na to nič ne spoznam, pa da ne pozabim...tiste, ki imate več otrok? hvala

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3548
1.10.2012 23:16:07   
trnuljčica
Joj sem jezna... Sem očitno tako adijo, da sem namesto, da bi poklopila sporočilo na dno ekrana, da preberem vmes mejl, sporočilo izbrisala.user posted image

Kratko:
Smo bili na posvetovalnici. Ker ima zelo visoke Ig E, se je tudi p strinjala z uvajanjem mlečnih izdelkov šele pred vrtcem. No, pa tudi jajc.
V službi so gospodično občudovali. Mene pa menda že željno pričakujejo...
Jutri greva na plavanje dojenčkov. A ve boste hodile? Meni je malo vse na kupu trenutno, a se mi zdi ,čudno,, da je prvi šel na tri tečaje, ona pa ne bi šla...
Tuhtam, a naj naslednje leto mala gre na sedež od kolesa, mali pa s svojim kolesom ali naj nabavim prikolico. Čeprav naš ati, ki takoj gleda teste, nad le temi ni glih navdušen. No, saj en ima super test, a tudi turbo ceno- ene 5 x višjo od običajnih prikolic.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3549
2.10.2012 10:23:30   
tinalovro
hejla
ravno danes sem videla super nagradno igrico za vse nas mamice! dajte si malce pogledat, ker se mi zdi super. :)
http://www.facebook.com/mali.cudez.narave/app_190322544333196
jaz sem že sodelovala in bom še kdaj, dajmo naše drage sodelujmo vse :)

< Sporočilo je popravil tinalovro -- 2.10.2012 10:24:13 >

Neposredna povezava do sporočila: 3550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......