|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
10.9.2012 13:11:25   
slonček1
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

slonček, saj ne grizemo, lahko se nam pridružiš, bomo vesele:) NIsmo zaprta družba, tudi če tako zgleda;).

user posted image
Sej vem, da ne grizete. Bom kdaj še kaj napisala, ne samo, da berem.

Drugače pa tole je moj tretji otročiček. Rojen je 13.1. Mal prej so ga ven poslali zaradi moje preklampsije. V glavnem doma imam zdaj tri fantke (5 let, skoraj 3 leta in skoraj osem mesecev).

< Sporočilo je popravil slonček1 -- 10.9.2012 13:14:21 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3426
10.9.2012 13:15:08   
ronja
Ronja saj sem že razmišljala, če čuti ta moj ,strah,...

100% Ne da se jim skrit. Meni se najboljše obnese, če jim razložim čisto iskreno: kot odraslemu. LJudje me sicer čukasto gledajo, ampak to je njihov problem. Če oni mislijo, da "otroci ne morejo razumet, zato ker so otroci", je pa tudi njihov problem. Sama sem vedno razumela več kot so mislili, da razumem in mi je šlo neskončno na živce tisto "ti tega še ne razumeš, ker si otork" - pa sem navadno razumela boljše kot tisti, ki je to rekeluser posted image Kar mi takrat ni šlo skup, mi še danes ne gre... Torej povej malemu, da si šla na operacijo, da ne boš več imela otrok, da je to ziher - in da se ti zato to ne more več zgoditi. Ker to je res. Ja, lahko zboliš kaj tretjega, ampak večinoma se te stvari kaj najavijo prej in nič ne kaže, da bi zdaj kaj zbolela. Pa tudi če bi, boš takrat, ko bo on že velik (saj prej ne misliš bit bolana, a ne?;)

Mi imamo srečo z vrtcem, vse je odvisno od vzgojiteljic in našim se res kar da:). No, bomo videli, kako bo letos, ampak na splošno se res ne morem pritoževat:). Ena vzg. jim igra flavto in veliko pojejo, druga jih vedno nekam vlači, itak skoz nekam hodijo (razen Lejlina skupina lani ni, ker so skoz nekaj menjavali vzg. in ker je res malo posebna skupina - precej divja, pa si ne upajo - tudi jaz imam rajši, da se skoz igrajo v vrtcu, pa da noben pod avto ne pride...) No, letos bosta gotovo obe skupini hodili okoli, ker ti vzg., ki sta zdaj Lejlo dobili, imata tak sistem, da res ves čas pohajkujejo, velikokrat smo morali prit z Ronjo prej (to je R. bivša vzg.), ker so meli prej zajtrk, da so lahko vse obavili.

Ronja je bila že na kmetiji z vrtcem (2x), vsako leto grejo k zobozdravnici, šli so gledat antikvarjat, fotografije v tivoli, sadili so fižole, pekli kruh, Lejla je nekaj časa hodila vsak dan na grad z vrtcem, delali so piškote,... ma res se jim kar dogaja... Potem mi pa rečeta, da bi bili doma, ker je v vrtcu bolj dolgčas kot domauser posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3427
10.9.2012 13:15:45   
slonček1
Hm, očitno tle na znam citirat...user posted image

(odgovor članu slonček1)
Neposredna povezava do sporočila: 3428
10.9.2012 13:17:24   
ronja
Slonček, potem se boš tu počutila kot doma:) Beti, trnjulčica, kasija in jaz imamo vse po 3 otroke, zadnji dve celo obe podobno stare kot tvoji (moji sta 5 let, 3,5 let in mali ima skroraj 8 mesecev). Pa še kako s 3mi sem ziher pozabila in se opravičujem, me smo pač bolj gobčne;).

(odgovor članu slonček1)
Neposredna povezava do sporočila: 3429
10.9.2012 13:58:35   
cilla
Ja, vrtec v LJ bi bil krasna rešitev. Mega pravzaprav. Sem tudi jaz mnenja, da je čas, preživet skupaj, četudi del tega v avtu med vožnjo, le čas skupaj. A kaj, ko je v LJ vrtcih taka gužva že za Ljubljančane, da NE-ljubljančani nimamo šanse. Moj pravi, da pa dajva se nekam v LJ prijavit, zaradi formalnosti, toliko da bova lahko kandidirala. Jaz sem pa zajc oz. slabo vzgojena (torej ne laži, ne golfaj...) in si ne upam.
Mah, nekaj bo že. Sej cela zadeva je pravzaprav širša in jo bom morala sama s sabo razčistit, v službi imamo namreč "neenakomerno razporeditev delovnega časa", kar pomeni, da pri nas popoldne izveš, kako boš delal naslednji dan, delaš pa lahko zjutraj, popoldne, zvečer, pač glede na potrebe. In delaš, dokler je delo, ne 8 ur in čao. Tu so še vikend dežurstva in podobno. In se bom morala sama s sabo zmenit, kakšne bodo nove življenjske prioritete in kako jih bom uresničevala. Ker kredit za stanovanje je treba plačat, zato si skrajšanega delovnega časa ne drznem privoščit, babi servisa pa nimamo.

No, kaj čmo jamrat, jamranje problema ne bo rešilo. Hvala za ideje, nikoli nisem pomislila, da bi kdaj plačevala komurkoli, da bo namesto mene hodil po otroke v vrtec. In pol se srečaš z realnim življenjem user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3430
10.9.2012 14:00:55   
ronja
A kaj, ko je v LJ vrtcih taka gužva že za Ljubljančane

Res je. POvej svojemu, da vama ne bi kaj dosti koristilo, ker bi morala bit 2 leti tam že prijavljena...

PO moje najlažje je, če najdeš eno študentko, ki ji zaupaš, da ti gre po otroka in ga ima tisti 2 urci, ko te ni. Tudi pri nas nekateri tako kombinirajo.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3431
10.9.2012 14:31:33   
kokosh
ronja, beti1, trnuljčica - hvala vam za pogled z druge strani. Sva povabila, povedala, da nama veliko pomeni prisotnost in pri tem je ostalo. Prepričane prepričevati je itak brezveze.

varstvo - našega bo po novem letu pazila tašča. Sprva je bila zadržana (tast pa precej negativno nastrojen), sedaj pa komaj čaka. Upam, da se bo izšlo, čeprav me že zdaj boli glava, ko razmišljam o jutranji in popoldanski logistiki med Vičem, Centrom, Jaršami in Ježico, pri čemer: 1 avto, MM obvezna prisotnost 9-16h, moj DČ je nekoliko bolj prilagodljiv, ampak vseeno fiksen 9-15h, pa še kdaj tudi do večera. Sem pa čedalje bolj odločena, da gre v 2. starostno skupino vrtca.

vrtec - kdaj se odda prijava za vpis v oddelek 2. starostne skupine? Bi ga pa rada vpisala v točno en vrtec - v naši ulici.

vstajanje - naš user posted image se v posteljici ne zna spustiti nazaj na rit in začne tulit, ko ga začnejo boleti noge user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3432
10.9.2012 14:35:44   
kimica86
Evo mene po dolgem času..

Punce.. Imam eno vprašanje.. In sicer: moja piška ima že najmanj 2 tedna en izpuščajček na ličku in je tašen okrogel, hrapav in svetlo roza barce.. Pa ne vemo kaj je.. Če je katera od vas imela s tem izkušnje, se priporočam- preden jo peljem h pediatrinji, da pogleda..

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3433
10.9.2012 14:56:00   
trnuljčica
Ronja jaz res rečem, da imam čez tri, a en je pasji(user posted image )...user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3434
10.9.2012 14:59:34   
coccinella

IZVIRNO SPOROČILO: slonček1

ojla

Vas večkrat preberem, ker mam tud sama doma fantka toliko starega kot ve, čeprav bi moral biti šele februarček.

V bistvu sem sam Cilli hotla odgovorit. Sem namreč očitno iz istega konca doma. JAz sem se pra let čudila, kako to, da ob 15h oz. 16, ko jaz poberem otroke v vrtcu skoraj ni več otrok tam. Pa se mi ni zdelo, da hodim pozno, ampak ob 15h se velikokrat zgodi, da je tam mogoče samo še 5 otrok, od tega sta dva naša.user posted image Na koncu sem ugotovila, da jih veliko lahko koristi babi servis. Jih ma očitno veliko to srečo. In, če slučajno pridem šele ob 16.30, ko se vrtec zapira sta sigurno zadnja.user posted image
Drugače, pa v domžalskem koncu se dela nov vrtec in jan bi bil končan do nekje februarja. Računam, da bomo vrtec takrat dobili.
Cillia a koga, ki bi otroke pobral pa nimate? Kaj pa kak polovični delovni čas? Drugače pa razen privat varsta ne vidim rešitve, sam to je pa lhko zelo drago.

V katerem koncu Domžal pa se zida vrtec? Mogoče se bo pa potem sprostilo kaj mest tudi za naše malčke :)

(odgovor članu slonček1)
Neposredna povezava do sporočila: 3435
10.9.2012 15:07:51   
ronja
Joj, trnjulčica, hvalabogu, ker sem bila ziher, da maš 2 otroka, samo si napisala, da so 3je... pa mi ni bilo jasno, ampak sem rekla: ej, ronja, očitno si neki zamešala, mama bo pa ja vedla, kok jih mauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3436
10.9.2012 16:40:54   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: cilla

Matkurja, ob priliki, ko boš mela minutko cajta... Kateri neopren imate? Hlačke, celo oblekco? Jaz sem se vseeno odločila, da jima bom privoščila vsaj nekaj plavanja

Evo, lih sam minutko imam, pol morm it pospravljat kaos v bajti.

Tole imam http://www.aquafun.si/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=3&zenid=ec210e7b0404ca520e08ab12831f8ee2
Tukaj sem tudi naročila, skupaj s Fredovim obročom. Ti povem, tudi ta vikend, ko se je že malo ohladilo, je bil v vodi. Najprej sva ga brez obroča navadila na vodo tako, da sva ga počasi pomakala v vodo, tko not pa ven, vsakič malo dlje. Se je tko režal, da je vsakič dudo izgubil. Pol pa v obroč pa še malo brcat. Mi je žal, ker nismo bli dlje na morju.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3437
10.9.2012 18:46:28   
Kasija
trnuljcica mene tudi kdaj pestijo strahovi kaj ce zbolim, kaj ce... imava 3 (kot ti ce stejes psa user posted image ) in ceprav mozu zaupam povsem v zvezi s skrbjo za otroke, ne bi bilo lahko. skusam ne razmisljati o tem. ceprav po drugi strani pa bi bilo dobr razmisliti o sebi - kako bi jaz lahko bolj skrbela za svoje zdravje. telovadila, imela kaksen hobi, da se sprostim, bolj prijazno sluzbo. ampak veliko tega, ce ne vse, venomer odlasam. samo da se malo zrastejo, samo se ta mesec, da... si predstavljas.

a ve skrbite zase? kako pa najdete cas? kako se organizirate?

v vrtcu je bil eno leto v skupini, kjer niso nikamor sli. recimo pozimi kar niso hodili na sprehode??? naslednje leto, pri drugih vzgojiteljicah, pa so sli kar naenkrat povsod. na sprehod do sosednjega vrtca, kar je recimo dobre pol ure hoje za odraslega. pa kar vsi na avtobus lpp, pa z najetim busom povsod. pa v vrtcu so imeli pester program. skratka veliko je res odvisno od vzgojteljic.

sloncek dobrodosla.

Neposredna povezava do sporočila: 3438
10.9.2012 18:55:57   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Pa tudi če bi, boš takrat, ko bo on že velik (saj prej ne misliš bit bolana, a ne?;)

Eh, ko bi ti vedela kaj je v ozadju tega strahu bi rekla, da sem user posted image . Pa sem sicer zelo razumsko, racionalno, pač naravoslovno (dokazljive stvariuser posted image ) bitje...
Bistvo: vedno sem imela en tak , občutek, in sem pač vedela stvari. Fajn mi je prišlo v šoliuser posted image , in kasneje tudi v službi (trkam). Jaz rečem temu intuicija. Se mi je pa že dolgo nazaj tudi zgodilo, da sem sanjala in kasneje točno to situacijo z ljudmi ki jih prej nisem poznala doživela. De žavu al kako rečejo...
Skratka ene 8 let nazaj sem podobno sanjala, čisto kot realnost, isti filing, pogreb, moja takrat bodoča otroka (fantka in punčko), a se nikakor nisem mogla spomniti kdo je manjkal jaz ali MM. Saj ti pravim...user posted image Mala dva še nista toliko stara kot takrat v sanjah, jaz se jih pa včasih spomnim. Saj vem, da me ne razumeš...
Recimo sem enako sanjala v user posted image , točno takega (fenotipsko), fantka starega ca pol leta, kot ga imam. In sem vedno trdila, da bo imel takšno barvo las, oči... Čeprav je moj trdil, da malo verjetno, ker imam dominantnejše gene od njegovih . In res je mali tak. V drugi user posted image , ki se ni izšla sem sanjala, da je punčka, ki se je na nek način poslovila od mene, ko še sploh nisem imela težav, čez par dni pa bolnica...
Ej, Beti, a sem za k vam, da rešim tole s pogrebom?user posted image Hec. Ena psihoanaliza al regresija v podzavest al kaj...user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3439
10.9.2012 19:39:31   
slonček1
coccinella v ihanu delajo vrtec za 9 skupin. Od tega naj bi bilo 5 za prvo starostno obdobje.

Cilla še nekaj sem se spomnila v javnih vrtcih otrok ne sme biti več kot 9 ur. Ne vem pa kako je z zasebnimi vrtci. Tako, da če delaš več kot 8 ur, bo moral po otroke tvoj oz. nekdo drug.

Neposredna povezava do sporočila: 3440
10.9.2012 20:55:04   
beti 1
Trnuljčica: strokovno gledano intuicija ni jasnovidnost, ampak zgolj sklepanje na podlagi izkušenj in boljšega opazovanja dogajanja okoli sebe kot ostali, večji del tega opazovanja se lahko dogaja podzavestno. So pa seveda ti sklepi lahko tudi zmotni. Lej, tudi jaz sem v glavi "videla" malega, kako pada po stopnicah od pograda, par sekund za tem pa se je točno to tudi zgodilo. Pa sem to potem pripisala temu, da sem pač vedela, da je bolj štoraste sorte in je bilo to pri njem za pričakovat.
Sanje so pa vedno tko, tko, pač gre za regeneracijo možganov, predvsem za predelavo in zapominjanje zadev, ki so se zgodile preko dneva in imajo predvsem čustven podstat (npr. za klasično učenje ti sanjanje res ne pomaga).
Verjetno če pomisliš, koliko drugih zadev si še videla oz. predvidela v svoji glavi, pa se potem niso zgodile oziroma so se izšle čisto drugače lahko ugotoviš, da tvoje napovedi niso tako zelo točne. Je pa res, da si veliko bolj zapomnimo "slutnjo" dogodka, ki je za nas čustveno zelo pomemben, ali vesel, ali žalosten.
Učenje obvladovanja stresa ipd. pa itak nobenemu od nas, ki delamo v zdravstvu še ni škodilo, če greš v bolj zaresno zadevo lahko zraven predelaš precej svojih prenapihnjenih strahov, predsodkov, ipd.

Kasija: s tremi otroci in odsotnim oz. zdelanim možem tudi meni ne uspeva poskrbeti zase.

(odgovor članu slonček1)
Neposredna povezava do sporočila: 3441
11.9.2012 9:45:56   
ronja
ronja, beti1, trnuljčica - hvala vam za pogled z druge strani. Sva povabila, povedala, da nama veliko pomeni prisotnost in pri tem je ostalo. Prepričane prepričevati je itak brezveze.

Ni zakaj. Dejansko se kristjani dostikrat ne vprašajo, ali bi oni prisostvovali poroki, za katero bi se morali odkrstit. Ker če si ateist, pa te to, da si na cerkveni poroki zanje prekvalificira v katolika, potem je to isto kot če bi se ti morala prekrstit v muslimanko, da bi šla na poroko... Vendar se marsikomu zdi prepričanje, da je točno ta pa ta bog, veliko bolj sveto od prepričanja, da boga ni - pa je isti šmorn;). Meni je sicer dokaj vseeno, mene majo itak že zabeleženo, ker me je babica krstila (niti staršev ni bilo zraven, me je skrivaj ukradla - pa niti ni bila neki vernauser posted image ), samo vseeno razumem tudi tiste, ki nočejo it.

kokoš, mislim, da se ne moreš kar odločit, v katero skupino bo šel otrok. Če hočeš, da gre v 2. starostno, mora bit že dovolj star, predno ger v vrtec, vsaj 2,5 let, da gre v kombiniran oddelek, 2. starostna skupina je pa od 3-6.

a ve skrbite zase? kako pa najdete cas? kako se organizirate?

Kasija, a je tole provokacija?user posted image

kar se vrtca tiče, je res ful odvisno od vzg., nekaj je pa tudi od starosti in skupine - z večjimi lahko delajo ful več in ima tudi vrtec zanje več organiziranega, več denarja je za aktivnosti teh skupin (vem, ker se včasih vzg. tistih prehodnih pritožuejo, da so izpadli iz vsega...) Meni ni panike, tudi če so skoz v vrtcu, samo da se majo fajn. NIsem frik, da morajo nujno it vsak dan ven, čeprav mi je všeč, če grejo, ampak č epa ne, pa lahko gremo mi popoldne, vseeno mi je, če majo svinjske čevlje, ko grejo ven... ker ne moreš verjet, nad čim vse se pritožuejjo starši! Res! Sem bila zraven - se v garderobi oči pritožuje: "Pa kako si vas upajo peljat v takem ven? Lej, kake maš čevlje, pa taki lepi novi čevlji!" Mislim halo??? Namesto, da bi bil srečen, da so jih peljale ven! Pa še lep dan je bil, samo mal blatno od prejšnjih dni! Skratka, meni so fajn, čeprav me majo verjetno poln kufer, ko skoz neki manjkata... Samo kaj naj? lejla je dobila izpuščaje, dobila garomicin, obe sta meli mal vročine včeri, Lejla jo ma še danes... Sicer pa čist ok. Samo kaj naj? če dam tamalo zdaj not, bo sam fejst zbolela...

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3442
12.9.2012 7:35:26   
ronja
trnjulčica, hehe, motiš se, popolnoma te razumem, meni se to dostikrat dogaja, da vem ali sanjam, kaj se bo zgodilo. Samo se mi to ne zdi nič tako zelo specialnega, sem se naučila živet s tem oz. sem si dala mejo, kaj hočem videt in čeas ne. In potem podzavest sama mal procesira. Sicer ne verjamem v usodo, mislim, da si jo sami krojimo. Sama sem videla nesrečo v belem avtu, sama na sovozniškem sedežu, kjer naj bi umrla, stara 23 let. To me ni nič frustriralo, ampak ko so se tista leta približevala, sem si rekla: "Ti, ampak jaz še nisem fertig! Mislim, mam še ful stvari za naredit, do 23 je čist premal časa" in potem sem mela res nesrečo v belem avtu, bila hudo poškodovana, ampak živa. Hec pa je, da bi takrat morala sedet na sprednjem sedežu, pa sem si premislila in šla zadaj. (tudi tisti, ki je bil spredaj ni umrl:) Pa nisem vedela, ko sem šla v avto, da bo nesreča (jasno, sicer ne bi šla). Hočem rečt, da vse stvari niso tako zabetonirane, lahko jih obrneš.

Se strinjam z beti kar se tiče intuicije, meni se to velikokrat dogaja in dostikrat me je že rešila.

Neposredna povezava do sporočila: 3443
12.9.2012 7:41:21   
sonček33
Oprostite, ker smetim. Ronja, a bomo kaj kuhali? Pogrešam tvoje ideje na kuhanju ali na blogu :)

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3444
12.9.2012 13:39:23   
trnuljčica
Ronja jaz imam take sanje redko. Ca 1x na desetletje.user posted image Čisto premalo za vzorec. In si ne mislim nič o tem. Oz se ne ukvarjam, razen mogoče res od kar je bilo pač nekaj več tega okoli mene. Pa še to se verjetno ne bi, če bi bila samska brez otrok.
Sem šla zadnjič pol na net in našla enega našega psihiatra, ki se ukvarja s psihoanalizo, sanjami... In pravi, da şo sanje o lastnem pogrebu oz smrti super, ker pomeni nov začetek. Evo in sem se odločila, da je bilo to to. Sanjala sem pogreb in na njemu moja dva bodoča otroka. A ni to začetek v starševstvo?user posted image Skratka, bom kar pri tej razlagi sedaj ostala.user posted image
Tisto o tem da vem, pa sem tudi sama razmišljala, al sklepam na podlagi izkušenj, al je kaj na tem. A se ponavadi vstavi že pri misli, da hb me , intuicija, občasno ,čuva,. Dlje pa ne grem. Ni časa. Razen med porodniško, očitno.user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3445
12.9.2012 14:05:27   
ronja
In pravi, da şo sanje o lastnem pogrebu oz smrti super, ker pomeni nov začetek.

ja, to je klasična psihoanalizna interpretacija. Meni je bilo tudi vedno fajn po takih sanjah, zato me pa nikoli niso obremenjevale. Vsekakor vzemi to pozitivno, kakorkoliže - NI ti treba umret in tvoja otroka NE BOSTA siroti! OK? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3446
12.9.2012 22:45:06   
Roberta69
En deževen pozdravček od nas :)

Naša frajerka že dobre dva,tri tedne na veliko kobaca, vstaja (če ima oporo in ker je še čist prezgodaj za take vragolije, jo čim bolj odstranjujem od kakšnih potencialnih opor), skratka mi smo vse dobili v kompletku :). Kar naenkrat je iz plazenja osvojila vse hkrati :) Trnjulčica, me je na zadnje, ko sem bila tu skoraj kap, da tvoja že vstaja, zdaj smo pa na istem :)

Ta mlajša člana se že kar skupaj "igrata" :)))

Ma tko je, večja kot je punčka bolj je nekako luštno :), hodim pa zdaj z vsemi tremi sama že ćist komot :) Smotano je edino, ker bi bila punčka rada pretežno na tleh, pa zunaj to težko gre, ker daje kamne, trave, itd. v usta.

Ta srednji se oktobra začne uvajat v vrtec, potem bomo pa videli. Bolj sem razmišljala, da bi bil tam le 2x, 3x na teden, ampak zdaj, ko greva zjutraj ponavadi noter, ko odpeljeva bratca (v bratcovo skupino), sploh noče domov, joka... Pa naša punčka me bo tako vsaj kdaj imela samo zase :) Vrtec je pa skoraj 95% odvsen od
vzgojiteljic, vse ostalo je postranskega pomena.

Sem pa velikokrat zmatrana, primanjkuje mi časa, ful svari imam v planu, pa sem močno v zaostanku, zato tudi nisem skoraj nič tu gor...

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu slonček1)
Neposredna povezava do sporočila: 3447
12.9.2012 23:32:18   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69
Trnjulčica, me je na zadnje, ko sem bila tu skoraj kap, da tvoja že vstaja, zdaj smo pa na istem :)

Ta mlajša člana se že kar skupaj "igrata" :)))

Super, da si se oglasila. user posted image Kako pa je tvoji mali ime (na zs seveda)?

Naša je tudi naredila preskok. Zadnje 10 dni ji ni več zanimiva hoja ob opori. Ženska pleše.user posted image Tega pri malem ni bilo. Samo glasbo naviješ al pa si jo sama na poganjalčku (stalno je tam, a ne sedi rada notri, raje hodi okoli in pritiska gumbe) in ona že muva v ritmu.user posted image
Ja tudi moj se že mesec in pol, kar lepo igra z njo. Verjetno mu je sedaj zanimivo, ker se mu več ne zdi dojenčkasta, odkar hodi ob opori.
Eh, danes me je rahlo presenetila. Se drži za mizo, obrne, drži z eno roko, do sem nič novega, potem pa se spusti in ima naenkrat obe roki pred sabo. Me je kap in sem ji avtomatsko podala roko. Hb sem sedela blizu. Ona je očitno mislila, da lahko gre med mizo in kavčem sedaj že po dveh. user posted image Kriza. Vidim, da bodo spet same buške.user posted image

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 12.9.2012 23:45:40 >

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 3448
13.9.2012 10:46:51   
vijolica2
Živjo, kako ste?

Mi smo bili še prejšni teden na morju in je mali ful uživaluser posted image Samo da je v vodi.

Drugače smo pa dobro. Sem mu kupila tistega poganjalčka ob katere se hodi in mu je všeč. Naredi sam že par korakovuser posted image . Se mi zdi, da je vsak dan drugačen, da se tako hitro spreminja. Danes praznuje že 8 mesecevuser posted image

Vse je ok, samo noči pa še vedno niso dobre. Sedaj dva dni se mi zeloo pogosto zbujauser posted image . Ne vem kaj bi mu bilo. Zbudi se in mu moram dati dudo pa ponavadi nazaj zaspi. Danes se je pa ob 2h zbudil in je bil buden do 4huser posted image user posted image Nisem več vedela kaj narediti.Kot da je bil naspan. Kaj ve naredite v teh primerih? Ker seveda se sredi noči ne bomo igraliuser posted image

Aja pa še to...kako kaj vaši malčki napredujejo glede teže? MOj mali kar vleiko poje, pri vsakem obroku skoraj vedno več kot 200 g, je na tri ure, dojiva se še samo zvečer in ponoči. In po domačih tehtanjih v zadnjem mesecu ni pridobil skoraj nič.user posted image Moram pa povedati, da je NON STOP v pogonu. Na vseh štirih, ob poganjalcu, prepleza vse kar najde... Ne vem sem upala da bo vsaj malo pridobiluser posted image

lep deževen dan vsem

Neposredna povezava do sporočila: 3449
13.9.2012 12:21:01   
slonček1

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Drugače smo pa dobro. Sem mu kupila tistega poganjalčka ob katere se hodi in mu je všeč. Naredi sam že par korakovuser posted image . Se mi zdi, da je vsak dan drugačen, da se tako hitro spreminja. Danes praznuje že 8 mesecevuser posted image

Ooo, še eden rojen na petek trinajstega.user posted image
Mi tudi danes praznujeno osem mesecev. Ma čist prehitro gre čas.user posted image Drugače pa tudi naš na veliko kobaca. Je trba zdej vse kotičke v stanovanju pregledat, pa bratcema je nujno sledit. Tudi stoji že ob opori in posuša se prestopat. Ene dvakrat je celo uspel že brez opor za malo stat. Glede na prvadva se mi zdi zelo hiter, čeprav tudi onadva nista bla glih počasna.

Kolk je pa težak in velik pa ne vem. bi ga mogla stehtat. Sam po grobi oceni je nekaj vseeno dobil v dobrem mesecu.

Kaj dajete pa za pit vašim malčkom? Meni noče nč kaj preveč pit, pa me to moti.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......