|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
7.9.2012 12:43:36   
lily32

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

lily kako nisi dobila polovnicnega delovnega casa ??! jaz sem tudi imela namen vzet polovicko. a te lahko zavrnejo?

Ne, ne smejo te zavrnit, ker je to tvoja pravica, zato sem morala "prostovoljno" napisati dopis, v katerem sem izrazila "svojo željo", da v naslednjem šol. letu delam za polni časuser posted image . (Da so oni kriti.)

Situacija je bila taka: ko sem se vrnila z dopusta, sem dobila aneks za polovičko. V zadnjem tednu pred poukom pa je en učenec padel na popravnem in eden se je na novo vpisal v šolo, zato sta iz enega razreda nastala dva oddelka. Ministrstvo je odobrilo nov oddelek, ni pa dovolilo nove zaposlitve, ampak je morala šefica ure razdeliti med že zaposlene. Ker sta kolegici, ki učita isti predmet že imeli dovolj ur, je to doletelo mene. user posted image Kaj naj bi naredila?

Če se izrazim malo pesniško: dandanes ni več poti posutih s cvetjem, so le bolj ali manj trnjave. S svojo izbiro sem se sicer odrekla 3-4 uram dnevno, ki bi jih lahko preživela s svojima deklicama, po drugi strani mi nudi nekoliko večjo finančno gotovost, saj sem prepričana, da bi se v primeru izgube službe, ravnateljica zavzela zame in mi pomagala pri iskanju nove. Hkrati mi večja plača omogoča, da bova lažje vzela kredit za nakup nepremičnine. Če bi ponudbo zavrnila, bi se sicer trenutno lepše imela, a se ne bi dobro zapisala pri šefici in sodelavcih. Je težko bit pameten. user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3401
7.9.2012 12:47:36   
ronja
Nena, če ti malega v dvigalu cartajo, ga dvigni iz vozička in vzemi v naročje - nekaj naklonjenosti bo še vedno fasal, precej se pa omili:) Če maš dojenčka v slingu, ti ga praviloma ful manj tikajo.

beti, svaka čast za selitev! A sem povedala, kaj je bilo z našo sanjsko hiško? So drugi ponudili toliko, kot je hotela zanjo, pa je vseeno ni hotela prodatuser posted image user posted image , tak da zdaj so umaknili oglas. Vseeno sva pa kar malo žalostna, ker morava vse na novo... No, vsaj probala sva. Upam, da najdeva nekaj, v kar se bova oba zaljubila. Kar sva šla gledat, se pa vse še prodaja, samo ni to to, pa bajta ipak ni puli, da jo pač zamenjaš, če ti ni ok;).
Je pa res da so mi marsikaj predlagali tudi za prvega, pa nisem nobenega poslušala, ker sem bila 100%, da me otrok ne zeza (po domače), ampak ga nekaj muči. In sem vesela, da sem poslušala svoj instinkt, ker je bil pravilni.

Podpis. Saj njim ni v veselje, da nas zezajo, ne delajo tega kar tako - za svoj jok imajo razlog, mogoče nam kdaj banalen, amapk otroku je pa lahko ena malenkost velika reč... (saj je tudi nam - poglejte na kako temo, miljonkrat je tu napisano: " ampak meni bi pa ena rožca ful pomenla;)"...)

cila, toplice niso glih fajn kraj za dojenčke, ne ju dajat tam v vodo, to niso bazeni za dojenčke - sem delala in imam tečaj za vaditelja plavanja dojenčkov, malčkov, otrok in odraslih... Predpisi za toplice in za bazene, kjer je plavanje za dojenčke so čiiiiiisto drugačni, od št. bakterij do vsebnosti mineralov dalje... Ne vem, sploh če maš dvojčka, ki sta bila nedonošena, se jaz rajši ne bi zezala...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 3402
7.9.2012 12:55:33   
ronja
Pa še eno vprašanje za ateist(k)e ali njihove družinske članice. Se udeležite cerkvenih obredov, če ste nanje povabljene oz. če so v njih udeleženi vaši najbližji družinski člani? Možev oče je namreč ateist (oz. natančneje - "dawkinsovec") in je zavrnil povabilo k udeležbi najine cerkvene poroke in krsta.

kokoš, sva ateista in "dawkinsonovca" in se udeležujeva cerkvenih obredov, na katere sva povabljena (na porokah itak, sem bila tudi že na krstu, kar lahko celo Kasija potrdiuser posted image ).
Res mi je cerkveni del najbolj dolgočasen in lubi mi vsakič reče, da naj ga spomnim, da naslednjič pa res ne gre na ta del, vendar pa vedno greuser posted image .
Moje stališče do boga nima nič opravit s tem, da delim srečo s tistimi, ki jih imam rada in če bi se moji otroci želeli cerkveno poročit, bom seveda šla na njuno poroko ali krst in jim pomagala pripravit karkoli bojo rabili, čeprav se mi bo kakšna stvar zdela mogoče hecna. Bogve, kako se bo njim zdelo moje življenjeuser posted image
Tudi zelo dvomim, da Dawkins ne bi šel na poroko svoje hčerke, če bi se odločila za cerkveno. Ker se navsezadnje druži tudi s škofi in ima precej spoštljiv odnos do drugače mislečih. Je direkten, ja, ni pa žaljiv.

trnjulčica, zmeni se, da ti pošiljajo odrezke položnic, moja mami je enkrat oddajala stanovanje, pa ne samo, da njej nista nič plačali, niti stroškov nista plačali... Samo ona res zna zbrat ljudiuser posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3403
7.9.2012 14:11:56   
trnuljčica
Ronja sva dala na izbiro pošiljanje odrezkov ali fiksen pavšal in midva plačujeva namesto njih ter 2x letno naredimo poračun. So se vsi strinjali z drugim predlogom. Fotr od enih dvojčkov se je pa tik pred podpisom pogodbe ,spomnil,, da bi on od jun do sep imel rezervacijov višini 50 € za oba, ker bodo itak vsi izpiti narejeni do junija, stroški poleti so najini, če gre kdo ven so tudi stroški najini... Ker je njemu težko financirat dva naenkrat. Potem je prespal in se nekaj zmenil znotraj družine in naju poklical ob 23, 24, zjutraj ob 5, 6 in 6.30 (MM-itak ni dvignil), mene ob 7.00 in 7.15(dvignila ker je uporabil drugo cifro), da nama pove da pristane na vse, torej najemnina celo leto in stroški, pa še tri najemnine bi nama dal da nama , pomaga,... Kriza. Total odpiljeno. Otroka pa sta res super in mi je bilo ful žal zanju, da imasta takega fotra(ločeni starši), pol pa še pijan kliče...user posted image Ma veš, da raje imam prazno, ker ob najinih službah, stresu, malih user posted image , psu, res nimam časa, da me gnjavi vsake 5 minut za vsako malenkost, ki se bo njemu zazdela... V službi pa tako sploh ne dvigujem tel, ker ga imam na tiho in sploh ne pri sebi in me težko dobiš že če gori...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3404
7.9.2012 16:21:29   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Če se izrazim malo pesniško: dandanes ni več poti posutih s cvetjem, so le bolj ali manj trnjave. S svojo izbiro sem se sicer odrekla 3-4 uram dnevno, ki bi jih lahko preživela s svojima deklicama, po drugi strani mi nudi nekoliko večjo finančno gotovost, saj sem prepričana, da bi se v primeru izgube službe, ravnateljica zavzela zame in mi pomagala pri iskanju nove. Hkrati mi večja plača omogoča, da bova lažje vzela kredit za nakup nepremičnine. Če bi ponudbo zavrnila, bi se sicer trenutno lepše imela, a se ne bi dobro zapisala pri šefici in sodelavcih. Je težko bit pameten. user posted image

Mi se dopade kako si lepo analizirala + in -. Vse drži. Ti dodam še en plus, da se boš malce potolažila: na koncu ti vsaj ne bo falilo 6 mes/leto delovne dobe, ko boš hotela iti v pokoj (štjejo ti polno le pokojninsko dobo). Pa ne bi o tem, da takrat penzij ne bo, ker bo konec sveta, blabla... Bodo, samo kakšne je vprašanje. A bolj kot to je pomembno, da če bo najina generacija recimo delala do 67, ne boš rabila ob neizpolnjevanju nekega kriterija še 1 leto delovne dobe zraven za enako pokojnino.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 3405
7.9.2012 19:27:51   
Matkurja
Spet na hitro. Prvi teden službe je minil fajn. Mali se ima z atijem doma super. Zdaj je tudi že malo hladnejše, pa tudi na moje kosilo nista vezana, tako da gresta dosti ven z vozičkom ali pa v kengurujčku. Malu se kar obrne proti vratom in hoče ven. faca mala.
Od včeraj se zna sam usest. Plazi se še vedno v večini koz puzajoči vojak, je pa hiter kot strela. Tiktak je na drugem koncu sobe.
Na morju smo bili 3 dni na Krku in je v vodi vsak dan bolj užival. Neopren je zakon, v Fredu tudi ni protestiral. Zato gremo jutri zjutraj spet na morje za dva dni. Žal pa nama je na morju spet padel iz postelje. Sva ga dala na taveliko posteljo spat, ker nimamo prenosne, ga založila z dekami in blazinami, samo je tako močen, da se prerine čez vse. No in midva sva pojedla kosilo, pol se pa ulegla na kavč, da si malo oddahneva, pa sva zaspala user posted image in je bil kar naenkrat jok. Ma kako se nama je to lahko zgodilo ne vem. In tokrat se je bolj udaril v čeljust, ker mu je kri tekla. Pol smo mu skoz dajali dudo, ker čene je grizel igračke in si j načenjal rano ter se pri tem drl kot sraka. Ga je moralo bolet, reveža.
Tako, zdej pa grem pakirat. Je skoraj isto stvari treba vzet kot za cel teden. user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3406
7.9.2012 22:39:02   
cilla
Matkurja, ob priliki, ko boš mela minutko cajta... Kateri neopren imate? Hlačke, celo oblekco? Jaz sem se vseeno odločila, da jima bom privoščila vsaj nekaj plavanja (beti, hvala tudi tebi za napisano) in bomo šli na tečaj plavanja. Sem bila danes na otroškem bazarju in sem na enem mestu dobila info od različnih ponudnikov, tako da sem se lažje odločila (tudi glede na pogoje, ki jih je postavila naša fizio).

Ura je 22.30 in tamanjši škrat se je pred pol ure zbudil. Zdaj je na tleh v dnevni, na svoji igralni blazini, premetava tanove mehke kocke, ki sta jih z bratcem dobila danes, se smeji, na vse pretege se skuša dvignit na kolena,... in je na splošno brihten kot da bi glihkar odbilo poldne user posted image On je odspal svoje tri urce in zdej bi še malo žura user posted image Ahjej user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3407
7.9.2012 22:41:56   
Ploha
se opravičujem...

RONJA, glej ZS!

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3408
7.9.2012 23:22:17   
ursonok
Zdravo,
tudi jaz se opravičujem za vdor ...

Bi se ponižno pridružila Ronjinemu vpršanju Beti: kaj narediti s tamalim, ki se ti v naročju skoz postavlja na noge? Naš je dva meseca mlajši od vaših (12. 3. 2012), niti sedi še ne sam, rad bi pa že kar hodil ...user posted image V naročju, če ga imaš obrnjenega proti sebi, je takoj na nogah, odriva se, če pa ga obrnem ali drugače spremenim položaj, protestira ...

PS
Ste kar zanimive za brat, se vidi, da vam dogaja user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3409
8.9.2012 0:20:11   
trnuljčica
Ursonok: Moja je dva meseca nazaj začela vstajati. Jaz sem jo pustila, da je počela kar je sama naredila. Torej brez pomoči. V bistvu je prvo plazila 5 m 1ted, nato je sedela ravno ampak se podpirala z roko, nato vstala, nato sedela kot sveča brez opore rok, nato hodila ob opori. Skratka res lepo sedela je kasneje kot plazila in vstalauser posted image . A kaj naj? Nič. Delala je samo tisto, kar je zmogla sama.
Mi je pa v bistvu že dolgo fino.user posted image Sploh se je ne bojim pustiti... Delam svoje in samo čekiram kaj počne že ziher mesec dni. Bila je ravno 8. Zdaj že vsi norijo in sprašujejo, če je že shodila...user posted image Total blesavo- kot da je važno kdaj bo. Bo, ko bo. Še nisem slišala za 8 mesečnico, ki bi hodila... Itak lahko ful dolgo hodi ob opori preden shodi.
Posledično jo je tudi p 2 x zamenjala za 9 mesečnico (pri 7 in 7,5 mes).user posted image

Stanje zobkov:0

Je pa ravno na dan, ko je napolnila 8 mesecev končnoooooo osvojila dudo. In sedaj bi jo kar imela, a mami ne da, razen za spanje. Če pa se tako lepo smeji cele dneve. user posted image Res ji ne paše.

user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3410
8.9.2012 21:28:01   
beti 1
Postavljanje na noge: naša se tudi postavlja na noge že vsaj zadnja 2 meseca, predvsem v naročju, jo je že prav težko pestovati. Jaz se zanašam na besede fizioterapevtke, ki je rekla, da dojenček v naročju lahko počne kar hoče, se pravi če se z nogami upira v moj bok ali trebuh in poskakuje naj to pač počne. Jaz je v to ne silim, dejavnost si ej izbrala sama. S tem pač trenira mišice za takrat, ko bo lahko tudi drugje sama vstala. Kako pa naj jih sicer natrenira?

Ronja: naša se je tudi tako pripravljala na plazenje, jaz sem rekla, da dela sklece, ker se je cela dvignila s tal, samo dlani in prste nog je imela na tleh. Pred časom je osvojila puzanje naprej po vseh površinah, v zadnjih dneh pa uspešno kobaca "po regelcih" par korakov, vsak dan več skupaj, tudi Svit bo to osvojil. Še vedno pa poskuša če gre tudi s stegnjenimi nogami, sploh na gladkih tleh, kjer ji kolena zdaj v daljših hlačah drsijo. Pa zelo je bila hvaležna za štumfke z bremzicami, ko je bilo bolj hladno, da ji ne drsi.

Jaz sem včeraj zapravila 300€ za zavese in krnise user posted image , pa sem izbirala cenejše in take s popustom, pa še zašiti jih moram zdaj sama. Tko je to če kupiš svetlo stanovanje, ma veliko oken za zakrit.

Obredi: sem ateist, kot najstnici mi je bilo neprijetno hoditi k maši,... ker sem imela občutek da hodim samo firbce past in se nekaj pretvarjat. Potem, ko se je izkazalo, da tudi veliko tistih, ki se opredeljujejo za verne, to počne iz podobnih razlogov, se pa nisem več sekirala. Sem šla tudi k polnočnici, ker je moj tako želel.
Kokosh: Se pa strinjam, da sta lahko s tvojim pametnejši člen, ki v tem popusti, čeprav razumem, da je tvojemu to pomembno in bi želel prisotnost očeta.

lahko noč

Neposredna povezava do sporočila: 3411
9.9.2012 12:24:17   
ronja
Hvala za odg., beti. Nekak tako sem tudi sama razmišljala - da če sam dela, naj bi lahko - ampak dejansko, če se on postavi, prej še ni imel toliko ravnotežja, da bi se sam obdržal, torej držat sem ga morala, da ni čmoknil - in potem nisem več vedela, kaj je zdaj prav...

Hehe, beti, maš point (da veliko vernih enako hodi k maši;).
Kokosh: Se pa strinjam, da sta lahko s tvojim pametnejši člen, ki v tem popusti, čeprav razumem, da je tvojemu to pomembno in bi želel prisotnost očeta.

Se strinjam tudi s tem. Če si on želi očeta na poroki, bodita pa vidva bolj pametna:). Ali pa če gre, naredite kompromis, da pride oče pač asmo na civilni del, saj to tudi ni taka tragedija.

< Sporočilo je popravil ronja -- 9.9.2012 12:25:27 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3412
9.9.2012 13:44:54   
kokosh
civilni del je že mimo, je že eno leto od njega.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3413
9.9.2012 13:51:09   
ronja
A partner je veren?

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3414
9.9.2012 16:57:15   
trnuljčica
Če je na civilni poroki bil, je torej že pokazal spoštovanje do vajine skupnosti, zaveze itd.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3415
10.9.2012 0:14:31   
cilla
Ko sem vas brala, sem se začela zavedat dejstva, da bomo prihodnje leto rabili varstvo. Ker tudi če dobimo vrtec od septembra 2013 dalje (jaz, optimist!), bomo vsaj do septembra rabili nekoga za uštukat. In sem začela malo brskat po netu, v domžalskem koncu je kar nekaj zasebnih varstev, ki imajo celo spletne strani. In gledam, berem... čisto vsi imajo urnik do 16.30 user posted image Moja služba se konča najbolj zgodaj ob 17h, moj pa, recimo, da mu morda 2x na teden rata končat do 16.30. In potem se je treba še pripeljat od LJ do našega sela, kar kljub malo kilometrom v času konic traja od 30 do 50 minut. U tri pisane marjetice?! user posted image
Sej niti ne bom zgubljala besed o tem, da vsi vrtci v naši občini, z izjemo dveh enot, zaprejo ob 16.30. Jaz res ne vem, al sva midva taka posebneža, da imava ta vrli "evropski" delovni čas, al kako vsem ostalim staršem rata pobrat otroke preden vrtec zapre. Žalostna user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3416
10.9.2012 9:32:42   
slonček1
ojla

Vas večkrat preberem, ker mam tud sama doma fantka toliko starega kot ve, čeprav bi moral biti šele februarček.

V bistvu sem sam Cilli hotla odgovorit. Sem namreč očitno iz istega konca doma. JAz sem se pra let čudila, kako to, da ob 15h oz. 16, ko jaz poberem otroke v vrtcu skoraj ni več otrok tam. Pa se mi ni zdelo, da hodim pozno, ampak ob 15h se velikokrat zgodi, da je tam mogoče samo še 5 otrok, od tega sta dva naša.user posted image Na koncu sem ugotovila, da jih veliko lahko koristi babi servis. Jih ma očitno veliko to srečo. In, če slučajno pridem šele ob 16.30, ko se vrtec zapira sta sigurno zadnja.user posted image
Drugače, pa v domžalskem koncu se dela nov vrtec in jan bi bil končan do nekje februarja. Računam, da bomo vrtec takrat dobili.
Cillia a koga, ki bi otroke pobral pa nimate? Kaj pa kak polovični delovni čas? Drugače pa razen privat varsta ne vidim rešitve, sam to je pa lhko zelo drago.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3417
10.9.2012 10:06:34   
ronja
Če je na civilni poroki bil, je torej že pokazal spoštovanje do vajine skupnosti, zaveze itd.

Podpis.
Sicer pa verjetno bi bilo sožitje cerkve in ateistov veliko lažje, če ne bi slednji šteli, da si vernik (v svojih cifrah), tudi če prisostvuješ obredu, če bi se dalo odkrstit itd... Skratka, tu sta dve strani in če pač noče na cerkveno poroko, pa je bil na civilni, se mi to ne zdi ne vem kak greh.

cilla, nekateri starši to rešujejo tako, da dajo otroke v vrtec v LJ., kjer so pač v službi. NI to fajn, ker se otrok vsak dan vozi, to je res, si pa zato malo več skupaj - eni pravijo, da majo v avtu kar quality time... Mogoče z 1 letnikom še ne, kasneje pa se da pogovarjat z njimi v avtu, da imata oba kaj od tega. Razmisli, če se vam tisto ne bo izšlo. Sicer pa sočustvujem s tabo, meni je taka skala padla iz vrata, ko sva dobila vrtec za Svita, da je kar zabobnelo! Sem morala res napet vse sile, da nisem objela ravnateljice:D.

Kako delajo starši, da jim rata pobrat otroke zgodaj?
- eni delamo skrajšani delovni čas (to imaš v principu zakonsko možnost, ni pa vedno izvedljivo)
- precej mam je na porodniški (ok, to lahko zrihtaš:D)
- nekateri imajo brezposelne starše oz. vsaj enega od njih (tega si verjetno ne želiš)
- precej otrok pridejo iskat babice (ne vem, če jih imata blizu?)
- nekateri starši imajo sp. oz. kako drugače prilagodljiv delovni čas
- nekateri starši imajo take službe, da delajo zjutraj, od 6h ali 7h in so do 15h že fertig
- nekateri starši se lahko zmenijo, da dela en bolj zgodaj, drugi kasneje (čim sta dva, je lažje kombinirat, vedno se pa ne da)
- mi imamo fajn, ker imamo obvezno delavno prisotnost do 14h, sicer pa moraš imet ure - vseeno meni pred otroki nikoli ni ratalo prit domov tako zgodaj, čeprav sem mela vedno ur še pa još (to jih imam tudi zdaj, ko mam otroke), zdaj pač moram končat, sicer se mi madlidve razturita (ok, zdaj nimam problema, ko smo lahko še vsi doma:)
- slišala sem že celo za primere, ko so starši najeli varuško, da je hodila po otroka v vrtec za tisti 2 uri, ker sami niso mogli pravi čas prit...

Ne vem, če ti ta razčlenitev kaj pomaga, ampak dejansko ko gledam okoli, je malo staršev, kjer sta oba zaposlena s fiksnim urnikom, ki traja čez 15to, zato so tudi vrtci tako odprti. Mi imamo sicer zelo srečo, ker je naš vrtec res dolgo odprt - do 17h! Vendar pa je to bolj izjema kot pravilo (smo v mestu in tu so pač bolj take službe, ki dalj trajajo). Naredijo pa vsako leto anketo, koliko časa kdo rabi vrtec, da potem prilagodijo delovni čas potrebam. Dejansko ni veliko otrok, ki bi po 16h bili v vrtcu, večinoma se ob 15:30 kar usuje in velika večina otrok gre takrat domov (ob 15h je pa velika večina še tam), pa čeprav smo doma v mestu, kjer so službe bolj "evropske".

slonček, saj ne grizemo, lahko se nam pridružiš, bomo vesele:) NIsmo zaprta družba, tudi če tako zgleda;).

Neposredna povezava do sporočila: 3418
10.9.2012 10:23:38   
beti 1
Cilla: očitno ima res večina ljudi neko opcijo oziorma nekoga, ki jim hodi iskat otroke. Jaz sem imela svoje v vrtcu praktično v centru Ljubljane, ki je isto delal do 16.30, kadar sem prišla po 16-ih sta oz. je bil tam praviloma samo še moj.
Privat varstvo oz. vrtec je pa še bolj zapleteno, saj ponavadi nimajo delavcev, ki bi se šihtali in težje zagotovijo daljši delovni čas, da bi lahko vzeli tiste, ki začnejo prej in tiste ki končajo kasneje. Vsaj tako težavo ima moja kolegica, ki ima koncesijski vrtec.
Imaš še eno varianto, ki pa tudi nikakor ni poceni, da si poleg takega varstva zrihtaš še nekoga, za tisti 2 urci, ki ti falita, da ju pač pobere iz vrtca in ju pazi, dokler en od vaju ne pride domov.

Naša user posted image  je v zadnjih par dneh naredila velik preobrat, zdaj suvereno kobaca naokoli, je pa počasna in previdna, kar mi je zelo všeč. Zna se tudi vsest in odplazit naprej, pa sama se vstane ob opori in se tudi že uči, kako se vsest, ker ji padanje na tazadnjo očitno ni všeč. In seveda je strašno ponosna nase, ker zdaj kar naenkrat toliko zmore in zna. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu slonček1)
Neposredna povezava do sporočila: 3419
10.9.2012 10:30:57   
ronja
je pa počasna in previdna, kar mi je zelo všeč

Taka je bila Ronja - ona sploh ni padala! Če je videla, da ji ne bo zneslo, se je prej lepo kontrolirano usedla. NI šans, da bi naredila korak več kot je bila 100% prepričana, da ji bo ratalo. Ziher je ziher. Še zdaj je bolj ziheraš.
Lejli ni bilo nič treba, ker ko je nekaj probala, ji je potem ratalo - shodila je ful po hitrem postopku. Sicer se pa nobena ni sekirala, če je bilo treba kam hitro prit, sta jo ucvrli po 4ih, pa je. Nečaka sta bila čisto drugačna, me pra zanima, kakšen bo Svit... Se mi zdi, da je močnejši in mu gre fejst na živce, če česa ne zmore... To je sicer šlo vsem trem:D (majo po mamiuser posted image )

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3420
10.9.2012 12:29:34   
lily32

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1
Imaš še eno varianto, ki pa tudi nikakor ni poceni, da si poleg takega varstva zrihtaš še nekoga, za tisti 2 urci, ki ti falita, da ju pač pobere iz vrtca in ju pazi, dokler en od vaju ne pride domov.

Včasih se da tudi kaj zmenit bolj poceni. Moja svakinja se je dogovorila z neko starejšo gospo, ki živi sama v bližini vrtca, da gre po mali in počkata pri njej. Ji da dobrih 50 eur.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3421
10.9.2012 12:31:35   
trnuljčica
Cilla nimam pojma kaj bi naredila v tvojem primeru. Če bi bil vrtec blizu doma bi se mogoče (proti plačilu) zmenila s kakšno nezaposleno sosedo mamico ali upokojeno, ki je preverjeno ok, da bi ju vzela ven, in bila tisto urco, dve, z njima. Hb mi imamo babico.
Sicer nimam tako dolgega urnika, a imam 2-3 x tedensko popoldan in čeprav se z MM usklajujeva glede 24 urnih dežurstev, se vsaj 2 x mesečno ne izide. Popoldan ga zato gre babi iskat 2x tedensko plus, če se ne izide. Sicer je moj vedno v vrtcu (ko sem zj v službi) ob 6.20 in je drugi otrok tam. Ko sem popoldan, ga peljem tja, ko gredo ven (okoli 10 ih), bolj da nima krize, ker bi ga odložila ravno za spanje...Čeprav sem opazila, da vzgojiteljicama ni bilo všeč, da sem to delala. A me ne zanima. A bi bilo boljše da ga odložim ob 8 ih in sem sama doma do 12.30, mali pa me bo videl naslednji dan, ker pridem ob 20.30, ko je že spal??? MM ga sploh ne more odložit v vrtcu, ker takrat še ni odprt (5.15) in smo imeli v času moje hospitalizacije v user posted image , kar problem, mali pa seveda travmo, ker je dobesedno moral iz najinega avta v babičinega sredi ceste na pol poti v bolnico... In je pri babi teden dni samo prespal, ker ga MM ni mogel peljati v vrtec, a ker je to bilo tako nenadno in brez priprav na tak neljub dogodek mu je bil velik stres. Pa je do takrat vsaj 10 x prespal tam... Od takrat pa noče in konec. Sva probala že vse...Zadnjič sva bila z malo in z njim na pediatriji in greva mimo ginekološke in je začel ves razburjen (povišan glas, 10 x ponovil vprašanje, solze...) spraševati, kaj je tu za en oddelek... Se spomni izpred 1,5 leta... In sem ga komaj pomirila, da mami več ne gre tja v bolnico, potem pa mi čez čas reče nazaj: Kaj pa če zboliš? Kriza, prebrihten je. Pa še sama večkrat razmišljam o temuser posted image (Je kolegica stara 29 let umrla od raka, ki je pogostejši pri ženskah, ki so velikokrat rodile, druga ki ima tri otroke pa je dobila stara okoli 35 rak dojk- je potem pustila službo. Skratka nobene logike, stres vse omogoči).

(odgovor članu slonček1)
Neposredna povezava do sporočila: 3422
10.9.2012 12:32:17   
trnuljčica
Si me prehitela Liliuser posted image .

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 3423
10.9.2012 12:45:11   
ronja
Čeprav sem opazila, da vzgojiteljicama ni bilo všeč, da sem to delala.

Ja, Ronjini bivši=Lejlini zdajšnji tudi ne dovolita tega - prit morajo zjutraj, pred zajtrkom. Saj po svoje razumem, ker dostikrat kam grejo, ampak če bi sama delala popoldne tudi sigurno ne bi peljala otroka že zjutraj v vrtec, saj potem nisi nič skup! Potem bi se pač zmenila, da ga pripeljem pred kosilom. Pri Ronjinih zdajšnjih pa mislim, da bi se dalo zmenit tudi, da pride kasneje, ker parkrat ko je mela kaj nujnega (kaka kontrola pri zdravniku), ni bilo problemov.

trnjulčica, res je, če ni priprave prej, ampak je nenadno, jih fuuuuul bolj zdela! Lejle živ bog ne podre, ampak ko sva šla pa s Svitom v bolnico na morju in sva se to odločila ponoči, ko sta onidve spali (hvalabogu sva ju zjutraj zbudila oz. sta se itak sami, ko sem prišla do njiju), sem se zjutraj lahko samo na hitro poslovila in šla - in je bilo mišljeno, da prideva z malim še isti dan nazaj, potem sva morala pa tam ostat... In ima mala še zdaj krizo! Ronja je bolj razumela, se pozna, da je starejša, čeprav je navadno bolj občutljivček, Lejlo je pa to čisto podrlo. Od takrat se vsako drugo noč polula (kar se sicer ni že par let), jokasta je, še v vrtec, kamor je hotela it in sem jo na njeno željo odpeljlaa (Ronja je bila doma, ker je bila bolna, to prejšnji teden, zdaj sta zamenjali in sta obe doma), je potem mela krizo, ker smo pozabili igračko, pa ko sem prišla ponjo, spet kriza, brez razloga... Enostavno ji manjka 1-1, pa se fuuuuuul trudim... Počasi gre na boljše, upam, da bo šlo še hitreje, mam par načrtov, kako to zrihtat... Samo se mi pa to križa z načrti glede službe, az katero bi rada že začela ornk delat...

trnjulčica, tamali čutijo, kaj ti misliš, čutiš... ČIm prej probaj pri sebi pospravit, da to, da so drugi mladi zboleli, ne pomeni, da boš ti in da si zdrava in boš zdrava ostala (ok, kronični bolezni mava obe, ampak to nima veze, s tem itak že dolgo živiva, sicer sva pa zdravi:). Potem bo tudi mali čutil to tvojo sigurnost in ga bo manj strah. Mali majo hude senzorje, trust me...

Neposredna povezava do sporočila: 3424
10.9.2012 12:59:07   
trnuljčica
Ronja saj sem že razmišljala, če čuti ta moj ,strah,...user posted image
Tvoja Lejla je bila glih toliko stara, kot je bil moj, ko sem šla not sredi noči. In še sedaj ve. Pa je to bilo v prejšnji user posted image . Prav travma.

Glede vrtca- ma naši nikamor ne gredouser posted image , še sedaj ne, ko so od 3 do 6. Letos, ko sem doma in imam čas slišati kaj vse delajo v vrtcih v Lj, kam gredo itd, mi je vse manj jasno, kaj naši delajo...user posted image Še MM je zadnjič dejal, da je v službi raje tiho, ko se menijo kaj vse njihovi otroci počnejo in kam gredo z vrtcem. Pa verjemi, da mu to ni glih njegova tema- ded pač...user posted image .

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 10.9.2012 13:01:46 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

6 lepih imen za fantke z le tremi črkami
Kratka imena so zelo priljubljena, zato smo izbrali pet lepih imen za fantke s samo tremi črkami in poiskali njihov pome...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......