|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
13.9.2012 12:41:34   
kokosh
tekočina - našemu dajem samo toplo vodo.

mere: v torek je bil star 8 mesecev, ima 75 cm in 8 kg.

gibanje - po prostoru kar ne skobaca, je plazenje hitrejše. Se pa povzpenja na kolena za raziskovanje polic in predalov.

Letim, preden razsuje atijev kotiček.

(odgovor članu slonček1)
Neposredna povezava do sporočila: 3451
14.9.2012 17:56:07   
Auri
Pozdravljene.

Ste pridne za pisat, vas z veseljem berem :) Meni pa ne znese, da bi kaj napisala.

Slonček1 dobrodošla.

Teža: danes sem ga vagala, ima točno 9kg. 17ga bo imel 8 mesecev. Ne vem pa koliko je dolg. Kaj malega čez 70 verjetno. Ne vem.

Pijača: pije toplo vodo. Mrzlo odklanja. Če je zaprt mu dam sok, katerikoli od Frutka, takoj pomaga user posted image

Gibanje: hahauser posted image , ga ni. Oziroma se premika do cilja z valjenjem ( če je dobre volje). Na kolena ne gre. Bo že, ko bo hotel. Če ne doseže igračke jo avtomatsko ignorira in prime drugo, ki je bližja. Se je pa ta teden naučil ploskat, sedaj je to najbolj aktualno pri nas.

Lep weekend vsem želim.

(odgovor članu slonček1)
Neposredna povezava do sporočila: 3452
14.9.2012 21:14:55   
camino79
Mere: pri starosti dveh dni do sedem mesecev in pol ima 73cm in 8400g. Raste, torej.

Gibanje: do tega tedna se je le kotalila in se malo vlekla naprej in potiskala nazaj. Zdaj pa BUM! Postavila se je že na nogice na sedežni, skuša kobacati (vendar zaenkrat še pikira na nos), pravzaprav je tako: v višino gre (jaz, blazine...), po horizontali pa ne.
Danes je prvič čisto sama sedla, samo ji ni bilo nič jasno, tak da še čakamo, da informacija "najde mozag". Sedi že zelo lepo, če jo posedeš.

Hrana: po tistih nekaj groznih dneh sedaj očitno vse prihaja na stari tir. Vedno bolje je.

Zobki: ta teden sta ven pogledala kar 2 naenkrat - spodnji enkici. Ni bilo neke sile, edino malo bolj sitna je. samo za to so lahko tudi drugi razlogi (npr., smrkavost).

Kakorkoli, napredujemo.

LP

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 3453
14.9.2012 22:41:16   
cilla
Naše mere pri 8 mesecih in 12 dneh: en 10,6 kg in nekih 78 cm, drugi 9,6 kg in 75 cm. Preveč jima piščanca dajem jest. user posted image Sem danes slišala, da otroci, ki jedo veliko piščanca, ful rasejo, ker te indrustrijske piščance futrajo z rastnimi hormoni user posted image

Tudi moja dva pijeta vodo, temperatura je nepomembna. Zadnje dni jima spet kuham baby čaj, ker ju je nekaj šraufalo, pa tudi AM sem jima delala na čaju. Če smo kje na terenu in je panika/lakota, dobita tudi kak jabolčni sok, da z manj protestov pridemo do cilja.

Gibanje nam gre pa bolj počasi. Tamanjši je predvčerajšnjim zvečer prvič obsedel, ko sem ga postavila v sedeči položaj. In od ponedeljka se že nekako uspe spravit na kolena in komolce in se parkrat zagunca. Sam se pa še ne zna spravit v sedečki. Tavečji še kar leži na hrbtu, zdaj končno celo dvigne noge in si stopalo stlači v usta. user posted image Če ga dam past kravce, še vedno joče in protestira, ne zdrži dolgo. In rokice mu v ramenih fuuuul nazaj vleče. Pravi fizioterapevtka, da ni kake vaje za to, da lahko le popravljamo. In ko bo že razumel, kar se mu govori, da ga bomo opominjali, naj da rokice naprej.

Imamo pa zobovja za izvoz user posted image Tamanjši jih ima osem in pravi naša fizio, da morda bo v kratkem še kak. Tavečji jih ima pet in nekje na poti sta še dva.

Ob tej ohladitvi sploh ne vem, kako ju oblečt. Danes sta imela na sprehodu čisto ledene dlani in stopala, ko sem jima obula "telovadne copatke", pa so jima stopala tako zašvicala, da so jima kar žarela. Pa ravno sem se navadila, kako ju obleči, da jima ne bi bilo vroče user posted image Spita pa še kar nepokrita; sta se razvadila čez poletje in tudi zdaj zbrcata vse dol s sebe. Bo treba nabavit kako spalno vrečo, sicer bo pozimi še "veselo".

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Ženska pleše.user posted image Samo glasbo naviješ al pa si jo sama na poganjalčku (stalno je tam, a ne sedi rada notri, raje hodi okoli in pritiska gumbe) in ona že muva v ritmu.user posted image

Iiiiiiiii user posted image ! Moja dva sta še tako statična, da si sploh ne znam predstavljat, kako bo, ko bosta vklopila 2x4 pogon.

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 3454
14.9.2012 23:02:08   
cilla
Aja, nekaj me zanima... a vodo za vaše user posted image še prekuhavate al jim date kar vodo iz pipe? Ravno spet berem tisto brošuro IVZ s smernicami prehranjevanja za dojenčke in tam piše, da od 6. meseca dalje naj jim ne bi več prekuhavali vode.

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 3455
15.9.2012 11:32:00   
Auri
Jaz še vedno prekuhavam vodo.

Pred eno uro mi je user posted image padel in to po taki neumnosti, da si bom celo življenje to očitavala user posted image .
Sva dala stolček ven z avta, ker MM rabi avto pa ga ne bo do jutri. No in potem, da mu pomagam postaviti trugo na avto sem dala malega kar v stolček potleh in čez en cajt se je zvrnu on in stolček. Po nosku in po čelu je popraskan ter buška mu bo vsak čas nastala na čelu. K zdravniku ga nisva peljala, ker zenice reagirajo, jokat je začel takoj in bruhal ni. Danes ga opazujem in potem vidimo kako bo, pa še sama sem doma user posted image . Eh, in pol si mislim, da ga tako čuvam. Mahuser posted image

A je možno, da zaradi mlečne kisline, ki se sprosti v mišice mali se noče več dojiti? Od kar sem začela bolj intenzivno z ajrobiko in funk.treningom moj miško se noče več dojiti. Da bi bilo majn mleka tudi nisem opazila. Zdaj si mleko črpam in ga zamrzujem. user posted image pa dajem adaptirano mleko in zamrznjeno moje mleko prejšnjih mesecev.

lp

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3456
15.9.2012 12:07:22   
ronja
Vodo tudi jaz še prekuhavam.

Auri, vsaki je otrok že kdaj padel/ga je nekam udarila/ali ga je kdo opekeluser posted image ,... Mali preživijo veliko. Ko boš videla, da je ok, si boš oprositla, nisi zato slaba mami! Se zgodi. veš za drugič, da je boljše najprej trugo gor montirat, pa medtem met otroka v stolčku v avtu privezanega. Tudi midva sva že lupinico gor prinesla, ker je moral bit avto prazen, pa se je tamala nekak dokopala do nje, se igrala in prevrnila čez (je bila sicer starejša, ampak vseeno). Na srečo imamo mi po tleh tam tatami, ad si nič hudega ne more naredit, ampak vseeno sem se tudi počutila ko največja budala... Ali pa ti začnejo grist sedež, ko hočeš oprat prevleko in ga slečeš... user posted image Skratka: še marsikaj se ti bo zgodilo;).

Kar se dojenja in treninga tiče: možno tudi s to kislino, še bolj možno je pa, da če si ti malo pretiravala s treningom (če se ti izloča mlečna kislina, si mal zmatrala telo), je mleka veliko manj, ker telo nima dovolj za vse - in najprej poskrbi za tebe... (to je precej odvisno od telesa, moje zelo dolgo dela mleko, tudi ko sem sama že napol crknjena:D, ampak nimajo vse te sreče...) Tako da dokler bi rada dojila, malo bolj na izi na treningu, pa bo. Itak boš sproti dobivala kondicijo in boš vsakič lahko naredila malo več.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 3457
15.9.2012 20:10:14   
coccinella

Zdravo!

Po zelo zelo zeloooooooo dolgem času se javljam :)

Sploh nevem kje naj začnem hehehehehe

No v torek je bil star 8 mesecev in je velik 76cm in thta 10,9kg.

Ene 2 meseca nazaj smo bili na pediatrični, zaradi ponavljajočih se bronhitisov/bronhiolitisov, pa so nam ugotovili alergijo na jajca, dihala pa so BP :).

Pijača:Piti mu dam vodo ali pa večinoma čaj (iz vrečke ali pa instant), glede toplote pijače pa ravno ne protestira.

Gibanje: hmmmmm puzanje/kobacanje ga sploh ne zanima, on bi rad rajši po nogah šibal, tako da cele dni vstajamo. Če se pa že spravi na kolena, se pa za trenutek malo pogunca, potem pa v jok.....

Hrana: Jemo že vse, edino poleg jajca tudi piščanca ne prebavlja, govedina je pa ok :), moram še kakšno drugo meso probati. Z zaprtostjo nimamo problema, je veliko kaše, suhih sliv, ovsenih kosmičev, ki vsebujejo veliko vlaknin...

Zobki: Končno smo dobili prvi zob user posted image , nisem opazila nobene pretirane spremembe, mogoče je malo bolj jokajoč. cilla daj nam kakšen zob posodi user posted image

Te dni smo full zaposleni, na koncu dneva skoraj padem v posteljo. Smo ta mesec sami doma. Moj MM je šel na obisk domov in se vrača šele 1. oktobra user posted image . No sedaj že oba spita, tako da se malo relaksiram, sama user posted image

Jutri gremo pa na nek piknik v zajčjo dobravo (Froggyfun), pa če je katera zainteresirana, je lepo vabljena. Je pa bolj za otroke, začne se pa ob enih in je za hrano za otroke poskrbljeno user posted image . Evo pa program bom kar skopirala:

Delavnice dneva:
* svetovanje, nasveti urejanja las
* umetniška delavnica : poslikave telesa, risanje, izdelovanje papirnatih umetnin, izdelava nakita,...
* glasbene in plesne delavnice
* nogomet
* košarka
* delavnica afriškega bobnanja
* pasja predstava za otroke
* osnove hoopkanja s profesionalcem
* in še več

Vstopnine ni. Prav tako je brezplačno sodelovanje v vseh omenjenih delavnicah. Otrokom bodo na voljo prigrizki in pijača. Vsak pa prejme tudi manjše darilo.

Lep večer vam želim user posted image

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 3458
17.9.2012 10:37:37   
trnuljčica
Vodo ne kuham. Pije jo iz šalčke za kavo. Temperatura je takšna kot jo pijemo mi. Zadnjič sem se zmotila in je protestirala, ko sem probala, pa sem ugotovila da je bila mlačna. Se je očitno navadila piti normalno. Je pa res, da ji v bistvu vodo dajem kratek čas, največ 3 tedne. Takoj sem začela brez kuhanja, ker sem vprašala p. No, sicer pa bo tako čez 3,5 mes morala piti normalno v vrtcu... Kaj bi komplicirala.

Dobili smo prvi zobek. Z mukami, ampak grdoba je tu. Na pohodu še 3. En prav kmalu, druga dva v bližnji prihodnjosti.

Prejšnji teden smo (vsi razemn MM) driskali, imeli vročino. Pol pa še zob, ko je vse minilo... Skratka pestro.

Je ena pred časom pisala ( mislim da Nena), da mali govori ata.user posted image No, takrat je naša imela obdobje, ko je ravno posrečeno rekla skupaj:Dej, dej ata... Dej, dej ata. MM pa seveda: Ne dam dinarčkov.user posted image
V torek, ko mi je kuhala 36 ur med 38 in 39, pa je bogica od sile začela govorit mama (ko sem jo 2 x odložila iz naročja za 3 s- se je celi dan samo nosila). No, pač a jo heca, a reče ma mmmmm, ma mmmmmm. Pri ata sem si mislila, da je posrečeno in nima pojma, kaj reče, pa nisem več ziher, ker ko grem na wc, al iz njenega vidnega kroga, začne kar kvakat ma mmmmmm, ma mmmmm,ma mmmmmmm, pa stokcat zraven in gas za iskalno akcijo seveda.user posted image

MM ji je včeraj, po 1 mesečni skoraj pisni prošnji (hb da včasih gostje izsilijo kaj), iz kleti prinesel poganjalčka od malega, ki se naredi v tisto za hodit ob opori (od Tomija) in je sedaj samo na tem. Gre, pol se zaleti v nekaj, in se začne pritoževati ala: A me že kdo obrne prosim??? Ovinkov še ne znam...user posted image Pravca baba.
No, vsaj mize iz dnevne mi več ne prevaža okoli. Hb za goste.user posted image So bili pa potem vsi navdušeni, da je komaj sestavil, pa je že začela hodit okoli s tem. Seveda, saj je samo mizo zamenjala za pravo stvar user posted image

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 3459
17.9.2012 10:47:59   
trnuljčica
Coccinela kako pa narediš ovsene kosmiče? Jih imam že nekaj časa, pa se ne spravim zraven. A jih skuhaš, pa dodaš sadje? Koliko časa kuhaš?

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3460
17.9.2012 10:58:35   
ronja
Svit je začel plazit!!!
Mere zveste jutri, ko imava pregled. Cepili ga ne bojo, ker nekaj smrka (zato sem tako hotela met 6 mesečni pregled pri 6ih mesecih, ko smo bili vsi zdravi (samo polomljeni)... pa se ni in ni dalo zmenit, zdaj bo pa spet treba čakat do bogvekdaj, da bomo vsi zdravi - cepit ga ne dam, če ni čisto zdrav, ker so skoraj vsi problemi s cepljenjem zaradi tega, ker otroci niso bili čisto zdravi).
Zobke ima 4 čisto zunaj in to take ogromne, da vsi rečejo: saj si rekla, da je dobil zobke, samo nisem vedel/a, da take velike:D. In pa še 2 sta tik na tem. En mu leze ven že nekaj časa in tako nesrečno, da je očitno prebil eno žilico in se mu je prav črno naredilo od zlite krvi pod dlesnijo... Ma, revček. Zdaj pančka, sva bila že na sprehodu in je pridno počakal zunaj, da sem ga dala lulat:). Samo je pa to jeseni fuuuuul bolj smotano! Poleti ko so tako malo oblečeni ful ni tak problem spravit zadeve na plano in ga dat lulat, zdaj je pa to cel podvig... Pa tahuj šele pride... Moram nekaj naumit...

Punci sta v vrtcu, šli 2., hehe, ampak čisto z veseljem in sem bila prav vesela:).

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3461
17.9.2012 12:51:35   
kokosh
Punce, ali svojim user posted image že dajete piščančja jetrca?

Pri nas se dogaja!
- v nedeljo bomo imeli festival (poroka+krst) in kakor je šlo lani vse še kar mirno, je letos norišnica.
- Poročna obleka je še kar ratala, ampak jo moram še iti iskat k šivilji. Naslednji projekt je pravi odtenek nogavic in čeveljcev user posted image
- Mali v spanju vrešči v povprečju 2-3x na noč, dobi flašo, 5x potegne in spi naprej. Zdaj je moderno zaspati na mojem puhastem vzglavniku user posted image
- Čez vikend smo se potepali za gobami.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3462
17.9.2012 19:24:09   
Matkurja
Živjo!

Morm na hitro, dokler se MM muči z malim, da bi zaspal. Drugače sploh nen najdem več cajta za pisat. Bom p sproti brala in kaj pokomentirala.

Za mere ne vem, nima pa niti 8 kg še. Kaj čmo, je drobčkan. Danes ima 8 mesecev.

Puza že ful hitro po stanovanju, sedi kot stari, v petek se je v posteljici prvič postavil na noge. Danes za je začel govorit tatata. Je ful hecen, ko ima jezik postrani v ustih.

Cilla, naš Lojzek tudi je veliko piščanca, samo mi imamo domače piščance, futrane s koruzo in travo.

Zdej je tri dni imel ful redek kakec in skoraj vsakič je bil pokakan. Upam, da je to en znak za prvi zobek, ki ga še kar čakamo. Tečen je pa tudi.

Pije hladno vodo, direkt s pod pipe. Soka noče, niti razredčenega.
Danes sem mu dala v sadje eno jedilno žlico jogurta. nam je pediatrinja že na zadnjem cepljenju rekla, da lahko začnemo. Kaj vem. Upam, da ne boo kakih koplikacij.

Za vikend smo bili pri babici in je blo res bolj hladno. Še dobro, da sem vzela s sabo debelo spalko in dosti bodijev z dolgimi rokavi, pa tadebelo trenirko, ki sem jo še tazadnjo dobila v hoferju prejšnji teden. Copatke sem mu tudi dala vrh štumfkov, pa je imel mrzle nogice, tko da em pol raje dala dvojne štumfke. Imam pa robeez usnjene copatke.

Auri, vse najboljše tvojemu akrobatu. Vidim, da našega šiša po teži precej.

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 3463
17.9.2012 23:12:16   
Matkurja
Današnja izjava MM v prepirčku: Ko si bila ti na porodniški, si imela ful malo dela z malim. Zdaj ga je bistveno več.
in pa... Jaz se z Lojzekom ukvarjam.

Mater, bi ga najraj počla. Jst se pa nisem ukvarjala z njim. In ja, prej sem samo na internetu visela, ker ni bilo nobenega dela z njim. Pol je pa čudežno pred 14 dnevi ratalo ful dela z njim.

Ne vem pa zakaj je bil on prve tri tedne z mano doma, ko ni bilo nobenega dela. Da bom vedla za drugega otroka, če ga bom sploh imela.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3464
17.9.2012 23:20:35   
cilla
Ko bi včasih pomislili, preden zrak spustijo čez usta user posted image Verjetno se včasih vsi obnašajo kot Narodni Heroji, ker niso samo desci, ampak tudi aktivni člani družine.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3465
18.9.2012 9:22:44   
Mistica
Živijo, punce!

Kako ste?
Moram povedat, da zadnje čase nisem pridna ne v branju, še manj pa v pisanju. Rešujemo zagato z varstvom in sem večinoma v tem ter v iskanju alt_ernativ. Kaj naj rečem..
Sem pa prebrala zadnjih nekaj strani, tako da vam moram čestitat za plazenje, dvigovanje, plesanje, zobke,... pa še bi se našlo. Tako, da vsem, ki ste dosegli take ali drugačene podvige in spremembe, ČESTITAM!

Tudi pri nas se dogaja, od ma-ma do ta-ta, am am za jest in ko je hrana v bližini, pa na vse štiri in se guncat, pa usede se že sama in lepo sedi, plazenje je še vedno na isti stopnji- pride kamor hoče, ne plazi pa se še "konkretno", ... skratka sedaj so veliki veliki napredki in hitro pogrunta kako "vragolijo" in jo ponavlja za nama user posted image Srčki mali!

Zob imamo sedem in osemi je očitno na poti, ker jo že nekaj časa muči in seveda posledično ne spimo. user posted image

Je pa od včeraj malce prehlajena in ji teče z noska. Mogoče je od zobka, vendar sumim, da se je prehladila zarad te spremembe vremena. Vročine zaenkrat ni. Upam, da ne bo kaj hujšega.

To bi bilo vse zaenkrat z naše strani. Upam, da vas bom sedaj spet bolj pridno spremljala!

Lp

< Sporočilo je popravil Mistica -- 18.9.2012 9:23:13 >

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3466
18.9.2012 9:26:42   
vijolica2
N hitro....

Pri nas je zelo pestro, mali skoz v pogonu, še ponoči nimamo mirauser posted image . Pogosto se zbuja, danes se je ob 23h in ob 1h, 2h, 2:30h, in bil 1h budenuser posted image in potem spal do 6h. Ne vem kaj mu je, ne vem kako naj mu pomagam. Se nama že blede.

Drugače naš mali ob poganjalčku že lepo naredi par korakovuser posted image in nasploh ko mu rečem da naj mi prinese račko-igračo, takoj ve kaj mora narediti in jo prinese. Pri govoru pa zaostajamo. Očitno vse moči da v hojo in nič v govoruser posted image . Nisem opazila, da bi kaj povedal oz. da bi bilo dokaj razločno.

Zobkov imamo pa samo dva in to že od začetka poletja sedaj pa že dolgo nobenega, kar mi je čudno user posted image

Potem pa ima drugo skrbuser posted image . V soboto naj bi dobila menzo, pa je še kar niuser posted image in me malo skrbi. Drugače sva skoz uproabljala zaščito. Se potiho tolažim, da mogoče še ni urejena in bo prišla.

Uživajte user posted image

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 18.9.2012 9:29:50 >

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3467
18.9.2012 9:40:36   
ronja
Aja, popravek, Svit je včeraj začel kobacat, plazi že dolgo;)

Mere danes: 9460 g in 72 cm. Cepljen ni bil, ker mu je zadnje dni nekaj teklo iz noska. Upam,da bo čimprej čisto zdrav, da ga lahko cepimo, ker jeseni je vedno sranje s temi prehladi če maš starejše otroke in niso glih izolirani;).

vijolica, če še dojiš, potem je lahko m. zelo neredna. Jaz sem jo imela obakrat na dalj časa, zdaj je pa tudi še ni, pa bi bil že počasi čas. Ampak me čisto nič ne skrbi, ker vem, da če bi kaj bilo (itak ne vem, kako, saj ni noben počil;), bi mi bilo že slabo:D.

beti, kako je na novi lokaciji?
Trnjulčica, vama je potem ratalo oddat?
Kokoš, ta vikend je "d" vikend? Mimogrede, kaj sta potem zdaj vidva - civilno nista več na koruzi, cerkveno pa - kako se temu reče?user posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3468
18.9.2012 9:53:30   
vijolica2
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

vijolica, če še dojiš, potem je lahko m. zelo neredna. Jaz sem jo imela obakrat na dalj časa, zdaj je pa tudi še ni, pa bi bil že počasi čas. Ampak me čisto nič ne skrbi, ker vem, da če bi kaj bilo (itak ne vem, kako, saj ni noben počil;), bi mi bilo že slabo:D.

Ja dojim še, ampak samo zvečer in ponoči če hoče. Dvakrat sem jo do sedaj imela in je bila redna sedaj je pa ni. Ja pri nama tudi ni počiluser posted image , ampak nek mali strahec je v meni, saj si ne predstavljam da bi sedaj imela še enega saj komaj tega "krotim".user posted image

p.s. kaj boste danes kuhale za odrasle? Jaz sem čisto brez idejuser posted image

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 18.9.2012 9:57:37 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3469
18.9.2012 10:29:26   
ronja
vijolica, ja, bi bilo pestrouser posted image - Lejlo sva naredila glih, ko je bila Ronja toliko stara, kot naši zdajle;). Ti želim, da user posted image čim prej pride, da boš brez skrbi.
Danes pa za odrasle ne bom nič kuhala, ker so ostale palačinke od včeraj in ker bomo takoj šibali v trgovino, pa tam pojedli hiperštučke (to vedno dobita malidve v taveliki trgovini). Za večerjo bojo pa verjetno jabolčni žličniki. Tile dnevi so rahlo naporni, pa kar še ni videt konca... Včeraj je mela Ronja prvič telovadbo, jutri jo ima spet, danes je mel Svit pregled, v čet. imata punci zobarja, v petek pa tamali. ENkrat se morava še midva naročit, ap nimam pojma kdaj, ker ne vem, kako bo lubi s tereni... V soboto je Pikin festival in bi punci ziher uživali... Pa na podobe teles moramo, dokler so še... Jaz bi pa že enkrat malo na izi, te vikende se skoz nekaj dogaja... No, saj upam, da se normalizira...

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3470
18.9.2012 10:44:57   
vijolica2

vijolica, ja, bi bilo pestrouser posted image - Lejlo sva naredila glih, ko je bila Ronja toliko stara, kot naši zdajle;). Ti želim, da user posted image čim prej pride, da boš brez skrbi.
Danes pa za odrasle ne bom nič kuhala, ker so ostale palačinke od včeraj in ker bomo takoj šibali v trgovino, pa tam pojedli hiperštučke (to vedno dobita malidve v taveliki trgovini). Za večerjo bojo pa verjetno jabolčni žličniki. Tile dnevi so rahlo naporni, pa kar še ni videt konca... Včeraj je mela Ronja prvič telovadbo, jutri jo ima spet, danes je mel Svit pregled, v čet. imata punci zobarja, v petek pa tamali. ENkrat se morava še midva naročit, ap nimam pojma kdaj, ker ne vem, kako bo lubi s tereni... V soboto je Pikin festival in bi punci ziher uživali... Pa na podobe teles moramo, dokler so še... Jaz bi pa že enkrat malo na izi, te vikende se skoz nekaj dogaja... No, saj upam, da se normalizira...

Hvala. Vedno ko grem na wc, z upanjem pogledam če je že kajuser posted image .

Glede zobarja...ja tudi midva se oba morava naročiti, upam da najdeva čas. A naši malčki že morajo iti k zobarju??

Podobe teles-vredno ogleda. Midva sva šla (darilo ob obletnici) in sva bila ful navdušena. Ne moreš verjeti kako je človek sestavljen. PRIPOROČAM VSEM.

Ronja, glede na to da imaš 3 otroke..imaš kakšen nasvet kaj narediti z mojim malčkom, ki se mi tolikokrat ponoči zbuja? (če imaš čas bi te prosila za kakšen nasvet, lahko tudi na zs)

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 18.9.2012 10:46:13 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3471
18.9.2012 11:28:09   
ronja
Uf, jaz sem vse tri dojila ponoči še pri 1 letu, tako da ne vem, če sem glih taprava za nasvete dajatuser posted image . Se mi zdi, da če hočeš, da es neha dojit, je lažje, če gre mož k njemu, ker če bo tebe zavohal, si pečena... Vsaj moji sta bili taki... Se je pa Lejla potem sama ponoči nehala zbujat (ne vprašaj kdaj:D), pri Ronij sva pa tako delala, ko je bila stara 1 leto, jaz noseča, dojila se je itak še vedno, pa v službo sem šla in je bilo vse skup mal too much - na srečo sva to probala takrat, ker potem sem mroala pa v bolnico (odstop posteljice pri Lejli) in bi ji bilo verjetno potem težko, če bi morala bit nujno jaz. Svit pa še vedno spi 2. del noči pri nama, tako kot so v bistvu vsi tamali potem, ko sva jih prestavila v drugo sobo...

Neposredna povezava do sporočila: 3472
18.9.2012 14:25:39   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Podobe teles-vredno ogleda. Midva sva šla (darilo ob obletnici) in sva bila ful navdušena. Ne moreš verjeti kako je človek sestavljen. PRIPOROČAM VSEM.

A to ta razstava na GR? Mene so čisto razočarali user posted image Pridem na vhod z vozom z obema škratoma in mi povejo, da z vozički ne smeš not. In deklica na prodaji kart mi izjavi, da saj ju imam lahko v naročju user posted image

Kosilo za naju: ponarejena obara z žličniki za mojega, neki ostanki od vikenda zame.

Imam pa spet malo poln kufer same sebe oz. svoje kuhe za škrata. Se mi zdi, da jesta ves čas eno in isto - dopoldne sadje z žitno kašo, za kosilo zelenjavo+meso/riba+pašta, popoldne sadje s piškotom/prepečencem/kruhom, itd. Včeraj sem hotela bit malo bolj inovativna z večerjo in sem v eno zelenjavno mineštro (skuhano za mojega) vmešala proseno kašo in dodala malo mleka iz mlekomata. Ne vem, al je bilo od te večerje al od česa, ampak noč je bila kot iz kake slabe TV komedije. Jaz in tavečji na kavču v dnevni, on tulil kot zmešan vsako uro do uro in pol. Moj pa v spalnici s tamanjšim, ki od 2h dalje ni hotel več spati in je počel vse možne kozlarije, ki jih je sposoben počet (od špricanja s flaško s čajem, pasenja krav, plavanja po suhem, brcanja,...). Moj je zjutraj seveda zamudil v službo, jaz sem kot zombi komaj zlezla pod tuš in se reanimirala. Škrata pa kot dve frišni marjeti s travnika sta nadaljevala s pričanjem in žuranjem do kosila. Po kosilu je zaspal samo tamanjši, tavečji je še vedno na tleh in premetava igrače (supermen al kaj?!).

Tamanjši ima sicer (kljub zdravilom proti kislini) zadnje dni kar precej težav z želodcem, veliko mu je slabo, občasno ven meče... In oba si kot nora drgneta dlesni, tlačita rokice do zapestja v usta... še dobro, da naj bi jim do 18 mesecev zraslo samo 16 zob, smo že (skoraj) na polovici! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3473
18.9.2012 16:46:31   
trnuljčica

Trnjulčica, vama je potem ratalo oddat?

Jap, takoj.
So vsi znanci, ki so bili sedaj tam, ko je prebeljeno, zrihtano... komentirali, da sva user posted image , ker je to luksuz za študente. Eh, samo da ne bom vedela, da so not in mi redno plačajo. Več ne želim. Sva zelo liberalna najemodajalca. Ok, dokler ni težav s sosedi.
No, sicer pa polovica (2) ni več študentov, majo že službo.
Včeraj sva šla kupit še pralni stroj, sedaj pa nič več ne kupim, ker sva oba broke.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3474
18.9.2012 17:08:26   
trnuljčica
Gospodarc in raztava: MM je šel z malim in je itak, čisto navdušen, še vedno, pa je vsaj 2 tedna od takrat. Malo je le čudno včasih... Recimo jeva zajtrk in prijavi: Kako se že reče tisti cevi, ta rumeni, ko gre hrana v želodec? Aha... Kako pa tisti drugi rdeči, ko se ti zatakne, če govoriš med hrano? Mama: A tko kot ti zdaj?user posted image
No, sicer je mali že bil na tej rastavi z nama, ko je bila v Zagrebu, a se ne spomni...

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
6 lepih imen za fantke z le tremi črkami
Kratka imena so zelo priljubljena, zato smo izbrali pet lepih imen za fantke s samo tremi črkami in poiskali njihov pome...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......