ronja
|
Če je na civilni poroki bil, je torej že pokazal spoštovanje do vajine skupnosti, zaveze itd. Podpis. Sicer pa verjetno bi bilo sožitje cerkve in ateistov veliko lažje, če ne bi slednji šteli, da si vernik (v svojih cifrah), tudi če prisostvuješ obredu, če bi se dalo odkrstit itd... Skratka, tu sta dve strani in če pač noče na cerkveno poroko, pa je bil na civilni, se mi to ne zdi ne vem kak greh. cilla, nekateri starši to rešujejo tako, da dajo otroke v vrtec v LJ., kjer so pač v službi. NI to fajn, ker se otrok vsak dan vozi, to je res, si pa zato malo več skupaj - eni pravijo, da majo v avtu kar quality time... Mogoče z 1 letnikom še ne, kasneje pa se da pogovarjat z njimi v avtu, da imata oba kaj od tega. Razmisli, če se vam tisto ne bo izšlo. Sicer pa sočustvujem s tabo, meni je taka skala padla iz vrata, ko sva dobila vrtec za Svita, da je kar zabobnelo! Sem morala res napet vse sile, da nisem objela ravnateljice:D. Kako delajo starši, da jim rata pobrat otroke zgodaj? - eni delamo skrajšani delovni čas (to imaš v principu zakonsko možnost, ni pa vedno izvedljivo) - precej mam je na porodniški (ok, to lahko zrihtaš:D) - nekateri imajo brezposelne starše oz. vsaj enega od njih (tega si verjetno ne želiš) - precej otrok pridejo iskat babice (ne vem, če jih imata blizu?) - nekateri starši imajo sp. oz. kako drugače prilagodljiv delovni čas - nekateri starši imajo take službe, da delajo zjutraj, od 6h ali 7h in so do 15h že fertig - nekateri starši se lahko zmenijo, da dela en bolj zgodaj, drugi kasneje (čim sta dva, je lažje kombinirat, vedno se pa ne da) - mi imamo fajn, ker imamo obvezno delavno prisotnost do 14h, sicer pa moraš imet ure - vseeno meni pred otroki nikoli ni ratalo prit domov tako zgodaj, čeprav sem mela vedno ur še pa još (to jih imam tudi zdaj, ko mam otroke), zdaj pač moram končat, sicer se mi madlidve razturita (ok, zdaj nimam problema, ko smo lahko še vsi doma:) - slišala sem že celo za primere, ko so starši najeli varuško, da je hodila po otroka v vrtec za tisti 2 uri, ker sami niso mogli pravi čas prit... Ne vem, če ti ta razčlenitev kaj pomaga, ampak dejansko ko gledam okoli, je malo staršev, kjer sta oba zaposlena s fiksnim urnikom, ki traja čez 15to, zato so tudi vrtci tako odprti. Mi imamo sicer zelo srečo, ker je naš vrtec res dolgo odprt - do 17h! Vendar pa je to bolj izjema kot pravilo (smo v mestu in tu so pač bolj take službe, ki dalj trajajo). Naredijo pa vsako leto anketo, koliko časa kdo rabi vrtec, da potem prilagodijo delovni čas potrebam. Dejansko ni veliko otrok, ki bi po 16h bili v vrtcu, večinoma se ob 15:30 kar usuje in velika večina otrok gre takrat domov (ob 15h je pa velika večina še tam), pa čeprav smo doma v mestu, kjer so službe bolj "evropske". slonček, saj ne grizemo, lahko se nam pridružiš, bomo vesele:) NIsmo zaprta družba, tudi če tako zgleda;).