|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
17.8.2012 13:32:02   
janaž
Hej Ronja, ste vi videli ORINOKO razstavo? Mene ful zanima, pa ne vem ali bi bilo to primerno za našega 2.letnika.

pa pa

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 501
17.8.2012 16:43:23   
lily32
ronja je šla za 1 mesec na morje, boš dolgo čakala odgovor.

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 502
19.8.2012 23:36:01   
chezAnA
Živjo.
Malo sem vas zanemarila, kajne. Tole je bilo povsem nenamerno, je pa stranski produkt tega, da imamo nono, ki ima prazno hišo na morju, in je vesela, če je kdo v njej. Ji pa potem pač ustrežemo, ane:)

Moji dnevi so polni. Ker v teh dneh ne rabim toliko razmišljati o tem, kako bi zapolnili dan (si spanje, plavanje in hranjenje bolj ali manj nepretrgano sledijo), veliko razmišljam o letu, ki je pred menoj. Berem knjige, se izgubljam v globinah interneta, debatiram z možem.
Naš tastarejši je letos za tri tedne zamudil vpis v šolo (če bi se rodil tri tedne prej, bi septembra začel kot prvošolček). Vidim, da ga zanima ogromno stvari, da ga začenjajo zanimati "velike zgodbe," da odrašča ... Zato se mi zdi, da bom letos poskusila imeti "šolo na domu" zanj. Izkoristili bomo podarjeno leto za bolj (iz moje stari načrtno) učenje preko igre, na podlagi njegovih interesov in pobud.  Da vidim, kako je to, pa ker vidim, da ga ogromno stvari zanima in je prav, da na njegove interese odgovorim. Ne mislim iti po učnem načrtu in kljukati ciljev, bojo pa naši dnevi malo drugačni kot doslej. Kako dugačni? Tega pa še ne vem. Zaenkrat se mi zdi, da sem preplavljena z informacijami in idejami. Moram premleti, predebatirati, misli ubesediti in napisati. Vsekakor bom nadaljevala tudi s puščanjem sledi in idej na tej temi, trenutno pa zares moje misli malo preveč tavajo naokrog, tako da niso (še) za javno objavouser posted image
Upam, da tudi ostale uživate v tem poletnem času in nabirate energijo za nove bojeuser posted image

/luštno igrico sem našla danes "v globinah interneta". V pladenj nalijemo vodo, posedemo okoli njega in mečemo kocko. Tisti, ki vrže 6, lahko z dlanjo udari po vodi v pladnju in tako vse pošprica. Preprosta, vesela in nagajiva igrica. Smo jo že preizkusili in smo uživali ob njej. Jutri jo ponovimo, zagotovo./

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 503
20.8.2012 12:08:30   
Kasija

IZVIRNO SPOROČILO: janaž

Hej Ronja, ste vi videli ORINOKO razstavo? Mene ful zanima, pa ne vem ali bi bilo to primerno za našega 2.letnika.

pa pa

zivjo. jaz sem peljala 3 in 4 letnika in jima je bilo zelo zanimivo. veliko je predmetov, recimo kosar, orozja, orodja. pa nekaj je vizualnega materiala v slikah, en video jima je bil tudi vsec. na vrhu pa imajo kot del stalne razstave labirint s predmeti iz slo etnoloske zgodovine po crkah. tam jima je pa sploh bilo znimivi. jaz sem sla v bistvu samo zaradi priporocila - hvala ronja! - in sem bia presenecena, kako sta uzivala.

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 504
22.8.2012 9:23:13   
Kasija
chezana sem videla pri ronji na blogu tvoje umetnine. a to si narisala? vauuuuuu!!!! ronja tvoj mobile je pa tudi prekrasen. pa sploh sta me spomnili, da bo treba kaj novega naredit za hajo. mobile je nezanimiv, slikice tudi bi bolj trgala, edino tista sesita gracka za prijemat in grist trakce je se aktualna. kaj bos pa naprej kaj delala za svita ronja? zaenkrat me mika skatla za kovance od madebyjoel. mogoce...

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 505
25.8.2012 22:16:30   
chezAnA
Ja, jaz sem našla tiste slikice iz weegallery, bile so mi všeč in pri naši gospodični so se fino obnesle. Prav res. So olajšale vožnje z avtom, previjanje, dostikrat sem jo lahko odložila in se posvetila fantoma. Dela z njimi pa zares ni veliko, stroškov (razen ene folije za laminiranje, kar je itak skoraj zastonj) tudi ne, tako da se splača, pa če ti tudi zaposli otroka zamo za 10 min.
Koliko pa je stara Haja? Morda se bom spomnila kakšne stvari, ki se je obnesla pri naši deklici (še ni tako daleč nazaj, da bi to moji zlato-ribičji možgani pozabili).

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 506
26.8.2012 13:14:34   
Kasija
haja je stara 8 mesecev. sem ji skatlo za robcke napolnila z koscki blaga. da jih je vlekla ven. to je bilo kar zanimivo zanjo. razmisljam o teh skatlah raziskovalnih. a ves, ko dajo noer vse sorte predmetov, da jih raziskuje. zdaj sta fanta se zadnji teden doma in potem sva s hajo sami dopoldan. tako da bom morala prilagodit aktivnosti. trenutno jo pac zabava ze prisotnost bratov.

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 507
29.8.2012 10:07:56   
Kasija
danes pa fantov ni doma. sploh se hitro priblizuje konec poletja in s tem njujin vstop oziroma vracanje v vrtec. jaz ju bom pogresala onadva pa se zelo veselita. smo sli kupit nove copate vsakemu, pa sta jih sama izbrala. pa sli se bomo igrat v vrtec na igrisce - smo v stilu izkoriscanja zadnjih dni in prirav na vrtec skratka.
poletje smo izkoristili. bili smo v muzeju, v kinu, na morju s sotorom in brez. barvali smo z magneti, se kopali v bazenu - oba sta splavala - , obiskali banko in dobili hranilnicke, ... v glavnem je bil cas setavjen iz mojih ambicij pokazati jima kaj novega, nad cimer sta navdusena, ampak potem si zazelita se poceti kaj bolj enostavnega, tudi smo prezivljali cas doma, kar tako brez nacrtov. vsega je bilo polno. ko sem tako malo ze pogresala to cudovito poletje, sem nasla na eni strani nekega bloga seznam, kaj bodo poceli jeseni. v bistvu pa res ni potrebe, da se z jesenjo kaj zakljuci, lahko se zacne na novo, ampak drugace. a ne?

kaksni so vasi nacrti za konec poletja in jesen?

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 508
29.8.2012 12:22:35   
manna
živjo
Naši načrti so da grem v službo, otroka pa oba v vrtec ....in verjetno ne bo prav dosti časa za prebiranje tegale. Ampak bi vas pa vprašala tiste, ki ste imele otroke doma oz.vsaj deloma doma in so šli potem nazaj v vrtec - ste imeli težave s ponovnim uvajanjem? Naša gospodična namreč noče v vrtec. So ji bile všeč te dooolge počitnice ko smo bili vsi trije doma skoraj celo leto. In se mi vse bolj dozdeva da bo treba uvajati bolj njo kot pa njenega bratca ki gre prvič. Sploh nevem kako ji naj razložim da nima izbire? In kako bom zjutraj v eni uri zrihtala vse nas tri in prišla do vrtca in še do službe brez napadov trme...

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 509
29.8.2012 15:07:11   
uškinamama
http://www.dominstil.si/articles/fotozgodbe/2560/poletne-aktivnosti-z-otroki/

Na tem linku je sto idej za preživljanje časa  s tamalimi. Sicer piše , da poletna, samo se jih da ponucat tudi v jeseni. Te "srečke" z idejami sva že izdelala in zdaj čakamo prvi šolski vikend, da začnemo (Je pa ime mali full dobre ideje user posted image )

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 510
29.8.2012 21:43:46   
josephine27
Moja porodniška se je iztekla. Mala dva sta še ta teden z očetom doma potem pa večji znova v vrtec, mlajši pa v varstvo. Tudi pri nas večji ni posebno navdušen ampak tako je. Kakega hudega protesta ni ampak bomo videli ko bo prišel dan. Jaz grem sicer delat skarjšan delovni čas zato upam, da bom vseeno imela še dovolj časa, da bomo počeli kaj zanimivega in tudi sem gor bom še kaj pokukala.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 511
3.9.2012 9:16:02   
Izabelina
no vidim, da se vse spopadamo z enakimi zadevami... naša pikica je tut dans zakorakala v svet... po zgledu ronje (sicer ne tako izvirno in temeljito) ima doma poslikano majčko z znakcem njenega vrtca - zvonček... uvaja jo pa kar ati, ker bi js pomoje preveč jokala tm...

sicer bo pa v vrtcu po 4 ure (max.) potem pa doma, ko pa dobimo dojenčka bo nekej časa zagotovo ostala pri meni in se bomo skupej štimale...

me pa tako stiska tale vrtec, a je to normalno? smo dobili pošto, da je sprejeta prejšnji teden (najprej je bila zavrnjena) in od takrat se mi samo to po glavi vrti in mota... mene je tako stisnilo v prsih, ko sm prebrala, da naj 3.9. pride, da sm kr jokala... user posted image

< Sporočilo je popravil Izabelina -- 3.9.2012 9:19:51 >

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 512
3.9.2012 11:47:11   
ronja
janaž, ja, smo bili na Orinokotih in jima je bilo zelo zanimivo. Je veliko predmetov, niso samo slike, pa tudi slušalke so za poslušat napeve različnih plemen itd... Tako da ne vem - mojima je bilo zanimivo. Res pa je, da jima je bilo še bolj zanimivo zgoraj, na stalni razstavi za otroke (nekaj od a do ž, kako so živeli naši predniki, tukaj), nama so bili seveda Orinokoti precej bolj zanimivi, ampak je zgornji del za otroke res fajn narejen, tak da če greste, pojdite še tja, v 2. nadstropje.
jaz sem sla v bistvu samo zaradi priporocila - hvala ronja! - in sem bia presenecena, kako sta uzivala.

Ni zakaj:) Sva bila pa tudi midva presenečena... Jim res dogaja to, kar je nam bolj dolgčas;).

Kasija, tisto igračko imam tudi jaz v planu naredit, že nekaj časa... pa eno tako z različnimi teksturami, pa eno za zobke, pa,... (nočeš vedet vseh mojih planov - se zezam, da za vnuke mi bo pa že ratalo naredit vse, kar sem hotela naredit taprvi:D) Pa za pozimi dobi eno dekico medveda za na tla, da bo gor raziskoval košarice (ala montesori, čeprav smo mi to meli doma že predno sem slišala za montesori;) Bom naredila kaj in dala na blog, spomni me, da objavim, mam še kup reči za objavit... Saj veš, zdaj mam laminator, hehe:) (to pa vama hvala za priporočilo:)
Kasija, "skrivnostne škatle", kot sta jih punci poimenovali, so pri nas velik hit, samo to za malo večje. Za tamale dam pa res navadno par predmetov v košarico. Samo Svit je gavnar in moram mal pazit, kaj mu dam, če hočem it stran od njega, ker hitro s čim poči sebe ali kako sestico po bučiuser posted image

kasija, daj link tiste strani, kaj bojo počeli jeseni. Mi smo sicer bolj spontani, težko si jaz nekaj prav definiram, kaj vse bomo nujno naredili, ker tisto ne gre niti približno v 24 ur, kolikor ima en dan... Tako da zdaj smo bolj po vetru - imam beležko idej, da ne pozabim, pa za hude čase;), sicer pa se navadno kar sproti kaj spomnimo, kake stvari so pa že tradicija:)

Čežana, uživaj v homeschoolingu:) Kar se šole tiče, kolikor vem, imajo novembrčki in decembrčki možnosti it v šolo leto prej ali kasneje, kakor se starši odločijo...
Glede slikic sem ti že na blogu odgovorila, da jih Svit v bistvu ni kaj dosti šmirglal, sta meli pa zato sestrici strašno veselje z njimi, da sta mu jih kazali:D, tako da namen dosežen, samo ciljna publika druga, hehe.

kar se našega morja tiče, pride post na blogu v kratkem, tak da se bom rajši tam razpisala, ker je tale post že itak predolg.

Izabelina, pa saj maš lahko malo doma, če boš na porodniški. Ali greš zdaj v službo vmes? Saj do zdaj si bila doma, ne? Mislim - če ti ne paše, ti je ni treba dat v vrtec, samo zato, ker ste ga dobili.

mana, zrihtala jih boš že - včasih boš malo penila, pa pozimi je mal težje, ampak z dvema kar gre;). Sicer je pa tvoja ista kot mojidve. Nobena ne kaže nobenega veselja, da bi šla v vrtec, tako da mi bomo počasi uvajali, ker se mi itak ne mudi, saj sem še na porodniški. Ne vem, zakaj bi morali pa zdaj obe na vrat na nos takoj v vrtec, če nam je tako ok. Kadar pa otroci vejo, da nimajo izbire, takrat gre to precej hitreje. Takrat jim točno tako poveš: moram v službo, da mamo kaj jest, država ne plača več, ko je otrok star 1 leto in če hočemo met toplo pozimi, vodo za umit se, hrano za jest, moram v službo ni kej. Tako sem jaz naredila.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 513
3.9.2012 11:58:48   
ronja
Uškinamama, super ideja za srečke, bom uporabila še za kaj drugega to tehniko;). Sicer pa gledam tisti seznam in gledam in probavam najt nekaj, česar še nismo počeli... pa ne gre, hehe. No izštevank na asfaltu se nismo šli, ker sta še premali, smo pa risali po asfaltu - pa še domače krede za to smo naredili:) Bom pa vseeno tole naredila, so luškane (itak, sicer jih ne bi delali, hehe).

Neposredna povezava do sporočila: 514
3.9.2012 12:32:03   
uškinamama
user posted image  Vse? Bravo.  Se priporočam za ideje za katapult, viteške igre, ledene ladjice.  No za viteške igre imam idejo user posted image , samo jo morem izpiliti.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 515
3.9.2012 14:52:44   
chezAnA
No, da izpolnim obljubljeno. Naše leto sem si zamislila takole:
To bo leto, ko bosta v naši hiši doma dva slavna raziskovalca.
Skupaj jima bomo pripravili potrebno opremo. Raziskovalni kovček, v katerem bosta imela vsak svoje škarje, lepilo, salotejp, zvezek in barvice. Seveda imajo pravi raziskovalci vedno pri sebi tudi povečevalno steklo, fanta imata tudi svoj fotoaparat, ki ga midva že dolgo ne uporabljava več. Na steno bomo obesili plutasto tablo, da bosta lahko nanjo obešala izdelke, vprašanja, podatke ... Izpraznili bomo polico, kamor bosta prav tako lahko odlagala predmete, izdelke v 3D, povezane z raziskovalno temo. Sama bosta izbrala temo, ki si jo želita raziskati (npr. kakšna žival, rastlina, številke, seštevanje, vesolje ...), nato se bomo pogovorili, kaj o tej temi ju zanima. Vprašanja bomo zapisali, obesili na steno in se pogovorili, kako bi prišli do odgovorov (knjige, knjižnica, internet, pismu komu, ki temo dobro pozna). Cilj vsega skupaj je, da se naučita sama iskati podatke, oblikovati vprašanja in odgovore, da se naučita vzdrževati in poglabljati radovednost. V glavnem, učenje iz veselja:))

Vsak dan bomo skupaj kuhali, danes smo naredili šmorn in kokice, enkrat na teden pa je mož obljubil, da bo z njima delal nekaj, kar zahteva uporabo orodja. Najverjetneje bo večina del vključevala tudi les.

Vsak dan bomo tudi 10 min risali (opazovalno risanje). Na mizo bomo postavili en predmet, ga narisali, nato pa izdeleke spravili v mapo. Danes smo risali vilicouser posted image

Seveda pa se bomo tudi vsak dan veliko igrali, po možnosti zunaj. Danes nam je mož odpeljal moje ključe, tako da smo bili zaklenjeni noter, pa smo se pač igrali noter. Na vrvico smo navezali kokice, potem pa sem vrvico obesila s stropa in sta morala jesti kokice brez uporabe rok. Rekli smo, da sem ribič in lovim ribe. Bilo je veliko smeha:)

Držim pesti za vse nove vrtičkarje. V bistu bolj za mamice, otroci se hitro navadijo in se imajo lepo. da bi se tudi ve navadile ... Pa oglašajte se vseeno še kaj, vas bom pogrešala ...

Glede katapulta bi se pa tudi jaz priporočala. Mi smo ga poskusili delati že 2X, pa nam ni uspel:(

Kasija, nate in na Hajo nisem pozabila, bom poslala, samo me malo čas baše. ( Do sobote mi pa računalnik ni delal, je možu padel iz rok, pa se je ekranu malo zmešalo. Ampak se je zdaj nazaj pomiril in normalno dela naprej.)

Neposredna povezava do sporočila: 516
3.9.2012 14:55:28   
ronja
katapult imaš navodila v knjigi Izberi igračo, pa tudi v novejši Naredimo si igračo (TZS), če se ne motim. Sicer je pa tudi ena netstran z raznimi temi začetniškimi modelarskimi idejami (v slo!),pa v starih TIMih poglej.

Viteške igre sta bratranca organizirala, punci kot veš, se mečev zaenkrat bojita:D - počakaj, da Svit zraste:). Lesene ladjice sem pa dobila idejo, ko smo šli na razstavo koliščarjev (pridite pogledat v LJ., je fajn, pa ne vem, kako dolgo bo še v Narodnem muzeju) in sem videla tam tako ladjico - otroško igračko kot jo mi naredimo iz kosa lesa - najbolj simpl varianta, samo z nožem obliko izrežeš. Sicer pa je moj dedek delal lesene ladjice, take ful krasne makete, čisto pravilne... Seveda se nismo smeli ničesar dotikat, kar je vsemu skup vzelo ves čar, tako da bolj priporočam te, ki jih bo mali razbojnik lahko metal okoli;).

Neposredna povezava do sporočila: 517
3.9.2012 15:01:31   
uškinamama
Ronja- sprašujem za ledene ladjice  user posted image  ( na seznamu kot ladijce iz ledu pod št. 10) . Lesene obvladamouser posted image

Me zanima , če je kaj posebnega pri teh ledenih ladjicah - če je katera delala.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 518
3.9.2012 15:04:36   
ronja
Vsak dan bomo skupaj kuhali,

Haha, jaz pa gruntam, kako bi ju tega odvadilauser posted image ...

Mi se trenutno še privajamo, punci sta navalili na igrače, ki jih 5 tednov nista videli, kar je super, ker Svit ni glih odložljiv ali pa spi (torej ne moremo ven in ne smemo bit preveč glasni)... Mi prav paše, hehe (no, to, da mali ni odložljiv, mi seveda ne paše, ampak glede na to dejstvo mi paše, da se malidve igrata). Sta mi že naredili sladoledno kupo - in mi data v mali cvetlični lonček (ki je bil skodelica) leseni sadež, iz katerega je sladoled (recimo danes sem dobila kivijev sladoled), potem je Ronja gor zataknila eno dolgo lego kocko, ki je predstavljala holip in mi dala not še malo leseno šeflco, ki je bila žlica. To je tisto, zaradi česar mi MS ne potegne - ker tele kombinacije materialov in grač ne moreš pogruntat, če maš vse na pladenčkih, ki jih ne mešaš in potem lepo nazaj pospraviš;). Meni je pa tale otroška domišljija neverjetna in sem prepričana, da od tega več odneseta kot od nekih hudo ciljanih dejavnosti. Če le hočeta. Če se začneta dolgočasit (beri: cufat, kregat,...), potem pa moramo spet kaj drugega najt, ne?;). Da bi jima pa kar tako omejevala igro, mi pa na pamet ne pade:D.

PS: pri nas je totalni zakon tisto leseno sadje, ki se ga da narezat ali sestavit z ježki, drago, a ful luštno, sem nahecala babi, da je dala Ronji za rd - ni verjela, da ji bo všeč, ampak malidve sta pa čist nori na to igračo - že v knjižnici sta se samo s tem igrali in sanjali o tem:)... Ne upam lepit linka do trgovine, je pa na Nazorjevi in se ji reče Pri žirafi za tiste, ki so kot jaz že dolgo iskale, kje se to dobi.

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 519
3.9.2012 15:13:09   
ronja
Ronja- sprašujem za ledene ladjice user posted image ( na seznamu kot ladijce iz ledu pod št. 10) . Lesene obvladamo

Aj, prehitro prebralauser posted image . Saj se mi je zdelo čudno,d a bi meli problem z lesenimi ladjicami - glede na poreklo, mislim...

Aja, ledene - navadno rečejo temu kar navadnim kockam iz ledu, ki jih dajo plavat v vodo - če ledene kocke obarvaš, potem počasi spuščajo vodo v "morje" in je to zanimivo gledat.

Neposredna povezava do sporočila: 520
3.9.2012 15:48:01   
skuštrana
PS: pri nas je totalni zakon tisto leseno sadje, ki se ga da narezat ali sestavit z ježki, drago, a ful luštno, sem nahecala babi, da je dala Ronji za rd - ni verjela, da ji bo všeč, ampak malidve sta pa čist nori na to igračo - že v knjižnici sta se samo s tem igrali in sanjali o tem:)... Ne upam lepit linka do trgovine, je pa na Nazorjevi in se ji reče Pri žirafi za tiste, ki so kot jaz že dolgo iskale, kje se to dobi.

Tole je pri nas tudi zakon. Pa to ni več tako zelo drago, jaz sem sicer naročila po veleprodajnih cenah iz Nemčije, ampak sem enkrat videla da so imeli to celo v Kiku. Drugače pa imajo to kar v več trgovinah.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 521
3.9.2012 17:28:42   
ronja
Drugače pa imajo to kar v več trgovinah.

Verjamem, samo jaz sem bolj malo po štacunah in nimam pojma, kje se to dobi- če ni v tistih dveh, kamor kdaj grem, potem nimam pojma. Če pa kdaj to vidiš v Kiku ali kje drugje, pa le sporoči. Ali kaka podobna taka fajn reč, ker za to sem pa totalni analfabet.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 522
5.9.2012 9:25:48   
Anonimen
Tule nekaj strani s pobarvankami in idejami za tiste, ki imate otroke v obdobjih ko jih zanimajo gradovi, vitezi itd.

http://www.skiptoncastle.co.uk/family.asp?page=5
http://www.activity-sheets.com/coloring_page/fantasy_medieval/knights_in_armor/
http://www.edupics.com/coloring-pages-middle-ages-c134.html
http://www.printactivities.com/ColoringPages/Medieval-Coloring-Pages/Medieval-Coloring-Pages.shtml

Zdi se mi fajn zdruzit z obiskom kaksnega od gradov, ali pa ogled kaksne risanke kjer so vitezi (Arthur npr.), pa abeceda se mi zdi super ideja za razlozit, da niso vedno vsi pisali na isti nacin. Ce kateri prav pride...

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 523
5.9.2012 12:36:02   
ronja
Za viteze ipd... je fajn tudi knjiga Poti v zgodovino ali nekaj takega - ista avtorca kot Pravljične poti po Sloveniji, izletniški priročnik, maš not ideje za obiske gradov, pa zraven legende itd... za fantke oz. za tiste v takih fazah po moje kar zanimivo. Punci sta bolj na Pravljične poti...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 524
6.9.2012 7:38:01   
Kasija
v soboto je lunin festoval v tivoliju v ljubljani. ce bi katera sla, da veste. upam, da tokrat res bo in ne bo odpovedan. napoved vremena je lepa.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?