|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
22.8.2012 14:00:12   
Arabella1
pozdravljene pupe
da še tu kaj napišem, od kar imamo fb skupino, je tam bolj zanimivo :) fb ne štrajka.

glede avtosedežev je bil v junijski reviji od zveze potrošnikov test, bom potem probala nekako poslikat in dat na fb. A ste že kaj razmišljale kako potem, ko bo v avtu avtosedež in ne več lupinica iti po "špežo" jaz si ne predstavljam user posted image zdaj zasede ogrodje večji del prtljažnika, jaz sedim zadaj pri user posted image tako, da je prostor za nakupljeno robo na sovoznikovem sedežu, pa nekaj malega v prtljažniku... ma potem, ko bo treba s sabo vzet še športni del vozička, si ne predstavljam sploh, pa nimamo nekih malih avtov... user posted image

ukvarjanje user posted image z user posted image mojega moram pohvalit, je priden, ko pride iz službe je on "varuška", tudi previje ga, razen, če je pokakan moram jaz user posted image moškim to nekako smrdi user posted image drugače pa pri kopanju sodeluje, pripravi vodo, pa user posted image drži jaz ga pa umijem in potem oblečem.

komarji... no dva dni nazaj smo dali tudi mi zvečer uno v elektriko v mansardo, zdaj user posted image ni več popikan, sva pa gledala za naročit uno iz tv prodaje pest reject ali nekaj takega. Ima katera mogoče?

zgleda, da je generacija naših staršev enaka, vsi so dajali user posted image že zgodaj golaž in podobno, mi pač ne bomo user posted image še hujša pa ugotavljam, da je generacija on naših non (dedkov in babic)... meni je moja nona v ponedeljek celo doktorsko dizertacijo naredila, ker je bratranec pustil pri njej en bodi in eno majčko črne barve, sem mu pač naročila za vsaki slučaj, če mi ne bi nič dobili na metal campu..... in cela znanost, da se mi meša, da to ne morem user posted image oblečt, da se bo bal itd.... ja pa ja de, črna barva ne grize...

"ljubezen do vozička" hmmmm nekako je ni.. ok sej zdrži noter, ko mi "pomaga" skuhat kosilo, res, da zdaj nismo na sprehodu že dolgo bili, je enostavno prevroče user posted image včeraj ob devetih zvečer, ko sva zalivala rože je bilo še vedno 29 stopinj user posted image user posted image zadnjič smo bili na konkretnem sprehodu, ko smo ga peljali na metal camp pogledat, ja takrat je užival, ker se je toliko dogajalo okrog njega, pa glavna atrakcija je bil, je bil edini vozičkar dol user posted image

včeraj smo imeli na obisku ene kolege z dvema fantkoma (4 leta in 15 mesecev stara) in sta rekla, da sta se otroka vozila v vozičku edino na trebuhu, ma naš niti kravc ne obožuje preveč.. tako, da to pri nas odpade, lahko pa katera proba, če bo kaj bolje.Glede spanja sta pa čisto različna, starejši je rekla, da je bil zelo priden, da je že od cca 8. meseca dalje prespal celo noč, mlajši se pa še zdaj zbudi 2-3x user posted image

kar se tiče kožice na lulčku je bilo nam rečeno, da se do enega leta to ne vleče nikamor, se pač lulčka očisti okrog, jao kaj tudi to vsak drugače reče user posted image user posted image

(odgovor članu cacao)
Neposredna povezava do sporočila: 851
22.8.2012 15:06:07   
krispin
Ojla punce,

se po dolgem času javim še jaz. Sem uspela malo na hitro prebrati, kaj se dogaja, kasneje - če utegnem - bom prebrala vse, kar ste tačas napisale.

Mi smo skoraj dva meseca na polno uživali na morju, mali se je tudi kopal. Dala sva ga v Swimtrainer in se je z nogicami sam odganjal. Luštno je bilo, tako da greva z malim septembra spet za 2 tedna.

Lupinica - imamo maxicosi cabriofix. Oporo za glavo smo vzeli ven že kar nekaj časa nazaj, polšterček pod ritko tudi, paščki so že v zgornji reži in ko ga dam v lupinico - z ritko čisto do konca, ima ramena že nad zgornjo režo. Med vožnjo malo zleze dol, ampak že gledava nov sedež, nekaj od 0+, ker sedi niti slučajno še ne.

Uspavanje na joški - moj praviloma zaspi med dojenjem. Je še nekaj časa po tem, ko zapre oči, na koncu podoja nekaj minutk še seslja, potem pa dojko izpusti in spi naprej. Tako zaspi podnevi in zvečer, po kopanju. Mene ne moti, ritem spanja imamo super in ga ne bom spreminjala.

GH Star je 4,5 meseca in ga še polno dojim. Dokler mi ne bo začel skrajševati časa med podoji oz. do okrog 6 meseca, GH ne bom uvajala. Pritiskov hb ni nobenih, mogoče moj vsake toliko potipa kdaj bomo začeli, ker verjamem, da bi ga tudi on rad kdaj nahranil, ampak jaz bi ga res rada čim dlje polno dojila. Babice, prababica in tašča me pustijo, da delam, kot se mi zdi prav. Moška stran družine se pa sploh ne vmešava. So ful ponosni na malega, ker je precej močan in prehiteva v razvoju.

Obračanje - prvič se je samostojno obrnil malo pred 4 mesecem in od takrat je najraje na trebuščku. Tudi ko je že čisto utrujen raje malo počiva in spusti glavico, kot pa da bi se poskusil obrniti nazaj na hrbet. Pa sva probala vse živo, da bi ga nahecala in noče. Raje z nosom rije po blazini, kot da bi poskusil...user posted image

Lulček - meni sta patronažna in pediatrinja rekli, naj po kopanju nežno raztegujem kožico.

Zobki - ta vikend mu je iz dlesni pokukal tše drugi spodnji sekalec. :)

Ali morda katera ve, kje bi se dalo dobiti adapter za VIA posodice na ročno črpalko? Videla sem ga samo v kompletu s črpalko in posodicami (imam črpalko, ki je bila v kompletu s stekleničko...) user posted image

< Sporočilo je popravil krispin -- 22.8.2012 15:08:03 >

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 852
22.8.2012 15:38:16   
_vanilija_
Voziček - a joj, cacao, se spomniš kolk sem se jst pritoževala za avto, voziček, lupinico, .... Za voziček sem pogruntala da jo edino peljem zjutro ko ni še prevroče, voziček mora biti odprt da lahko gleda drevesa in listke, in tudi ko je odprto dobi več zraka. Sem pogruntala da ji je blo preveč vroče, sem ji dala termometer pri glavici in je temperataura takoj zrasla na 35, ob 10tih zjutro. Od takrat je čist odprta tista strehica. In seveda, vozičkat se grem ko ji je cajt za spat, tko da na začetku malo gleda igrače ki so na levi in desni strani (malo jih daja v usta), potem gleda listke in potem začne tečnarit ker hoče spat. Jst ji uklopim muziko na mobitelu in dam zraven glavice (pesem od Andreja Šifrerja - Uspavanka za Evo - to smo ji vsakič peli zvečer ko smo jo na rokah uspavali) in potem zaspi. Od dojenja je recimo 1h, tko da polhnega trebuščka se ne gremo vozičkat (isto velja za avto, lahko jim je slabo ker se peljejo v rikverc). Če maš dobro košaro, lahko ga porbaš dat tko da ga ne pelješ v rikverc, meni ni ratalo, ker se košara nagne in pole nekako visi na glavo ?!

Avto - Še vedno ne mara avta in lupinice. Pomagalo nam je da se jst usedem naprej, da ne sedim več pri njej. Enako ko pri vozičkanju (če gremo na daljšo pot), jo NE hranim preden gremo (to sem prej zmeraj delala, lahko ji je blo slabo) in gremo ko je čas za spat. Ko začne tečnarit, spet vklopim muziko, Andreja Šifrerja (zmešalo mi se bo od Uspavanke za Evo user posted image ) in potem zaspi. Tko da polpodan lahko gremo nekam edino če je samo 5min vožnje, ker po 16ti uri spi recimo ob 19ih

4 mesece smo nucali da bi jo edino tko spravili v voziček in avto.

Mojega user posted image pa res moram pohvalit. Ful pomaga v stanovanju in okrog Tine. On jo kopa (takrat se tudi jst grem tuširat ali pospravljam po kuhini), tudi zjutro jo preobleče in zvečer ko ji obleče pižamo (mi Tino kopamo okrog 6ih, potem gremo ven, ob pol 10tih jo še enkrat preoblečemo in oblečemi pižamo). Tudi igra se z njo, ful jo ma rad. Cujne polika (gleda TV in lika ko ni preveč zmatran ali ko se nabere tolk cujn da jih en res mora polikat in nam recimo zmanjka plenic in bodija user posted image ), cujne da prat in sušit. Prej je še pospravljal kuhino, dokler nismo premaknili to kopanje na 6 uro in jst zdej pospravljam. Res je bogi, cel dan dela v službi, potem spet ful dela ko pride domov. In vsak dan gremo skupaj ven in ne gre spat dokler Tina ne zaspi. Ob 4ih zjutro ko se ona zbudi jo da meni da jo podojim, ker spi na teli strani kjer je posteljica. Tudi ga ne moti da jo preobleče ko se pokaka, na začetku je itak on preoblačil ker je meni ful smrdelo in mi je šlo na bruhanje user posted image Zdej pa ne diham na nos ko se pokaka user posted image

Komarji - pri nas jih je ful, Gorica je itak na močverju narjena, tko da mi imamo Raid uštekan v elektriko ko so nam okna odprta. Vsak dan me najmanj 4 piknejo ko gremo ven. Čez voziček dam mrežo ko Tina zaspi (drugač jo tlači v usta user posted image ).

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

Neposredna povezava do sporočila: 853
22.8.2012 16:21:28   
tatjanka
Ojla še z gorenjskega konca!
Danes sva imele na obisku patronažno, da smo se malo pogovorili glede uvajanja goste hrane. Tudi meni je rekla, da je najbolje med 4 in 6 mesecem. Sva s tamalo že malo začele in prav uživa, ko dobiva v usta še kaj drugega kot samo joško. Me je pa zmotilo, ko mi je patronažna rekla, da bom ji morala sčasoma dodajat umetno mleko, ker naj bi moje mleko imelo premalo kalorij ??? Mi ni čisto jasno, glede na to da je Nina nedonošenček in jo dojim od rojstva dalje brez dodatkov in prav lepo napreduje. Meni se kar malo zdi, da bi radi prodali čimveč umetnih zadev. Me prav zanima koliko so plačani od teh firm? Res bo potrebovala več energije saj zato pa bo začela dobivati še drugo hrano.

Mi zaenkrat še nimamo težav z raznimi komentarji. Naju kar lepo pustijo da delava po svoje. Saj jih kdaj kaj vprašam, pa mi največkrat rečejo da naj probam po svoje. No edino moja svakinja bi mi rada solila pamet. Čudno, da se oglaša prav ona, ki ima samo tri mesece starejšo punčko, pa en kup preglavic s spanjem in prehrano. Mogoče bi bilo dobro če bi poslušala svoje nasveteuser posted image .

Mojuser posted image dosti pomaga, če je potrebno. Je pa zadolžen za kopanje, pa igranje, da lahko jaz naredim kar je pač potrebno. Ponoči ni nikoli vstajal, sam tamale ni slišal, jaz pa sem ga raje pustila spat, ker sem bila sama hitreje konecuser posted image . Jo je pa čez dan večkrat nahranil prvi mesec, ko sem si črpala mleko. Pa prvič v življenju je likal cunce za tamalo, ker jih sama nisem uspela. So bile še na sušilu, ko sem rodila. Se je potrudil čeprav bi lahko odnesel v spodnji štuk k svoji mami.
Sicer lahko rečem da imam zlato taščo. Je posebej zame kuhala kar tri tedne po porodu tako, da sem si res lahko odpočila pa se navadla na tamalo. Sicer včasih pove svoje mnenje, ni pa vsiljiva.

Drža pokonci: naša se sploh noče več nositi leže na hrbtu. Uživa če leži na moji roki na trebuščku, sam jo moram po 10 minutah prestavit pokonci, da ima bolšji razgled. pa bog ne daj da bi takrat jaz želela sedet. Ni šans, začne tulit ko pa naredim korak ali dva je pa takoj okuser posted image Očitno imajo res že zdaj komando, kaj šele bouser posted image
No zdaj pa zaključim, bo treba it nekoga nahranit.

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 854
22.8.2012 18:24:07   
frinina
hello,

Arabella1 - kožico na lulču potegni vsaki dan oz ko se kopata, takrat je kožica najbolj mehka. Jaz jo potegujem že zdaj tako daleč, da glavica pogleda ven. Povem ti, da smo imeli probleme pri starejšemu. Ojej, pri pregledu pri 3 letih mu je zdravnica potegnila kožico na suho tako močno, da je ubošček imel celega luleka rdečega in natrgana. Ne vprašaj kakšne borbe smo imeli doma z lulanjem, ko je malega peklo in ni hotel lulati.... me kr strese ko se spomnem na to, pa čeprav sva delala vse prav ampak ker je to naredila prehitro in na suho ne da bi ji on sam pokazal. Smo kr menjali pediatrinjo zdaj pa gre z veseljem k zdravniku...pa še lulčka rad pokaže user posted image .

lp

(odgovor članu tatjanka)
Neposredna povezava do sporočila: 855
22.8.2012 19:58:47   
cacao
Joooj Vanilija, sem se tako nasmejala. Sem ravno zjutraj prijateljicama razlagala, da se mi bo zmešalo od te uspavanke za evo.. to je tud naša pesmica. hehe, je skoz na tapeti :)

Drugače pri nas v avtu še kar gre, kratke razdalje se zamoti z igračkami, za daljše pa sedim jaz zadaj in mu pojem. Se mi zdi, da je tako boljše. Sej vsak ma svojo foro. Jaz sem na začetku izključno spredaj sedela, pa se je mali tko histerično jokal, zdaj pa vedno zadaj in ga božam, pojem pa se mi zdi je boljše. Ne vem, vsaj jaz se boljš počutim.

Nič trenutno nimam nič več časa, ampak se še oglasim, da prekomentiram še ostalo.

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 856
22.8.2012 20:26:39   
Kurumba
Haha, uspavanka za Evo user posted image . Pri našem pali pa samo Do, re, mi iz Moje pesmi moje sanje. To se pa začne na glas smejat in tako moj s posluhom in jaz brez posluha potem kar naprej nabijava ta komad user posted image . Sploh pred in po kopanju, ko je že zaspan in siten, pa ga morava še zrihtat.

Danes je bil cel dan bolj sitkan, verjetno vročina, pa tudi spal je manj kot sicer, ker sem mu odrekla uspavanje na joški. Zjutraj mi je v vozičku zaspal za 20 min (potem sem kolegici po telefonu rekla samo živjo in se je že zbudil, ko je slišal moj glas), nato joška+duda (preden je zaspal) - pol ure, nato vvozičku na vrtu še pol ure in potem še po zibanju na rokah 45 min. No ja, začetek je, bomo videli, če bo danes kaj bolje spal. Verjetno bom morala dalj časa vztrajat. Ampak res ni pametno, da dobi asociacijo joška=spanje. Sicer se pa tudi moj sede ne doji več tao rad, hitreje neha, ker je vse okoli bolj zanimivo.

(odgovor članu cacao)
Neposredna povezava do sporočila: 857
22.8.2012 22:41:27   
anglistka
Pri nas je pesem št.1 za pomirjanje En mali slonček se je pozibaval..., ker jo lahko poješ v neskončnost :))) Drugače pa zelo rada pojem Hudo mravljico in Katarino Barbaro, ker imamo pač Katarino.

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 858
22.8.2012 23:04:45   
_vanilija_
Jst ne poznam niti ene slovenske pesmi, Evo sem slišala od mojega in sem se to naučila pet. Jah, naučila... Če bi me Andrej Šifrer slišal kako pojem bi me verjetno tožil ker uničujem pesem user posted image . Tam aprila sem ji pela Jingle Bells ob 4ih zjutro ko ni hotla spat user posted image Za Hudo mravljico sem slišala od Denisa Avdiča (Radio 1), ko je posnel mravljico v različnih melodijah.

< Sporočilo je popravil _vanilija_ -- 22.8.2012 23:06:56 >

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

(odgovor članu anglistka)
Neposredna povezava do sporočila: 859
23.8.2012 9:23:43   
Arwen_84
Mi imamo pa Mačka Murija, Hudo mravljico, Naš kuža...mah, jaz se skozi katero novo spomnem:) Ko je burja pihala...mi je kar samo po sebi prišla:''Burja trese našo hruško, vije njene veje,....'' jao, jao. Se mi pa začne smejat samo, da začnem pet - pa nevem, če sem tako brez posluha ali ji a tako paše...no, umirja jo že tko da...mi je vseeno. Tu okoli že vse babice vejo, da prihajave midve z vozičkom, če slišijo petjeuser posted image

Danes smo meli po dolgem času spet bujenje ponoči...ob 23.30, 3.00, 5.00 in pol ob 7.00h...nevem kaj je blouser posted image Pač upam, samo slučaj.

Mogoče kateri pride prav za kakšno novo pesmico, kasneje igrico, itd...
http://www.ringaraja.net/naloge_za_otroke_0-2.html

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

Neposredna povezava do sporočila: 860
23.8.2012 11:07:35   
Hinata
Nega lulčka: Uf, frinina, tvoja pripoved me je pa kar zabolela user posted image Res je pomembno, da čim manj manevrirate z lulčkom, saj se s tem lahko naredi samo več škode kot koristi. Najbolje je pustiti, da otrok to sam naredi, ker ima samo on pravi občutek za to. Preberite si te povezave...
http://www.circumstitions.com/Care.html
http://www.kidshealth.org.nz/foreskin-care

Vidim, da poročate tudi o pridnih user posted image Mojega je očitno preveč razvadila njegova mama, saj mu že od nekdaj ni bilo treba kaj dosti postoriti...jaz pa očitno samo podpiram njegovo lenobo, ker tudi raje vse sama hitro naredim, kot da ga moram vedno usmerjati, da je kaj narejeno. Včasih pospravi čisto posodo v omarice in sploh ne ve, kam bi kaj dal...kot da je prvič v kuhinji user posted image No, kakšnih tehničnih (bolj moških) opravil se že loti, gospodinjska opravila pa so mu čisto odveč. Očitno misli, da je njegova edina zadolžitev služba, ostalo se pa samo od sebe naredi. Če bi bil dalj časa sam doma, si še kuhal ne bi, ker se mu ne da stati za štedilnikom.... Ok no, zdaj ga malo opravljam, ampak kar je res je res, kaj čmo :)

GH: Po eni strani si želim dolgo dojiti, dolgo izključno dojiti, saj se mi zdi dobro, da se otrokovo črevesje res dobro razvije preden dobi vase nove potencialne alergene in po možnosti še kake pesticide, če ni ravno z vrta zelenjava... Po drugi strani bi se pa kar malo začela igrati s pokušanjem novih okusov. Zadnjič sem jo morala spet malo po žlički z mlekom nahraniti in se mi zdi, da je že kar žvečila tisto mleko in žličko...čisto drugače je premikala usta kot ponavadi :) Mogoče mi pa res s tem kaže, da bo kmalu priperavljena tudi na drugo hrano. Včeraj me je kar malo premamilo in sem že kupila prvo gosto kašico, in sicer od Alnature proseno kašico. Je brez glutena in brez dodanega mleka, tako da bo pomoje v redu za goščenje kakih zelenjavnih kašic ali pa samostojno oz s sadjem kasneje. Odločila sem se za proseno, ker se mi zdi, da ima več koristnih snovi kot riževa... Verjetno pa bom začela mogoče malo prej...nekje od srede septembra proti oktobru. Pa tudi za gluten sem prebrala, da ga je dobro uvajati, ko je otrok pretežno še dojen (5. - 7. meseca nekje).

Krispin, adapter za via posodice, da grejo na ročno črpalko, se dobijo v kompletu z lončki v BC (10 posodic s pokrovčki in dva adapterja za cucelj ali črpalko za 16 e). Jaz jih imam, ampak uporabljam samo lončke...si hitreje sama izbrizgam mleko, kot se mi da s črpalko in pomivanjem le-te ukvarjati...si pa vsake toliko časa malo nabrizgam, da bom kasneje lahko mešala v kašice, ko bom uvajala.

< Sporočilo je popravil Hinata -- 23.8.2012 11:14:31 >

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 861
23.8.2012 12:54:27   
Arabella1
ma kaj naj zdaj s tem lulčkom user posted image user posted image user posted image pustim pri miru, dajam kožico dol po kopanju user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 862
23.8.2012 13:19:16   
Hinata
Arabella, veliko več oz. edine strokovne informacije v tuji literaturi boš našla, kjer piše, da je najbolje pustiti pri miru, saj se kožica postopno sama ločuje in, ko je dovolj ločena, jo otrok lahko sam potegne čez glavico in spodaj očisti, prej pa po tem ni potrebe. Mislim, da lahko novejšim informacijam na internetu kar zaupaš, saj jih ponavadi pišejo strokovnjaki...informacije na forumih so ponavadi manj zanesljive :) Jaz bi vsekakor pustila pri miru, če kožica ni ločena, se spodaj nima kaj nabirati, da bi čistil...da pa se popolnoma loči, pa lahko traja tudi nekaj let oz. celo vse do pubertete. V zgornjih povezavah vse to piše, sem samo malo povzela zdaj :)

Neposredna povezava do sporočila: 863
23.8.2012 13:34:42   
_Bellatrix_
Zivijo punce!

Zdej se pa se jest po doooolgem casu javljam. Poletni meseci so zelo hitro minili in nas mali se zelo lepo razvija. Je pa pravi bajsi, ker zelo rad je. Pri zadnjem pregledu je imel 6,7 kg (star 3 mesece). Prejsni teden se je prvic skobacal na trebuh in to zdej tudi ponoci prakticira. Me pa zdej skrbi zaradi lege na trebuhu ponoci, da ne bo kej narobe. Nazaja na hrbet pa se ne zna... upam da bo to tudi kmalu znal, ker bom potem precej bol mirno spala.

Spanje ponoci je bilo do prejsnega tedna super. Najprej celih 5 ur, potem pa zbujanje na 3 ure. Spat je sel ponavadi ob 8ih al pa 9ih. Prejsni teden se je pa zacel zbujat pogosteje in bi kar na vsako uro jedel od 2eh naprej :o( Upam da se bo to spet umirilo.... patronazna pravi da je to verjetno razvojni preskok.

Gosto hrano bom zacela uvajat v 5. mesecu. Sem pa tud cist zbegana, ker berem razlicne clanke na netu in vsak pravi drugace.

Arabella1 jest sem dons vprasala patronazno in je rekla da metoda vlecenja kozice dol je zastarela. Najbols je pustit pri miru. Men je svetovala do drugega leta pustit, pol se pa sami tud zacnejo ukvarjat z lulckom tko da se to potem samo uredi. Tako kot je Hinata napisala so informacijo na netu bol zanesljive.

lep pozdrav!

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 864
23.8.2012 15:13:56   
Kurumba
Joj tole naše spanje je katastrofa. Ponoči najmnj 5x, podnevi pa sploh ne več spat, samo sitnarit. zaspal zjutraj (že eno uro po vstajanju) na rokah, probam odložit - jok. Sem ga potem dala kar na joško, zaspi za pol ure - se še v spanju začne jokat. Se ni več hotel uspavat nazaj ne z dudo ne z joško. Siten že čez 20 minut, jasno ne zaspat. Zaspi čez 2 uri v vozičku spet samo za pol ure. Čez 1 uro spet siten. Ne zaspat na noben način. Od joške se odtrga, sitnari. Grem (čeprav zelo utrujena) spet z vozičkom, sitnari, sitnari. Izgleda da bo zaspal, spet začne sitnarit. Pridem vsa besna domov, se mi začne smejat in se pogovarjat.

Kako naj dosežem dnevni ritual, npr. preberem zgodbico, podojim, odloćim v posteljico, zaspi sam???? A kateri to ratuje?

(odgovor članu _Bellatrix_)
Neposredna povezava do sporočila: 865
23.8.2012 17:37:40   
Arwen_84

IZVIRNO SPOROČILO: Kurumba

Kako naj dosežem dnevni ritual, npr. preberem zgodbico, podojim, odloćim v posteljico, zaspi sam???? A kateri to ratuje?

Pomoje ne, jaz nisem še slišala da bi dojenček pri 4m imel dnevno vedno isti spanec - prav isti ritual, ob isti uri in za isto časa....Naša tudi spi parkrat po 20min ampak je pol 1,5h dobre volje in pol spet sitna in spet zaspi...tko, da to da je samo 1h potem OK ni nič čudnega...edino poldne zdrži recimo ene 3h bit znosna (do kopanja) ampak jo pustim zaspat tudi če za 10min v vozičku. Si je nekako sama oblikovala svoj ritem čez dan:
-bujenje ob 6-7h 1. že zaspi nazaj ob 8 (za 30min) potem je OK nekje do 11h, ko začne že sitnarit ...zaspi za 20min spet, jo podojim ali dam kar v pojstlo k meni ali pa samo gugalnik dvignem in nosim malo okoli, da nazaj zaspi...kdaj se zbudi s histeričnim jokom (kot da bi jo klali dobesedno), jo vzamem ven in dam na žogo-takrat jo je tudi najtežje pomirit, ker se mi kar nekaj dere tudi v naročju...ampak z mirnostjo in vstrajnostjo se umiri in zaspi nazaj ...spet za 30min ali 1h...nekje okoli 14-15h se to vse neha ( v tem času je kao mela svoj ''dolg spanec'' enkrat po 1,5h, enkrat bujenje na 30min...pač odvisno-ni nekega recepta ampak vidim na kakšen način se zbudi (jok ali ne, itd) ki v bistvu traja ene 3h ampak z vmesnimi prekinitvami, enrkat več, drugič manj, pol se zbudi ponavadi poje in je dobre volje...do ene 18h, ko že tečka jo spet podojim (ponavadi ne zadrema) je spet uredu in se zamoti do 19h, ko gremo na sprehod in zaspi v vozičku za 20min...in je pol ob 20h že ful tečna preden jo skopamo.
Tko, da manj ko se boš trudila in ''na silo'' nekaj uvajala, boljše ti bo...verjemi. Vem, da ni lahko ampak en dan si vzami ''fraj'' in se ne sprašuj zakaj in kako bi mogla narest pa boš sama vidla kako bo šlo...pač če bo spal bo, če ne se ne trudi...!Vem, da je sitnost pol na višku ampak on se more naučit znat tudi sam zaspat (v smislu, da se zna pomirit in zaspat, če je utrujen) ne pa sam v pojstli z jokom, da ne bo pomote!!!

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 866
23.8.2012 20:17:47   
JozicaH

Se strinjam z Arwen. Tudi jaz sem si na začetku belila glavo z rutinami, pa kdaj bo rutinirano spala, da vem, kaj me kdaj čaka. Pa sem obupala. In ko sem obupala, ko sem nehala pričakovati, kdaj bo "morala" biti zaspana in sem postala bolj pozorna nanjo in na njene znake zaspanosti, je bilo veliko bolje. In je tudi čez dan ujela neko tako rutino, da spi 1 h okrog 10h, pa tam med 12 in 13-to postane zaspana in odspi 2-3 ure, lahko tudi več, popoldan pa kakor kdaj. In tudi to ni pravilo. Pa se ne sekiram. Ko bo fejst zaspana, bom vidla in jo dala spat. Danes se je med tadolgim spanjem pokakala in ni hotla več zaspat nazaj, čeprav je bla ful zaspana. nekaj časa sem jo pustila na postelji, potem pa sem šla na sprehod z njo, vedoč, da bo vsaj v vojzeku zaspala. In je. Tud sama je nekako prestavla čas za spanje na 8.oo (prej je zaspala ob 9.oo). Tud jz mislim, da jim ne smemo na silo vnašat neke svoje urnike, oni zelo dobro pokažejo, kaj in kdaj bi kaj počeli. ...seveda, razen če gre za kake ekstreme, da se ponoči zbujajo in so budni itd. Za čez dan si pa ne predstavljam, da bi jo vzela, ko se lepo igra, vsa budna in dobre volje, jo dala v posteljico in ji zčela pet uspavanko... Dvomim, da bi palilo.
Kot ti je Arwen svetovala, prepusti se, naj ti ona pove, kdaj bi spala. Mogoče si zapisuj, kdaj gre spat in mogoče boš čez čas ugotovila nek vzorec.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 867
24.8.2012 11:51:18   
Kurumba
saj tudi jaz ne vzamem otroka, ko se igra in je dobre volje, da bi ga dala spat. Meni dela problem ravno ta "dala spat", in to takrat, ko je zaspan. Takrat bi rada imela en obred, da ve, da se gre spat, ne pa tako kot zdaj, ko slučajno malo zaspi ali pa tudi ne, čeprav je ful zaspan. Moj je zaspan, utrujen, pa ne zaspi, ne glede na to, kako ga uspavam. Kaj pri tebi pomeni "dat spat" JozicaH? Ta del meni dela problem, dat spat, ko je zaspan, ne ko je buden samo zato, ker naj bi po uri bil zaspan. Seveda ga ne bom uspavala npr. točno ob 13h, zato ker je do takrat že 2 uri pokonci. Tudi jaz gledam, kdaj je zaspan, ampak tudi če je ful zaspan, ne zaspi in je potem siten. Ali pa zaspi za pol ure in se z joko zbudi (pa nima več krčev). To je pa premalo, da bi se naspal, in je potem hitro spet siten. A tebi spi 2-3 ure v kosu, se vmes ne zbudi oz. je vmes ni treba uspavat nazaj? Če mi zaspi na joški, ga moram v 2 urah, da se vsaj približno naspi, ene 6x z joško uspavat nazaj in ta del me skrbi. Saj če bi zaspal na joški in potem spal 2 uri, takoj podpišem. V vozičku sicer zaspi za pol ure, ampak takrat tudi jaz ne morem počivat.

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 868
24.8.2012 12:31:27   
cacao
Ah to spanje, mi imamo tud skoz probleme.Samo jaz sem tamalga res tok nastudirala, da točno vem kakšne volje bo po določeni dolžini spanca. Naročila sem si knjigo no cry nap solution od iste avtorice kot brez joka v sanje. Skratka tkole nekak gre spanec, prvi dve fazi sta plitki fazi spanca in vsaka traja od 5-15 min. Kadar se zbudi po tej fazi je dobre volje in našopan z energijo. Dejansko prav piše, da odpravi zaspanost in sitkanost. Potem sledita dve fazi trdenga spanca (vsaka 15 min), za tem pa REM (do pol ure),in potem spet sledi nov cikel. Pri nas je problem, da se mali zbudi po 45-50 min, in to je direkt po trdnem spancu.. takrat je taaaaka driska. Najprej se ti nasmeji pol pa jok, in itak ti nič druzga ne preostane kot da ga ponovno uspavaš. Je pa fora, da moraš bit res na preži, ker če se preveč zbudi se res začne ful dret. Če si pa dovolj hiter pa v parih min zaspi nazaj. No seveda je pa problem kako ga uspavat. Jaz zdj ze dva dni prakticiram uspavanje brez joške. Uspavam ga na rokah, ga cez 5 min odložim v posteljico, spi tam pol 45 min, pol ga pa nazaj uspavam. Samo je fora, da ga v tej rem fazi nikakor ne morem odložit. Na začetku ga lahkko brez problemov, ko pa pride v to fazo se mu pa očki kr obračajo, skoz se neki premika. Ful je občutljiv. Sem probala tud z gugalnikom, pa je zaspal dokler sem ga nosila, ma ko sem položila gugalnik na kavč,mizo je takoj reagiral. No tole moram še neki pogruntat. Ampak bo, se mi zdi, da napredujemo.

Drugač se pa strinjam z vsemi, da čim manj se obremenjuješ, boljš je. vSE OK, dokler otrok ni tečen!!!

Aja glede urnikov, itak da pri tej starosti še ne gre. Sploh pri dojenih otrocih, ki res niso na uro.Vcasih bi jedli na uro, dve, tri.. Šele, ko spijo dvakrat na dan in je GH ze dobro vpeljana, potem mislim, da se počasi oblikuje urnik. Drugče se pa jaz trudim, da imava obred pred spanjem. in sicer, ko je npr že kako uro poknoc in je še vedno dobre volje, potem se greva previti in počasi v spalnico, ga dam v njegovo posteljico, kjer bereva pravljice. Pa mine kake pol ure, rata tečka in sledi uspavanje. Seveda to spustim, če je že prej tečka. Vse je odvisno od njega.

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 869
24.8.2012 12:58:55   
JozicaH
Kaj pri tebi pomeni "dat spat" JozicaH?

Čez dan jo dam na najino posteljo (če slučajno ni že tam od prej in se tam igra), ji umaknem vse igrače razen ene, kakega pliškota, jo zakajlam s povštri, vsaj toliko, da se ne more obrnit na trebuh, malce zagrnem zavese da ni ful svetlo, ni pa tudi ne tema in jo pustim čimbolj v miru. če vem, da je še malo lačna, jo podojim, a mi redkokdaj zaspi na zizi. Pa tud če mi zaspi, se predrami, ko grem stran, a sama zaspi nazaj. Res pa je, da si velikokrat pomaga s palčkom ali dudico. Mah, nekega rituala nimava. Sem ji poskušala, da bi ji brala pravljico prej, pa me je "pregnala", je tečkasto jamrala, stokala, dokler se nisem pobrala ven iz spalnice :) pol je pa zaspala. Sem opazla, da proti jutru,, tisti po spanju spanec lažje zaspi, če mene ni zraven, čeprav je ne gnjavim božam ali karkoli, verjetno je že dovolj, da sem blizu da ne more zaspat.
Zvečer pa pred kopanjem par žličk kašice, kopanje, preoblačenje v pižamico, kašica+mleko na flaški v najini postelji, zatemnjeno, le nočna lučka, ko to poje, jo še malo podojim, se ful pomiri, pa jo prestavim v njeno posteljico, pobožam, lupčkain pustim pri miru, le parkrat jo pridem pogledat, če je vse ok, če slučajno ne pase kravic :)

Vem, totalno neproblematčno, tako da mogoče res nisem pravi naslov za rečevanje težav z uspavanjem.

...aja, pa če se pri tadolgem spancu prebudi, jo tud sam ziza uspava nazaj :) Pa se ne sekiram zarad tega, dokler zna zaspat tud sama.

< Sporočilo je popravil JozicaH -- 24.8.2012 13:12:10 >

(odgovor članu cacao)
Neposredna povezava do sporočila: 870
24.8.2012 13:18:39   
cacao
JOžica H. Vi imate pa res luksuz!! Sploh ne morem verjet, da je to možno. Skratka, še tako naprej user posted image

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 871
25.8.2012 12:50:27   
_vanilija_
Mi smo dans imeli spanje od 11:15 do 6:15. Jst sem se itak zbujala vsako urco, ker se je premetavala, zehala (verjetno se je zbudila okrog 4ih pa ko nismo pršli po njo, je zaspala nazaj user posted image )... Ob 6ih je spraznila obe joškice, verjetno je bla lačna (zanimivo da ni jokala ob 6ih). Seveda, pol ni več zaspala user posted image Ma ni važno, bomo že nadoknadili :)

Zdej ima novo foro, ko jo uspavam na joškici, z nogicami se odriva od mene, kot da se guga user posted image Ker jo ponavadi moj da na ramo in se maje levo in desno user posted image .

A se vaši radi obrnejo na trebuh? Tina je ful na trebuščku, takoj ko jo odložim v igralni center se obrne. Tudi v naši postelji, pa gleda pleničko ki je pod njo (tista pisana iz c&a), povštre,...

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

(odgovor članu cacao)
Neposredna povezava do sporočila: 872
25.8.2012 14:20:42   
JozicaH
Vanilija user posted image user posted image user posted image

Sej počasi bojo začeli bolj spat. naša tud vleče, vleče tale spanec, včasih dlje, včasih pač spet ne in jo je treba mal pocrkljat vmes. Danes je zaspala že ob 7.30, sem jo jaz zbudila ob polnoči, ko sem šla spat, sem se ruknala v pojstlo in zaružila :) Pa sem jo malo podojila in je zaspala nazaj, do 4h. Kar je ful!!! Je pa res, da je bla pa že ob 6.30 budna ko zajc.

Ah, tud naša bi bla skoz na trebuhu! Komaj se zbudi, jo odkajlam, je že na trebuhu, čeprav je še čist munjena in se komi drži. Četudi ni ničesar pred njo, pa gleda naokoli. In predno gre spat bi ona še kar pasla, pa čeprav je bolj z glavo v podlagi, kot pokonci. In tako grize igrače ... si jo naštima pod glavo, da glavo dol in zagrize igračo tako, da leži na njen. Ne rabim razlagat, kolk ene sline je pol po tej igrači :) Ji pa gre zdaj že tudi v levo. En teden se je samo v desno obračala, zdaj pa začenja tud na drugo stran. Še vedno ne duha ne sluha o tem, da bi se obrnila nazaj na hrbet.

Neposredna povezava do sporočila: 873
25.8.2012 14:56:42   
Arwen_84
Pozdravčke,

no, fajn d avaši spanec podaljšujejo ...naša ga je začela krajšatuser posted image Že 3 noči se zbudi 1h prej kot ponavadi, potem največ do 3h pol se pa spet zbuja pogosteje ...in največ do ene 6.30 uspe potegnit. Pa sva jo vsakič dala nazaj v ppojstlico in je blo isto...danes je bla od 3h naprje pri meni in seveda spet isto ....pa nismo nič spremenili. Upam, da spet neka faza...boh. Ju3 gremo na dopust in očitno od tega nebomo kaj dosti imeli, če bova pol noči vsi pokonci....jao jao. Tudi čez dan nima več dolgega spancauser posted image . Skozi po 20min...nevem al ker je moj doma in ji je vse rpeveč zanimivo..ali nevem, zobi niso, ker nima še nič natečeno pa tudi joka nič več kaj dosti...samo malo bolj tečna je seveda, ker manj spi...

Naša se sama sploh še ne obrne - oz. se kdaj pa kdaj, ma ne glih da bi tkoj šla na trebuh če jo pustim na hrbtu...še vedno ždi kot jezus na hrbtu in vstrajno noge dviga v luft in jih z obema rokicama drži, pol se pa levo in desno na bok prevrača...ampak se obrne samo na pojstli, ker je mehkejše verjetno in gre lažje...ko je na podlogi se ne obrne sama. (no, ratalo je že tudi iz hrbta na trebuh ampak vsake tolko res).

Zdej, ki je še ta FB sploh nevem več kje kaj napišem:) V glavnem to o flaškah sem že tam komentirala in še vedno se dere kot zmešana, če ji dam kaj plastičnega v usta...ali je lačna ali ne, ali gre za čaj ali mleko...isti drekec pri vsem...samo joška in amen. Ravno zato ji dam par žličk kašice da vidi da obstaja tudi žlička in se nebo tudi tega branila z vsemi štirimi...sicer glih da takne z jezičkom in to je tudi vse...sem se pa spraševala, če je boljše da ji dajem to tam popoldne kot neko malco vmes med podoji - ker za kosilo bo tko dobivala enkrat zelenjavo in da ne bo pol večjih problemov še menjat kašice z zelenjavo? Tko, da ji raje dam tole popoldne, ko bo to tudi lahko kasneje ostala popoldanska malca?

oglašanje: naša je tudi začela veselo pet....od vseh možnih zvokov, visokega C tona, itd...res skozi nekaj kriči...pa ali je od živčnobe ali od navdušenja...pri navdušenju se še naglas smeje kot zmešana...ampak več al manj je skozi neko sprobavanje različnih tonov...

lepo se mejte, vas kaj berem preko gsmja seveda:) Uživajte še v dežju (če ga bo res kaj) :)

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 874
25.8.2012 17:32:34   
_vanilija_
Tudi moja noče nič silikonastega v usta user posted image Dudo ni šans, takoj jo da ven, flaške ji nisem dajala več kot 3 mesece (na začetku je jedla AM po flaški). Enkrat sem imela čist razpokano bradavičko, ful me je bolela in sem si dala Aventov silikonski nastavek in ona ni hotla sploh tako jest user posted image Tudi plastičnih igrač noče, sem ji kupila eno igračo za zobke in dlesni pa jo da v usta edino če jo zmočim v vodo, poliže jo in vrže dol user posted image

Arwen, mogoče maste razvojni preskok, in se zaradi tega zbuja.

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?