|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2012
15.8.2012 10:52:18   
hokuspokus
Čestitke Radirka za sinčkauser posted image user posted image in hitro okrevanje želim ter, da se boste kmalu cartali domauser posted image user posted image user posted image .

Moja ginekologinja se je na podlagi prvega poroda odločila za testiranje steptokoka, ki je brezplačno. Po porodu so mi še isti dan povedali, da se je sinček med porodom okužil vendar niso testirali točno s kom zato je prejemal antibiotik 4 dni, mene pa tudi kasneje niso testirali ne vem zakaj prejemala pa tudi nisem nič. Ginekologinja mi je sedaj povedala, da je šlo najdrž za streptokok zato se bova sedaj testirali in to v 36 tednu.

Želim vam vsem lep praznični dan

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
15.8.2012 14:16:35   
sonček85
če katera potrebuje olje za masiranje presredka vem za eno ki ga ima in rok poteče septembra ,pa da neb stran metala ji ga da .

< Sporočilo je popravil sonček85 -- 15.8.2012 14:19:52 >

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu hokuspokus)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
15.8.2012 14:42:31   
Kinderela
Pozdravljene!
Sem v 36. tednu nosečnosti. Ta teden sem imela prvič ctg, kjer so ugotovili, da se otroček ne giblje dovolj. Čez noč so me sprejeli na oddelek, kjer so mi dvakrat naredili ctg in oba sta pokazala normalne rezultate. Sama čez dan naštejem najmanj 10 gibov. Je mogoče katera imela podobno izkušnjo?

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
15.8.2012 18:48:44   
metkara
Čestitke radirkauser posted image

Tudi mi že cartamo! 9.8 se nam je rodila Mihaela, velika 48,5 cm in težka 2650 g. Je bila pa panika, sem kar naenkrat začela ful krvavet, me je rešilec odpeljal v bolnico, so me dali na ctg, pregledal ginekolog in rekel, da svetuje carski rez, ker se je verjetno odluščila posteljica. In so me takoj odpeljali v operacijsko. Sem pa malo videla šele čez 16 ur, ker so jo imeli na opazovanju (so mi pa že prej prišli povedat, da je vse vredu, da je imela malo nizek cuker, ampak po infuziji glukoze je bilo boljše). Tako je najprej dobila flaško, me je skrbelo, da potem zize ne bo hotela, ampak ni bilo panike. Je jedec, tako kot moja prvauser posted image Po 4 dneh bi lahko šle domov, ampak so ji slišali rahel šum na srčku in, ker je kardiolog iz naše bolnice na dopustu, so naju z rešilcem peljali v Lj, kjer so povedali, da je vse v mejah normale (ker je le 3 tedne prezgodaj, da se vse še vzpostavlja). Imava pa kontrolo spet čez 1 mesec. Je pridna, je pa spi, sicer jo je začelo že rahlo šravfat...Velika sestrica ponosna, jo ima rada, sta si pa izmenjale darila in zdaj pravi, da ji je abecedo mlajša sestrica prineslauser posted image

Pa glede streptokoka... Pojdite se testirat. Jaz sem ga imela pri prvi, zdaj mi je pa kar v knjižico napisal, da sem pozitivna, je rekel, da je bolj ziher, če mi dajo zaščito... Pa še eno mamico sem srečala, ki je prejšnji teden rodila in ima tamali bakterijski meningitis, zaradi streptokoka, da ji noben ni rekel, da je fajn se it testirat...

Uživajte še v nosečnosti, pa ja....ful je gužva v porodnišniciuser posted image

Pa še nekaj...čuvajte se. Jaz se nisem. Celo nosečnost sem se dobro počutila, normalno dvigovala malo itd. Pa zdaj vem, da sem verjetno pretiravala. Sreča, da se je to sedaj zgodilo, sem bila 37 t in 3 dni, in ne prejuser posted image

(odgovor članu Kinderela)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
16.8.2012 10:03:33   
LadyMa
metkara čestitke tudi tebi in tvoji mali user posted image .

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
16.8.2012 10:55:31   
~pikapoka~
uf že tretji 'septembrček', ki kar ni mogel dočakati septembra!! user posted image user posted image metkara čestitke user posted image user posted image za tvojo pikico!

(odgovor članu LadyMa)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
16.8.2012 11:41:39   
Zelvica1
Metkara tudi z moje strani čestitke za rojstvo hčerkice. Ja dekleta se je že začelo, ko bo skoraj vsak dan ena sporočila dobre novičke.

(odgovor članu ~pikapoka~)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
16.8.2012 11:58:05   
TIM TAI
metkara čestitke user posted image , tudi iz moje strani.

(odgovor članu Zelvica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
16.8.2012 12:03:29   
Čarobnica
ČESTITKEEEEE
vsem avgustovskim septembrčkom ;)) Ma sam, da ste vsi OK, to je važno. Uživajte v cartanju in privajanju novemu življenju :)

(odgovor članu TIM TAI)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
16.8.2012 12:23:24   
škorpijončica
Metkara, tudi jaz vam iskreno čestitam in Mihali želiv se najlepše v življenju, tebi pa čimhitrejše okrevanje. A šivi po carskem rezu zelo bolijo? ker ene pravijo da je carski rez res carski, druge bi dale vse, samo da bi rodile naravno, pa tudi če so potem šivi tam sodaj... jst sem imela prvič prav srečo, da nisem bila rezana ali kaj takega in tudi kar se bolečin ob porodu tiče je bilo kar znosno, ampak potem sem bila pa še en mesec čist podn...vrtelo se mi je, slabo sem se počutila, nisem imela moči, se mi je zdelo kot da bom skupaj padla vsakič ko sem hodila dlje kot do wcja pa še poporodna depresija -sem bila čist boga. Močno upam, da bom imela tokrat več fizične in psihične moči...
Jst pa že perem pleničke :)

(odgovor članu Čarobnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
16.8.2012 12:55:48   
LadyMa
Punce, mene pa zanima ali imate že vse pripravljeno za v porodnišnico?
Midva sva ta teden pripravila torbo za user posted image , zase pa še nimam pripravljene. user posted image
Drugače pa cunjice in vse stvari lepo čakajo na prihod našega novega družinskega člana. user posted image

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
16.8.2012 13:12:51   
MalaNeli
o joj,ja cestitke. 37+3je panike,jaz sem prvo tko rodila,pa je cist ok,sicer po naravni poti. 
se pa tut jaz neki ne pazim. je pa res da se vredu pocutim,ce se ne,potem grem pocivat. se pa rolam,pa kolesarim,pa hodim... vceri smo bli v blejskem vintgarju,je ful lepo. pa se malo mislimo it hodit drug tedn ko ma moj dopust. 

cotk se nimam opranih,razn ene runde tetra plenic. ostalo v soboto,tut pralne plenice oo mamo...uf. sreca da bo vreme...da na soncu posusimo...

(odgovor članu LadyMa)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
16.8.2012 13:13:39   
rackakrtacka
Čestitke metkara še z moje straniuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
LadyMa, jaz imam napol pripravljeno, za vsak slučaj pa imam zraven seznam vsega, kar potrebujem, če nas slučajno kaj prehitiuser posted image

(odgovor članu LadyMa)
Neposredna povezava do sporočila: 1863
16.8.2012 15:58:19   
Zelvica1
Pozdravljene!

Ravno danes ko sem bila v mercatorju sem šla malo pokukat k otroški kozmetiki in nazadnje kupila osnovne stvari ki jih dojenček potrebuje za nego. Oprala sem že 2 rundi cunj (jih je nenormalno veliko od prejšnjih dveh hčerk) in čeprav so nekatere že malce večje sem se odločila, da bom oprala še ostale. Včeraj je moj iz skednja potegnil posteljico v kateri sem spala tudi sama in obe hčerki in upam, da bodo nekoč notri spali tudi moji vnučkiuser posted image . Res je že malo v letih, ampak z malo obnovitve bo kot nova. To pa je tudi vse kar sem do sedaj pripravila.

(odgovor članu rackakrtacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
16.8.2012 17:09:28   
naja6
Ja, tudi jaz sem se že začela pripravljati, perem, likam, jajčka, voziček in lupinica so že pripravljeni, pleničke tudi, sterilizirano je vse, samo še tirba za v P in za user posted image pa sem. No, zibka še ni pripravljena, ker ni odvisno samo od mene, drugače bi tudi to že bilo.

(odgovor članu Zelvica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
16.8.2012 20:05:23   
Ninchyy
metkara čestitke za Mihaelo user posted image user posted image user posted image Joj kam se user posted image tako mudi user posted image No, važno da je vse ok. in da se dobro počutita. To je bistvo!
Pridne ste punce, da ste že začel pripravljati. Jst še nisem nič posebnega pripravila, kr računam, da bo kepca prišla na svet pravočasno in ne prekmalu. Čeprav nikoli ne veš user posted image Drug teden se bom lotila pripravljanja user posted image

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
17.8.2012 7:21:50   
planinka1
Čestitke Metkara! user posted image In hvala vsem za nasvete glede streptokoka, sem se odločila, da se bom testirala. Ninchyy, kdaj pa imaš ti rok? Jaz ga imam 2.9., kar pomeni le še malo več kot 2 tedna in imam tudi že vse pripravljeno, ker je ctg pokazal lažje popadke in bojda lahko vsak dan pričakujemo...Zdej so pa tut živčki že mal napetiuser posted image

(odgovor članu Ninchyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
17.8.2012 9:39:24   
rackakrtacka
Mene pa zanima, če se je kateri mogoče že odluščil čep?
planinka1 tudi jaz sem se testirala- in je bilo vse OKuser posted image

(odgovor članu planinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
17.8.2012 12:57:33   
Ninchyy
planinka1 jst imam PDP 28.9. tako, da recimo, da imam še čas user posted image A vas lahko vprašam, kaj ste dale v torbo za v porodnišnico zase in za user posted image ? Sej vem, da je polno enih seznamčkov, samo bi mi bilo ljubše, če mi katera souser posted image napiše, kaj naj vse se seboj vzamem.
Aja za streptokol pa moja G mene še ni nič vprašala user posted image V čet. imam pregled, pa bom kr sama omenila, če se ona ne bo spomnila user posted image

(odgovor članu rackakrtacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
17.8.2012 15:59:33   
LadyMa

IZVIRNO SPOROČILO: Ninchyy

planinka1 jst imam PDP 28.9. tako, da recimo, da imam še čas user posted image A vas lahko vprašam, kaj ste dale v torbo za v porodnišnico zase in za user posted image ? Sej vem, da je polno enih seznamčkov, samo bi mi bilo ljubše, če mi katera souser posted image napiše, kaj naj vse se seboj vzamem.
Aja za streptokol pa moja G mene še ni nič vprašala user posted image V čet. imam pregled, pa bom kr sama omenila, če se ona ne bo spomnila user posted image

V torbo a dojenčka sem dala 2 bodija, 2 pajacka, 2 nogavičke, rokavičke, 3 tetra plenice, 3 plenice za 1x uporabo, kapico, dudo in mislim, da nič več. Po dvoje stvari pa sem dajala, če jih slučajo umaže.user posted image

Zase pa bom pripravila toaletno torbico in not vse kar potrebujem za higieno, japonke, pižamo ( slišala sem, da v eni porodnišnici ne dovolijo uporabe domačih pižam ), vložke, spodnje perilo ( pravijo, da so najboljše hlačke za 1x uporabo - kaj menite ve? ), mat. knjižico, napotnico, polnilec za telefon,... Zaenkrat to, pa upam, da ne bom kaj pozabila. user posted image

(odgovor članu Ninchyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
18.8.2012 20:44:36   
škorpijončica
Živjo,
jst sem spet bolna :( Kašljam in sem čist zanič, upam da kmalu mine.
Imam že kar močne popadke, ampak jih kar odmislim..v ponedeljek imam pregled pri G in komaj čakam.
Hvala vsem ki ste pisale o izkušnjah z odvajanjem, ko sem pisala o hčerki: imam novico :Uspelo nama je!! Že cel teden ni imela pleničke gor in je čist suha, tudi v vrtcu in ponoči :)

Torej, torba za v porodnišnico bi morala biti pripravljena še pred vsem ostalim, jst jo imam v omari že dobr mesec. Kaj je notri? No:
-dokumenti (materinska, zdravstvena, priznanje očetovstva)
- za spomine: fotoaparat ali kamera in pripadajoči polnilci, mobitel z denarjem gor (jst mam vedno prazn račun, bom mogla na to pazit)
-torbica z toaletnmi potrebščinami (krtačka, pasta, glavnik, milo, šampon, dezodorant brez vonja na naravni osnovi, vlažilna krema),
- za probleme tam spodaj: vložki vir 80, mrežaste gatke(ja, res so najboljše, niso pa za enkratno uporabo, ker jih lahko pereš, jst sem jih še po prihodu domov uporabljala kak teden), intimni gel, polliterska flaška (da polivaš gor toplo vodo, da manj teče ko lulaš), napihljiv obroč,
- copate (prvič sem jih pozabila in potem sem bosa okrog po porodnišnici bluzila, ker niso imeli nobeih za posodit) aja,meni je bila bolnišnična spalna srajčka super pa ni bilo panike, če sem jo pomazala s krvjo...če pa že vzamete, dajte takšno z gumbki, da bodo joške dostopne..
- za dojenje: spodnja majčka za dojenje, 2 modrčka (v primeru da pozabiš ali da se pomažejo, sem se jaz znajdla prvič tako, da sem mrežastim gatkam odrezala do in so ratale modrček, in to zelooo udoben), paket blazinic za dojenje, bepanten ali krema za bradavice, močno priporočam, da s seboj vzamete tudi prsno črpalko- meni je bilo prvič žal, da je nisem, ker je mela hčerka zlatenco in so jo vzeli, meni pa joške skor eksplodirale sredi navala mleka, pumpice pa niso imeli za posodit, ker so bile vse v uporabi pri mamicah z nedonošenčki, ki so imele pač prednost. In pol sem se ful matrala, da sem nekako ročno ven malo mleka spravla), meni so prvič na samem začetku dojenja fajn prišli tudi silikonski nastavki za dojenje, ki sem jih potem sčasoma opustila,
- pisarniški pripomočki: pisalo, blokec za kaj zapisat, dojenčkov album (če ga boste imele), šklarjice (za odpiranje telegramov),knjig in revij jst ne jemljem, ker je treba po porodu šparat oči pa itak ti ni dolgčas..
- obleke za domov (čim bolj raztegljive hlače in bombažna majčka)
-za dojenčka: 1 duda za vsak slučaj, 2 tetra plenički, 2 pampers, švedska povijalka, z oblačili ne pretiravat- dovolj je en bodi, ena benkica, pajacek oziroma komplet (jopica, hlačke s stopalkami), copatke, kapica, tanke nogavičke, rokavičke ne pozabit, ker bo drugače opraskan, ker se rodijo z dolgimi nohtki.
-za prešvercat: morda kakšni piškotki in par lekadolov, da ga vzameš na skrivaj, če preveč boli,
- pa jst imam še pripomočke za odvzem popkovnične krvi v torbi..in to je to, na dolgo in široko..upam da vam kaj pride prav.

< Sporočilo je popravil škorpijončica -- 18.8.2012 20:53:04 >

(odgovor članu LadyMa)
Neposredna povezava do sporočila: 1871
19.8.2012 10:05:21   
radirka
Zdraaavoo :) Končno sem si vzela čas, da vam odgovorim:)
Imamo namreč zelo veliiikoo dela, saj smo v petek končno prišli domov in zdaj se trudimo z dojenjem ker naš zaspanček ne bi preveč rad jedel vsaj ne toliko kolikor je treba, mama pa ima mleka še za 3 dojenčke in vztraja da bi mali škrat končno za prav poprijel joškouser posted image
Menda bo bolje, ko še malce zraste, naj bi bili vsi nedonošenčki malce problematični.
Rodila sem v 33+3 po prvotnem PDP, sicer so mi ga na 3d ultrazvoku spremenili in po tistem sem bila v 35+3 .. tako da nihče ne ve prav točnouser posted image
Na, naš korenjak je Franci (očkova izbira), rodil se je z obsegom glavice 32, dolžina 47 in 2560g. Pravi mali borec.. user posted image H sreči ni imel nekih hudih težavic, pojavila se je blaga dihalna stiska ampak ker so ga preventivno že prej premestili v LJ so ga tam hitro poštimali:) Rodil pa se je ekspresno, niso ga mogli nikakor zadržati ker sem prišla prepozno v porodnišnico, saj je to naš 1.user posted image in nisem vedela da me mučijo popadki že en dober dan.. Mislila sem da me pač spet boli križ kot me je že pogosto bolel v zadnjem času odkar se je bušček povečal in se nisem preveč sekirala.. okrog 3 ponoči pa me je ornk prijelo, sem imela kar na enkrat popadke na 6 minut, tako da smo zbudili našega tatkota in AKCIJA :) Ob 8:42 pa smo že vsi trije veselo jokali, naš fantek zelo na glas, mamica in tatko pa z veliko solzami sreče in ponosauser posted image
Drage septemberke, želim vam da bi šlo vse ok do konca vaših nosečnosti, čim lažji in čim bolj prijeten porod, zavedajte se da z vsakim bolj bolečim popadkom prihajate bližje koncu! :) Sama sem rodila po naravni poti, brez kakršnih koli protibolečinskih sredstev in se splača, res. Boli za znoret in ko že misliš da ne boš več zmogla je kar na enkrat konec vsega hudega, tako da pogumno in brez panike! :)
In tudi če gre kaj narobe ne se ustrašit ker bodo zdravniki vse poštimali, jaz sem zaradi živcev in straha prejšen teden skoraj izgubila mleko, vsak dan ga je bilo manj.. zdaj ko sem se dala v mir pa veselo teče, tako da se res ne splača preveč sekirat ker bo vse dobro!:)
user posted image Lepo božajte svoje trebuščke, jaz mojega že zelo pogrešam saj se nisem imela časa za prav posloviti od njega:)

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
19.8.2012 13:44:21   
pi*ka nogavička
Radirka,čestitke:) Lepo se crkljajteuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
19.8.2012 17:00:43   
naja6
Radirka, user posted image čestitke tudi od mene, lepo, da se je vse izteklo tako kot se mora, lepo se cartajte

(odgovor članu pi*ka nogavička)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
19.8.2012 21:00:01   
Ninchyy
Super radirka, da ste že doma in da se lahko crkljate skupaj user posted image
LadyMa in škorpijončica najlepša hvala za obširen seznamček kaj vzeti v porodnišnico. Sem pa tudi jst slišala, da so hlačke za 1× uporabo super. Aja pa še ena kolegica mi je rekla, da se splača imeti vatirance http://www.tosama-trgovina.si/165_Dojencek-in-mamica/166_Za-mamico/i_1168_set-vatiranec-45-x-15-cm-steril-5-kos-v-setu in pa dudo tako kot si sama škorpijončica napisala. Kolegica je ni imela in ji je bilo prav žal, da je ni vzela. Torej tudi duda pride prav za user posted image

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?