škorpijončica
|
Živjo, jst sem spet bolna :( Kašljam in sem čist zanič, upam da kmalu mine. Imam že kar močne popadke, ampak jih kar odmislim..v ponedeljek imam pregled pri G in komaj čakam. Hvala vsem ki ste pisale o izkušnjah z odvajanjem, ko sem pisala o hčerki: imam novico :Uspelo nama je!! Že cel teden ni imela pleničke gor in je čist suha, tudi v vrtcu in ponoči :) Torej, torba za v porodnišnico bi morala biti pripravljena še pred vsem ostalim, jst jo imam v omari že dobr mesec. Kaj je notri? No: -dokumenti (materinska, zdravstvena, priznanje očetovstva) - za spomine: fotoaparat ali kamera in pripadajoči polnilci, mobitel z denarjem gor (jst mam vedno prazn račun, bom mogla na to pazit) -torbica z toaletnmi potrebščinami (krtačka, pasta, glavnik, milo, šampon, dezodorant brez vonja na naravni osnovi, vlažilna krema), - za probleme tam spodaj: vložki vir 80, mrežaste gatke(ja, res so najboljše, niso pa za enkratno uporabo, ker jih lahko pereš, jst sem jih še po prihodu domov uporabljala kak teden), intimni gel, polliterska flaška (da polivaš gor toplo vodo, da manj teče ko lulaš), napihljiv obroč, - copate (prvič sem jih pozabila in potem sem bosa okrog po porodnišnici bluzila, ker niso imeli nobeih za posodit) aja,meni je bila bolnišnična spalna srajčka super pa ni bilo panike, če sem jo pomazala s krvjo...če pa že vzamete, dajte takšno z gumbki, da bodo joške dostopne.. - za dojenje: spodnja majčka za dojenje, 2 modrčka (v primeru da pozabiš ali da se pomažejo, sem se jaz znajdla prvič tako, da sem mrežastim gatkam odrezala do in so ratale modrček, in to zelooo udoben), paket blazinic za dojenje, bepanten ali krema za bradavice, močno priporočam, da s seboj vzamete tudi prsno črpalko- meni je bilo prvič žal, da je nisem, ker je mela hčerka zlatenco in so jo vzeli, meni pa joške skor eksplodirale sredi navala mleka, pumpice pa niso imeli za posodit, ker so bile vse v uporabi pri mamicah z nedonošenčki, ki so imele pač prednost. In pol sem se ful matrala, da sem nekako ročno ven malo mleka spravla), meni so prvič na samem začetku dojenja fajn prišli tudi silikonski nastavki za dojenje, ki sem jih potem sčasoma opustila, - pisarniški pripomočki: pisalo, blokec za kaj zapisat, dojenčkov album (če ga boste imele), šklarjice (za odpiranje telegramov),knjig in revij jst ne jemljem, ker je treba po porodu šparat oči pa itak ti ni dolgčas.. - obleke za domov (čim bolj raztegljive hlače in bombažna majčka) -za dojenčka: 1 duda za vsak slučaj, 2 tetra plenički, 2 pampers, švedska povijalka, z oblačili ne pretiravat- dovolj je en bodi, ena benkica, pajacek oziroma komplet (jopica, hlačke s stopalkami), copatke, kapica, tanke nogavičke, rokavičke ne pozabit, ker bo drugače opraskan, ker se rodijo z dolgimi nohtki. -za prešvercat: morda kakšni piškotki in par lekadolov, da ga vzameš na skrivaj, če preveč boli, - pa jst imam še pripomočke za odvzem popkovnične krvi v torbi..in to je to, na dolgo in široko..upam da vam kaj pride prav.
< Sporočilo je popravil škorpijončica -- 18.8.2012 20:53:04 >
|