|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2012
8.8.2012 18:34:09   
metkara
pi*ka nogavička, ti boš imela pa majhno razliko med otroki. Lepouser posted image Pa mene skrbi, kako bo potem z dvemauser posted image
Jaz sem pa vesela, da ni več širokega povijanja. Že hčerko sem samo 3 tedne (je bilo s kolki vse bp, samo je bilo kao priporočljivo da vsaj do 3 meseca). Je imela ful krče, pa v tem širokem povijanju ni mogla tak brcat, kot pa potem brez, pa je res pomagalo, da se je izbrcala.
hokuspokus , ti kar začni s pripravo, če imaš željo, js sm pri prvem imela že tudi dolgo prej vse zrihtanouser posted image

Ja, prvi porod je zgleda res "najlepši" (čeprav sem rojevala 12 uruser posted image ; mislim, ker pač ne veš kaj pričakovati... Sedaj me pa že malo stiska. Ampak se tolažim, da bo v drugo hitrejšiuser posted image

(odgovor članu hokuspokus)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
8.8.2012 19:37:22   
Ninchyy
Hej souser posted image tudi jst še vedno nimam nič pripravljeno res pa je, da imam prav tako rok kot hokuspokus konec septembra. Sem si pa naredila seznam kaj potrebujem še dokupiti v lekarni in pa v Tosami. Na srečo živim v neposredni bližini Tosame user posted image
Drugače sva bila pa danes z mojim v šoli za starše smo imeli 2 predavanje. Moj je bil najprej kr malo skeptičen glede prisotnosti pri porodu (me je hecal, da se bo moral psihično pripravit user posted image ) ampak, ko smo si ogledali en kratek filmček kako poteka vse skupaj je bil navdušen. Tudi popkovino bo menda prerezal, ker mi je prej govoril... tega pa on ne bo zmogel narediti. No, hvala bogu, da je bilo res vse tako lepo prikazano, da se prav veseliva poroda (oba) Jst razmišljam, da je to nekaj najlepšega na svetu, na bolečino sploh ne pomislim. Ne vem pa kako bom govorila, ko bom v druge user posted image user posted image Aja moj se je odločil, da bo šel še na tečaj za bodoče očete, ki je namenjeno izključno očetom. Na koncu, bo več znal kot pa jst user posted image user posted image

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
8.8.2012 20:09:05   
MalaNeli
ni vec obvezno ne,od junija 2010. sicer so men une povijalne zadeve ble super,da sm jo akup povezala pa je bla mal bol kompkatna. itaq sm mela pralne plenice in je je blo mal vec skupi. 

hokuspokus...joj,nasa je tut suha z od 18 meeeca,sicer ji ponoc dam plenico,ki pa je zjutra suha,ce ji ne dam se polula,no pa vseno pr 22mescih se se uspavamo. in t tako konkretno, pri mami na trebuscku v stolu. in tega nikakor ne mormo spremenit. upam da mogoc z novo postlo,ma dvomim,smo bli ze tam da je sama zaspala...potem pa.to.
nw vem,po moje cuti da se neki dogaja. 
tut jaz sem konc sept.prva je bla 37+2 tk da ce bo ta tako...morm zacrt. tako ali tako pa sm mislila drug teden,ker bo moj doma un mi bo lahko pomagu nosit.stvari iz kleti,pa v klet itd. ker morm pospravit premale,pa prpravit se manjse pa tako naprej cela guzva. predvsem pa proatorska stiska.

Neposredna povezava do sporočila: 1803
8.8.2012 21:07:11   
škorpijončica
Živjo,
jst sem prvorojenko zaradi nezrelosti kolkov široko povijala 8 mesecev....ampak mi ni bilo težko. Bolj se mi je smilila, ker so se drugi dojenčki že prekotalili na bok in na trebušček, ona pa ni mogla. Mi je pa fajn, ko gre ob plenici kakec, da če hitr zavohaš, da lahko zamenjaš sam tetra plenico in povijalko preden pride do bodija in žabic. Pa še za prijet je fajn. Tako da jst bom tudi drugorojenca povijala na široko, tudi če bo imel v redu kolke, vsaj prve tri mesece. Ena moja kolegica ima sina, ki je imel kljub medenični vstavi pri porodu kolke 1A (beri normalno razvite) in so ji rekli, da ne rabi na široko povijat. Ko je prišla čez mislim da 1 mesec na UZ, so pa ugotovil, da niso več v redu in je imela pol ful probleme, ko je mogla povijat, pa se je medenička posedala... Tako da jst imam 30 tetra plenic pa nameravam dokupit še

A oblekce že perete? Mene tudi ima, da bi vse že ta teden pripravila, ampak kaj bom pa potem delala še 5 tednov?
Sem pa danes zapravljala...tak lep kompletek sem kupla, pa nogavičke, copatke, dudico...iii, kok je to fajn...

Neposredna povezava do sporočila: 1804
9.8.2012 10:16:00   
TIM TAI
No ravnokar iz pregleda, vse je vredu ( plodavnice je enako kot pred 14 dnevi in je čistauser posted image ), otrok ima približno 2920g, primerno raste.

Kar se pa tiče širokega previjanje, bom pa tudi sama otroka široko povijala. Če je bilo toliko let potrebno, zakaj zdaj naenkrat ne. Ker sem zaposlena v vzgoji in izobraževanju, vam povem da imajo otroci ogromno težav ( ravnotežje, kasneje shodijo,...).

Vsak se odloča, kar misli da je vredu.user posted image

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
9.8.2012 11:51:34   
naja6
Pozdravljene po dolgem času.
Sploh nisem vedela, da več široko povijanje ni obvezno, a v MB tudi ne? !. sem namreč rodila januarja 2010, in so v MB vztrajali na tem povijanju.
Glede pleničke, smo pa mi brez malo več kot en mesec, bil pa je star 2 in pol, in morem rečt, da je zelo priden, sicer priden kakšen dan še do nesreče ampak v glavnem ne.
To z darili pa je res dobra ideja, niti pomislila nisem na kaj takega, ampak mislim, da se je bom vseeno poslužila.
Še je latera iz MB ali okolice?

(odgovor članu TIM TAI)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
9.8.2012 11:54:58   
MalaNeli
od junija 2010 ni vec obvezno siroko ppvijanje.

kaj je bila debata z darili?!

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
9.8.2012 12:11:34   
naja6

IZVIRNO SPOROČILO: MalaNeli

od junija 2010 ni vec obvezno siroko ppvijanje.

kaj je bila debata z darili?!

Katere imamo otroka od prej, da bi kao od dojenčeka dobil eno darilo ( kakšno malenkost )

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
9.8.2012 12:15:09   
MalaNeli
ja jaz sem tut razmisljala o tem...bom najbrz kupla plisastega dojencka v ikei.

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
9.8.2012 12:56:20   
škorpijončica
Mojemu možu so vsi svetovali, naj dojenček prinese darilo, da ga otrok potem lažje sprejme. Jaz ne bi, se mi je zdelo to zelo plehko, ampak on pravi, da se njemu zdi to dobra ideja, tako da bo on poskrbel za darilo in ga prinesel v porodnišnico. Me prav zanima kaj bo kupil..

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
9.8.2012 14:39:01   
janjajm
Tudi pri meni je vse ok. Celo bolje, kot nazadnje user posted image . Si pa tudi jaz kljub predpisanem počitku...privoščim sprehod user posted image . Imam pa v 33. tednu, za vsak primer, še en pregled ploda, zaradi plodovnice.
Baje v celjski bolnišnici sploh ne prakticirajo širokega povijanja. V trbovljski pa odvisno od rentgena kolkov. No, za ostale bolnice pa nimam pojma user posted image .

(odgovor članu TIM TAI)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
9.8.2012 15:33:36   
pi*ka nogavička
TIM TAI, janjajm pa vsem ostalim, čestitke za preglede:) Kar se pa tiče širokega povijanja- prvič sem povijala, drugič ko pa ni bilo več obvezno pa nism...Pa prva je bla res tak drobižek, da mi je blo fanj ko je mela še neki okrog ritke, sm jo vsaj normalno prijelauser posted image . No sej bomo vidli kako pa kaj. Aja pa še neki sm se spomnila za vse prvorodke oziroma za tiste, ki ste imele v prejšnjih porodih srečo pa niste blie nič šivane- vzemite s sabo v porodnišnico tisti napihljiv otroški obroč za v vodo. Vam bo neprimerno olajšal sedenje. Vsaj meni je. Tko, da je bla sedaj to prva stvar, ki sm si jo dala v ruzakuser posted image .
metkara-ja pr nas pa bo pestro. Upam samo, da bo na jesen čim manj vrtčevskih viroz. Pa, da bomo čimveč vozičkal. Komaj čakamuser posted image user posted image  Lepo se imejte

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
9.8.2012 19:30:54   
hokuspokus
Super in čestitke za vse uspešne pregledeuser posted image , tudi jaz sem ga imela v ponedeljek in je vse BP.

Dobra zamisel tole z darilom, mi smo ga nameravali kupit vendar sploh nisem pomislila, da bi ga izročila v imenu dojenčka.

V Kranjski porodnišnici ni nihče omenil širokega povijanja pa sem rodila 2009 (prijateljica ima otroke že v osnovni pa tudi ne), če nebi znanka rodila v Postojni in mi o tem govorila sploh nebi vedela, da to obstaja. Moj je kljub temu, da ga nisem široko povijala shodil z 10 meseci in na srečo nima nobenih problemov, upam, da bo sedaj tudi tako. Sem pa od rojstva uporabljala handling, kar se mi zdi zelo pomembno in premalo na to opozarjajo sploh v porodnišnicah in tečajih za starše. Če je z otrokom vse OK moraš biti kar siten, da te tega naučijo, jaz sem brala razne knjige in na srečo imam prijateljico iz stroke.

Lepo se imejte

(odgovor članu pi*ka nogavička)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
9.8.2012 20:05:05   
TIM TAI
Ja jaz sem iz MB ( Nova vas ).

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
9.8.2012 20:57:26   
naja6

IZVIRNO SPOROČILO: TIM TAI

Ja jaz sem iz MB ( Nova vas ).

Jaz tudi, Nova vas2user posted image , kdaj imaš ti rok, da ne grem na seznam?

(odgovor članu TIM TAI)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
9.8.2012 21:07:27   
MalaNeli
jaz sem za darilo,sicer kolk bo moja kapirala nimam pojma. ampak. sem pa proti da seoroku govori neumnosti,kot npr. sodelavka od mame je rekla hcerki da ga je sin prnesu iz trebuha,zdaj je stara 7,torej pred 2 leti ko sm rodila,je vprasala ce ga je moja bcerka tut prnesla iz trebuha. 

nevem,men ni skrivnost kako pride otrok na svet. in tega tut ne mislim.skrivat pred njo. 

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
9.8.2012 21:14:28   
TIM TAI
PDP 8.9 pa ti?

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
9.8.2012 21:22:27   
naja6

PDP 8.9 pa ti?

Ah, 26.9., ziher ne boma skupaj v Rimuuser posted image

(odgovor članu TIM TAI)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
9.8.2012 21:26:37   
TIM TAI
ja upam, da ne bo po roku. Kaj bo to tvoj prvi otrok?

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
9.8.2012 21:30:34   
naja6
Ne, 2.

(odgovor članu TIM TAI)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
9.8.2012 21:35:16   
TIM TAI
Moj tudi, user posted image sicer smo dolgoooo odlašali kar 6 let, tako da bo razlika skoraj 7 let. moram pa priznati da mi paše ker marsikaj že sam naredi, da lahko mamica počiva.user posted image

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
9.8.2012 21:37:30   
naja6
Pri nas pa je ta prišel neplanirano, ampak vseeno zaželjeno, v dvoje je lepše user posted image , med njima bo pa kar vredu razlika, tamali je bil julija star 2 in pol

(odgovor članu TIM TAI)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
9.8.2012 21:40:41   
TIM TAI
Ja samo, da so zdravi! Lahko bi se dogovorile za pijačko, ker sma res blizu doma.user posted image

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
9.8.2012 21:43:49   
naja6

Ja samo, da so zdravi! Lahko bi se dogovorile za pijačko, ker sma res blizu doma.user posted image

Lahko, upam da bo kaj več časa ko bom nastopla s porodniško, jutri grem po obrazce

(odgovor članu TIM TAI)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
10.8.2012 8:26:17   
škorpijončica

IZVIRNO SPOROČILO: MalaNeli

jaz sem za darilo,sicer kolk bo moja kapirala nimam pojma. ampak. sem pa proti da seoroku govori neumnosti,kot npr. sodelavka od mame je rekla hcerki da ga je sin prnesu iz trebuha,zdaj je stara 7,torej pred 2 leti ko sm rodila,je vprasala ce ga je moja bcerka tut prnesla iz trebuha. 

nevem,men ni skrivnost kako pride otrok na svet. in tega tut ne mislim.skrivat pred njo. 

Jah, moja mala je že imela vprašanja..smo šli na morje, pa jo je zanimalo ali gremo po dojenčka. Pa sem povedala, da gre dojenček z nami v mojem treuhu, pač, dokler se ne odloči, da pride vn. Potem jo je pa seveda zanimalo, kako bo prišel ven. Pa sem ji rekla, da bo mamica čutila, da se nekaj dogaja in bo šla v bolnišnico, tam pa bo dojenček prišel med nogami iz trebuha, zdravniki pa bodo poskrbeli, da bo z njim vse v redu. Ni preveč analizirala, da bi bila šokirana, ali kaj takega, ampak ko jo ljudje sprašujejo o dojenčku, vedno tako izven konteksta razloži, kako bo "mamici iz trebuha med noge padel." user posted image

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?