trnuljčica
|
Kokosh Lili ima prav. Ko mislijo, da vse znajo so šele hudi časi. Drugače, pa ko jaz spim z njo se ne bojim, da mi kam odtava. Ker takrat spim na boku (dojenje), imam zgornjo roko na njenem boku, spodnjo pa okoli njene glavice. Za ziher. Čeprav takrat ne spim tako kot sicer... Zato se trudim, da jo vzamem k sebi šele proti jutru. No, pa po kosilu, če sem adijo. A to zdaj opuščam. No, če ti brez večjih težav zaspi brez tebe, bi ga jaz dala v njegovo posteljico. Tvojo pa obdrži za hude čase (zobki, bolezen...). A prej si tudi tako trdno spala spanje pravičnika al ne veš ker nisi mogla preiskusiti? Mislim pred . Jaz zase vem, da ko se moja 3x zbudi do jutra in jo dojim, me dojenje tako uspava, da včasih kar sede ob dojenju, zaprem oči za delček sekunde in si grozno želim, da bi mala zaspa kar takoj... Ko je bil mali potem na flaški vem da sem bila budna kot čuk. Ok on se je drl zraven... Je pa res , da pri dojenju hormoni pomagajo , da je mamica zaspana... No, hotela sem ti reči, da poleg MM, tako spi tudi tašča. Ona večkrat prizna, da se ni nikoli ponoči zbudila za otroka (takrat so v porodnišnicah sestre skrbele za ). Vedno se je zbudil tast, čeprav je hodil v službo. Ja moja tašča zna poštimati tasta v svojo korist. Seveda je zato hitro opustila dojenje in šla na flaško, a to je bilo takrat skoraj normalno. Pinia ko je moja iz 4-5 x dnevno, čez noč (brez gh) šla na 5 dni nič, sem ji 6 dan dala Lactecon (laktuloza), ker jo je že mučilo. Sem prepričana, da imajo v lekarni tudi tam. Ne se bati, da ji ga daš. Tudi nosečnice ga lahko uporabljajo, pa veš, da njim komplicirajo že pri tbl za boleče grlo v lekarni... Če ga nimajo jim reči za glicerinske svečke za otroke. A glede na to, da ni dolgo zaprta, in ti vseeno je gh, bi jaz na tojem mestu, prvo dala nekaj, kar bi jo spodbudilo prebavo. Prvemu in mali je vedno pomagala melona. Nimam pojma zakaj (verjetno tekočina). Vem, da sem jo prvemu recimo vedno dajala za jesti zraven banane. Da ni tako gosto in je lepo kašasto zaradi vode v njej. Na morju jih ziher imajo. Seveda brez banane. Sicer pa že znane stvari(hruška, figa, suha sliva)... Plus masiraj trebušček v smeri kazalca in potem z dlanjo od reber navzdol. Lahko probaš s termometrom... Če ji daješ vodo za piti po flaški, pa probaj z mlačno vodo (ponavadi zj).
|