cilla
|
vijolica2, vztrajamo. Več ne morem rečt. Prve dni je šlo kul, je povlekel par ml vode, sem mu dala dudo v usta in smo spali naprej. Zadnji teden pa je ponoči rokenrol. Danes sem v ustih od tamanjšega odkrila dva kraterja, sta mu očitno ven lezli zgornji enki, upam, da je bilo to krivo in bo zdaj bolje. Sem sicer na med.over.net prebrala pri njihovi pediatrinji, da naj bi delovalo "odvajanje" s postopnjim zmanjševanjem količine AM v celotni količini vode. Menda začneš z 1/4 vode in 3/4 mleka in na kakih pet dni zmanjšuješ, dokler ne prideš do še čisto malo mleka in večine vode. Nisem sprobala, moj pravi, da če smo začeli z vodo, bomo nadaljevali tako. Danes ponoči je volontiral, da je on ustajal. Jaz sem se rabila naspat, sem hodila okoli že kot zombi. Tale pediatrinja na med.over.net razlaga, da imajo naši škrati večinoma nočno hranjenje bolj za pomoč pri ponovnem uspavanju, ko se zbudijo. Naš tamali se res tudi med popoldanskim spanjem vsaj 1x zbudi in očitno se je navadil, da ima ponoči pomoč pri ponovnem uspavanju - flašo. Glede švicanja v lupinici pa tako - moja dva zdaj v stolčkih ne švicata nič manj kot prej v lupini. Tako močno švicata, da zdaj gruntam nabavit neke vložke za avtosedeže, ki naj bi preprečevali švicanje. Bomo vidli, če bo kaj haska. Kdaj boš svojo prestavila iz lupine v sedež, pa se nikar ne odločaj na podlagi tega, kdaj so drugi svoje otroke. Vsak otrok je drugačen, po višini, teži, čisto po "obliki", zato sama najboljš veš, kdaj je prevelika za lupino. Če ji noge visijo čez al pa če ji že glava kuka ven, potem lupina gotovo ni več varna v primeru trka. Mi smo imeli EEG na Pediatrični, so preverjali, če imata moja škrata slučajno epilepsijo, glede na to, da se včasih zastrmita v prazno. EEG ne kaže na epilepsijo, sem ful vesela. Očitno imata pač neko fazo, ko se zagledata v prazno in malo odtavata So mi jih pa po dolgem času izmerili - tavelik je 75 cm in 9800 gr, tamali pa 72 cm in 9200 gr. Velika sta, pa dohtarji pravijo, da razvojno čisto OK za petmesečnika (dohtarji jima odštevajo dva meseca, kolikor sta prezgodaj rojena). Tamali bo verjetno kmalu uspel sedet brez velike pomoči, tavelik je pa une sorte "zakaj bi se matral, če se mi ni treba", čaka, da se bo bratec naučil in bo on potem samo za njim ponovil
|