|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
10.8.2012 16:39:40   
cilla
vijolica2, vztrajamo. Več ne morem rečt. Prve dni je šlo kul, je povlekel par ml vode, sem mu dala dudo v usta in smo spali naprej. Zadnji teden pa je ponoči rokenrol. Danes sem v ustih od tamanjšega odkrila dva kraterja, sta mu očitno ven lezli zgornji enki, upam, da je bilo to krivo in bo zdaj bolje. Sem sicer na med.over.net prebrala pri njihovi pediatrinji, da naj bi delovalo "odvajanje" s postopnjim zmanjševanjem količine AM v celotni količini vode. Menda začneš z 1/4 vode in 3/4 mleka in na kakih pet dni zmanjšuješ, dokler ne prideš do še čisto malo mleka in večine vode. Nisem sprobala, moj pravi, da če smo začeli z vodo, bomo nadaljevali tako. Danes ponoči je volontiral, da je on ustajal. Jaz sem se rabila naspat, sem hodila okoli že kot zombi. user posted image

Tale pediatrinja na med.over.net razlaga, da imajo naši škrati večinoma nočno hranjenje bolj za pomoč pri ponovnem uspavanju, ko se zbudijo. Naš tamali se res tudi med popoldanskim spanjem vsaj 1x zbudi in očitno se je navadil, da ima ponoči pomoč pri ponovnem uspavanju - flašo.

Glede švicanja v lupinici pa tako - moja dva zdaj v stolčkih ne švicata nič manj kot prej v lupini. Tako močno švicata, da zdaj gruntam nabavit neke vložke za avtosedeže, ki naj bi preprečevali švicanje. Bomo vidli, če bo kaj haska. Kdaj boš svojo prestavila iz lupine v sedež, pa se nikar ne odločaj na podlagi tega, kdaj so drugi svoje otroke. Vsak otrok je drugačen, po višini, teži, čisto po "obliki", zato sama najboljš veš, kdaj je prevelika za lupino. Če ji noge visijo čez al pa če ji že glava kuka ven, potem lupina gotovo ni več varna v primeru trka.

Mi smo imeli EEG na Pediatrični, so preverjali, če imata moja škrata slučajno epilepsijo, glede na to, da se včasih zastrmita v prazno. EEG ne kaže na epilepsijo, sem ful vesela. Očitno imata pač neko fazo, ko se zagledata v prazno in malo odtavata user posted image So mi jih pa po dolgem času izmerili - tavelik je 75 cm in 9800 gr, tamali pa 72 cm in 9200 gr. Velika sta, pa dohtarji pravijo, da razvojno čisto OK za petmesečnika (dohtarji jima odštevajo dva meseca, kolikor sta prezgodaj rojena). Tamali bo verjetno kmalu uspel sedet brez velike pomoči, tavelik je pa une sorte "zakaj bi se matral, če se mi ni treba", čaka, da se bo bratec naučil in bo on potem samo za njim ponovil user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3226
10.8.2012 17:56:55   
tix
V BC je akcija -20% za Maxi cosije, jaz sem s Tobijem ful zadovoljna, zdej bomo pa vrjetni kupili Rodija za starejšega

Neposredna povezava do sporočila: 3227
10.8.2012 17:57:12   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Glede lakote ponoči bi pa rekla samo to, da kar je zbujanja ponoči po 6 mesecu, to ni več lakota. Probaj jo odvadit, če ne boš to delala še nekaj časa. Pri naših prijateljih je tamala stara že leto in pol, pa še zmeraj ponoči je, ker so jo tako navadli.
Naš recimo že ful cajta ponoči ne je, pa tudi ko se zjutraj zbudi po 8 in več urah od zadnjega obroka, ni takoj lačen in zdrži še nekaj časa do flaške.

Matkurja: tukaj se pa ne morem povsem strinjati s tabo. Večina otrok sicer nekje po 6 mesecu, oziroma, ko čez dan zaužijejo dovolj goste hrane, ne rabi več nočnega obroka, so pa tudi taki, ki ga. Moj prvi je do skoraj tretjega leta zvečer pojedel večerjo, čez popil največjo Aventovo flašo čokolina (tako gost, da je ravno še šel skozi cucelj), pa je vseeno okoli 3-4 ure zjutraj rabil še pol do celo tako dozo čokolina, da je spal do šestih. Otroci so si pač različni in vedno lahko najdeš takega, ki ne pade v "kalup", pa vseeno ni razvajen.

Tako je pač moje mnenje. Tudi na spletu tako piše. In jaz sem mojega navadila, že s 4 meseci sva začela. Sem mu dala dudo ponoči, ko se je zbudil. Kak dan je šlo za pol ure dlje, kak dan ne. In tako smo prišl do 6 oz 7 zjutraj. Res je, da ga zjutraj za kako urco še dam k nama v posteljo, da še kako uro potegne. Ampak tudi ko vstanemo, počaka, da grem jaz na wc in da mu prirpavim flaško, pa nič ne teži. Včasih se celo tako zaigra, da bi lahko flaška še počakala.
No, Beti, lahko pa bo moj naslednji otrok tak kot tvoj prvorojenec, kaj se ve.
Pa še to... po moje bo zdaj čedalje težje odvadit ga od hranjenja ponoči. Tako da čimprej v akcijo.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3228
10.8.2012 22:30:53   
trnuljčica
Naša je prespala vse noči od 1,5 mes do 3,5. Nato se je do 5 mes zbujala 1x ponoči- evidentno zaradi pomanjkanja hrane- ker je tudi pred spanjem zaradi nočnega nedojenja počasi primanjkovalo in je spila iz obeh vse in še vleklaaaaa. Pol je bilo ok. Nato smo šli na morje. T 35 do 40 in se je ponoči zbudila do 24 ure 3-5 x, po tem pa 2 x. Sem mislila da od vročine, a veliko je tudi zato ker je ravno začela plazit. Potem še sedet in potem je v postelji že stala. Priznam, enostavneje kot da jo recimo sedaj na 1 uro nosim (ker odkloni dudo), jo podojim in spim nazaj znotraj 15 minut. Vodo odkloni oz samo grizlja tisti nastavek od magičnega lončka čeprav zna povleč. Ne vem moje mnenje je, da podoživlja dan in vso akcijo.
Naša sedaj že hodi ob opori dokaj suvereno. Je prava atrakcija na igrišču pred blokom... Edina tolažba mi je, da bo mogoče hitro shodila in se adaptirala na super doživljanje okolice iz svoje perspektive in začela spet spati. Bom pa p povprašala v pon o tem spanju.
Tako da vam fulll zavidam, če otročki še niso toliko aktivni, ker se potem spanje čisto podre.user posted image Vidim, da je tudi Violica sedaj tam kjer smo mi bili pred 1 mes... Vsake tri dni sem tako adijo, da jo okoli 2 ure potem vzamem k sebi. Enostavno očitno moja leta niso več za zbujanje vsako uro do jutra. Vsaj ne vsak dan...Eh, upam na boljše čase.

Se pa zagotovo strinjam z Beti, da niso vsi v starosti 6 ali 7 mes zmožni prespati noči brez dojenja oz am. Kaj pa tisti, ki šele 2 tedna jedo gh??? Moji se je šele sedaj odprlo in poje max v 2 obrokih skupaj 100 do 120 ml. Prej pa eno do tri njene male žličke. Določeni dojenčki tako zagotovo ne morejo prespati noči samo ob dojenju čez dan. Ne rečem da moja, ker je sposobna, vem. Kakšen pa sigurno ni. Drugo je 2 ali celo 3 polna obroka dnevno plus AM. To je že druga stvar.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3229
10.8.2012 22:41:37   
trnuljčica

No, Beti, lahko pa bo moj naslednji otrok tak kot tvoj prvorojenec, kaj se ve.

Ne želi si tega.
Jaz in Beti že veva zakaj.user posted image Sta si najina precej podobna. Jaz še danes priznam, da mi je prve pol leta tiste porodniške skrajšalo življenje za 6 let. Pa ne zaradi hrane ponoči ali čokolina kasneje( ga ni imel zaradi alergije na mleko). Sem še danes vesela, da sem se opogumila še za enega. Pa vzami v obzir, da se že 14 dni zbujam na 1 uro. A še blizu ni prvemu.
Zdaj pa: No, imam od prvega naprej pramene, da se mi sivi (tu in tam) ne vidijo.user posted image

Akcije v BC: jaz sem jih vedno izkoristila za avtosedeže, ker Diners nudi tudi bone Bc , ki jih dobim še 20 % ceneje in se mi 40 % pozna. Ne rabim naročat preko neta.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 10.8.2012 22:42:22 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3230
10.8.2012 22:55:47   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Bom pa p povprašala v pon o tem spanju.

Jaz sem včeraj na Pediatrični spraševala glede tega, ker moja sta zelo vzorno spala ponoči tam od četrtega do šestega meseca starosti. In mi je rekel nekako tako, da tam okoli sedmega meseca se jim pogosto poruši sistem. In da ga morajo na novo vzpostavit. (Jaz upam, da jima ga bom usmerila nekako tako, da bomo spet spali user posted image )

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3231
11.8.2012 1:59:04   
kokosh
Spanje - naš je pred tole zobno rundo že skoraj znal sam zaspati, zdaj je pa spet kriza. Ko je treba iti spat, tuli in se krega, premetava se po posteljici, se za 2s zamoti in spet jok. Gleda v vrata, če bo kdo prišel nazaj in tisti, ki pride, ni pravi. Se mi zdi, da je k tej zmedi prispeval tudi MM v preteklih 14 dneh, ko ga je med nočnim tuljenjem jemal v naročje in nosil po sobi. Čeprav je zdaj dobil obe zgornji #1 hkrati, se še vedno ponoči zbuja, samo manj pogosto. Ali pa se z nogami zatakne v ograjico in ga je treba reševat. Ali pa je žejen in bi vodo (in ne AM), ali pa je lačen in ne bi vode user posted image Sva ga skušala eno noč napajati samo z vodo, pa je ob 5h zjutraj ponorel in na koncu spraznil 150 ml mleka. Tudi čez dan težko zaspi - večinoma le, če se uležem zraven njega in ga crkljam, zraven pa še flaša. Zares redko sam zaspi (samo v vozku). Čez dan zaspi 2x po 1h. Vmes je vsaj po 3x aktiven. Kot novorojenček nikoli ni zaspal med dojenjem in tudi zdaj ni šans, da bi zaspal med igro.

7 mesecev - zrastel je že tale naš fantič. Preplazi že celo stanovanje in celo MM je dobil motivacijo za pospravljanje svojega "geek" kotička - kabli, računalnik, lučke, miši, tipkovnice. Leze, grize, vleče k sebi. Včeraj sem šla v spalnico, MM je bil v dnevni sobi za rač, mali pa na tleh. Pa je začelo nekaj praskati po vratih in glej glej, raziskovalec je pridrvel za menoj. Še bolj kot kanta za smeti so zdaj zanimivi čevlji v predsobi in tako sva cel večer z MM pregledovala varovalne ograje proti plazilcem, da bova zagradila ta del stanovanja. Skratka, radovedna žverca. Samostojno se še ne posede, če ga posadim na rit, še potrebuje nekaj malega opore v bokih.

Spanje ver. 2. - ta teden sem sama kriva za svojo neprespanost. Lovim nočni mir in hodim spat okoli 3h ponoči. Se je pa tole ponočevanje nocoj zaključuje z besedami "manuscript submitted". Čakam dalje in upam na najboljše.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3232
11.8.2012 7:13:59   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Ali ima katera še kakšen predlog kako ukiniti nočno zbujanje?

Tega, kar bom sedaj napisala, nočeš slišati, a bom vseenouser posted image , saj si z branjem zgornjih izkušenj gotovo že sama prišla do podobne ugotovitve: enostavne rešitve ni.

Dojenčki/majhni otroci se zbujajo zaradi različnih razlogov. Prvi, ker so lačni, drugi, ker so žejni, tretji, ker jih mučijo zobki. Ni nujno, da kar koli vidiš v ustih, saj se zob šele spušča slozi čeljust proti površini. Ko so naši izraščale štirke, se je oteklina pojavila šele po mesecu muk user posted image   in po naslednjem mesecu pogostega zbujanja, so prodrli na površje.

Četrti se zbujajo, ker zelo intenzivno podoživljajo stvari, ki so jih doživeli preko dneva, ali sanjajo, ker je opisala trnuljčica. Tu je veliko odvisno od značaja otroka. Pri večji, ki je bila bolj živahna, sem tudi opažala, da je podoživljala stavari oz. sanjala, saj je med spanjem delala različne grimase, se smejala, jokala, "govorila"....

Jaz na tvojem mestu zdaj še ne bi ukinjala nočnega dojenja, saj tvojega malčka očitno pomiri in uspava. In po moji izkušnji je to veliko hitrejši in manj utrujajoč način pomirjanja. Večja se je odstavila pri 5 mesecih, dude ni hotela in potem smo jo morali, ko so jo mučili zobki ali kaj podobnega po celo uro nosti okrog, jo božati ... Manjša se res pogosto zbuja (še zdaj pri 15 mesecih), a jo podojim in spi naprej za kakšno uro ali dve in jaz z njo. Ni mi treba vstajat in se v celoti buditi.

Jaz bi na tvojem mestu dala malega možu za noč ali dve, da se dobro naspiš in da preiskuste ali bo delovalo, če mu date samo vodo. In če bo tako več buden, bi ga dojila dalje. Odločitev je tvoja, a zavedaj se, da so dojenčki, ki pri 6, 7 mesecih prespijo celo noč nbrez težav, prej izjema kot pravilo.

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh
Ali pa se z nogami zatakne v ograjico in ga je treba reševat.

Zakaj ne daš visoke obloge na stranice posteljice?

< Sporočilo je popravil lily32 -- 11.8.2012 7:24:54 >

Neposredna povezava do sporočila: 3233
11.8.2012 10:28:50   
cilla
lily32, kolk si to fajn napisala. Sama še kar begam, kaj je prav, kaj je boljš... Danes ponoči je dežural mož, ustajal je na uro, tamanjšega nosil, un je tulil, jokal, se krivil nazaj, metal glavo v znak, etc. Ob dveh sem ju slišala, prilezla ven in moža poslala delat flaško. Mleko je vlekel kot besen, a se ves čas zviral, poskakoval v mojem naročju, spuščal raznorazne zvoke, flaške ni spil do konca in tudi po mleku ni zaspal. In se dalje zbujal do 5h.

Ob 7h je že prepeval v svoji posteljici, tako da sem ga kmalu dvignila in je do 10h laufal na ne vem kaj, zaspan za umret, ampak spat nikakor. Zdaj sva ju prav na silo uspavala, jaz sem tamanjšega tiščala k sebi, ker je tulil in mahal takoj, ko sem ga malo nagnila proti vodoravnemu položaju. Zdaj sta zaspala (tudi tavečji, ki sicer ponoči spi kljub rabuki, a je zjutraj vseeno zmatran po dveh urcah budnosti), pa da vidimo, koliko časa.

Eh, kolk sta zlata user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 3234
11.8.2012 11:36:10   
kokosh
Zakaj ne daš visoke obloge na stranice posteljice?

Saj jo imam! Pa jo odveže, dvigne, karkoli, da lahko zatakne noge v orgajo user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3235
11.8.2012 11:41:03   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: kokos
Saj jo imam! Pa jo odveže, dvigne, karkoli, da lahko zatakne noge v orgajo user posted image

Ja, ja, za to so pa majstri!user posted image
V zadnjih treh mesecih sem že štirikart šivala trakce, s katerimi je obloga privezana  na stranice. user posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3236
11.8.2012 11:46:13   
vijolica2
Lily ampak me je strah da se bo res na to navadil in bo ostalo tako. mene pa to izčrpuje. Ja, vem da je lažje ga podojiti in dati spati kot pa poslušati krik in vik. Probala bova(kot si napisala) in bomo videli kako bo. Drugače si pa zelo dobro napisala. hvala

Moram pa povedati, da me je mali danes ČISTO presenetil. Spati je šel ob 21h in spal do pol 4huser posted image sva se podojila, spal do pol 7h , sem mu dala samo dudo in zaspal do pol8h user posted image user posted image Kdaj je bilo tako nazadnje ne pomnem večuser posted image . vrjetno je bila samo ena noč, ampak sem že tega zelooo veselauser posted image .
Danes je pa tudi zelo priden. ima že drugi spanec od jutra user posted image

Druga če že veselo stoji v postlci ko ga pridem iskati zjutrajuser posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3237
11.8.2012 11:52:48   
kimica86

Kimica, naš je bil okrog in okrog založen s kovtri in povštri, pa je čez splezal al pa se je prekucnu na pol, pol je pa na drugo stran prevegnu. Sam tolk, da boš vedla, da taka zaščita ni dovolj.

Glede lakote ponoči bi pa rekla samo to, da kar je zbujanja ponoči po 6 mesecu, to ni več lakota. Probaj jo odvadit, če ne boš to delala še nekaj časa. Pri naših prijateljih je tamala stara že leto in pol, pa še zmeraj ponoči je, ker so jo tako navadli.
Naš recimo že ful cajta ponoči ne je, pa tudi ko se zjutraj zbudi po 8 in več urah od zadnjega obroka, ni takoj lačen in zdrži še nekaj časa do flaške.

Naša še ne zna plezat čez- tudi po ravnem se ne premakne več kot za 10cm v 5min.. In Alina, če je zbujena je glasna- tako, da čim se prekucne začne gobezdat in jo slišim user posted image

Je lakota, verjemi.. Ker, ko se ponoči zbudi, se začne dobesedno dret in čim ji dam v usta flaško, začne vlečt, kot, da ni jedla že 10 ur.. In spije kar precej- ponavadi niti čez dan toliko naenkrat ne spije.. Prej je spala, ma zdaj se vsako noč med 2-3h zbudi.. Uhhh, moja ne zdrži toliko časa, ni šans..

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3238
11.8.2012 15:18:05   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: cilla

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Bom pa p povprašala v pon o tem spanju.

Jaz sem včeraj na Pediatrični spraševala glede tega, ker moja sta zelo vzorno spala ponoči tam od četrtega do šestega meseca starosti. In mi je rekel nekako tako, da tam okoli sedmega meseca se jim pogosto poruši sistem. In da ga morajo na novo vzpostavit. (Jaz upam, da jima ga bom usmerila nekako tako, da bomo spet spali user posted image )

Saj jaz pri sebi vem, da je to krivo. Vsaj tako mi pravi intuicija. Že 2 meseca je tako. Pač ko je pri 5 mes splazila. Verjetno se drugim to zgodi kasneje, ker so kasneje bolj aktivni.
Sedaj se 2 tedna zbuja vsako uro, domnevam, da je spet krivo to, da je začela hoditi ob opori. Včasih se prav smeji v spanju, včasih stoka, včasih joka... Največkrat pa je problem, da se obrne na trebuh in potem je to njej tudi v spanju znak za plazenje in ko zadene stranico je to znak za dvig. In seveda potem joče od neprespanosti. Vsako uro ista pesem. No, včeraj je po 14 dneh prvič prespala skupaj 3 ure. Če zanemarim dejstvo, da je bila auf od 24 do 2, je torej bila prejšnja noč super.user posted image

P bolj bom vprazala zaradi potrditve. Ker naša je res super in prepozna še tisto kar drugi ne. Je ravno letos izšla njena knjiga Prva pomoč za dojenčke in otroke. Pri prvem sem samo jaz stalno trdila, da to ni normalno, vsi p, pa da je. Naša je bila v bolniški po op. In se je na koncu izkazalo točno to kar sem sumila. Ko pa je prišla nazaj in sem ji samo začela opisovati naše noči je takoj pogruntala dg, brez da je videla papirje. Je rekla, da je tipično. Takrat sem bila jezna za 9 mes nazaj.user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3239
11.8.2012 17:47:08   
kokosh
Matkurja - meni je ratalo ukrotiti mutsyjev sedež z dodatno blazino in je zdaj prav fajn! Sem napisala v Mutsy temo, če bo prišlo kateri prav.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3240
12.8.2012 0:49:00   
pinia30
Naša še ne zna plezat čez- tudi po ravnem se ne premakne več kot za 10cm v 5min.. In Alina, če je zbujena je glasna- tako, da čim se prekucne začne gobezdat in jo slišim

Naša mala in od Trnuljčice sta med starejšimi in zato sta tako aktivni (začetek januarja) - že 1 teden razlike v starosti fullll pomeni in zdajle najbrž sploh ne veš kako hitro bo začela kobacat, stat tudi tvoja mala...pač je še majhnauser posted image , čakaj, da bo stara toliko dni kot naše pupeuser posted image user posted image .

...imam ravno čas, ker čakam starše in če se mala mogoče zbudi...

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3241
12.8.2012 6:58:09   
lily32
vijolica, glede na opis vaše zadje noči, mislim, da je tvoj strah odveč. Če ga nič ne bo mučilo, bo spal. Naša se je 14 dni nazaj dojila tudi po 4x-5x na noč, ko jo je nekaj težilo. Zadnji teden spi kot user posted image . Zvečer jo da spat MM, ker sem se odločila, da jo bom v tem mesecu počasi odstavila in sem najprej ukinila dnevno crtanje pred spanjem, ki sem jo spet razvadila med poletnim dopustom user posted image , in večerno dojenje. In ponoči se zbudi še dvakrat ok. 12 in 4 zjutraj. V prihodnjih dnevih računam počasi ukiniti še to, a ne vem, če mi bo uspelo, ker preveč hitro popustim pri joku. Mogoče se bom morala za kakšen dan odselit od hiše ali pa si ponoči dat čepke v ušesa user posted image in malo prepustit M. No, tudi če bo še nekaj časa ostalo eno nočno dojenje, ne bo velike krize. SEm že s trenutnim stanjem zadovoljna user posted image . Kako je bilo danes?

cilla, trnuljčica, user posted image upam, da se tudi pri vas počasi umiri nočno dogajanje, da se boste malo bolje naspale in spočile.

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 3242
12.8.2012 7:21:27   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: pinia30
- že 1 teden razlike v starosti fullll pomeni in zdajle najbrž sploh ne veš kako hitro bo začela kobacat, stat tudi tvoja mala...pač je še majhnauser posted image , čakaj, da bo stara toliko dni kot naše pupeuser posted image user posted image .

Se ne strinjam najbolj s to trditvijo. 1 teden veliko pomeni v prvih treh mesecih user posted image življenja, po 6 mesecu (do 2 ali 3 let) pa je otrokov razvoj zelo individualen in zelo različno dosegajo posamezne veščine (plazenje, hoja , govor ...), zato je primerjava pogosto nemogoča.

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 3243
12.8.2012 7:52:21   
vijolica2
Jutro...sedaj sem ravno (če bo katera hotela kupiti)videla tiste usnjene copatke ki smo se pogovarjale o njih v Leclerkovi reklami (http://www.e-leclerc.si/PDF/0808_ljubljana.pdf na strani 28) stanejo sam 5,50.
Mi žal nismo blizu da bi kupili.user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 3244
12.8.2012 8:39:11   
tanja22
Pozdravljene, se opravičujem ker vdiram v temo... večkrat vas berem, ker imam malčico nekaj mlajšo od vaših.

TRNULJČICA - zanima me, kako je s temi boni za BC od Diners! Hvala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3245
12.8.2012 11:20:19   
kokosh
Avtosedeži - midva sva se že odločila za Romerja preko amazon.de, pa naju je poštnina vrgla na rit (45 EUR!). Nisva naročila.

(odgovor članu tanja22)
Neposredna povezava do sporočila: 3246
12.8.2012 14:58:37   
trnuljčica
Tanja, če imaš Diners si preberi to stran o nagradnem programu:
https://katalog.dinersclub.si/nagradni-program/
Potem pa, če imaš dovolj točk, naročiš toliko bonov, recimo Bc, kot jih potrebuješ. Dobiš jih 20 % ceneje. Torej 50 € za 40, 100 za 80...
https://katalog.dinersclub.si/baby-center.html/
Seveda imaš tudi druge firme v programu.

MM ima Diners s katero plačuje bencin, ker se daleč vozi v službo.

Bi se kar strinjala z Lili, glede razvoja. Je res individualno.
Prvi je bil po reglcih. Prvo sedel pri 6 mes, potem šele pri 7 mes vstal in začel hoditi ob opori, plaziti v 8 al 9 mes, shodil v 11 mes 2 tedna. Mala pa čisto kontra. Splazila 5 mes 1 teden, sedela 6 mes, konec 6 mes stala ob opori. 7 mes pa že hodi ob opori.

Vse ima slabe strani. Jaz moram že fejst paziti, da ne pustim kaj odprto... Mala je pogruntala, da po kuhanju kosila večkrat pozabim zapreti kakšen predal v kuhinji. Z zatiči za user posted image se razume. Sem opazila, da gre popoldan kar naokoli in preizkuša katerega nisem zaprla.user posted image No, po vseh padcih si edino prstkov še ni priprla.user posted image

Kimica ne se zanašati na glas male ob prebujanju (na blazine pa sploh ne več). Moj prvi se je do 2 let in nekaj vedno zbudil s kričečim jokom, pa je kljub temu padel na začetku.
No, sicer dvomim, da se temu lahko izogneš. Če se boš sedaj , se zagotovo ne boš, ko začne vstajati ob opori ( pač se mora naučiti vsesti nazaj, ti je ne moreš... ). Hb pa imajo mali še srečo pijančkov in se jim nič ne zgodi. Plus še nezaraščene glavice... Treba jih je potem le opazovati in če je res kaj iti na travmo. Da bi pa vedno šel tja pa ni potrebe. Potem bo le vedno slikan...

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 12.8.2012 15:02:28 >

(odgovor članu tanja22)
Neposredna povezava do sporočila: 3247
12.8.2012 17:13:01   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Jutro...sedaj sem ravno (če bo katera hotela kupiti)videla tiste usnjene copatke ki smo se pogovarjale o njih v Leclerkovi reklami (http://www.e-leclerc.si/PDF/0808_ljubljana.pdf na strani 28) stanejo sam 5,50.
Mi žal nismo blizu da bi kupili.user posted image

Od jutri naprej jih imajo v akciji tudi v Lidlu. Po 4,8€ user posted image . Samo po mojem bo treba stat ob 8h zjutri pred trgovino. Vsaj tle pri nas otroške reči zginejo 1, 2, 3.

IZVIRNO SPOROČILO: lily32
cilla, trnuljčica, user posted image upam, da se tudi pri vas počasi umiri nočno dogajanje, da se boste malo bolje naspale in spočile.

Se ni za prehvalit user posted image Tamanjši je sicer včeraj zjutraj pokazal dva nova zobka, sta mu prišli ven kar obe zgornji dvojki naenkrat. Glede na to, v kakem stanju ima zgornjo dlesen, se v bistvu prav super drži. No, rokenrol se nadaljuje. Bo že, če prej ne, jih vpišem k tabornikom, ko bosta šolarja. Bom spala vsaj tiste dni, ko bosta na taborjenjih user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3248
12.8.2012 21:51:08   
vijolica2
Cilla a res v Lidlu bodo imeli? Pa sem gledala njihobo reklamo pa nisem videla? In še na net sem pogledala.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3249
12.8.2012 23:28:38   
cilla
Še v petek so jih imeli na internetu, v akciji Za vaše najmlajše user posted image Sva se s kolegico še dogovarjali, da morava bit ob 8h pred trgovino, če jih hočeva dobit. Weird. Torej se bom peljala v LJ na Rudnik pogledat tele v Leclercu, itak moram po plenice.
Sem jih sicer gledala v eni spletni trgovini, jih imajo "od znamke" po 10€, ampak to se mi zdi tumač. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?