|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  225 226 [227] 228 229   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: I UI
22.6.2012 9:44:52   
MajaMontenegro
Zdravo punce user posted image

samo da vam javim, da je pri meni 3. inseminacija očitno bila uspešna - v trebuščku imam user posted image . user posted image

14.dan po IUI beta 225,3, ponovitev čez dva dni, torej 16. dan po IUI beta 451,7. Prvi ultrazvok imam 3.7.2012. Držite pesti, da bo vse v redu. Malce se bojim, ker sem imala kar 5 foliklov.

CURLY bodi optimistična!! Tudi jaz sem 10. dan naredila urinski test, ki je bil negativen. Izdrži še par dni in naredi raje krvni test. VSE BO V REDU user posted image Tudi ti boš user posted image

Lep sončen pozdravček :)

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5651
22.6.2012 12:59:08   
drejcisu
čestitke iz moje strani user posted image user posted image user posted image ...držim pesti da bo vse ok na ultrazvoku!!!

(odgovor članu MajaMontenegro)
Neposredna povezava do sporočila: 5652
22.6.2012 15:28:58   
curly
C E ST I T K E !!! FFul sem vesela zate. :)
No, pri meni se pa M ze nakazuje, tako da.. gremo na jesen v nove boje..

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 5653
22.6.2012 15:59:26   
drejcisu
Mogoče katera ve, če se moram jutri ko imam uz v stari porodnišnici lj tudi prej oglasit v sprejemni...Je ura ista kot med tednom sem pozabla vprašat? Je ponavadi gužva? Upam da bo kaj bolj spodbudni rezultat kot v četrtek...

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5654
23.6.2012 14:22:06   
curly
Jaz bi ti z veseljem pomagala pa ne znam, ker hodim v MB.
Kakšni so rezultati? Je pivo kaj pomagalo? Že veš, kdaj imaš postopek?
Držim pesti, da še tebi uspe. Maja nam je vlila veliko upanja! user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 5655
23.6.2012 14:24:19   
curly
Maja, a si ti imela mogoče vgnezditveno krvavitev? Kakšen roza/rjav izcedek? Če ja, kateri dan po IUI? Kateri dan si šla na krvnega? A urinski test si potem še kaj ponavljala po 10. dnevu?
Čim lepšo nosečnost ti želim, javi, kako je bilo na UZ in koliko user posted image pričakuješ! user posted image

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5656
23.6.2012 15:18:54   
drejcisu
Evo dons sm bla pa kar vesela...sicer nora gužva zjutraj za uz tko da je blo kar težko čakat ker sem bla direkt iz nočne ampak se je splačalo....endometrij 10mm in folikel 15mm....ponovno mam v ponedeljek...tko da upam da me kmal čaka postopek...pa da bo prej kot v petek ker ne vem kako bom izvedla ker mojga ne bo v lj.....sperma pa najbrž ne sme bit en dan stara...user posted image

curly kakšno je kaj pri tebi stanje???

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5657
23.6.2012 15:29:04   
curly
Hej. Če imaš folikel velik že 15mm, mislim, da lahko predvidevaš, da bo IUI v sredo... Po moje boš dobila stopko za domov v ponedeljek, čez 2 dni je pa potem postopek. Držim pesti. In ne, sperma ne sme biti stara 1 dan, niti več kot eno uro!
P.S. Endometrij imaš super! user posted image user posted image user posted image

Pri meni kaže zelo slabo. Danes zjutraj sem naredila test z jutranjim urinom (sem 12. dan po IUI) in je bil negativen. Včeraj sem imela rjav izcedek, samo dopoldan, potem je izginil, danes se je spet pojavil, ampak manj kot včeraj. Mislim, da napoveduje M. Občasno me tudi zagrabi kakšen krč, ampak to je vse po planu za user posted image .

Zanekrat nisem žalostna, upam, da bo tako tudi ostalo. Komaj čakam dopust in sem z mislimi že tam... Po dopustu greva na 3. IUI. Ta bo z inekcijami. user posted image

Vso srečo ti želim, javi se še kaj... Čakam tvoje poročilo v ponedljek! user posted image

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 5658
23.6.2012 19:21:38   
drejcisu
ja si moreš mislit in to brez piva ;-) Kolk pa je najboljše da je endometrij?

javim kaj bom opravila v ponedeljek...
Kolk velik pa mora bit folikel ko si daš stopko?

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5659
23.6.2012 23:26:35   
curly
Čer.
Kaj bi šele bilo, če bi pivo pila!?user posted image
Mislim, da mora biti folikel najmanj 17mm. Jaz sem obakrat dobila stopko pri 21mm. Endometrij pa mora biti najmanj 6mm, če je manj, mislim, da ti IUI-ja sploh ne naredijo. Debelejši kot je boljše je, ker le-ta pomaga pri vgnezditvi jajčeca, tako da jaz stiskam pesti, da se bo še malo odebelil in pripomogel k temu, da postaneš srečka user posted image ! user posted image

Pri mojem 1.IUI sem bila na UZ v torek in folikel je bil velik 11mm, potem sem šla čez 3 dni (v petek) in vsak večer sem pila pivo in jedla jajca in je bil velik 21mm, zdravnik je bil ful presenečen. user posted image Ampak, žal, to ni propomoglo k zanositvi...

Pri teh IUI-jih je tako, da je vsak par zgodba zase... Jaz sem izgubila upanje, da bi lahko s tem zanosila. V septembru imam že razgovor za IVF, mogoče bom imela tam več sreče... ZAte pa absolutno stiskam pesti in močno upam, da ti uspe!!!

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 5660
23.6.2012 23:54:47   
drejcisu
Upajmo da nam rata...tud jst držim pesti zate.... user posted image

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5661
25.6.2012 14:00:37   
drejcisu
No današnji uz pokazal endometrij 9mm, folikel 19mm...tko da me zvečer čaka špikanje v sredo pa akcija...
Curly ti si se kr v trebuh špiknila al??

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 5662
25.6.2012 14:03:33   
curly
Hej,
no, sem vesela, da je folikel lepo ztastel. user posted image
Ja, mene je moj piknil, ker ima malo izkušenj s tem. Ima narejeno srednjo zdravstveno šolo. user posted image
Drugače pa ja, v trebuh se moraš piknik. Jaz sem vseeno prebrala navodila, kako in kaj, da sem vedela, kaj me čaka. Držim pesti za v sredo. Javi, kako je šlo!

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 5663
25.6.2012 22:06:02   
yalil
Draga dekleta user posted image

Kako sem vesela, da se lahko priključim debati.
V sredo 21 sva imela prvi IUI. Vsak dan štejem dneve: 1, 2, 3, ...... 17 dan se mi zdi tako zelo daleč. To čakanje res ubija.

STOP inekcijo mi je dala ena super sestra v stari porodnišnici: trebuh, palec stran od popka.
Med drugim sem v postopku tudi pri dr. Rešu in jem tudi Prometrium. Ali ga še katera jemlje?

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5664
25.6.2012 22:43:07   
drejcisu
yalil...mogoče mi lahko poveš postopek kako gre v lj...mam v sredo ...more bit nujno moj zraven če spermo prinesem od doma?? greš vmes domov?? moraš prvo v sprejemno??

(odgovor članu yalil)
Neposredna povezava do sporočila: 5665
25.6.2012 22:44:56   
drejcisu
yalil.....mi lahko poveš glede na to da si tudi v lj...kako gre postopek??? ali mora moj pridet z mano tud če jst prnesem njegovo spermo zjutraj??
si šla vmes domov al si tm čakala??

(odgovor članu yalil)
Neposredna povezava do sporočila: 5666
26.6.2012 10:13:31   
yalil
Hej Drejcisu,

moj mož je moral biti v sobi 101 ob 8:30, da je dal seme. Potem sem pa jaz moral biti v sobi 105 ob 10:30. Postopek potem trajala celo minutko :)
20 minutk po tem sem malo posedala in to je to.
Glede na to, da si jo ti prinesla s sabo, ne rabita bit oba. In postopek je res tako hiter, da mož sploh ne more it zraven.

Zelo simple.

Želim ti velikkkk sreče. Javi se.

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 5667
27.6.2012 14:58:43   
drejcisu
No da poročam..danes imela IUI...zdj p čakanje dva tedna da vidimo kaj bo...

Curly kako je pri tebi...??

(odgovor članu yalil)
Neposredna povezava do sporočila: 5668
1.7.2012 12:05:32   
malcekaljaz
Živjo, mi smo imeli prvi iui in lahk rečem da sm hodla tri dni na uz in potem na asiminacijo. sedaj čakam na user posted image ,če jo bom dobila. v tem času pa me sedaj ko sma s partnerjem pridno vadila me je pa začel boleti desni jajčnik,hkrati vse z desne strani in sem tudi bolj živčna in nestrpna kako bo. a je to normalno da me tako zelo boli'?

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5669
1.7.2012 12:11:24   
malcekaljaz
mene pa zanima a more vsaka dobiti inekcijo na iui al je to odvisno od posameznice?

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 5670
1.7.2012 22:42:46   
curly
Hej hej.
Inekcijo 1. stopko dobiš, da ti ob pravem času sproži ovulacijo. Če na zadnjem UZ ugotovijo, da bo zelo kmalu ovulacija, ne dajo inekcije. Torej, ne, ni nujno, da jo dobiš.
Obstaja pa še druga stopka, in sicer po IUI. V MB ni druge stopke (za podporo nosečnosti), v LJ pa je en čas bila, zdaj pa ne vem več, če še je...
Držim pesti, da zagledaš user posted image !

(odgovor članu malcekaljaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5671
19.7.2012 15:26:03   
bebica25
Pozdravljene punce,

sem 3. dan po laparoskopiji (z mano je čisto vse ok) in ko je bila zadnja vizita pred odhodom domov, mi je dr. Reljič rekel da ne glede na to da imam naslednji datum pri njem 20. septembra, naj takoj 1.dan menstruacije v septembru pokličem, ker bomo kar začeli z IUI postopki. user posted image

Sem pa z začasno odpustnico kar dobila napotnico, na kateri na zadnji strani piše, prosim za IUI: (3xCC + IUI, 1XFSH+IUI).
Kaj to pomeni da imam 4 postopke IUI, ozr, če katera zna povedat kaj te kratice pomenijo.. Je pa še omenjal tabletke Femara..

Hvalauser posted image

(odgovor članu MajaMontenegro)
Neposredna povezava do sporočila: 5672
25.7.2012 12:43:05   
curly
Hej hej.
Sem mislila, da je tema že čisto zamrla. user posted image
Torej, ja, verjetno pomeni, da imaš 4 postopke IUI in sicer, če jaz prav vem, CC pomeni Klomifen, vsaj na moji napotnici je tako pisalo, s tem da, jaz sem imela 2xIUI+CC in 1xIUI+nekaj (inj., mislim, da je pisalo, ampak se ne spomnim). Če si dobila recept za kakšne tablete, npr. Klomifen ali Femara, kot si omenjala (ti dve zdravili bi naj bili podobni), ga pojdi čim prej iskat, ker ko boš prvi dan M poklicala, ti bodo povedali, da moraš 5. dan cikla prit na UZ in nato ti bodo predpisali terapijo. Npr. jaz sem imela Klomifen od 5. do 9. dneva cilklusa, in sicer se pila 2 tableti na dan, torej 5 dni. Rezultat je bil, prvič 1x velik folikel, drugič pa kar dva. Vseeno nam ni uspelo zanosit, zato grem zdaj, ko se mi M vlije v naslednji postopek, in tokrat bom na inekcijah. Upam na več uspeha.
Vso srečo ti želim, javi se še kaj, da bova skupaj klepetali v čakanju na postopek in potem še v čakanju na + oz. če te še kaj zanima, ti bom z veseljem odgovorila, če bom le znala. user posted image
LP

(odgovor članu bebica25)
Neposredna povezava do sporočila: 5673
25.7.2012 16:19:46   
bebica25
Hej curly..
Sem res vesela, da lahko s katero poklepetam..
Jaz sem začela obiskovat neplodnostno ambulanto v januarju letos in že pri prvem obisku mi je rekel, da naj si grem po Klomifen(toliko pač da ga imam), tako da tega imam že doma.. v pripravljenosti user posted image in komaj čakam, da se mi postopki začnejo..September pa bo itak hitro tu.user posted image
Mogoče pa me zmeš že kakšnauser posted image preseneti.. Nikoli se ne ve..user posted image Upam pa še vseeno..

Torej curly, ti greš zdaj v 3.(zadnji postopek)?
Kaj pa potem za vnaprej, so ti že kaj rekli kaj sledi, če sedaj ne rata? Čeprav, držim pesti da ti v tretje rata..Sej veš, v tretje gre radouser posted image
Ti si v MB ambulanti?
Aja, če smem, kje pa se je vama zalomilo? ozr. kaj je pri vama vzrok da ne rata??

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5674
26.7.2012 16:52:53   
curly
Hej.
Ja, tudi jaz hodim v MB. Midva sva šla prvič lani junija, potem sva imela preiskave in ugotovili so, da imam povišan prolaktin, zato sem vsak dan jemljem ene tablete, potem so sumili, da imam pregrado, sem šla na op., kjer je bilo vse bp. Oba jajčnika sta policistična, nimam rednih ciklusov, moj pa nima najboljšega spermiograma, zato sem šla v aprilu v prvi IUI, kjer smo imeli en lep folikel (21mm) in odlične plavalčke, rezultat pa negativen. V drugem (junija) smo imeli 2 folikla, slabe plavalčke, rezultat negativen. To sta bila dva kroga s Klomifenom, zdaj pa še ne vem točno kaj me čaka, menda ampule.
Ker je to najin zadnji IUI, imam v septembru že nov datum in sicer razgovor za IVF (umetno oploditev), ampak srčno upam, da do tega ne pride, da bom prej user posted image .
Jaz sem načeloma ful pozitiven človek in gledam na vse to, kot da se dogaja z razlogom, ampak sem po 2,5 letih postala precej neučakana. Včasih naju čisto sesuje in se komaj potolaživa. user posted image Kako pa kaj vidva prenašata tale boj? Kakšno diagnozo sta dobila?
Lepo se imej, se tipkava.

(odgovor članu bebica25)
Neposredna povezava do sporočila: 5675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  225 226 [227] 228 229   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  225 226 [227] 228 229   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?