|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  224 225 [226] 227 228   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: I UI
15.5.2012 21:40:42   
curly
Talia, jaz sem delala test 14 dni po IUI in test je bil negativen. 15. dan sem dobila user posted image . Upam, da si imela le premalo hormona in da v prihodnjih dneh pokaže user posted image !

(odgovor članu Pikavelika)
Neposredna povezava do sporočila: 5626
19.5.2012 12:09:09   
Barcula
Hey babike jaz vam sporocam da imam v ponedeljek iui a ve kateteta koliko je imeela zadebeljeno sluznico pred iui-jem miislim da imam pretanko 7 ? Curly krvomocnico pijes ti kako in kdaj
Se javim se kaj

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5627
19.5.2012 12:49:16   
curly
Hej. Jaz sem menda imela 7,5mm. Mislim pa da mora biti najmanj 6mm. Sem pa slišala, da so nekatere imele tudi že precej več. Verjetno, bolj kot je debela, boljše je! Aja pa v dveh dneh se ti lahko še precej odebeli, tako da bo na dan IUI-ja verjetno bolj debela. user posted image
Ne, jaz ne pijem krvomočnice, sem bila zdaj malo na OFF. En krog smo "pavzirali". Jemala sem folno, matični mleček, nekaj vitaminskih tablet pa hormonske tablete, ki jih moram skoz jemat. S krvomočnico bom začela verjetno prvi dan user posted image . To bi se naj zgodilo drug teden, če me ne bo kaj hecala, ker nimam ravno rednih user posted image .
Držim pesti za v ponedeljek. Ti pa javi, kako je šlo! Potem pa močno močno stiskamo pesti 14 dni, da se prime! Drži se, se tipkamo!

(odgovor članu Barcula)
Neposredna povezava do sporočila: 5628
22.5.2012 21:58:21   
miskula
Ojla,
nisem vas brala, tko da nisem čist na tekočem katera čaka na user posted image  in katera rabi user posted image  za naslednjič.
jaz sem imela IUI leta 2010 in to je uspelo v prvo. ja doma imam zdravegauser posted image . in nagajivega sem pozabila dopisat user posted image
Sedaj pa bi rada ponovno zagledala user posted image  pa ni uspeha user posted image
Ali je katera tukaj ki je šla že 2 gor? Ali ve katera kakšen je postopek za ponoven IUI? Ali bom morala dati skozi vse preiskave ali bom šla kar direkt na postopek?
Tole čakanje ubija user posted image  Pa saj kaj vam govorim ko ve najbolj veste kako je to težžžžžžko user posted image

otroci so naše največje bogastvo

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5629
22.5.2012 22:57:34   
miskula
Še nekaj punce, ali mi lahko katera napiše številko od sestre Tatjane, katera ti da vse napotke za IUI. Mislim da je soba 105 user posted image

(odgovor članu miskula)
Neposredna povezava do sporočila: 5630
23.5.2012 9:09:16   
curly
Hej, miskula!
Po tvojem post-u sledeč ugotavljam, da hodiš v LJ. Jaz ti ne znam pomagati, ker hodim v MB. Sem zelo vesela, da ti je pri prvem IUI-ju uspelo. Jaz zdaj ravno čakam user posted image . Danes ali jutri se bo najbrž vlila in grem v 2. postopek. user posted image
Sicer ne vem, kako je, če ti pri 1.user posted image uspe po IUI-ju, ampak po moje ne rabiš ponovno na vse preiskave. Po moje imaš neko krajšo poskusno dobo, potem pa greš v postopek. Nisem pa prepričana, ker kot pravim, nimam izkušenj! Uspešno ti želim in upam, da ti čim prej uspe zagledati drugi user posted image !

(odgovor članu miskula)
Neposredna povezava do sporočila: 5631
24.5.2012 16:24:05   
Barcula
Jaz se javljam kr preko telefona user posted image

V ponedeljek smo opravili iui tako zdaj pa cakamo huh ta bo pa kr tezka znake je imela katera

tudi jaz imam v mb tako da ti tezko kaj recem pa prvi iui je za mano vrjamem pa da bi bi mogla bit prej na vrsti

user posted image user posted image user posted image user posted image
tako navijamo

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5632
29.5.2012 11:44:36   
julij82
miskula, tel. od Tatjane mislim da je 01 522 60 74. mal pobrskaj še po tem forumu, zihr kje piše. Sporoči, kaj ti bodo povedali....to bo tudi mene zanimalo čez kaki dve leti :)
Curly in Barcula držim pesti za vaju user posted image

(odgovor članu Barcula)
Neposredna povezava do sporočila: 5633
6.6.2012 11:48:32   
curly
Hej!
Včeraj sem bila v 13. dnevu ciklusa in se šla na UZ, ker se spet pripravljamo na IUI. user posted image
Če primerjam prejšnji postopek in tega, imam zaenkrat precej boljše rezultate! user posted image
Endometrij je bil v prejšnjem postopku na 13. dan cikla 7,5mm, včeraj 10mm, v prejšnjem ciklu sem imela 1 folikel, ki je bil velik 11 mm, včeraj pa sem imela 2, ki sta bila velika 13mm in 14mm. user posted image
Jutri imam ponoven UZ in pričakujem, da bo padla stopka - upam, da bosta pridno zrasla do jutri.
Če jaz vse to prav razumem in če bosta oba folikla približno enako velika, je možnost dvojčkov, a ne? Oz. jaz si to tako razlagam, da imam v tem ciklu 2x večjo možnost zanositve, kot v prvem, ko je bil samo eden folikel. user posted image
Če katera ve kaj več o tem, naj mi prosim napiše.
Kako ste ostale?
Julij, kako napreduje nosečnost? Vse OK? Veliko mislim nate, ampak sem imela zdaj takšno gužvo, da me ni bilo nič blizu računalnika, da bi ti kaj pisala... user posted image Sem smotana, vem. I`m sorry. user posted image
Če boš imela kaj časa, mi prosim piši in sporoči, kako napredujete.
Barcula, kako je s tabo? Nič nisi javila, če je IUI uspel. Upam, da je in da si že potrjena nosečka! user posted image
miskula, kako je kaj pri tebi? A si že v postopku?

(odgovor članu julij82)
Neposredna povezava do sporočila: 5634
7.6.2012 23:20:55   
malcekaljaz
zivjo. tud jst v naslednjih dneh čakam na uz, me pa zanima a to pokličeš ginekologa. in kako je potem z postopkom iui,sm namreč čisto nova i ne vem o tem nič.

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5635
8.6.2012 0:04:45   
miskula
hvala vsem za odgovore.
Sem poslala mail kar dr. Bokalovi in mi je odgovorila, da moram najprej k njej na posvet. user posted image  Tako da čakam user posted image
Aja sem pa dobila datum že kar zdaj v juliju user posted image  
Barcula je že kaj novega ?
Curly in malcekaljaz držim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malcekaljaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5636
8.6.2012 9:09:13   
curly
Hej.
No, mi imamo stopko jutri, v pon. pa IUI. Vceraj sem imela folikla velika 16.5 in 17.5, ampak mi je zdravnica rekla, da ker sem na Klomifenu, da morajo biti vecji. Endometrij pa je menda ze pripravljen.
user posted image
Malcekaljaz, ce si v MB, poklices 1.dan M in se narocis za UZ. Imeti moras napotnico. Katera zdravila imas predpisana? Jaz imam Klomifen in sem ga morala it iskat v Avstrijo, da sem ga imela ze na 1.UZ zraven.

< Sporočilo je popravil curly -- 8.6.2012 9:11:37 >

(odgovor članu miskula)
Neposredna povezava do sporočila: 5637
8.6.2012 9:22:53   
Barcula
hey
ja pri meni se je v soboto prikazal user posted image tako da čakam naslednjega user posted image in se ponovno naročim

malcekaljaz
jaz sem dobila napotnico za iui v ukc maribor neplodnostni odelek in urejam vse tam torej ko dobim user posted image pokličem in se naročim te spremljajo na monitoringu kako jajčece napredujejo ti predpišejo stimulacijo za ječeca al klomifen ali gonal f inekcije ko bo jajčece oz folikel velik od 17 do 20 mm dobiš stop inekcijo in v naslednjih 24-48 urah ti naredijo inseminacijo počakaš 14 dni in user posted image bi se naj narisal če je inseminacija uspela.

Curly držimo pesti user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu miskula)
Neposredna povezava do sporočila: 5638
8.6.2012 10:24:44   
curly
Barcula, pošiljam user posted image user posted image user posted image , mi je žal, da ni uspelo. user posted image
Jaz se tega tako boljim, ker prvič sem bila čisto na tleh in tudi ko sem že mislila, da sem OK, sem ugotovila da nisem. Koliko foliklov si imela? Kako veliki so bili? Kako pa endometrij?
Držim pesti, da čim prej dobiš user posted image , da lahko greš v nov postopek ali pa da je sploh ne dobiš in zanosiš naravno! user posted image

< Sporočilo je popravil curly -- 8.6.2012 10:26:17 >

(odgovor članu Barcula)
Neposredna povezava do sporočila: 5639
10.6.2012 17:58:45   
spelcy3
curly...imaš zs user posted image

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5640
11.6.2012 19:11:47   
curly
No, da še tukaj javim, čeprav se mi zdi, da se bolj sama s seboj pogovarjam. user posted image
Danes smo imeli IUI, seme je bilo slabše, tako da ne pričakujemo pozitivnih rezultatov. Mogoče je pa boljše tako. user posted image
Javite se kaj ostale, kako vam gre? Kdaj greste v naslednji postopek?
Midva si bova po tem postopku vzela 2 meseca pavze, da se malo sčistimo teh hormonov, ker mislim, da sem že čisto zastrupljena... user posted image V septembru imam tudi razgovor za IVF, tako da bom istočasno šla v postopek in na razgovor. Saj, če se ne prime, bomo pač prej šli na IVF, če pa se pa toliko bolje, se bo kakšen prostorček sprostil za katero drugo nestrpno mamico-to-be. user posted image

(odgovor članu spelcy3)
Neposredna povezava do sporočila: 5641
14.6.2012 23:08:01   
Barcula
ja na zadnjem uz je bilo endometrij 7 jajčece je bilo eno mislim pa de je bilo veliko 16 pol pa je bil iui čez tri dni ker je bil vikend vmes

midva pridno user posted image bomo videli kaj bo pila sem krvomočnico od koca user posted image 3 dni in sem mela take krče da sem kr nehala pit a ktera ve kaj o tem joj jaz nimam nobenega termina za naprej

jaz sem vzela ta iui postopek čist tako če bo bo če ne ne sem se že navadila na - - to ni dobro sicer ampak kaj čemo

sem pa res toliko zaposlena z delom da nimam niti časa razmišlajt ali bit slabe volje zarad neupelih poskusov :)

Curly kako si ti kaj držim pesti zate :)

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5642
15.6.2012 11:25:32   
MajaMontenegro
Pozdravljene "sotrpinke" user posted image

Sem nova na forumu, a že nekaj časa spremljam temo o IUI. Do sedaj sem opravila 3 postopke IUI, ampak ne v Sloveniji, temveč v Črni Gori, kjer živim in delam že nekaj let. S partnerjem se trudiva skoraj 4 leta, ampak brez uspeha. On je sicer nekaj časa imel oligospermijo (18 mil), zadnje leto dni pa ima veliko boljše rezultate (36-47 mil). Pri meni niso našli noben problem, jajčniki super, ovulacija naravna obstaja, ciklusi na 26-28 dni, jajcevodi prehodni, hormoni super... Diagnoza: INFERTILITAS PRIM.

Kratek opis opravljenih IUI postopkov:

1. IUI - januar 2012 - klomifen 100 mg (3-7 dan ciklusa) - pridelala 3 folikla desno in 1 levo - endometrij 14, Pregnyl 10.000, inseminacija 2 dni zaporedoma, kolabiranje folikla desno, koncentracija vnešenega obdelanega vzorca 2 x 10 mil. - 14 dni jemala 100 mg progesteron (2x1 vaginalno) in 1 x folna kislina - 14 po IUI beta 18 (siva zona)-ponovitev čez 3 dni beta 8 - biokemična nosečnost user posted image

2. IUI - marec 2012 - klomifen 50 mg (3-7 dan ciklusa) + Menopur 75 iu 1 ampula v trebuh - pridelala 2 folikla levo (22 mm) - endometrij 14, Pregnyl 5.000, inseminacija 2 dni zaporedoma, kolabiranje obeh foliklov levo, koncentracija vnešenega obdelanega vzorca 1x12.5 in 1x11 mil. - 14 dni jemala 100 mg progesteron (2x1 vaginalno) in 1 x folna kislina - dobila user posted image 10 dan po IUI, nisem niti delala beto sm=smiley19.gif]

3. IUI - junij 2012 - klomifen 100 mg (5-9 dan ciklusa) + Merional 75 iu 1 ampula v trebuh - pridelala 3 folikla desno in 2 folikla levo (povprečno 21-22 mm) - endometrij 14, Pregnyl 6.500, inseminacija 2 dni zaporedoma, kolabiranje vseh foliklov desno in levo, koncentracija vnešenega obdelanega vzorca 2x10 mil.- 10 dni jemljem 100 mg progesteron (2x1 vaginalno) in 1 x folna kislina - še 4 DNI ČAKANJA, upam da nam v tretje uspe user posted image . V torek grem delat beto user posted image

Sem bila na bolniški za vse postopke in sem veliko počivala. Posvetila sem se malo sebi...

Tukaj nam na knjižico pripadajo trije postopki IUI, potem pa greš z vsemi papirji na komisijo, ki ti mora odobriti IVF (baje je to proceduralni postopek - sedaj so celo odobrili 3 postopke, prej samo 2). Čakalna lista je cca. od pol leta do leta dni.

Vsem želim čim boljše rezultate in sproščeno čakanje user posted image

Lep sončen pozdravček s črnogorskega primorja..

(odgovor članu Barcula)
Neposredna povezava do sporočila: 5643
15.6.2012 15:15:21   
curly
Barcula, a zdaj po IUI si že dobila user posted image ali čakaš na dan D? Jaz držim pesti za tebe, da bi ti čim prej uspelo, ti se pa le še kaj javi! user posted image
Znakov nimam nobenih, razen nekih prebavnih motenj, kar pa je lahko tudi posledica kakšne hrane in limonade, ki prija v tem vročem vremenu. user posted image
Maja, dobrodošla. Zelo lepo si opisala svoje postopke. Tudi moj partner je imel/še ima težave z gibljivimi plavalčki, zato so naju dali le na 3 IUI-je. 2 sva že opravila, zdaj čakamo - še 10 dni, ampak nimamo prevelikega upanja, ker so nama tam lepo povedali, da je možnost zelo zelo majhna.
Drugače zdravim parom v Sloveniji dajo 6 IUI-jev in 6 IVF-jev, tako da ima Slovenija to kar dobro urejeno. Mislim, da je nekje na vrhu v svetu, kar se tiče števila postopkov
Midva imava razgovor za umetno v septembru, takrat bova tudi šla na zadnji IUI, ker se na odobritev čaka približno 3 mesece...
No, da še jaz opišem moja dva IUI-ja:
1. IUI
5. - 9. dneva: Klomifen 2tbl/dan
16. dan: 1 folikel: 21mm + stopka ob 11.00; endometrij: 7,5mm
17.dan: IUI okoli 10.00; seme: odlično
31. dan/14. dan po IUI: test, REZULTAT: - user posted image user posted image user posted image
32. dan: /15. dan po IUI: dobila user posted image

2. IUI
5. - 9. dneva: Klomifen 2tbl/dan
15. dan: 2 folikla, D:17,5mm, L:16,5mm; endometrij 9,5mm
17. dan: stopka ob 24.00
19. dan: IUI ob 13.30; seme: slabo user posted image
Č A K A M O!
Test: 25.6.2012, če ne bo prej user posted image !

(odgovor članu MajaMontenegro)
Neposredna povezava do sporočila: 5644
20.6.2012 9:47:53   
Barcula
pri nas iui ni uspel sem dobila user posted image cakam na naslednjo da se naročim na ponovni postopek

in kako je pri tebi

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5645
21.6.2012 13:24:42   
drejcisu
Pozdravljene!
Tudi jaz sem v postopku IUI...danes sem imela prvi UZ...debelina endometrija samo 5 mm, folikel samo eden večji in še ta komaj 10mm....v drugem jajčniku več manjših..
Kakšne so vaše izkušnje z rastjo foliklov?
Skrbi me ker bo fant naslednji petek in soboto odsoten...in upam da ne bo ravno takrat dan za IUI.user posted image

(odgovor članu Barcula)
Neposredna povezava do sporočila: 5646
21.6.2012 17:22:13   
lenci
spij kako pivo in folikli bodo zrasli.meni so cez noc narasli iz 17mm na 20mm.mi je pa sam ginekolog predlagal pivouser posted image

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 5647
21.6.2012 18:02:18   
drejcisu
ha ha .....se bom potrudla čeprav nisem ljubitelj piva user posted image

(odgovor članu lenci)
Neposredna povezava do sporočila: 5648
21.6.2012 22:35:30   
curly
Hej hej,
da se malo javim. Pri nas ni nekih sprememb. Prsa so boleča kot vsak mesec... Danes se nisem mogla upret in sem polulala en test. Seveda je pokazal le eno črtico. Smo 10. dan po IUI, tako da upam, da je prehitro, vseeno nimam velikih upov za plus. user posted image
Tudi meni je pivo pomagalo pri rasti foliklov. Fajn je tudi, če ješ jajca, da so kako folikli bolj kvalitetni. Za sluznico... Baje pomaga krvomočnica. Jaz sem zdaj že 2. mesec na matičnem mlečku in sem v prvem IUI-ju, ko še nisem jedla matičnega mlečka imela sluznico 7,5mm na zadnjem UZ (naslednji dan je bil IUI), tokrat pa sem imela sluznico debelo 9,5mm 4 dni pred IUI...
Upam, da čim prej katera javi lepo novičko! Lep večer še naprej! user posted image

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 5649
21.6.2012 22:36:06   
curly

IZVIRNO SPOROČILO: drejcisu

ha ha .....se bom potrudla čeprav nisem ljubitelj piva user posted image

Obstaja tudi čaj iz hmelja.. Hmelj je tisti, ki pomaga..

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 5650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  224 225 [226] 227 228   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  224 225 [226] 227 228   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?