MajaMontenegro
|
Pozdravljene "sotrpinke" Sem nova na forumu, a že nekaj časa spremljam temo o IUI. Do sedaj sem opravila 3 postopke IUI, ampak ne v Sloveniji, temveč v Črni Gori, kjer živim in delam že nekaj let. S partnerjem se trudiva skoraj 4 leta, ampak brez uspeha. On je sicer nekaj časa imel oligospermijo (18 mil), zadnje leto dni pa ima veliko boljše rezultate (36-47 mil). Pri meni niso našli noben problem, jajčniki super, ovulacija naravna obstaja, ciklusi na 26-28 dni, jajcevodi prehodni, hormoni super... Diagnoza: INFERTILITAS PRIM. Kratek opis opravljenih IUI postopkov: 1. IUI - januar 2012 - klomifen 100 mg (3-7 dan ciklusa) - pridelala 3 folikla desno in 1 levo - endometrij 14, Pregnyl 10.000, inseminacija 2 dni zaporedoma, kolabiranje folikla desno, koncentracija vnešenega obdelanega vzorca 2 x 10 mil. - 14 dni jemala 100 mg progesteron (2x1 vaginalno) in 1 x folna kislina - 14 po IUI beta 18 (siva zona)-ponovitev čez 3 dni beta 8 - biokemična nosečnost 2. IUI - marec 2012 - klomifen 50 mg (3-7 dan ciklusa) + Menopur 75 iu 1 ampula v trebuh - pridelala 2 folikla levo (22 mm) - endometrij 14, Pregnyl 5.000, inseminacija 2 dni zaporedoma, kolabiranje obeh foliklov levo, koncentracija vnešenega obdelanega vzorca 1x12.5 in 1x11 mil. - 14 dni jemala 100 mg progesteron (2x1 vaginalno) in 1 x folna kislina - dobila 10 dan po IUI, nisem niti delala beto sm=smiley19.gif] 3. IUI - junij 2012 - klomifen 100 mg (5-9 dan ciklusa) + Merional 75 iu 1 ampula v trebuh - pridelala 3 folikla desno in 2 folikla levo (povprečno 21-22 mm) - endometrij 14, Pregnyl 6.500, inseminacija 2 dni zaporedoma, kolabiranje vseh foliklov desno in levo, koncentracija vnešenega obdelanega vzorca 2x10 mil.- 10 dni jemljem 100 mg progesteron (2x1 vaginalno) in 1 x folna kislina - še 4 DNI ČAKANJA, upam da nam v tretje uspe . V torek grem delat beto Sem bila na bolniški za vse postopke in sem veliko počivala. Posvetila sem se malo sebi... Tukaj nam na knjižico pripadajo trije postopki IUI, potem pa greš z vsemi papirji na komisijo, ki ti mora odobriti IVF (baje je to proceduralni postopek - sedaj so celo odobrili 3 postopke, prej samo 2). Čakalna lista je cca. od pol leta do leta dni. Vsem želim čim boljše rezultate in sproščeno čakanje Lep sončen pozdravček s črnogorskega primorja..
|