picola1
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Strinjam! Absolutno je treba pedofile, morilce, posiljevalce, itd. odstraniti iz okolja! Vsekakor pa je, predno se jih odstrani, treba pravemu soditi in ga seveda tudi primerno obravnavati. Vseeno reskiram besedni bombni napaduser posted image in pravim, še predno pa se jih odstrani iz okolja, je treba, sploh pri pedofilih dokazati, da to res so. Se absolutno strinjava:) Ne moreš nekoga zapret na podlag rekla kazala! Samo spet v tem primeru naj to niti ne bi bilo vpršaljivo, kolikor razumem - mislim, če je njegova mama reševala partnerko itd... so priče in nihče ne zanika dogajanja... Ne glede na to, kaj so imeli... meni se zdi strašljivo to, da nekdo planira tak napad, ni to v navalu besa, ko se skregata... ampak dejansko planira, čaka, da bo ženska sama doma, vzame kladivo s sabo, pa je pri vsem tem nič ne moti, da je otrok zraven... ma, to je res izven mojega dosega razumevanja... sem preneumna. Eno je raziskat vzroke, zakaj je nekdo postal kriminalec, popolnoma drugo pa dokazovat zločin. Morda vzroki prinesejo kakšno olajševalno okoliščino ob obsodbi, ampak ni isto, kot dokazovanje zločina. Se pa absolutno strinjam, da je treba dokazat, ker je lažnih obtožb, mnogo preveč. V tem primeru dokazovat ni teško, edinoa možnost je, da je še kdo zraven obdolžen sodelovanja. Podpis. Jst se pa tukej s tem ne morem strinjati...Prvo kot prvo. lažnih obtožb je veliko MANJ kot pa mi mislimo. Govorim za pedofilijo. Imam tesne stike s Katjo bašič iz Združenja proti spolnemu zlorabljanju in sva se tut o tem menle in je rekla, da se hitro vidi, kdo lažno obtožuje in kdo ne...In da je takih primerov zelo malo. Mnogo mnogo mnogo več je takšnih (v bistvu 90%), kjer je otrok dejansko bil zlorabljen pa nihče ne verjame oz. kr neki cincajo,manipulirajo, itd. Sem slišala mnogo mnogo osebnih izpovedi mamic, ki so šle čez celo kalvarijo, da so dokazovale, da je njihov otrok dejansko bil zlorabljen, ljudje so jih pa obtoževali, da so očete namerno obtožile tega, ker so ga hotele uničit...(otrok se je pa očeta na smrt bal, imel nepojasnjene uroinfekte, močil posteljo, risal čudne slike, postal popolnoma zaprt vase, itd.) In ko vidiš tako mamico, ki pripoveduje tako zgodbo na enmu seminarju za tožilce in odvetnike, ko vidiš v živo tisto njeno stisko, ko se mora dobesedno borit za varnost svojega otroka, ko se bori s tem, da ji nihče ne verjame, da se to res dogaja, ampak jo obtožujejo vsega mogočega, ko med pripovedovanjem joka in komaj do konca pove, kaj se je dogajalo...potem težko verjameš tooooolikom lažnim obtožbam, kot jih navajaš... Kot drugo...Pedofila je treba odstranit takoj, ko obstaja sum. Ker VELIKO večja je verjetnost, da obtožba ni lažna in je temu primerno tut treba zaščitit otroke/otroka. Torej, tveganje, da zajebeš situacijo je tukaj večje, če človeka, ki je osumljen pedofilije pustiš na prostosti. Drugače povedano: pravica otroka do varnosti ali pravica človeka, da mu dokažejo krivdo. Če bi šlo za vašega otroka, ni težko odgovorit, katera pravica je nad katero, ane?