ronja -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 10:44:59)
|
Če pa ti delaš z njimi in jim želiš pomagati, jih pa še kako moraš razumeti, predvsem zakaj jim ni uspelo. To je vedno dobro vedet. Samo vedet zakaj in s tem opravičevat dejanje, ni isto. Je frodo enkrat to dobro razložila:). Zakaj bi se tisti drugi slabo počutil? Ker ti rečeš: lej, tale je mel zafurano otroštvo, torej lahko mlati okoli svoje otroke, lahko se napije do mrtvega in ženo premlati, pač je mel zafurano otroštvo, ni sam kriv... Nekdo drug, ki je mel zafurano otroštvo, pa se je TRUDIL, da ni tak, da je šel čez to - tega se potem ne vidi, če ima tak človek kao pravico, da rata nasilen. Ali rečt: punca doma ni dobila dovlj potrditve in je v puberteti še ni razlog, da lahko nekoga s kladivom po glavi treščiš. Razlog je pomemben, ker sicer temu človeku ne moreš pomagat, da se spremeni, če se hoče, vendar pa moramo ljudje vseeno prevezet odgovornost za svoja dejanja, kljub temu, da imamo svoje razloge zanje. ampak hvalospeva jim pa ni treba peti celo življenje ali pa nehati zato drugim pomagati Ne, jim je pa lepo priznat uspeh:). Pa ravno to pravijo: da pač ni samoposebi umevno, da bo človek zašel na kriva pota, če je imel zafurano otroštvo. Da se da drugače - ravno oni to pravijo! Mi trdimo drugače, če nasilje opravičujemo. Težko ti povzamem cel pogovor, sploh bi bilo to še zame predolgo;), ampak vsekakor so imeli point. Če se oglasi frodo, bo mogoče spet lepo napisala, to je bolj njeno področje, jaz sem naravoslovka;).
|
|
|
|