kam gre ta svet?!? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

CUKRČEK -> kam gre ta svet?!? (19.7.2012 8:18:15)

Berem spodnjo zgodbo: http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/megy-s-kladivom-po-mateji-zaradi-policista

In sem povsem šokirana, kam gre ta svet?!? KAko 18 letnici sploh pade kaj takega na misel? Zarad enga mulca bi kar ubila njegovo bejbo? Grozno, kam gremo...pa to se je nedolg nazaj dogajalo le v filmih.
[sm=zmeden.gif]

alda -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 8:25:20)

Mislim da se je to dogajalo že tudi prej, sam mediji niso imeli "dostopa" oz niso smeli dajat v javnost take stvari.

Se pa podobno sprašujem tudi jaz in pošteno povem, da me je kdaj kar mal strah ko pomislim v kakem svetu odraščajo moji otroci,
kaj pa šele bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
ko pa tudi prihodnost ni niti bledo siva, kaj šele rožnata!
Žal!!

Tippi -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 8:26:08)

Mene pa ne čudi! Hočem rečt, nisem več presenečena nad takšnimi dogajanji! Socialna, finančna in še kakšna stiska vodi ljudi v nerazumna početja! No, da ne bom napačno razumljena. obsojam vsakršne vrste nasilja, ampak sem pa tudi vedno manj šokirana. Dogaja se tudi najboljšim. Danes si tukaj, jutri na psihiatriji. Moderna bolezen tega časa! In zgodba, ki si jo pripopala, je posledica te bolezni.

Dejstvo je, da bomo morali vedno bolj delati na sebi in na duševnem miru. In začeti uživati v malih stvareh, ki so nam podarjene. pehanje za materializmom, tekmovanje s sodobnim načinom življenja, jap, to te pripelje do roba!

liliana -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 8:52:01)

No, v tem primeru je šlo za zločin in strasti in ni temu botrovala kaka finančna ali socialna stiska......

alda -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 8:56:43)

liliana welcome back!!  sem te prav pogrešala!!

liliana -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 8:59:38)

Seveda sem se vrnila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ....ta RR je super za novice....pojma namreč nisem imela, da se je že pred nekaj dnevi, nekaj km vstran od mene, zgodil poskus umora....

alda -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 9:06:26)

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Seveda sem se vrnila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ....ta RR je super za novice....pojma namreč nisem imela, da se je že pred nekaj dnevi, nekaj km vstran od mene, zgodil poskus umora....

saj RR je bolj ažuren kot 24kur [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Tippi -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 9:06:29)

Socialna, finančna in še kakšna stiska vodi ljudi v nerazumna početja!

Uf, o temu bi se dalo razpravljati. Profil nasilnežev, morilcev, posiljevalcev itd. itd., se ne meri samo po "končnih rezultatih", ampak se jih obravnava celostno. Od otroštva naprej! Tam pa strasti ni, in je to zgolj posledica, ne pa vzrok. Pa ne bi zdaj o tem... želim povedati le, da zadeve preveč površinsko gledamo. Bi ti predlagala, da si preberi kakšno vrstico na to temo, da boš bolje razumela, pa ne želim izpasti pokroviteljsko. Dejstvo je, da vsak zločin, ki se zgodi, je samo posledica nečesa. Socialne, finančne in še kakšne stiske (zloraba ipd.)

liliana -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 9:13:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Uf, o temu bi se dalo razpravljati. Profil nasilnežev, morilcev, posiljevalcev itd. itd., se ne meri samo po "končnih rezultatih", ampak se jih obravnava celostno. Od otroštva naprej! Tam pa strasti ni, in je to zgolj posledica, ne pa vzrok. Pa ne bi zdaj o tem... želim povedati le, da zadeve preveč površinsko gledamo. Bi ti predlagala, da si preberi kakšno vrstico na to temo, da boš bolje razumela, pa ne želim izpasti pokroviteljsko. Dejstvo je, da vsak zločin, ki se zgodi, je samo posledica nečesa. Socialne, finančne in še kakšne stiske (zloraba ipd.)

Seveda.....tudi tisti, ki pije in mlati dan za dnem svojo ženo doživlja stisko......tudi Silvo Plut je doživljal stisko...o tem bi se dalo na dolgo razpravljati......

samo če človek dobi batino, po moje ne more imeti razumevanja za stisko tistega, ki mu je batino dal, še posebno v tem dotičnem primeru, ko je ženska dobila po grbi zaradi tega, ker je njen partner pogledovala za drugimi ženskami in jo je ena od teh pač s hamrom po glavi......

Tippi -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 9:41:47)

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Seveda.....tudi tisti, ki pije in mlati dan za dnem svojo ženo doživlja stisko......tudi Silvo Plut je doživljal stisko...o tem bi se dalo na dolgo razpravljati......

samo če človek dobi batino, po moje ne more imeti razumevanja za stisko tistega, ki mu je batino dal, še posebno v tem dotičnem primeru, ko je ženska dobila po grbi zaradi tega, ker je njen partner pogledovala za drugimi ženskami in jo je ena od teh pač s hamrom po glavi......

Ah ja [sm=smiley36.gif] Če nisi razumela, da moje besede ne pomenijo, da resnično ne zagovarjam nasilje (to sem celo poudarila), potem nimam več kaj pripomnit. Sem mislila, da boš debatirala bolj s strokovne plati, pa sem se uštela. Nič hudega [sm=smiley1.gif]

liliana -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 10:06:16)

Ah ja [sm=smiley36.gif] Če nisi razumela, da moje besede ne pomenijo, da resnično ne zagovarjam nasilje (to sem celo poudarila), potem nimam več kaj pripomnit. Sem mislila, da boš debatirala bolj s strokovne plati, pa sem se uštela. Nič hudega [sm=smiley1.gif]

Skušam biti kratka in jedrnata......da ne postanejo sila enostavne zadeve večno večerno branje......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Tippi -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 10:15:23)

Da si bila kratka, o temu ni dvoma[sm=bravo.gif]. Pri jedrnatosti se ti je pa malo zataknilo. Namreč strokovnost še ne pomeni razpredanje črev in mešanje kurjega futra. [sm=smiley36.gif]

Kakorkoli nasilnežev ne marava in nasilja ne odobravava. To nama je skupno. In dobro bi bilo, da se zavedava, da če nečesa ne marava, nama to še ne daje pravice, da obsojava in sodiva, a ne? No, vsaj s strokovne plati pomeni, da je treba razmišljati tudi malo širše še. [sm=smiley2.gif]

liliana -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 10:25:22)

Da si bila kratka, o temu ni dvoma[sm=bravo.gif] . Pri jedrnatosti se ti je pa malo zataknilo. Namreč strokovnost še ne pomeni razpredanje črev in mešanje kurjega futra. [sm=smiley36.gif]

Jaz se itak nisem samooklicala za strokovnjaka.......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Kakorkoli nasilnežev ne marava in nasilja ne odobravava. To nama je skupno. In dobro bi bilo, da se zavedava, da če nečesa ne marava, nama to še ne daje pravice, da obsojava in sodiva, a ne? No, vsaj s strokovne plati pomeni, da je treba razmišljati tudi malo širše še. [sm=smiley2.gif]

Kdo pa je obsojal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Povzela sem le tisto, kar piše v medijih......in dala konkreten odgovor na tvoje pisanje o doživljanju stiske nasilnika....kot protiutež sem ti namreč zgolj dala (konkretno iz dotičnega primera) doživljane stiske žrtve.......

ronja -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 10:29:15)

Tippi, če se lahko vmešam: sama sem zelo podobno razmišljala zelo dolgo časa - da pač ljudje niso sami krivi, da ratajo taki, ker so imeli slabe okoliščine itd... da je treba vedno gledat širše (no, to še vedno zagovarjam)... Vendar pa me je potem na realna tla postavila debata z nekaj takimi osebami, ki so imele prav tako slabe okoliščine, prav tako lahko "ne bi bili sami krivi", če bi zašli na kriva pota... vendar NISO. in so mi razlagali, da s tem, ko zagovarjam to, da drugi, ki jim to ni uspelo oz. se za to niso dovolj potrudili, dajem v nič njihov trud, vse, kar so oni naredili za to, da niso taki... In imajo prav. Meni se je vedno zdelo grdo sodit druge, ker imam sama srečo, da sem rojena na fajn koncu sveta fajn staršem in se mi ni prav dosti groznih stvari zgodilo, vsaj kot otroku - in vem, da vsi nimajo te sreče. Vendar pa z opravičevanjem nasilja (da ga ne obsojamo, ker človek ni rastel v optimalnih razmerah - to ni nihče;) v bistvu dejansko dajemo v nič vse tiste, ki so odraščali v prav takih razmerah, pa so postali boljši - torej nenasilni... Razmisli, meni so takrat kar odprli oči...

mateyka -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 10:37:12)

Dejstvo je, da vsak zločin, ki se zgodi, je samo posledica nečesa. Socialne, finančne in še kakšne stiske (zloraba ipd.)

al pa zlobe.

LuLu -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 10:37:49)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Tippi, če se lahko vmešam: sama sem zelo podobno razmišljala zelo dolgo časa - da pač ljudje niso sami krivi, da ratajo taki, ker so imeli slabe okoliščine itd... da je treba vedno gledat širše (no, to še vedno zagovarjam)...

Da se še jaz vmešam... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
ronja, takšno razmišljanje je možno, če samo "živiš" med takšnimi ljudmi. Če pa ti delaš z njimi in jim želiš pomagati, jih pa še kako moraš razumeti, predvsem zakaj jim ni uspelo.
Ne vem, zakaj bi se nekdo zaradi tega počutil manj vrednega ali njegov trud dajal v nič... tisto je drugi človek. Če je že tolko dozorel, da se je sam spravil na pravo pot, potem pa naj še naredi naslednji korak in naj ne bo njegovo počutje odvisno od tvojega, mojega,... mnenja.
Mene nisi prepričala in tudi tvoji prijatelji me ne bi. Super, naj se imajo zdaj fajn, ampak hvalospeva jim pa ni treba peti celo življenje ali pa nehati zato drugim pomagati. Saj so za sebe to delali. Mislim, da ti tvoji primerki še niso našli pravega razloga zakaj se jim je odprla prava pot in čemu je namenjena, če jih je motila tvoja simpatija do drugih.
Mislim, da so ti odprte oči, malo zaprli nazaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

LuLu -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 10:40:28)

v bistvu dejansko dajemo v nič vse tiste, ki so odraščali v prav takih razmerah, pa so postali boljši - torej nenasilni...

No, da bolj natančno pokažem... ni vse tako črno-belo. Jaz osebno ne vidim tukaj povezave. Vsaj jaz je ne dalam.

ronja -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 10:44:59)

Če pa ti delaš z njimi in jim želiš pomagati, jih pa še kako moraš razumeti, predvsem zakaj jim ni uspelo.

To je vedno dobro vedet. Samo vedet zakaj in s tem opravičevat dejanje, ni isto. Je frodo enkrat to dobro razložila:).
Zakaj bi se tisti drugi slabo počutil? Ker ti rečeš: lej, tale je mel zafurano otroštvo, torej lahko mlati okoli svoje otroke, lahko se napije do mrtvega in ženo premlati, pač je mel zafurano otroštvo, ni sam kriv... Nekdo drug, ki je mel zafurano otroštvo, pa se je TRUDIL, da ni tak, da je šel čez to - tega se potem ne vidi, če ima tak človek kao pravico, da rata nasilen. Ali rečt: punca doma ni dobila dovlj potrditve in je v puberteti še ni razlog, da lahko nekoga s kladivom po glavi treščiš. Razlog je pomemben, ker sicer temu človeku ne moreš pomagat, da se spremeni, če se hoče, vendar pa moramo ljudje vseeno prevezet odgovornost za svoja dejanja, kljub temu, da imamo svoje razloge zanje.

ampak hvalospeva jim pa ni treba peti celo življenje ali pa nehati zato drugim pomagati

Ne, jim je pa lepo priznat uspeh:). Pa ravno to pravijo: da pač ni samoposebi umevno, da bo človek zašel na kriva pota, če je imel zafurano otroštvo. Da se da drugače - ravno oni to pravijo! Mi trdimo drugače, če nasilje opravičujemo. Težko ti povzamem cel pogovor, sploh bi bilo to še zame predolgo;), ampak vsekakor so imeli point. Če se oglasi frodo, bo mogoče spet lepo napisala, to je bolj njeno področje, jaz sem naravoslovka;).

Tippi -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 10:49:37)

O ja Lulu. Strinjam! [sm=bravo.gif]

Liliana no zdaj pa mamo mešanje kurjega futra, pa se pejt, če se ti ljubi[sm=smiley36.gif]. Meni ne. Pa brez zamere Ronja, ampak ponovno seciranje kaj, kdo, zakaj, čemu, kako, in včasih (obojestransko!) nerazumevanje napisanih besed, pripelje do takega razglabljanja, ki nam nikomur ne bo odprlo oči. [sm=smiley1.gif] Pinkponkat se mi pa ne ljubi. Sem to nekako prerasla.

liliana -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 11:00:12)

Liliana no zdaj pa mamo mešanje kurjega futra, pa se pejt, če se ti ljubi[sm=smiley36.gif] . Meni ne.

Kadarkoli lahko nehaš.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Pa brez zamere Ronja, ampak ponovno seciranje kaj, kdo, zakaj, čemu, kako, in včasih (obojestransko!) nerazumevanje napisanih besed, pripelje do takega razglabljanja, ki nam nikomur ne bo odprlo oči. [sm=smiley1.gif] Pinkponkat se mi pa ne ljubi. Sem to nekako prerasla.

ne včasih obojestransko, večinoma obojestransko........

uškinamama -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 11:06:20)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Dejstvo je, da vsak zločin, ki se zgodi, je samo posledica nečesa. Socialne, finančne in še kakšne stiske (zloraba ipd.)

al pa zlobe.

Ja.

uškinamama -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 11:08:11)

Liliana no zdaj pa mamo mešanje kurjega futra, pa se pejt, če se ti ljubi[sm=smiley36.gif] . Meni ne. Pa brez zamere Ronja, ampak ponovno seciranje kaj, kdo, zakaj, čemu, kako, in včasih (obojestransko!) nerazumevanje napisanih besed, pripelje do takega razglabljanja, ki nam nikomur ne bo odprlo oči. [sm=smiley1.gif] Pinkponkat se mi pa ne ljubi. Sem to nekako prerasla.

Škoda. Jaz bi te pa brala. (v mejah  moje normale [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image])  Prinašaš neko svežino  in nove poglede.

LuLu -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 11:12:12)

Če pa ti delaš z njimi in jim želiš pomagati, jih pa še kako moraš razumeti, predvsem zakaj jim ni uspelo.

To je vedno dobro vedet. Samo vedet zakaj in s tem opravičevat dejanje, ni isto.

Temu se z lahkoto izogneš v življenju, če se neha sodit. Ali je opravičeno ali si je kdo kaj zaslužil, kdo se je koliko trudil,... Kdo sem pa jaz, da bom ocene dajala, kaj je vredno, kdo dela pravilno, kdo ne,... Imamo eno tako ustanovo, Sodišče, ki sodi kaj je kaznivo,... Sam človek, civilna oseba, pa si te pravice ne sme jemati. Ker ni ga, ki bi bil najbolj fer na svetu in poznal vsa dejstva, zakaj je tako kot je.
Koliko sem pa takšnih ljudi spoznala, in vem danes, da nista dve družini isti, pa četudi sta imeli npr. isto vrsto nasilja,... se tisti, ki so imeli vsaj kdaj v življenju  malo zdravega jedra, lažje poberejo, kot pa tisti, ki ga nikoli niso imeli. Da pa ta jedra najdeš, pa so potrebna leta.
Ampak še vedno mislim, da človek, ki se počuti ogroženega, če ti nekomu pomagaš... še ni končal dela sam s sabo. Mi kar malo sebično deluje.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.7.2012 11:48:01)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Tippi -> RE: kam gre ta svet?!? (19.7.2012 12:04:31)

Ankica če rečem samo hvala za tvojo dopolnitev, bo dovolj? [sm=smiley1.gif]
Jaz mnogokrat nimam energije pisati na dolgo in široko (čeprav bi bila verjetno veliko bolj razumljena!), in sem toliko bolj vesela, če se najde nekdo, ki zna tako lepo, širšemu občinstvu, razložiti kaj je bistvo problema današnjega časa in družbe.
Hvala!

Uškinamama vzamem to kot kompliment? [sm=smiley1.gif] Hvala [sm=smiley20.gif]Bo še svežine, sploh ko se vrnem iz zasluženih počitnic! [sm=rak.gif]

Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>