LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Če pa ti delaš z njimi in jim želiš pomagati, jih pa še kako moraš razumeti, predvsem zakaj jim ni uspelo. To je vedno dobro vedet. Samo vedet zakaj in s tem opravičevat dejanje, ni isto. Temu se z lahkoto izogneš v življenju, če se neha sodit. Ali je opravičeno ali si je kdo kaj zaslužil, kdo se je koliko trudil,... Kdo sem pa jaz, da bom ocene dajala, kaj je vredno, kdo dela pravilno, kdo ne,... Imamo eno tako ustanovo, Sodišče, ki sodi kaj je kaznivo,... Sam človek, civilna oseba, pa si te pravice ne sme jemati. Ker ni ga, ki bi bil najbolj fer na svetu in poznal vsa dejstva, zakaj je tako kot je. Koliko sem pa takšnih ljudi spoznala, in vem danes, da nista dve družini isti, pa četudi sta imeli npr. isto vrsto nasilja,... se tisti, ki so imeli vsaj kdaj v življenju malo zdravega jedra, lažje poberejo, kot pa tisti, ki ga nikoli niso imeli. Da pa ta jedra najdeš, pa so potrebna leta. Ampak še vedno mislim, da človek, ki se počuti ogroženega, če ti nekomu pomagaš... še ni končal dela sam s sabo. Mi kar malo sebično deluje.
|