|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
29.6.2012 21:28:20   
Aprilcek2012
Ovnica7 mi smo doma iz Ljubljane - Bežigrad.

Kurumba jaz hodim z aljažem v pedosano in mi je super. Ta teden nismo imeli telovadbe, ker so na dopustu, pa sem prav pogrešala, tako da komaj čakam ponedeljek user posted image Men je tam super, ravno zato, da vem kaj početi doma z Aljažem user posted image aja pa fino je, ker ti podarijo eno uro zastonj, če pripelješ novega člana user posted image

Kakanje: aljaž po novem kaka bolj poredko, prejšnji teden je kakal v ponedeljek, pa potem šele v nedeljo (torej čez 6 dni), ta teden pa je kakal v ponedeljek in šele danes (torej 4 dni), ampak ga nič kaj ne muči, tako da ne delam panike....

Drugače pa se je že fuuuul lepo navadil zvečer spat, okrog 7ih ali 8ih ga začnem pripravljat za kopanje, se kopamo (kar v ta veliki banji, da lahko brca in malo bolj hladno vodo), potem ga podojim, dam v posteljico, dudo, lupčka za lahko noč in to je to user posted image prov luštno... ponoči se zbudi okrog 4ih ali 5ih, naslednjič pa obvezno ob 7ih. Takrat smo potem ostali pokonci, danes pa sem ga za foro dala nazaj v posteljico in je odspal še do 10ih user posted image Čez dan tudi veliko spi, buden je recimo kakšno uro (takrat se ful ukvarjam z njim, mu kažem kakšne črno-bele slikce, igrače, če je v ležalniku ful brca in maha z rokami), ko pa zazeha pa hop v voziček, dudo, kakšno minutko ali dve joka in zaspi. Sicer bi ga lahko imela budnega, ker če ga imam pri sebi ne spi, ker ga vse zanima, ampak potem kar nekaj jokca pa je spet malo dobre volje pa spet joka, potem je pa že siten in ga je zelo težko uspavati user posted image

Krema za sončenje: jaz imam kar od dm-a eno s faktorjem 50

Povijanje: sem probala 3x, od tega je 2x uspelo, sem ga povila in nosila po dnevni, pa je u roku 5 min zaspal, potem sem ga pa zavitega dala v posteljico in je lepo spal...ampak ker je zdaj tako vroče, se mi prov smili, ker je čisto moker in tega ne izvajam več. Pa itaq brez tega lepo zaspi, samo pravočasno ga moram dati spat user posted image

Prijemanje: pri nas se je začelo z mojim modrcem in majco, pa tetra pleničkami, zdej pa že nekaj časa prijema igrače, ki mu jih naštimam v ležalnik (najraje gosenico za "noge")

Črpanje: jaz sem si mislila tudi črpat za potem, ko bomo uvajali gosto hrano...ampak pomoje bom potem kar eno joško načrpala (100ml) pa dodala 100 ml vode in bo za en obrok...potem poje pa še drugo joško in to je to user posted image no tako sem si zamislila v teoriji, praksa pa... bomo videli user posted image

Aja tiste ki hranite samo z nadomestnim mlekom, koliko ga dajete? Jaz sem si zanč načrpala mleko in ga imam v eni joški približno 100ml, aljaž pa poje obe joške...men se zdi 200ml ful velik za en obrok?

(odgovor članu danijela1987)
Neposredna povezava do sporočila: 376
30.6.2012 7:59:31   
frinina
ojla mamice,

evo mi smo danes stari že 3 mesece user posted image !!!!

maj fant je že pravi korenjak. kržev nimamo več že kakšnih 14 dni. Joj, kako je lepo iti spat brez jokanja, ...
Tudi čez dans sva sedaj lepo ujela rutino. Prej je skoz nekaj jokal in stokal, zdaj pa hranjenje, potem ura igranja, opazovanja nato pa spančkanje... Nama prav lepo uspeva, tako da lahko rečem, da je postal priden dojenček. Isto zvečer, kopanje, hranjenje in ajanje.
Dojiva se še na polno. Ponoči pa lepo spi. Zaspi okrog 22.00 ure, dojiva se pa potem ponavadi še ob 4.30 in potem mali vleče še včasih tja do 9.30.

zdaj mi edinoni več fajn ta vročina in da je potrebno biti skoz v hiši. Včeraj smo šli na sprehod z ''novim vozičkom'' šele ob 20.00 zvečer.
Mali je bil ful navdušen. Smo nabavili zdaj Concord Eco da že lahko lepo opazuje okolico, doma pa imava še košarico in stari voziček kjer počiva čez dan.

v redo imava že tretjo posvetovalnico in prvo ceplenje tudi proti rotavirusu. se javim še takrat.

toliko na kratko punc moje.
lepo se imejte!!!

čao

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 377
30.6.2012 8:06:36   
frinina
dodam še samo to glede kakanja.

midva se lepo dojiva iz obeh jošk in mali od 6 tedna dalje kaka manj pogosto.

zadj je bil brez kakanja 14 dni. 12 dan sem ga peljala k zdravniku, da smo pretipali trebušček in malo potelovadili.
zdravnica pravi, da kadar je otrok dojen ni razloga za paniko, in če ima trebušček lepo mehek in ne napet. materini mleko je lahko prebavljivo in večino tega otrok porabi za razvoj in zelo malo ga ostane v trebuščku.
meni sicer ni bilo jasno, zato sem raje poklicala in ga odpeljala na pregled. predpisala mi ni nič odvajal, ker je še premajhen.
pomaga res masiranje trebuščka, predvsem v vodi in krčenje nogic.

tako, da punce moje brez panike vse tiste ki se dojite.

lepo se imejte!

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 378
30.6.2012 13:59:26   
anglistka
Ojla! Za nami je že čudovitega pol dneav kljub neznosni vročini. Ponoči se je sicer dvakrat zbudila za hranjenje ampak je potem spala do 7.30 (hura!!!). Kot da bi vedela, da je vikend. Okoli devetih pa smo se prvič odpravili na bazen. Nekateri pravijo, da je prehitro, spet drugi, da mora otrok čimprej v vodo, ker je to zanj naravno okolje in pozneje ne bo strahu. Pa sem si rekla: Punca ne kompliciraj, pač poskusi pa boš videla kako bo. Izbrali smo bolj "fino" kopališče in sicer v hotelu Habakuk in bili seveda prvi tam. V vodo sva jo namočila, ko je bila ta še čista, sonce pa ne premočno. Seveda s klobučkom na glavi. Sva jo enih 15 - 20 minut namakala in je ful čofotala, niti malo zajokala. Najbolj je uživala v položaju pasenja kravic, na rokah seveda. Je tako mahala z rokami in nogami kot da plava. Pol pa sušenje, suha plenica gor, dojenje, malo je še opazovala svet okoli sebe in zaspala. Midva pa seveda svobodno (na izmene) v bazen. Ob dvanajstih smo šli. Smo itak imeli samo triurno karto pa še kljub senci je blo svinjsko vroče. Mala pa še kar spi user posted image . Po moje misli, da je noč (kopanje pa to). Bova po moje še vsaj dvakrat tako naredila pred morjem (sredina avgusta), da jo bomo lahko tam namočili.
Dojenje: Katarina tudi vedno je iz obeh jošk. Tako sva se navadili na začetku, ko sva intenzivno delali na spodbujanju laktacije, in je tako ostalo. Koliko je notri pa je težko predvideti, ker je to odvisno od dela dneva in koliko časa je preteklo od zadnjega dojenja. Ponoči vem, da se ful nabere tako, da ima zjutraj res obilen zajtrk, čez dan pa po moje vedno manj. Sicer pa mati narava že ve. Saj veste: zajtrkuj kot kralj, kosi kot princ in večerjaj kot berač. Ok, priznam: zvečer dobi 30 ali 60 ml dodatka, da malce potegne ponoči. Včasih je treba bit malo poreden, da si olajšaš življenje.
Dovolj za danes, čao!

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 379
30.6.2012 15:48:56   
_ada_
No mi smo se zopet potepale 3 dni neplaniranouser posted image ,je bla ful pridna,ko smo pri mojih se mi zdi da ponoči ful dlje spi.Pa včeraj smo ble popoldne pri njih na vrtu,kjer ni nič betona okol in je prijetno,nič vroče.Mala mi je skor sam jedla pa spala,tok je bla pridna.

No da mal pokomentiram:
coca-cola...am moja patronažna mi je že na začetku rekla ko sem še dojila da je to strup za tamale,povzroča krče in napenjanje user posted image .Tako da naj bi bile gazirane pijače v času dojenja prepovedane.

AM
....moja spije ponavadi 120ml zadnje čase na tri ure,se pa zgodi da kdaj spije manj,ker ji ne paše in je prej lačna,je pa spila tudi mi že 180ml.Tako da si itak sami določajo koliko,ker jaz ji ponavadi naredim 120ml,potem pa itak spije po želji.Aja smo pa moral flaške menjat,je nekaj dni tako mahala z glavico naokoli sam da si ji flašo prinesu blizu ust.tako da smo prešli s tomme-tippe na mam flaške in zdaj lepo pije zopetuser posted image .
prijemanje...moja prime kar ji pride blizu roke,igračk lih ne drži dolg jih hitro spusti,ji je bolj zanimivo da ji mahaš z njimi.Je pa ful porajtala vrtiljaček ki ga ima na lupinici ali vozičku in bi kar poletela do igračk če bi se daluser posted image .
frinina..a to sta ga dala že v športni del al kaj?moji je tud zanimiva ful okolica in ko greva tko zvečer ven ji dava strehico od košare dol ko ni sonca in tam kjer hodimo je ogromno dreves in je tok zanimiva ko začne zvoke spuščat od navdušenja,pa nevem a bi jo že dala v športni del,sam ko sm v dilemi ko je tak lupinast bolj ane.

Aja sem napisala seznam za na pot,tu bom prilepla sam za malo lekarno za user posted image ,sem brskala po internetu in sestavla kar mislim da je potrebno,če kaj manjka prosim dopišite.
• Zdravilo proti vročini(svečke ali sirup)
• Sudocrem za vneto ritko
• Fiziološka raztopina
• Baby-vac
• Daktarin oralni gel(smo se že srečali s soorom,tako da v tujino brez tega ne grem)
• Calgel ali Gingigel za boleče dlesni(zdaj se začne večini obdobje srbenja dlesni in je fajn meti pri sebi)
• Krema z zaščitnim faktorjem
• Sprej proti komarjem
• Termometer
• Plivit D3

(odgovor članu anglistka)
Neposredna povezava do sporočila: 380
30.6.2012 17:07:58   
frinina
hi,

_ada_, ja dala sva ga že v športni del, tak položaj kot pri jajčki, čisto malo dvignjen hrbet.

včeraj smo imeli tudi UZ kolkov v MB...vse BP, nismo pa imeli širokega povijanja sploh.

lp,

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 381
1.7.2012 11:42:30   
Kurumba
Aprilček, mogoče se lahko zmeniva, da ti mene pripelješ v Pedosano, se nagibam, da bi šla. Ampak za pedomikro sem že prepozna, imamo že 2 meseca, pa tudi prevroče je in poletje, bi šla potem jeseni na npr. pedomini. Kaj pa delate na pedomikro? Kaj je primerno za to obdobje, kako se ukvarjati z user posted image ? Daj prosim malo napiši. Pa če je kakšna fora pri pestovanju, meni ful glavo nazaj zvija pri podiranju kupčka in dojenju leže, v naročju pa skoraj noče biti, skoraj vedno začne jokat.

Naslednji teden gremo za vikend na morje in me kar skrbi, vročina in to,da bomo cel dan na plaži, ker je pri hiški prevroče. Doma ga prestavljam - malo v košari, malo v premični posteljici, malo na najini postelji, na plaži na ni dosti izbire. Pa še prejšnji vikend, ko smo bili v Kranjski Gori, je dva dni ful jokal in čez dan ni nič spal, verjetno ga je vrgla sprememba okolja, in me zdaj skrbi, da bo isto. Ker pakirat vso prtljago in se vozit 3 ure v eno smer, zato da ti pol skos joka, ni luštno.

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 382
1.7.2012 21:45:16   
biba_leze*
pardon, ker vdiram k vam. Sem sicer majčica, ampak vas berem tudi vasker pri nas so malo manj zgovorne tukaj na RR. Vglavnem sem hotla samo komentirat tale post...
IZVIRNO SPOROČILO: frinina

dodam še samo to glede kakanja.

midva se lepo dojiva iz obeh jošk in mali od 6 tedna dalje kaka manj pogosto.

zadj je bil brez kakanja 14 dni. 12 dan sem ga peljala k zdravniku, da smo pretipali trebušček in malo potelovadili.
zdravnica pravi, da kadar je otrok dojen ni razloga za paniko, in če ima trebušček lepo mehek in ne napet. materini mleko je lahko prebavljivo in večino tega otrok porabi za razvoj in zelo malo ga ostane v trebuščku.
meni sicer ni bilo jasno, zato sem raje poklicala in ga odpeljala na pregled. predpisala mi ni nič odvajal, ker je še premajhen.
pomaga res masiranje trebuščka, predvsem v vodi in krčenje nogic.

tako, da punce moje brez panike vse tiste ki se dojite.

lepo se imejte!

Vam polagam na srce, da glede tega pa res ne bodite tako na lahko no. Nam je naša pediatrinja enako zatrjevala, ker je naša punca tudi kakala bolj na poredko, dokler nismo prišli že na enkrat na deset dni, pa potem na dvanajst (sicer je bilo to, ko je imela že 4 mesece, vendar nisem še uvajala GH, je bila pa polno hranjena samo z mojim mlekom). No, potem je bilo na dan četrtka, ko sva imeli ponovno posvetovalnico in sem se spet potožila P o tem, ona potipa trebušček in reče, da je vse ok, na soboto zvečer mi je pa že bruhala (sem mislila, da zato ker sem jo preveč stisnila za trebuščka, ko sem jo polagala spat), na nedeljo zjutraj (bil je 14 dan nekakanja) je imela napihnjen trebušček in sva se zmojim odločla, da jo peljeva k dežurnemu, ki nas je poslal v domačo bolnišnico, kjer sem misila, da nam bojo samo naredili klizmo, ampak so nas z rešilcem pod nujno vožnjo odpeljali v UKC v LJ. Ne znam vam povedat, kako mi je bilo pri srcu, ko sem se z njo peljala v rešilcu, ki je drvel po avtocesti z vžgano sireno, pa potem gor, ko so jo priklaplali na infuzijo, ji dajali sondo v želodček, in ji hodili vsake 2 uri delat klistir. No, pol je sledila OP, ker so komaj takrat opazli prirojeno delno zaporo črevesa. Toliko, samo za info. N, upam, da nisem katere preveč prestrašla.

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 383
2.7.2012 18:18:43   
Arwen_84
Pozdravčke,

upam, da se hladite kje, ker je res pasje.

biba_leze: hvala za komentar...mislim, da so vse izkušnje dobrodošle....sicer naša nima s tem problemov...in je meni že čudno, če je kakšen dan 3x namesto 4x pokakana...in bi sigurno nardila paniko, če že en dan ne bi kakala (verjetno bi blo drugače, če bi že od začetka manj...)! Pa to, da gre to v rast - ne v plenice je larifari...naša je v 2 mesecih zrasla 16cm, pa kaka najmanj 4x/dan.user posted image

danes smo meli slikanje kolkov in vse bp...

drugače smo ok....včeraj sicer slabše...je bla cel dan tečna, zaspana...a zapat ne...očitno jo je predvčerajšnja plaža res preveč zdelala...smo bli prehitro (14,30-19), pol jo še na rokah uspavat v kotičku senceuser posted image ...z naju je teklo...pol je pa spala pa sva z mojim hodila izmenično v morje...in če sem jaz šla 5x not...pomeni, da je res že mlakužauser posted image ...danes pa spi cel dan, zjutraj smo poleg pregleda ble še v šopingu (je moja mami vozla voziček, jaz pa letela po trgovinah)....sej kulsko to, ni ravno svež zrak, sem pa med ljudmi, hladno je...pa bankrotiraš vmesuser posted image . Budna je bla ful malo in jo bom zdej spokala vozičkat - glede na to kolko rada je not, se bo že zbudila, heheuser posted image

pozdravčke

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 384
2.7.2012 19:11:41   
Arwen_84
aja, pa uspeh dneva - uporaba športnega dela vozičkauser posted image ...res, itak se da v ležeč položaj (imamo muro 3, ki je že tko mehko podložena, pa tudi streho ima...druge zaščite v tej vročini pa ne rabi), noter sploh ni ''''''''izgubljena'''''''', prav lepo leži, nogice ji glih vmes med unim sredinskim držalom pridejo...ker je tudi bolj odprt pri straneh lepo vozičkamo po naravi - zbujeni in brez igračk, dud...samo opazovanje krošenj, narave, itd...tko, da naša košara roma v klet - morda za začetek drugega user posted image , če bo bolj zimček hehe...drugače pa popolnoma zgrešen nakupuser posted image !

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 2.7.2012 19:13:08 >

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 385
2.7.2012 21:15:24   
Kurumba
Oj

mi smo danes čez dan ful spali (kar 5 ur v kosu, pa še dvakrat po pol ure), tako da bo zdajle pomoje problem. Moj mu ravno pravljico bere, ker leži čisto buden v posteljici user posted image

A vi, ki jihdajete budne v posteljice, jih dajete takrat, ko je toliko in toliko ura ali takrat, ko postanejo zaspani. Moj postane zaspan šele na joški, ampak potem preveč poje in bruha.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 386
3.7.2012 10:02:53   
CAC
Ojla!

Madonca ga žge zadnje dni-sva bile zdaj malo zunaj, tak da se je malo zluftala in zaspala v vozičku, pa sem jo kar notri pripeljala. Zvečer se mi zdi, da je po 20 uri še vedno brez zraka, tak da niti ne hodiva ven, včeraj tolko malo pred kopanjem, ker sta mož in tamali zalivala rože, pa sva jih gledale. Nič mi ni všeč ta vročina, saj sva večino doma zaprti, potem pa je dolgčas, čeprav moram povedati, da Neža še kar dosti spi čez dan. Ko je vmes sitna, jo je treba nosit in potem sem mokra jaz in ona pod glavo user posted image  

Je pa pri hranjenju spet bolj napeto, saj se zvija vmes in joka ter spušča bradavico, pa spet prime, nekajkrat potegne in spet dol pa se joka.... ne vem zakaj to dela, ampak takšno hranjenje mi že gre pošteno na živce. Skoraj nikoli se ne more normalno in lepo najest, ne vem ali jo kaj po trebuščku ščipa ali kaj bi to bilo. Pa danes sem tudi tak slabo spala- se je ob 21.10 najedla in zaspala, se ob 1.30 začela zvijat in stokat ter prdet, pa sem jo malo pred 2 uro dvignila iz posteljice in ji dala jest, potem pa se je spet ob 4h začela zvijat in prdet, tak da je zlezla skoraj do konca posteljice (kjer je zadnja stranica pri nogah), pa sem ji dala spet jesti ob 5h, potem pa je stokala in se premetavala skoraj do 6.40, potem je do 7.45 mirno spala. To zvijanje in prdenje in stokanje je vse napol v spanju, saj jo vidim, da bi rada spala, pa ji ne da miru.  Hmmmm...
Tak da se nisem nič kaj dosti naspala.
Glede kakanja- zdaj kaka nekje na 4 dni, in včeraj se je tak pokakala, da je vse ven teklo, še po meni pa po tleh je vse teklo. Groza. Komaj sem jo umila user posted image

MI gremo na morje komaj 20 avgusta, ker bo takrat že 4 mesece stara  in mislim, da ji bo bolj zanimivo. Prej itak ne moremo, ker je hiša zasedena.

Uživajte kje na hladnem...

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 387
3.7.2012 12:33:12   
Arabella1
pozdravljene pupe,

mi smo šli včeraj zjutraj v šoping, pač razlaga, da se zjutraj še da dihat in da na ponedeljek ni gužve.... napaka je bila, mali je bil siten, ker ni odspal svojega jutranjega spanja do 10ih... po trgovinah je bil skoraj cel čas v naročju, voziček je bil uporaben za robo vozit... naslednjič gremo rajši zvečer.. pa tudi če je gužva, bolje kot tako... ker včeraj je bil potem cel dan slabe volje, spal je tudi doma popoldne slabo... danes je pa kot rožica naspan in spet tisti pravi naš dobrovoljček user posted image user posted image

grabljenje: grabi vse kar mu pride pod roke, to že nekaj časa, igrače na igralnem loku veselo bunka, najrajši pa drži plenico.

arwen mi tudi imamo maxi cosi user posted image sem zelo zadovoljna, bo pa treba pri nas kmalu iti na športni del, ker v košari mu zmanjkuje prostora, raste kot goba po dežju, pri dobrih dveh mesecih imamo oblačila za 6 mesecev, pa tudi ta bodo kmalu premajhna user posted image moti me edino to, ker na športni del ne morem dat une mreže za komarje in mrčes... ne bi jaz da bo user posted image kaj popikan.... kakšna ideja?

na sprehode zdaj sploh ne gremo več, je zunaj nenormalno vroče... včeraj po eni mini nevihti je bilo zvečer 28, vlaga pa za umret...

jaz ga dam v posteljco ko zaspi, to je med dojenjem, imamo zvčer kar rutino: kopanje, dojenje, spanje.

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 388
3.7.2012 14:12:30   
_ada_
Jaz začnem jo tam kopat ponavad okoli 20.30 in po kopanju,jo nahranim ali pa tudi ne odvisno če je jedla pol ure pred kopanjem ji ne dajem in jo položim v posteljico tudi če ni znakov zaspanosti,ampak se je že navadila in je po 21.00 ponavadi že njena ura za spanje,zaspi pa tam do 22.00 ponavadi.Je pa res da po 17.00 uri ponavadi ne spi več in mogoče sam zadrema vmes 15 minut in je do takrat že ful zmatrana.

Izpuščaji...v predelu plenice in po hrbtu je dobila take rdeče pikice,pa pod vratom izpuščajčki in pa dva rdeča fleka,ki zginejo ko se skopamo zvečer.Mislim da je to od vročine in potenjauser posted image .

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 389
3.7.2012 14:25:17   
Kurumba
Joj ta vročina! Moj user posted image se že cel dan trudi zaspat, pa se zbudi po 5 min. Je kar naporno, če je cel dan pokonci. Včeraj pa je ful spal, mogoče se tako izenači.

Moj ima tudi rdeč flek/izpuščaj pod vratom, to je od vročine, ker bolj švica. Prejšnji teden, ko je bilo manj vroče, je izginil, zdaj pa ga ima spet.

Arabella, ko ti zaspi med dojenjem, a ga samo preložiš, mu ne podriraš kupčka?

Mi gremo vsak dan obvezno ven od 18.30 do 20h, potem pa kopanje, dojenje, podiranje kupčka in spanje. Moram it vsaj zvečer malo ven, ker sem zaradi vročine cel dan noter. Je sicer še vedno tudi čez 30 stopinj, ampak vsaj sonce ne pripeka, pa gremo po senčki.

Pri večerni rutini zdaj uvajava, da zaspi sam, kar sicer traja dlje. Včeraj sem ga položila čisto budnega, pa ni zaspal, je začel jokat po določenem času, ko je pridno ležal z dudo. Tako da sem ga potem še malo dala na joško, da je postal zaspan, nato pa kupčka in zaspanega v posteljo, pa je potem zaspal ob 21.30. Pol sva šla pa z user posted image na vrt posedet (z baby monitorjem). Joj kako je pasalo!!!

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 390
3.7.2012 18:22:28   
Hinata
Je že čas, da se še jaz malo oglasim....je mami prišla na obisk in jo peljala na sprehod pa se meni ni treba po vročini sprehajati.

Naša je spet tečkica in se samo jokca od zaspanosti in vročine...zadnji mesec so dnevi dosti bolj naporni kot na začetku, ko je res samo jedla in spala....no zdaj pa včasih štrajka pri spanju pa tudi priklopit se kdaj noče, ko jo pa jaz čisto zagrejem, čeprav je recimo že malo lačna....se mora najprej umiriti, da sploh zagrabi. Ta vročina je res za znoret....imamo vse rolete spuščene večino dneva pa je še vedno grozno vroče....oblečena je pa samo v kratek bodi...še najbolš se obnesejo tisti brez rokav....če bi bila brez plenice bi bilo pa sploh fajn :)

Ko že omenjam brez-plenično dete....no, pri nas ni brez plenice, vendar od šestega tedna, ko sem začela s tem, nama uspe večino kakanja ujeti v posodico, lulanja pa niti ne. Se mi zdi, da zjutraj prav komaj čaka, da jo dam na "wc", ker se mi ponavadi zjutraj vedno pokaka, ko ji zamenjam plenico od nočnega spanja. Verjetno pa svoje opravi tudi lažje v polsedečem kot v ležečem položaju....pa še sebe ne pokaka zraven kot v plenici :)

Sprehodi....zdaj se trudim, da greva zjutraj čim bolj zgodaj na prehod, vendar mi še ni uspelo pred vročino iti ven, ker zjutraj rada zajtrkuje preden se kam odpravim....danes sem to poskusila opraviti čim prej, da bi šle po šesti uri zjutraj že ven, pa mi je zaspala do osmih in je pač ne budim....po osmi uri, ko greva ven, je pa že vroče. Sprehodi torej nekako zjutraj in zvečer, odvisno od dneva.
Tudi sama ramišljam, da bi jo dala že všportni del vozička, čeprav to poni, da bi jo morala vsakih pripasat notri, ker tista košara, ki jo imam, je zelo vroča, ker je pravzaprav zimska vreča.

Spanje....ponoči spi in se prebuja samo za dojenje (v polsnu), poje in zaspi nazaj. Čez dan pa zjutraj do osmih ponavadi lepo zaspi nazaj, potem pa je malo aktivna, a do enajstih jo moram sigurno spravit spat, drugače samo tečnari od utrujenosti....kar je pa seveda lažje reči kot storiti. Potem se pa nekako po drugi uri spet začne tečnarjenje :) Ponavadi ravno, ko bi bilo treba delati ali jesti kosilo.

Čez dan jo včasih zamotim v stajici z vrtiljakom, ki se mora pač vedno malo premikati, da zadovoljno opazuje....v igralnem centru se včasih tudi sama zamoti ali pa mora biti nekdo blizu nje. Danes sem ji brala pravljico, ko je bila na igralni podlogi, da še malo novih besed in stavkov sliši, saj z dojenčki ponavadi nič smiselnega ne govorimo...

Prijemanje stvari....Načtrno še ničesar ne zagrabi....ji ponujam igračke pa samo malo maha po njih....tudi pred seboj jih še ne steguje.

Zdaj pri treh mesecih na trebuščku lepo in zadovoljno drži glavico, vendar se sama še ne zna obniti na bok niti na trebuh....enkrat se ji je uspelo celo z boka prevaliti na trebuh in naštimati rokice....Se pa že poskuša idrivati z nogo od podlage, da bi prišla na bok in iz boka se nekako skuša obračati na trebuh....enkrat se bo kar obnila, pa še pričakovala ne bom :)

Kopanje...večinoma sem jo kopala v čebričku, zdaj pa začenjam bolj uporabljati banjico, ker sem ugotovila, da ji je bolj všeč v banjici, ker ima več prostora in se prav smeje, ko jo premikam gor in dol po vodi.
Šli smo tudi že na enodnevni izlet na morje, ki se je dobro izšel....bila je pridna...dojili sva se na leže na blazini, spala pa je v vozičku....je pa dosti pihalo, tako da sem bila v senci celo bolj oblečena kot doma user posted image Med dojenji mi je uspelo celo dvakrat zaplavati in morje je bilo prav prijetno....bomo še ponovili.

Osebna izkaznica...no, pa je dobila tudi ta dokument....sva jo fotkala kar doma v ležečem položaju. Dojenčke, ki še ne sedijo, je malce težje lepo slikati, ampak je uspela dosti dobra fotka, da so jo sprejeli, tako da gremo lahko na morje tudi preko meje :)

Izpuščaj, ki izgine in v predelih, ki jih omenjate, pa je verjetno zaradi vročine.

Komarji....pri nas jih je zadosti in sva obe že popikane...njej se male pikice poznajo in mislim, da je ne srbi, praskala pa se tudi ne bo, da bi poslabšala stanje. Bo treba v boj proti komarjem....kake komarnike naštimat pa eno uz lučko proti komarjem smo kupili, bom videla, kako bo delovalo.

Podiranje kupčka.....jaz ji tudi večinoma ne podiram kupčka in zadnje čase ji to ne dela kaj dosti težav...tudi manj se ji kolca in poliva kot prej....velinoma se dojiva leže, ker jo malo manj grejem tako in tudi v želodčku se ji ne nabere zrak...ko pa jo dojim sede, je velika cečja verjetnost, da jo tišči želodček in kar pojamra malo...po rigcu pa je spet v redu :)

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 391
3.7.2012 18:22:55   
Arwen_84
Pozdravčke,

nočno spanje:midva sva se tudi odločila, da bova čez vikend začela počasi uvajat tole spanje ''sam'', ker je zadnji teden zmeraj huje - po kopanju je a ne zaspi. Pol je kar aktivna - jo načeloma pustimo, da ''odpoje'' svoje, ko pa rata tečna gre malo na žogo...ene 30min, če zaspi jo damo v pojstlico, kjer se po 15min zbudi in jok, tko da jovo na novo...morda se pa na žogi samo za en čas umiri in pol začne jokat in ji nikakor ne paše, tudi če jo nosiš...(če jo daš v svojo pojstlico se tko užali, da jo komaj pomirimo)...tko, da se večer zaključi tako, da zaspive obe skupaj (ona na jožku seveda) in tako je celo noč pri meni...oči seveda lepo spi zraven, ker niti ne ve kdaj se hranive...jaz pa se rotiram v pojstli, ko se ona prebudi in tako spim še manj kot prej....ker se kdaj premetava, nekaj stoka, itd...itak se zbudim in nevem, če je sploh zarad lakote al ne...včasih pa kar gledauser posted image , pol ji dam jožka da se umiri in zaspi...smo pa celo noč na eni, tko da se ne nekaj ''prenajda'', glede na to da verjetno večkrat je, kot pa je dejansko lačna - to je popolnoma zgrešen pristop in vodi v en velik kaos...tko, da čez vikend konec s tem...zdaj res nimava energije še dlje ostajat budna, da zaspi sama in ne pri meni, ker mora user posted image vstat, se vodi v Lj delat, itd...
Prej smo jo dali vpojstlico, ko je zaspala in je bil mir - je lepo spala naprej, tudi po prvem podoju okoli 1h je lepo bila preložena nazaj...le od 5h naprej je ostala pri meni....sedaj pa čim jo damo not se razbudiuser posted image ...pa prej čisto trdno spi...nam je ni uspelo preložit že en lep cajt...tkoj začne muvat, široko gledat in potem jokat...danes bom šla spat v dnevno, da vidim kdaj se bo res zbudila zaradi lakote in začela jokat - jo takrat šla nahranit in pol nazaj...ker ko se takole muva ne spim niti jaz, ker me vsake tolko ''udari'' in se zbudim...tko da spim po 15-30min v kosu...in je zjutraj katastrofa.

Arabella1 prevleka za komarje:Jst sem tudi ful zadovoljna z vozičkom...in mi smo že v športnem delu..je naša tudi ena gobica že preko 67cm, tko da sploh ni nobene panike in ne zgleda premajhna not, itak pa leži kot v košari na hrbtu...amm...pojma nimam za športni del...če ni prav neke prevleke se bo težko čisto popolnoma zaščitlo, razen če sama kej improviziraš s tisto mrežo za na okna, hehe...

prof. slikanje: Eko še ena slikca naše princeske, delo Nike Zor (čarobni trenutki), če kero zanima...ima julija -50% na vse pakete - in jih je moč tudi kombinirat (mi bomo drugi del meli, ko bo vsaj že sedela nekje v naravi....)...malo reklame in touser posted image

user posted image

Pridno se hladite,

čaw čaw

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 392
3.7.2012 18:37:17   
Hinata
Arwen, pri dojenju ne skrbi da bi se prenajedala....v tej vročini se lahko bolj pogosto doji zaradi žeje ali pa poskoka v rasti. Pri dojenju dejansko ne gre za neke obroke hrane, zato je najbolje dojenje po želji dojenčka. Jaz tudi ne verjamem več v to, da te dojenček lahko izkorišča za cartanje z dojko....na začetku sem mislila, da se občasno doji da bi se umirila, pa to dejansko ne more biti res, če tisti čas pije mleko...se pravi, da ga potrebuje. Če bi samo malo povlekla in takoj zaspala pa bi bilo bolj za cartanje.

Naša je imela dva dni taka, da se je zvečer zelo dolgo dojila, čeprav je vmes zaspala, je kmalu hotela še in sem ji pustila, saj je dejansko še veliko mleka dobila. Sem že mislila, da bo konec dojenja, pa spet začne teči mleko...

Res ti dojenčeki zelo hitro rastejo....na začetku je bilo vse preveliko, po drugem mesecu pa je začela nositi že 62 oz. sedaj že 68 oblačila....se dejansko razlikujejo tudi oblekice med seboj in ista številka ni nujno ista velikost....mi je kar malo čudno, ko piše na 68 oblačilu za pol leta, prav ji je pa že pri 3 mesecih....pa ne vem, če ji bo pri pol leta še prav....ali pač...user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 393
3.7.2012 20:07:56   
Arwen_84
IZVIRNO SPOROČILO: Hinata

Arwen, pri dojenju ne skrbi da bi se prenajedala....v tej vročini se lahko bolj pogosto doji zaradi žeje ali pa poskoka v rasti. Pri dojenju dejansko ne gre za neke obroke hrane, zato je najbolje dojenje po želji dojenčka. Jaz tudi ne verjamem več v to, da te dojenček lahko izkorišča za cartanje z dojko....na začetku sem mislila, da se občasno doji da bi se umirila, pa to dejansko ne more biti res, če tisti čas pije mleko...se pravi, da ga potrebuje. Če bi samo malo povlekla in takoj zaspala pa bi bilo bolj za cartanje.

Ma sej jaz ji dam, kadar le hoče...ponavadi čez dan ni pogosteje kot 2,5-3h...pa tudi s čajem se več ne trudim..mleka mam tko full, tko da ni problem tudi, če bi pogosteje...ampak za ponoči mislim to..ker poje obrok (pije samo iz ene, pa še to ne sprazne)...in pol čez kako uro samo kolovrati in ji jaz kdaj malo ''''podturim'''' v usta zato, da se umiri - takrat spet malo spije, itd...pol kupčka vmes itak ne podiramo (ker se seveda zbudi) in pol še bolj kolovrati zaradi tega, itd...tko, da je to nek začaran krog...rada bi ji dala za jest takrat, ko bi se zbudila zaradi lakote in ne ker jo jaz tako umirim....takrat sigurno ne pije, ker je lačna (spije glih malo) ampak ker ji jaz pač dam - in zato ji dam bolj prazno, tko da ni glih tisti naval mleka spet v usta....Me zanima kolkokrat bi se sama zbudila ponoči zaradi lakote...in ne zaradi kakih prdcev, kakanja (pri tem se tudi razbudi in če jo samo dviganje malo po rokah in pomirjanje ne rata pač gre na jožka)...

IZVIRNO SPOROČILO: Hinata Res ti dojenčeki zelo hitro rastejo....na začetku je bilo vse preveliko, po drugem mesecu pa je začela nositi že 62 oz. sedaj že 68 oblačila....se dejansko razlikujejo tudi oblekice med seboj in ista številka ni nujno ista velikost....mi je kar malo čudno, ko piše na 68 oblačilu za pol leta, prav ji je pa že pri 3 mesecih....pa ne vem, če ji bo pri pol leta še prav....ali pač...user posted image

Ja mi smo meli na začetku 50-ke, pol pa kar hitro prešaltali na 62, tko da sem jaz večino podarjenih in dobljenih 56 dala nazaj v vrečko...Št. so pa res različne in je kao 62 pač tanižja meja (je od 62-68)...in je res kao za pol leta, čeprav...čudno...ampak se bo rast zdej umirila tko da bo počasneje vse hodlo še gor:))

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 3.7.2012 20:08:47 >

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 394
3.7.2012 21:44:57   
Hinata

IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84

tko, da se večer zaključi tako, da zaspive obe skupaj (ona na jožku seveda) in tako je celo noč pri meni...oči seveda lepo spi zraven, ker niti ne ve kdaj se hranive...jaz pa se rotiram v pojstli, ko se ona prebudi in tako spim še manj kot prej....ker se kdaj premetava, nekaj stoka, itd...itak se zbudim in nevem, če je sploh zarad lakote al ne...včasih pa kar gledauser posted image , pol ji dam jožka da se umiri in zaspi...smo pa celo noč na eni, tko da se ne nekaj ''prenajda'', glede na to da verjetno večkrat je, kot pa je dejansko lačna - to je popolnoma zgrešen pristop in vodi v en velik kaos...tko, da čez vikend konec s tem...zdaj res nimava energije še dlje ostajat budna, da zaspi sama in ne pri meni, ker mora user posted image vstat, se vodi v Lj delat, itd...
Prej smo jo dali vpojstlico, ko je zaspala in je bil mir - je lepo spala naprej, tudi po prvem podoju okoli 1h je lepo bila preložena nazaj...le od 5h naprej je ostala pri meni....sedaj pa čim jo damo not se razbudiuser posted image ...pa prej čisto trdno spi...nam je ni uspelo preložit že en lep cajt...tkoj začne muvat, široko gledat in potem jokat...danes bom šla spat v dnevno, da vidim kdaj se bo res zbudila zaradi lakote in začela jokat - jo takrat šla nahranit in pol nazaj...ker ko se takole muva ne spim niti jaz, ker me vsake tolko ''udari'' in se zbudim...tko da spim po 15-30min v kosu...in je zjutraj katastrofa.

Hja, vidim, da imata ponoči težave nazaj zaspati in jo imaš po novem celo noč pri sebi. Mislim, da bi bilo dobro, če bi jo poskusila nazaj na njeno posteljico navaditi, saj se bosta obe bolje naspali. Mogoče je napaka ravno v tem, da ti trdno zaspi v tvoji postelji in jo potem s prestavljanjem zmotiš....poskusi še dremavo počasi prestaviti...Jaz jo recimo tako večino dneva leže dojim in če na koncu začne dremati, jo takoj ko konča, previdno prestavim v posteljo na bok in jo še malo držim v tem položaju, da se dokončno umiri....Večinoma to deluje....če pa začne jokat (kar je pogosto čez dan), jo pa na boku še malce zibam...Lahko pa da se v tvoji postelji večkrat prebuja, ker ji je vroče ob tebi in je žejna. Tudi meni se zadnje dni večkrat na noč prebuja kot prej in jo vsakič na drugo stran podojim, čeprav zaspi nazaj, me prekinjen spanec tudi zdela. Pa svetujem ti, da vseeno menjaš dojke, ko dojiš ponoči, da sta enakomerno spodbujeni

Joj, tile vroči dnevi so res user posted image . Popoldne se skoraj vedno boriva za spanje. Danes se je spet drla name kot da ji strup dajem, ko jo želim pristavit. Pa jo vidim, da je lačna, ker si začne roko jesti in je zaspana in tečna in je vroče in potem se joka, da nama je še bolj vroče....potem sem še jaz čisto slabe volje, ko ji v bistvu težim....pa nakoncu ne vem, če ji sploh z razlogom težim...user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 395
4.7.2012 8:42:55   
danijela1987
živjo, mamice user posted image
nam ta vročina res ne potegne ... sva bili ob 6h zjutraj na sprehodu, da sva se malo preluftali user posted image je danes celo 5 ur v kosu spala - luksuzzzzz user posted image drugače pa spi pri naju v postelji. čez dan se takoj zbudi, ko jo odložim in ne zaspi nazaj - ni govora, tako da jo večinoma uspavam na žogi in potem spi na meni user posted image , zvečer pa na srečo ni problemov - po kopanju sledi hranjenje v postelji, kjer ponavadi že zaspi, potem pa jo odložim na njen del postelje in jo božam po čelu, če se slučajno zbudi. v naročje je ne jemljem več in tega niti ne zahteva. user posted image

imam pa čist preveč mleka, je samo na eni strani in nikoli ne uzprazni do konca user posted image ... ko je na eni strani, začne kapljati še na drugi. kapuser posted image . sem pa na dobri poti, da staknem še mastitis ... se mi je dva dni nazaj ena bunkica naredila, ki je sploh ne morem razmasirat, pa pogostejše dojim na tej strani, dajem alkoholne obkladke, pa nič ne pomaga ... najbrž imam zamašen mlečni voduser posted image ... še kak nasvet? kolikor vem, greš h zdravniku takrat, ko se razvije v mastitis (če pač ne izgine) ...

bodite lepo, pa uživajte kje na hladnem user posted image

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 396
4.7.2012 9:17:44   
Hinata
Danijela, tukaj si lahko prebereš nasvete svetovalke za dojenje ob zamašenih mlečnih vodih. Normalno je, da začne mleko kapljati tudi z druge dojke, saj dojenček sproži izcejalni refleks, ki pa deluje na obe dojki. Praviš, da ti ne izprazne do konca in med podoji menjaš dojki? Mleka tako ali tako nikoli ne zmanjka, ker se sproti tvori, pomembno je, da spije večino mleka, ki je na voljo...če v dojki napetost po hranjenju popusti, je v redu.

Neposredna povezava do sporočila: 397
4.7.2012 9:54:10   
_vanilija_
Dan!

Tudi jst sem dans poskuspila z sprehodom ob 7ih zjutro, ampak smo hitro pršli domov user posted image Seveda, moja noče in noče v voziček. Ponavadi jo dojim pred blokom dokler ne zaspi (sosdi bojo mislili da sem nora in zakaj tega ne naredim doma) in potem jo dam v voziček in mi rata naredim en krogec, 15 min ali 30 min max. Seveda, dans noče zaspat na joškici,pa še dodatno me komarji pikajo. Jo dam v voziček (včasih mi rata da se vozičkamo ko je zbujena), ker nisem mogla bit več na klopici (požrli so me v tistih 15ih minutah), in seveda se začne dret. Potem sem še jst začela jokat in rekla nič, gremo domov (ful mi je blo žal, jer ob 7ih ni blo vroče, bi blo res lepo se malo sprehodit, sem zaprta v stanovanjo od kar so začele te vročine). Dokler sem spakirala voziček, drla se je kot nora (sosedi me bojo ubili!!!). Ko sem jo uzela je nehla z dretjem. Pridem domov, spet se začne dret (to je zdej nova fora, vsak dan ko pridemo domov se začne dret ?! Ne verjamem da že pozna da smo prišli od zunaj in da hoče biti zunaj ?!). In jo odložim v posteljico da se tam dere dokler se preoblečem. In ne vem zakaj (vem, bom pole napisala :)) Sem jo pustila v posteljici da joka dokler ni zaspala. Seveda, to je trajalo 40 min, jst sem pa jokala v dnevni sobi skupaj z njo... user posted image

Že par dni razmišljam da nekaj moram nerdit glede spanja. Edino zna zaspat pri meni na joškici ali pri mojemu na rami. In zadnjih par dni mi traja več kot 2h da zaspi po kopanju ?! Ko se jst umaknem, zbudi se. In seveda, okopam je ob pol 9tih, zaspi okrog 11 ali pol 12. In mi se zbudi ob 5ih, sem ful zmatrana. Čez dan nič mi ne rata naredit, kosilo lahko naredim če je nekaj na hitro (juha iz vrečke, makarončki, ...), polikam cujne če je v igralnem centru (kar se da narediti v 15ih minutah). In dans mi je verjetno blo vsega čez glavo in sem jo pustila da joka. Počutim se katastrofalno user posted image . Zdej mi spi od osme ure (zdej je 10).

Zdej ne vem kako delat čez dan. user posted image Ponavadi jo dojim leže in mi zaspi na joškici, potem se jst počasi umaknem (ko sem prepričana da je zaspala). A jo spet dat v posteljico in tko pustit da joka dokler ne zaspi (ne vem če bom mogla še enkrat to naredit user posted image ), ali delam kot sem prej, pa samo zvečer jo dajam spat v posteljico tko da jo naučim da sama zaspi (seveda bo dretje).

IZVIRNO SPOROČILO: _ada_

Jaz začnem jo tam kopat ponavad okoli 20.30 in po kopanju,jo nahranim ali pa tudi ne odvisno če je jedla pol ure pred kopanjem ji ne dajem in jo položim v posteljico tudi če ni znakov zaspanosti,ampak se je že navadila in je po 21.00 ponavadi že njena ura za spanje,zaspi pa tam do 22.00 ponavadi.Je pa res da po 17.00 uri ponavadi ne spi več in mogoče sam zadrema vmes 15 minut in je do takrat že ful zmatrana.

Ada, kaj ti dela v posteljici? A joka? Gleda okrog? A si ti zraven, se pogovarjaš z njo? Kaj delaš čez dan ko je cajt za spanje?

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

Neposredna povezava do sporočila: 398
4.7.2012 9:59:33   
_vanilija_
Ja, še to... Sem zdej malo brala po internetu kako naučiti otroka da sam zaspi in piše da ko joka da najprej pustiš 3 min da joka, potem prideš v sobo in si tam 2 min da se malo pogovarjaš z otrokom (seveda, ne dvigneš ga iz posteljice), potem greš ven, pustiš da joka 5 min, pa spet prideš notar na 2 min, pa pustiš da joka 7 min in tko naprej... Jst semo samo 2x ali 3x pršla not da sem navila tisti vrtiljak, nič jo nisem probala umirit user posted image user posted image user posted image Jst sem katastrofa mama!!!!!!

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 399
4.7.2012 11:19:41   
_ada_
_vanilija_...prvo nisi katastrofa mama,ne se obtoževat,pač si zmatrana in se ti ne da še s tem ukvarjat.Ampak lepo počasi prvo vedno sebe skuliri sej tud če mal joka ji ne bo hudega.Jaz jo tud kdaj pustim ko vidim da sem nervozna pa da jo ne morem pomirit,se najprej jaz pomirim,tud zjokam če je treba in potem njo umirjam ko sme jaz skulirana.Čeprav jaz mam srečo,trkam na les,ona ne joka toliko,res mora bit hudo da začne na ful jokat,amapak ko takrat joka ji solze tečejo in se men pol še bolj trga srce ko jo vidim tako, pa nevem kaj jo matra.

IZVIRNO SPOROČILO: _vanilija_

Ada, kaj ti dela v posteljici? A joka? Gleda okrog? A si ti zraven, se pogovarjaš z njo? Kaj delaš čez dan ko je cajt za spanje?

V pojstlci ona gleda naokoli,oz. ima okol glave obrobo na kateri ima narisano hellokitty in jo gleda,zraven ima pa ovčko na katero sem jo začela zdaj navajat da jo bo mela pol za spanje,ker pr mojmu bratcu se je ful obneslo ko je imel pooha in je zaspal sam brez težav ko je bil manjši.Včasih pač klepeta z njima sama al pa če jamra ji dam dudo v usta in jo hodim samo gledat.Drugače ji je pa palček zanimiv zadnje dni, in z njim v ustih zaspiuser posted image .Sem misnla da če bo mela duduo da ne bo prsta tlačila v usta ampak kaj čmo.Če pa je nervozna sem zraven in jo božam al pa sam držim za lička da čuti toploto moje roke in ji delam pšššt.Ko začne jokat,jo dvignem,pomirim in spustim nazaj.Ne pojem ji več uspavank in nič ne govorim ker misli da se hočem igrat z njo.Zna trajat do ene ure to.

Čez dan pa ona ponavad sama pokaže znake zaspanosti al pa kar zaspi v ležalniku ko se igra.Jo pa kdaj tud uspavam na sebi,tako da mi leži na trebuščku al pa v rokah,pač probam da sama zaspi pa če ne gre jo pa uspavam ker če ne je tečna in se nič ne da z njo.Jo pa samo božam po hrbtu,in sem v dnevni pred tv da sliši da se nekaj dogaja,pol jo pa spustim v pojstlco al pa na najino pojstlo.Ko grem pa z njo popoldne počivat kdaj,jo pa poležem zraven sebe in jo držim za lička in dudo da zaspi,pa še jaz zravenuser posted image .

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......