ronja
|
Ne moreš verjet, da lahko enkrat celo odgovorim tukaj! Na tej temi mi pa nikoli ne rata poslat odg.! Sem že razmišljala, če ste me blokirale;). Tiste ki dojite: a ve boste vse dale malim sedaj še poleg za pit? Ker tu je vroče, a mi se ne zdi, da se bolj doji oz da bi ji morala nujno kaj dodat... Dehidrirana ni... Saj če rabi tekočino se pač priklopi in spije samo prednje mleko- moje razmišljanje... Razmišljam enako, pri dveh je ta sistem delal, tako da NE, ne bom dodajala za pit, ker se itak podoji, če je žejen. Če vidim, da je žejen in bi rad samo vodeno mleko (da bi se še rad dojil, ampak mu ni do tistega na isti strani), potem ga priklopim še na drugo stran, da dobi spet bolj vodeno mleko za odžejat. Se mi zdi brezveze ga zdaj navajat na flaško, ko bo dovolj velik, bo pa itak dobil tisti lonček s kljunčkom, pa vodo (prekuhano sevdeda) not, če mu bo pasalo. Zdaj se mi zdi pa še nepotrebno. trnjulčica, imaš zs, se zelo zelo priporočam za kak nasvet glede kupovanja hiške... Sva včeraj našla eno, ki nama je hudooo všeč! Samo finance čisto ne sežejo tja, upam, da se bo dalo zdilat... nena, čestitke za poroko in krst. Meni tudi najbolj paše peka peciva in tort, samo ga kar tako pečem . NO, zadnje čase bolj malo, zato mamo pa par sladoledov v zmrzovalniku:) Danes naj bi bil Svit cepljen, poročam, če bo, ko prideva iz pregleda, v petek je bil naročen na eritemsko, sva šla tja, pa mi povejo, da so ga prenaročili . "Ja, verjetno smo prepozno poslali pošto" Ja, glede na to, da so jo poslali v čet. popoldne, da v petek zjutraj, ob 9h pregled odpade, verjetno da res! Kreteni! Mislim, tudi teoretično ne bi mogli dobit pošte v tem času! Saj moraš it prej od doma, če češ bit tam ob 9h! Pa itak pošta še ne pride ob 9h. pa če že ne mislijo poslat tako, da dobim, zakaj potem sploh pošiljajo? Samo drevesa uničujejo brezveze! saj bi lahko poklicali ali pa poslali kak dan prej, itak so že vedeli, da majo gužvo. Štekam, da ne gre drugač, ni panike, samo da pa prideš tja, pa potem nazaj, je pa brezveze! Pa še mali je spal, punci sta bili ful pridni, pa sem jih morala pošibat njiju v vrtec, nejga tja... Brezveze! No, ta petek naj bi imel spet. Sem namreč potem šla vseeno lepo z njim domov (čeprav bi verjetno lahko tam vztrajala, da naju pač vzamejo, ampak se mi ni zdelo fer, ker so še drugi čakali, nič krivi...), predvsem pa zato, ker je očitno spet delala tista sestra-konj, ki je že Ronij jemala kri, ko so nas enkrat sem poslali (mala je bila bolna, smo šli na metelkovo, ker je bilo to na silvestrovo, je tam delala samo ena šolska, ki se na dojenčke ni spoznala in nas je zato poslala sem, kjer so jo mučili ko 100 !!! Več kot 45 minut so ji jemali kri!!!! Resnično! Sva pogledala na uro, ko sva šli midve v lab, ker je skočil lubi domov še po ene dokumente za tamalo in je on prišel domov in nazaj tja v tem času!!! Ko še niso bili fertig! Pa se je še zgubljal, kje naj gre not, ker je za praznike vse zaprto (vhodi) in potem predno je našel not... No, saj sicer so prijazni, celo pustili so naju bit skup do polnoči (ker je bilo ravno novo leto:), pa drug dan sva itak šli ven, ker je bila mala že ful boljše. Ampak kako so ji jemali kri pa... No, ko sem prišla s Svitom, je pa ravno en očka znorel, da tako pa ne bojo delali z njegovim otrokom - se je zgodilo isto: da mu je iskala žilo, najprej na eni roki, ptoem na drugi roki, potem na koncu je vzela iz glave, potem ko je znoru, je prišla drgua sestra, ki je pa takoj našla žilo... Potem so ga mirili zdravniki, češ da smo vsi občutljivi za svoje otroke, pa da eni majo več izkušenj, drugi manj... Je rekel, da tale jih je mela že kr neki . Takrat pri Ronji tudi ni bila kaka rosno mlada;). Pa čisto nič se ne sekirajo! Štorajo z iglo v roki sem pa tja not (kar se sploh ne sme, kar so mi povedale točno sestre na infekcijski, samo na oddelku za odrasle, kjer si tega niti približno ne privoščijo - ker odrasel bi jih vžgal ali se pritoževal, če bi to delale...) Saj štekam, če se kdo še uči, ko sem bila na inf. sem bila takoj za, da se na meni učijo študenti (pa sem bila noseča in mi je bilo ubitač slabo) in jasno, da ne morejo takoj znat, nisem nič komplicirala, čeprav mu ni glih bogvekak dobro šlo , še sestra je rekla, da ma srečo, da ma potrpežljivega pacienta - to vse štekam, samo to, kar delajo pa na odd. za otroke, je pa res grdo! Ker vem, da tega odraslemu ne bi nikoli upali naredit! Noben ti ne bo štoral z iglo sem pa tja in to večkrat zapored! To se ne dela! Če zgrešiš, pač moraš še 1x pičit! Kar tudi manj boli, če smo glih pri tem. Pa predvsem je tako tudi po predpisih (ki niso v zdravstvu čist brezveze;). Skratka: sem se odločila, da Svita niti pod razno ne mislim pustit takole mučit! Pri Ronji sploh nisem vedela, kako bo, čisto sem bila paf, nisem znala odreagirat, se dovolj zbunit, če kaj rečeš, ti one rečejo: ja, kri moramo vzet, pri dojenčkih je to težko (ja pa vzami iz glave, če nimaš pojma od pojma, kje je žila na roki, sam ne je mučit skor 1 uro!!!!) No, saj itak za praznike jih manj dela, tak da vprašanje, če bi sploh kaj dosegla, tudi če bi se ne vem kaj bunila... Ampak zdaj pa sem starejša, bolj izkušena in bolj biči . Če mora prej vadit, evo me, lahko me 100x špikne, v najbolj nevidne žile, da se nauči, potem naj se pa skoncentrira, pa če ne vidi žile, če nima pojma, kam naj špikne, potem naj pač poišče drugo žilo, ne pa da špika na pamet! In če ji ne gre, naj pokliče eno, ki bo znala! Ker jih majo! NIso vse taki konji, daaaaleč od tega! Ker so mene večinoma ful lepo špikali tam dol! Naj lepo dajo tadobre k otrokom, taslabe pa k odraslim, sem prepričana, da bi se veliiiko hitreje naučili . Ker dejansko se kaj dosti sekirajo tudi ne, ko jih takole mučijo, vsaj una pri Ronji se ni5%, pa tale v petek, na katero je nabasal otrok tistega očeta, tudi ne. In ga popolnoma štekam, da je ven padel! Svaka čast! No, tako, se malo pripravljam na podobne možnosti v petek - in srčno upam, da ne bo dobil tiste sestre in da mu bojo takoj našli žilo. Totalno se zavedam, da je dojenčkom težje jemat kri, vem, da se žil ne vidi, kot pri nas, samo naj vseeno ne špikajo na pamet, predvsem pa NAJ NE ŠTORA Z IGLO V ROKI SEM PA TJA!!! Ker to se ne sme! Tudi pri dojenčkih ne! Tako da zdaj bom prišla tja, najprej povedala, da štekam, da je težko pri dojenčkih, če pa misli kdo štorat, pa bom zahtevala takoj iglo ven in drugo sestro! Se ne mislim ****! če sami ne bojo našli, grem poiskat uno sestro, ki je delala na oddelku za odrasle, ki se je vedno ful potrudla pri vseh (so tudi tam otroci in sem bila dostikrat s kakim v sobi, ker nosečka pa otroke radi dajo skup, ker so oboji rizični, da jih ne bi kaj nalezli od kakih starejših bolehnih). Tak je plan, upam, da ga sploh ne bom rabila in mu bojo vzeli kri kot človeku.