tashq
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: tashq bi pa še nekaj pripomnila, dodala za tiste, ki imate probleme s starši oz. s starši partnerja. verjetno se zavedate, da to kar delajo (eni bolj nesramno, hudobno, namerno kot drugi) ni normalno oz. v redu ali po vaših željah. vzgoja vaših otrok je samo na vas in vašega partnerja, ostali so samo v pomoč zraven (pomoč pa naj bi se ravnala po vaših navodilih, sa je to VAŠ OTROK, ne NJIHOV!). poznam super, super knjigo, ki bi lahko komu kaj pomagala rešiti v odnosih. Dr. Susan Forward in Craig Buck: Strupeni starši- Rešite se boleče zapuščine staršev in zaživite svoje življenje. Knjiga je res super za prebrat, tudi za tiste, ki nimajo "strupenih staršev". Ja, in potem se začne pri babicah (predvsem taščah!), nadaljuje pa v vrtcu, v osnovni šoli, v srednji šoli....saj gre vendar za MOJEGA otroka, ne njihovega...jaz vem, da moj otrok ne nagaja, torej ne nagaja.....jaz vem, da moj otrok ve za 5, vi ste mu pa dali 4....... Za otroka je čisto fajn, da je pri babicah in dedkih nekoliko drugače kot doma.....da je vse bolj na ijzi.....sicer pa za to so babice in dedki, da razvajajo in ckrljajo naše otroke, da nam priskočijo na pomoč, ko rabimo varstvo in ni jih treba potem obremenjevati s spiskom navodil, kdaj lahko dete pije, kaj lahko dete je (mislim na povsem zdrave otroke seveda), kdaj lahko dete lula in kaka....ker ob takem spisku snahinih navodil se bo še najbolj liberalna babica zmedla.....in če že ne bo odklonila varstvo otroka, sigurno ne bo sproščena z njim, ker bo vedno mislila samo na to ali dela prav ali narobe, da zadosti vsaki mamini kaprici...... liliana in Otika: ni me potrebno takoj skritizirat! verjetno sta narobe razumeli, kaj sem mislila povedati z MOJIM otrokom in ne NJIHOVIM! seveda, je to moj otrok in samo mama oz. oče najbolje vesta, kaj je najbolje za njihovega otroka. seveda so VEDNO dobrodošla tudi kakšnakoli mnenja glede vzgoje mojega otroka, vendar le mnenja in ne vsiljevanje le-teh! verjetno se glede tega strinjata z mano. liliana, si iz mojega posta mogoče razumela, da ko jaz dam babici v varstvo otroka, da ji dam zraven še knjigo z vsemi potrebnimi navodili, kako ravnati z njim (do sekunde natančno navedeno, kdaj mora kakat, kdaj lulat, jest in kdaj spat, in še do miligramov napisano zraven, koliko otrok sme pojesti)? ne vem, kje med vrsticami si ti to prebrala?!?! moja zahteva, da se moj pred obrokom ne nafila želodčka s sladkarijami in sladkimi pijačami se mi zdi pa zelo razumna in čisto nič zahtevna! verjetno vsaka mamica tako dela. vsaj iz prejšnih postov sem brala, da tašča prinese juho za vnuka, medtem, ko snaha že kuha kosilo za svojega otroka. tukaj se nimam tašča nič za vmešavat! pa seveda je fajn, da se vnuček pri babicah in dedkih malo pocrkla, zato pa so babice in dedki! ampak v razumnih mejah!!! se vama zdi normalno, da tašča zahteva, da vnuk spi pri njej v postelji, ker mu je tam najbolje!!!??? še glede prvega dela "kritiziranja": ja, to je MOJ otrok in se bom zavzela zanj, VENDAR v razzumnih mejah. so starši, ki kličejo v šolo in zahtevajo za otroka višjo oceno, ker naj bi si jo po njihovem zaslužil, amapk jaz nisem ena izmed njih! Otika, ti si sama napisala, da ni nič hudega, če stari starši tvojemu otroku kdaj požugajo ali ga poljubijo in govorijo moja, moja-se popolnoma strinjam s tabo. to je za moje pojme še celo zelo dobrodošlo. se pa mora nekje to končat in ne nadaljevat v nedogled, kakor pri nekaterih babicah!
|