caramel
|
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2 Ja ful je to smotano. Sej takoj ko bo imel dragi več časa mu bom rekla da damo vrata, ampak vem, da je to še vseeno nebo preprečilo da bo prišla notri.Ker zaklepali se pa verjetno ne bomo, saj je to zgornje nadstropje in bi bilo čudno. Ja to imam v mislih oz. študiram govor kako naj rečem dragem da ji naj kaj reče. Upam, da bo lepo sprejel oz. da nebo mislil, da pretiravam ali kaj podobnega. Če ste se odločili, da si bosta svoj dom uredila v mansardi in ste se s tem vsi strinjali, potem je to vaš dom. In dom je tam, kjer se počutiš dobro in sproščeno (vsaj fajn bi blo tako) in kjer je tvoja stvar ali obrneš ključ ali ne. Če boš to povedala na lep način, mislim, da bo to razumel mož, pa tudi tašča (če le ni zmaj:). Ker pa imamo različne predstave o tem, kaj je fajn in normalno, bi bilo dobro, če bi za v naprej postavili določena pravila - vsak pač pove, kaj njega moti, oz. kako bi mu najbolj ustrezalo. Za dolgoročno sožitje je to po moje ključnega pomena (poleg seveda sprotne komunikacije o stvareh, ki posameznika motijo). Tako imamo urejeno mi (sicer živiva v isti hiši kot moji starši), pa nam super lavfa. Je pa vsekakor treba sprejemat določene kompromise. Tako bi blo fajn, da bi se zavedala, da tašča verjetno ne želi nič slabega, želi pač preživeti čimveč časa s svojim vnukom in mogoče niti ne ve, da te s svojim uletavanjem moti, ker ima pač drugačen življenski stil. Vsaj tak primer je bil z mojo mami. Njej pač ne pade na pamet, da bi se naga sprehajala po stanovanju, pa čez dan tud nikol npr. ne počiva (verjetno tud "počiva" ne), zato bi lahko praktično kadarkol uletela, pa je ne bi "zmotila" (pa tega vseen ne počnem). Sicer pred rojstvom tamale uletavanje ni blo problem. Potem je pa hotla pač čimveč pomagat in občudovat vnukinjo. In ko nama je postalo moteče, sva se pogovorili. Verjamem pa, da je meni lažje, ker živiva z mojimi starši, ki so povrhu vsega še ful razumevajoči. S taščo se je verjetno težje tako pogovarjat. Problem pa zna biti tudi s starši, ki se sicer strinjajo, da si tamladi uredijo stanovanje v isti hiši, so pa prepričani, da imajo glavno besedo tudi med oddanimi stenami.
|