|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
6.6.2012 20:24:30   
top secret
aja še par informacij, mogoče kateri pomagajo. MV sem imela 3 dni pred porodom dolg 2cm, tako da to ne pomeni da je do poroda še daleč...
sluzast čep, ki mi je odpadel je bil rumenkaste barve, tako da opazujte ni nujno da se pojavi kaj rdečega zraven.
ginekologinja mi je svotovala sex, ker je v spermi neki snov ki je tudi v umetnih popadkih. nama je ratalo sprozit porod in sicer 3 ure po temuser posted image
šivana sem bila na treh mestih, notranji in zunanji šivi, grozno boliuser posted image . sem na daleronih in umivam se s čajem iz hrastovbe skorje, baje pomaga..
lp

(odgovor članu top secret)
Neposredna povezava do sporočila: 2651
6.6.2012 22:18:12   
tinxi
Ijoooj kakšne lepe porodne zgodbe, so mi kar solze stopile v oči! Prav veliko pozitive vlijete v nas ostale user posted image , ki še čakamo na naš najlepši dan!

No, naš user posted image ima danes cel party v trebuhu, res neverjetno! Sicer je večinoma zvečer najbolj aktiven, ima to po mamici očitno user posted image Sicer pa tako vsaj vem, da je vse OK in da user posted image uživa v all inclusive hotelu! Mi je pa zdravnica včeraj po ctg-ju rekla, da bo tole očitno čez rok, da se malemu očitno nikamor še ne mudi... Vse ob svojem času pa pravi moj user posted image , ampak če bi bilo kakšen dan ali dva prej, ne bi imela pa nič proti! user posted image

.:. It's funny how easily you make me smile .:.

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 2652
7.6.2012 6:24:10   
kale
IZVIRNO SPOROČILO: genovefa

Čestitam kajanagaja, kepca, noelina, mmt in topsecretuser posted image , veliko crkljanja in lepih trenutkov želimuser posted image !

Ostalim želim mirne zadnje dneve in lepe porodeuser posted image user posted image user posted image !

Aja pa probajte se prej malo naspatuser posted image

Lp

Jutro user posted image !  Meni to s spanjem zadnje dneve najbolj ne rata. HB ne hodim veliko na wc ponoči (2x), a vseeno pol težko zaspim nazaj ali pa se zjutraj hitro zbudim user posted image .

Ploha- pri amnio ti vzamejo malo plodovnice user posted image - upam, da nisem čist mimo vdarla user posted image  user posted image .

top secret- to je pa res korenjak in pol user posted image

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 2653
7.6.2012 6:32:46   
kale

user posted image

datum rojstva
nick mamice, PDP, ime otroka, teža, dolžina

1.5.2012
user posted image   jupi ja   (PDP 27.6.)   TADEJ   1570g   41cm

6.5.2012
user posted image   titi29 (PDP 5.6.)  JULIAN   2880g   49cm

16.5.2012

user posted image    nives28 (PDP 5.6.)   TAJA    2420g   44cm

25.5.2012

user posted image    genovefa (PDP 3.6.)   LOVRO   3070g   50cm

28.5. 2012

user posted image     KajaNagaja (PDP 8.6.)   ZOJA   3470g   52cm

31.5.2012

user posted image    kepca (PDP 7.6.)   TOMI   3800g   50cm

1.6.2012

user posted image  noelina (PDP 12.6.)   JULIAN   3340g   50cm
user posted image    topsecret (PDP 10.6.)   LUKA   4200g   54cm

2.6.2012

user posted image  mmt (PDP 2.6.) BOR   3800g   54cm

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2654
7.6.2012 9:37:12   
Ploha
kale: ne, samo pogleda plodovnico, skozi eno cevko, pa tema v sobi, pa z lučko posveti not in vidi barvo/stanje plodvnice...neprijetno,...sploh če maš vse trdo tko kot jst, in ko mi je maternični vrat držu in ga sm pa ke vleku sm zvezde vidla...

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2655
7.6.2012 9:39:10   
pika001
Top sicret - iskrene čestitke! user posted image user posted image user posted image Je pa res en velik korenjak.
Ploha - kako ti pa naredijo amnio? Mislim, kako ti vzamejo plodovnico?

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 2656
7.6.2012 9:42:38   
pika001
Ploha - si lih ta cajt napisala... uff, to pa ni lepo. Jaz sem namreč pri ta prvem imela zeleno, pa sem rodila 2t prej, tako da sem jih mislila malo opozoriti. Bom vseeno povedala in malo stisnila zobke, samo da bo user posted image OK.

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2657
7.6.2012 9:46:56   
Ploha
a kr zeleno si mela...pol so ti gotov sprožl?

jst mam bistro plodovnico in še ful časa za rodit it...je G reku, da mam narobe datum...HB vsaj eden, ki mi verjame, no pa še rekla mu nism nč, je sam tako ugotovil...

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2658
7.6.2012 10:24:56   
mmt1
Pozdravljene, mamice in tiste, ki to kmalu boste!

Mi smo zdaj z user posted image doma že 3 dni, navajamo se na nov ritem življenja, user posted image si je uspel izborit par dni dopusta za crkljat se z nami...Skratka, imamo se fajn user posted image user posted image user posted image .

Preživela sem močan naval mleka, ki mi je prsa povečal do neslutenih velikosti. Kljub temu, da sem že med user posted image nosila 2 št. večji modrc, mi je bilo zdaj vse premajhno, na razbolene in trde dojke me je vse tiščalo - vse, razen tega brezšivnega modrčka, ki vam ga res priporočam... (če ni link aktiven, pa vtipkajte..ne rata mi vednouser posted image )

<http://www.da-da.si/node/20>

Kljub temu, da sem že zaključila z user posted image , še vedno preletim in pogledam, kako je kaj z vami, kar težko je potegnit črto pod to čudovito obdobje življenja...zato user posted image , kljub temu, da težko čakate user posted image , UŽIVAJTE ŠE ZADNJE DNI!!!!!!!!

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 2659
7.6.2012 14:03:04   
pika001
Ploha - niso mi sprožili, sem naravno rodila 2 tedna pred rokom. Je pa bila zelena plodovnica ko so mi predrli ovoje in tudi če bom še noseča, da moram povedati... moj gin. temu ni posvečal posebne pozornosti.
mmt1 - hvala za pomirjujoče besede... če pomisim, da bi pogrešala tale velikanski trebuh mi sedaj gre na smeh, ampak verjetno ga bom user posted image

< Sporočilo je popravil pika001 -- 7.6.2012 14:04:44 >

(odgovor članu mmt1)
Neposredna povezava do sporočila: 2660
   [Brisano sporočilo]
7.6.2012 23:53:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pika001)
  Neposredna povezava do sporočila: 2661
8.6.2012 8:29:28   
kale
Danuser posted image !

Kje pa ste vse? Pa ja ne že v porodnišnicah user posted image . Jaz sem se odločila, da še ta vikend počakam, pol pa v akcijo user posted image .

Ploha-kdaj pa ti misliš, da je tvoj pravi PDP?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2662
8.6.2012 10:16:57   
pika001
Gromska, sedaj ko sem ta link odprla in gledala... pa kako naj jaz to naredim, če imam noge tolko zatečene, da še kost komaj občutim, ni nobene mehkejše točke, oz. so vse mehke... user posted image
Jaz imam pa jutri rok! Imam pa neke lažne popadke (???) ki se ponovijo nekaj krat, potem pa izginejo in otrdevanje trebuha bolj intenzivno že 2 dni, tako da upam, da se je naš user posted image odločil, da počasi pride. Bom videla kaj bo jutri na CTG, upam da me tudi pregledajo in da vidimo če sem kaj odprta (vsaj malo...) ker 2 tedna nazaj sem imela samo mehki MV, odprta pa nič.
Dajte, napišite še ve kaj... če ne drugo pa porodno zgodbo!user posted image user posted image Smo skoraj na polovici meseca, tako da junijke, dajmo!user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2663
8.6.2012 10:26:22   
tinxi
Jaz bi pa prosila za kakšne izkušnje novopečenih mamic... Kako ste kaj, ste že popolnoma okrevale od poroda? Imate dovolj mleka? Pa na splošno kako gre kaj dojenje (tiste, ki to počnete prvič)...

KajaNagaja, zate vem, da si študentka... Si slišala, da bodo zvišali starševski dodatek? In to na 250 €, super ne?

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2664
8.6.2012 11:47:00   
Ploha
kale: pred 18.6 sigurno ne...tako da od 18 do 21.6.

tinxi: a ta starševski dodatek, ki je bil prej 195 al nekaj takega?

(odgovor članu tinxi)
Neposredna povezava do sporočila: 2665
8.6.2012 11:48:15   
Lanaa
Hey!

Da še jaz dopolnim seznamček!
V petek, 1.6. se je s cr rodila Brina, velika 50cm in težka 3900g!
Vse je potekalo bp, po pričakovanjih. Osebju v Lj P lahko rečem le kapo dol!
Zdaj smo doma in smo že ujeli nek ritem. Brina je nenasitna, non stop bi samo jedla, mleka imam res dovolj.

Vsem novopečenim mamicam iskrene čestitkeuser posted image
Vsem user posted image pa srečno!!!!user posted image

(odgovor članu top secret)
Neposredna povezava do sporočila: 2666
8.6.2012 12:10:23   
tinxi
Ploha, ja to je to! user posted image

Lanaa, čestitke za novo članico! Zdaj vas je pa že kar nekaj, ki je imelo 1. 6. poseben dan! user posted image

(odgovor članu Lanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2667
8.6.2012 12:33:57   
Taany
Lanaa, čestitkeuser posted image user posted image

(odgovor članu tinxi)
Neposredna povezava do sporočila: 2668
8.6.2012 13:12:44   
malina86
Čestitke novim mamicam! user posted image
Jaz sem pa danes imela pregled in je vse brez problema. Ginekologinja pravi, da sodeč po CTGju in mojem svežem izgledu še nekaj časa ne bo nič. Jaz sem pa mislila, da malinov čaj že deluje. user posted image Upam le, da ne bomo šli čez rok. Ultrazvoka žal nisem imela, niti mi ni pogledala, kako je z MV. user posted image
Starševski dodatek: pa res bo po novem zakonu višji, ampak ne vem, če to že velja za nas ali ne?user posted image Upam, da ja, da bo vsaj nekaj pozitivnega, če so že možeku znižal plačo.
Lep dan!

(odgovor članu Taany)
Neposredna povezava do sporočila: 2669
8.6.2012 13:36:19   
pika001
Lanaa - iskrene čestitke! user posted image user posted image user posted image
Malina86 - pa saj imaš šele konec meseca rok... meni je na prejšnejm pregledu (2t nazaj)pogledal MV, ker mi je vzel bris za streptokok B, mi pa zato ni nič na UZ pogledal. Jutri naj bi imela rok, pa bom videla, če me bodo kaj bolj podrobno pregledali. Poleg CTG bi želela da pogledajo tudi user posted image na UZ (zanima me predvsem kako je velik in če me bodo v primeru da je, kot je kazalo pri prejšnjih pregledih, dali na CR ali me bodo matrali...user posted image ) in plodovnico. user posted image . Sem optimist in upam, da tokrat dobim odgovore na vprašanja.
Čaj iz malinovih listov pa pomaga samo v primeru, da je vse skupaj zrelo za porod. V primeru da ni, tudi čaj ne bo pomagal...

(odgovor članu malina86)
Neposredna povezava do sporočila: 2670
8.6.2012 13:40:40   
tinxi
malina86, ta znesek začnejo izplačevati s 1. 7. 2012, ker 2x letno spreminjajo. Upravičeni smo pa vsi, ki smo zaprosili, torej v tem primeru tudi me! user posted image

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2671
8.6.2012 13:44:35   
pika001
Plače - pri naši firmi so jih tudi nižali... nam ki nimamo bog ve kaj, so samo stimulacijo razpolovili, pa nismo državna firma...
Vse nas čaka ista usoda kot javno upravo, le da se tam začne. Amak ljudje tega še niso poštekali, kmalu še regresa ne bo več, kriza pa je dober izgovor..user posted image
No, bolje ne mislit na take stvari, ker mi gre na bruhanje. Ko bom s porodniške bomo videli kakšna bo situacija in v 1 letu bo verjetno kaj drugače, tako da bom takrat, če bo treba iskala drugo službo. user posted image

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2672
8.6.2012 15:44:12   
ancyka
hej sonosecke.... to sem se tud jaz pa ceprav sem ze 3 dni prek roka. kaj ste vse ze mele ctg? jaz sem se narocla pa ga mam komaj 11.6 rok pa sem mela 5.6 pa mi ni jasno zakaj tak pozno...
Gromska- za link o masazi, tota tocka in tocka na roki med palcem in kazalcem bi se naj zacela masirat ko mas popadke, da postanjejo bolj intenzivni in porod naj bi hitreje potekal. meni je to tak rekla na akupunkuri, ki je zadnja bila iskreno boleca, kr mi je iglice zapikala v taka mesta, da me je se drugi dan tam bolelo. ko sem ze pri akupunkturi-je bila katera? pozna kdo koga, ki je bil in mu je/ni pomagalo?
cestitke vsem novopecenim mamicam, vse lepo se ostalim in lep pozdrav iz mb!

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2673
8.6.2012 17:00:30   
malina86
pika001 res mam rok šele konec meseca, ampak sem si obetala, da bo dete prišlo prej, glede na to, da sem kar drobna, dete pa je veliko. Pa še vse prijateljice so prej rodile, tako da bi jaz glede na njihovo povprečje morala enkrat drug teden. user posted image Pa ko berem te porodne zgodbe bi tudi jaz že rada svojo imela. Sem že malo neučakana. user posted image Zato pa pravim, da upam, da ne bom na koncu šla še čez rok. user posted image
tinxi Če sem prav razumela kar piše tu http://www.mddsz.gov.si/si/zakonodaja_in_dokumenti/zakon_za_uravnotezenje_javnih_financ_zujf/, potem bo držalo, da smo tudi me junijke upravičene do višjega starševskega dodatka, saj smo vlogo že oddale, nimamo pa še odločbe. Kdaj pa naj bi odločba sploh prišla? Najbrž po rojstvu, kajne. Se pravi da tudi nekatere, ki so rodile v maju še dobijo, glede na to, da je zakon začel veljat s 1.6.? KajaNagaja, ti že imaš odločbo?

(odgovor članu ancyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2674
8.6.2012 21:41:44   
kale
Čestitke Lanaa!

user posted image

datum rojstva
nick mamice, PDP, ime otroka, teža, dolžina

1.5.2012
user posted image   jupi ja   (PDP 27.6.)   TADEJ   1570g   41cm

6.5.2012
user posted image   titi29 (PDP 5.6.)  JULIAN   2880g   49cm

16.5.2012

user posted image    nives28 (PDP 5.6.)   TAJA    2420g   44cm

25.5.2012

user posted image    genovefa (PDP 3.6.)   LOVRO   3070g   50cm

28.5. 2012

user posted image     KajaNagaja (PDP 8.6.)   ZOJA   3470g   52cm

31.5.2012

user posted image    kepca (PDP 7.6.)   TOMI   3800g   50cm

1.6.2012

user posted image  noelina (PDP 12.6.)   JULIAN   3340g   50cm
user posted image    topsecret (PDP 10.6.)   LUKA   4200g   54cm
user posted image    Lanaa (PDP 7.6.)   BRINA   3900g   50cm

2.6.2012

user posted image  mmt (PDP 2.6.) BOR   3800g   54cm

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?