|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
4.6.2012 15:22:40   
Monika 23
tinxi jaaa datum bo res ful lep user posted image

malina86 tudi jaz vrjamem da ima luna vpliv user posted image

Me zanima so vam vsem vzeli bris za streptokok? Meni ga niso delali zdaj pa me kar malo skrbi! user posted image

(odgovor članu malina86)
Neposredna povezava do sporočila: 2601
4.6.2012 16:41:53   
pika001
Bris - sem danes dobila rezultat za streptokok B in je negativen user posted image user posted image je pa bilo več kot 1 teden, da sem dobila rezultat, tako da verjetno Monika 23 ne bi dobila do srede. Lahko pa pokličeš in vprašaš...
Polna luna - sem pred kratkim brala intervju z eno babico v reviji Mama, pa je povedala da polna luna ne vpliva na število porodov, da pa vpliva sprememba vremena. Je pa danes začelo deževati, tako da tudi to imamo a ne?
Tudi jaz že težko pričakujem, da user posted image pokuka na ta svet... mi je že težko in ne vem kam bi še lahko zrasel, saj imam trebuh ful večji kot pri ta prvem. Saj bo, če sem zdržala do sedaj, pa bom še ta teden... user posted image
V petek je šlo en kup user posted image na CR in sprožitev, upam da bodo začele kaj poročati kako in kaj. Sem prav radovedna kakšne so izkušnje.

< Sporočilo je popravil pika001 -- 4.6.2012 16:42:40 >

(odgovor članu Monika 23)
Neposredna povezava do sporočila: 2602
4.6.2012 17:43:59   
ninocka26
Mene tudi firbec matra, kako je šlo v petek. Se namreč bojim, da bodo meni tudi sprožili porod, tako, da res upam, da se kera javi z izkušnjami.

Pa čestitke vsem novopečenim mamicam.

Jaz tudi že kar težko prenašam tako moj trebuh, kot sladkorno in pritisk. Mi sladkor spet nagaja in to kljub inzulinu. Očitno se to res vsem zgodi.

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2603
4.6.2012 17:58:34   
malina86
Bris za streptokok: meni je ginekologinja rekla, da ga obvezno vzamejo samo za porodnišnice, ki imajo to testiranje v standardnem postopku. Meni ga ni vzela in se zaradi tega ne sekiram, ker v primeru, da sem okužna bo otrok prejemal antibiotike v vsakem primeru, če se testiram ali ne. Razlika je le v tem, da tistim ki so pozitivne dajejo antibiotik preventivno že med porodom, tiste, ki niso testirane pa ko, in če sploh, otrok zboli.
Polna luna sigurno vpliva! Jaz sem že dobila sms od prijateljice, ki je imela rok šele čez 2 tedna. user posted image

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2604
4.6.2012 18:22:59   
Monika 23
malina86 O hvala sem se že ustrašila kakšna izjema sm al pa clo da so mi pozabili vzet user posted image . Si me kar potolažila s tem odgovorom. Ja nič danes bomo videle kolk res luna vpliva če se jutri katera nič ne javi je vrjetno že s svojim malim škratkom user posted image

(odgovor članu malina86)
Neposredna povezava do sporočila: 2605
4.6.2012 20:31:58   
buba1982
Ojla punce! Že lep čas se nisem oglasila, čeprav vas redno berem. Čestitke vsem mamicam in veliko potrpljenja nam, ki še čakamo ;). V prvo sem nosla kar 11 dni čez rok, tako da niti sedaj ne pričakujem kaj pred rokom, čeprav si po eni strani želim, da je vse že za mano. Se mi je spomin na prvi porod v teh dneh kar čudežno do potankosti povrnil, tako da me vsake toliko kar stisne, čeprav je šlo v prvo hitro in po pričakovanjih bi naj šlo v drugo še lažje, ampak vseeno, brez bolečin pa vseno ne bo... Malinin čaj pa pridno pijem, verjamem namreč, da mi je že v prvo pomagal, da sem se tako hitro odpirala in da je šlo kljub velikemu otročičku vse tako gladko...

Je pa pri nas kar pestro; če si predstavljate, da imate poleg trebuha doma že enega trinajstmesečnega škratka, ki bo zdaj zdaj shodil in ne dela nič drugega kot išče prst, da lahko vadi korakce... Ampak kaj naj rečem, zgleda da narava poskrbi za to, da mamice zmoremo tudi kaj takega-nosečnost mi namreč mineva kot da je ni, brez kakih težav...

Držte se vse! Naj hitro mine in lepo cartajte, ko dobite v roko majhno štručko!

LP

Neposredna povezava do sporočila: 2606
4.6.2012 21:08:57   
mkranjec
definitivno vpliva luna!!

danes bi mogla rodit, pa je G zjutraj rekel, da nej pridem v petek še enkrat na CTG, da ni nič.

pridem domov, se mi pa čepek odlušči in celo popoldne imam neke čudne popadke.. tko da..

(odgovor članu buba1982)
Neposredna povezava do sporočila: 2607
   [Brisano sporočilo]
4.6.2012 21:28:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mkranjec)
  Neposredna povezava do sporočila: 2608
5.6.2012 7:29:31   
tinalovro
Ena mamica me je opozorila na nagradno igrico za vse nosečnice in mlade mamice. Dajte dekleta še ve sodelovati!
Tukajle je link do nagradne igre: Petra Nuzdorfer Photography

< Sporočilo je popravil tinalovro -- 5.6.2012 7:41:54 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2609
5.6.2012 8:18:30   
Monika 23
mkranjec tudi ti si zdaj čez rok, če nisi že včeraj po tistem čepu kmalu že šla v rim user posted image . Upam da se ne bo vleklo tako kot pri meni.
Jst sm še vedno doma in čakam, luna ni nič pomagala user posted image . tako da če se danes ne začne še nič dogajat bojo jutri sprožili.

(odgovor članu tinalovro)
Neposredna povezava do sporočila: 2610
5.6.2012 9:57:43   
ninocka26
Mkranjec držim pesti, da je bilo včeraj to to in že pestvaš svojega user posted image .

Gromska tudi mojemu so ravno danes zakomplicirali z očetovskim dopustom. Da naj razume, da so takrat dopustu in da njim bolj paše, da on koristi dopust septembra. So se potem zmenili, da koristi očetovski dopust sedaj, svoj dopust pa septembra.

Neposredna povezava do sporočila: 2611
5.6.2012 10:04:59   
Orescek
No očitno polna luna name nima vpliva. Sicer še nisem na rok, vendar pa se mi je v nedeljo zvečer odluščil čep, ponoči na ponedeljek sem mela ful krčev, včeraj se je dopoldan še kar luščil, nakar se je vse ustavilo.

Sedaj smo na istem kot v soboto :) Čakamo :)

Lejo včeraj sem razmišljala o tebi. Zdaj moraš že imeti nova okna in sveže prepleskano. A sta že sestavila sobico? Tak sem vesela zate, da se vse ureja kot se mora,..Superuser posted image

Pri nas pa še vedno delajo fasado. Imava vogalno stanovanje, danes so na prvi strani, Že od jutra imam potres. Sem rahlo napsihirana od vsega razbijanja. Danes so se spravili na okensko polico, ki so jo morali odmontirati zaradi fasade, seveda ni šlo zlahka, zato so jo trgali dol. Sem se zbudla, ker sem mislila, da nama vlamljajo v stanovanjeuser posted image user posted image user posted image . Ugotavljam, da bi danes dala vse za en lekadol.
Sem si pa izračunala, da bodo prišli do otroške sobe, ravno ko bo micena stara kak teden dva, in me je to vse skupaj prav razjezilo.user posted image

Bi pa vprašala, če ima še katere podobne težave. Mlezivo mi že kake 3 mesece teče iz prsi, ampak do sedaj je bilo to v mejah, da sem vedla da se nekaj dogaja. Zdaj 2 dni pa imam čez ves dan, prav vrelce iz prsi. Brez problema bi lahko začela dojit. Kateri tole znano? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2612
5.6.2012 10:09:56   
KajaNagaja
pika001...zdle sem šele vidla da si prosila za porodno zgodbo. Evo, bom kar vse od začetka napisala.

Ob 5.20 so me zbudili popadki, ki so bili na 15 minut. Po eni uri se je zbudil fant, ki sem mu povedala, da bova šla verjetno rodit. Ob 9h sem bila naročena na pregled, tako da bi šla tako ali tako tja. Nekaj časa sva še merila dolžino popadkov, ki so postajali vse bolj pogosti. Ob 8h so bili že na dobrih 5 minut, vmes kakšen na 7 ali 3 min. Počasi sem se uredila, pripravila, kar je bilo še potrebno in se FAJN najedla :) Med potjo do Jesenic sem predihavala popadke, ti pa so bili še bolj redni in močnejši...Ob 8.45 sva se vpisala v sprejemni, ob 8.55 so me priklopili na CTG za pol ure, ki je zaznal močne popadke na 4 minute, nato so me pogledali in ugotovili, da sem odprta 6 cm, da je MV čisto zmehčan in da grem lahko kar v porodno. Nisem še želela v porodno, zato sem pol ure še hodila po hodniku v svojih oblačili :) Ko so babice videle, da so popadki že zelo zelo močni so me odpeljale v porodno in tam sem še naprej predihavala popadke. Vprašali so me, če sem za EA in sem zavrnila, prav tako klistir in britje. V porodno sem prišla okrog 10h dopoldne in menjava položaje, na kolenih, čepe, leže, stoje...nič mi ni pasalo, potem pa sem videla, da imajo žogo- ZAKON! Brez te žoge bi znorela med popadki. Vsedla sem se na žogo, fant pa na stoj za mano, da se se med enim in drugim popadkom lahko naslonila nanj in sprostila. Prav tako mi je zelo pomagala pomirjajoča glasba, ki sva jo prinesla s seboj. No, vmes sem imela preblisk, da bi vzela nekaj proti bolečinam, ampak sem si v trenutki premislila...in mi ni čisto nič žal. Od 11.30 do 12h je bilo najhuje...močni popadki, ki so si sledili na 2 minuti...zraven mene je bila še ena, ki je rojevala in je rodila malo čez 12. Nekaj minut po tem, ko je njen otroček prijokal na svet, je mene zagrabilo...Takoj so me dali na porodno posteljo, mi predrli mehur in akcija. Minili so 3 popadki, med katerimi sem potiskala in ob 12.34 je na svet prišla najlepše bitje kar sem jih videla... Porod je vsega skupaj trajal 3 ure, sicer popadki bolijo, ampak se vmes res lahko spočiješ...jaz sem imela v glavi, da me na koncu čaka nekaj najlepšega in res je tako. Moj mi je bil prav tako v veliko pomoč, z mano je dihal in mi govoril, ko sem narobe dihala (se splača pravilno predihavat popadke)...

Po porodu so me hvalili po celi bolnici, da sem šolski primer poroda in da tako dobrega poroda že dolgo niso imela...to ti zares vlije samozavest in ti da energijo. Res pa je, da se sem izredno veliko pripravljala na porod, ker me je bilo strah kako bo. Že prej sem bila športnica in tega nisem opustila niti na koncu nosečnosti (še 2 dni pred porodom sem bila na aerobiki :)), zadnji mesec sem pila čaj malinovih listov, delala keglove vaje in se psihično pripravljala na porod. Ves čas sem imela v mislih, da je to bolečina, ki mine, bolečina ki mora biti, da pride princeska na svet. Vedno sem mislila, da najbolj boli na koncu, ko moraš potisniti, pa sploh ni res. Zadnji popadki pred potiskanjem so bili najhujši, potem ko veš, da lahko potisneš je prav osvobajajoče :) Po porodu je moj rekel, da sploh ni vedel, da lahko toliko časa zdržim brez sape, da sem kar držala in potskala. Čisto je bil impresioniran...ves čas mi je govoril, kako je ponosen name in da ne more verjet, kako mi je uspelo...da je to čudež :)

Neposredna povezava do sporočila: 2613
5.6.2012 10:18:43   
Orescek
KajaNagaja čudovita porodna zgodba. Verjamem, da nas je kar nekaj, ki bi si želele takšen razplet. Še enkrat iskrene čestitke in veliko lepih trenutkov na vaši skupni poti.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2614
5.6.2012 10:58:17   
malina86
Bravo KajaNagaja! user posted image user posted image user posted image Tudi jaz sem si v glavi zamislila podoben scenarij in upam, da bo šlo približno tako. Bojim se le, da bodo bolečine prehude in da bom pristala na protibolečinska sredstva, ker se mi zdi, da imam kar nizek prag bolečine. Bomo videli user posted image Še enkrat čestitke za pogumen naravni porod! user posted image

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 2615
5.6.2012 11:04:13   
pika001
Orescek - tole ropotanje zaradi fasade naj te ne živcira (vsaj ne zaradi user posted image ), saj v trebuščku nikoli ni tišine in razni zvoki (če to ni nevem kako glasno) user posted image ne motijo, nasprotno, umirjajo jih. Jaz sem pri taprvem imela non stop prižgan radio ali TV in to lepo naglas in ga je prav umirjalo. Kr se tiče mleziva, meni priteče če stisnem, pa to ena kapljica. Smo pa, mislim da imele primere, ko je puncam tukaj gor teklo kar fajn in je bilo rečeno, da je to nekaj čisto normalnega, se pa ne sme stiskat... če ti teče ven si pomagaj z blazinicami in to je to. Mogoče vprašaj še svojo gin. za mnenje. Popravite me če ni tako...
kajanagaja - fuuulll dooobra zgodba! Hvala! Vse super in lepo vam želim z novim članom družinice. user posted image user posted image user posted image
Polna luna - jaz ne trdim, da ne pomaga, sem samo napisala, da je to ena babica v reviji povedala, da pa naj bi bolj vplivale vremenske spremembe. So pa tokrat in spremembe in luna, tako da mogoče kombinacija pomaga (meni ni user posted image ), pa taprvega nisem rodila na nobeno luno...

< Sporočilo je popravil pika001 -- 5.6.2012 11:07:08 >

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 2616
5.6.2012 11:27:02   
malina86
Masaža presredka punce, vam fantje masirajo kaj presredek? Imate občutek, da je že kaj bolj prožen? Meni se zdi, da je po treh tednih razlika opazna. Predvsem nimam več neprijetnega občutka med pritiskom nanj. Še vedno pa mi ni jasno kako se bo lahko toliko raztegnil, da bo prišel otroček vn. user posted image

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2617
5.6.2012 11:40:01   
Orescek
pika001 si me prav pomirla okrog hrupa. Čeprav, to kaj jaz pojmujem pod hrup je štemanje, zabijanje... precej bolj glasno kot tv in radio, ampak vrjetno res ne bo panike. ufff, HBuser posted image

Kar se pa tiče mleka...to glede stiskanja vem, ampak pri meni pa samo od sebe teče, moja majca je user posted image zelo mokra :) Za zunaj uporabljam blazinice, medtem ko pa doma, mi niti ne paše, da mam kaj gor, kar bi me vezalo (torej moderček).

Luna, jaz sem si včeraj fuuul želela da bi pomagala user posted image

malina86 sem imela načrt z masažo presredka, kupla celo olje. Pol pa nekako, ni šlo po planih. Tako, da srčno upam, da se bo vseeno naravno raztegnil, če ne pa bodo pač rezali. user posted image Ven mora.user posted image

(odgovor članu malina86)
Neposredna povezava do sporočila: 2618
5.6.2012 11:53:30   
ninocka26
Kajanagaja čudovita porodna zgodba. user posted image Tudi jaz upam, da bo pri meni podobno.

Glede mleziva, pri meni nič ne teče, še boleče bradavice so se umirile in niso več tako občutljive.

Presredka si pa jaz ne masiram (imam sicer olje doma, samo masirati pa nisem začela), ravno tako ne pijem malinovega čaja. Sem prebrala tisti Pušenjakov odgovor, da je to vse bolj tako tako, pa me je minilo.

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 2619
   [Brisano sporočilo]
5.6.2012 12:12:00   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ninocka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 2620
5.6.2012 13:15:47   
KajaNagaja
Hvala vsem... :)

Gromska zanimivo ane...no za nas oziroma naju pa je datum rojstva najine hčerkice sploh poseben. Rodila se je namreč na najino drugo obletnico :)

Neposredna povezava do sporočila: 2621
   [Brisano sporočilo]
5.6.2012 13:26:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu KajaNagaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2622
5.6.2012 15:03:41   
noelina
Dne 1.6.2012 sem ob 17.25 rodila sina Juliana. Ob rojstvu je tehtal 3.340g in meril 50 cm. Rodila sem s cr.
Lp.

Neposredna povezava do sporočila: 2623
5.6.2012 15:07:41   
mmt1
Pozdravček!
V soboto malo po polnoči je v ultra hitrem porodu prijokal na svet mali Bor. Včeraj sva že prišla domov, danes pa se že crkljamo in navajamo v družinskem krogu...
Več pa prihodnjič!

(odgovor članu noelina)
Neposredna povezava do sporočila: 2624
5.6.2012 15:38:59   
Monika 23
oooo user posted image user posted image ! Čestitam vsem mamicam! user posted image user posted image ! Kajanagaja boožansak porodna zgodba!
Ko bi se tudi pri meni začelo in končala tako..pa sem kar malo izgubila upanja ker mi jutri že sprožijo!

(odgovor članu mmt1)
Neposredna povezava do sporočila: 2625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?