tinxi
|
Najprej čestitke vsem novim mamicam in njihovim novorojenim ! Mamicam vreme ne odgovarja, ker želite končno malo na sonček, nam pa dobro dane, tako je zatekanje malo milejše, hehe No, sedaj sem tudi uradno čez svoj PDP in čakanje se nadaljuje... Vsake toliko vprašam, kdaj bo kaj ven prišel, pa mi odgovori z brco ali dvema Sicer se dobro počutim, včeraj sem imela CTG in tudi G me je popolnoma pregledala. Z je vse OK, plodovnice ima dovolj, pretok je baje tudi dober, obseg glavice je 34 cm in tehta cca. 3400 g. Na CTG so se že zaznali popadki, ampak ni to baje nič posebnega, MV se je že nekoliko zmehčal, vendar je še vedno 'za en prst', karkoli že to pomeni. Skratka, bomo po vsej verjetnosti čakali še kakšen teden. Moja G gre zdaj žal na dopust, zato moram v petek, v kolikor se nič še ne bo dogajalo, v P na pregled in bom hodila tja na kontrole do poroda. Sicer sem bila včeraj na pogovoru z babco, ki mi je dala nekaj nasvetov in info. Skratka, kar se zatekanja tiče je rekla, da je najboljše zdravilo porod Kar se poroda tiče, je pa rekla, da je vse bolj odvisno od položaja . Če gre z zatiljem naprej, je navadno porod 'najlažji' in najhitrejši, od tega pa je baje odvisno tudi rezanje presredka. Ampak na to me nimamo popolnoma nič vpliva, žal. Najbolj pomembno pa je pravilno dihanje, ki zna baje prikrajšati marsikaj tako mamicam kot tudi . No sem se pa razpisala, ampak sem resnično že neučakana, najhuje je, da so vsi okoli mene tudi in me non stop sprašujejo 'A je že, a je že?', kljub temu, da sem jim povedala, da ko bo, da jim sporočim veselo novico... No, sedaj je pa tudi pri nas posijal sonček, grem kar malo po stopnicah hodit!