|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
28.5.2012 11:27:14   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: miami10

sicer pa se naša user posted image ni hotela vozit v avtu oz bit v lupinici, potem pa sem ji kupial vrtiljak za na lupinico in zmaga user posted image (upam da se nisem prehitro pohvalila), ampak do zdej je jokala največ 2min na začetku ko smo startali...ampak ta vrtiljak pa žal ne dela čudežev v vozičku...ZAKAJ SE OTROCI NE MARAJO VOZIT V VOZIČKU? sej samo leži in uživa...kakšen nasvet? user posted image

Naša je čisto ista user posted image user posted image user posted image V lupinici ne da miru razen, če je fullll zaspana- pa še to se 5min dere kot sraka in potem nekako zaspi (mogoče jo vožnja uspava)..
V vozičku se tudi pritožuje.. Sedaj nisva bile že skoraj 3 tedne zunaj z vozičkom.. Sem bila z njo samo na vrtu in sem jo imela v naročju.. Tako, da sva se skupaj tako sprehajali (30min na dan) user posted image Tako, da 1x ta teden, ko bo res lepo vreme, bom ponovno poskusilaz vozičkom.. Danes ne, ker gremo na kontrolo in bo itak tam verjetno sitna in je ne bom še z vozičkanjem mantralauser posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2451
28.5.2012 11:27:30   
kokosh
Kimica86, zdaj ti pa jaz vračam - si morda poskusila povečevati količino z izčrpavanjem? Meni je spet uspelo priti na toliko mleka, da sem ga spet stran zlivala, ker ga ta mali lump ni spil, MM pa ne pije kave, da bi mu ga notri nalila. Ostane le še tast s pravim čajem, samo mi je MM prepovedal take lumparije user posted image Sicer pa - dobra stran ukinitve dojenja - imaš pa mir, lahko spet začneš nositi normalne modrce, otroka lahko kdo drug popazi.

Naš tudi ne mara lupinice, samo med vožnjo je pa kar priden, sploh če vidi kakšna drevesa čez okno. Je pa zoprno, ker mu je zdaj vroče v plastiki in je v hrbet ves prepoten. Sicer pa - če gremo družinsko kam, se jaz vedno vozim z njim zadaj (podam mu kako igračko ali stekleničko s tekočino, preverim, da mu ni prevroče, se pogovarjam z njim ... ).

Vozek - nimam pojma, kako dojenčka spoprijateljiti z vozkom, naš itak takoj zaspi. Morda pomaga, da ga gledaš v obraz in se z njim pogovarjaš (dokler je v košari, to gre).

< Sporočilo je popravil kokosh -- 28.5.2012 11:34:46 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2452
28.5.2012 13:21:19   
Mistica
Živijo, mamice!

Joj, to vreme!!! Že drugič v enem tednu naju je ujel dež user posted image Tu pri nas je prav aprilsko, spremenljivo vreme, pa full soparno in skoz neke plohe padajo.

Reakcija na 2. cepljenje - naj vas potolažim, mi smo šli lepo skozi 2. cepljenje, saj ni bilo nobene reakcije, razen zatrdlina na mestu, kjer je dobila pikico. To je imela tudi prvič.

kokosh - vaš je pa pravi "akrobat"! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: miami10
vrtiljak pa žal ne dela čudežev v vozičku...ZAKAJ SE OTROCI NE MARAJO VOZIT V VOZIČKU? sej samo leži in uživa...kakšen nasvet? user posted image

miami10- kako te jaz razumem! In Kimica, tebe tudi! Tudi mi smo dali in še vedno dajemo skozi težave z vozičkanjem. Da zaspi rabi cca. 15-20min (ponavadi mi v vozičku zaspi 1x na dan in sicer zjutraj, ko je že zaspana), spi pa max 30min, potem se zbudi in če je fejst sitna jo, odkar se sama dviguje, včasih za kratek čas dvignem (smo že dlje časa v športnem delu), pomagalo pa je tudi, da sem jo obrnila, da gleda v smer vožnje in ne mene. Poskusi. Zaenkrat je boljše, ne bi se pa rada hvalila, da ne bom jaz čez par dni s5 spraševala za nasvete...user posted image V lupinici zaenkrat gre, imam pa tisti lok z igračami čez in si potem te igrače tlači v usta in jih lovi dokler ne zaspi, a ponavadi rabi več kot 30min. Mogoče bo kateri predlog pomagal, a kolikor vem, večino user posted image ne mara vožnje v lupinici, sploh, ko so malce večji. Se prav bojim, kako bo potekala vožnja na morje...user posted image

Pozdrav vsem

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2453
28.5.2012 13:39:30   
beti 1
Pozdravljene!

Evo, tudi za nami je 2. cepljenje. Naša user posted image lepo počasi napreduje po svoji drobižkasti krivulji. Ma 6650g in okol 64cm. Je pa čisto prava "baba" že zdaj ne mara tehtnice user posted image . Se je tko drla, da jo je le okvirno zmerla. Pikico je pa tokrat zelo pogumno prenesla, ja samo civknila, ko jo je zbodla.

Nevozičkarji: moj prvi je bil tud tak. V starosti, kot so naši zdaj je najbolj pomagalo, če je bil toliko dvignjen, da je ven videl in je bilo okoli polno ljudi, ki so nekaj počeli, da jih je lahko gledal. Najbolj so zažigali otroci stari okol 6 let. Sem pa mela tak voziček, da sem ga lahko dala kravce past in je gledal naprej, kje se pelje. To je delovalo za kakih 10 min. Sicer pa animacija na polno pogovarjanje, pačenje, petje, igračke,... Vse, samo da je pozabil, da mora protestirat, ker je v vozičku. Naša user posted image  se rada vozi, trenutno je v preurejeni košari, tako da ma hrbtišče okol 45° naklona, je pa super, ker če se začne pritoževat jo samo naprej obrnem, s košaro vred, da ma lepši razgled, pa je spet zadovoljna. Je pa bolj tečkasta, če ne gremo ven, kot če je skoraj cel popoldan v vozičku.

Kokosh: če izraža željo ti v naročju že lahko sedi, ker gre za dinamično sedenje. Malo ga podpiraš, da ne zleze preveč naprej ali postrani. Naša tako sedi že kak mesec, "plazi" se pa enako kot tvoj. Obračanje ji pa tudi ne diši, sploh ne s trebuha na hrbet, je preveč "nekontrolirano".

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2454
28.5.2012 14:04:38   
kokosh
Huh, tole moram pa naprej zventilirati!

Moja kolegica ima 10 tednov starejšega fantka, fajn se preobrača, "sedi" pa še manj kot moj user posted image . Pa ga z blazinami zalaga, da je "bolj pokonci in več vidi" user posted image . Srbijo ga dlesni, pa ji je tašča svetovala masažo s prstom, namočenim v belo vino user posted image . Kot da to še ni dosti neumnosti - odločila se je opuščati dojenje in zamenjevati MM s KM. In to počne z razredčenim mercator trajnim 1.6 UHT mlekom user posted image . Sem mislila, da me bo odneslo skozi strop. Pa je sicer zelo skrbna in razumna punca.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2455
28.5.2012 15:40:09   
Kasija
vozičkanje pri nas tudi še kar ne mara biti v vozičku. pa sem jo zadnjič opazovala in se mi je zdela vsa skrivenčena v tistem športnem delu čeprav je bil naklon spuščen. v košari ji pa ni več zanimivo in se je dvigovala. tako smo privlekli iz mansarde voziček marelo, ki se tudi poleže in je primeren, je pa precej manjši in zato lepše sedi. ji je bilo zaenkrat bolj všeč. sicer se pa pač nosiva v slingu. definitivno pa pomaga dober in zanimiv razgled iz vozička user posted image
pri nas je krivo tudi to, da je zadnje čase premalo v vozičku. ker v vrtec in na hitro vzamem vedno sling, na daljše sprehode pa nismo šli zaradi noric bratcev.

hranjenje je zelo lepo sprejela in že redno en obrok poje opoldne. zdaj bo počasi treba uvest drugi obrok. a potem je na vrsti večerni? pa kaj jim boste dajale? potrebujem inspiracijo ;)

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2456
28.5.2012 17:01:02   
Matkurja
Evo, prehitro sem se pohvalila. Spet je zakuhal in ima krčke. Ne vem, kaj je to. V roku pol ure je šel na 38,4.

Ko ravno o vozičkanju pišete. Naš se pa rad vozi. Dostikrat zaspi, če pa ne, je pa lepo priden notri in opazuje oblake in drevesa. Je pa še v globokem delu.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2457
29.5.2012 12:11:22   
kokosh
2. cepljenje je za nami. Dečko ima 7kg in 68cm, s P sva se posvetovali o hrani, pa moram priznati, da me je njen nasvet kar malce razočaral - če se noče dojit, naj mu pač dam AM in čaj/ prekuhano vodo, svojo laktacijo pa zaključim [zdaj vem, da imamo res fajn izbrano P - tale tetka jo je nadomeščala].

Bulica na lokaciji 3 spodaj je izginila in glej, glej - vidijo se š**** spodnjih enk. Torej je bila res cista.

In za zaključek - vesela novička (upam, da za dlje časa) - gosta večerja dela "čudeže", mali je spet spal od 22h do 7h zjutraj user posted image

< Sporočilo je popravil kokosh -- 29.5.2012 12:13:14 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2458
29.5.2012 13:07:31   
Matkurja
Kokosh, bravo za velikega fanta in za zobke. O pediatrinji pa nimam besed.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2459
29.5.2012 13:07:32   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Kimica86, zdaj ti pa jaz vračam - si morda poskusila povečevati količino z izčrpavanjem? Meni je spet uspelo priti na toliko mleka, da sem ga spet stran zlivala, ker ga ta mali lump ni spil, MM pa ne pije kave, da bi mu ga notri nalila. Ostane le še tast s pravim čajem, samo mi je MM prepovedal take lumparije user posted image Sicer pa - dobra stran ukinitve dojenja - imaš pa mir, lahko spet začneš nositi normalne modrce, otroka lahko kdo drug popazi.

Sem poskušala že dober mesec nazaj z izčrpavanjem, ko je tamala spila vsaj 100ml dnevno pa ni pomagalo- sem uspela samo 20ml izčrpat (otrok itak več posesa, kot lahko črpalka načrpa).. Še posebno, ker imam ročno in ne električno.. Električna bi verjetno kaj več zvlekla ven..
Pred slabimi 4 mesci je tamala spila nekje med 300-350ml mojega mleka in sem bila fulll zadovoljna.. Je pa res, da je takrat nisem dojila, ampak samo črpala.. In potem, ker sta me mami in dragi prepričevala, da je sedaj (pri 4 tednih) dovolj močna, da se začne dojit, sem pač začela z dojenjem.. In sedaj mi je žal user posted image user posted image Ker že takrat nisem imela mleka za vse obroke, ampak se je postopoma povečevala količina in če bi vsaj še 2-3 tedne črpala, bi prišla vsaj na 450-500ml..

Jahhh, kaj čmo.. Smo pristali samo na AM.. Tamala bi pa kar vlekla zizko.. Samo po 2min, ko vidi, da ni več ničesar not, začne protestirat in se dret.. hehehe user posted image Lačna pupca, jaz pa sem ji tlačila prazno zizo.. Tako, da sedaj ji dam takoj, da se pošteno napapa user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

V lupinici zaenkrat gre, imam pa tisti lok z igračami čez in si potem te igrače tlači v usta in jih lovi dokler ne zaspi, a ponavadi rabi več kot 30min. Mogoče bo kateri predlog pomagal, a kolikor vem, večino user posted image ne mara vožnje v lupinici, sploh, ko so malce večji. Se prav bojim, kako bo potekala vožnja na morje...user posted image

A potem, da vem, da raje kupim tisti lok z igračami pa bo morda bolje user posted image user posted image Naša v lupinici vedno vsaj 10-15min protestira, potem pa zaspi..

Strah me je, kako bo, ko bomo šli čez slaba 2 mesca na morje.. Do Paga so dobre 3 ure vožnje.. Načeloma, če bo zaspala, bo verjetno za nekaj časa mir.. Če se pa zbudi in začne protestirat pa se lahko ustavimo in počinemo za 20-30min, da ji dam za jest..

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Huh, tole moram pa naprej zventilirati!

Moja kolegica ima 10 tednov starejšega fantka, fajn se preobrača, "sedi" pa še manj kot moj user posted image . Pa ga z blazinami zalaga, da je "bolj pokonci in več vidi" user posted image . Srbijo ga dlesni, pa ji je tašča svetovala masažo s prstom, namočenim v belo vino user posted image . Kot da to še ni dosti neumnosti - odločila se je opuščati dojenje in zamenjevati MM s KM. In to počne z razredčenim mercator trajnim 1.6 UHT mlekom user posted image . Sem mislila, da me bo odneslo skozi strop. Pa je sicer zelo skrbna in razumna punca.

Torej, koliko je star tamali?? Nekje okrog 26 tednov??? Približno 6,5 mesce.. Pri tej starosti lahko daš malo sedet otroka, ampak ga ne zalagat z blazinami.. Pri tej starosti so otroci še nerodni in tudi, če poskušajo sedet, se zvrnejo, ker nimajo še orientacije.. Ampak ga zalagat z blazinami, to je res obup user posted image
Belo vino??? Grozaaaa.. Tega sploh ne bom komentirala, ker mi je dvignilo pritisk že takoj, ko sem prebrala..
Da KM sploh ne omenjam user posted image user posted image In še UHT mleko.. GROZAAAA..

Pa si ji lepo povedala, da to ni glih v redu?? Po mojem je tej punci treba na lep način povedat, da to ni dobro za otroka..

< Sporočilo je popravil kimica86 -- 29.5.2012 13:08:47 >

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2460
29.5.2012 13:10:33   
Matkurja
Naš mali je pa danes, kot bi ga odrezal. Ko da mu čisto nič ni bilo. Lepo se smejčka, o vročini ni ne duha ne sluha, pa je včeraj zvečer imel 38,8. Se pa sliši, da u po trebuhu "kruli". Upam, da bo danes zvečer OK, ker me dragi pelje na perpetuume v Križanke.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2461
29.5.2012 13:16:22   
Matkurja
Kimica, te čisto zastopim glede dojenja. Tudi moj je čedalje manj dobival, pa ful je jokal (najprej ker iz dojke 1 ni nič priteklo, pol je en cajt jedel, pol je zmanjkalo, pa ista štorija na dojki 2, pol pa spet, preden sem flaško prirpavila....). Tko da zdaj je že pribl. en mesec na AM. Mogoče ne bi bil tolk bolan, če bi bil izključno dojen. Sam ****t ga, zdaj je kar je. Če bi danes rodila, bi ravnala dosti drugače.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2462
29.5.2012 13:26:30   
ronja
ZAKAJ SE OTROCI NE MARAJO VOZIT V VOZIČKU?

miami, ker jim je dolgčas. Sigurno je bolj luštno, če te nekdo nosi, pa te lupčka, pa vse vidiš, pa te crklja, pa vsi se s tabo ukvarjajo...user posted image Moji so 3 od 3 isti, če te kaj potolažiuser posted image .

Uf, ste že pri 2. cepljenju! Svit še 1. ni bil cepljen! Ta teden bi morala poklicat in ga naročit, da ga kar enkra vmes vzame, pa je nekaj bogi - zbudi se v joku, pa še ko spi, kar joka in ga moram zbudit, da se pomiriuser posted image . in včeraj, ko sem šla plavat, je mali totalno živčni zlom dobil (ko sem šla vse ok, potem pa čez nekaj minut jok na polno, dokler se nisem vrnila nazaj! Po navadi lubi ni mel problemov ga potolažit! Tudi sicer je zadnje dni ful jokav - ne vem, a so zobki, pojma nimam... NIma vročine, nima kakih flekov, je, lula in kaka bolj ali manj normalno,... samo joka ful več, ne zaspi več na ziz že nekaj časa, ampak hoče, da ga nosim okoli in sploh hoče bit non stop samo na rokah, sploh se ne pusti NIČ odložit in vedno moram bit jaz zraven... Sicer ni tak. beti, a so to samo zobki, ali je lahko kaj bolan? Ga moram peljat k zdravniku? Ko se zbudi in je naspan in zadovoljen, se smeji in ne zgleda nič bolan, samo težko zaspi, pa ne pusti se nič odložit, pa jokat začne v spanju in potem je ves nesrečen - nenaspan...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2463
29.5.2012 13:40:14   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Tudi sicer je zadnje dni ful jokav - ne vem, a so zobki, pojma nimam... NIma vročine, nima kakih flekov, je, lula in kaka bolj ali manj normalno,... samo joka ful več, ne zaspi več na ziz že nekaj časa, ampak hoče, da ga nosim okoli in sploh hoče bit non stop samo na rokah, sploh se ne pusti NIČ odložit in vedno moram bit jaz zraven... Sicer ni tak. beti, a so to samo zobki, ali je lahko kaj bolan? Ga moram peljat k zdravniku? Ko se zbudi in je naspan in zadovoljen, se smeji in ne zgleda nič bolan, samo težko zaspi, pa ne pusti se nič odložit, pa jokat začne v spanju in potem je ves nesrečen - nenaspan...

Naša se je tudi zadnji teden skozi neki cmerila in drla.. Problem je bil v tem, ker ni želela ne ležat (da jo odložim), ne bit po rokah.. 3 dni mi je jedla po 500-600ml na dan, drugače pa poje min. 700ml.. Pa sem ugotovila, da ji je vroče.. Pa je bila oblečena smao v bodi s kratkimi rokavi in nogavičke na nogicah.. Laske je imela zadaj vse mokre, ko sem jo držala za glavico med hranjenjem..

Jaz sem tamalo po hranjenju odložila kar na kavč ali našo posteljo ali kar v njeno posteljico.. Ker ni imelo smisla, da bi jo kar nosila po rokah, ker ji tudi to ni odgovarjalo.. Pa se je 5min cmerila in potem umirila.. Sem pa stala zraven in jo tolažila, božala, šepetala in ji pela..

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2464
29.5.2012 14:48:00   
beti 1
Ronja: v tej starosti majo menda spet en mejnik, ki jih malo iz tira vrže, pa če je še kak zobek zraven, so lahko taki. Če nima vročine, nahoda, izpuščajev,... ga jaz na tvojem mestu še ne-bi nikamor vozila, v tednu do dveh bi se zadeva morala popravit oziroma se pokazat, kaj je blo. Naša je tudi ravno dobro ugotovila, da niso vsi sestavni del njenega sveta in je bla v tem času spet čist mamina. Joka v spanju pa lahko zaradi sanj, če je čez dan frustriran zaradi nečesa, kar mu ne uspe oziroma ne razume, ga to seveda spremlja tudi v spanju.

Naša je imela po ceplenju povsem enako reakcijo kot prvič, popoldan je večinoma prespala, preko noči malo zakurila, zdaj je pa bp. edino spi danes manj, ker je včeraj preveč.

Kokosh: glede kolegice, včasih se človek vpraša, če je res treba tko komplicirat, kot so kakšna strokovna navodila, ker konec koncev so z nami dosti drugače ravnali, pa smo vsi praviloma OK gor zrasli. Moja mama je šla čisto kontra takratnim navodilom in nas je vse dojila krepko prek 6 mesecev, ker ji je tko pač pasalo, pa gosto hrano nam je uvajala kasneje, ker takrat so bila tudi uradna navodila, da se začne pri 4 mesecih,... Pa smo vsi 3-je enako gor zrastli, kot ostali. Sama sem recimo pri prvih 2, ker mamo celiakijo v družini sledila smernicam in si dala cel kup dodatnega dela, da sem ju imela do 1 leta na brezglutenski prehrani. Sedaj, samo 6 let kasneje pa pravijo, da je dojenje zaščitni faktor ob uvajanju, tako sem ga v dobri veri da delam za moja user posted image  najboljše, polomila. Mlade mame (po stažu) so v posebnem psihičnem stanju, bolj ranljive in dojemljive za nasvete okolice, večinoma so to razne mame in babice, ki jim že po defaultu bolj zaupamo, potem pa take stvari ven pridejo, ker večinoma mame in babice pač ne sledijo sodobnim smernicam ampak delijo naprej nasvete, po možnosti ne tiste, ki so veljali v njihovih časih, ampak še tiste iz generacije prej. Če bi imela čas se pogovorit s svojo kolegico, bi se verjetno izkazalo, da misli, da dela najboljše za svojega otroka. Nekatere so pač za te nasvete v tem obdobju nehote bolj dojemljive, jim zato, ker so izgubile stik s svojim materinskim čutom in so posledično zelo negotove v svoji novi vlogi mame, še zdrava kmečka pamet odpove. Mene bi tudi kdo, ki zvesto sledi smernicam pri prvem lahko na podlagi fotografije na CSD prijavil. Mam fotko na kateri je 7 mesecev star s flaško piva v ustih. user posted image  Smo bli na morju, ko so mu začenjal poganjat zobje, grizal ni maral, mu je pa zelo pasalo grizt hladen vrat pivske steklenice in smo pač vedno imel eno prazno na zalogi, da si je lajšal težave. Če samo fotko pogledaš pa res grozno zgleda.
Takih, ki bi otroku namenoma na ta način škodili je HB izjemno malo. Večinoma v takih situacijah z vsiljevanjem svojega prav ne prideš daleč, je treba si vzet čas za večkratne debate, pa argumentirat svoje početje v primerjavi z drugim, da lahko kaj dosežeš.
Pa ne me zdaj narobe razumet, da zagovarjam tako početje, samo poskušam razložit, zakaj je pri nekaterih tako. Pa tudi slepo sledenje raznoraznim smernicam je lahko enako neugodno, kot popolna ignoranca le-teh. Zdrava kmečka pamet pri vsem zelo prav pride. V medicini na žalost nič ni absolutno, čeprav bi marsikdo želel, da bi bilo in se vsaj razne farmacevtske firme zelo trudijo to tako prikazat. Izjeme, ki potrjujejo pravila so stvar vsakdana in ne posebnost.

Matkurja: upam, da se kmalu pozdravte. Jaz ugotavljam, da ima naša tako dobro odpornost delno tudi zato, ker jaz pridno žrem tbl zelenih alg. Moja odpornost je boljša njena pa že skoraj neverjetna. Najini fantje so bili že vsak parkrat orng virozni, mene te viroze samo toliko pošlatajo, da me malo po grlu popraska, mala ma pa samo malo večje mucke v nosu kot sicer. Sem zadnjič user posted image  predlaga naj poskusi in je hitreje okreval, ko jih je začel jest, kot prej.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 29.5.2012 14:51:02 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2465
29.5.2012 15:32:20   
kokosh
kimica, ne nisem ji polomila vseh kosti in jo razglasila za prismojeno user posted image Sem si pa vzela svojih 5 min in se z njo pogovorila, da te stvari morda niso najboljše in jaz tega s svojim ne bi počela (firbčnega fantka naj si raje posadi v naročje namesto zalaganja z blazinam, z uvajanjem KM pa naj ne pretirava in - če že - naj gre k sosedu po liter svežega mleka za otroka (zakaj le bi kupovala UHT mercator, če je doma v natur hribih!) in naj raje zakuha (koruzni) gres v razredčeno mleko, dojenje pa vseeno ohrani zjutraj in zvečer). Belo vino me je sicer najbolj pogrelo (in dejstvo, da punca nekritično upošteva take nasvete), samo navsezadnje je tudi Calgel "svinjarija". Je pa res, da sem jaz glede zavračanja alkohola verjetno nekje na vrhu tečnostne lestvice.

beti - še kako se strinjam s tvojim zapisom. Samo vseeno - nekaj je zdrava pamet, nekaj je pa tudi nesprejemljivih stvari, s katerimi so si starši nekoč skušali olajšati življenje. Kaj vse sem že jaz slišala (razvajen, preveč po rokah, spi v najini postelji - poležala ga bova, navadil se bo, uničila mu bom hrbtenico v slingu, neham naj dojit pri 6t in grem na AM, nikar naj ne kuham dojenčku zelenjave posebej, ko pa vendar lahko dobi pražen krompir od kosila, oblačenje - kapico naj ima tudi notri, dojenček mora večino dneva prespat - v temno sobo naj ga dam in pustim /jokat/, da bo zaspal, pa malce večjega je treba čez pas privezati v posteljico, da ne more pobegniti ven ...). Navsezadnje je bilo ponekod svoje dni tudi dodajanje "šmarnice" otrokom v mleko nekaj običajnega, ni pa nujno, da je to res dobro.

Zrasli bodo itak vsi, morda pa bo s previdnostjo/zdravo pametjo staršev otrokom kasneje prihranjena kakšna neprijetnost.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2466
29.5.2012 15:44:59   
beti 1
Kokosh: user posted image  za reakcijo.
Pri tebi se že po postih vidi, da si še kako v stiku s svojim materinskim čutom.user posted image  
Sama na žalost poznam (pre) več mamic, ki ga nimajo oziroma ne najdejo in zato slepo sledijo vsem navodilom, ki jih dobijo in zaradi tega živijo v velikem kaosu, ki ga poskušajo razrešiti z dodatnim iskanjem nasvetov, namesto da bi se zazrle vase in v svojega user posted image  in na tak način poskušale ugotoviti, kaj je za niju najboljše.
Pa na žalost živimo v časih, ko ljudi bolj zanimajo trači, kot resni prispevki, pa še pri slednjih moraš bit hudičevo previden, da ločiš dobro zrnje od preštevilnih reklamnih plev. user posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2467
29.5.2012 17:17:31   
Mistica
Živijo!

Hranjenje - Kasija, tudi mi bomo začeli z drugim gostim obrokom in najbrž bo to večerja. Jaz ji bom dala riževo ali riževo-koruzno kašico, potem pred spanjem pa še malo AM. Sadne kašice pa bom uvajala za malico, a šele čez teden ali dva.

Matkurja -
upam, da se čim prej pozdravite oz. da je vročina že mimo. A ste kaj šli do P? Kaj pravi?

Pozdravček

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2468
29.5.2012 21:45:42   
Kasija
mistica hvala za idejo glede #večerje#.

ronja moja je bila tudi jokava, ogromno po rokah (pa prej je bila že veliko na tleh in malo v naročju). nekoliko je še vedno tako. deloma se mi je zdelo kot beti, da je dojela, da so na svetu različni ljudje, kraji... nek strah pred novim. saj razumeš, kaj hočem povedat. potem je tudi dobila zobek in ji raste že drugi, pa je bil to tudi razlog. tretje pa sem opazila, da si želi drugačnih "položajev". prej je bila najraje na tleh na trebuščku. ali pa na hrbtu z lokom nad sabo. zdaj loka ne mara več, ker ji omejuje gibanje, in hoče biti na tleh  na veliki površini, da lahko vadi obračanje, ki je že kar kotaljenje. še raje pa sedi, ker ji je vešč zorni kot po moje - ker še ni samostojna, hoče potem sedet meni v naročju. na kratko, za čas obeda, jo dam v stolček. to ji je po novem tudi všeč. pa nanosila sem ji novih igrač - škatlo, karkoli za grist, ropotajoče zadeve. druge ideje za zamotit jo še iščem. se pa tudi meni zdi, da je naredila nek preskok v zavedanju, ki jo vznemirja.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2469
30.5.2012 16:17:14   
Matkurja
Mi smo na antibiotikih user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2470
30.5.2012 17:58:10   
beti 1
Matkurja: user posted image   želim vam, da se hitro pozdravte!

Jaz sem se tudi preveč pohvalila, sem vedla, da se mi bo enkrat maščevalo. Mi je zarad user posted image  tolk odpornost padla, da se me je ena ful tečna viroza lotila, upam, da ne preraste v angino, ker naj bi mel v soboto grande fešto, ker MM obrne letnico.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2471
30.5.2012 18:33:00   
Matkurja
Beti1, hvala. Upam, da tudi tebi tole ne preraste v kaj več.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2472
30.5.2012 20:52:29   
Mistica
Matkurja - bošček mali! Hitro, predvsem pa uspešno okrevanje vam želim user posted image

beti - tebi pa upam, da tole res ne preraste v kaj hujšega in da bo tvoja odportnost kmalu spet ok user posted image

Mirno noč vsem user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2473
30.5.2012 21:34:15   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Uf, ste že pri 2. cepljenju! Svit še 1. ni bil cepljen! Ta teden bi morala poklicat in ga naročit, da ga kar enkra vmes vzame, pa je nekaj bogi - zbudi se v joku, pa še ko spi, kar joka in ga moram zbudit, da se pomiriuser posted image . in včeraj, ko sem šla plavat, je mali totalno živčni zlom dobil (ko sem šla vse ok, potem pa čez nekaj minut jok na polno, dokler se nisem vrnila nazaj! Po navadi lubi ni mel problemov ga potolažit! Tudi sicer je zadnje dni ful jokav - ne vem, a so zobki, pojma nimam... NIma vročine, nima kakih flekov, je, lula in kaka bolj ali manj normalno,... samo joka ful več, ne zaspi več na ziz že nekaj časa, ampak hoče, da ga nosim okoli in sploh hoče bit non stop samo na rokah, sploh se ne pusti NIČ odložit in vedno moram bit jaz zraven... Sicer ni tak. beti, a so to samo zobki, ali je lahko kaj bolan? Ga moram peljat k zdravniku? Ko se zbudi in je naspan in zadovoljen, se smeji in ne zgleda nič bolan, samo težko zaspi, pa ne pusti se nič odložit, pa jokat začne v spanju in potem je ves nesrečen - nenaspan...

Kot bi našega opisovala.....glede nošenja in vsega user posted image

Naš tudi še ni bil cepljen (niti enkrat). Pa sem se ravno včeraj z mojim pogovarjala, da Leon je pa sedaj vredu in da bo mogoče cepljen naslednji teden...i glej, danes zjutraj ko smo se zbudili je imel čisto zlepljene učke....pa je fasal vnetj oči....user posted image . Pa še iz nosa mu je začelo tečt....Upam, da se kmalu vse to neha.

< Sporočilo je popravil coccinella -- 30.5.2012 21:39:52 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2474
31.5.2012 9:28:22   
vijolica2
Pozdravljeneuser posted image

Kako ste?

Mi smo dali krst skozi in je bil nadvse priden.Sem bila zelo presenečena in veselauser posted image

Pri nas nič novega...jutri bomo začeli z uvajanjem GH-s korenčkom in upam, da bo dobro sprejel, saj ko midva jeva se kar oblizujeuser posted image .
Razmišljam, pa kako bom ko gremo cez slab mesec na morje, saj gremo v hotel. A je najbolje da takrat kupim tiste frutke? Ker verjetno bova imela dva obroka GH druga pa dojenje? Če si jaz dobro predstavljam user posted image

Vsem ki ste bolani upam da se najprej pozdraviteuser posted image

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 2475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......