kimica86
|
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica Kimica moja je bila takšna včeraj in noč prej. Razlog: neprespanost ( za njo ). Potem pa je začaran korog in se samo joče in sitka. Zaspati pa ne more. Svečko pri zbijanju vročine, se uporabi nad 38,5 st C, pri starejših od 3 mes. Pri maljših od 3 mes pa nad 38 st C. Jaz svojim, vseeno dam, ko imajo nad 38 oz precenim. Ali seveda zaradi bolečin- brez vročine. Jaz sem jo uporabila do sedaj 4x. 1x vročina, 3x zobki. Kaj je razlog pri vas, ne vem. Prvo noč je bila mogoče že preveč naspana od dneva? Zakaj pa ima malo T, pa nimam pojma. Včasih že od tega ker so preveč oblečeni. Zobek itd(moja je pri tem imela do 37.5) No, merit ji ne takoj, ko se sbudi. Takrat je tako toplejša, ker je pokrita...) IZVIRNO SPOROČILO: beti 1 Kimica: poglej, da ne bo preveč pokrita, ko spi in potem, ko bo pokonci. Čeprav ni zelo toplo je pa soparno in se težje hladijo sami sebe kot sicer. Naša je tud cela sitka zarad tega. Take temperature načeloma ni treba zbijat, se tudi ne obnese najbolje, če to nardiš. Ker se potem počuti bolje in je bolj aktiven, ko pa zdravilo popusti pa temp. še bolj naraste, kot bi sicer. Vsaj pri mojih je blo tko. Je boljše potrpeti, pa jo pač bolj crkljati, da bo lažje dala skozi. Praviloma rabijo več bližine in pozornosti. Če pomisliš jo večinoma še odrasli, ko smo bolni. Pa hitro okrevanje. Neprespanost?? Ona sicer čez dan spi vsak dan 2x po 2-3 urce.. Včeraj cel dan in predvčerajšnjem zvečer je bil obup.. Danes je sicer nekoliko boljša, a vendar še vedno ni tašna veselka in dobrovoljček kot na bit.. Sej, nisem ji dajal svečke, sem raje počakala, da vidim kako bo.. Konc koncev, sem na porodniški in če 1-2 noči ne bom spala pa tudi ne bo hudega - glede na to, da nekaterim se otroci po 1-2x vsako noč zbujajo.. Ker, če bi se moja tako zbujala, potem pa res ne bi nič spala.. Ker moja, če se npr. zbudi ob 3h, ne gre pred 5h spat.. Ma nismo je preveč oblekli.. Je imela bodi s kratkimi rokavi in povrh en tanek, ma res zelo tanek pajacek in pokrita je z eno tanko dekco, ki je oblečena v jogi rjuhco.. Prej smo pa imeli debelo dekco in debelejšega pajacka je imela.. V spalnici pa imamo 22°C.. Mogoče ji pa res nagajajo zobki.. Rokice si itak skozi tlači v usta.. Morda je pa reakcija od cepljenja.. Sem klicala pediatrinjo in je rekla, da je možno, da dobi vročino tudi tretji dan po cepljenju.. Tako, da res ne vem kaj jo mantra Crkljamo pa jo 100 na uro No, sej danes je boljša.. Sem ji zmerila T in ima 36,6°C..
|