|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
15.5.2012 14:22:16   
tapeta
Pozdravljene!

Jaz sem se konec tedna malo odklopila od interneta oz. od računalnika nasploh. Prav paše malo odklopa. user posted image Vidim pa, da na forumu nisem kaj dost zamudila. Pravo zatišje je postalo, škoda.user posted image

Joj, jaz še čisto nič nimam doma. user posted image Si moram pripeljat stvari, da vidim kaj sploh imam in kaj še potrebujem, ker zdej smo pa že krepko čez polovico. Se hitro bližajo poletni meseci. user posted image No, jutri še neki sneg napovedujejo in mraz. Bomo videli.

Lp

(odgovor članu Moretta)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
16.5.2012 23:34:44   
ursa_p
Pozdravljene nosečke!

V kolikor vas zanima fotografiranje vašega trebuščka in družine v naravi, vam posredujem naslednje:

Vabim vse nosečke, ki sodelujete na fb-ju, da se prijavite na akcijo za fotografiranje v naravi, ki že poteka:
klik ... IŠČEMO FOTOMODELE - družine z otroci ali nosečnice z družino user posted image

Akcijske cene (za vse, ne samo fb fane) v mesecu maju najdete tukaj ... klik AKCIJSKI CENIK user posted image

Fotografije pa si lahko ogledate tukaj ... klik FotoSTUDIO.si DRUŽINE user posted image

Lp, Urša

PS: Ne me kregat, ker sem zmotila vašo temo, ampak mogoče bo pa kateri všeč! user posted image

(odgovor članu seed)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
17.5.2012 7:12:12   
Maeve
Dobro jutro user posted image !

Uf je danes krasno jutro, sonček!!! Tapeta, tut jaz sem se čez vikend čist odklopila, z mojim dragim sva med vikendom prespala v najinem novem stanovanju ... Kako je blo fajn!!! V soboto sem ponucala moje prijateljice, da smo skupaj na grobo pospravljale (pomile okna, vrata, kopalnico) potem smo pa naredili piknik za moj rojstni dan, ki sem ga imela naslednji dan in je blo prav super. V nedeljo sva pa z dragim zlagala njegove cunje v omaro. Pišuka, ves garderobni prostor mi bo pobral ... user posted image
Včeraj popoldne sva bila v ikei, da sva nabavila še tiste drobnarije za stranišče, kuhinjo, mal dekorativnih stvari in pa regale za moje knjige, da jih bom lahko kam pospravila, ker se mi jih je kar nekaj nabralo.
Skratka, zelo zelo vesela sem, ker se bova v roku slabih 14 dni končno preselila! Me pa malo skrbi kako bom shajala s taščo. Sej je super, ampak čedalje bolj opažam, da se rada vtika v vse stvari. Bom morala že na začetku postavit meje, da se ne bomo pol grdo gledali. Hvalabogu je vsaj moj tak, da se ji takoj upre, ne prenese, če mu soli pamet.
Cuker test sem prejšnji teden dala skozi, vse je v redu. Edino mal me skrbi, ker se mi že dva dni konstantno rahlo vrti v glavi. Bi že danes poklicala zdravnico, ampak dela šele jutri.
Uživajte današnji sončni dan! user posted image

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
18.5.2012 7:50:24   
Toopsy
Hej hej!

Maeve super, uživajte v svojemu novemu domeku. To je tko fajn, ko urejaš in prenavljaš stanovanjce in na koncu je tako toplo in domače, ker je vse v tvojem stilu. Love it! S taščo ti pa tko rečem, midva živiva nad njegovo babico, pa te ne želim strašit, ma je bilo umes kr kriza. Probajte se čimprej zmenit kje so meje in da je to zdaj VAJINO stanovanje in da sta VIDVA družinica. Bo zagotovo fajn in še ko boš rabla ti bo lahko priskočila na pomoč.

Evo glede BTCjade, BC ima v pet, sob, ned, pon, na 50e 10e popusta, ki ga dobiš v obliki bonusa. midva sva vzela voziček, z bonusom pa bova kupila lupinico. Na koncu vse pustiš pri njih, ma je vseeno to najcenejše. Je pa tko, da karkol kupiš morajo imeti na zalogi. Če bo katera kupovala vožičke naj pohiti, ker je nekaj stvari že na rezervacijah.

Če je akcija po vseh BC nevem, prodajalka je omenila da pa bojo popusti tudi še po nekaterih poslovalnicah.

Bodite lepo

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
18.5.2012 10:43:42   
tapeta
Popust mislim, da je v vseh poslovalnicah. Sem včeraj dobila reklmani sms, tako da se res izplača, če ima katera še za opravit velik nakup. Midva sva pred leti,ko sva prvič pričakovala čakala na dnevne akcije na njihovi spletni strani, imajo vsak dan tri izdelke ceneje. Tako sva dobila ceneje voziček in kasneje še lupinico. user posted image Sva kar nekaj prihranila. Vse stvari nama bodo še zdaj prav prišle.

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
19.5.2012 11:37:24   
seed
ejla punce :) prvo ena lepa hvala za vse informacije glede BTC-jade... upam da vas nisem preveč mučila, res pa je da sem voziček že dobila, tako da ne bom niti šla tja gledat... sej dobila izjemmno ugodno ponudbo ki sva jo brez razmišljanja iskoristila. sem prišla v stik z gospo, ki je naročila stokke voziček, in le ta ni prišel pravočasno, tako da so na vrat na nos kupili komplewt od lux4kids... vse novo, le lupinica uporabljana 1 mesec, in dobim zelooo ugodno :) tako da super ne :)
moram pa vas vprašati... je še kateri občasno slabo?? namreč večkrat zjutraj se zbudim z lakoto/slabostjo in bolečino v trebuhu... ne vem točno kaj mi je ampak nekaj takega me je mučilo prve tri mesece... to naj bi bilo normalno? :) dojenček lačen?

pa še nekaj...morda katera mamica načrtuje kakšno potovanje tik pred porodom? imam rok namreč 1.8. ... 16.7. pa imamo poroko, ki se bo dogajala v Bosni... če nebi šlo za pomembne družinske člane nebi niti silila ampak bi mi zelo pomenilo če bi šla, seveda pa je vseeno dojenček na prvem mestu :) šli bi recimo v dan pred poroko in se vrnili dan po poroki... nič pretiranega mučenja, ampak vseeno... morda ima katera nasvet? seveda bom vprašala tudi ginekologinjo, ampak prvo da vidim vaš odziv, da ne bom ispadla neumno :)

Lep pozdrav vsem

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
   [Brisano sporočilo]
19.5.2012 16:01:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu seed)
  Neposredna povezava do sporočila: 1782
19.5.2012 16:45:19   
seed
heh... prvo glede teh reber :) sva na iste, draga moja, in mislim da niti zdaleč nisva edine ki imava težave s tem, je pa to vsekakor normalno... dokaz da je malček že kar precej velik in sega že do pod rebrnih lokov... jaz včasih dobim tako konkretno brco pod rebra, da imam občutek da bo rebro poknilo! mi je pa teško sedet ja, še posebej na 4.urnih predavanjih na faksu...ampak bomo že dali skozi :) kile... no ja... jaz sem na +7kg za enx, naj bi bilo precej normalno, glede na to da sem že skoraj v 30.tednu :) nič pretirano ni, ne skrbi... v vsakem primeru pa ti rekreacija ne bo škodila :)

uff... sedaj si me kar pošteno prestrašila :O sicer nimam neke želje iti v Bosno, bolj sprašujem zato da se potem lahko z dokazi branim da sem vsaj poskušala! in no way, če bi morala roditi v Bosni, mislim da bi rodila 2x! poznam zdravstveni sistem dol, katastrofa živa! za nič na svetu si tega nebi privoščila! sicer imamo porodnišnico zelo blizu doma ampak vsekakor me ta ideja ne mika! mislila sem le zaradi tega ker bi šli na 3-dnevno ''potovanje'' pa da morda nebi bilo težav... bom kar doma lepo počivala in čakala slikice s poroke :) je pa res da je ta poroka ravno na 16.7. ki je tudi prva obletnica moje poroke, morda pa naju usoda nagradi ravno na ta dan, nikoli ne veš ;) hehe...

no jaz sem pa skoraj vse nakupe že opravila... zibko imava, voziček pride v torek, oblekic imava kar zajeten kupček tako da bo treba dokupit le malenkosti :) vem da je kar zgodaj za izpopolnjevanje ''otroške kolekcije'' ampak cel junij imam izpite na faxu in resnično ne bom imela časa za nakupe... julija bo pa tako in tako prevroče, pa še zadnji mesec se mi ne lušta ravno hodit sam po nakupih... tako imam možnost večje izbire, kupim tisto kar mi je všeč, in lahko brskam za kakimi znižanji ;)

lep sončen pozdravčekuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
20.5.2012 16:21:55   
tapeta
Seed, tudi jaz bi poroko preskočila. 14 dni pred rokom bomo že v pričakovanju kakšnih popadkov in kakšnega znaka da se pripravlja na porod. Ne bi tvegala z odhodom na daljšo pot. Mislim, da bosta mladoporočenca in tudi ostali družinski člani razumeli, v kolikor se poroke ne udeležiš.

Ne morem verjet, da se že bližamo 30. tednu. Trenutno sem v 28. tednu. user posted image

(odgovor članu seed)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
20.5.2012 17:48:18   
RedSonja
Seed jaz bi tudi dobro razmislila za to potovanje na tvojem mestu. Ni vredno razkirat.
Sicer pa bi jaz morala ta vikend bit ob Bodenskem jezeru na eni poroki, pa sem tudi raje doma ostala - imam diagnozo predležeča posteljica.

Poletje2012 ti si tudi "srečnica" s predležečo posteljico. Se ti kaj dviguje ali ostaja preko MV?

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
21.5.2012 8:32:25   
Toopsy
Hej hej!

še jaz se malo javljam. zadnji teden me je zelo začel boleti križ in hrbtenica, zvečer je najhuje, ker se zaradi bolečin zbujam. poleg tega mi je mali ene parkrat fajn prtisnu na živc, in sem dobila tko močan krč v nogi, da hvala bogu za mojga fanta, da je hitr odreahiru. in še na koncu mi tko nihajo hormoni, a mogoče še kateri, da mi gre na trenutke skos na jok. jao nevem kaj je zdaj to, ma upam da se hitro sestavim nazaj. komaj čakam da rodim in spoznam to maalo štručko v sebi;)

drugače sem pa začela brat knjigo umetnost rojevanja. verjetno jo že poznate, tiste ki ne, jo priporočam. sem dobila občutek, da je zadnji čas, da začnem s predpripravami in kaj bi sploh rada. pol bomo pa vidl, kok je sploh izvedljivo v naših porodnišnicah.

bodite lepo

(odgovor članu RedSonja)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
21.5.2012 9:14:34   
tacanja
Helou,

da še malo jaz poročam naše stanje... Sem na začetku 28.tedna in trebušček pridno raste in miga na vse strani. Ker je to moja prva nosečnost nisem vedela da se premikanje tudi vidi in ne samo občuti. Zanimiv občutek in prav rada gledam kje se pojavijo brcike na trebuhuuser posted image In komaj že čakam da avgusta dobim najinega škratka v roke da ga pocartam.
Glede zdravja je pri meni tak da moram jemati železo in magnezij in pa seveda folno. Me pa križ kr fejst boli in edino kar pomaga je dovolj počitka. Se moram včasih kar prisilit da se vležem za 15 minut, kar pa je zelo težko glede na to da s prenovo še zdaj nismo končali in da je še ogromno za nardit.

Drugače pa sem že začela zbirat stvari za dojenčka in večino oblekc mislim da imamo. Kakšno stvar pa še bom dokuplauser posted image . Kar se tiče pa pohištva pa bomo verjetno šli kar v Ikeo in tam nakupli stvari. Sem bolj tehnični tip človeka in komaj čakam da bom lahko sestavla previjalno mizico in pa posteljicouser posted image

Gre katera od vas mogoče še na morje pred porodom? Mi2 greva v Istro v sredini junija in mislim da se bi smelo bit nobenih problemov glede prehitrega poroda. Edino kar mi je ginekologinja rekla je to, da si naj pogledam kje v bližini je ginekolog in porodnišnica. Sicer pa je do meje oz. Izolske bolnišnice dobra ura. Sicer pa ni fajn o takih stvareh preveč razmišljat ker se lahko potem res kaj prehitro naredi, je pa dobro bit pripravljen na vse.

Ste mele debato glede posteljic in kje ležijo... Meni je ginekologinja že dolgo nazaj pri ultrazvoku rekla (ko še nisem bila noseča) da imam maternico nagnjeno nazaj. In zdaj med nosečnostjo je napisala da "posteljica leži zdaj". Sicer sem brskala po netu samo mi nekak ni jasno ali je to ena in ista stvar. In kak je s porodom če posteljica tak leži? Ker ko povem kak nosim dojenčka, mi vsi rečejo da bom težko rodila. In mi je to že malo neprijetno poslušat.
Mogoče še kateri leži posteljica zadaj?

Lepo se mejte in božajte svoje trebuščke user posted image

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
   [Brisano sporočilo]
21.5.2012 11:26:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tacanja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1788
21.5.2012 17:26:36   
seed
ufff...hvala punce :) sem si kar hitro premislila, nobene poroke ne bom niti sanjala, bom raje v miru z mojim tisti dan praznovala najino prvo obletnico! kaj mi bo tuja poroka če lahko najino podoživiva ;) heh...

glede brcik... jah...danes recimo sem bila večino dneva za volanom...me kar pošteno rebra bolijo, zgleda da malemu pač ni bilo všeč :D neprestano me je opozarjal da mu je neudobno zgleda :) in ja... to se ne le čuti, se kar lepo opazi, včasih se z mojim prav lepo nasmejiva, ko vidiva izbolkine po trebuhu... in kot da ve da naju zabava mali še bol začne :) jah...se že igramo :)
poletje2012... glede jakosti brc itd sploh mislim da ni problem... moj dojenček naj bi bil že tako malce večji tako da ga jaz že doolgo čutim kar močno... in vidno! sploh pa so nekateri otroci mirni, drugi spet živahni...važno da čutiš, ni važno kako močno :)

no...jaz pa jutri v 30.teden!! sploh ne morem verjet da že :O še 10 tednov in ... ohh user posted image :) komaj čakamo jaa :) sicer nisem nekaj preveč ogromna, celo na trebuhu še lahko spim, me sploh ne ovira, ko pa začne ovirat bebico mi kar hitro pošlje signal :D sm pa malo zmedena... vse o nosečnosti kar berem, pripoveduje o pogostejših pregledih od sedaj naprej... jaz sem jih imela do sedaj na 4 tedne... sedaj naj bi bili bolj pogosti... mene pa ginekologinja zaradi dopustov naroči čez 5 tednov?!?
morda sem se že pritoževala ampak mi res ne gre v račun :/
kako gre pri vas z pregledi? sicer sem z gin zelo zadovoljna ampak to mi pa nekako ni šlo...

in jaa... jutri gremo po voziček! ;) se kar moram pohvalit :)

lep moker pozdravček vsem

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
21.5.2012 18:08:47   
Moretta
Hello!

Danes mi to vreme prav ne paše... Počutim se za nič user posted image . Vse me pritiska, moti, trebuh srbi. Uf!
Z možem sva danes zjutraj bila na predavanju o porodu v šoli za starše. Bila je ista višja MS kot pred osmimi leti, ki je predavala isto snov (brala je iz rokovnika, ki ga je imela že takrat) in je pokazala tiste diapozitive, ki sem jih že takrat videla. Nič novega nisem izvedela. Ja, mogoče so novost zame podstavki za dojenje. Pri prvi jih nisem imela. Omenjala je lanolin in neki drugi gel za bradavice. Prvič mi pri ragadah te zadeve niso pomagale. Vem, da so mi nabavili zagrebački melem in to sem koristila tudi kasneje in ga še danes uporabljam.
Seed prav si se odločila. Jaz si ne bi upala 15 dni pred rokom nekam odpotovat. Res se nikoli ne ve. user posted image za voziček. Jaz sem ga tudi pripravila. Še dobro, da sem imela pomočnico hčerko, ki ga je lepo zribala user posted image
Gibi in brcike Jaz jo čutim že precej časa in opazujem kako se premika in brca. Na srečo me rebra še ne bolijo. Jutri bom vstopila v 26. teden. Občasno mi pritiska na mehur in moram hitro zbežat lulat. user posted image

Lepo se imejte!

(odgovor članu seed)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
22.5.2012 11:54:51   
tapeta
Pozdravljene!

Danes je za mano pregled. Sem imela slab urin, tako da moram čez par dni ponovno v laboratorij it dat vodo. In ponovni test za cuker imam. Drugače pa vse ok. Seed, tudi jaz sem ponvno naročena čez mesec dni. Potem pa mislim da bodo pogosteje.

LP

(odgovor članu ancy777)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
22.5.2012 14:55:16   
Moretta
Dober dan!

Tudi jaz sem bila danes na g pregledu. Nič posebnega. Malo sem razočarana, ker mi ni naredil UZ. user posted image Glede na to, da imam rizično nosečnost, sem pričakovala, da mi vsakič opravi ta pregled. No, danes mi je zmeril trebuh in rekel, da dobro raste in poslušal utrip. Ko sem mu rekla, da me včasih kar močno pritiska navzdol, je preveril vaginalno če sem zaprta (pa sem). Rekel je naj počivam.
Pregled imam čez en mesec. Ne vem, mogoče bom šla na UZ kakšnemu drugemu ginekologu, kajti mesec je dooolg. Kdo bo toliko čakal?!
Naročil mi je naj grem v laboratorij dati kri za hemoglobin.
Urin, pritisk in kilce so pa v redu! user posted image In to je to!

Seed: Sta pripeljala voziček domov?

LP

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
22.5.2012 17:32:00   
Maeve
Pozdravljene!

No, pa sem se prehitro veselila, da je cuker test v redu. Sem dobila napotnico za diabetološko in šla danes tja, kjer smo imeli takoj predavanje o zdravi prehrani. Moram črtat belo moko in seveda vse preproste sladkorje. Potem imam še šolo za nosečnice s sladkorno in čez 14 dni kontrolo pri diabetologu. Za namenček sem pa še v nedeljo padla po stopnicah, jaooo sem se ustrašila... Dobro se je končalo-z odrgnjenimi rokami in nogami, rahlo zvitim gležnjem in buško na glavi. V trebuh se pa na srečo nisem direktno udarila. Sem bila danes na uz za vsak slučaj in je vse v redu, sem res srečna user posted image
Tapeta a moraš ti tut zelo pazit na prehrano? Koliko pa imaš povišan sladkor?
Lepo bodite pa pazite nase in na vašeuser posted image !

(odgovor članu Moretta)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
23.5.2012 9:59:35   
seed
Moretta... jaa... voziček je domaa! :) res sem vesela... z mojim greva ponavadi okoli 9h že v posteljo, on večinoma zaspi jaz pa gledam tv, saj ustaja ob 5h... učeraj sva šla spat nekaj do pol noči, torej si lahko predstavljate koliko dela sva imela z spoznavanjem vozička! :) moram reči da sem z vozičkom (prvi vtis) zeeelo zadovoljna... ne vem sicer kako se obnesejo na daljši rok, eni jih hvalijo, drugi ne, vendar kar dosti teh lux4kids videvam v svoji okolici! sploh pa je odvisno kakšno srečo imaš... pokvari se lahko tako voziček ki je stal 400€ kot uni ki je 1400€! jaz sem vglavnem zadovoljna! :) pravkar ga potiskam po stanovanju, da vidim kako je ;) res je da je kar masiven, ampak hvala bogu imamo karavana :) športni del in voziček pa gresta tudi v mojega Puntiča, tako da ni tako hudo ;) le košara je malce velika... no malo promocije ;)

malce me je začudilo to z pregledi, saj smo se mi učili (zdravstvena šola) da so pregledi na začetku vsak mesec, zadnje tri mesece na 3 tedne, zadnja 2 meseca na 2 tedna in pol zadnji mesec naj bi bili vsak teden! in...kiks! no ja...upam da bo vse v redu, če pa se ne bom počutila ok, bom pa že poiskala koga ;)

Meave ... za slatkorno bolezen, če temu tako rečemo, ubistvu ni neke posebne dijete, oz. prehrane, jesti moraš le ZDRAVO prehrano! ubistvu moraš jesti tisto kar bi moral že tako in tako! (naj bi no :)) slatkor črtaj, belo moko, riž, krompir, slatkarije... jaz sem imela ogromno težav z težo, sem šla 30kg v - samo z zdravo prehrano! nič kaj strogo ampak že mali koraki te daleč pripeljejo tako da pogumno :) kavo ali kakšne napitke si recimo lahko slatkaš z umetnimi sladili kot so natren itd... ni dobro pretiravat ampak še vedno se ti ni treba popolnoma odreči okusu po slatkem ;) polnozrnati piškoti so ravno tako...mmm... dobri :) malce izvirnosti pa bo šlo, boš videla ;) tudi počutje se bo hitro izboljšalo... nočem ti solit pamet, le iz svojih izkušenj govorim, morda ti kaj pride prav, ne zameri :) sicer nikoli nisem imela težav z slatkorjem, vedno je bil na srednji vrednosti, sedaj recimo pa je vedno pri spodnji meji, včasih tudi pod njo... (boljše nizek kot previsok ;))

Me je pa začelo vreme sikirat... bom morala vse svoje male bodye, hlačke, pajacke ki sem jih kupila za malega zamenjati za kombinezon itd?! kakšno vreme pa je to? :O

Lp punce, upam da še vedno uživate v najlepših trenutkih, mene je vse skupaj že začelo malce ovirat :/ :)

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
23.5.2012 10:44:34   
Maeve
Seed jaz se glede diete sploh ne sekiram user posted image Ker mi je jasno, da je to dobro zame in za otroka. Sem se že tako prehranjevala 2 leti nazaj, ker sem imela non stop težave z vaginalnimi vnetji (glivice) in mi je ta način prehranjevanja zelo zelo pomagal. pa tudi počutila sem se odlično in teža je bila idealna. Potem sem žal nehala s tem načinom prehranjevanja, še sama ne vem točno zakaj, ampak s kilogrami potem ni bilo težav. Krompirja in riža sicer ne mislim črtat, ker nam tudi na predavanju teh dveh živil niso prepovedali, seveda pa priporočajo omejitev. Itak bom pa rajši posegla po rjavem rižu, ker je bolj zdrav in za moje pojme okusnejši. Čimprej se moram preselit, ker sem vsa žita in stročnice že preselila v shrambo v najinem novem domu, tako da je doma bolj skromna zaloga user posted image . Drugače pa vem, da se da super jest s temi živili, jaz si na primer sama pečem polnozrnat kruh, naredim si pico iz polnozrnate pirine moke, itd. Skratka, ni nobene tragedije user posted image
Danes se nama začne starševska šola, me že zelo firbec matra kako bo user posted image pa upam, da ne bo moj spet ves čas klepetal kot je na tečaju za zgodnjo nosečnost ... user posted image

(odgovor članu seed)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
23.5.2012 22:02:08   
Moretta
Evo me!

Seed: Hehehe! Lepo, da ste voziček preštudirali in sestavili... user posted image

Nosečniški diabetes: Mene ginekolog ni poslal na to preizkavo. Zdi se mi čudno...

Odločila sem se, da grem opravit UZ k drugemu ginekologu. Jaz en mesec ne morem čakat. Ne bi rada, da bi bilo kaj narobe...

Trebuh imam zelooo velik. Danes sem se odločila sama narest pedikuro pa sem imela grozne težave. Vem, da je vsaka nosečnost drugačna, toda pri prvi sem se lahko depilirala skoraj do konca. Res, z bikinijem sem imela težave pa sem si pomagala z ogledalom. Sedaj mi na pamet ne pade, da bi sama to izvajala.

Hemoroidi: Ima katera težave s tem? Meni so se včeraj že tretjič v tej nosečnosti pojavili. Prvič sem jih dobila po prvem porodu in potem nisem imela težave z njimi. Zdaj pa... user posted image Sprašujem se kako bo ob porodu.... Ajajaj!!!

Zdaj pa lep pozdrav in lahko noč!

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
25.5.2012 10:20:17   
tapeta
Jaz sem bila ponovno na testiranju za sladkor, ki se je spet končal že po prvem odvzem krvi. Na tešče je bila vrednost spet na meji. Tako, da zdaj me verjetn čaka napotnica za diabetologa. Moram počakati na klic.

Sem pa zaskrbljena zaradi ene druge stvari. Tamala je bila v stiku s peto boleznijo in posledično sem zdaj zaskrbljena, ker ne vem če sem jo prebolela. Klicala sem včeraj G in mi je sestra rekla, da se moram na OZ obrnat, da oni nič ne morejo. Danes sem pa klicala zdravnico in je rekla, da se za to ne testira oz. nima posebnega smisla se testirat, ker tako nič ne moreš preprečit. Glede na tedne nosečnosti pa tako ali tako naj ne skrbim. Joj, saj zdaj pa ne vem kaj naj. Naslednji pregled imam šele čez 4 tedne.

(odgovor članu Moretta)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
25.5.2012 10:25:11   
RedSonja
Tapeta men je kri vzela osebna zdravnica in jo poslala v laboratorij, da so videli ali imam protistelesa za 5. bolezen. In ja jo imam tako da ni panike.
Če tega tvoja dr. ne želi narediti pojdi v Adrialab in samoplačniško daj kri. Bolje dat par evrov, kot da te skrbi.
Sicer je pa zelo malo možnosti, da je še nisi prebolela.

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
25.5.2012 11:08:21   
Kratka
Tapeta, glede 5.bolezni je res sedaj vseeno, če si se okužila (za kar mislim, da skoraj ni možnosti da si se), ker si že toliko noseča, da nima kaj bit. Sicer potrebuje virus kakšnih 6 tednov, da se začne kaj pri plodu dogajat, če sploh pride do njega in v tako pozni nosečnosti tudi nima it kaj narobe s plodom. Je kriza, če bi to bilo prej. Moji prijateljici so odkrili okužbo v 16.tednu in zdaj hodi vsake 14 dni na preglede pretokov. Bo pa hodila mislim da do 26.tedna. Skratka naj te ne skrbi. Aja, ona se je pa okužila, ker je bila v direktnem stiku, ko je bil mali najbolj kužen, pa še to glede na izvide dohtarji niso čist enotni, če je sploh bila okužba sveža ali pa stara.

(odgovor članu RedSonja)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
25.5.2012 11:37:58   
Kratka
http://med.over.net/forum5/read.php?19,7811922 evo kaj pravi pušenjak user posted image

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?