zalenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: seed no Meave glede oblekic se ne sekiram, me je zelo skrbelo da bo to veliko več stalo ampak glede na to da sem začela kar zgodaj z nakupovanjem se mi niti poznalo finančno, malo sem pošijala po trgovinicah, uzela kar mi je bilo resnično ušeč pa še na ogromno akcij sem naletela... tako da...2-3 majčki manj zame pa ima dojenček kuup oblačilc :) zato pa je voziček veliko večji zalogaj :/ morda se bom kateri zdela čudna ampak meni se to zdi obupno predrago vse skupaj...še posebej te malce bolje znamke... mislim saj bi dala če bi imela ampak... :O lux4kids so še dokaj znosne cene, ampak ne poznam nikogar ki bi ga že preiskušal, da mi pove mnenje :/ rada pa bi kupila kar trio kompletek (lupinico, košaro in športni del) saj se mi zdi da pride ceneje, in tudi vsi deli ustrezajo vozičku... glede materinske šole pa... jaz sem mislila da dobiš kakšno povabilo ali pa ti ginekologinja kaj več pove (prvič noseča, kako neočitno kajne? ;)) ... to moraš sam si rihtat? pa je to koristno al...? končala sem namreč srednjo zdravstveno šolo, sedaj sem na faxu, imam kar nekaj znanja o temu, z dojenčki pa tudi kar nekaj izkušenj, glede na to da imamo kar veliko družino in se letno rodi dojenček :) (bratranec, sestrična, nečak...) kaj ve menite o temu? ali mora partner hoditi v šolo za starše če hoče prisostvovati pri porodu? moj si tega zelo želi, jaz pa sem malce skeptična, se mi zdi to še vedno intimna stvar, vem da ga je on tudi naredil ampak nekako mi ne gre v račun da si želi videti vso kri, sluz itd...? fuj! sploh pa med porodom lahko pride do neprijetnosti (recimo greš rodit brez klistirja) in meni bi bilo zelo nerodno... :/ morda sem staromodna, podajam svoje mnenje in prosim za vaše ;) Lep sončen pozdrav in brcika iz mojega bušija :) po dolgem času še tule malo. sem veliko kativna na fb, kjer os tematsko usmerjene debate pa mi kr nekako bolj paše, pol pa tule malo zanemarim. seed midva z mojim sva se pred 5 leti, ko sva kupovala voziček (pa je bilo veliko manj na voljo) hecala, da je nakup vozička podoben nakupu avtomobila. še posebej, ker je moj možek strojnik po profesiji in je obseden s strojniško natančnostjo in je pri vsakem videl 100 strojniških grešk in možnih izboljšav sem kar vesela, da mi ni treba spet it čez to in mislit še na vozek. glede materinskih šol so verjetno razlike od kraja do kraja pravtako to, kao poteka porod v porodnišnici. v lj materinski je bilo takrat za očeta obvezna prisotnost na 2-eh predavanjih ali pa dodatno plačilo. torej če ni imel opravljenega tečaja, je za prisotnost pri porodu moral nekaj več plačat, nič drugega. koliko ti šola za starše da ne vem. Očitno kr nekaj znanja že imaš, na šoli za starše ni poudarek na medicinskem znanju, ampak bolj na tistem prekatičnem res za mamice. preden sem imela otroke se mi je zdelo, da sem dobila nekaj koristnih info, priznam pa da nekaj tudi zelo pomankljivih in zgrešenih, zastarelih. mene osebno je zmotilo predvsem prikazovanje dojenja kot priklopim(oklopim--> otrok je sit. nič ap o možnih težavah pri dojenju, polivanje, refluks, zavračanje dojčke .... in predvsme to, da je bilo ravno v tistem obdobju dojenje tako popularizirano, da so bile mamice, ki niso hotele ali mogle dojit prav boge. Vem iz lasnih izkušenj. Previjanje in oblačenje dojenčka, ap kopanje so se mi zdele brezvezne teme, ker tam ko sestra pred celo predavalnico sama kaže, nima nobenega efekta, če en probaš ali ap ti nekdo vsaj pokaže ena na ena. To ti pokažejo potem sestre, patronažna. Pogrešala sem tudi kaj o handlingu z dojenčkom, tukaj so takrat v lj P bili čisto zat+stareli. Čisto odveč pa se mi je zdelo an dolgo in na široko o porodnih fazah .... nekaj kar si lahko sama prebereš v 5ih minutah pa itak pol veš da nobena ni čisto po jusu narejena in je pri vsaki malo drugače. kar se tiče pa samega poroda in partnerja. V ljP tudi če ne boš dobila klistirja, ti bo vsaka babica vmes n-krat rekla da probaj lulat in kakat preden rodiš. Pa skoz te sprašujejo, če te lulat in kakat ... tko da ta skrb je res odveč. Ti lepo da kahlico pod rito. Partner ne bo nič videl, ker itak si ogrnjena, partner sedi zadaj in med samim porodom bo on pri tebi pri glavi, te po možnosti hladil s hladno krpo, držal za roko, s tabo dihal, te bodril .... Edina sluz in kri ki jo je moj dvakrat videl je bila tista na rojenem dojenčku in verjemi da ob čudežu, ki ga dobiš na trebušček tudi parzner ne bo opazil nič drugega . no vsaj pri nas je bilo tako. Je pa v prvo bil tudi malo skeptik - predvsem kakšna j enjegova vloga in ali jo bo izpolnil. no potem se je vse odvilo instinktivno in super, tako da meni se zdi da je imeti partnerja pri porodu nekaj najbolj čudovitega in moj sedaj tega n ebi menjal za nič. Po drugi strani tudi mislim da je prav, da vidi, kako porod poteka in koliko moči premore njegova draga, ker jo bo znal bolj ceniti. evo moje mnenej na dolgo in široko
|