|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
18.5.2012 19:00:46   
kimica86
Jaz tudi še vedno nisem dobila odgovora glede OD.. Oddala sem pa sicer konc februarja.. Bomo videli koliko bomo morali čakat..

Včeraj smo imeli kontrolo v RA.. In hvala bogu, za spremembo, je bila tamala boljše volje in je zato tudi doktorca ni toliko mencala user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2351
18.5.2012 21:03:12   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1
Mam pa tud jaz dobro novico, ne glede na to da sodim med javne uslužbence sem danes dobila spodoben regres. Bravo našemu direktorju za pogum, vsaj 1x. user posted image

lep vikedn vsem, naš bo spet noro naporen. user posted image

beti 1
- super za regres!!! To pa je dobra novica za konec tedna! user posted image Želim vam, da bi bil vikend čim manj naporen oz. da bi hitro minil, če že bo naporen user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: n€na
smo pa dobili uradno pošto od vrtca, da s septemborm ni sprejet..je pa prvi na čakalni listi od letnika 2011user posted image . So mi sporočili, da smo upravičeni do subvencije, ki nam jo dodeli občina.

n€na - tudi vam čestitke za dobre novice! user posted image A lahko vprašam, če gre tu za subvencijo s strani občine, ker niste dobili mesta v vrtcu ali za kaj drugega? Najbrž ne izpolnjujete pogojev za vpis v vrtec septembra, ker takrat še ne boste stari 11m, boste pa najbrž dobili vrtec do decembra glede na čakalno listo, imam prav? V katero občino pa spadate? (lahko mi odgovoriš tudi preko ZS ali sploh ne)

Lep vikend vam želim...

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2352
18.5.2012 21:35:36   
Kasija
trnuljčica nama so tudi računali obresti od garaže user posted image  saj kot si rekla, brez veze, ne veš a bi se smejal ali jokal. sekirala se ne bom. pač iščejo, kako bi te spravili v višji razred, čeprav tja ne spadaš. pa iščejo najbrž tiste famozne ljudi, ki se kao z mercedesi vozijo, pa prejemajo podporo. no, jaz poznam veliko več takih, ki bi podporo potrebovali, pa je ne dobijo, pa nobenega z mercedesom.

mistica upam, da se vam kaj najde in uredi za vrtec. res grozno. tako paziš na tega otročka eno leto, pa uvajanje hrane, uspavanje, pa... potem ga pa moraš pusti kar nekje na črno, da greš v službo user posted image . držim pesti, da se kaj najde pametnega.

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Pomoč: Kaj dati nečaku za obhajilo (star 8)?

V kakšni vrednosti se pa kupuje darilo za obhajilo?
sicer pa mogoče kaj tehničnega, če ga to zanima. recimo teleskop ali mikroskop. kaj pa kakšno od naprav za poslušanje glasbe? uhu, sanje vsakega otroka, x-box recimo user posted image . kartico za kino z neko vsoto gor. kaj športnega - opremo za kamping (spalna vreča, svetilka), kolo.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2353
18.5.2012 23:13:34   
n€na
mistica bom kar  z ovestila prepisala, da bo bolj razumljivouser posted image

Starši odklonjenih otrok s stalnim bivališčem v občini Izola so opravičeni do mesečne subvencije za varstvo otroka, ki jo dodeli občina na podlagi potrdila, ki ga izda vrtec en mesec pred želenim datumom vključitve v primeru, da vključitev ni možna.

torej...mali bo novembra dopolnil 11 mesecev in če takrat zanj ne bo prostora bom lahko zaprosila za subvencijo že oktobra.

darilo...jaz sem dvakrat bila povabljena na obhajilo in obakrat sem dala denar. V nedeljo smo spet povabljeni na obhajilo in bom spet dala denar. Sem vprašala otroke kaj želijo in so mi vedno rekli, da denar, ker zbirajo denar za neko reč, da si jo bodo lahko kupili. En od teh otrok je zbiral denar za harmoniko in kmalu po obhajilu si jo je lahko kupil.

Se pa strinjam tudi s Kasijo, je dala fajn predloge za darilouser posted image

Jaz tudi še vedno nisem dobila odgovora glede OD.. Oddala sem pa sicer konc februarja.. Bomo videli koliko bomo morali čakat..

če Vaš CSD K. dela tako hitro kot naš Izolski potem se boš načakala kot jaz...Banda!!!  user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2354
19.5.2012 9:52:53   
trnuljčica
Lili nama je bks dala +1,8. A sva se drugače odločila. Definitivno pojdi tja po izračun. Sem dobila občutek, da dajo vsem enako.
Odvisno, a želiš vinkulirat svojo življenjsko polico pri njih, oz sklenit novo, pa 5 let varčevat... Midva sva se potem odločila za ugodno rešitev brez vsega tega. Je pa res da midva tole poplačava ob selitvi in se za 0,2 ne bom sekirala. Sploh ker tu ni več stroškov poplačila kot je bilo to še nedolgo nazaj. Sicer pa, če sešteješ še vrednost varčevanja (ok to ti ostane) in novega življ. zavarovanja je enako. Samo dobro se moraš pogajat drugje. Tudi stroške odobritve znižat za 50 % itd...user posted image Pa če sedaj jemljeta en kredit bodi pozorna ali bo drug tudi porok, pa predvsem kakšen porok bo, ker vama to čez nekaj let pomembno zniža kreditno sposobnost. Oz si lahko že praktično kreditno nesposoben pri ok plači. Odvisno pač kaj rabita.
Joj, jaz že sedaj držim pesti da gre 22.5 skozi.user posted image

Kasija jaz sem pa ravno razmišljala ali se tisti, ki imajo garažo, saj veš v hiši, švercajo skozi...user posted image Joj blazen dobiček imam od te garaže na letni ravni.user posted image A mi lahko prosim kdo izplača tele več stotake dobička? Prooosimmmmmm.

Beti kaj se bom pritoževala. Če 22.5 gre skozi bom za njih že veleposestnik...user posted image user posted image Saj boš ti tudi, če prej kupiš novo, kot prodaš staro nepremičnino...user posted image

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2355
19.5.2012 10:08:18   
trnuljčica
Kasija res so super predlogi.user posted image Saj jaz imam tudi same super predloge, a kaj ko so edina obsesija igrice. 24 ur 7. Tudi v šoli in pri verouku- ti povem jaz pouser posted image , da sem njegova učiteljica ali župnikuser posted image . Aha, in € .user posted image To pa ne podpiram. Drugo, če mi nekdo reče, da dajejo na stran za to in to... Ma jaz bojkotiram že 2 leto tole navado. Sem šla kupit poučno stvar.user posted image Pa še vezano na dogodek.
Sicer sem razmišljala o albumu in celodnevnem fotosešnu MM. Je dodatno izšolan s tega področja. Al pa fotoknjiga. Kaj za taborništvo... Mikroskop, teleskop,... sem mu že vse hotela podarit, pa ni bilo interesa. Kot tudi za ostale stvari... Eh, za user posted image se.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2356
19.5.2012 12:00:28   
lily32
Lili tebe sem se pa res razveselila. user posted image Oglasi se še kaj, čeprav vem kako je s tem, ko greš nazaj v službo.

Bi večkrat rada kaj napisala, a mi ne znese.user posted image Minuto ali dve, da vas preberem, si vzamem, potem pa pleza po meni ena ali druga ali obe ali pa moram spet kam teči in potem ne napišem nič.

Hvala za vse informacije glede kreditov in bank, tudi tebi lianna. Bi se rada oborožila z vašimi izkušnjami preden se podam na pogajanja. user posted image Da vsaj vem, do kod se da barantat. Ker tu ne gre za male številke in vsak prihranek prav pride. Zato še enkrat hvala in če me bo še kaj bolj konkretno zanimalo, trnuljčica, ti res pošljem ZS.

Sem šla kupit poučno stvar. Pa še vezano na dogodek.

user posted image Prav si naredila.
Jaz ravnam podobno. Velikokrat se odločim za kakšno knjigo, verjetno poklicna deformacija. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2357
19.5.2012 12:42:58   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
mistica upam, da se vam kaj najde in uredi za vrtec. res grozno. tako paziš na tega otročka eno leto, pa uvajanje hrane, uspavanje, pa... potem ga pa moraš pusti kar nekje na črno, da greš v službo user posted image . držim pesti, da se kaj najde pametnega.

Kasija - hvala za lepe želje! Upam, da bomo nekako uredili tako, da bo čim manj stresa za malo.

mistica bom kar z ovestila prepisala, da bo bolj razumljivouser posted image
Starši odklonjenih otrok s stalnim bivališčem v občini Izola so opravičeni do mesečne subvencije za varstvo otroka, ki jo dodeli občina na podlagi potrdila, ki ga izda vrtec en mesec pred želenim datumom vključitve v primeru, da vključitev ni možna.
torej...mali bo novembra dopolnil 11 mesecev in če takrat zanj ne bo prostora bom lahko zaprosila za subvencijo že oktobra.

n€na - zelo prijazno od tebe, da si vse to napisala in obrazložila! Hvala! O tej oz. taki subvenciji občin sem spraševala kako stran nazaj. Očitno je od občine do občine odvisno če in kok subvencionira.

Lp

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2358
19.5.2012 15:15:05   
kokosh
pri nas zakljucujemo z dojenjem. Kolicina je padla na 300ml dnevno, crpanje vsake 3h in pitje ne pomaga (vec). Interes za dojenje ima samo za uspavanje, ko po 1min zaspi. Vceraj je v skupnem sestevku pojedel cel dan okoli 450 ml, kar je manj kot je jedel pri 1mesecu. Kaj naj naredim?!

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2359
19.5.2012 16:22:10   
kimica86

če Vaš CSD K. dela tako hitro kot naš Izolski potem se boš načakala kot jaz...Banda!!!  user posted image

Koliko časa si pa ti čakala na odgovor???

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2360
19.5.2012 16:25:08   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh
pri nas zakljucujemo z dojenjem. Kolicina je padla na 300ml dnevno, crpanje vsake 3h in pitje ne pomaga (vec). Interes za dojenje ima samo za uspavanje, ko po 1min zaspi. Vceraj je v skupnem sestevku pojedel cel dan okoli 450 ml, kar je manj kot je jedel pri 1mesecu. Kaj naj naredim?!

kokosh - žal mi je za tvojo situacijo! user posted image Si mogoče pomislila, da bi se obrnila na svetovalke za dojenje? Najbrž več kot da si črpaš, počivaš, velik piješ in kakovstno ješ, ne moreš narediti. Poskusi čim več črpati. Da bi malega čim večkrat pristavila pa najbrž ne pride v poštev? To bi namreč tudi velik pomagalo. Velik sreče, vztrajnosti in potrpljenja ti želim user posted image

< Sporočilo je popravil Mistica -- 19.5.2012 16:27:07 >

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2361
19.5.2012 16:26:09   
kimica86

A v celem dnevu je pojedel 450ml tvojega mleka al skupaj z dodatkom??

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2362
19.5.2012 17:30:45   
kokosh
mistica - mali se sploh noce vec dojit, edino ko je povsem zaspan za crkljanje. Tole zdaj traja ze en teden in sem prepricana, da je tudi to prispevalo k upadu mleka. crpam zaradi vzdrzevanja in da mali sploh dobi kaj MM.

Kimica - ja :( zato sem cedalje bolj panicna.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2363
19.5.2012 19:14:26   
lily32
Vceraj je v skupnem sestevku pojedel cel dan okoli 450 ml, kar je manj kot je jedel pri 1mesecu. Kaj naj naredim?!

To je res malo.user posted image Kaj pa AM mu kaj dodajaš ali tudi tega noče?
Če je tako, pa mu poskušaj začet dajat kakšne kašice, saj je že dovolj star. Mogoče so krivi zobki. Naša se večkat po par dni ni hotala dojit, potem pa  se je začela spet.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2364
19.5.2012 21:07:11   
Kasija
kokosh pojma nimam, kaj ti svetovat. tako da samo user posted image .
pa mogoče res pokliči LLL svetovalke. če kdo, so one že imele kak primer. pa ne razumem povsem, kaj potem je? am, kašice, tvoje mleko po flaši?

trnuljčica ja, knjiga je vedno super user posted image . jaz jih tudi rada podarjam.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 2365
19.5.2012 21:10:56   
Mistica

mistica - mali se sploh noce vec dojit, edino ko je povsem zaspan za crkljanje. Tole zdaj traja ze en teden in sem prepricana, da je tudi to prispevalo k upadu mleka. crpam zaradi vzdrzevanja in da mali sploh dobi kaj MM.

Kimica - ja :( zato sem cedalje bolj panicna.

kokosh - tako smo pri nas postopoma končali z dojenjem - ker sem mala ni želela več priklopiti. Je pa poleg tisth 5min pri meni, potem pojedla še AM. 450ml/dan skupaj z dodatkom je res malo. A ima dovolj polulanih pleničk (mislim da 5/dan)? Jaz bi se na vašem mestu še enkrat oglasila pri pediatru ali ga vsaj poklicala, saj je vaš fant precej dolg in droben, potrebuje pa okoli 1l mleka/dan. Ali pa bi res poskusila s kako kašico tako kot pravi Lily. Ob tem pa mu seveda še čajčka ali AM ponudila. Glede dojenja pa te nič ne stane, če pokličeš kako svetovalko za dojenje za mnenje. Včasih dojenčki zavračajo materino mleko tudi, če ima mami mastitis ali zamašene žleze ali user posted image . Ampak tega ti ne omenjaš, tako da mogoče so zobki... Upam, da se čim prej uredi user posted image

Lp

< Sporočilo je popravil Mistica -- 19.5.2012 21:13:14 >

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2366
19.5.2012 22:03:49   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
trnuljčica ja, knjiga je vedno super user posted image . jaz jih tudi rada podarjam.

Ja, knjigo bom podarila. Še MM je všeč. Sem ga pa vseeno angažirala za glavnega fotografa. Upam samo, da bova do dopusta imela dovolj časa narediti lep album s posvetilom, mogoče kaj naslikano zraven...Ali pa fotoknjigo- čeprav meni osebno niso všeč. Preveč načičkano. Sem očitno bolj tradicionalist.

Kokosh se podpišem pod Mistico.
Nimam pojma kako mu dopovedat, da je treba jest. Moja je imela krizo s hranjenjem zaradi zob, ampak bolj v smislu, da se je 100x priklopila in odklopila. No, je tudi manj spila, a verjetno ne tako malo. Je pa res, da je ne tehtam. Je pa posledično 14 dni imela zelen do črno zelen kakec. Menda od povečane vsebnosti laktoze v prednjem mleku. Sedaj smo le še na tem, da hodi spat po 1.30 in je dobra noč če 1x zaspi skupaj ponoči za 3 ure. Sicer prebujanje non stop. Podnevi, ko jo zobka ne motita, pa spi do 1 ih brez dojenja.
Jaz bi se naročila pri njegovem p na posvet. Ga najboljše pozna in ima podatke kako je prej napredoval, lahko ga stehta in vidi koliko je sedaj , izgubil,... A plenice pa ima polulane? Kakšen je ? Razdražljiv, stalno zaspan...? Al kot prej, le da manj je?
No, en pokazatelj hidracije ti je zagotovo mečava- če je vlečena not že pojdi k dr. Pa seveda je pokazatelj tudi procent izgube na telesni teži! Naredi mu kožno gubo z palcem in kazalcem in jo spusti (nad prsnim košem), če se počasi poravna je tudi znak dehidracije. Koža je ob tem suha, prav tako sluznice (usta, jezik)...
Jaz bi mu ponudila mleko tudi po brizgi... Vsak način je dober.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2367
19.5.2012 22:48:37   
kokosh
V torek zvečer so ga stehtali na PK in je začuda imel celo 6500g pri 4 mes (pri 3 mes je imel 5850 in 64cm). V enem mesecu je zrastel za 3-4 cm in dobil okoli 700g. Živahen je kakor kak dan. Meni se sicer zdi bolj tečen in več spi, znakov dehidracije ne kaže. Hrane mu ne morem vsiliti, čeprav letam za njim z dojko in stekleničko hkrati in sprobavam, kaj bo vžgalo.

Tole je dnevnik današnjega hranjenja (vstal okoli pol 7h, zaspal ob 22h, vmes spal 9-10, 13.30-15, 17-19)
dojenje na eni strani ob 9h
60 ml MM ob 10.30
70 ml MM ob 12h
20 ml MM ob 13.30
kašica (krompir, korenje, kolerabica, škarpena) ob 15.30, pojedel 20 malih žličk, v ustih ostalo 3/4
60 ml MM ob 16h
dojenje na eni strani ob 20h
100 ml AM in 30 ml MM ob 22h

Neposredna povezava do sporočila: 2368
19.5.2012 23:51:46   
trnuljčica
Zgleda, da je res kljub temu lepo napredoval v 1 mesecu. Dehidriran tudi ni. Očitno je koristil rezerve zadnje dni. Opazuj ga. GH ti lepo je. Mogoče probaš uvest še en tak obrok?

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2369
20.5.2012 5:40:50   
lily32
kokosh, če bi bila jaz na tvojem mestu do kakšnih 14 dni takega hranjenja ne bi delala panike. Če pa se situacija še vedno ne bi popravila, bi šla k zdravniku.

Naše nisem nikoli tehtala in je bila zgolj dojena. Ravno pri 4 mesecih je začela prvič štrajkat zaradi zobkov; preko dneva se sploh ni hotela pristavit in verjetno ni spila niti 100 ml, dojila se je le ponoči. Tako stanje je trajalo približno 3-4 dni, včasih (ker je je podobna siutacija potem do 8 meseca ponovila 4x, za vsak zob) se je potegnilo v bolj mili obliki, tako da je vsaj nekaj pojedla preko dneva, celo na cel teden. 

Odločba CSD: Vlogo sem dala februarja, odločbo dobila v petek. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2370
20.5.2012 11:49:39   
PapuaNG
No, ker se še vedno iščejo dojenčki za oglas za blagovno znamko MILKANA, se jutri, v ponedeljek, 21.5.2012 ponavlja kasting, tako da vljudno vabljene, pa lahko posredujete sporočilo še kakšni mamici (ali očku seveda!), ki bi jo to utegnilo zanimati.
Gre za nemško blagovno znamko mlečnih izdelkov. Oglas je namenjen za nemški trg.
Torej, iščemo otroke starosti od 3. do 10. meseca starosti, ne glede na spol, barvo las, ipd.
Malček v Tv oglasu ne je, je le član že izbrane družine (oče, mama, starejša sestrica), ki bo nastopila v TV oglasu.
Po scenariju bo otroka, zavitega v dekico, pestovala naša glavna junakinja (mama). Snemanje bo potekalo 13. ali 14.6., torej en snemalni dan.

Casting bo potekal v prostorih KENT KASTING - a, ulica Mašera Spasičeva 8 v Ljubljani (http://zemljevid.najdi.si/search_maps.jsp?q=WLB+d.o.o.&hpage=my&offset=0&selfld=0&acnum=10&foxsbar=page, glej WLB d.o.o. levo zgoraj in sicer št. 2, ter uporabi približaj).
Termin castinga je od 10.00 do 18.00 ure, oglasite se lahko kadarkoli v tem času (sam kasting vam pa vzame 5-10 min).
Za snemanje TV oglasa bomo izbrali 4 malčke, a le eden bo v Tv oglasu, trije pa bodo na snemanju za rezervo, v primeru nerazpoloženosti ostalih.
Snemanje bo potekalo v notranjih prostorih, bodisi v studiu, bodisi v stanovanju.
Honorar za izbranega otroka, ki bo v TV oglasu bo 250 eur/bruto za snemalni dan, seveda ne cel dan. Za ostale tri pa 180 eur/bruto za snemalni dan.
Predhodne prijave in slikovni material tokrat niso potrebni.
Skratka, ne oklevajte in pridite v čim večjem številu.
Za dodatne info. smo na razpolago na blaz.taljan@gmail.com.

Blaž Taljan
040564194
KENT KASTING

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 2371
20.5.2012 11:50:17   
PapuaNG
opozorilo-ker smo imeli očitno na delu računalniškega škrata, so se ponesreči izbrisali podatki od otrok, ki so bili na kastingu v petek, 18.5., tako da prosim vse mamice, ki so bile v petek na kastingu, da pošljejo svojo telefonsko z imenom otroka na blaz.taljan@gmail.com, da vas lahko pokličejo in poberejo še preostale podatke. Hvala :)

(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 2372
21.5.2012 8:58:11   
Mistica
Pozdravljene
Vreme je spet bolj kislo, upam, da se imate vseeno skupaj z vašimi malčki lepo.

kokosh - še nekaj sem se spomnila. Sicer je malo verjetno, a mogoče bo vseeno pomagalo, da bo vaš mali pojedel več. Včasih dojenčki zavračajo AM zaradi okusa, tako da je fajn včasih zamenjat AM. Jaz imam izkušnje samo z Novolacom, HIPP in BabyLove (DM) mlekom, pa ti lahko povem, da je DM mleko po okusu daleč najbolj "solidnega" okusa. Probat ni greh, še vedno mu lahko v AM umešaš še svoje mleko. Sicer pa upam, da ste že izven tega in da pridno papcate GH in več mleka kot prejšnje dni.

Pozdravček vsem

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2373
21.5.2012 8:59:46   
girly
Da se šejaz malo oglasim...

Odločbe za OD in znižano plačilo vrtca še nisem dobila (prvič oddala decembra, spremembo potem januarja) user posted image

dojenje: počasi vsiha še tisto mleko,ki ga imam (sedaj še okrog 200-220 ml/dan)

se pa drugače punca pridno redi in raste,seveda ob dodatku AM.Na dan popije okrod 950 ml (MM + AM), pri 3,5 m je imela 60 cm in 6150g (v enem mesecu se je zredila slabe pol kile,kar je čisto ok). Kokosh, tko poglej, na teden naj bi se sedaj zredili okrog 80g,torej očitno že dobi dovolj,poskrbi samo,da dobi dovolj tekočine, poskusi z vodo ali čajem,da ne bo dehidriral.

lep dan vsem!

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 2374
21.5.2012 9:45:56   
Mistica
Tole vam še dolgujem, saj sem obljubila, da bom sestavila skupaj nasvete vas punc, kako pomagati v primeru, ko imajo naši malčki povišano telesno temperaturo ali prehlad. Shranila sem si spodaj napisane nasvete, predvsem od trnuljčice, tako da še 1x hvala! Dobrodošlo bo, če bo katera dodala še kakšnega, sicer pa upam, da kateri pride prav oz. še bolj upam, da tega ne bomo potrebovale in bodo vsi naši malčki vedno zdravi!

VROČINA:
Kdaj začnemo z zbijanjam vročine: http://med.over.net/forum5/read.php?46,4358435
Kako zbijati vročino (nasvet: trnuljčica; 11.4.2012):
- otroka sleči, obleči le v bodi + nogavičke,
- daš paracetamol svečko,
- če se tel. temp. ponovno dvigne preden lahko daš novo svečko, ali pa še nima nad 38, pa lahko uporabiš banjico in kopel (36- 37 st.), potem pa otroka daš ven in posušiš na brisači, na zraku- torej brez brisanja. Potem pa oblečeš v bodi. Torej ne ohlajaš vode postopno.

PREHLAD (nasvet: trnuljčica; 10.5.2012):
http://www.ringaraja.net/clanek/prehlad-pri-majhnem-otroku_237.html
- ko so prehlajeni vsak večer, ko ga kopaš ustvariš »savno« iz pare v kopalnici (ob tem lahko tudi v banjo postaviš posodo s kamilicami in timijanom),
- nato mu izdatno očistiš nosek s fiziološko in
- daš spat v posteljico z dvignjenim vzglavjem. Na bok, če je možno (če se ne upira).
- Če ima dvignjeno tel. temperaturo, pa ko ga vzameš iz banje, ga ne obrišeš z brisačo, ampak položiš nanjo in počakaš da se posuši naravno. Sicer pa ga ob vročini absolutno moraš manj obleč za spat in tudi manj pokrit, da ne zakuha in dobi še kakšnih krčev. Če ima 38 ali več pa mu daš še svečko.

Če sem kaj spregledala, pa me prosim popravite..
Lp

< Sporočilo je popravil Mistica -- 21.5.2012 9:48:00 >

(odgovor članu girly)
Neposredna povezava do sporočila: 2375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......