|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
17.5.2012 12:30:38   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Sem pa danes izvedela drugo dobro novico.user posted image

Sedaj nas pa vse firbec matra user posted image

Punce, a mi zna katera povedat, kako je s subvencijami s strani občine v primeru, da otrok ne dobi mesta v javnem vrtcu zaradi prezasedenosti? Vem, da nekatere občine plačujejo mesečno takim družinam znesek s katerim naj bi si starši krili drugo varstvo, a kolikor sem do sedaj uspela izvedet je, da niso vse občine dolžne tega izplačevati po zakonu. Ali katera kaj več ve o tem? Ni mi potrebno razlagat zakaj sprašujem, a ne?user posted image user posted image Sicer že berem zakon, a mogoče mi bo katera tu še prej pomagala kot se bom jaz prebila skoz vse te člene...
Vnaprej hvala.

Mi še nismo dobili odločbe za otroški dodatek. Jo je sploh katera že prejela?

Lp

< Sporočilo je popravil Mistica -- 17.5.2012 12:32:30 >

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2326
17.5.2012 12:36:05   
ronja

Mi še ne. So mi pa že takrat rekli, da bomo verjetno najprej dobili tisto, kjer Svit še ne bo upoštevan, potem pa še eno, kjer bouser posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2327
17.5.2012 13:41:37   
Trobentica_

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica
Lp

Sem par dni nazaj klicala na naš CSD in mi je rekla, da so zaradi novega zakona komaj zdaj prišli čez decembrske vloge in so sedaj na januarskih. Mi je rekla, da lahko pričakujem drug mesec al pa v juliju.....

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2328
17.5.2012 13:44:03   
Trobentica_
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Ko jih boš zbrala, pa jih posreduj še nam, si jih bomo shranle.user posted image

Dobra ideja, bom spravila skupaj, kar sem do sedaj shranila in prilepila vse skupaj sem. user posted image

Jaaaaa super! user posted image user posted image user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Trobentica_
Zakaj pa nisi dala vate vmes? Jaz imam prav tak aspirator, ampak še nikoli nisem pomislila, da bi brez vate....to si s kakšnim razlogom al kar tako? user posted image

Iz enega in edinega razloga: ker sem POZABILA user posted image user posted image user posted image
Sem 2x tako ponesreči očistila, ker se je mudilo (sem želela čimprej to opravit), ker tamala SOVRAŽI čiščenje noska.. Se dere kot jesihar- toliko, da skoraj explodira user posted image user posted image user posted image
In toliko je močna, da ji sama sploh ne uspem čistit noska- vrti z glavo levo-desno, brca z rokicami in nogicami in me z rokami odriva.. Jaz pa imam samo 2 roki in ne morem hkrati držat aspiratorčka, njeno glavico in rokice user posted image

Naš je bil tudi na začetku tak, da se je drl, da je bil čist rdeč v glavo, ampak mi ga je uspelo navadit (z malo afnanja in smejanja z moje strani ob samem čiščenju) in zdaj se mi smeje ob čiščenju noska. Ok, tisti moment ko vlečem ven se ravno ne smeje, ampak se pa takoj ko nehava. Mora bit pa res živahna in močna tvoja mala, da ti ne uspe sami. Naš se kar prepusti (trkam)...ga imam pa na hrbtu in se vležem na njega (pa ne dobesedno, ampak samo nad njega), tako da z rokicami tudi če bi že hotel kaj, ne bi mogel...

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 17.5.2012 13:57:21 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2329
17.5.2012 14:00:26   
Trobentica_
Koroške kapljice: sem sedaj že večkrat izvedela (tudi od p), da so sam cukr in jih ljudje dajejo (enako Daktarin), ko hočejo da user posted image sprejmejo dudo. Zanima me ali jih imajo tudi v drugih lekarnah, recimo mariborskih?

Mi jih imamo tudi. Če jih rabiš, imam sorodnike na Koroškem, pa bi se lahko zmenili, da ti jih pošljejo recimo....oz. odvisno iz kje si, lahko se tudi dobimo...
Aja - pa čestitke za dobro novico! čeprav ne vem kaj to je user posted image

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 17.5.2012 14:14:26 >

Neposredna povezava do sporočila: 2330
17.5.2012 15:17:32   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: Trobentica_
Sem par dni nazaj klicala na naš CSD in mi je rekla, da so zaradi novega zakona komaj zdaj prišli čez decembrske vloge in so sedaj na januarskih. Mi je rekla, da lahko pričakujem drug mesec al pa v juliju.....

Trobentica_ - hvala za info. Upam, da je na vseh CSD-jih tako. Saj jih razumem, a bi bil že čas, da nam dajo kak odgovor.

Lp

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2331
17.5.2012 15:57:11   
trnuljčica
OD - mi smo ga danes dobili- ne dodatek, odločbo. Dala sem notri januarja.
Ronja jaz sem decembra pred porodom oddala za znižano plačilo vrtca in sem danes dobila, z odločbo za OD. So pa v obeh odločbah upoštevali oba otroka. Čeprav male še 1 mesec ni bilo, ko sem prvo vlogo oddala.
Trobentica se bom prvo pozanimala kako so jih drugi dobili, ker dvomim, da so vsi šli iz Mb na Koroško po njih. Verjetno je neka internetna prodaja. Sicer sem spet aktivirala Daktarin.user posted image Pa svečke paracetamola in Calgel...

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2332
17.5.2012 15:58:16   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Saj bi povedala, pa še ne smem.

Pa ti veš, da smo tle gor same ženske?

Saj.user posted image user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2333
17.5.2012 22:16:04   
Kasija
vijolica a si kaj gledala v zari za kravato ali metuljčka? če se ne motim, imajo tam včasih take male zadeve za slavnostne prilike.

odločbo sem dobila danes. oddala sem jo decembra.

mistica žal je subvencija s strani občine v domeni občine. ni obvezna niti malo. žal. pa zelo nepravično. poleg vrtca, kjer predvidevam, da ste zavrnjeni, se pozanimaj, če imate v občini varuha na domu - torej nekoga, ki pod okriljem občine ali celo vrtca čuva otroke. druga možnost je privatni vrtec, ki je sofinanciran. ne vem, kje živiš? torej, žal je zadnja in pogosto pač žalostna izbira, da poiščeš varstvo na črno ali vzameš študentko/upokojenko/brezposelno osebo za ta čas, da ti čuva otroka.

mi smo tudi prehodili trnov pot s temi vrtci. prvi je dobil. potem pa drugi ni in se je čuval na črno - plačilo obeh skupaj je presegalo 700 evrov user posted image . potem smo dobili privatni vrtec, ampak nadstandardni  in sem za oba plačevala 500 evrov. zdaj gre končno v javni septembra, ki bo pa plačljiv zdaj za drugega otroka (bi sicer bil že dve leti zastonj). za hajo pa tudi nisem dobila. upam, da dobim naslednje šolsko leto s septembrom. ko pa spet ne bo zastonj, ker bo starejši šel takrat v šolo. v glavnem, najbolj me moti ta nepravičen sistem - pač po neki sreči in točkah in tako dobiš vrtec in imaš ogromno ugodnosti. po drugi strani pa, če izpadeš, imaš pa lahko ogromne stroške in predvsem skrb najti varno mesto za otroka.

trnuljčica čestitam za dobro novico. pa čakam na razkritje, ko bo user posted image .

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2334
17.5.2012 22:18:25   
beti 1
Trnuljčica: bravo za dobro novico.

Jaz bi tud kakšno. Me tale nepremičninska situacija tako user posted image , da bi najraje user posted image  kake tri dni skupaj.

Sem se pa končno uspela na CSD zment, da bo vloga za znižano plačilo vrtca prednostno obravnavana, ker nameravam Blaža konec junija izpisati in je to potem razlog za "prednostno" obravnavo. Upam, da nam bodo nakazal ragres, ker ga bomo kravavo rabil za poplačilo razlike za vseh 6 mesecev.

Neposredna povezava do sporočila: 2335
18.5.2012 0:26:19   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Me tale nepremičninska situacija tako user posted image , da bi najraje user posted image  kake tri dni skupaj.

user posted image Te čisto razumem. Midva sva bila na tem pred 10 dnevi. Sva že hotela vreči puško v koruzo, ker naju je ta negotovost in psihiranje s strani bank total zdelala... Ko sva se vdala, ala če bo bo, če ne pa tud ok, pa so se stvari začele kar same obračat na boljše. Kdo bi jih razumel... Ti povem samo zastraševanje. Ko nastopiš ostro in odločno, da ne bo šlo kot so si zamislili, pa se kar naenkrat vse da brez trojnega kritja.
Drži mi pesti 22.5. Nek odbor odloča o moji kredi. MM so že dali skozi.

Sem ravno danes, po prejemu odločb csd, rekla, da bi kar to nesla na banko, če sem tak bogataš, da mi ne pripada od in plačujem najdražji vrtec , potem pa res ne razumem zakaj se banke tako oklevajo nama dati kredo.user posted image

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 18.5.2012 0:41:30 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2336
18.5.2012 1:03:02   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Mi še ne. So mi pa že takrat rekli, da bomo verjetno najprej dobili tisto, kjer Svit še ne bo upoštevan, potem pa še eno, kjer bouser posted image

Mi smo dobili že odločbo, kakšen mesec nazaj, ali pa več, ne vem točno. Dva dni nazaj pa tudi nakazan denar. user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2337
18.5.2012 7:49:19   
Kasija

Sem ravno danes, po prejemu odločb csd, rekla, da bi kar to nesla na banko, če sem tak bogataš, da mi ne pripada od in plačujem najdražji vrtec , potem pa res ne razumem zakaj se banke tako oklevajo nama dati kredo.user posted image

samo res user posted image . mislim, v odločbi je upoštevan celo denar, ki ga imam na varčevalnem računu za otroka - podarila moja babica. ko sem gledala tiste zneske in sezname kao lastniških zadev, sem se počutila bogata - dokler se seveda nisem spomnila, da imam kredit v višji vrednosti od te, ki jo kao posedujem. samo to jih pa pač ne zanima... user posted image . sicer je pa mnogo bolj prijetno tako, da si sami poiščejo podatke. ker sem imela vsako leto delo s tem, da iščem te dokumente povsod. tako da za to pa bravo.

beti1 in trnuljčica želim, da se vama uredi stanovanjska situacija, kot si želita.

Neposredna povezava do sporočila: 2338
18.5.2012 8:00:01   
lily32
Trobentica se bom prvo pozanimala kako so jih drugi dobili, ker dvomim, da so vsi šli iz Mb na Koroško po njih. Verjetno je neka internetna prodaja. Sicer sem spet aktivirala Daktarin.user posted image Pa svečke paracetamola in Calgel...

Vetrovne kapljiice vam pošljejo po pošti. Pokličite Koroške lekarne na 02 875 07 02 in jih naročite.

trnuljčica ali beti, vidve,  ki si zdaj na tekočem, kako je s stanovanskimi krediti: Kam (H kateri banki) se najbolj spalča it? Mi smo tudi v fazi nakupa parcele, potem pa gradnja. Dolga bo še ta ... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2339
18.5.2012 8:05:30   
lily32
Pa hvala za pred dnevi izrečene lepe želje glede zdravja!user posted image Zdaj smo že vsi dobro in je življenje veliko lažje. user posted image

Sem videla vašo debato glede kozmetike. Tudi eucerin ni povsem nedolže, čeprav ga prodajajo v lekarni. Na tej strani http://www.ewg.org/skindeep/ si lahko pogledate, koliko škodljivih učinkovin ima kozmetika, ki jo uporabljate.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 2340
18.5.2012 9:50:43   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
mistica žal je subvencija s strani občine v domeni občine. ni obvezna niti malo. žal. pa zelo nepravično. poleg vrtca, kjer predvidevam, da ste zavrnjeni, se pozanimaj, če imate v občini varuha na domu - torej nekoga, ki pod okriljem občine ali celo vrtca čuva otroke. druga možnost je privatni vrtec, ki je sofinanciran. ne vem, kje živiš? torej, žal je zadnja in pogosto pač žalostna izbira, da poiščeš varstvo na črno ali vzameš študentko/upokojenko/brezposelno osebo za ta čas, da ti čuva otroka.

mi smo tudi prehodili trnov pot s temi vrtci. prvi je dobil. potem pa drugi ni in se je čuval na črno - plačilo obeh skupaj je presegalo 700 evrov user posted image . potem smo dobili privatni vrtec, ampak nadstandardni  in sem za oba plačevala 500 evrov. zdaj gre končno v javni septembra, ki bo pa plačljiv zdaj za drugega otroka (bi sicer bil že dve leti zastonj). za hajo pa tudi nisem dobila. upam, da dobim naslednje šolsko leto s septembrom. ko pa spet ne bo zastonj, ker bo starejši šel takrat v šolo. v glavnem, najbolj me moti ta nepravičen sistem - pač po neki sreči in točkah in tako dobiš vrtec in imaš ogromno ugodnosti. po drugi strani pa, če izpadeš, imaš pa lahko ogromne stroške in predvsem skrb najti varno mesto za otroka.

Kasija - hvala za tvoj odgovor. Sem potem tudi zakon prebrala in mislim, da imaš glede subvencij prav. Se popolnoma strinjam, da ni enakosti in pravičnosti pri dodeljevanju vrtca! Tudi za otročke je težko, da jih tako prekladajo/mo in da niso vsi enako obravnavani. Seveda pišemo že pritožbe in iščemo druge variante, a več možnosti kot si ti napisala, itak ni. Pa nas silijo naj gremo čim prej delat in nam želijo znižati porodniško v ta namen, pa upokojitvena starost se viša, torej mora večino starih staršev še dolgo delat, ... ja, kam pa naj damo otroke?! Groza! Upam, da vas bo imelo čim manj take težave!

Lep konec tedna vam želim!

< Sporočilo je popravil Mistica -- 18.5.2012 9:52:25 >

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2341
18.5.2012 10:33:19   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

samo res user posted image . mislim, v odločbi je upoštevan celo denar, ki ga imam na varčevalnem računu za otroka - podarila moja babica.

Kasija če verjameš ali ne sem bila menda ena redkih, ki si je že lani decembra prebrala kako bodo to izračunavali po 1.1. Sem celo MM rekla, da ko sem računala, bova ravno nekje na meji že z dohodki in da bi za primer, če bi se izšlo morala zapreti varčevalne račune otrok decembra. Pa je bil on (in vsi ostali ) pameten, da bodo upoštevali samo obresti od tega denarja ... Aha, sem vedela, da ne bo tako. Ker ni nič pisalo o obrestih. Vse kot neto dohodek. Prvo ti odbijejo prispevke pri plači , potem daš za šolanje otrok na varčevalni račun, pol ti pa to država isti denar kot dohodek upošteva (torej dvojno) pri izračunih za od, vrtec itd. Pametno.

Ampak jaz sem potem malce razmislila o tem in prišla do sklepa, da država, ki kaznuje zato, da varčujem za otroka, je neumna in sem se odločila, da račune ne zaprem. Sem za malo celo odprla januarja in položila gor denar od države, občine, daril...user posted image Če prej nisem igrala samohranilko za nižji vrtec, tudi sedaj ne bom držala denarja v nogavici, ker so oni malo user posted image

Upam, da bo kateri od user posted image želel iti ven od tu, pa tudi če bom morala čez 15 let spet kredo vzet za šolanje v tujini. Samo da tam potem res ostane. Ker tole ne vodi nikamor. No, posestniška starša midva z MM res nisva.user posted image
Aja celo garažo so nama računali kot dohodek. Ma sej najboljše, da se smejim.user posted image

Lili tebe sem se pa res razveselila. user posted image Oglasi se še kaj, čeprav vem kako je s tem, ko greš nazaj v službo. Piši mi na zs kaj te zanima. Je pa trenutno situacija takšna, da denar res steška dajo. Tudi bogatim.user posted image Najboljše da greš na svojo banko in ti izračunajo, potem pa na nekaj drugih in z najboljšo ponudbo nazaj. Čeprav jih bolj malo gane zelo dobra ponudba druge banke... Jaz sem imela prvo izračune drugih, preden sem šla na svojo. Najboljša je bila 6m euribor+1,8, a ta banka zaokrožuje euribor navzgor...

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2342
18.5.2012 10:49:48   
trnuljčica

pa upokojitvena starost se viša

Saj ne vedo kaj bi. Bi višali, ampak bi tudi prisilno upokojevali. Saj pravim user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2343
18.5.2012 11:38:23   
trnuljčica
Pomoč: Kaj dati nečaku za obhajilo (star 8)?

Neposredna povezava do sporočila: 2344
18.5.2012 11:46:25   
trnuljčica
Lili tukaj so trenutno oglaševane obrestne mere bank. Ropanje, ker je sedaj euribor nizek in imajo visoke pribitke. Seveda se potem ne sprijazniš s tem. user posted image Vseeno rabiš veliko srečeuser posted image

http://cekin.si/clanek/tema_tedna/in-zmagala-je.html

Neposredna povezava do sporočila: 2345
18.5.2012 14:37:13   
beti 1
Trnuljčica: če so ti dejansko upoštevali celoten znesek se lahko pritožiš, ker ti po zakonu lahko upoštevajo le predvideni dobiček, ki bi naj ga od tega imela, se pravi obresti. Mogoče računajo prišparat, ker se ljudem ne bo dalo pritoževat. user posted image

Krediti: Lilly na žalost ti ne morem pomagat, ker mi z nepremičnino še nismo prišli tako daleč, da bi se morala z bankami kregat. user posted image

Mam pa tud jaz dobro novico, ne glede na to da sodim med javne uslužbence sem danes dobila spodoben regres. Bravo našemu direktorju za pogum, vsaj 1x. user posted image

lep vikedn vsem, naš bo spet noro naporen. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2346
18.5.2012 15:54:21   
Lianna

Lili tukaj so trenutno oglaševane obrestne mere bank. Ropanje, ker je sedaj euribor nizek in imajo visoke pribitke. Seveda se potem ne sprijazniš s tem. user posted image Vseeno rabiš veliko srečeuser posted image

http://cekin.si/clanek/tema_tedna/in-zmagala-je.html

Obrni se na BKS. 2 letni nazaj se je dalo spogajat za +1,6, zdej se da za 1,8, kar je veliko bolje kot kjerkoli drugje.

Neposredna povezava do sporočila: 2347
18.5.2012 17:11:30   
n€na

IZVIRNO SPOROČILO: n€na

Pri nas dežuje že cel dan....na njivah se že jezero delauser posted image

sem danes dobila priporočeno pošto od CSD zaradi OD. Moram povedat, da so rabili 6 mesecev, da so ugotovili, da moja vloga ne vsebuje TTR-ja, kar moram dopolniti v 8 dneh čene se šteje, da vloga ni bila pravočasno oddana in je ne bodo obravnavali. user posted image Ko bom dopolnila vlogo bodo verjetno potrebovali nadaljnih 6 mesecev za obravnavo in kdaj bom dobila tistih 18€ otroškega dodatka na mesecuser posted image
grozni souser posted image

Danes sem šla na CSD in kaj sem zvedela...Da je tam ura točno toliko kaže kot pri meni doma user posted image

Imeli so popolno mojo vlogo in tudi TRR.

smo pa dobili uradno pošto od vrtca, da s septemborm ni sprejet..je pa prvi na čakalni listi od letnika 2011user posted image . So mi  sporočili, da smo upravičeni do subvencije, ki nam jo dodeli občina.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2348
18.5.2012 17:35:47   
vijolica2
Kaj že pomeni če ima v blatu take flekece- kpt skutka...ali kako bi rekla?

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2349
18.5.2012 18:33:52   
beti 1
Vijolica: nič posebnega, verjetno mu kaj kar si pojedla ni najbolj pasalo, pa je šlo hitreje skozi.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......