trnuljčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica Sem ravno danes, po prejemu odločb csd, rekla, da bi kar to nesla na banko, če sem tak bogataš, da mi ne pripada od in plačujem najdražji vrtec , potem pa res ne razumem zakaj se banke tako oklevajo nama dati kredo. samo res . mislim, v odločbi je upoštevan celo denar, ki ga imam na varčevalnem računu za otroka - podarila moja babica. Kasija če verjameš ali ne sem bila menda ena redkih, ki si je že lani decembra prebrala kako bodo to izračunavali po 1.1. Sem celo MM rekla, da ko sem računala, bova ravno nekje na meji že z dohodki in da bi za primer, če bi se izšlo morala zapreti varčevalne račune otrok decembra. Pa je bil on (in vsi ostali ) pameten, da bodo upoštevali samo obresti od tega denarja ... Aha, sem vedela, da ne bo tako. Ker ni nič pisalo o obrestih. Vse kot neto dohodek. Prvo ti odbijejo prispevke pri plači , potem daš za šolanje otrok na varčevalni račun, pol ti pa to država isti denar kot dohodek upošteva (torej dvojno) pri izračunih za od, vrtec itd. Pametno. Ampak jaz sem potem malce razmislila o tem in prišla do sklepa, da država, ki kaznuje zato, da varčujem za otroka, je neumna in sem se odločila, da račune ne zaprem. Sem za malo celo odprla januarja in položila gor denar od države, občine, daril... Če prej nisem igrala samohranilko za nižji vrtec, tudi sedaj ne bom držala denarja v nogavici, ker so oni malo Upam, da bo kateri od želel iti ven od tu, pa tudi če bom morala čez 15 let spet kredo vzet za šolanje v tujini. Samo da tam potem res ostane. Ker tole ne vodi nikamor. No, posestniška starša midva z MM res nisva. Aja celo garažo so nama računali kot dohodek. Ma sej najboljše, da se smejim. Lili tebe sem se pa res razveselila. Oglasi se še kaj, čeprav vem kako je s tem, ko greš nazaj v službo. Piši mi na zs kaj te zanima. Je pa trenutno situacija takšna, da denar res steška dajo. Tudi bogatim. Najboljše da greš na svojo banko in ti izračunajo, potem pa na nekaj drugih in z najboljšo ponudbo nazaj. Čeprav jih bolj malo gane zelo dobra ponudba druge banke... Jaz sem imela prvo izračune drugih, preden sem šla na svojo. Najboljša je bila 6m euribor+1,8, a ta banka zaokrožuje euribor navzgor...
|