|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
16.5.2012 10:09:06   
Mistica
Pozdravljene

A imate vse tako smotano vreme, danes?

trnuljčica - hvala za info. glede kremic. Bom vsekakor vprašala P, da vidimo kaka priporočila ima ona. Pa vam potem javim. Ne, nisem iz Lj, a vseeno hvala. Pa sporoči, kako jih bo tvoja malčica prenašala.
Se strinjam z napisanim glede mazanja naših malčkov, definitivno čim manj oz. kar je res nujno. Sicer pa bomo itak v gosti senci ali noter. Tudi sama ne dam veliko na "naravno", a če že moram izbirat, raje kupim nekaj takega kot recimo neko obično kremo. Že zaradi načina proizvodnje, ne-testiranja na živalih, ... Tako, da Ronja, hvala za obsežno razlago, sem že velik prebrala na to temo. Zanimale so me bolj vaše izkušnje, ki jih imate že ogromno in nam seveda zmeraj pridejo zelo prav.

Lp

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2301
16.5.2012 10:34:56   
beti 1
Na uradni strani od Eucerina piše, da je 25-ka od 6-tega meseca dalje.

http://www.eucerin.com/product-finder/kids-micropigment-sun-lotion-spf-25/20779129b5816432f7943237dc9d1c55/ 

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2302
16.5.2012 10:42:28   
mefisto
Dober dan!

Mi imamo grozno vreme, kot da je jesen in se bliža zima user posted image
Sej ni čuda, da je toliko prehlajenih, če pa je vreme že čist zmešano. Tisti, ki ste prehlajeni čim prej se pozdravite!!! Mi smo sedaj končno zdravi (hitro trkam) in upam da bo tako ostalo vsaj nekaj časa. Večjega bom sicer dala v vrtec ko se vrema malo izboljša, kar mu je grozno dolgčas doma. Pol pa so tak že skoraj počitnice in bo 2 meseca doma.

trnjulčica jaz sem proti krčrm uporabljala kaplijice Lekobeba, ki so popolnoma enake kot koroške. Sedaj ko krčev ni več, pa jih uporabljam ravno v ta namen da mu duda ostane v ustihuser posted image Se pa jih da naročit preko spletne lekarne www.lekos.si

[bkokos obvezno si črpaj, drugače bo mleko usahnili. Kot sem že velikokrat napisala je moj mali začel zavračat dojenje pri enem mesecu in od takrat si mleko črpam. Vsak dan ga načrpam za vse obroke, zjutraj tam nekje 500 ml. V glavnem hočem povedat to, da se s črpanje da vzdrževat količino mleka, čeprav so meni vsi govorili da mi ga bo počasi zmanjkalo če mali ne bo sesal.
Kar se pa tiče 60 mg svečk paracentamola se lahko dajejo na 4 ure po ena (starost nad 3. mesece). Jaz sem našemu zdaj ob zadnjem prehladu tu in tam zvečer dala, da je lažje spal.

Naš tudi tlači rokice grozno v usta pa slini se zelo, ampak na vidiku ni nobenega zobka. Bomo videli, sem pa že razmišljala da morem naslednjič v lekarni kupit Calgel, da ga bom imela doma.

kreme za sončenje....kolikor se spomnim. prvega nisem mazala z ničemer. Na morje hodimo konec avgusta, ko sonce več ni tako močno. Na plaži smo hitro dopoldan in popoldan po 16.00 uri, tako da tudi tega user posted image ne bom z ničemer mazala, pa še vedno smo v senci. Na rokicah in nogicah pa nekaj podlage dobi že doma, ko vozičkama okrog hiše.

Sirena kliče, še kasneje kaj napišem.

Lep dan vsem.

Neposredna povezava do sporočila: 2303
16.5.2012 11:37:01   
kokosh
Torej - včeraj je bila norišnica. Opoldne sem si načrpala 110 ml mleka, ki se še sedaj valja v steklenički, ker ni hotel piti. Ob 3h popoldne se je trajanje podoja skrajšalo na 10s in tako do večera. Zraven pa sama sitnoba in jokcanje.

Zvečer sem obupala in sva ga odpeljala pokazat k dežurnemu P, kjer v bistvu ni bilo nič pametnega. Dehidriran (še) ni, krvne preiskave so bile BP, lokacija zobka je po mnenju prisotnih P tako neobičajna, da gre lahko tudi za cisto na dlesni (WTF? bela dvigujoča se odebelitev na dlesni je, noooo?!). Mali se je pri pregledu povsem razživel, se smejal vsem prisotnim, opazoval in sva z MM izpadla kot histerična starša, ki povsem dobrovoljnega dojenčka privlečeta k dr user posted image

Je pa res lahko vse ... Boleča dlesen in zobek, prehodna vremensko pogojena sitnost, user posted image se je pa tudi pojavila. Po steklenički noče piti niti čaja (hlastno začne vleči in po 10s spusti), niti AM, niti MM user posted image Zvečer sem mu potem dala 100 ml po brizgalki, v polsnu se je tudi normalno podojil. Mleko si zdaj črpam, da ne bo količina upadla zaradi slabega povpraševanja ...

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 2304
16.5.2012 11:47:27   
ronja
a če že moram izbirat, raje kupim nekaj takega kot recimo neko obično kremo. Že zaradi načina proizvodnje, ne-testiranja na živalih, ...

Se strinjam. Eucerin sta meli tudi moji pupi in se je ok obnesel.

kokoš, če ti stisnjeno mleko ostaja, ga lahko tudi zmrzneš, sicer pa zdrši 48 ur v hladilniku. Ko sem mela preveč, sem ga jaz kar tamali dala, hehe, se ji je ful fajn zdelo in je bilo prav dobra preventiva proti ljubosumju:). Tavelika je probala, ampak si potem ni več želela (fajn, ekr za bi si sicer morala pa precej črpat, hehe).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2305
16.5.2012 11:47:45   
beti 1
Kokosh: ne vem če bo kaj pomagalo, pa vseeno podajam svoje mnenje. Na zadnje bo verjetno res user posted image  krivec. Boš videla čez par dni, kaka bo reakcija. Vem da je skoraj nepredstavljivo težko, ko user posted image  noče nečesa, kar rabi, ampak tak špaget, da bi  mu teh par dni diete hudo škodilo pa tud ni. Tudi če je nesojeni zobek cista se ne sekirat, spodaj se skriva zobek, ki bo ob svojem času pogledal na dan. Lahko res poskusiš še s Calgelom ali Gengigelom, če ne bo zdaj pomagal, bo pa v prihodnjih mesecih še prav prišel.
Držim pesti, da se vama zadeve kmalu uredijo. Vreme vama bo že ju3 bolj naklonjeno.
Glede obnašanja pr P so pa user posted image  in otroci večkrat takšni, tud moji, doma jim vse fali, samo da do ZD prideš so pa kot novi. user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

kokoš, če ti stisnjeno mleko ostaja, ga lahko tudi zmrzneš, sicer pa zdrši 48 ur v hladilniku.

Podpis.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 16.5.2012 11:49:26 >

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2306
16.5.2012 14:27:49   
n€na
Pri nas dežuje že cel dan....na njivah se že jezero delauser posted image

sem danes dobila priporočeno pošto od CSD zaradi OD. Moram povedat, da so rabili 6 mesecev, da so ugotovili, da moja vloga ne vsebuje TTR-ja, kar moram dopolniti v 8 dneh čene se šteje, da vloga ni bila pravočasno oddana in je ne bodo obravnavali. user posted image Ko bom dopolnila vlogo bodo verjetno potrebovali nadaljnih 6 mesecev za obravnavo in kdaj bom dobila tistih 18€ otroškega dodatka na mesecuser posted image
grozni souser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

IZVIRNO SPOROČILO: n€na

baby vac...jaz ga uporabljam na worverk in je gre čisto uredu..pač ni čisto ulito za tisti nastvek. Potegne pa lih tako svašta venuser posted image

ha, pa je padel moj zadnji izgovor, da še nimam worverka user posted image .

pol pa kar v nabavo, jaz ga ne zamenjam..edin malo predrag se mi zdiuser posted image

coccinella...je pa velik tvoj fantičuser posted image ..in upam, da se čimprej pozdraviteuser posted image

zobki..tudi nam nagajajo in ima tudi pri spodnjih trojkah vse zatečeno..danes sem pa otipala bulio na vsaki strani. Je tak revež. Najbolj ga matra ko gre spat in se v spanju zbuja in joka. Krokodilje solze mu tečejouser posted image

Jaz še nisem nabavila kreme za sončenje za dojenčka. Bom pa verjetno od Eucerina nabavila...sem jo mela že pri taprvi in ji je odgovarjala.

še malo počakam pa pride starejša domov.  Danes se bomo povabili na obisk k prijateljici, ker je deževen dan. Midve bova spili kako kavico tamalidve pa se bosta igrali.

lep dan še naprej

< Sporočilo je popravil n€na -- 16.5.2012 14:35:17 >

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2307
16.5.2012 14:29:37   
n€na

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

a če že moram izbirat, raje kupim nekaj takega kot recimo neko obično kremo. Že zaradi načina proizvodnje, ne-testiranja na živalih, ...

Se strinjam. Eucerin sta meli tudi moji pupi in se je ok obnesel.

kokoš, če ti stisnjeno mleko ostaja, ga lahko tudi zmrzneš, sicer pa zdrši 48 ur v hladilniku. Ko sem mela preveč, sem ga jaz kar tamali dala, hehe, se ji je ful fajn zdelo in je bilo prav dobra preventiva proti ljubosumju:). Tavelika je probala, ampak si potem ni več želela (fajn, ekr za bi si sicer morala pa precej črpat, hehe).

Se strinjam z napisanim.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2308
16.5.2012 14:44:52   
trnuljčica
Mistica sem bila dopoldne v lekarni in na pultu pred sabo zagledam tole kremo znižano- ker jim se bliža rok... In sem kar povprašala kakšna je, ker me lekarnarka pozna, in je rekla da jo stranke zelo pohvalijo. Bomo videli.
Moja bo ravno 5 mes, ko gremo in ko pridemo nazaj ravno 6 mes. Tako da če se tale krema obnese bom raje njo, kot tiste za po 6 mes. Ker tu res piše, da je že za prej.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2309
16.5.2012 14:50:19   
trnuljčica
Menda lahko mleko zmrzneš celo za 6 mes.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2310
16.5.2012 17:18:13   
PapuaNG
se opravičujem, ker vdiram v temo, a moj dragi me je prosil, če lahko posredujem njegovo sporočilo:

Pozdravljene!
Vse mamice vabljene na jutrišnji (čet. 17.05.2012) in petkov (18.05.2012) casting za blagovno znamko MILKANA. Gre za nemško blagovno znamko mlečnih izdelkov. Oglas je namenjen za nemški trg.
Torej, iščemo otroke starosti od 3. do 10. meseca starosti, ne glede na spol, barvo las, ipd.
Malček v Tv oglasu ne je, je le član že izbrane družine (oče, mama, starejša sestrica), ki bo nastopila v TV oglasu.
Po scenariju bo otroka, zavitega v dekico, pestovala naša glavna junakinja (mama). Snemanje bo potekalo 13. ali 14.6., torej en snemalni dan.

Casting bo potekal v prostorih KENT KASTING - a, ulica Mašera Spasičeva 8 v Ljubljani (http://zemljevid.najdi.si/search_maps.jsp?q=WLB+d.o.o.&hpage=my&offset=0&selfld=0&acnum=10&foxsbar=page, glej WLB d.o.o. levo zgoraj in sicer št. 2, ter uporabi približaj).
Termin castinga je oba dneva od 9.00 do 13.00 ure.
Za snemanje TV oglasa bomo izbrali 4 malčke, a le eden bo v Tv oglasu, trije pa bodo na snemanju za rezervo, v primeru nerazpoloženosti ostalih.
Snemanje bo potekalo v notranjih prostorih, bodisi v studiu, bodisi v stanovanju.
Honorar za izbranega otroka, ki bo v TV oglasu bo 250 eur/bruto za snemalni dan, seveda ne cel dan. Za ostale tri pa 180 eur/bruto za snemalni dan.
Predhodne prijave in slikovni material tokrat niso potrebni.
Skratka, ne oklevajte in pridite v čim večjem številu.
Za dodatne info. smo na razpolago na blaz.taljan@gmail.com.

Blaž Taljan
040564194
KENT KASTING

Neposredna povezava do sporočila: 2311
16.5.2012 18:46:24   
vijolica2
Pozdravček iz deževnega Posavja...

Mi smo v redu, mali je priden, mi še vedno po vsakem obroku zadrema za kakšno urico. Zadnje dni me samo malo skrbi ker več kaka-pa nisem čisto prepričana ali je driska ali neuser posted image

Hvala vsem za nasvete glede plavalnih obročev-sem se odločila za Fredovga in ga že nabavilauser posted image sedaj pa samo čakam da gremo na morjeuser posted image Glede kreme se pa še nisem odločila katero bom kupila. Seveda ga bom držala v senčki, ko bomo šli v vodo(če bo dovolj topla) mu bom dala majčko. ampak če bo potrebno da imamo s seboj.

coccinella. uu to pa je krepak fantičekuser posted image ...a ga lahko še nosiš okoli? moj ma okoli 6500g pa ga ne morem dolgo user posted image

Joj iščem za malega kravatico ali metuljčka pa ne najdem user posted image . V okaidiju so imeli eno sivo kravato ampak je bila prevelika za mojega. jaz bi pa imela temno modrega ali pa v odtenku peščene (take ima hlače).

Danes mora biti mali priden sva sama, ati ima nočno.

(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 2312
16.5.2012 19:19:43   
Auri
Pozdravljene.
Na Goriski imamo tudi dez in mraz. Danes nisva sla nic ven.

Moj malcek je pa v skrajnosti nagnjen. Ali spi dolgo podnevi in pol tudi ponoci ali pa kot zadnje dva dni ne spi (malo podnevi in tudi nemirno in s presledki ponoci). Se ne sekiram user posted image

Gh: ne mislim se uvajat. user posted image ne kaze nobenih znakov, da bi bilo potrebno zacet kaj dodajat. Edino caj sem prejsni teden mu prvic dala, ker je bilo tudi do 30Stopinj in mali vrocine ne prenasa dobro. Sem se pa bala, da bo zamenjal caj za obrok, ker ni hotel nehat ga pit. Je pa pil caj priprsvljen iz filter vrecke ...torej nesladkan. Cez dan ni hotel jesti je pa zvecer in ponoci nadoknadil.

Soncna krema: jaz sem mu kupila od mustelle, nic ne pise od katerega meseca dalje. Mi pa je v lekarni priporocal kot dodatno zascito tudi pod senco. Sem ukupila v dobri vesti,da bo dodatno zasciten v vozicku. Enkrat sem mu licke namazala pa so mu ratale cisto rdece. Sem mislila, da ga je sonce opeklo. Potem pa je izginilo. Od takrat je nisem vec uporabila. Od te kemije sem sele te dni na forumu prebrala.

Vprasanje: ali lahko ga imam v narocju, da mi sedi ali ne se?

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2313
16.5.2012 19:36:26   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: Auri

Moj se že fulll dviguje. že ko leži se hoče dvigniti. Pri meni že po malem sedi, dolgo mu ne pustim, ampak če ga imam v naročju v ležečem položaju se sam dviguje.

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2314
16.5.2012 20:17:00   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Auri

Jaz imam tamalo v naročju v pokončnem položaju, torej praktično sedi.. Nogice so sicer spuščene dol, ampak je nimam v ležečem položaju (že od njenega 3 tedna), ker ne prenaša tega položaja..

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2315
16.5.2012 21:11:36   
beti 1
Sem bila prejšnji teden na razvojno gibalnih uricah pri nevrofizoterapevtki, ki pravi, da lahko v naročju počne kar želi. Se pravi, če se je sposoben držati pokonci ob minimalni podpori rok potem lahko sedi. (je dala sedet v naročje 2.5 m staro user posted image  za par min seveda)Naši user posted image  so že tolko stari, da praviloma to zmorejo, ko postane user posted image  utrujen, začne omahovati ali spuščati glavico ipd. ga pač poležeš, da počiva. Ne sme pa sedeti podprt z blazinami, v naročju je čisto drugače, ker je dinamika. Če ne drugače jih spodbuja gibanje od dihanja. Ni pa to isto, kot če sedi, ker ga držiš pokonci z obema rokama pod pazduho!!! Pa ves čas mora imet podprto rito, vsaj večji del in to spodaj, ne zadaj oz. v višini križa.
Naj bi pa po njenem v vozičku samo ležali ali samostojno sedeli (brez naslanjanja na podlago, kar je isto kot blazina), kar večina zmore šele okoli 7-8 meseca.
Ko so jo vprašali, kako otroku pomagat se naučit pravilnega gibanja (npr. kako se vsesti iz položaja na vseh 4) je rekla, da je ponavadi najbolje to sam narediti in se pri tem opazovati, pa potem otroka na tak način učiti (ga povlečeš nazaj in vstran, da se vsede).

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2316
16.5.2012 21:11:39   
Auri
Kimica: tako kot jo imas ti na fotki, ga nosim tudi jaz user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2317
17.5.2012 9:40:51   
Matkurja
Naš mali ima pa danes 4 mesece. Kako čas hitro teče.
Drugače je pa začel zdaj ful jest. Ponoči danes je bil pa ful nemiren. Ko sem ga držala za roke je spal, ko sem ga spustila, se namontirala sama v posteljo, se je pa zbudil. Grrr. Tko da sem pol obupala in ga dala k nama v posteljo. Sam kaj, ko sem sama ful slabo spala zarad tega. Pa vsa sem polomljena.
Zjutraj ima ful šmrkla v grlu. In danes je ravno pojedel in začel kašljat, ker se mu je po moje ta šmrkelj zaletel in je vse mleko zbruhal. user posted image Zda spi že dve uri. Sem ga kar v spalnico dala, je bolj mir. Upam na to, da se navadi spat čez dan več časa v kosu pa manjkrat. Zdaj mi namreč hodi med vsakim hranjenjem po pol urce do ene ure. In ta čas se ravno spravim kaj delat.

Auri, vse najboljše tudi tvojemu malemu za mini RD.

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2318
17.5.2012 10:09:59   
Auri
Matkurja: ne bos verjela. Pri meni je bilo isto. Zgleda, da prelomnica na 4 mesece jih moti user posted image Je spal zelo nemirno, tako, sa sem vsake 2min hodila do posteljke ... Ob 6h sem ga dala k nama v posteljo... Nisem zmogla vec in je lepo spal do 8.30 user posted image
Pred 5min je zaspal nazaj.

Kar se tice spanja cez dan je bilo pri meni isto ... Veckrat po pol ure. Sedaj se je uredilo naredi v enem kosu od 1ure in pol do 3ur. Vedni se pa prvo zbudi po pol ure in ga se malo pobozam, pomirim in pol zaspi nazaj se za uro ali pa celo 2. Tako, da poizkusi se ti preden ga dvignes. Kaksen krat mu dam se jest in zaspi nazaj.

Vse najboljse najinim 2 za mini rd in bravo namauser posted image

Beti: hvala za nasvete glede sedenja

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2319
17.5.2012 11:20:47   
trnuljčica
Nena upam, da vam res ne bodo že spet 100 let mleli na csd.user posted image

Mi smo dobili odločbo za znižanje plačila vrtca in za OD danes. Tudi po 6 oz 5 mes. Ker sem prvo oddala že decembra. Rezultat: pričakovan. Sem upala, da prvi otrok pade 1 razred dol, ko dobiš drugega. Očitno ne oz ne vedno.
Sem pa danes izvedela drugo dobro novico.user posted image

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 17.5.2012 11:21:16 >

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2320
17.5.2012 11:29:10   
ronja
Sem pa danes izvedela drugo dobro novico.user posted image

Kaj skrivaš? Dobre novice VEDNO dobrodošle!

Neposredna povezava do sporočila: 2321
17.5.2012 11:44:50   
trnuljčica
Saj bi povedala, pa še ne smem.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 17.5.2012 11:54:38 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2322
17.5.2012 11:47:46   
trnuljčica
Pa prosim, da ne bi o kakšni nosečnosti pri meni sanjale.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2323
17.5.2012 12:01:14   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Saj bi povedala, pa še ne smem.

Pa ti veš, da smo tle gor same ženske?

Neposredna povezava do sporočila: 2324
17.5.2012 12:21:15   
ronja
Potem pa samo četitamuser posted image !
No, jaz sem pa danes dobila odločbo za dodatek za veliko družino - ampak ne vem, a bojo to potem dejansko izplačali ali neuser posted image

Pa prosim, da ne bi o kakšni nosečnosti pri meni sanjale

Je bila to moja prva misel, ampak glede na to, da si ob cr šla še na operacijo, če se prav spomnim, to verjetno niti ne bi bila tako zelo dobra novica;). Pa tudi sicer je zdaj še majčkeno zgodaj za katerokoli med nami za novo user posted image ... Mislim tudi za tiste, ki še računajo na nove boje;).

Neposredna povezava do sporočila: 2325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......