|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
6.5.2012 23:07:49   
Kasija
pozdravljene,

beti1 jaz tudi opažam pri moji, da se me občasno drži kot klop tudi doma. se joka, če grem v zgornje nadstropje.

voziček smo zamenjali za sling, vsaj za prvi del vsakega sprehoda. sem jo dala v športni del v upanju, da bo kaj pomagalo, pa je enako. se nosi prvi del poti, dokler ne zaspi, potem pa jo odložim.
sicer bolj malo hodiva ven, ker ima starejši norice. :( pa še cel mesec bomo doma, ker bosta verjetno dobila še bratec in tamala. :((

zobje nimamo

hrana je bila tudi že čisto zainteresirana - vlekla krožnike, jokala med našim hranjenjem... tako da uvajamo gh in sem presenečena, kako dobro ji gre. prav z dlesnimi in jezičkom premelje hrano in požira dol. refleksa iztezanja jezička očitno nima več. začeli sva pri 4,5 meseca.

se pridružujem - mirno noč vsem!

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2176
7.5.2012 0:09:45   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

sicer bolj malo hodiva ven, ker ima starejši norice. :( pa še cel mesec bomo doma, ker bosta verjetno dobila še bratec in tamala. :((

Te čisto razumem. :-( Mi smo bili prejšnji mesec praktično stalno doma. Ker je prvo mali dobil koze, po dveh tednih pa še ona, ob tem pa on še adenovirozo. Sedaj pa ima povečane bezgavke na vratu... bomo videli kaj bo iz tega... Verjetno nič.

Sicer moja kaže interes za hrano in hranjenje, ampak ob tem, ko ji dam prstek not ga odriva ven in ne sesa not. Jeziček še ven izteza. Saj se ne čudim, da tudi dudo samo ven meče. Ok to dela zavestno in odločno!user posted image
Bistveno zaradi česar ji gh čez 2 tedna (4,5 mes) še ne bom uvajala,če pustim ob strani, da naj bi izključno dojeni bili do 6 mes, če mama ima mleko, je to da bova v relativno kratkem času morali iti na am, in mi je res hudo, ko na to pomislim. Pač psihološko, zadnji otroček, pa še prisiljeni bova to lepo izkušnjo dojenja bolj ali manj na silo opustitiuser posted image Bo pa verjetno prvič probala gh pri 5,5 do 6 mes, ko bomo na morju, ker mi se zdi škoda da ne izkoristim tega, da je tam res vse bio. Ko se vrnem domov še približno 1 mesec sploh ne morem kupit določene zelenjave pri nas, da ne govorim o ribah, mesu. Nobene primerjave. Vse mi je brez primarnega okusa. Vse mlačno in brezokusno.

Nam tudi nagajajo trojke spodaj obojestransko že ca 2 tedna. Kdaj pa bodo prišle ven je pa druga stvar...

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 7.5.2012 0:30:18 >

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2177
7.5.2012 9:26:26   
Kasija
trnuljčica kako sta pa prenesla norice? predvsem za dojenčico me zanima, se mi zdi moja še tako majhna.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2178
7.5.2012 9:28:04   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Mistica: kje si našla te kjut smeškote? A lahko link?

beti 1- odgovorila je že Matkurja: http://www.pic4ever.com/index-2.php
Nekaj jih je tudi tu: http://smiles.26l.de/bereich1_102_0.html

Kimica - tudi nas so zobki presenetili. Sedaj še drugi prihaja ven.. res hitro! Naša mala zaenkrat to kar dobro prenaša- je samo precej bolj sitna, zbuja se večkrat ponoči, .... Bošček mali! Glavno, da ni kake vročine, joka, čeprav tudi to lahko hitro pride...

Ko enkrat zobek pride ven - kok časa potem traja, da zraste? Jih to še kaj boli? Ker kolikor vem je najhuje, ko zobek predira dlesni.

Lp

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2179
7.5.2012 9:34:38   
Mistica

voziček smo zamenjali za sling, vsaj za prvi del vsakega sprehoda. sem jo dala v športni del v upanju, da bo kaj pomagalo, pa je enako. se nosi prvi del poti, dokler ne zaspi, potem pa jo odložim.

Kasija - te čisto razumem user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2180
7.5.2012 10:06:14   
trnuljčica
Kasija kljub ctrl c mi je vse izginilo. Sedaj pa moram malo zbudit, iti na csd in še na banko nest papirje. Tako, da ti verjetno odgovorim pozno zvečer.
Na hitro pa je odg: Veliko boljše kot ravno štiriletnik.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2181
7.5.2012 10:42:58   
beti 1
Kasija: moj mlajši jih je pokasiral od starejšega, ko je imel 9 mesecev. Takrat so lahko že hujša oblika, ker niso več zaščiteni z materinimi protitelesi, kot bo tvoja zdaj. Pa jih je tudi bolje prenesel, kot starejši, ki je imel takrat 3 leta. Tudi brazgotinic nima, starejši pa jih ima ene par. Se pa noben ni ravno praskal.

Mistica, Matkurja: hvala za linke do smeškotov user posted image .

Mistica: moja 2 sta res imela najhujše težave tistih zadnjih par dni, preden so ven pokukali, ko je enkrat skozi se zadeve hitro umirijo, do končne velikosti pa še kar nekaj časa rastejo.

CSD: mi gre na user posted image . Mi je končno uspelo doklicat nekoga prijaznega in  sodelujočega. Pri nas so šele začeli reševati vloge za vrtec. Mi je rekla, da jo lahko pričakujem v naslednjih mesecih, a jaz nameravam v tem času mlajšega že izpisati. Čeprav še vedno nimamo novega domka. user posted image user posted image

Trnuljčica: dobro opravi.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2182
7.5.2012 10:51:55   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Mistica: moja 2 sta res imela najhujše težave tistih zadnjih par dni, preden so ven pokukali, ko je enkrat skozi se zadeve hitro umirijo, do končne velikosti pa še kar nekaj časa rastejo.

beti - hvala za odgovor. Sem nekako pričakovala, da je/ bo tako..

Lp

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2183
7.5.2012 11:19:08   
n€na
Dan!

Danes pa na morju pada dežek....no bo vsaj zalilo mojo tratico pred hišo user posted image

Auri...user posted image da seje oko pozdravilo in da ni bil potreben obisk P.

Zobki...Pri nas zobkov še ni..Ga pa močno srbijo dlesni.

beti...vse najboljše tvoji babiciuser posted image user posted image

hrana je bila tudi že čisto zainteresirana - vlekla krožnike, jokala med našim hranjenjem... tako da uvajamo gh in sem presenečena, kako dobro ji gre. prav z dlesnimi in jezičkom premelje hrano in požira dol. refleksa iztezanja jezička očitno nima več. začeli sva pri 4,5 meseca.

enako je pri nas.....je žveču korenček tako kot bi mel čigumi v ustihuser posted image

Bodite fajn jaz pa grem nazaj za likalnik!

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2184
7.5.2012 11:21:03   
vijolica2
Pozdravljene iz deževnega Posavja...

Kako ste?

Mi smo v redu. Mali je priden, razen včeraj ponoči je štrajkal-ne vem ali je luna na njega vplivala. Zdi se mi da so se mu zopet glivice pojavile na jezičkuuser posted image user posted image , dobro da imam doma daktarin in mu bom mazala. Ne vem zakaj so se zopet pojavile.

Punce kateri plavalni obroč pa mislite ve uporabljati na morju? jaz gledam dva pa ne vem za katerega bi se odločla... ali Fredov obroč alo my first float... Eni pravijo da je en boljši drugi pa da drugi. Ima katera izkušnje?

Pri nas še ni sledu o zobkih. razmišljam kdaj bi mu začela uvajati GH. verjetno bom počakala do 21.5 ko imamo P in ga bom vprašala kaj on meni.A ve to samo na vodi skuhate ali na pari?

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2185
7.5.2012 12:52:33   
kimica86
Dober dan punce..

Moj sicer lih ni najboljši (dan), saj smo ponoči bolj na pol spali..Zaradi zobkov (slinjenja) in zamašenega noska user posted image user posted image
Alini je trojkica že skoraj na pol zunaj (dejmo rečt, da je tretjina zunaj), ta druga trojkica je pa komaj začela prodirat ven.. Bojo pa kmalu tudi enkice, ker vidim, da ima spredaj dlesen fulll belo..

Je pa povrh vsega še fejst prehlajena user posted image user posted image Nonstop ima pol nosek in vsako 1 urco vlečem ven za spiratorčkom.. Čez dan sem vkapala še malo fiziološke, da sem lepše povlekla ven, ker drugače se je zgostilo in bilo bolj gosto, pred spanjem sem pa samo povlekla (brez fiziološke), ker, če ne bi ji celo noč teklo po grlu in ne bi mogla zaspat, ker bistalno požirala to gnjusobo user posted image user posted image Tako, da je HB spala od 1:30 do 5:30..
Seveda sva jo z dragim vzela K SEBI V POSTELJO (prvič), ker drugače res ni šlo, saj sem jo morala nadzorovat, da bo skozi na boku.. Tako, da sva z user posted image malo dežurala.. Ko sem jaz zaspala se je on zbudil in preveril situacijo, ko je pa on zaspal, se pa jaz skočila v luft in preverjala kako je z našo rožico.. Bošček moj mali, dihala je kot mopsek user posted image user posted image
Pa je potem zaspala nazaj ob 7:15 in spančkala do 10:00 in sedaj ponovno spi od 12:00 (sem ji pa pošteno očistila noska lih preden je zaspala kar v posteljici, ker ni mogla takoj zaspati).. SOVRAŽI ČIŠČENJE NOSKA- dere se kot jesihar user posted image user posted image Nočem pa da faše kašno vnetje ušeskov user posted image user posted image

Koliko časa traja dokler se nosek pozdravi?? In koliko fiziološke ste porabile tiste, katerim so malčki že bili fejst prehlajeni??
Jaz imam namreč tisti aspiratorček na vpih in bo verjetno dlje časa trajalo..

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2186
7.5.2012 12:57:06   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Punce kateri plavalni obroč pa mislite ve uporabljati na morju? jaz gledam dva pa ne vem za katerega bi se odločla... ali Fredov obroč alo my first float... Eni pravijo da je en boljši drugi pa da drugi. Ima katera izkušnje?

Jaz je sploh ne nameravam kopat v morju, ker bo premajhna in morje se na Pagu ne segreje na več kot 23°C in to je zanjo absolutno premrzlo (če jih doma v banjci moraš kopat na min. 32°C)!!! Tako, da predvidevam, da manj kot 27-28°C ne sme biti temperatura morja..

Tako, da jaz ji bom kupila tisti mini čolniček za dojenčke (za napihnit) in bom napolnila malo vodice tam not in pustila da se voda fajn segreje pa bova z user posted image čofotala ob njej, ko bo uživala v čolničku user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2187
7.5.2012 14:49:22   
Kasija
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Kasija kljub ctrl c mi je vse izginilo. Sedaj pa moram malo zbudit, iti na csd in še na banko nest papirje. Tako, da ti verjetno odgovorim pozno zvečer.

beti1 in trnuljčica hvala! saj me je zanimalo ravno to, če lažje prebolijo.

smajlijii bodo pa popestrili tele strani  user posted image  

vijolica2 imam oba plavalna obroča. očitno smo pri treh otrocih nabrali vsega vraga stvari. fredov obroč moraš ves čas podpirat spredaj, spodaj pod dojenčkovo glavo. se rado zgodi, da se otrok premika in maha z rokicami in se prekucne. to je zato, ker je narejen, da se otrok nauči zakonitosti vode in da je v za plavanje primernem položaju. če ga ne nameravaš prav učit plavat, raje vzami first float. ta je v bistvu navaden obroč, le da ima dva obroča in neko naslonjalo. nekako v njem otrok lepše sedi kot v navadnih obročih.  po mojih izkušnjah pa sta oba moja otroka najbolj uživala brez vseh pripomočkov, v  naročju.

gh skuham v vodi narezano sadje ali zelenjavo. dodajam riževe kosmiče, včasih par kaplic olja. ravno tako lahko skuhaš na pari, ampak itak kuhaš do mehkega, vsaj na začetku. sicer pa ima vsak svoje mnenje o uvajanju gh - pediater, patronažna, babice user posted image . ti kar naredi po svoje vijolica - ko boš videla, da otroka zanima hranjenje.

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Alini je trojkica že skoraj na pol zunaj (dejmo rečt, da je tretjina zunaj), ta druga trojkica je pa komaj začela prodirat ven.. Bojo pa kmalu tudi enkice, ker vidim, da ima spredaj dlesen fulll belo..

kimica86 tvoja je pa potem ko vampirček user posted image
sicer pa se prehlad kar vleče pri takih malih. mi smo imeli kar ene 3 tedne do čisto zdravega. prav hudo je bilo pa kakšen teden. nos takrat čistim z baby vacom - dam v vsako nosnico recimo tretjino ampule kot od nivee ( aje 5ml?) in v recimo treh sekundah povlečem ven, kar pač gre. ker to delam vsaj trikrat dnevno (samo ob prehladu), gre kar veliko fiziološke. sem porabila celo eno pakungo ampulic ob enem prehladu.

Neposredna povezava do sporočila: 2188
7.5.2012 15:03:44   
kimica86

kimica86 tvoja je pa potem ko vampirček user posted image
sicer pa se prehlad kar vleče pri takih malih. mi smo imeli kar ene 3 tedne do čisto zdravega. prav hudo je bilo pa kakšen teden. nos takrat čistim z baby vacom - dam v vsako nosnico recimo tretjino ampule kot od nivee ( aje 5ml?) in v recimo treh sekundah povlečem ven, kar pač gre. ker to delam vsaj trikrat dnevno (samo ob prehladu), gre kar veliko fiziološke. sem porabila celo eno pakungo ampulic ob enem prehladu.

Res bo kot en mali vampirček user posted image user posted image Samo škoda, ker se mi zdi še prezgodaj za zobke.. Sem nekako upala, da ne bo nič pred 5 mescem.. Tako mejčkena pa jo že zobki matrajo user posted image user posted image

Jaooo.. 3 tedne??? Potem tudi 3 tedne brez sprehodov.. Grooozaaa user posted image user posted image user posted image
Že ta 1 dan mi je muka, ko jo moram tako gledat, ko diha kot mopsek.. Jaz ji vsako urco čistim noska (razen, če zaspi- sedaj spi že od 12h, torej 3 urce, se pa počasi prebuja, tako, da hitim user posted image )..
Jaz pa nimam baby vaca, ampak tisti ročni aspiratorček, ko dam v usta in potegnem.. Pa verjetno ne pomaga tako kot baby vac.. Nekaj pa že.. vedno kaj povlečem ven.. Kot sem rekla, čez dan čistim še s fiziološko, zvečer pa brez, ker, če ne ponoči ne more spat zaradi fiziološke.. Upam, da bo čimprej mimo user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2189
7.5.2012 16:06:40   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

beti1 in trnuljčica hvala! saj me je zanimalo ravno to, če lažje prebolijo.

smajlijii bodo pa popestrili tele strani  user posted image  

vijolica2 imam oba plavalna obroča. očitno smo pri treh otrocih nabrali vsega vraga stvari. fredov obroč moraš ves čas podpirat spredaj, spodaj pod dojenčkovo glavo. se rado zgodi, da se otrok premika in maha z rokicami in se prekucne. to je zato, ker je narejen, da se otrok nauči zakonitosti vode in da je v za plavanje primernem položaju. če ga ne nameravaš prav učit plavat, raje vzami first float. ta je v bistvu navaden obroč, le da ima dva obroča in neko naslonjalo. nekako v njem otrok lepše sedi kot v navadnih obročih.  po mojih izkušnjah pa sta oba moja otroka najbolj uživala brez vseh pripomočkov, v  naročju.

gh skuham v vodi narezano sadje ali zelenjavo. dodajam riževe kosmiče, včasih par kaplic olja. ravno tako lahko skuhaš na pari, ampak itak kuhaš do mehkega, vsaj na začetku. sicer pa ima vsak svoje mnenje o uvajanju gh - pediater, patronažna, babice [image]http:
//www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. ti kar naredi po svoje vijolica - ko boš videla, da otroka zanima hranjenje.

A se na začetku vsak obrok "reči"-meša s materinim mlekom oz. am?

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2190
7.5.2012 21:08:24   
Kasija
vijolica jaz nobene hrane ne mešam s svojim in ne z adaptiranim mlekom. narežem recimo korenček na male koščke, dam v posodo in prekrijem z vodo. kuham do mehkega. korenčke vzamem ven in spasiram z vilico. zdaj še na začetku spasiram res na drobno.  in to je to. enako s katerokoli zelenjavo ali sadjem. dodam lahko tudi riževe kosmiče (žličko dodam v vročo kašico z malo vode v kateri se je zadeva kuhala, lahko daš zraven tudi navaden riž, ampak se mi ga ne da kuhat tako male količine. ) in včasih tri kapljice olja. zdaj, ko je že poskusila korenček, brokoli, hruško, jabolko sem ji danes naredila korenček in brokoli z riževimi kosmiči - torej kombinirala dve stvari skupaj.

kimica saj z nahodom gre lahko ven. celo priporočljivo je, da gre na zrak čimveč. vsaj jaz svoje vedno peljem. ni dobro hodit v zaprte prostore, kjer se zadržuje veliko ljudi, sprehod z vozičkom pa ji kvečjemu koristi.

Neposredna povezava do sporočila: 2191
7.5.2012 21:55:22   
coccinella
kimica - ko je bil moj bolan je preav tako rajalo ene 3 tedne, smo prvi teden je bilo najhjše. Kar se pa tiče sprehodov, pa sva bila prvi teden doma, potem pa sva tudi že šla ven, saj če nima vročine, nevem zakj bi bila skos doma.

Neposredna povezava do sporočila: 2192
8.5.2012 15:35:26   
camino79
Koliko tednov so bli stari vaši otročki, ko ste začele z gosto hrano?

Pa še to: kakšna ideja, kaj kupiti živahnemu triletniku za rojstni dan?

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 2193
8.5.2012 15:45:41   
kimica86

kimica saj z nahodom gre lahko ven. celo priporočljivo je, da gre na zrak čimveč. vsaj jaz svoje vedno peljem. ni dobro hodit v zaprte prostore, kjer se zadržuje veliko ljudi, sprehod z vozičkom pa ji kvečjemu koristi.

Ma jaz je že ne bom peljala ven, dokler tako "hrka".. Res je grozno, še posebno med hranjenjem, vlečenjem dude in razburjenju.. Med spanjem je res minimalno..

Bolj kot čistim nos, bolj se mi zdi, da ne pomaga.. Vedno nakapam fiziološko v noska in potem povlečem z aspiratorjem na vpih ven.. Ampak čez 10min se mi zdi kot, da nisem nič nardila, čeprav je šlo kup te svinjarije ven iz noska user posted image user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2194
8.5.2012 17:12:09   
beti 1
Kimica: razumem tvoj strah, saj sem bila tudi sama enkrat prvič mamica. Če mala nima vročine in samo hrka ji bo sprehod prej koristil, kot škodil. Tudi ko jo maš doma redno prezrači prostor v katerem se trenutno ne zadržuje, se je pa prej. To tako da maš okna na stežaj odprta vsaj par minut, da se zrak povsem zamenja.
Glede čiščenja nosu je pa res tko, da ti včasih ni jasno, od kje vsa ta svinjarija. Se ti zdi, da user posted image  že skoraj možgane ven vlečeš user posted image , ampak tko pač je. Bistveno je, da ji nosek sčistiš pred obroki, da se na matra toliko ko vleče, pa fino je tudi da ga pred spanjem, da lažje spi. Če je treba 2x v 10 min, ga pač dvakrat. To da bolj hrka ob naporu (hranjenje, razburjanje) je običajno, ker mora takrat skozi zožen nosek spraviti več zraka kot npr. med spanjem.

Poraba fiziološke, pri tako majhnem lahko tud 1-2 dcl na dan, ko so večji, 3l pa lahko tudi 1/2 do 1l, odvisno, kako pogosto čistiš in katero metodo uporabljaš. Meni je običajno največ uspelo ven dobiti, če sem v eno nosnico stiskala fiziološko, skozi drugo pa istočasno ven vlekla, da ma FR "krožni promet". Je pa to pri tako majhnih user posted image  skorajda vredno Houdinija, terja odločnost, spretnost in prakso, pa od začetka seveda 2 odrasla.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2195
8.5.2012 18:35:02   
vijolica2

Plavati ga itak ne bom še učila. Kje si pa kupila first float? Sem gledala po netu pa nisem nikjer pri nas zasledila. user posted image Moj je res full živahen in je non stop v pogonu z rokicami in nogicami.Tako da se mi zdi da bo prvi obroč first float-tudi za poleti ko bomo šli kdaj v toplice-jih imamo par blizu. Kasneje pa fredov.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2196
8.5.2012 20:33:31   
beti 1
Vijolica: jaz bi ti vseeno priporočala Fredov obroč, če ga zadosti napolniš in otroka pravilno namestiš, da nima glave preveč naprej je praktično nemogoče, da bi se prevrnil naprej. Je pa možno, da se nagne toliko naprej, da naredi kak požirek vode. Sploh pri živahnih user posted image  se je nam Fredov obroč zelo obnesel. Uporaba se najbolj pozna, ko začnejo otroci plavati brez obroča. Tisti, ki so bili v Fredovem že poznajo občutek ležanja na vodi in se zato hitreje in učinkoviteje naučijo plavati, kot drugi.
Poleg tega Fredov obroč otročku omogoča, da se igra z igračko, ki jo ima pred sabo v vodi. Tudi če ne delaš tistih vaj, večina dojenčkov v vodi brca in lahko na ta način doseže igračko, ki jim je ušla. Veselje, ki se ob tem nariše na njihovem obrazu je neprecenljivo. Večinoma to lahko v vodi dosežejo veliko prej, kot na suhem.
Meni osebno so se otroci v "first-float" vedno malo smilili, ker praktično ne morejo doseči vode z rokicama. Večina obožuje čofotanje, ob tem se seveda poškropijo po obrazu, kar odpravi starh pred vodo in tudi olajša učenje plavanja brez pripomočkov.
Za lažjo namestitev in večji učinek si lahko ob tem sposodiš še knjigo Dorice Šajber o plavanju dojenčkov in narediš kakšno vajo iz nje. Večina jih je prav zabavnih.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 8.5.2012 20:35:14 >

Neposredna povezava do sporočila: 2197
8.5.2012 20:34:54   
beti 1

po mojih izkušnjah pa sta oba moja otroka najbolj uživala brez vseh pripomočkov, v  naročju.

podpis

Neposredna povezava do sporočila: 2198
8.5.2012 22:15:09   
Matkurja
Naš mali je bil pa danes prvič sam v varstvu pri noni. Midva sva pa popoldne šla v šoping. Je bil ful priden baje.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2199
8.5.2012 22:22:50   
Kasija
IZVIRNO SPOROČILO: camino79

Koliko tednov so bli stari vaši otročki, ko ste začele z gosto hrano?

Pa še to: kakšna ideja, kaj kupiti živahnemu triletniku za rojstni dan?

Pri 4,5 meseca je začela dobivat gosto hrano.

Darilo za triletnika: igrače za peskovnik ali igranje z vodo, avtočki (hotwheels so najbolj neuničljivi in zelo lepo vozijo), sploh katerokoli vozilo - bager, pa traktor s prikolico, ladjice. to se spomnim trenutno in je pri nas popularno od igrač . triletniki tudi že znajo kaj risat in ustvarjat - moj že uporablja škarje (otroške itak), riše s čopiči in temperami. trenutno se veliko igra s kredami in s škatlo magnetov. mogoče magneti črke bodo kmalu prišli prav, pa taka lušna ne čisto igrača so - malo tudi didaktična.

vijolica se ne spomnim, kje sem kupila obroč. žal. razmišljam, da sem ga mogoče videla v trgovini v atlantisu, ampak nisem prepričana. 

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 2200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zeleno blato: kdaj je čas za zaskrbljenost?
Otroško blato je visoko na seznamu skrbi novopečenih staršev. Kaj pomenita barva in konsistenca? Kdaj je treba biti zask...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......