ronja
|
In najemodajalka me je lepo prosila, da se ne kregam s sosedo in umaknem omarico. Jaz bi jo umaknila, ža zaradi najemodajalke, če ne zaradi sosede. Sicer pa tudi mi živimo v bloku, nihče nima nobenih omaric pred vrati, majopa eni sosedi dostikrat čevlje zunaj. Najprej je bil to kak par kdaj, zdaj so ves čas in več parov. Mene sicer ne moti, čisto pa štekam, da nekaetre pa - sploh če greš z vrečkami otovorjen po stopnicah gor in se potem še na ravnem moraš pazit, da se ne spotikaš čez... NI nujno fajn, čeprav sami čevlji ne zavzamejo veliko prostora. In zdaj so se na sestanku zmenili, da bojo dali poziv, da morajo stanovalci čevlje not nosit. Sama nisem bila niti na tem sestanku, vendar pa razumem stanovalce, da jih lahko moti. Tudi jaz sem že kdaj pustila Ronjine čeveljčke zunaj, če so bili čisto svinjski in jih nisem mogla takoj oprat (pač ko prideš domov moraš najprej nafutrat mladino;), pa me zato ni nihče grdo gledal. Res pa je, da sem jih dala na naš predpražnik in da sem jih dala še isti dan nazaj not, ne pa da je ves čas par parov čevljev na hodniku. Se mi zdi, da se večinoma da lepo zmenit, vedno pa imaš kake cvetke, s tistimi pa ne vem, koliko se splača kregat. Toliko, da ti ne serjejo po glavi ja, ampak to, kar pa v bistvu ni tvoja pravica, ampak dobra volja sosedov, tam se pa jaz ne bi kregala... Ker dejansko nimamo pravne pravice met česarkoli na hodniku. Lahko vprašaš odvetnika, ampak dejansko je tako, da če kršiš pravilnik tega bloka/večstanovanjske hiše, dejansko lahko sproži sodni postopek, ja. Vsak blok sprejme svoj pravilnik in ga morajo stanovalci upoštevat, celo če to ni v zakonu (pa to, da morajo bit hodniki prosti celo je v zakonu)... Vedno se najde kaka smotana soseda, ampak koliko se boš pa ti sekirala zaradi ene omarice, ki je ne smeš met na hodniku (kar itak ni tvoja ekskluzivna pravica), je pa tvoja odločitev. Jaz bi ti predlagala, da se ne sekiraš, umakneš omarico in maš čim manj stika s to sosedo, pa je;). Mi mamo tudi eno tako, ki je nihče ne mara (upravičeno), pa j* ga, jaz jo pozdravim, to je pa tudi vse. Sem se pa enkrat fejst skregala z drugo sicer čist normalno sosedo, ker me je zaparkirala in je kar trajalo, da je prišla dol, jaz pa visoko noseča in sem šla na pregled in zaradi nje zamudila - in potem ona mene nadere, zakaj hupam?? No, zaparkirala me ni več , pozdravlja me pa tudi ne več - se mi je najprej trapasto zdelo, zdaj mi je pa že vseeno, sem jo še jaz nehala pozdravljat, pa je. Pravice imaš kot podnajemnik enake kot lastnik (če lastnik ne daje kakih pogojev, kar ima pa on pravico), ampak tudi kot lastnica stanovanja nimaš pravice kaj postavljat na hodnik, tako pač je. Smo lastniki, pa glih tak ne smemo, č ti je kaj v tolažbo - pa bi nam tudi prav prišlo, če bi lahko kam kako omarico dala;). Samo vem, da ne pride v poštev in niti ne težim. Seveda pa imaš pravico ob 20h zlagat perilo ali delat karkoli, ker je v bistuv šele ob 22h treba dat mir. Sicer imajo res nekateri bloki pravilo do 20h, ampak take navadne reči ne bi smele bit problem, saj nismo v Švici (tam se ne smeš it tuširat po 20h, ker voda šumi in moti sosede - preverjena info, kolegica živi tam... bože mili, meni bi se utrgalo!) Ronja, a proseno kašo ješ za lase? Sem slišala, da je dobro. Ker men odpadajo tumač. Hehe, ne, proseno kašo jem, ker mi je všeč . Sicer sem jo pa zdaj prvič jedla po porodu, po moje... Če je fajn za lase, pa sploh super, čeprav z lasmi nimam težav, to je bila vedno moja močna točka:). neoprenske hlačke s pasom smo mi kupili na tečaju, majo pa enake tudi v BC (no, vsaj meli so jih) - so pa tudi tiste iz potapljaških štacun super, so mislim da še debelejše. Če bi pri Ronji že obstajale, bi kupila pajaca, ki je še zgoraj - pa je zaščiten in proti soncu in proti mrazu, ampak takrat so bile samo hlačke in zato majo zdaj vsi 3je samo hlačke. Svit je itak malo bolj konkreten dojenček in ga verjetno ne bo tako zeblo... Aja, ko smo ravno pri tem: včeraj je mel 3-mesečni pregled in ima 7380 g in je 65 cm dolg, baje super enakomerno raste, pač po svoji nadpovprečni krivulji gor in je sploh krasen (ko da ne vem ). No, vsaj en, ki ni presuh, hehe.