|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
8.5.2012 23:42:24   
n€na
čer pupe user posted image

Danes pa sva bila z user posted image v posvetovalnici. Mali je zrastel za 5 centimetrov in se zredil za 1,5 kilograma. Tako smo veliki že 65 centimetrov in težki 7 kil user posted image Ga je zelo pohvalila in rekla, da zelo enakomerno napreduje. Dala mu je v roko ropotuljico in mali jo ves vesel zgrabi, jo nese v usta in jo še malo zaje iz ene roke v drugo. Potem mu je dala na mizo eno rdečo smet in jo je moral pogledat. Mali jo ves vesel vidi in jo hoče kar zgrabit. Skratka zelo je sodeloval in je pokazal interes za nove stvari. user posted image
Na koncu je bil pa še cepljen in je pikico korajžno prestal. Na začeku vboda je samo nekaj začudeno pogledal pol pa se je že smejal sestri, ki mu je nekaj govorila. Danes je bil zelo zelo pogumen fantič.

Moram pa povedat, da imamo res super P. Je mali zaspal tik preden smo prišli do P. Sem ga vzela iz lupinice in on je še vedno spal, ga položim na posteljo in slečem mali še kar spi. Potem se je pa začela P z njim ukvarjat se je pa zbudu in se ji nagalas nasmehnil. Bilo je lepo za videt to povezanost med njima.

darila....mogoče poiščeš kakšno tako igračo, ki jo lahko otrok razstavi in sestavi ..."šraufa". Jaz sem v BC kupla marca en tak helikopter, ki ga lahko otrok "razšraufa" in potem nazaj sestavi. Je kolegica rekla, da je zelo fajn igrača, je pa mali bil star 3 leta.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2201
9.5.2012 8:52:43   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: n€na

darila....mogoče poiščeš kakšno tako igračo, ki jo lahko otrok razstavi in sestavi ..."šraufa". Jaz sem v BC kupla marca en tak helikopter, ki ga lahko otrok "razšraufa" in potem nazaj sestavi. Je kolegica rekla, da je zelo fajn igrača, je pa mali bil star 3 leta.

Pri nas imajo od novega leta v vrtcu take Lego Duplo kocke in so fantje navdušeni! Še naš šesletnik je čist not padu. So kocke, pa vijaki, pa orodje in res pali. Drugače pa pri živahnih s športno opremo nikoli ne fališ, samo pač moraš vedet, da bo vsaj od začetka treba veliko pomoči.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2202
9.5.2012 9:12:31   
trnuljčica
Darilo za triletnika- naš si je lani želel vrtalni stroj in šraufe...Sva šla v Avstrijo in kupila kar tak mali kovček- not žagica, kladivo, pa dve deski za šraufat, žeblji, šraufi, vrtalni stroj Boschuser posted image in moram reč, da čisto vsi fantovski obiski pri nas, tega ne spustijo iz rok. Pri nas je še zmeraj zelo aktualno. Sem pa vzela bolj kvalitetnega in je danes kot nov. Stal pa je ca 25 €. Pri nas je bil ta kvaliteten dražji. Tista nekvalitetna plastika ti z leti ne sede. Da ne govorimo, da ne traja.
Ostalim triletnikom, sem pa jaz lani kupovala risalni blok pa vodene barvice (ker vem da vsi imajo barvice, flomastre, tega pa ne¸- pa jim je to res fajn, le poskrbi da mu kupiš en večji čopič kot ga prodajajo zraven v tistih škatlah) ali pa plastelin( imajo z dodatki škarij itd), revije za otroke kjer se kaj lepi, puzle ( samo glej na oznako starosti gor), domine, a ne standardne, ampak kjer sta dve sličici in mora iskat par, lego duplo( fanti obožujejo policaje, gasilce,rešilce... samo da piskauser posted image ...- vsaj moj- imajo male in ni tako drago).

Utrujenost: včeraj funkcioniranje na - 70 %. Posledično dobila herpes... Me je vse zadnje 10 dni total zdelalo(ne otroci)... Pa ta negotovost...
Mala je hodila spat med 24 in 1, zbujala se ja ... Sem mislila, da ima poskok, pa so očitno zobki. Ker sem ji včeraj dala kar svečko ob 0.30 in je zaspala do jutra, kar ni že sto let. Tudi čakamo vampirko. Včeraj je bila nasploh nemirna. V usta je dala čisto vsako blago, ki ji je prišlo pod roke- majico, ninico, nogavičkeuser posted image , in si lepo drgnila dlesen in jamrajoče obtoževala...user posted image Res se meni kot baba.user posted image
Zdaj pa moram naštimat še rd za malega v soboto...

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2203
9.5.2012 10:22:13   
trnuljčica
Camino sem videla, da si napisala darilo za živahnega triletnika- naš je za rd dobil skiro. Je znal praktično takoj. Je pa res, da če kupuješ tako na hitro, ravno takrat ni nobenih akcij... Jaz sem ga kupila v lidlu al hoferju in je ok, kljub temu, da mora pri našem marsikaj prestati...user posted image Pa še Avto strela je gor.
Letos (štiri) bodo aktualni rolerji (imamo rabljene).

Kimica jaz sem (tudi prvega )user posted image vsak dan peljala ven, tudi ko je bil bolan. Le če je imel vročino (tista prva dva dni) je ostal notri. Meni se je zdelo, da je ravno zato ozdravel hitreje in bil veliko manj bolan. Prvo leto sploh nič oz 1x 5 dni viroza ( zamašen nos, kihal). Tudi mala do sedaj ni imela niti en dan zamašen nosek. Samo koze in zobki.

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 2204
9.5.2012 10:35:04   
miami10
3letnik-moj nečak ima v petek 3 leta...lani je dobil bobne-seveda so se starši strinjali, za novo leto pa knjigico Franček...je zelo napreden al kako nej se izrazim, ker govori povezani stavke že od 2leta in ima blazno rad knjigice...jst mislim da je čist odvisno od otroka...Letos bo dobil torto v obliki backa jona, ker je to njegova naj risanka in zraven klobuček...od babice pa vrjetno spet knjigico...ne mislt da ima moj nečak samo knjgice...ima tudi dovolj igrač... user posted image

PISKANJE-moja mala že 3 dni piska oz mogoče je boljši izraz da cvili...še ko zajoka ni tisti pravi jok...ubistvu me ne skrbi, me pa zanima če še kateri user posted image počne to?
GH-kdaj ste probale uveszi GH? jst sm ji hotela včeraj pred dojenjem, ampak ko še ni bila pretirano lačna dati probat malo jabolčka...pa je zagnala vik in krik samo da sem jo dala v počivalnik...potem sem preobala po dojenju...pa je bila zadeva enaka...čez 1 teden bo stara 4m...sicer ji še ne mislim dat popolnega obroka, ampak samo okuse za probat...
lp

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2205
9.5.2012 11:23:04   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: miami10

PISKANJE-moja mala že 3 dni piska oz mogoče je boljši izraz da cvili...še ko zajoka ni tisti pravi jok...ubistvu me ne skrbi, me pa zanima če še kateri user posted image počne to?

Moja cvili kot je rekla Kokosh , kot podganica, že ca 10 do 14 dni. Mi je bilo sprva čudno, ker prvi tega ni imel. Vendar to dela, ko se pogovarja, vriska, joče... Po moje je odkrila sposobnost njenih glasilk in vadi oz ponavlja, ker se ji zdi fajn. Eni menda non stop kašljajo, ker se jim zdi fajn ... Mislim, da je faza.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2206
9.5.2012 11:42:13   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Kimica: razumem tvoj strah, saj sem bila tudi sama enkrat prvič mamica. Če mala nima vročine in samo hrka ji bo sprehod prej koristil, kot škodil. Tudi ko jo maš doma redno prezrači prostor v katerem se trenutno ne zadržuje, se je pa prej. To tako da maš okna na stežaj odprta vsaj par minut, da se zrak povsem zamenja.
Glede čiščenja nosu je pa res tko, da ti včasih ni jasno, od kje vsa ta svinjarija. Se ti zdi, da user posted image  že skoraj možgane ven vlečeš user posted image , ampak tko pač je. Bistveno je, da ji nosek sčistiš pred obroki, da se na matra toliko ko vleče, pa fino je tudi da ga pred spanjem, da lažje spi. Če je treba 2x v 10 min, ga pač dvakrat. To da bolj hrka ob naporu (hranjenje, razburjanje) je običajno, ker mora takrat skozi zožen nosek spraviti več zraka kot npr. med spanjem.

Poraba fiziološke, pri tako majhnem lahko tud 1-2 dcl na dan, ko so večji, 3l pa lahko tudi 1/2 do 1l, odvisno, kako pogosto čistiš in katero metodo uporabljaš. Meni je običajno največ uspelo ven dobiti, če sem v eno nosnico stiskala fiziološko, skozi drugo pa istočasno ven vlekla, da ma FR "krožni promet". Je pa to pri tako majhnih user posted image  skorajda vredno Houdinija, terja odločnost, spretnost in prakso, pa od začetka seveda 2 odrasla.

Ma ne vem, res.. Ne vem v čem je point, da ji bo sprehod koristil, ko je tako prehlajena, če se je pa zunaj prehladila, ko je pihalo?? Zgleda je bolj občutljiva in jo vse moti user posted image user posted image
Zjutraj, ko vstaneva itak imam okna odprta vedno vsaj 1h, tako, da se fajn prezrači..
Ta nosek res pošteno nagaja.. Imam sicer ročni aspiratorček na vpih pa še tistega elektronskega sem včeraj kupila pa se mi zdi tisti taprvi bolj učinkovit, čeprav tudi ta ni glih najboljši..

No ja, jaz zagotovo ne porabim toliko fiziološke na dan, ker se mi zdi, da se ji še bolj cedi iz nosu po njej.. Jaz porabim max. tisti 2 mali ampuli (po 10ml)..

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2207
9.5.2012 11:52:10   
ronja
kimica, glede čiščenja noska in sprehodov se strinjam z beti (itak;).
Kar se obročev tiče: imamo Fredovega rdečega in oranžnega in ga priporočam; seveda pa ne moreš otroka pustit not, pa it stran, ker se lahko prekucne (to se sicer lahko vsak). Dobra stran fredovega obroča je to, da je otrok not zleknjen na vodo, da ni pokonci, da dobi prave motorične vzorce za plavanje - da je treba bit čim bolj vodoravno, ko plavaš. In še fino lahko migajo z nogicami. Mojidve sta obe uživali v njih. Res pa je, da je najboljše v maminem naročju, samo potem ne more mama nič plavatuser posted image . Tako da pri nas smo meli kombinacijo - mal cartkanja, mal pa plavanja v obročih. First floata ne pozam, ne morem komentirat, ampak kot vaditeljica plavanja dojenčkov in malčkov zagovarjam stališče, da je boljše, da je otrok čim bolj pravilno postavljen že od začetka. In če se vmes uči žabico plavat z nogicami, kvečjemu dobro:). To majo itak prirojen refleks, ki ga kasneje izgubijo. Ampak 6mesečniki dostikrat še prav radi žabarijo okoli...

Kimica, kar se tiče temperature morja: delaš po pameti, tako ti vsak pediater reče: lahko daš otroka tudi v bolj mrzlo vodo, samo za manj časa. Kar se mene tiče, sem ji dala gor neoprenske hlačke in je mala ful uživala v morju (tudi Lejla je januarčica). Če jo je zazeblo, pa je povedala in smo šli ven - ampak navadno sem jo vzela ven predno bi ona šla;). ker boš videla, da met cel dan otroka pri 35 stopinjah v senci je za otroka hujše kot ga vmes malo ohladit v morju - so veliko bolj zadovoljni tako:). Seveda ga ne daješ v morje, če zunaj piha ali je hladno alikarkoli takega in jasno da ga takoj zaviješ v brisačo, pa če se le da, vzami s sabo sladko vodo, da ji vsaj obrazek in rokice spereš, da ni sol na njej predolgo časa, ampak na splošno pa noben pediater, kar sem jaz z njimi govorila, ni odsvetoval kopanja v morju, če je zunaj toplo in če morje nima glih 16 stopinj (tako dobesedno so meni rekli;).
Pri vodi, ki bi se segrela v čolničku, je problem to, da boste morali v tem primeru bit kar nekaj časa na plaži in dojenčki navadno niso najbolj navdušeni nad tem (oz. bo vama težko, ker sredi vročine ne smeš bit zunaj na soncu z otrokom - tudi če je pod senčnikom, je bolj vroče kot če je v senci dreves in hiš - ti lahko mala rahlo zakuha - ne da jo opeče, ker verjamem, da je ne bi dajala na sonce, ampak tudi od same vročine lahko dobijo pikice, čeprav so ves čas v senci) pa seveda vsak dan zelo striktno čistit tisti čolniček. Ker če boš pustila not vodo ali če ga ne boš potem dobro umila, se ti pa res lahko kaj zaredi not, sploh med pregibi tistih šlauhkov, ki jih napihneš, kar je pa bolj nevarno kot kopanje v hladnem morju... Ker imaš punčko, bi jaz na tvojem mestu kupila neoprenske hlačke (ne da bi bilo njih bolj škoda, samo bolj občutljice so za jajčnike, ker jih fantje nimajo, njihova jajca itak morajo bit na hladnem, zato pa dol visijo). Zgornji del telesa imajo itak iz vode in če ima še hlačke, je po mojih izkušnjah ne bo prav hitro zazeblo (Lejla je bila zelo suhcen dojenček in zmrzljivček, pa se je zelo rada kopala na morju in to celo bolj severno od Paga).

z gosto hrano bom še počakala - ziher je ziher,pa to mi je 2x dobro delalo. Bom pa poklicala patronažno, da mi pove nove smernice (čeprav to niso svetovne, ker WHO še vedno priporoča dojenje do 6. meseca...).
Sicer pa lahko na začetku mešaš s svojim ali adaptiranim mlekom ali pa ne. Jaz včasih sem, včasih ne - če sem mela ravno načrpano mleko za porabit, sem ga dala not, sicer pa sem navadno dajala samo sadje/zelenjavo.

Punci sta danes po dooooolgem času spet v vrtcu, ker ima Ronja naslednji teden vrtec na kmetiji, pa da se malo spomnijo en drugega, predno gre za 3 dni...

beti, a greš ti kdaj kaj na sprehod? A še hodiš na tisto aktivno mamo reč v Tivoli? Bi prišla kdaj...

No, zdaj se pa Svit oglaša (itak, če sem si pa lih skuhala proseno kašo)...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2208
9.5.2012 12:06:18   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Ma ne vem, res.. Ne vem v čem je point, da ji bo sprehod koristil, ko je tako prehlajena, če se je pa zunaj prehladila, ko je pihalo?? Zgleda je bolj občutljiva in jo vse moti user posted image user posted image

Svež zrak dela čudeže, notri ga nikoli ne moreš toliko zagotovit, kot zunaj.

Ronja: maš SMS

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2209
9.5.2012 12:19:29   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Kimica, kar se tiče temperature morja: delaš po pameti, tako ti vsak pediater reče: lahko daš otroka tudi v bolj mrzlo vodo, samo za manj časa. Kar se mene tiče, sem ji dala gor neoprenske hlačke in je mala ful uživala v morju (tudi Lejla je januarčica). Če jo je zazeblo, pa je povedala in smo šli ven - ampak navadno sem jo vzela ven predno bi ona šla;). ker boš videla, da met cel dan otroka pri 35 stopinjah v senci je za otroka hujše kot ga vmes malo ohladit v morju - so veliko bolj zadovoljni tako:). Seveda ga ne daješ v morje, če zunaj piha ali je hladno alikarkoli takega in jasno da ga takoj zaviješ v brisačo, pa če se le da, vzami s sabo sladko vodo, da ji vsaj obrazek in rokice spereš, da ni sol na njej predolgo časa, ampak na splošno pa noben pediater, kar sem jaz z njimi govorila, ni odsvetoval kopanja v morju, če je zunaj toplo in če morje nima glih 16 stopinj (tako dobesedno so meni rekli;).
Pri vodi, ki bi se segrela v čolničku, je problem to, da boste morali v tem primeru bit kar nekaj časa na plaži in dojenčki navadno niso najbolj navdušeni nad tem (oz. bo vama težko, ker sredi vročine ne smeš bit zunaj na soncu z otrokom - tudi če je pod senčnikom, je bolj vroče kot če je v senci dreves in hiš - ti lahko mala rahlo zakuha - ne da jo opeče, ker verjamem, da je ne bi dajala na sonce, ampak tudi od same vročine lahko dobijo pikice, čeprav so ves čas v senci) pa seveda vsak dan zelo striktno čistit tisti čolniček. Ker če boš pustila not vodo ali če ga ne boš potem dobro umila, se ti pa res lahko kaj zaredi not, sploh med pregibi tistih šlauhkov, ki jih napihneš, kar je pa bolj nevarno kot kopanje v hladnem morju... Ker imaš punčko, bi jaz na tvojem mestu kupila neoprenske hlačke (ne da bi bilo njih bolj škoda, samo bolj občutljice so za jajčnike, ker jih fantje nimajo, njihova jajca itak morajo bit na hladnem, zato pa dol visijo). Zgornji del telesa imajo itak iz vode in če ima še hlačke, je po mojih izkušnjah ne bo prav hitro zazeblo (Lejla je bila zelo suhcen dojenček in zmrzljivček, pa se je zelo rada kopala na morju in to celo bolj severno od Paga).

Aha.. Ne vem no, meni se je zdelo, da bi tamali pač bilo mraz pri 22°C user posted image Nisem pa vedla, da obstajajo te neoprenske hlačke za dojenčke user posted image
No ja, itak, da je ne bi dajala v vodo, če bi pihalo pa tudi med 11-15h se ne mislimo zadrževati na plaži lih zaradi tamale, ker bo najbrž peklensko vroče user posted image Na Pagu pa itak ni naravne sence in si bomo tudi za tisti čas, ko bomo tam naštimali "umetno senco" s tistim "šotorčkom"..
No ja, tudi, če kupim čolniček, ga bom itak vsakič fajn sprala s sladko vodo user posted image

Naša ima fullll rada vodo (opažam med kopanjem, ko veselo čofota v banjici) in ko jo vzamemo iz vode je pa cel vik in krik.. Se prav bojim kako se bo drla sredi plaže, ko jo bom vzela ven user posted image user posted image user posted image

Sem pa našla ene neoprenske hlače http://www.lovecnacene.si/plenice-plavalne-hlacke-nappicovas/m/942635/details/#
Pa me zanima, če bodo te v redu user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2210
9.5.2012 13:15:22   
trnuljčica
Kimica sem ti mislila že zadnjič reči, pa sem pozabila, tisti šotorček sem jaz nabavila pri prvem. Za v ČG, kjer je sicer sence dovolj, pa za junija in septembra, ne julija, in se ni dobro obneslo. Spodaj se res preveč zagreje in ker je polivinil nekako ne diha. Skratka mislim, da smo opustili že po enem dnevu. Bi ti ga dala, če ga še nimaš, pa sploh ne vem kje je, če ga nismo kar vrgli. Je pa tašča lani za mojega triletnika kupila to, ker mi ni verjela (na Pag- avgusta) in je tudi hitro opustila. Ker vem, da sta potem raje nesla senčnik na plažo. In bila tam le 2 uri dopoldan in malo proti večeru. Ker sence res ni nobene.
Jaz sem pri prvem prakticirala, po neuspehu s šotorčkom, samo naravno senco borovcev, palme. Sicer sem tudi s strarejšim na plaži le od 8 do max 11. Popoldan pa se meni ne da ponovno po 17 al 18 na plažo, ampak gremo raje vsakodnevno na igrišče v mesto, kjer so borovci, ali na izlet. Že zaradi starejšega. Je pa res, da nimamo omejen dopust na 1 ali 2 tedna (lani in letos sevedauser posted image . In se vedem bolj kot domačini.
Sicer imam , službeni kompleks, in otroka do osmega leta ne mislim izpostavljat uv žarčenju v obsegu kot je to v navadi. So ugotovili, da toliko kolikor prejmeš žarčenja do 8 leta , je odločilno ali boš dobil rak kože kasneje v življenju. Vidim preveč malignih melanomov, zadnje čase že pri 30 + letnikih in tragične zgodbe. Tako, da bodo moji otroci preživeli tudi brez celodnevne plaže. Pa če zamerijo al pa ne.

Glede neoprenk, fredovega obroča, kopanja user posted image v morju, izpostavitvi uv žarkov tudi pod zaščito, se pa v celoti strinjam z Ronjo. Točno tako smo mi delali.

Glede teh neoprenk ti ne znam svetovati. Vidim pa da nimajo pasu kamor pripneš obroč, če ga boš uporabljala. Mi smo jih kupili v trgovini za potapljaško opremo v LJ(šivajo sami). Vem, da je bilo pol ceneje kot na tečaju. Teh ne poznam. Debelina pa je sigurno 4-5 mm in so res ok- še voditelji tečaja so pohvalili in spraševali kje sva jih nabavila...)

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 9.5.2012 13:18:56 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2211
9.5.2012 13:29:41   
kimica86
No ja, a tudi, ko ni tisto najmočnejše sonce, se šotorček spodaj preveč segreje???
Sej senčnik imamo, samo sem mislila, da le-ta ne bo najbolje delal sence.. No ja, za silo bi lahko bil
user posted image
Ehhh, na Pagu borovcev in palm ni tako, da je potrebno it po kopitu: SNAĐI SE user posted image user posted image
Mahhh, jaz bi šla po 16h še malo se okopat- vsaj za 1-2 urci user posted image Vsaj dokler smo samo z enim otrokom user posted image

Neoprenke: Obroč bi pa vseeno uporabila.. Ampak ko sem šla googlat, nisem nobenih neoprenk našla, ki bi imele kašen pas user posted image

< Sporočilo je popravil kimica86 -- 9.5.2012 13:31:11 >

Neposredna povezava do sporočila: 2212
9.5.2012 13:40:03   
beti 1
Neoprenske kopalke:
http://www.aquafun.si/ 
http://www.konfidence.si/node/16
http://www.bolha.com/oglas1278051230/slika0/otroska-oblacila-prosti-cas (nekaj podobnega imajo v potapljaški trgovini pod bazenom Tivoli v Lj., menda jih ima tudi trgovina v Atlantisu)
http://www.swimtrainer.si/kopalne-hlace.html (original Fred)

Priporočam take, ki imajo vsaj nekaj hlačnice, da user posted image  ne zebe v cele nogice.
Kar se tiče zgornjega dela so se v Intersportu v preteklih letih dobile športne (švic) majice tudi za majhne otroke, ki imajo določen UV faktor. Mi smo jih s pridom uporabljali kot zaščito pri plavanju brez kakršnihkoli težav. Nimajo pa jih prav za dojenčke.

Verjetno se da v vsaki trgovini, ki ima neopren in prav plavalno opremo dobiti kakšne. Se pa jih splača prej pogledat in med sabo malo primerjat.

Šotorček za plažo: ko ga tako v reklami gledaš mogoče res zgleda enostavno in dobro, ko pa vidiš ostale, kako jih uporabljajo na plaži in kakšne težave majo, sploh če se ne da odpreti vsaj z 2 strani, da malo vleče skozi te vse mine.  Mi tudi prisegamo na naravno senco, kadar te ni, pa na lahka oblačila in senčnik, ga lahko postaviš tudi ob rob vode, da se otrok v vodi v vsaj delni senci igra. Seveda, če plaža to dovoljuje.

Neposredna povezava do sporočila: 2213
9.5.2012 13:40:15   
Trobentica_
Sem pripela link, ma vidim da je že beti lepo navedla vse :)
Vas pridno berem, za pisanje pa vedno zmanjka časa....evo, lačni smo, gremo jest, potem pa malo na sončka user posted image
Aja, še to: tudi jaz porabim precej fiziološke za čiščenje noska. Imam kar litrško flašo iz lekarne in pa tamalo brizgo. Mu pa kar precej vbrizgam, da se lepo namoči vse in potem z aspiratorjem potegnem ven. Pa nikoli ni imel problemov s požiranjem potem al pa da bi se mu kaj več cedilo iz nosa. Imam tudi jaz aspirator na vdih in mi odgovarja. Na začetku sem mu tudi jaz dala ful malo fiziološke, ker je tako patronažna takrat rekla, pa takrat so se mi še tiste tri kapljice zdele preveč. Potem pa sva bila v bolnici in so me tam dobesedno "naučili" kako se to dela in zdaj delam pač tako.

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 9.5.2012 13:58:43 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2214
9.5.2012 13:53:54   
kimica86
Ma sem brala po drugih forumih, da te neoprenke, ki imajo daljše hlačnice, se težje oblačijo in prepuščajo lulanje.. Moja je pa sitna že, ko ji plenico gor tlačim in bi najraje bila naga user posted image user posted image
Seveda smo pa tudi mi mislili nabavit kašno majčko, ki vsebuje uv zaščito.. Moram pogledat kje v Kopru bi se to dalo dobit user posted image

Kar se tiče šotorčka, bom pa šla povsod pogledat, če je sploh kašen pameten.. Kot si že omenila beti, bom gledala predvsem na to, da ima ob straneh kašne resice, da kroži malo zrak..

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2215
9.5.2012 14:12:53   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Ma sem brala po drugih forumih, da te neoprenke, ki imajo daljše hlačnice, se težje oblačijo in prepuščajo lulanje.. Moja je pa sitna že, ko ji plenico gor tlačim in bi najraje bila naga user posted image user posted image
Seveda smo pa tudi mi mislili nabavit kašno majčko, ki vsebuje uv zaščito.. Moram pogledat kje v Kopru bi se to dalo dobit user posted image

Kar se tiče šotorčka, bom pa šla povsod pogledat, če je sploh kašen pameten.. Kot si že omenila beti, bom gledala predvsem na to, da ima ob straneh kašne resice, da kroži malo zrak..

Šotorček je bil sedaj v Lidlovi reklami-11 eur. Nam ga je tašča kupla v pikapolonci za 13 eur. Samo je ta v Lidlu večji.
Kje se pa res dobiti te majčke ki imajo zaščito pred uv?

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2216
9.5.2012 14:30:50   
ronja
Tako, da bodo moji otroci preživeli tudi brez celodnevne plaže. Pa če zamerijo al pa ne.

Hehe, moji so tudi taki revčki. MOja mami tudi ni pustila, da se pajcamo sredi vročine, pa itak domačini vsi grejo not tačas... Šele zadnje čase je popularno bit na plaži med 12 in 15to, ampak saj to niti luštno ni... Mi tudi germo do 11h, pa potem po 17ti. Po zajtrku gremo na plažo, se skopamo, pridemo nazaj, pojemo tamalo kosilo, potem počivat ali mirna igra, potem taveliko kosilo in spet na plažo. Mene vsi zafrkavajo, kako smo 1 mesec na morju, pa nismo nič rjavi (jaz tudi nsiem, ker sem pač z malimi skup v senci...)

Šotorček je res hudimano vroča zadeva, ja. Sem videla na morju pri drugih (mi nismo nabavljali:). Spodaj je vroče in tak nekak zatohlo,čeprav je cel odprt - ne me vprašat, kako to rata, ampak definitivno rata (mogoče ker je bonaca, al pa ker ne more dobro not pihat al kaj jaz vem - samo res je vroče spodaj! Rajši nabavi večji senčnik iz blaga, pa naj dragi mal trenira mišice, ko bo nosil;). Sicer za dojenčka je dovolj tudi manjši senčnik. Če dobiš šotorček ki NI iz plastike, super, plastični so pa vsi, kar sem jih do zdaj videla/probala nemogoči.

Za dojenčka majčke itak ne boste rabile, ker so v gl. skoz v senci in ker jih itak ne moreš kaj dolgo kopat. Če se ti zdi, da sonce nabija, jo daš pa z navadno majco v vodo, pa je, itak jo slečeš čez tistih 10-15 min. ko gre ven iz vode.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 2217
9.5.2012 15:51:59   
trnuljčica
Tako kot je Ronja rekla je tudi tašča nabavila potem marelo iz blaga.
Šotorček je pri nas imel odprtini pri strani, a mi srce ni pustilo, da bi se mali spodaj kuhal. Res se zagreje. Šli pa smo junija. Takrat je tam bilo max 28 st.

Ronja, no, pol je še ena čudna kot jaz. user posted image Mali je bil lani 2 meseca na morju, pa je prišel nazaj bel. Jaz pa tako nisem pristaš sončenja in ohranjam mojo porcelanasto, Nicole Kidman, polt, ha, ha.

Kimica naše neoprenke (tudi za dojenčke) so kot jih ima tisti fantek na prvem linku od Beti, le druge barve. Imajo pasek in otročka zadaj čez dve zaponki zapneš na Fredov obroč. Je pa res, da bi to (pravilno napihnila in nastavila obroč) težje znala narediti prav brez tečaja. Vsako leto gledam na plaži kako se starši matrajo s tem. Potem obupajo (ker je obroč res premalo napihnjen) in imajo user posted image na koncu v vodi v naročju. Pol vidijo naš obroč in se jim posveti v čem je finta.user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2218
9.5.2012 15:56:38   
trnuljčica
Aja, jaz mislim čez mesec dni na plažo z malo kar z vozičkom in košaro. Tako bo do plaže zaspala, potem pa jo dam pod palmo in problem rešen. Kot naredijo tudi domačini.
Tudi jaz malemu dam kar navadno majčko gor. Ko ni v vodi, pa tako ve, da nima kaj delat na soncu. Ja, grozna sem.user posted image Pod palmo pa ima vse- avtocesto iz peska, grad...Pa še prijateljčke, da se igrajo.

Neposredna povezava do sporočila: 2219
9.5.2012 18:46:49   
kimica86
Punce.. Dejte mi malo pomagat- seveda, če znate user posted image

Imam veeeelik problem s sosedo.. Stara je okrog 75 let in se je dokončno preselila po ne vem kolikih leeeetih iz Kanade (stanovanje je podedovala od njenih staršev in je sem hodila le od aprila do oktobra)..

Mi smo tukaj podnajemniki in se z lastnico fulll dobro razumemo.. Jaz jo poznam že od prej, zato nam je tudi oddala stanovanje..

Sedaj pa problem.. Ta soseda bi želela, da je vse po njeno.. Voziček sem na njeno željo umaknila (ker se je baje vedno dregnila ob njega).. Prej smo imeli eno majhno omarico za čevlje, kamor nismo mogli niti 10 parov čevljev dat not.. Da ne rečem, da ima moj user posted image št. noge 46 in absolutno niso njegovi čevlji/soperge šle not.. In sva tisto majhno omarico premaknila v klet, ki je 20m stran in kupila višjo omaro, ki ima ravne police in je samo 6cm širša od tiste manjše.. Je pa lepe bele barve (nova omarica)..
Sedaj jo pa tudi ona moti in je klicala našo najemodajalko, da mi pove, da odstranim to omaro, ker je grda in se vedno zatakne ob njo, ko gre mimo in vsi njeni obiski kao pravijo, da kaj je to čudo na hodniku.. In ona bi rada videla prazen hodnik.. A sosedi na drugi strani imajo celo 2 omarici za čevlje.. Res pa da sta nižji, ampak sta vseeno 2 user posted image user posted image
In najemodajalka me je lepo prosila, da se ne kregam s sosedo in umaknem omarico.. Da je kao grozila (soseda), da bo s temi drugimi sosedi podpisala papir, da smo nezaželjeni in da bojo dosegli, da se izselimo..
A lahko to naredi samo zaradi ene omarice??? In če imamo dojenčka?????

A imamo mi kot podnajemniki sploh kašne pravice??? A je pametno, sa vprašamo kakega odvetnika za mnenje???Dvignila mi je pritisk na 2000°C.. Ko sem jo danes vidla, sem jo želela strest iz gat in ji povedat par krepkih, ampak sem se ustavila.. Mi je ženska lahko nona pa še v stanju je me tožit koliko je GLUPA.. Jaz pa imam malega otroka in se mi ne da s tem ubadat..
Sem skoraj zgubila mleko zaradi nje.. Ga imam res še zelooo malo in po mojem bomo čez par dni popolnoma samo na AM user posted image user posted image
**** gnila.. Prav se ne morem potolažit user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil kimica86 -- 9.5.2012 18:48:35 >

Neposredna povezava do sporočila: 2220
9.5.2012 20:13:17   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Moja cvili kot je rekla Kokosh , kot podganica, že ca 10 do 14 dni. Mi je bilo sprva čudno, ker prvi tega ni imel. Vendar to dela, ko se pogovarja, vriska, joče... Po moje je odkrila sposobnost njenih glasilk in vadi oz ponavlja, ker se ji zdi fajn. Eni menda non stop kašljajo, ker se jim zdi fajn ... Mislim, da je faza.

Naš tudi cvili že en cajt. Danes je pa začel kašlat, pa ne vem, a je kaj bolan, al je sam pogruntal kako se to dela. Ker drugih znakov nima.

Ronja, a proseno kašo ješ za lase? Sem slišala, da je dobro. Ker men odpadajo tumač.

Naš je bil danes na slikanju kolkov, smo imeli ponovno in zdaj so 1a, oboje normalno zaobljeno in nima več preveč raztegljivih. Se mi je prav oddahnilo.

Neposredna povezava do sporočila: 2221
9.5.2012 22:12:26   
Matkurja
No, naš ne kašlja kr tko. Se je zbudu mal prej ves smrkast. In je tak jok, k sem ven vlekla. Zdej pa spi revček pa ful hrope. Men se ful smili. A naj ponoči tudi ga mučim z vlečenjem šmrklov iz noska? Pa.. a je treba dat fiziološko, če so ful tekoči šmrklji?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2222
9.5.2012 22:16:07   
kokosh
kimica86, dobrodosla v svetu medgeneracijskih konfliktov user posted image Tudi mi imamo zgodbo s spodnjo sosedo na temo "miru v hiši" in ne boš verjela, motil jo je MM, dokler je živel sam, motiva sva jo midva, čeprav sva pred porodniško cele dneve bivakirala v službi in domov prihajala dobesedno samo prespat, in seveda jo motimo vsi trije, vključno s takrat 3 tedne starim dojenčkom in nočnim skakanjem po stanovanju (bebenti, otroka moram pa tudi nekako dobiti iz njegove posteljice do mene za nočno dojenje)... Pa ne boš verjela, tudi najina ignoranca jo moti. V bistvu sva se že zdaj odločila, da se bo enkrat tedensko mali lahko zeeeelo glasno igral z legokockami v spalnici doooolgo v noč (go. moti npr. zlaganje perila v omaro ob 20h, kar to sporoča z butanjem v strop).

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2223
10.5.2012 8:06:19   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Naš tudi cvili že en cajt. Danes je pa začel kašlat, pa ne vem, a je kaj bolan, al je sam pogruntal kako se to dela. Ker drugih znakov nima.

Ronja, a proseno kašo ješ za lase? Sem slišala, da je dobro. Ker men odpadajo tumač.

Naš je bil danes na slikanju kolkov, smo imeli ponovno in zdaj so 1a, oboje normalno zaobljeno in nima več preveč raztegljivih. Se mi je prav oddahnilo.

Moj tud cvili že nekaj časa. Jaz pravim, da cvili kot stara babauser posted image

Meni je pa mali začel zadnje čase spet več polivatiuser posted image Se je vmes že skoraj nehalo oz. malo je vedno, sedaj mi pa do naslednjega obroka skoz nekaj meče ven,pa ne vem zakajuser posted image user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2224
10.5.2012 9:03:21   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Meni je pa mali začel zadnje čase spet več polivatiuser posted image Se je vmes že skoraj nehalo oz. malo je vedno, sedaj mi pa do naslednjega obroka skoz nekaj meče ven,pa ne vem zakajuser posted image user posted image

Jaz sem opazila, da ima moja 1 tedenska obdobja polivanja vedno, ko ima poskok. Ker je takrat večkrat priklopljena. Prejšnji teden sem morala aktivirat plenico za čez ramo pri kupčku, pa sem kljub temu non stop (sigurno 5x dnevno) brisala luže po tleh. Ta teden je že boljše, a še ni čisto ok. Je pa ne preoblačim stalno, ker če ne bi menda celo garderobo porabila v enem dnevu.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 10.5.2012 9:06:12 >

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......