|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
28.4.2012 9:29:04   
beti 1
Trnuljčica: jaz sem že skoraj čisto pozabila na te otroške nalezljive bolezni, ker že vsaj 3 leta noben ni imel izpuščaja zarad tega. Pa še izpuščaj pri njem je bil vse prej kot tipičen. Sploh ni imel metuljčka, pa prvi dan je imel izpuščaje samo tam, kjer je bil izpostavljen soncu, prav malo dvignjene nad nivojem kože, samo to me je motilo, ker ni čisto nič tožil, da ga srbi.

Kokosh: vedno se najdejo izjeme, ki potrjujejo pravila. Lahko da mu bo prva zrastla trojka ali katera od dvojk.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
28.4.2012 10:28:37   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Kokosh: vedno se najdejo izjeme, ki potrjujejo pravila. Lahko da mu bo prva zrastla trojka ali katera od dvojk.

Se strinjam. Naši je najprej zrastla zgornja dvojka in šele čez dobra dva meseca enke. Je bila kot en vampirček, prav smešna, ko se je nasmejala. user posted image user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
28.4.2012 18:56:56   
trnuljčica
Beti, Kokosh
Jaz vedno rečem, da je vse možno.user posted image Peto bolezen menda ne dobijo odrasli. Jaz sem pač izjema. user posted image Sem imela identičen izpuščaj kot mali. Tipičen. Tudi po telesu. Samo brez vročine. Veliki otrok.user posted image Sicer pa ima naša mala takšno ,bulico, , od mogoče zobka, na mestu trojke. Da ne govorim, kaj si vse tlači tja zadaj in kako ti na tistem mestu grize prst... Vse je možno.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
28.4.2012 19:49:05   
Janchek81
Mene zanima a katera ve kako zavirat drisko oz. da je nima več?

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
28.4.2012 21:24:45   
beti 1
A jo ma še zmeri, bogica. Ker gre če prav razumem za drisko po cepljenju proti rota virusu bi jaz na tvojem mestu klicala pediatra. Sicer pa pri toliko starih lahko daš probiotike, kot je Bio Gaia ali Linbi. Za drugo pa že ne vem. Dosti drugega ne moreš narediti. Je bolj pomembno, da dobi dosti za piti, da je plenica tudi polulana, oziroma da ne dehidrira. Pa saj tako hudo verjetno ni?

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
28.4.2012 22:12:19   
trnuljčica
Se strinjam z Beti. Hidracija + Biogaja - mislim da 2 kapljici. Če je že dehidrirana, kljub ukrepom, pa k p.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
28.4.2012 22:26:01   
trnuljčica
Danes je ženska pred mano v lekarni kupila tole za nespečega tromesečnika:
http://www.lekarnar.com/izdelki/sonno-bimbi-kapljice

Sploh nisem vedela, da ljudje kaj dajejo za nespanje tako malih user posted image .
Ker zadeve ne poznam, ne bom komentirala. Objavim samo v vednost.

Neposredna povezava do sporočila: 2132
29.4.2012 5:57:08   
vijolica2
Jutroo

Mene pa zanima kako oblečete malčke v tej vročini?

Če mogoče katero zanima handling...
http://www.udruga-oko.hr/_images/documents/_1_baby_handling_round_finale.pdf

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 29.4.2012 8:14:30 >

Neposredna povezava do sporočila: 2133
29.4.2012 9:01:14   
vijolica2
Mojem malem se je pa zagnojilo ob nohtu - palec na nogiuser posted image .Sem brala da mu naj dajem gor vatko namočeno v FR. A ima katera še kakšen nasvet?

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
29.4.2012 9:40:53   
Trobentica_
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Mojem malem se je pa zagnojilo ob nohtu - palec na nogiuser posted image .Sem brala da mu naj dajem gor vatko namočeno v FR. A ima katera še kakšen nasvet?

Našemu tudi in smo imeli ravno posvetovalnico takrat takoj naslednji dan. Sem pokazala in je rekla, da je to čisto normalno za dojenčke, ter mi dala recept za neko kremico, antibiotik (beli recept). In zdaj ga mažem, 3x na dan, 7 dni naj bi ga. Je pa od tega zdaj že en teden, pa se mi zdi, da je še kar isto al pa malenkost bolje no, zdaj ni več "zagnojeno", ampak zgleda kot da bi imel en tak žulj-ček no, malo je rdeče pa napihnjeno...tako da moram poklicat kako naprej, a še kar mažem al je kaj drugega na vrsti....

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 29.4.2012 9:43:15 >

Neposredna povezava do sporočila: 2135
29.4.2012 10:11:31   
trnuljčica
Pri nas se je vnela in zagnojila kozica na palčku. Je imela okoli rdeč cel členek in pol palčka. Sem tudi razmišljala v smeri antibiotičnega mazila, a sem si premislila in rešila ,klasično,. To je: gnoj mora ven. Sem z alkoholom razkužila iglico in naredila povrhnjo mini luknjico na mestu, kjer je kazalo, da bo ravnokar počilo. Gnoj se je izcedil. Čez 4 uri je imela pol manjšo rdečino palčka. Naslednji dan le še okoli kozice.

Ko smo imeli vnetje pri nohtku od palčka še zdaleč ni bilo tako hudo ( ne takšna velika kolekcija gnoja spodaj kot pri kozi ter velika rdečina okoli) sem izpirala samo s fiziološko in je samo šlo sčasoma.

Violica probaj s fiziološko,če ne gre nikamor (pri veliki količini gnoja) pojdi p.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 29.4.2012 10:14:16 >

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
29.4.2012 12:59:42   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

A jo ma še zmeri, bogica. Ker gre če prav razumem za drisko po cepljenju proti rota virusu bi jaz na tvojem mestu klicala pediatra. Sicer pa pri toliko starih lahko daš probiotike, kot je Bio Gaia ali Linbi. Za drugo pa že ne vem. Dosti drugega ne moreš narediti. Je bolj pomembno, da dobi dosti za piti, da je plenica tudi polulana, oziroma da ne dehidrira. Pa saj tako hudo verjetno ni?

Nisem je jaz cepila proti rotavirusu, navadno cepljenje je bilo user posted image Pa nima je več ampak zanima me čist tko preventivno kaj narest, če bi jo že spet dobila...na primer vemo kaj narest če je zaprta, ne vemo pa kaj narest če ma drisko, poleg tega pač da velik pije vsak dan, kaj pa drugo?

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
29.4.2012 13:00:22   
Janchek81

Jutroo

Če mogoče katero zanima handling...
http://www.udruga-oko.hr/_images/documents/_1_baby_handling_round_finale.pdf

Moja ma kratka rokavčka pa kratke hlačke, čist tanke, pa čist tanke štumfke in gremo v košaro in je to to user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2138
29.4.2012 14:26:30   
vijolica2
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Pri nas se je vnela in zagnojila kozica na palčku. Je imela okoli rdeč cel členek in pol palčka. Sem tudi razmišljala v smeri antibiotičnega mazila, a sem si premislila in rešila ,klasično,. To je: gnoj mora ven. Sem z alkoholom razkužila iglico in naredila povrhnjo mini luknjico na mestu, kjer je kazalo, da bo ravnokar počilo. Gnoj se je izcedil. Čez 4 uri je imela pol manjšo rdečino palčka. Naslednji dan le še okoli kozice.

Ko smo imeli vnetje pri nohtku od palčka še zdaleč ni bilo tako hudo ( ne takšna velika kolekcija gnoja spodaj kot pri kozi ter velika rdečina okoli) sem izpirala samo s fiziološko in je samo šlo sčasoma.

Violica probaj s fiziološko,če ne gre nikamor (pri veliki količini gnoja) pojdi p.

Na kakšen način si mu to izpirala? a je dobro da mu dam fr na vatko pa zavijem na prtek in pri vsakem previjanju zamenjam? ali kako mi svetuješ? upam, da se bo izboljšalo.

Neposredna povezava do sporočila: 2139
29.4.2012 15:32:53   
trnuljčica
Jaz sem samo dala fiziološko na gazo in s tem očistila pri vsakem previjanju rite, ker sem imela to tam v bližini. Pa kopanje z otroškim milom zvečer- malce izsuši kožo.

Ampak to deluje, če je kolekcije gnoja pod kožo malo.

Pri kozici je bilo pa na palčku rokice in res veliko. Prstek pa pol rdeč in zatečen, ko se je zbudila. Prejšnji večer pa nič. Me je malo skrbelo, ampak je potem bilo res hitro boljše, ko je gnoj našel pot ven. Včasih pač ne gre drugače (saj tudi v amb tako naredijo). Samo raje tega ne delaj sama in ga pelji jutri k p, če bo slabše.

Neposredna povezava do sporočila: 2140
29.4.2012 15:39:20   
kimica86

Moja tamala ima bodi s kratkimi rokavčki, spodaj nogavičke in čez tanek pajacek.. Ali pa bodi s kratkimi rokavčki, brez nogavičk pa čez malenkost toplejši pajacek.. Ker otročke rado zebe v nogice..

Neposredna povezava do sporočila: 2141
29.4.2012 15:51:46   
trnuljčica
Naša ima danes bodi z dolgimi rokavi in čez oblekco s kratkimi rokavčki. Spodaj hlačne nogavičke, saj ji je kiklica malo čez rit. Spodaj copatki.

Sicer pa jo potipam zadaj na vratu, da ugotovim, če ji je ok al ji je prevroče. Nikoli rokic itd... So mi to pri prvem svetovale druge mamice in res deluje.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
29.4.2012 15:57:14   
Janchek81
Hej hej mamice user posted image
Mene pa nekej zanima ... a katera že daje spat otroka v prenosno posteljico?

Neposredna povezava do sporočila: 2143
29.4.2012 20:26:41   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Hej hej mamice user posted image
Mene pa nekej zanima ... a katera že daje spat otroka v prenosno posteljico?

Še ni bilo priložnosti. Oziroma je bila, pa se mi prenosne posteljice ni dalo nosit s sabo in je spala kar z mano v postelji na obisku. Bo pa v uporabi čez 1 mesec, ko gremo na lepšeuser posted image .
Pri prvem user posted image sem jo uporabila prvič pri 2,5 mes, ker smo šli na dopust.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 29.4.2012 20:29:28 >

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
30.4.2012 10:02:18   
vijolica2
Mislim, da ima moj mali driskouser posted image ? odvaja večkrat kot je prej in dosti tekoče je.Je pa polno dojen.Kaj lahko naredim?

Neposredna povezava do sporočila: 2145
30.4.2012 10:29:56   
trnuljčica
Moja tudi zadnje 3 dni odvaja veliko več kot prej. Torej nekje 5 do 6x. Prej 1 x, max 2x. Je pa enako tekoče kot prej. Tako da to se ni spremenilo. Mala nima vročine in je enak dobrovoljček.
Moja verjetno večkrat odvaja, ker ji je bolj toplo kot prej in se večkrat po malem doji, da se odžeja. Posledično tudi poliva, kar prej ni. Ampak vse je bolj posledica presežka vnosa.

Če ima res drisko: hidracija+ probiotiki (je beti zgoraj lepo odg Janchek). Dojiš enako naprej! Poglej če ima kakšno sluz v blatu, opazuj počutje, izmeri temp, a spi veliko več...

Neposredna povezava do sporočila: 2146
1.5.2012 10:19:41   
Auri
Pozdravljene.
Mi smo na koncu pristali na Neretvi. Boljša napoved. Moj mali od kar smo tukaj samo spi .... Podnevi in ponoči. Ne vem al je morski zrak ali se mu kaj kuha. Je pa dobre volje, samo vceraj je bil siten ... Verjetno preveč inputov. Mi spušča celo prvi nočni obrok. Spi od 20:30 ali 21 do 5h.
Se mu je pa začelo oko solziti in ima kdaj pa kdaj rumen krmizeljcek. Jaz mu čistim z vato in fiziolosko, MM pa mu masira ob očesu ( jaz se bojim da ga ne s prstom v oko). Kaj mi svetujete naj počakam da pridemo domov ali ga tle peljem k pedjatru? Ne kaže na boljše.
Drugače pa ponovno kajtam.... Jupi. Edino me je malo strah pri skokih. Prej me je bilo strah da si kaj naredim. Sedaj me je strah: kaj bo z malim , če si kaj naredim.

Neposredna povezava do sporočila: 2147
1.5.2012 14:02:58   
trnuljčica
Lahko, da mu je oko samo napihalo. Vsekakor pa po opisu sodeč (če je vnetje),gre bolj za virusno okužbo, kot bakterijsko.
Ampak poglej spodnjo veko odznotraj- če je bledo rožnata in ni otekline je ok(fiziološka naprej), če rdečkasta in oteklo ga pelji p.
Ko je bakterijsko se vnetje ne ustavi le z čiščenjem s fiziološko, ampak napreduje. Včasih napreduje iz virusne okužbe ( bolj solzenje, manj zaspančkov) v bakterijsko (oteklo, pordelo, v nekaj urah ima spet zlimane trepalnice...- rabi kapljice). Ker si user posted image pač radi, sploh v tej fazi, manejo očke, zlasti tik preden zaspijo, in še poslabšajo stvar...

Glede spanja, lahko da se mu res ,dogaja,. In rabi več spanca, da sprocesira.
Če pa se ti zdi, da bo zbolel mu zmeri T. Določene viroze grejo ravno skupaj z vnetjem oči...

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
1.5.2012 14:35:22   
kimica86
Pozdravljene..

Jaz pa imam problem z mojim mobitelom.. Kako za vraga lahko prenesem vse fotografije, melodije in videoposnetke s kartice (2GB) na kartico (4GB)????? user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2149
1.5.2012 14:47:47   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Pozdravljene..

Jaz pa imam problem z mojim mobitelom.. Kako za vraga lahko prenesem vse fotografije, melodije in videoposnetke s kartice (2GB) na kartico (4GB)????? user posted image user posted image user posted image

Malo se bom vmešala...
Daj iz 2Gb na računalnik, pa potem iz računalnika nazaj na telefon na  4 GB

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......