|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
4.5.2012 8:02:48   
monita
čestitke sončnica sandra.... obilo lepih trenutkov

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
4.5.2012 8:15:50   
creative825
Čestitke Sončnica Sandra za sina. To bo za 1. maj vedno dvojno veselje v družini, ker vidim, da ima tudi hčerka na isti dan rojstni dan user posted image

Za CTG danes pokličem kar direkt v porodnišnico, pa vidim, kaj mi rečejo. Brez veze, da živim v negotovosti.

Včeraj sem dobila po mejlu od ene prijateljica link o čiščenju noska pri malčkih. Se splača pogledat: http://s12.si/video-arhiv.html?task=videodirectlink&id=1652
Kakšen nasvet iz prispevka bom uporabila tudi zase, saj imam kar pogoste probleme z zamašenim nosom. Se spomnim, da sem si kot otroku morala po navodilih ortodonta vsak večer zalimati usta, da sem se prisilila dihat skozi nos.

Lep dan želim vsem user posted image in mamicam.

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
4.5.2012 10:06:27   
Chocolat
Sončnica Sandra: iskrene čestitke ob rojstvu sina. Aljaž si je izbral super datum za rojstni dan, vedno bo žurkauser posted image

Creative: hvala za link. Bom pogledala. Ja, s temi zamašenimi noski je vedno križ. Traja, da pogruntaš kaj pri določenemu otroku najbolj vžge oz. očisti nos.

Sem včeraj ponoči (kot vidite imam čas ponoči tuhtati vse možno) ugotovila, da sploh ne vem katero cifro moram poklicati, če se mi ulije voda in moraš klicati rešilca. Tako da grem sedaj v akcijo...Aja, pa cifro porodnišnice sem si pravkar spravila v gsm, tako za vsak slučaj, če bom sredi noči rabila kakšen nasvetuser posted image

(odgovor članu creative825)
Neposredna povezava do sporočila: 1978
4.5.2012 10:35:42   
Nussk4
Hej,hej...

Zaradi prevelike skrbi sem šla zadnjič na CTG in moj škratek je samo da so me priklopili 3x brcnil. Takoj za tem sta bila strah in skrb pozabljena. Sestra je po končanem CTG-ju povedala, da je vse v redu in tako smo z olajšanjem odšli nazaj domov. Najbrž je bil tak dan, da je bil otroček bolj zaspan, ali kaj podobnega, ker zdaj spet veselo brca. user posted image user posted image

srcek12 in Soncnica Sandra *** iskrene čestitke tudi iz moje strani. Veliko lepih trenutkov in čim manj ne prespanih noči.user posted image user posted image user posted image

teja188: Tudi jaz bi ti svetovala pogovor s svojim ginekologom glede tvojega strahu. Sigurno najbolje pozna stanje in ti bo najbolje svetoval. Skrbi pa le odvrzi, kajti vse se bo uredilo, tako kot je treba. Sporoči. user posted image

creative825 : Dobrodošla tudi iz moje strani. Tudi sama sem začela klepetati šele pred kratkim, saj je tudi meni primanjkovalo časa. user posted image Sem pa vesela, za ta forum, in vse mamice ter bodoče mamice, s katerimi si lahko delimo izkušnje.user posted image Glede pritiska otročka navzdol, pa menim da je to normalno, saj se tudi meni to dogaja in sem G vprašala kako je s tem, pa je rekel, da je to normalen pojav, ker sem na koncu nosečnosti. Glede pregleda pa sem bila tudi sama v dvomih. Zadnjega sem imela 25.4., naslednjega imam 11.5. in sicer amnioskopijo. Rok poroda pa imam 15.5. Sem G vprašala, kako da ni vmes nobenega pregleda, pa mi je rekel, da glede na to, da imam celo nosečnost v redu pritisk, da ne zatekam veliko, da je škratek "na glavo" in skratka, da vse poteka tako kot mora, ni potrebe po pregledu. Če pa bi bila slučajno kakšna bojazen pa takoj k njemu na pregled oziroma CTG.

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 1979
4.5.2012 10:37:00   
Nussk4
creative825 : CTG pregled ti pripada kadarkoli se pojavi kakšna bojazen. Tako da niti ni potrebno klicati, jaz sem šla samo v porodnišnico in sem povedala da sem otročka čutila samo 3x od 8-ih do 16-ih pa so me prijazno sprejeli in mi naredili CTG. Delajo pa ga vedno. Nedelje, prazniki, podnevi, ponoči, skratka kadarkoli.

Glede zamašenih noskov pa vam povem izkušnjo prijateljice, ki je imela problem zamašenega noska pri hčerkici. Vedno ji je dajala ampulo fiziološke raztopine, pa je bil nosek še vedno zamašen. Peljala jo je k zdravniku, sam je mala težko dihala. Zdravnica ji je svetovala čito tamalo inekcijo, ki naj jo napolni s fiziološko in vbrizga mali v nosnico, ter jo obrne na nasprotni bok, kot je tista nosnica. (npr. če ji vbrizga v desno nosnico jo potem obrne na levi bok) pa malo počaka potem pa aspirira. Tako naj ponovi z drugo nosnico. Ona je zdravnico seveda ubogala in proti večeru je mala že dihala skozi nosek. user posted image Pri inekciji gre namreč fiziološka globje notri. Morda se sliši malo mučilno, toda bila sem zraven in dojenčica se ni nič pritoževala, pa tudi nosk se ji je res hitro odmašil.

< Sporočilo je popravil Nussk4 -- 4.5.2012 10:48:44 >

(odgovor članu Nussk4)
Neposredna povezava do sporočila: 1980
4.5.2012 13:59:18   
Jasmina 85
zdravo souser posted image

iskrene čestitke Sončnica Sandra user posted image    še eno user posted image  za mamico. 

Jaz sem danes z pregleda, imam ga spet čez 7 dni, ctg-ja sploh še nisem imela. Sem pa dobila antibiotike za urin, so se pojavile bakterije, ampak je rekla da se naj ne sekiram da je to zelo pogost pojav pri nosečnicah user posted image ,  drugače je vse ok z našim fantom :)

Hja še dobro da imam vas, oz.chocolatuser posted image  jaz se niti nisem spomnila na tel. št., si morem tudi shraniti jih za vsak slučaj.

Nussk 4 to pa je res dolgo da si brez pregleda, očitno res delajo tile g. čist po svoje ali pa glede na to kako gužvo majouser posted image  nvm, no. V glavnem upam da se dobro počutiš, če ne pa kar k g. na obisk, pa naj te gleda kako hoče ko se boš pojavila tam, saj pa zavarovanje tudi plačujemo madona. hmmm malo sem se razjezila...

Glede noska čistiti, prijateljica ima na sesalec tale aspirator in morem povedati da je zlo zadovoljna, mali pa tudi pusti, se mi zdi da skoraj uživa zraven in se smeji, ker je ugotovil da potem lahko diha na nosek.

Vse se lepo imejte 

lp

(odgovor članu Nussk4)
Neposredna povezava do sporočila: 1981
4.5.2012 14:00:42   
mausikaa
dan

ooo pa se je začelo dogajati pri majčicah - čestitam 
mene v ponedeljek ponovno čaka kontrola potem se bodo pa počasi odločali ali predčasno sprožiti porod ali ne...CTG včeraj je bil ok, sicer baje z rahlimi popadki ampak nič posebnega tako da so me spustili domov, zdaj si lepo pišem kakšen imam pritisk in kolikokrat dete brcne...

(odgovor članu Nussk4)
Neposredna povezava do sporočila: 1982
4.5.2012 17:35:54   
Nussk4
Jasmina 85: Glede na to, da sem G vprašala, kako to, da toliko časa nimam pregleda in da me je potolažil z dejstvom, da moja celotna nosečnost, poteka brez kakršnih koli večjih ali manjših zapletov in da zaradi tega pregled ni potreben, in da če bom slučajno v kakršnihkoli dvomih, da lahko pridem brez oklevanja na pregled, sem mirna. Takoj pa sem bila seveda tudi jaz presenečena. user posted image

Glede aspiratorja na sesalnik, jaz nisem preveč za to, ker se mi zdi morda preveč mučilno. In ne zdi se mi priročno, v primeru, če bi nosek morala čistiti ponoči, ko ostali spijo...se mi zdi da so sesalniki preglasni. Tako da jaz sem kupila tistega s katerim bom sama čistila otročkov nosek. Imam pa tudi jaz prijateljico, ki ima aspirator na sesalnik in ga izredno pohvali. Najbrž mora biti v redu, ampak saj pravim, jaz se za takega nisem odločila. user posted image Bom pa upoštevala nasvet prijateljice, ki svoji malčici pred aspiriranjem vbrizga v nosnico fiziološko kar z inekcijo in jo obrne na bok, tako kot sem opisala prej. Morda še kateri pride prav. user posted image

mausikaa: Zakaj pa bi ti predčasno sprožili porod?

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1983
4.5.2012 18:42:54   
mausikaa
Nussk4 sprožili bi naj baje zaradi pritiska, no čeprav je zdaj ko sem na zdravilih večinoma v mejah ki so še sprejemljive, upam samo, da bo tako tudi ostalo...
aspirator na sesalnik se pa meni tudi sliši mučilno, bomo mi kar lepo ostali pri fiziološki user posted image

(odgovor članu Nussk4)
Neposredna povezava do sporočila: 1984
5.5.2012 9:06:59   
creative825
Dobro jutro.

Sem se včeraj potem kar odpravila v P, kjer so mi b.p. naredili CTG. Vse ok, pa še ful prijazni so bili vsi po spisku. Upam, da bo tako tudi na dan D. Naročili so mi tudi, naj pridem naslednji teden še enkrat oz. kadarkoli, če se kaj zgodi ali da nisem ziher.

V prvem mojem postu sem zapisala, da je nosečnost potekala praktično brez težav. Se mi pa v zadnjih tednih pojavlja to, da mi zatekajo gležnji - sprva samo večer, zdaj pa kar že čez cel dan. Gledam punce, kako že veselo šetajo okrog v balerinkah in sandalih, jaz pa na noge spravim le še adidaske, krokse in hišne copate user posted image . Ima katera kakšen dober nasvet?

Nekje sem zasledila, da bo jutrišnja luna bojda zelo močna, tako da se lahko kaj pričakuje. Čeprav mi je rekla ena G, da v svoji večdesetletni praksi ni ugotovila korelacije med luno in št. porodov; nenadne spremembe vremena so tiste, ki ponavadi "sprožijo" več porodov.

Mi smo za našega otročička nabavili navadni aspirator + ampulce fiziološke. Sem pa tisto šprico iz prispevka nabavila zase in redno vsak večer spiram nos. Prej sem se pogosto zbujala z izsušenimi usti, ker sem dihala skozi njih, posledično sem morala več piti in več hoditi na WC. Zdaj je boljše, je pa res, da se to komot naredi z navadno šprico in doma pripravljeno fiziološko, kar je bistveno ceneje od te šprice, ki jo lekarnarji prodajajo po hulala-lepih-cenahuser posted image

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1985
5.5.2012 9:08:13   
creative825
No, da vsaj še pozdravim in vam zaželim čim lepšo soboto.

Neposredna povezava do sporočila: 1986
5.5.2012 9:51:27   
Nussk4
mausikaa : Samo prepričanje, da bo vse v redu, pa bo tako. Držim pesti.user posted image

creative825: Me veseli, da si sedaj po CTG-ju bolj mirna. Glede zatekanja bi pa rekla takole. Ko si doma in imaš čas dvigni noge višje od trupa. Pomagali naj bi tudi hladni obkladki in pa magnezijeve šumeče tablete, oziroma donat. Drugače pa če je zatekanje v mejah normale je treba to vzeti v zakup, saj smo na koncu naše nosečnosti in to paše zraven. user posted image Jaz se drugače bolje počutim v adidaskah kot pa v kakšnih balerinkah, ker imajo adidaske debelejši podplat in mi bolj ustreza. user posted image

Ob luni pa želim veliko sreče in čim laži porod vsem nosečkam katerih škratki bodo ob tem času uzrli svet. user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1987
5.5.2012 10:01:55   
Chocolat
Dobro jutrce, majkule ! user posted image  Odštevamo zadnje dneve, tedne nosečnosti kajne ? Pri nas bo to zadnja nosečnost, tako da si vsak dan rečem, da verjetno v takem stanju ne bom več v življenju in si skušam zapomniti vsak občutek, gib in razpoloženje. Po drugi strani pa postajam že malo radovedna kakšen bo naš novi član. Mi imamo danes družinski piknik pri nas, tako da bo Akcija. Komaj čakam grilanja. To mi je bilo vedno v veselje, čeprav ima glavno vlogo pri žaru moj dragi,jaz sem bolj za solatke in druge spremljevalne jedi.

Creative: a res bo močna luna ? Madona, upam da ne bo dogajalouser posted image  jaz bi še par dni bila noseča, imam namreč še par stvari za urediti user posted image
Otekanje gležnjev in stopal: pojma nimam kaj bi pomagalo. Jaz na srečo balerinke še spravim gor, sem pa pobrala dol vse prstane, saj so mi začeli otekati prsti. In to šele v zadnjih dveh tednih. Pri prvemu sem prstane morala pobrati dol že v sedmem mesecu.

Čiščenje noska: mi smo pri prvemu imeli BabyVac (tisto zadevo na sesalec). Moram reči, da smo jo kupili, ko je šel prvi v vrtec in je bil nos res non-stop zamašen. Zadeva je zelo učinkovita, spravi ven svega svašta, ampak sčasoma je naš ta velik ugotovil kaj sledi in ko je zaslišal sesalec se je začel takoooo dreti, da ni bilo za moje živce in smo to uporabljali le ko je bila res kriza. Glede raznih aspiratorjev: pred kratkim so imeli v BC akcijo za enega (tam med 30 in 40 eurov je bil) in ga je kolegica kupila za svojo enoletno punčko. Je pa rekla da je stran vržen denar, ker čisto nič ne potegne ven, da več dobi z ročnim tako da moraš imeti zgleda srečo kaj izbereš. 

Neposredna povezava do sporočila: 1988
5.5.2012 11:13:23   
Anonimen
glede otekanja.....meni je pomagalo,da sem naredila sadni dan (cel dan jedla samo sadje in spila dost vode).prav tako sem spila skodelico čaja za mehur in ledvice (mi je moja G priporočala), da so se mi prečistile malo ledvice in mehur,saj sem imela slab urin na pregledu.naslednji dan se je že videla razlika.občutno manj sem bila otekla in urin je bil tudi boljši.

(odgovor članu Chocolat)
  Neposredna povezava do sporočila: 1989
5.5.2012 13:30:06   
mausikaa
dan majčice, 
za zatekanje: noge v višji položaj, omejiti sol, počivati in seveda čimveč tekočine, aja pa ne na sončka čeprav tako vztrajno vabi user posted image
jaz čakam mojega user posted image  da skočiva v trgovino po par stvari potem pa kuhat rižotko z šparglji - komaj čakam, sem čisto navdušena nad okusom teh, ki jih naberem v domačem vrtu, no če pa dobim divje sem pa tudi zadovoljna...
uživajte so user posted image  zgleda da smo vse v pričakovanju jutrišnje lune...me prav zanima, če bo res kakšna šla rodit??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1990
5.5.2012 14:48:28   
monita

IZVIRNO SPOROČILO: mausikaa

rižotko z šparglji - komaj čakam, sem čisto navdušena nad okusom teh, ki jih naberem v domačem vrtu, no če pa dobim divje sem pa tudi zadovoljna...

pred nekaj tedni sem brala, da so šparglji sicer zelo hranljivi, saj vsebujejo veliko vitaminov, folate,... a v nosečnosti niso ravno priporočljivi, ker odvajajo vodo. ki pa jo tudi plod potrebuje... dobro je ker naj nebi nosečnica zatekala, a lahko da otrok ne bo dobil dovolj tekočine.... meni so zelo dobri in jih imam zeeeelooooo rada, a jih sedaj v nosečnosti ne jem... eni pravijo da jih lahko nosečnica je brez problema, eni da ne,... nevem kaj je res in kaj ne, jas se jim trenutno izogibam....
naj bi pa spodbujali nastajanje mleka pri doječi materi....

no da vam povem, moja diplomska je v tisku :)
v ponedeljek jo grem iskat in v torek jo nesem v referat, potem pa samo še zagovor.... tako da držite pesti, da mala počaka v trebuščku še vsak kakšna dva-tri tedne... glavno pa je da imam vsaj napisano in vse narejeno, tak da tudi če me mala prehiti nebo krize :)

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
5.5.2012 17:27:36   
lluna
Drage majčice,

očitno sem postala aprilčica (ampak nič ne de :)), saj se nam je 26.4. pridružila punčka Tita, velika 52 cm in težka 3830 g. Doma mi je odtekla voda, čez 3 ure sem rodila. Babica v porodni sobi je bila več kot super, porod je bil sicer precej bolj boleč kot prvič, vendar je vsaj hitro minilo :).

Držim pesti, da se mi kmalu pridružite in seveda čim bolj brez brez bolečin! user posted image

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1992
5.5.2012 20:24:09   
Chocolat
Iluna: iskrene čestitke ob rojstvu hčerke Titeuser posted image Naj zdravo in veselo raste, tebi pa veliko materinske srečeuser posted image
Ti je odteklo veliko vode naenkrat ali postopoma ? Te je tvoj dragi peljal v P ali ste klicali rešilca ? Fino, da je porod sedaj že za tabo, uživajte.

Mi danes imeli doma pravo žurko, ves dan piknik, tako da sem kar utrujena. Še RR, potem pa tuš in branje. Za več ni energije...

user posted image Meni skoz vse iz rok leti (kozarec, vilice etc). Je to samo moj nosečniški simptom ali se tudi vam dogaja ?

Mirno noč, majčice moje. Se beremo....

(odgovor članu lluna)
Neposredna povezava do sporočila: 1993
5.5.2012 21:53:53   
Nussk4
monita: Držim pesti da malčica počaka v trebuščku do zagovora diplomske in ti hkrati čestitam za že napisano diplomsko! user posted image user posted image user posted image

lluna : Iskrene čestitke ob rojstvu hčerkice tudi iz moje strani. user posted image

Lahko nočko vsem sonosečkam in srečen, hiter, predvsem pa čim manj boleč porod vsem, ki vas/nas prijetno preseneti jutrišna luna user posted image

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1994
6.5.2012 11:36:29   
Chocolat

Se javljam na raportuser posted image . Torej: za nami uspešno prestana noč polne lune, še vedno smo doma, le dete je bilo neverjetno aktivno celo noč.

IZVIRNO SPOROČILO: monita no da vam povem, moja diplomska je v tisku :)
v ponedeljek jo grem iskat in v torek jo nesem v referat, potem pa samo še zagovor.... tako da držite pesti, da mala počaka v trebuščku še vsak kakšna dva-tri tedne... glavno pa je da imam vsaj napisano in vse narejeno, tak da tudi če me mala prehiti nebo krize :)

Bravo Monitauser posted image Tako se dela ! Držim pesti, da se ti izteče po pričakovanjih !

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
6.5.2012 12:35:36   
monita
hvala user posted image ja upam da mi uspe... jutri grem iskat diplomsko nalogo, je že zvezana :)

drugače pa počutje je ok, edino spanje je bl švoh... sicer spim dobro, ampak kaj ko na uro in pol do dve uri vstajam za wc, pa potem tak težko nazaj zaspim... pa zgaga me peče da groza, še ponoči....

aja, pa danes je mednarodni dan brez diet user posted image

< Sporočilo je popravil monita -- 6.5.2012 12:36:24 >

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1996
6.5.2012 12:54:49   
monita
evo, pa še moj trebušček... 36t in 3dni

user posted image

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1997
6.5.2012 14:00:33   
Jasmina 85
iluna iskrene čestitke ob rojstvu hčerke user posted image   user posted image .

Kako ste drugače? Jaz ok, utrujeno še vedno sem pa doma, tak da luna ni name vplivala user posted image .
Držte se punce

lp

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1998
6.5.2012 15:15:11   
Piči1
Pozdravljene majčice! Sem aprilčica ampak ker je moj bikec tako trmast se bom kar k vam preselila! Sem že 8 dni čez rok in še kar nič ne dogaja! Vsak dan na ctg vsak dan pregled in še vedno noče ven! Že u petek naj bi mi sprožili pa je bilo preveč zasedeno! Potem smo se zmenili da bo danes dan D pa spet nič ker je najbolje kar počakati da se začne kaj dogajat samo od sebe! Upam da ne bo treba nobeni izmed vas tako dolgo čakati ker je zares mukotrpno! Tudi tale luna ni bla kaj koristna! Upam da se vam ne vsiljujem preveč samo aprilčice so že vse rodile in na forumu ne dogaja nič dosti! Držite se pa vse katere ste že rodile iskrene čestitkeuser posted image

(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
6.5.2012 17:10:09   
zarjina
Oj, souser posted image !
Sicer proti koncu,pa vendar se vam pridružujem user posted image  Brala sem vas zelo rada,nisem se pa odločila pristopit v vašo skupino....Veselo čakamo našo user posted image user posted image ,imam že 2 velika fanta,ki sta ful navdušena ves čas nosečnosti,sploh ko smo izvedeli, da bo roooozikauser posted image . Sem pa kar med starejšimi nosečkami ampak je kar šlo brez kakšnih posebnih zapletov. Zdaj imamo že vse pripravljeno za našo pikico in samo čakamo,PDP je 25.5.user posted image

Lep pozdrav vsem in upam ,da me še sprejmete medseuser posted image

(odgovor članu Piči1)
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?