|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
29.4.2012 9:25:03   
Chocolat
Ojla sonosečke.

Mausikaa: hvala za opozorila glede otekanja in povezave z visokim pritiskom. Jaz imam tako nizkega celo nosečnost, da se G skoz še sprašuje kako z njim živim. No, s pomočjo kakšne kavice in telesne aktivnosti kar gre...

ČrnTulipan: mene je začelo včeraj dopoldne orank zvijati. Slabost, križ in nato otrdevanje trebuha. Moj je že nekaj bledel in paničaril, pa se še začelo niuser posted image
Sem samo ležala celo dopoldne in upala, da gre mimo. Čez praznike so vsi naši sorodniki po dopustih (svakinja, sestra, tašča) tako da imava velik problem kam ta starejšega sploh dati, saj so odpotovali, če bi se kaj začelo sploh pa ponoči...do vrnitve žlahte sva tako zmenjena z mojo najboljšo prijateljico, ki ima sicer svoja dva otročka, a pravi, da ni problem, da bo pa še tretjega porihtala, če bo treba. Držim pesti, da se začne šele ko naši pridejo nazaj. Bom bolj mirna...
Nussk4: welcome to majčice2012 klubuser posted image

Nespečnost: Je bila poleg krčev v nogah (zdaj so minili, ker res pridno pijem magnezij) stalni spremljevalec te nosečnosti. Sem skoraj vse knjige prebrala ponoči. Pravkar zaključila Modrost rojevanja. Močno promovira sicer naravni porod, je pa kar nekaj koristnih nasvetov,ki se jih bom poskusila držati (pozitivna klima v porodni sobi, umirjenost nosečke, pozitivna naravnanost, nekateri napotki glede meditacije etc) tako da mi ni žal, da sem jo prebrala, čeprav bo pri nas vseeno verjetno epiduralna v igri. Lepe praznike, drage moje. Se tipkamo, beremo.... 

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
29.4.2012 10:36:14   
tajčica2
črnTulipan:
sem se kar odahnila, da nimam samo jaz tega sindroma. tudi jaz ko ponoči ne spim, v mislih premaknem celo pohištvo. dopoldne pa kar pošljem moža na sprehod s starejšim, da lahko vsaj nekaj pospravim, da sem srečna. me to prav utruja,saj se ne morem sicer sprostiti, če nekaj ne naredim, pa bi bilo bolj pametno če bi se cel dan igrala z otrokom, saj je itak skos nekaj za naresti.
drugače pa smo bili včeraj v Tivoliju in sem bila presenečena kako nisem zmogla ene klančine. hodila sem lahko samo po ravnem.se to tudi kateri drugi dogaja, da ji kar naenkrat sape zmanjka (govorim v mirovanju)?
ker sem šla prvič roditi brez popadkov(voda mi je po kapljicah tekla, v sprejemni porodnišnice pa se mi je ulilo), me zanima če drži kar sem nekje prebrala,da se lahko sprosti krvavi čep že kak dan prej oz.da to ni nujno znak da boš tisti dan rodila(se mi sicer ni zgodilo, to čisto tako sprašujem, ker mi je nenavadno, saj jaz bi v tem primeru kar letela v P).
drugače pa kar se poroda tiče, pa ga je še vsaka preživela.jaz ne bi "strašila" z zgodbami o rjovenju in kričanju.če smem deliti svojo prvo izkušnjo izpred dveh let: za porod moraš biti zbran in ko je popadek je važno da dihaš, kakor ste se učile v materinski. ker tako telo(mišice) dobijo dovolj kisika in so bolečine manjše.jaz sem v mislih skos imela, da pride nekaj lepega ven in bila srečna v pričakovanju, v glavi sem si tudi rekla jaz to zmorem. meni je zelo pomagala knjiga "Prijazen prihod novih Zemljančkov"-Marina Kogovšek. poudarek je na dihanju, zato obnovite kako se pravilno diha. jst sem rodila prav lepo brez mask in drog, pa sem bolj kilave postave. pa brez strahu, tega v tistem trenutku ne rabite. aja, pa ponucajte partnerja, naj vas masira po nogah, križu kjer vam paše...zato je tamuser posted image dejmo punce, sej bo šlo,sem v mislih z vsemi vami!

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
29.4.2012 14:05:11   
mausikaa
Tajčica nisem imela namena strašiti, tudi moja dva poroda sta bila lepa, pozitiven pristop in vedenje da te na koncu čaka nekaj res lepega pa seveda dihanje in poslušanje napotkov babice in se da...

(odgovor članu tajčica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
29.4.2012 14:29:41   
Nussk4
Tajčica2, tudi meni se kakšen dan dogaja, da lovim sapo. Včasih se mi to dogaja tudi brez naporov. Naprimer, preden zaspim. Sicer pa se strinjam s tabo in tudi jaz priporočam knjigo Prijazen prihod novih Zemljančkov. Sicer sem prvorodka, toda upam da mi bo uspelo se držati nasvetov iz knjige, kajti zaenkrat sem pristaš naravnega poroda-če se bo le dalo namreč. Priporočala bi pa tudi knjigo Dojenje in materinstvo iz srca. Kakšno pa je vaš stališče do protibolečinskih sredstev? Kdaj imate PDP? V kateri porodnišnii boste rodile?

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
29.4.2012 14:41:26   
monita

IZVIRNO SPOROČILO: ovnica7

monita - priprava na CR pomeni, da greš do anestezista na pogovor, kjer te povprašajo glede tvojih bolezni, alergij na kakšno zdravilo, posnamejo ti EKG, ti pojasnijo glede vrste anestezij in ti dajo za podpisat papir, da si seznanjen s posledicami anestezije. Na dan CR sem morala podpisati še soglasje za CR. Najbrž boš imela posebej še UZ in se boš tam dogovarjala ali je CR potreben ali ne (anestezist samo zbira podatke potrebne za uspešno anestezijo). Jaz sem bila v P 12 dni in so me ves čas spremljali, zato nisem vsega opravila v enem dnevu, na pripravo na CR pa sem morala iti (priprava se dela v stari porodnišnici v 2. nadstropju), ampak najbrž se moraš ti najprej oglasiti v P v 4. nadstropju, kjer je dnevni perinatalni center. Na tvojem mestu bi jaz šla v P v pritličje v sprejemno pisarno pa te bodo napotili naprej.

verjetno imam potem datum za te priprave, ane?'?
jutri bom poklicala kam moram prit....

drugače pa, počutim se ok, edino vročina me matra...tak mi je skos vroče da groza....

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
29.4.2012 21:17:29   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: tajčica2 me zanima če drži kar sem nekje prebrala,da se lahko sprosti krvavi čep že kak dan prej oz.da to ni nujno znak da boš tisti dan rodila(se mi sicer ni zgodilo, to čisto tako sprašujem, ker mi je nenavadno, saj jaz bi v tem primeru kar letela v P).

Tako je ! Čep se ti odlušči že prej in ni rečeno, da boš tisti dan rodila. Kdaj traja več dni, da se potem začne dogajati. Je pa znak, da se zadeva pripravlja ja...
Bom pogledala za knjigo, ki jo omenjate v knjižnici. Že naslov mi je zanimiv. Ponoči itak nimam kaj drugega početi kot bratiuser posted image

Sem pa danes spet pretiravala s hojo. Me hoja ful sprošča, pa naredim potem kaksen korak več kot bi morala...

(odgovor članu tajčica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1956
1.5.2012 10:19:42   
monita
hej hej

kako ste sonosečke???
sem ravnokar izpod tuša in sem ko nova... tak mi je vroče da groza... počasi se bova z malo pričele pripravljat, ker gremo k tastu in tašči na vikend, bomo malo pekli pa tko, pa še teta od mojga pride in cela žlahta, tak da bo luštn... men pa vroče... razmišljam da bi kar krilo oblekla, ker v hlačah bom zgorela....

ve se kam odpravljate za prvi maj???

lep dan vsem ;)

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1957
1.5.2012 14:48:59   
Jasmina 85
zdravo srečke nosečke (še kratek čas)user posted image

vroče vroče kouser posted image , ampak v senci pa gre, ne? Razen tega še vedno otekam, pa desna noga me nekaj izdaja oz. kolenouser posted image ... tak da sprehodi odpadajo, kakih 200-300m pol pa morem malenkost počivati.
Drugače smo za praznike doma, malo po obiskih in roj.dnevih še gremo, ostalo pa počivamo...
Danes sem oblekla posteljico in jo pokrila da se nebo prašila. Z vozička sem odstranila športni del, tak da je kredi da  naveto samo gor nateknem user posted image  ... jutri še grem po nekaj oblačilc mi prijateljica bo posodila. Tak da resen finiširam zadnje malenkostiuser posted image . V petek imam spet pregled, bomo vidli kak bo. V nedelo je pa luna, tak da...mogoče mogoče katero kaj presenetiuser posted image .

Lepo se imejte

lp

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
1.5.2012 20:07:05   
Chocolat
Dobrodošle v maju sonosečkeuser posted image . Sedaj pa nimamo več izgovorov za porodno akcijo kajne ?!
Sem pravkar pregledala torbo za v porodnišnico in vzela ven kar nekaj toplih oblačilc za otročka, ki sem jih aprila pripravljala in zamenjala z lažjo oblekico. So temperature čisto drugačne kot so bile takrat aprila, ko sem torbo prvič pripravljala. Moj se mi samo reži, ker skoz premetavam te zadeve sem in tja...

Drugače pa skoz aktivno, izletki, sprehodi, pikniki. Zaenkrat še gre, čeprav je trebuh res ogromen in vožnje opažam ne prenašam najbolje.
Jap, kmalu bo polna luna...že paničarimuser posted image Lep preostanek praznikom vsem.

(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
1.5.2012 21:10:56   
biba_leze*
Mene neki šraufa danes. Ampak ne vem če bo kaj. Ni redno. Moj pa paničari. user posted image Upam vseeno da počaka še par dni, naša pupa je namreč zbolela in če bo bolna potem ne bo morala k nama na obisk v P. Tako da naj počaka da pikica ozdravi.

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1960
2.5.2012 9:32:46   
Nussk4
Hej hej...imam eno vprašanje...rok poroda imam 15.5., prejšno sredo sem imela zadnji G pregled in dobila napotnico za porod ter za amnioskopijo in sicer za 11.5. Do takrat je še 9 dni in me malo skrbi. Otročka namreč ne čutim toliko kot v prejšnih dneh. Včeraj me je od 23-24-ih nekaj ščipalo in sem že mislila da bo treba v P, pa se je vse skupaj potem umirilo. Danes pa otrokovega giba še nisem začutila...pojedla sem zajtrk, hodila po stopnicah in se nato ulegla da bi se umirila, tudi trebušček sem porukala pa se mi zdi da ni bilo nobenega giba. Naj grem na CTG? Kaj priporočate? user posted image Morda samo paničarim? user posted image

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
2.5.2012 10:12:59   
srcek12
Pozdravljene,

evo po dolgem času se tudi jaz javim. Zakaj je minilo toliko časa odkar se nisem javila je dejstvo, da nas je naš mali škratek prehitel en mesec in dva dni prej. Tako se je 16.4.2012 rodila mala Lea, tehtala je 2490 g in dolga 46 cm. Na začetku smo imeli veliko težav s hranjenjem, saj je bila velik zaspanček, vse ostalo je bilo ok. Sedaj je vsak dan bolj, sploh zrak jo zelo utrudi in nato poje zelo veliko.
Vsem želim lepe zadnje dneve nosečnosti.

(odgovor članu Nussk4)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
2.5.2012 12:09:30   
biba_leze*

IZVIRNO SPOROČILO: Nussk4

Hej hej...imam eno vprašanje...rok poroda imam 15.5., prejšno sredo sem imela zadnji G pregled in dobila napotnico za porod ter za amnioskopijo in sicer za 11.5. Do takrat je še 9 dni in me malo skrbi. Otročka namreč ne čutim toliko kot v prejšnih dneh. Včeraj me je od 23-24-ih nekaj ščipalo in sem že mislila da bo treba v P, pa se je vse skupaj potem umirilo. Danes pa otrokovega giba še nisem začutila...pojedla sem zajtrk, hodila po stopnicah in se nato ulegla da bi se umirila, tudi trebušček sem porukala pa se mi zdi da ni bilo nobenega giba. Naj grem na CTG? Kaj priporočate? user posted image Morda samo paničarim? user posted image

Otroček se v zadnjih dnevih nosečnosti sicer bolj kot ne umiri, ampak če te skrbi bi jaz na tvojem mestu šla se pokazat. Za bit bolj mirna, itak ti ne morejo odklonit pregleda. Raje kot da bo ravno zdaj šlo kaj narobe. Samo se mi zdi čudno zakaj ti je G pustila tolko lufta med pregledi, zdaj bi morali načeloma bit vsak teden ali še manj.

(odgovor članu Nussk4)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
2.5.2012 12:34:20   
Chocolat
Nussk4: pojej kakšen košček čokolade, naše dete na sladko vedno trzne na sladko. Pa če se gibljem se tudi odzove. Če pa ne bo pomagalo, bi se pa jaz šla pokazati, da boš mirna. Srečno !

Srček12: iii, iskrene česitke ob rojstvu hčerkice. user posted image  Prekrasna novica ! Naj vam dnevi prijetno minevajo ! 

Bibaleze: držim pesti, da se tvoja starejša pozdravi in zdrava pričaka prihod novega člana. Naš tudi nekaj smrka, se mi zdi, da sem ga prehitro dala v kratke rokave, pa z vodo so se nekaj igrali na terasi, tako da je hitro zamašen nosek z nami. Škoda !  Uživajte tele sončne dneve, meni je prav luštno, ko smo vsi doma in imamo ogrooomno časa en za drugega.

Neposredna povezava do sporočila: 1964
2.5.2012 15:11:50   
Jasmina 85
Živijo

srček 12  iskrene čestitke :))) samo da ste zdravi, ostalo se bo porihtalo verjemi. Želim vam polno lepih veselih dni,cartanja,...

Nussk 4 strinjam se z biba leze*, je pa res da bi naj čutila vsaj 10 gibov čez dan. Meni je g. zabičala da se drugace morem prikazati,ker je otrok lahko v stiski. Raje pojdi na pregled, ker te pripada pa še pomirjena potem boš.

Upam da ste ostale dobro, jaz ravnokar držim noge v luft, pa mokro brisačo man gor. To ni res kako so mi otekle danes spet. Proti večeru pa še šibama s hčerko prijateljici na roj. dan :)
UŽIVAJTE
lp

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
2.5.2012 20:46:36   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: biba_leze*  Samo se mi zdi čudno zakaj ti je G pustila tolko lufta med pregledi, zdaj bi morali načeloma bit vsak teden ali še manj.

Mene je tudi G naročil šele naslednji teden, kar pomeni da bom imela med zadnjim pregledom, ki sem ga imela pretekli teden in naslednjim pregledom,ki ga imam v ponedeljek 7 maja, okoli 10 dni lufta. Se mi je zdelo ogroomno, sploh glede na to, da smo tik pred zdajci. Mi je sicer dal cifro ginekologinje, ki ga nadomesca, ce bi kaj rabila, a vseeno, bi se bolj varno počutila, če bi ta teden imela ctg in pregled pri njem kot običajno. Je pa to seveda posledica praznikov, seveda...

Nussk4: si se šla pokazati ? Vse ok ?

Prijeten večer in mirno noč majčiceuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1966
2.5.2012 22:41:10   
mausikaa
dober večer souser posted image
maj je tu, še malo pa bodo tudi naši škratki tukaj user posted image
danes sem nenormalno zatečena se mi zdi da vreme kar fajn vpliva name, pa včeraj sem malo več migala v vrtu, no še dobro da imam ju3 kontrolo da bom potem malček bolj pomirjena...
sej ne vem če sem že napisala, meni so v Postojni zaradi hipertenzije predlagali epiduralno ker ti pri njej baje pritisk kar fajn pade - zato v bistvu dobiš prej tiste pol litra tekočine v žilo, no in zdaj se odločam ali jo čem vzeti ali ne...no ja, bomo videli v danem trenutku kako se bomo odločili...

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
3.5.2012 9:56:26   
Chocolat
Dobro jutro! Kak lep dan pri nas, naj kar trajaaa. user posted image

Moja dva sta šla k mehaniku, mi je nekaj klima v avtu šla, pa bosta danes to uredila. Vsaj upam...si ne predstavljam, da je nimam v avtu, pa še poletje baje prihajauser posted image Včeraj zvečer sem dobila sms znanke, da so rodili. Je pa pričakovala aprila, tako da se ji je zavleklo kar za 9 dni. No, so včeraj sprožili. Imam pa občutek, da majčice zaenkrat še nismo nič nestrpne kdaj se bo kaj začelo. Mogoče ta faza šele pride.....

Moje otekanje se je umirilo, pijem pa še ogromno. Sem se navadila na limonado brez cukra in mi je zakon, ter seveda na magnezijeve tablete. Malinov čaj sem pozabila kupiti, tako da ga tokrat ne pijem, čeprav sem imela v načrtu tudi to.

Maussika: jaz sem v prvo imela epiduralno, verjetno jo bom tudi sedaj. Meni je zakon, odločitev pa je seveda tvoja. Nisem pa vedela, da zniža pritisk. Jaz imam že tako zelo nizkega. Me je moj G stalno spraševal kako lahko živim s tako nizkim pritiskom (oba spodnji in zgornji pod 100).

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1968
3.5.2012 10:10:32   
teja188
pozdravljene

že dolgo se vam nisem javila. imela sem zunanji obrat 24.4 v lj ki pa sicer ni uspel user posted image je se vedno na ritki potem sem pa imela sedaj v porodnišnici prejšnji ponedeljek pa je rekel da ce smo v prvo rodili medenično bomo pa tudi sedaj
s tem da je imel prvi otrok 3kg pa velik 50
user posted image je pa že sedaj težka 3800g pa 54 velika in je rekel da to pa nebo carskega reza. mene je pa tako strah zapletov da se nebi kaj zataknilo ker je tak velika in težka.

kaj naj storim ker me je vsak dan bolj strah. pdp imam pa 12 maja

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
3.5.2012 12:12:00   
creative825
Lep sončen dober dan od nosečke s severnoprimorskega konca.

Zelo rada bi se tudi jaz pridružila vaši debati. Posipam se s pepelom, da nisem tega storila že prej, vendar sem forum Majčic zasledila šele sedaj, ko sem na porodniški in imam malo več časa kot prej, ko sem se vse dneve v polni meri razdajala službi. Upam, da me sprejmete in da bomo lahko skupaj odštevale zadnje dni in si po rojstvu naših srčkovuser posted image kot mamice pomagale z nasveti.
Ja, sedaj smo pa tik pred odhodom v Rim; PDP imam 16.5.2012. To je moja prva nosečnost, letos poleti jih bom dopolnila 29, do sedaj je vse potekalo OK. Spol otroka z mojim dragim nisva želela izvedeti vnaprej, skoraj vsakdo pa pravi, da bo punčka. Ne vem, kako vedo, ker jaz, ki dete nosim, ne vemuser posted image
Teja 188: rada bi ti pomagala s kakšnim nasvetom, pa nimam izkušenj glede tega. Držim pa pesti močno močno, da se vse uredi tako kot mora.
Chocolat: kar sem zasledila, si mi zelo sorodna duša: športno aktivna, empatična, zgovorna ...
Vse ostale nosečke (jasmina, biba_leze, ...): upam, da vas še uspem spoznati... Zdaj sem prebral le nekaj zadnjih postov.

Imela bi pa eno vprašanje: Ali je to sedaj na koncu nosečnosti normalno, da po malo daljšem sprehodu začne dete pritiskati navzdol? Včeraj sem že mislila, da bo treba v Postojno, pa se je čez noč uredilo. Sicer mi vsi pravijo, da nosim user posted image še kar visoko.
Pa še to: se vam zdi normalno, da mi je G prejšnji torek dal pregled - prvi CTG sploh šele 14.5., to je 2 dni pred PDP? Ta in naslednji teden je na dopustu, mene pa malo skrbi, da nebi otročičku v mojem trebušku kaj zaškripalo... Gibe merim, ma vseeno ...

Drage souser posted image lepo bodite, uživajte v tem sončnem dnevu. Če se kakšen user posted image odloči pokukati na svet, vse dobro na porodu.
Si pišemo...

(odgovor članu teja188)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
3.5.2012 13:23:20   
Jasmina 85
hai

dobrodošla Creative 825, čestitke za pripeljano nosečnost skoraj do konca brez problemov, tak da finiširamo skupaj sedaj :)
Mene sicer že dalj časa dol pritiska, zaradi teže otroka, plodovnice...tak da menim da je to normalno.
Jaz se spomnim pri hčerki, da do poroda sploh ctg nisem imela, sem pa rodila 1 dan pred pdp. Nvm kak imate v drugih porodnišnicah in ginekologih to porihtano. Sem pa imela zmeraj ultrazvok, plus štetje gibov. Sedaj sem bila tudi jaz naročena na 8dni(prazniki), jutri imam pregled bom vidla kaj bo rekla. Je pa res da se morem v sekundi tam pojaviti če nebi bilo gibov,ali da bi bilo kaj narobe.

Teja 188-nvm kako te naj potolažim, razen da ti držim pesti in ti svetujem da se odkrito pogovoriš z ginekologom in mu poveš svoje strahove. Mogoče ti bo lahko pomagal da ti da napotnico za CR.

Lepo se imejte, pri nas je že deževalo :( pa nič zato. Vreme mi ne bo pobralo dobre volje danes.user posted image

lp

(odgovor članu creative825)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
3.5.2012 14:44:52   
hjerte
Zdravo vsem in najlepša hvala za dobrodošlico. Upam, da ste lepo preživele praznike. Zdaj je na vrsti naš mesecuser posted image

Iskrene čestitke tistim, ki že crkljate vaše male štručke . Naj bodo zdrave in naj pridno rastejo. Jaz sem še vedno 2v1, pripravljam še zadnje malenkosti in veselo čakam, da se začne kaj dogajat.

Uživajte na sončku še naprej, tiste, ki pa boste na poti v porodnišnico pa vso srečo.

(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
3.5.2012 17:57:17   
monita
pri nas je prvi ctg v 37 tednu, potem čez 10 dni in nato vsak teden do konca oz. zadnji teden sem imela recimo v petek, pa nato v ponedeljek in nato v sredo, potem pa sem že šla rodit :) tak je bilo prvičm, kako pa je sedaj pa nevem... ampak imam prvega ko bom noseča 37tednov in 5dni, pa se mi tudi zdi pozno

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1973
3.5.2012 20:14:02   
Chocolat
Helouuuu, sonosečke. Sem ful vesela, častim pijačko, danes sem namreč dobila odločbo za porodniški dopust s strani CSD za prvih 105 dni in odločbo za tisti enkratni prejemek (280,75 eurov) ob rojstvu otroka, ki ga zaenkrat prejmemo še vsi, čeprav naj bi v kratkem naša vlada to omejila in bi do njega bili upravičeni le tisti z določeno nizkim dohodkom. No, kot kaže bomo majčice ujele zadnji vlak in HB sem vsaj enkrat na njemuser posted image Ste ve to že dobile ?

Teja: tako kot Jasmina bi ti tudi jaz svetovala, da se odkrito pogovoriš s svojim ginekologom glede tvojega strahu, velikosti otroka in morebitnega carskega reza. Mislim, da bo tvoj G, ki je spremljal tvojo nosečnost najbolje vedel kako in kaj. Držim pesti, da se izteče kot si želiš, poročaj.

Creative: dobrodošla v našem majskem klubu. Tudi jaz sem bolj aktivno začela klepetati tukaj, ko sem začela dopust in nato porodniško. Prej enostavno ni zneslo zaradi službe. Glede čutenja otroka po daljšem sprehodu: jaz ga čutim že zelo zelo nizko, pa sem in tja me kaj pošpika zraven tako da je po moje to kar normalno.

Hjerte: iz katerega konca Slovenije pa si ti ? Je to tvoja prva nosečnost ?

CTG pred PDP: PDP imam sredi maja, sem pa dosedaj imela 3 ctg-je. Po moje je to precej odvisno od ginekologa do ginekologa, ampak 2 dni pred PDP za prvi ctg pa se mi zdi zelo pozno. Če pridem do svojega PDP, bom jaz npr. imela 5-ctgjev. Ampak mi pa zato moj presvetli ginekolog kot kaže test za streptokok mastno zaračuna.user posted image 50 eurov me je olajšal. Jebela cesta, mu še nisem odpustila, ga bom v ponedeljek kar vprasala kako je s tem...

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
4.5.2012 6:30:12   
Soncnica Sandra ***
Zdravo punce!
Evo tudi mi imamo malcka palcka.
Rojen 1.5.2012 ob 4.51 s CR-nepredvidenoo.
Tezak 3780g in velik 53cm.
Aja....ime mu je pa Aljaz

Lp

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?