|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
24.4.2012 13:50:34   
monita
kako ste kaj sonosečke???
pri nas je tako oblačno in vse črno da se bo kmalu kaj ulilo...
drugače pa nama je mala zbolela...zjutraj je nekaj stokala da jo glavca boli pa sem ji zmerla vročino in je imela 37.1, čez dve uri 38, še malo kasneje pa 38.4... vstala je sicer že ob pol sedmih, ob enajstih je spet zaspala za eno uro, potem je malo jedla, je pa zdaj vse zbruhala...tak da ji zaj kamilični čaj kuham da se bo trebušček malo umiril... upam da se kmalu pozdravi... sem pa tudi klicala v vrtec da je ta teden nebo v vrtec več, naslednji teden pa so prazniki, tak da bo tudi doma...

ima pa mala v trebuščku danes pravo veselico, se tako vrti po trebuhu... očitno ji pašejo risanke ki jih tavelika gleda :)

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
24.4.2012 14:34:53   
ČrnTulipan
ojla vsem!
Monita je tut naš neki staknu, mi je 2 dni nazaj bruhal, ful kakal, pa skor nč jedu, pa mel vročino sam to je blo 2 dneva in zdej je ok, vročine ni več, je normalno, sam kaka pa fulllll skuz. nevem al so zobi, ki rinejo vn, al je vreme, al luna al nevem kaj, take sitne volje je, da neznam povedat. nič mu ne paše, vse ga razburi, skoz sam jamra... bogi je, sam parkat mi je pa res na živc stopu, sm tut jst taka ku vreme, vse me iz tira vrže... user posted image upam pa bo hmal boljše...

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
24.4.2012 18:08:47   
ovnica7
Pozdravljene,
19.4. smo dobili deklico kot je bilo planirano. Srečna sem, ker je to za mano, saj me je bilo operacije zelo strah. Okrevanje je precej hitro in včeraj smo že prišle domov. Sedaj se že spopadamo z novimi težavicami, kot je dojenje.
Hvala Chocolat za lepe želje.
Srečno tudi vsem ostalim, ki vas ta naloga še čaka.

(odgovor članu ČrnTulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
24.4.2012 18:57:23   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: ovnica7 19.4. smo dobili deklico kot je bilo planirano. Srečna sem, ker je to za mano, saj me je bilo operacije zelo strah. Okrevanje je precej hitro in včeraj smo že prišle domov. Sedaj se že spopadamo z novimi težavicami, kot je dojenje. 

ovnica7: Iskrene čestitke ! Vse dobro tvoji punčki v življenju tebi pa veliko materinskih užitkovuser posted image  Sploh ne morem verjeti, da smo že na cilju, res ne.

mausika: Superca za tvoje razvajanje. Tudi meni je ful pasalo. Kako pa zgleda nosečniška masaža ? Ležiš na boku ali kako ? Ker trebuh po moje ne sme masirati ali kako gre to ? Upam, da ti bodo DM boni prav prišli...jaz sem jih že nekaj pokoristila pa še jih bom v naslednjih mesecih.

monita&ČrniTulipan: Držim pesti, da bodo vajini otročki čimprej ozdraveli. Revčki so, ko se jih kaj loti. Pa mi z njimiuser posted image

hjerte: Welcome to majčice 2012 Ringaraja klubuser posted image . Le glej, da boš pridno klepetala...kdaj pa imaš rok oz. pdp ?

Drugače pa jaz danes znosila vse stare stvari na Karitas (obleke iz omar, ki sem jih prečistila). Se mi zdi toliko boljši občutek, da imam sedaj toliko placa v omari. Čez praznike pa uredimo še balkon in skočimo malo na morje. Upam, da ne rodim prej. Tam enkrat okoli PDP bi bilo super, se psihično pripravljam na termin od 10 do 15maj (kot da bi jaz kaj besede imela pri temuser posted image ). Aja, pa polna luna nas 6 maja še čaka...

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
24.4.2012 19:36:41   
monita

IZVIRNO SPOROČILO: ovnica7

Pozdravljene,
19.4. smo dobili deklico kot je bilo planirano. Srečna sem, ker je to za mano, saj me je bilo operacije zelo strah. Okrevanje je precej hitro in včeraj smo že prišle domov. Sedaj se že spopadamo z novimi težavicami, kot je dojenje.
Hvala Chocolat za lepe želje.
Srečno tudi vsem ostalim, ki vas ta naloga še čaka.

čestitke in vse lepo obema...

a si imela CR??? daj če si ga imela kaj več povej o tem, ker mene je groza CR... kakšno anastazijo si imela, boli, se takoj zbudiš,...????

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
25.4.2012 15:39:55   
ovnica7
monita - če je planiran CR se lahko odločiš za splošno anestezijo ali spinalno. Pri splošni ne slišiš prvega joka user posted image , ampak ga očistijo in odnesejo k očku. Ti ga vidiš kakšne 15-20 min po rojstvu (ko te zašijejo in zbudijo), vendar ponavadi se to potem pozabi. To je pri meni držalo, saj mi je moj potem kazal slike ko smo se skupaj slikali, jaz pa se tega sploh ne spomnim. Nekaj splošne anestezije pa dobi tudi user posted image . Vstaneš po 3-4 urah, ko te naterajo na wc. Dva dni si v intenzivni in dobivaš kar precej sredstev proti bolečinam in krčenju maternice, tako, da te v predelu rane v bistvu boli le kadar vstaneš, če kašljaš ali se smejiš.
Pri spinalni pa si buden, zato nisi prikrajšan za otrokov prvi jok in stik, lokalna anestezija ne vpiva na user posted image . Slaba stran pa je, da potem ležiš 12 ur, ker ne smeš vstati zaradi glave, zato dobiš kateter za lulanje. Če si pozno na vrsti naj bi imel kateter celo do naslednjega dne. Če se spinalni kanal ne zapre takoj, imaš lahko glavobole še nekaj dni. Tako, da v nekem smislu, ima spinalna več prednosti kot splošna, ampak jaz nisem imela poguma zanjo, ker si ne predstavljam da bi poslušala (vidiš itak ne, ker spodnji del ti zakrijejo) potek operacije npr. dajte mi skalpel, prinesite gazo, zdaj bomo zašili... Otroci rojeni s CR tudi drugače zadihajo, ker jim je potrebno odstranit plodovnico iz telesa, zato je zraven pediater in raje ne pomislim, da bi slišala še kaj v zvezi s tem.. Že to, ko sem pred operacijo vprašala zakaj ti skozi kateter dajo neko barvilo v mehur in dobila odgovor, da se pri operaciji slučajno ne prereže, je bilo zame preveč.
Ko sem G omenila moj strah, je rekla, da je potem zame bolj primerna splošna, ker če imaš spinalno in zapaničariš potem (gratis user posted image ) dobiš še splošno. Mislim, da sem se prav odločila, ker ko sem šla v operacijsko, mi je bilo kot da grem pod vislice. Tam te pa čaka cca. 8 ljudi z maskami, rokavicami, se uležeš na ozko mizo, te začnejo oblačit v papirne cunje, ti dajo kisikovo masko in sem skoraj že jokala od groze.
Če imaš nujni CR potem nimaš izbire, dobiš splošno.

Saj ne rečem, preživela sem, ko je zadeve konec, se ti stvari ne zdijo več tako grozne. Je pa res, da so mi bile prihranjene fizične porodne muke. Ampak, če bi mi zdaj rekli, da grem še enkrat, bi bili najbrž občutki enaki. Eni se pač bojimo operacij bolj kot drugi.

Glavno je, da je vse za mano, da je moj zakladek varno prišel na svet in je sedaj ob meni.

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1931
25.4.2012 19:36:09   
monita
o moj bog....

že tako me je groza tega zdaj ko sem pa tole prebrala me je pa še 100x bolj strah....
sem se odločila za splošno, ker bi po moje ziher paniko zagnala kje vmes... no glavno da bo vsaj očka z malo po rojstvu če že jas nebom... a pa potem je očka tudi zraven v intenzivni dokler se ti čisto ne zbudiš ali mora it???
je pa si rodila v lj? a potem v bistvu dva dni bl k ne ležiš al kako?

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
26.4.2012 13:29:34   
Jasmina 85
Živijo

Ovnica 7 vse dobro tebi in tvojemu otročku želim. Predvsem pa zdravja, potrpežljivosti, igrivosti,... :)

Hvala za opis glede poroda, je ga imela tudi moja najboljša prijateljica in je res da ni tako enostaven CR, kot si marsikatera predstavlja. Tak da sedaj po tem opisu, bo marsikatera sedaj premislila o tej zadevi.

No jaz sem danes spet s pregleda, vse ok, 3300g po UZ bi naš fant naj bil velik. Po praznikih bom pa prosila za bolj podrobne podatke, maternični vrat,velikost glave...
Punce uživajte še zadnje dneve nosečnosti, zdaj pa res lahko vsako presenetijo popadki.

lp

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
26.4.2012 14:01:15   
Chocolat
Ojla.  Ovnica7 hvala za izčrpen opis poteka carskega reza. Važno, da imaš sedaj to izkušnjo za sabo in zdravo dete v naročju. Kako so stekli prvi dnevi doma in dojenje ? Ali si kaj pomembnega pozabila odnesla v porodnišnico npr. fotoaparat?user posted image Daj poročaj, da ne bomo me na istem :)

Monita: vem da je zelo lahko napisati, a težje spraviti v prakso ampak poskušaj čimbolj odmisliti strah pred porodom oz. poskušaj biti čimbolj sproščena. Saj vem, da ni tako enostavno ampak vsaj poskusiti se splača. Pravkar namrec berem knjigo Modrost rojevanja in tam ves čas poudarjajo, kako pomembna je psihična naravnanost matere. Bolj ko si sproščen, lažje je. Ženskam, ki smo v krču (in jaz sem na prvem porodu dejansko bila) se porod ponavadi podaljša in to za več ur. Raje ne pišem koliko časa sem bila jaz na porodni mizi prvič. Sem si tako obljubila, da se v drugo lotim drugače...tako si ves čas ponavljam, da gre za naraven dogodek, da bom v varnih rokah in da me čaka ena največjih nagrad, ki jih ženska lahko dobi. Le malo se moram potruditi. Upam, da bom tako mislila tudi na porodni miziuser posted image
Jasmina85: super mere ima tvoj korenjakuser posted image Jaz sem ta teden tudi imela pregled, naslednjega imam šele 7 maja (če prej ne rodim, upam da ne!).
O merah raje ne sprašujem, ker je naš ravnotako že nekaj čez 3 kg.

Streptokok B: koliko ste plačale za test za ugotavljanje streptokok B v nožnici ? Ker mene je moj ginekolog olajšal kar za 50 eurov, pa se mi zdi kar dosti.
Kaj pa ve ?

(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
26.4.2012 16:13:17   
ovnica7
Hvala vsem za lepe želje.

monita - Imela sem CR v Ljubljani in ja, dva dni bolj kot ne ležiš. Ti se zbudiš že v operacijski oz. te odpeljejo v porodno sobo (oboje je v 1. nadstropju), kjer te čaka partner (ne vem točno, ker kot sem že napisala se tega več ne spomnim, slikce pa imamo iz hodnika pred porodno). Tam se lahko poslikate, potem pa partner odide domov, tebe pa odpeljejo v sobo za intenzivno nego (2. nadstropje, oddelek A). Itak ti potem paše samo spat, ker si še zadet. Lahko pa se partner vrne popoldan v času za obiske, ampak ta naj ne bi trajal predolgo. Še isti dan boš tudi 2-3x dobila otročka k sebi za kakšno uro, da se malo pocrkljata, vmes in ponoči ga pa odpeljejo. Ma, saj zdaj mi je žal, da sem tako podrobno pisala, sem mislila, da te samo tako zanima, nisem vedela, da te čaka CR in nisem te mislila prestrašit. No, če te kaj potolaži, precej žensk je že imelo CR in nisem slišala, da bi prihajalo do kakršnih koli zapletov. Zakaj pa imaš CR?

chocolat - nič nismo pozabili, ker če je zadeva planirana, si splaniraš tudi fotoaparatuser posted image ; najbrž je večji problem, če se porod začne naravno in v paniki odideš v P. Z dojenjem pa imamo težave. Že tako nekaj časa traja, da se vzpostavi proces produkcije mleka, pri CR pa je to še malo počasneje (beba ne začne sestati v prvi uri po porodu, najbrž nekoliko drugače delujejo tudi hormoni). Ampak to ni pravilo. Ko sem bila jaz tam, je bila tudi neka zelo mlada punca, ki ni znala skoraj nič slovensko (po moji oceni mnenju ciganka) in pri njej je bil tretji dan že naval mleka, pri meni pa nič. Sedaj sem dobila tablete za dojenje, pa čakam, da začnejo delovati. Zato zdaj dajem user posted image dodatek, kaj pa čem, že tako ima manj kot 3 kile, a naj jo še stradam?

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
26.4.2012 21:34:05   
monita
CR imam napovedan že odkar sem prvič rodila... imela sem rupturo presredka+črevesja in so zato rekli da mora biti drugič CR... sem pa danes zjutraj klicala v Lj v P povedala da imam napotnico za CR, pa vse ostalo, in me sestra napizdi , da zakaj CR, kdo je to rekel, da če je bil že prvič CR, kot da sem se sama spomenla da hočem CR.. potem pa mi reče da naj povem kaj naj piše na napotnici; sem rekla da pač ne znam prebrat, ker res ful nerazločno piše, sem pač povedala tisto kar jas vem zakaj je predviden CR;. no potem mi je dala datum kdaj naj tja pridem... datum ima drugi teden v maju....

ovnica kaj mi lahko poveš kaj bodo zdaj tam delali z nama na tem pregledu al kaj to sploh je??' a mi lahko tam rečejo da nebodo naredli CR??? kje sploh to je v P??? ker mi ona ni hotla nič povedat....mi je pa ena sestra rekla nekaj o nekih pripravah na CR; a je potem ta datum za te priprave, al kaj???

skrbi me zdaj to, ker sem skos hotla naravno rodit, pa me je G prepričala da pod nobenim pogojem ne smem naravno rodit... v redu, sem se sprijaznila s tem da bo CR, se sedaj že en mesec psihično pripravljam na CR, pa še vedno nisem pripravljena, potem me pa še ta sestra iz tira vrže, tak da me je zdaj že tega pregleda strah....

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
27.4.2012 1:31:09   
dijanaa
https://www.facebook.com/pages/Intimna-Fotografija/130880473623203 če katero zanima, se iščejo modeli za fotografiranje

LP,

D

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
27.4.2012 13:20:08   
Jasmina 85
IZVIRNO SPOROČILO: Chocolat

Streptokok B: koliko ste plačale za test za ugotavljanje streptokok B v nožnici ? Ker mene je moj ginekolog olajšal kar za 50 eurov, pa se mi zdi kar dosti.
Kaj pa ve ?

hai
uuu madona pol so te pa skasirali. A ni postavka določena??? Jaz man zraven račun, da ti točno podatke napišem...
izvid je negativen, plačala sem 13,52e. Sem gledala da je po št. točk(desno zgoraj) ki jih imaš na izvidu izračunala blagajničarka to cifro. Točke na izvidu 6,5   x  2,08(ena točka)      =13,52 eura za plačat.
Nvm pa kako je, če je izvid +, ampak meni je moja g. rekla, če je negativen je okoli 14 eurov, če pa pozitiven pa okoli 34 eurov, zaradi zdravila ki ti ga dajo ob porodu.
Punce še ima katera kako informacijo glede tega???

Drugače sem ok, spati ponoči ne morem, ko se gibljem je ok, če pa grem počivat, tudi čez dan pa me križ tako oboli da komaj stanem ali pa se obrnem v postelji. Otekam pa tako na celi črti.
Upam da ste ve boljše...
lep sončen dan,
lp

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
27.4.2012 16:09:01   
mausikaa
ojla souser posted image
kakšen lep dan je danes user posted image  
evo jaz sem bila na "prisilnem dopustu" v Postojni zaradi povišanega pritiska, potem je pa še CTG narisal nekaj popadkov in so se odločili da me bodo imeli malček pod kontrolo, no včeraj so me spustili domov, še prej pa opremili z zdravili in celo vrsto navodili, kontrolo imam čez en teden seveda če bo do takrat vse ok z pritiskom in če se ne bo začelo prej dogajat, MV je zmehčan ampak na srečo skoraj povsem zaprt...

test za streptokok 50€ - ma kje so ti tolko zaračunali Čokoladka? jaz sem plačala 15€

btw. še zgodba zadnje noči v Postojni: sem imela sobo zraven babiške hiše, okoli 21. ure zvečer se je vanjo naselil en par in se je pričelo rjovenje, ja rjovenje in ne kričanje do 1.20 ko je končno zajokalo dete, katastrofa in z mano v sobi sta bili dve ki sta potem včeraj (upam vsaj da sta) rodili, meni so šle vse kocine pokonci...
no sem se pa pozanimala tudi kar se tiče vodnega poroda - zame odpade (hipertenzija in diabetes) so mi pa toplo priporočili epiduralno - ravno zaradi hipertenzije ker EA znižuje pritisk, tko da zdaj sem pa v dilemi jo vzeti ali ne vzeti??
moram pa na celi črti pohvaliti osebje v Postojni - zlati so vsi po vrsti, nikomur ni bilo odveč si vzeti čas in mi razložiti vse kar sem hotela vedeti in vse odgovore sem dobila z tako prijaznim tonom, da mi je bilo takoj lažje, skratka zaslužijo si 20 od 10ih točkuser posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 1939
27.4.2012 20:40:39   
biba_leze*
Ojla, že en čas se nisem oglasila. Me nekaj rr zafrkava. U glavnem jst bom verjetno morala na CR, ker je naš user posted image še vedno z glavico gor user posted image . Nisem najbolj navdušena, saj me skrbi predvsem okrevanje po CR-ju. Kdaj ste ve že vedele da bo potreben CR, če je bilo dete v medenični legi?

Pri dopolnjenih 36 t je imel naš user posted image že 3 kg tako, da bo večji kot prva user posted image .

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1940
27.4.2012 21:10:22   
Chocolat
Prekrasen sončen dan, bili na doooolgem sprehodu, upam da nismo pospešili poroda, ampak je pasalo biti zunaj in uživati naravo,res.

Mausika: se strinjam s tabo glede Postojne. Meni so tudi bili dol zakon, zato grem v drugo verjetno tudi dol roditi.
Veš, se je tudi meni cifra za streptokok zdela nenormalno visoka, tako da moram še enkrat preveriti. Plačala pa sem ta test svojemu G, ki ima by the way, ful hudo ordinacijo. Ni čudno, če pa toliko zaračunavauser posted image Se bom skušala naslednjič malo pobuniti, res je too much, majke mu.

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
27.4.2012 21:13:36   
Chocolat
jasmina85 uuu madona pol so te pa skasirali. A ni postavka določena??? Jaz man zraven račun, da ti točno podatke napišem...
izvid je negativen, plačala sem 13,52e. Sem gledala da je po št. točk(desno zgoraj) ki jih imaš na izvidu izračunala blagajničarka to cifro. Točke na izvidu 6,5   x  2,08(ena točka)      =13,52 eura za plačat. Nvm pa kako je, če je izvid +, ampak meni je moja g. rekla, če je negativen je okoli 14 eurov, če pa pozitiven pa okoli 34 eurov, zaradi zdravila ki ti ga dajo ob porodu

Jasmina85, hvala tudi tebi za info. Sem šele sedaj videla. Jebela sem jezna. Po moje mi je sedaj dvignil pritisk na nenormalno.
Glede počutja pa: tudi jaz otekam, v bistvu sem začela šele ta teden, prej se mi zdi da je šlo. Nočni obrat v postelji iz leve na desni bok pa je skoraj olimpijski uspehuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1942
27.4.2012 21:26:32   
mausikaa
Punce če zatekate bodi pozorne na pritisk...

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1943
28.4.2012 9:56:32   
ČrnTulipan
ojlaa, da še jst mau pojamram, tut jst sm začela zatekat ta teden full, od prstov-adijo prstani- do nog. učerej sm mela že zjutrej take noge da obup. danes pa sem se ob 3h ponoč zbudila, pa sm pol eno uro u luft gledala (v mislih sm pospravla stanovanje, premaknila postlo, nardila fruštk...) pol sm se spravla brat, in me je ob 6ih zjutrej zmankalo spet, dokler me ni mali zbudil...pol pa me je začelo špikat fulll v spodnjem delu, tko da sm sam čakala kdaj bo konc, če bo.... pa se je umirilo. bom kr še mau počakala. glede tiste preiskave, sm se menila z ginekologinjo, pa mi je rekla da je moja odločitev, pa če gleda iz druge plati, bi lahko pol še nevem kuk preiskav nardila in plačala, da bi se zazihrala da bo otrok rojen zdrav, pa bi eno spregledala pa nebi blo prav, to pa ne pelje nikamor. tko zdej pa praznki in bom počivala, sm si oblubila, sam nevem kako bom zatisnla oči, ko pa use vidm kaj treba nardit in mi ne da mira :) prov dost mam tega gnezdenja in te vesti da me še perilo čaka za zložit, pa posesat treba, pa posoda, kosilo.... sej bo.

čestitke ovnici7,lepo se cartejte!!! nism prej uspela čestitat.

bo katera rodila v Novem mestu? držite se zadnje tedne in počivajteee

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1944
28.4.2012 10:12:22   
biba_leze*
Test za streptokok: meni so zaračunali 12 evr. 50 evr je pa too much.user posted image Eni so pa prou tatovi ej.

V glavnem zadnje dva pregleda mi je G naredila tudi še UZ, da smo preverili če je dete ok in za zdaj s črevesjem kaže vse ok in upam da bo tako tudi ostalo. Naslednji pregled imam 7.5. ko bom v 39 tednu. Sem mislila da so sedaj pregledi na vsak teden (vsaj pri prvi user posted image sem jih imela) pa očitno ni tako. Takrat bo spet CTG (tokrat je bila ravna črta, čeprav me že kar nekaj časa ščipa), UZ, da pogleda če se je obrnil.

Mene tudi ubija nespečnost, ponoči, podnevi še nekako gre zalegnit. Predvsem me moti, ker je dete z glavo gor in se mi rine pod rebra in v žličko in me ful peče, tako da moram spat bolj kot ne na hrbtu, kar pa tudi ni ne vem kako komot.

< Sporočilo je popravil biba_leze* -- 28.4.2012 10:14:21 >

(odgovor članu ČrnTulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
28.4.2012 14:11:04   
Bučkis
monita, slučajno sem bila na vaši temi, sicer sem novembrka. nisem mogla, da ne pišem.. namreč, videla sem, da se ti je pri prvem porodu zgodilo enako kot moji prijateljici, ruptura presredka in črevesja. njej so najprej rekli, da bo verjetno potreben carski rez, na koncu pa se je zdravnik porodničar na prehodnem pregledu odločil, da lahko rodi po naravni poti, če želi, da bodo ekstra pazili. Tako se je odločila, da ne gre na cr, so jo pa že v začetku zaradi previdnosti malo prerezali spodaj in se je vse lepo končalo, tokrat nič raztrgana. Tako da.. morda pojdi po drugo mnenje, škoditi ne more. Jaz sem imela prvič cr in si zdaj zelo želim roditi "naturale". Srečno tebi in ostalim!

Neposredna povezava do sporočila: 1946
28.4.2012 18:57:41   
Nussk4
Hej, hej...

Kako ste? Pridružila bi se vam še ena majčica ;) PDP imam 15.5. in kot verjetno mnoge izmed vas že veselo odštevam dneve. S pregledi sem zaključila, tako da imam sedaj napotnico za amnioskopijo in sicer 11.5. Rodit bom šla v Kranjsko porodnišnico, sicer pa nosečnost preživljam brez večjih težav. Razen kar se tiče malo zatekanja, če sem preveč na nogah in pa več obiskov wc-ja, kar sem vzela v zakup. Hmmm...kaj naj vam še povem...to je moja prva nosečnost, spola pa nisva vprašala, ker se bova pustila presenetit,...user posted image

(odgovor članu Bučkis)
Neposredna povezava do sporočila: 1947
28.4.2012 19:47:34   
ovnica7
monita - priprava na CR pomeni, da greš do anestezista na pogovor, kjer te povprašajo glede tvojih bolezni, alergij na kakšno zdravilo, posnamejo ti EKG, ti pojasnijo glede vrste anestezij in ti dajo za podpisat papir, da si seznanjen s posledicami anestezije. Na dan CR sem morala podpisati še soglasje za CR. Najbrž boš imela posebej še UZ in se boš tam dogovarjala ali je CR potreben ali ne (anestezist samo zbira podatke potrebne za uspešno anestezijo). Jaz sem bila v P 12 dni in so me ves čas spremljali, zato nisem vsega opravila v enem dnevu, na pripravo na CR pa sem morala iti (priprava se dela v stari porodnišnici v 2. nadstropju), ampak najbrž se moraš ti najprej oglasiti v P v 4. nadstropju, kjer je dnevni perinatalni center. Na tvojem mestu bi jaz šla v P v pritličje v sprejemno pisarno pa te bodo napotili naprej.

biba_leze - jaz sem izvedela, da je CR potreben v 36.t na rednem pregledu, ko smo ugotovili, da se je navihanka obrnila na rito. Potem smo v P čakali, da sem dopolnila 37t, ko je user posted image povsem donošen. Sama sem spraševala glede možnosti zunanjega obrata, ampak v mojem primeru je bilo to tvegano, ker sem imela zelo malo plodovnice in bi se lahko user posted image pri obratu poškodoval. Morda je to pri tebi opcija? Zunanji obrat mislim, da delajo trije G, med njimi je dr. Pušenjak. Je pa to potrebno vnaprej planirati in sicer ko se dela zunanji obrat mora biti pripravljena ekipa, ki v primeru težav posreduje z nujnim CR. Možen je tudi naravni porod pri medenični vstavi, ampak je tudi več možnosti, da se kaj zaplete, ker je glavicauser posted image dlje časa v porodnem kanalu in če je predolgo tam, so lahko tudi kakšne posledice. Ampak če je naravni porod te najbrž tako in tako prerežejo, potem je pa najbrž že vseeno ali si prerezan spodaj ali malo višje user posted image . Skratka, moja G se je odločila, da gremo na najbolj varno varianto, tudi zato, ker nisem več rosno mladauser posted image .

(odgovor članu Nussk4)
Neposredna povezava do sporočila: 1948
28.4.2012 22:56:54   
biba_leze*
Monita: ne vem ti, ampak jaz bi vseeno raje pristala na CR, kot pa da imam kakšne resne posledice in probleme s črevesjem. Ne vem če je sicer to isto (ampak mislim da je!), ampak po operaciji debelega črevesja, ki jo je morala prestati moja hčerkica so mi zdravniki (vključno z ginekologinjo dr. Štolfo, ki je hčerko pregledala) )med drugim pojasnili (pa tudi sama sem se kasneje še dodatno poučila v tuji literaturi), da ko bo velika ne bo nikoli mogla, ali bolje rečeno, smela roditi naravno, saj obstaja možnost, da se mesto reza odpre oz. pretrga in s tem mišica zapiralka, ki preprečuje da bi blato nekontrolirano uhajalo, kar ima lahko za posledico slabše kontroliranje ali sploh nekontroliranje odvajanje blata. Za moje pojme raje pristanem na CR, kot da me doleti to, da celo življenje potem ne bom mogla zadržat blata.

Ovnica-glede ZO, se jaz definitivno ne bi odločila, pa tudi rojevanje z rito naprej mi nekako ni, predvsem zato, ker se bojim da ne bi prišlo do kakšnih okvar možganov. Vseeno upam da se dete obrne, kar sicer dvomim ker čutim da ima glavico še vedno zgoraj. Ti si rodila v LJ? A so te pred CR kaj gnali da bi poskusila naravno najprej, ker sem nekaj ujela, da v večjih P poskusijo najprej z naravnim porodom, če pa ne gre pa potem CR.

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
28.4.2012 23:23:31   
ovnica7
biba_leze - ne, niso me spodbujali za naraven porod. G je ocenila, da bi sicer šlo tudi na naravni način, ker je bila user posted image manjša, po drugi strani pa je manjša user posted image slabost, ker nima toliko moči. G se je odločila, da gremo rojevat na najbolj varen način za user posted image . Bi pa jaz šla na zunanji obrat, če bi bilo plodovnice dovolj.

Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?