|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
24.4.2012 14:17:49   
Matkurja
Curaprox grizkota sem jaz kupila v DM, videla sem ga tudi v Müllerju, lahko pa ga naročiš na spletu. Je sicer še poštnina zraven, samo če nabavljaš še kaj drugega, se splača.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2076
24.4.2012 14:19:43   
trnuljčica
Aja, po novem dajem tudi 4 letniku - so se spremenile smernice in je sedaj treba dajati do šole, ker so ugotovili, da imajo predšolski otroci premalo vit d.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2077
24.4.2012 14:31:27   
Matkurja
Naš mali je začel ful jest. Midva nimava doma tehtnice za dojenčke, ampak se občasno tehtava tako, da se najprej skupaj, potem pa še jaz sama in potem izračunam razliko. Pol pa še odštejem cca 300g (200 plenička in oblačilo, 100 je pa recimo napake pri vagi). In mi je ful zanimivo, prej se je zredu v enem mescu 500g, zdajj pa v enem tednu 300g.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2078
24.4.2012 14:32:13   
Matkurja
Vitamine dajem skoz, italjanske.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2079
24.4.2012 16:34:03   
kimica86
No, pa smo preživeli nekako tudi to prvo cepljenje..

Tamala je bila dokaj pridna.. Pri tehtanju in merjenju je bila malenkost užaljena in jokava, ampak samo zaradi tega, ker je bila zaspana.. Doma je spančkala dobro urco, potem smo jo pa zbudili, ker smo morali iti v posvetovalnico.. Bošček moj mali user posted image
Ko jo je bilo treba cepit, je šele začelo pravo dretje, ampak samo zaradi tega, ker jo je tati polegel na svoje noge in držal nogice, ona pa tega ne mara in hoče biti vedno pokonci, ko je v naročju.. Ko jo je sestra pičila, je pa samo malo izbuljila oči in to je bilo to.. Ko jo je tati dvignil pokonci, je pa takoj utihnila in se umirila.. Kasneje je spet začela jokat pri oblačenju, ker ne mara oblačenja.. Umirila sem jo šele v avtu, ko sem jo iz jajčka vzela v naročje in je zaspala.. Tako spečo sem jo doma položila direkt v posteljico, kjer je še 30min spančkala user posted image Sedaj pa od 15h spet spi, potem ko je pojedla 200ml user posted image Res ne vem kam je to dala.. Pa lepo je podrla 3x kupčka.. Ampak, samo, da je ona zadovoljna user posted image

Jaz ji dajem Plivit D3 kapljice od njenega 1 tedna starosti..

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2080
25.4.2012 7:52:49   
vijolica2
Jutro....

kako ste?

Mi smo v redu, mali je priden. Vidim da nas ima več že probleme z zobki..oz. dajanjem rokic v usta. Moj ima tudi dva grizala ampak mislim da so še prevelika za njega in težje zadane usta, tako da mu bom verjetno kupila manjšega, ali pa takšnega kot je zobna ščetka. Sem ga pa že 3x zalotila da je vlekel prstuser posted image user posted image Falotek mali, da ga ne vidim večuser posted image ker vem kako se je težko odvaditi tega(sama sem ga vlekla do sredine OŠuser posted image ). Tako da mu ga hitrko vzamem ven in dam dubo. Druga mislim da kaj več ne morem narediti.
Krst- vabila narejena in poslala(z moje strani, fant pa je bolj počasen z deljenjem user posted image . Hvala Lily za pomoč. So mi izpadla zelo dobro in sem ponosna naseuser posted image . Sedaj se pa moramo oblečt(tega se jaz veselimuser posted image ) Za malega bom verjetno v HM kaj najdla-kakšne lepše hlačke, srajčko, mogoče kravatko za foro in brezrokavnik. Za mojega morava najti nekje športn suknjič(ki bo pasala na jeans), zase sem pa imela v mislih kako lepo iz celga, kratko oblekco. Kakšen svetklični vzorec ali takšne vesele barve in čevlje(na žalost je noga zrastla in noče it nazajuser posted image ). Tako da bo mali v varstvu (ga bojo obe babice hkrati merkale) da nebo katera živčnga dobilauser posted image , da midva v miru nakupiva vse to.
Os. dokumenti-morava malega dati slikati-čeprav ne vem kako bo to izpadlouser posted image ker pride sestra v maju domov in je rekla da hoče ga jo pride tudi moj mali iskati na letališče (prileti v ZG) in potem za morje potrebuje.
hrana a ve že vse jeste? Ker men se zdi da če kaj probam da je potem ravno takrat malo tečen in je strah da je to posledica, ali je pa čisto naključjeuser posted image
Kapljice- mu dajem že od njegovega 1 tedna. Najprej plivit d3 , potem sem pa dobila oleovit in sedaj skoz dajem te.

Danes je dragi v dnevni in midva pičiva k meni domovuser posted image se veselim ker potem vidim tudi svoje kolegiceuser posted image

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 25.4.2012 7:54:16 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2081
25.4.2012 8:25:00   
kokosh
hrana - jaz jem vse, vkljucno z jagodami in pomarancami :)

izpadanje las - tole je pa ena velika zalost. Danes se grem postrizt, upam, da bo uspelo.

Krst - vijolica, super. Midva sva rezervirala datum za poroko in krst, ce si ne bova premislila.

Nova garderoba - dala sem si duska, ampak mislim, da imam zdaj za letos vse (upam).

Sicer pa sva ta teden sama.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2082
25.4.2012 8:37:14   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Hvala Lily za pomoč. So mi izpadla zelo dobro in sem ponosna naseuser posted image .

Ni za kaj. user posted image HB da obstaja internet in da si lahko med samo pomagamo, čeprav smo iz različnih koncev Slovenije.

Grizala: meni je zelo všeč komplet, ki se ga dobi v DM, sta dve gumijasti ščetki za masažo dlesni in prva zobna šćetka.Ji prav paše, da ji s tistim masiram, zdaj pa si že sama umiva zobke (beri: grize ščetkouser posted image )

< Sporočilo je popravil lily32 -- 25.4.2012 8:39:06 >

Neposredna povezava do sporočila: 2083
25.4.2012 9:06:19   
miami10
os.izkaznica-mi smo jo slikali in ravno danes/jutri pričakujem osebni dokument...slikanje ni nič posebenga...nekdo otroka drži v naročju, naredijo več slik in potem izberejo tisto najbolj primerno...
naša je bila ravno iz sistematskega pregleda in je foto 20m stran pa je do tja že spala, tko da smo jo morali zbuditi user posted image ...pa zgleda tak gangster na sliki user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 2084
25.4.2012 9:37:36   
lily32
Jaz sem pa včeraj pomislila, kako smo mamice tudi bez fitnesa iz dneva v dan močnejše. Sprva nas boli hrbet, ko vsakodnevno dvigamo 3 ali 4 kg štručko. In kot bi mignil se obrne par let in pestujemo v naročju 25 kg. user posted image

Naša večja ima zadnje dneve "jaz tudi" oz. "mene tudi" fazo in karkoli počnemo z malo, moramo tudi z njo in zato se večkrat zgodi, da imam v eni roki eno in v drugi drugo in prenašam okrog 25 kg, polno bojno opremo. user posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2085
25.4.2012 10:53:56   
beti 1
Grizala: sem včeraj gledala od Tomee Tipee, jih imajo ogromno, tud že za od 3 mesecev naprej. Je bolj podbno dudi (skoraj identično kot Curaprox duda), kot klasičnemu grizalu. Za malo večje se je pa tudi pri nas najbolje obnesel komplet, ki ga opisuje Lilly.

Fitnes: Lilly že drži prvih par let, potem ko so okol 5 let stari pa to ni več tako potrebno in si hitro spet na istem. Naš 8 letnik ma okrog 29 kg, pa ga brez večjih težav dvignem le še če mi pomaga s tem da skoči.

Tehtanje: Matkurja: jaz sem našo tudi tako tehtala, pa mi je en teden pred posvetovalnico kazalo, da ma 6.5 kg (po odštevanju oblačil, plenice,...) no v posvetovalnici je pa še vseeno mela "le" 6 kg, kar se mi je tudi na oko zdelo bolj realno. Je pa možno, da ima tvoj poskok v rasti in pač v tem času dejansko več pridobiva. Boš kmalu videla po oblekicah in plenici.

VitD: sem dajala Idro_plurivit, sedaj mi je zmanjkalo, pa ni še noben šel v nabavo, pa dajem D3, pa ni neke opazne razlike. Jo je cepljenje proti rota bolj matralo.

Hrana: večinoma že vse jem, a v zmernih količinah. Samo fižola in zelja še nisem. Solate pa npr. že čisto običajno porcijo.

Auri: vidva pa glede na kriterije za mesto dopusta surfata ali kajtata? A na Sardiniji sta že bila? Ker je v času, ko imajo tudi Italijani prosto, zelo težko dobiti karto za trajekt, pa še orng zasoljene cene so.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 25.4.2012 11:08:47 >

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 2086
25.4.2012 11:35:23   
trnuljčica
Hrana sem jedla že citruse in zelje. Jagod še nisem, ker ne pridem do trgovine zdaj, ko pasemo kozice, sicer bi. Reakcij odkar nima krčev ni nobenih.

Beti danes sva oba dobila ponudbo +1.8. Popoldne grem še na svojo banko. Bolj kot za to me skrbi za malo. Pa verjetno ne samo zato, ker ostane brez hrane... ker sem se spomnila, da me je enako skrbelo, ko je bil prvi na am... očitno neki pradavni psiha refleksi mamic...user posted image Vseeno upam, da ne bo hujše sile vmes.user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2087
25.4.2012 11:54:39   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

hrana a ve že vse jeste? Ker men se zdi da če kaj probam da je potem ravno takrat malo tečen in je strah da je to posledica, ali je pa čisto naključjeuser posted image

Jaz jem skoraj vse- razen fižola, koruze, zelja, solate, svinjine. Npr. sir, ohrovt, cvetačo jem v zelo majhnih količinah.

Mi pa bomo našo miško slikali čez kašen mesec, da bo imelo OI nekje do sredine junija. Ker potem čez dober mesec pičimo na morje. Sicer, me je malo strah kako bo med vožnjo do dol, ker tamala ni najbolj navdušena nad lupinico in vožnjo v njej.. Morda pa se do takrat še navadi, ker je sedaj še majhna user posted image Gremo pa na Pag in so 4 urce vožnje (z normalno vožnjo)..

Tamala je po včerajšnjem cepljenju večino dneva prespala.. Vročine ni imela, se ji je pa "duplo" odprl apetit.. hehehe user posted image user posted image Snoči je med 23-1h spila 250ml.. Res ne vem kam je vse to stlačila vase user posted image user posted image user posted image

Z dragim razmišljava tudi o cepljenju proti rotavirusu.. Do naslednje posvetovalnice imava čas se zmenit in povedat ja ali ne..

Neposredna povezava do sporočila: 2088
25.4.2012 13:11:21   
trnuljčica
Avent: vem, da je razprava o tem že bila... A, si nisem zapomnila... Cucelj od avetove flaške z 1 luknjico- je primeren za čaj? Sem sedaj to potegnila iz naftalina, pa ne vem, če je za čaj ali za mleko. Glede na počasno pretočnost, bi rekla, da je za čajuser posted image
Kimica pomoč- se mi zdi, da imaš ti Aventove stvari. Hvala

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 25.4.2012 13:14:45 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2089
25.4.2012 13:20:06   
Auri
Ojla.

Beti1: kajtava oba. Sicer sedaj ne vem kako bom, bomo videli sproti. Je pa MM ze kontroliral karte. Se ful razlikuje cena med korziiko feris in mobi. So pa se prosta mesta. Se sedaj se ni odlocil kam gremo. In gremo pa jutri popoldne. No, meni ne igra vloge, ker malemu vzamem vedno isto "opremo" s seboj.

Hrana: jaz pazim kar jem. Moj user posted image ni imel krcev, ne vem pa ce. Je obcutljiv na kaksno hrano.

Grizko: meni je sestra kupila od Tomee Tipeepaje tako fajn za prijet. Je manjsi rocajcek pa ga user posted image zlahka prime in mu ne pade iz rok.

Neposredna povezava do sporočila: 2090
25.4.2012 13:34:32   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: Auri

Beti1: kajtava oba. Sicer sedaj ne vem kako bom, bomo videli sproti. Je pa MM ze kontroliral karte. Se ful razlikuje cena med korziiko feris in mobi. So pa se prosta mesta. Se sedaj se ni odlocil kam gremo. In gremo pa jutri popoldne. No, meni ne igra vloge, ker malemu vzamem vedno isto "opremo" s seboj.

Ta cenovna razlika je že zadnji 2 leti, smo bli obakrat na Korziki z Moby-jem. Mogoče so ladje malo starejše, drugače pa jaz nisem videla razlike. Je pa res, da sva šla s Corsica že pred 9 leti, pa sva že malo pozabila.

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2091
25.4.2012 14:05:08   
Matkurja
Jaz jem vse razen zelja, fižola (pa še to kako zrno iz solate poberem) in pomaranč. Po svinjini ni bil več pikast. Sem pa zadnjič v sadni kupi mal pomaranče pojedla in je bil kakec skutast in sluz vmes.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2092
25.4.2012 14:09:52   
beti 1
Trnuljčica: midva sva poskusno oddala vse papirje, da vidiva, če je sploh katera banka pripravljena tvegat, ker vpis v ZK še ni dokončan.
Glede na to, da je vreme lepo, pa da je mala po tvojem opisu že boljša se pa mogoče tvoj lahko z njo v vozičku sprehaja okol banke medtem, ko si ti tam?
Jaz sem že kar navajena, da sem tudi po 2 uri proč od nje in jo ima MM. Je pa res, da naša, razen dopoldne, večinoma komot preživi z dojenji na 2.5 do 3, lahko tudi 4 ure. 

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2093
25.4.2012 14:21:18   
trnuljčica
Pri nas so ravno ta teden imeli zapuščinsko in sedaj preko odvetnika urejajo vse - tudi vpis v zk za garažo, ki bi ga morali že zdavnaj narediti. Je pa razvidno iz papirologije, da bo. Banke so se do sedaj vse strinjale. Smo se pa zmenili da imajo 1 mes, da uredijo, midva pa 2 mes da plačava.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2094
25.4.2012 14:40:30   
kokosh
kimica86, kako sta opravili v RA? :)

Neposredna povezava do sporočila: 2095
25.4.2012 17:08:40   
trnuljčica

Vsi smo preživeliuser posted image . MM jo je celo spat dal in še spi.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2096
25.4.2012 17:13:51   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Jaz sem že kar navajena, da sem tudi po 2 uri proč od nje in jo ima MM. Je pa res, da naša, razen dopoldne, večinoma komot preživi z dojenji na 2.5 do 3, lahko tudi 4 ure. 

Danes je bila prvič za več kot 1 uro brez mene. Naša pa ravno obratno komot preživi dopoldan brez dojenja tudi 4 ure in več. Pozno popoldan pa ni tako. Večinoma na 2 uri.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2097
25.4.2012 17:46:02   
Auri

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Danes je bila prvič za več kot 1 uro brez mene. Naša pa ravno obratno komot preživi dopoldan brez dojenja tudi 4 ure in več. Pozno popoldan pa ni tako. Večinoma na 2 uri.

Sem mislila, da samo moj je tako pogosto. Pa vidim, da ni edini (na 2 do 4 ur, na 4 ure zelo redko, razen ponoci) Sem ze mislila, da kaj ne stima z mojim mlekom. Eno vprasanje. A ve daste jest malckom preden jocejo za hrano? Jaz mu dam vedno prej. Ponavadi, ko vidim da zacne si cuzat roko s takim vakumom, da mislim da jo bo pogoltnil ali pa si zacne cuzat spodnjo ustnico. Mogoce mu dam prehitro jest, ne vem.
Evo, imamo placano karto za trajekt, gremo na Sardenijo. Upam, da moj skratek bo dobro prenesel pot in da bo slo vse po sreci.

Neposredna povezava do sporočila: 2098
25.4.2012 18:28:02   
trnuljčica
Auri hranim jo, ko izrazi povpraševanje.user posted image Ne gledam na uro. Če je fejst tečna jo pač pristavim tudi, če je to samo metoda za pomiritev.

Skratka sproščeno. Nič tehtanja, merjenja, štetja in drugih metod.user posted image

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2099
25.4.2012 20:43:40   
camino79
No, končno se je odprla tudi ta tema.
Midve se tudi samo dojiva, ampak to je obvezno na 2 uri; na tri je ponoči ali pa morda dopoldne, ko še odspi.
Pa se mi zdi to zelo pogosto, in skozi razmišljam, da je kaj narobe z mlekom? Ga ni dovolj oz. ji je premalo?
Stara pa bo čez en teden tri mesece. Smo pa precej veliki.

A dajete kaj za pit? tiste, ki dojite - vodo ali čaj? Ali nič? Kakšno je vaše mnenje?

Pa še nekaj...a je potrebno takega dojenčka s kremo za sončenje (majsko sonce zna biti divje, tudi v senci...)? S katero, priporočate?

Mi gremo čez prvi maj na goriško...v kamp, prikolica. Komaj čakam. Sicer sva strastna šotoraša...ampak to pride na vrsto poleti...zdaj je še prehladno.

Neposredna povezava do sporočila: 2100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Zeleno blato: kdaj je čas za zaskrbljenost?
Otroško blato je visoko na seznamu skrbi novopečenih staršev. Kaj pomenita barva in konsistenca? Kdaj je treba biti zask...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......